23 června, 2015

KRTINEC č.7

225 komentářů:

  1. Za svou pravdou stát
    https://www.youtube.com/watch?v=hQfqJNvdemQ

    OdpovědětVymazat
  2. Jako v přilbě Petra Čecha
    skáče jeho tlustá blecha
    bude skákat každý Čech
    jak se skáče v pytli blech
    že Velký Pátek
    bude státní svítek.

    OdpovědětVymazat
  3. I černý otec v bílém domě
    skáče na svém milém stromě
    chápe se svým ocasem
    že čech není mamlasem.

    OdpovědětVymazat
  4. Koupím jesenickou známku
    na praděd pak pozvu mamku
    sleva bude deset procent
    to zabere každý docent
    to tam bude lidí plno
    přijede tam celé brno.

    OdpovědětVymazat
  5. Slyším čété dvacetčtyři
    zrovna mynář se tam pýří
    že je jako každý druhý
    nemá vůbec žádné dluhy.
    Že má všecko splněné
    může baštit roštěné.
    Gazdíkovi je to líto
    zas ho mlátí jako žito
    jenže mluvčí čtveráček
    není žádný mrzáček
    vykazuje Gazdíka
    ať do Lozi utíká.
    Po dobu své funkce
    dělal státu punkce
    jenže to on může
    nosí na hrad růže.

    OdpovědětVymazat
  6. Ládik!!!

    To je fajn, že jste nezapomněl na mamku
    https://www.youtube.com/watch?v=CIelAyYJ-KQ

    OdpovědětVymazat
  7. Babiš hledá miliardy
    důchodci zas chtějí dardy
    marxová mu pomáhá
    jak na pláži omaha
    prachy chce i němeček
    ne, to není blbeček
    vedl přece nemocnici
    co tam koupil vědí všici.

    OdpovědětVymazat
  8. Teď mi tu zní Konšelská
    https://www.youtube.com/watch?v=S6lKeO8_2Fc

    OdpovědětVymazat
  9. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde23 června, 2015 13:41

    K těm přihlášením se, anebo zvaním někoho za člena určité konfese ....
    Křesťanem je i Bush - dokonce komunikoval s Bohem , který mu našeptal, že musí napadnout Irák.
    A křesťanem byl i Hitler - na rozdíl od Goebbelse nebyl dokonce ani exkomunikován.A i ten Goebbels prý jen kvůli tomu, že spáchal sebevraždu/ jindy se ale tvrdí, že kvůli sňatku s protestantkou/.
    Vůbec je zajímavý pohled Církve směrem k nástroji exkomunikace, je dosti selektivně -propagandisticko-ideologistickým. Pokud ještě tedy církevní činitelé věří ve spásu a své postavení coby jejího zvěstování a např. předurčování. Měli by, bez toho by jejich existence ztratila velkou část svého opodstatnění.
    Tolik tedy k různým zařazením do konfesí.

    Jde vpravdě mnohdy jen o pojmenování, pouhou formalitu. Pár dosti nesymetrických čar inkoustem v nějaké matrice nebo o dva tři kbyty na harddisku PC fary.
    --------------
    K čemu vědět zda je Grygar katolíkem či evangelíkem ?
    Zdá se, že je dobrým křesťanem, což to nestačí ?

    P.S. Stejně je zajímavé, že Církev neexkomunikovala např. Hesse či Eichmanna. A tak se v tom katolickém nebi možná potká Pacelli s Hössem či s Eichmannem . Kdoví, možná si přátelsky popovídají spolu o hrozbách italských prelátů - před italskými volbami, těsně po WW2, kdy hrozili exkomunikací těm, kteří budou volit komunisty. Možná si i v tomto porozumí. Co já vím, co se jim bude v nebi zas honit hlavou za plány.
    Ppo internetu ale obíhá hoax, že němečtí biskupové exkomunikovali nacistické funkcionáře r. 1931, bez odkazového materiálu....podle mě je to faktický nesmysl, byla to NSDAP , která spolu s bavorskými lidovci a katolíky vyhandlovala Zmocňovací zákon (zavádějící fuhrerovský systém) za Reichskonkordat, proti vůli sociálně -demokratickým poslancům (komunističtí byli již v té době pozabíjeni, na útěku, či vězněni)...naopak se ví, že Vatikán mnoha nacistům pomohl po porážce Hitera utéci před spravedlností - tedy nabídl jim cestu i do toho nebe. Možná kvůli právě že tomu, aby si tam mohli nerušeně spolu povídat Pacelli a třeba Höss , co a jak je třeba udělat s nebeským komunismem a s židobolševismem.

    OdpovědětVymazat
  10. Jáchym

    Za zdravé povídání považuju to, když se na spolupovídající nedívám jako na objekty - ať už objekty zkoumání, praktikování teorie her, sprosté podezřelé, soupeře či protihráče, ale vidím v nich lidi, kterým naslouchám z čistě lidského zájmu a za přepokladu, že je také zajímám, i když se občas vybleju a uleví se mi - na oplátku nastavím ucho příště já.

    Chápu, že spoléhat na to ve virtualitě stoprocentně by byl nerozum, ale na druhou stranu, jak do lesa voláte, jen tak se vám z lesa může ozývat. Když vstoupíte jako klaun, jako výzkumník, jako nezaujatý pozorovatel - jaké reakce to tak asi může v jen trochu intuitivním publiku vzbudit? Však to znáte, zajímáte se o psychologii, přece...

    OdpovědětVymazat
  11. AL

    Kdepak pan Leon, jak ten umí rozebírat, jak je nemocen nebo co měl k obědu - na toho nikdo nemá. Je zábavný i když rozebírá, jak z něj šel ten oběd ven.

    Najdete ho na diskusu, jako Follow me. A vsadila bych se, že jsme tu byi lepší publikum.

    OdpovědětVymazat
  12. aga

    Co se týká zdravého povídání, vidím to stejně.

    Na Vaši otázku: "Když vstoupíte jako klaun, jako výzkumník, jako nezaujatý pozorovatel - jaké reakce to tak asi může v jen trochu intuitivním publiku vzbudit?" není snadná a jednoznačná odpověď. Já třeba mám klauny ráda, výzkumník a nezaujatý pozorovatel mi nevadí. Není mi příjemný "stálý konfrontačník" nebo "sprosťák".
    Ve virtualitě je ta výhoda, že člověk může kdykoliv odejít a zase přijít.

    OdpovědětVymazat
  13. Nejhorším protějškem je vysavač energie.

    OdpovědětVymazat
  14. Anna

    Ve virtualitě je podle mne ta výhoda (a zároveň nevýhoda), že o protějšku víte tak málo. že si do něj můžete promítnut téměř cokoliv chcete.

    Klauni, výzkumníci a nezaujatí pozorovatelé mi nevadí, pokud se najednou netváří jako lidé, co si jen tak povídají. To se pak cítím oklamána a podvedena.

    OdpovědětVymazat
  15. Ládík

    To máte pravdu, ale na druhou stranu - co jednoho vysává, to jiného nabíjí. Záleží na vzájemné polaritě.

    OdpovědětVymazat
  16. aga
    "Klauni, výzkumníci a nezaujatí pozorovatelé mi nevadí, pokud se najednou netváří jako lidé, co si jen tak povídají. To se pak cítím oklamána a podvedena. "
    ---

    Podle mě nikdo není (ani v reálu) stále klaun, výzkumník nebo nezaujatý pozorovatel, takže v případě jejich jiného přístupu nebo prezentace to neberu jako podvod.

    OdpovědětVymazat
  17. Anna

    zřejmě nemáte problém rozeznat, kdy jste objektem výzkumu nebo klauniády, a kdy si s vámi výzkumník najednou povídá upřímně. Já jsem (po zkušenostech) více podezřívavá. Ostatně zdá se, že sam pan Jáchym taky.

    OdpovědětVymazat
  18. Ládíku!!!
    "Nejhorším protějškem je vysavač energie."
    A jak se to pozná, že je někdo vysavač energie? Není tím vysavačem zrovna sám internet?

    OdpovědětVymazat
  19. aga

    Já to vůbec neřeším (ani v reálu). Je mi úplně jedno, jsem-li objektem pozorování nebo klauniády, ať si každý poslouží, když ho to baví. To není můj problém. Díky tomu, že se tím nezabývám, se mě dotkne výrazně míň věcí.
    Snažím se dodržovat: Nedělej druhým, co nechceš, aby dělali tobě. A podle mě se mi to většinou vrací: Jak se do lesa volá...

    OdpovědětVymazat
  20. Anna

    Jak to říci kulantně... řekněme to takhle: někdy je to, co si myslíme a říkáme, určeno naším momentálním psychickým stavem, který se může, a to dokonce dramaticky, měnit. Určitá obezřetnost jak vůči spoludiskutérům, tak doknce vůči svým vlastním výrokům, je tedy na místě.

    OdpovědětVymazat
  21. Zažil jsem jednoho člověka - vysavače energie, byl jsem jeho spolupracovníkem 8 let (mezi lety 82-90).
    Neměl bych pro to onen výraz - ale používali ho ostatní zaměstnanci. Těžko se to popisuje, snažil se být společenský, kamarádský, ale bylo cítit jeho snahu o nadvládu nad každým. Ženské říkaly, že je na něm práce, jak na katedrále. Intelektuálně jasný vůdčí typ, nebyl ale v KSČ (to byli pro něj blbci, což jim veřejně říkal) a byl trochu moc ochočený (vlezlý). Nikdo nevěděl, jak se ho střepat. Něco nebylo v cajku.

    OdpovědětVymazat
  22. aga

    Podle mě záleží na krunýři a počtu achillovek. A jak moc je obecně známo, jak silný mám krunýř a moje achillovky.
    Souhlasím, že momentální psychický stav hraje velkou roli. Znám to podle sebe, to, co mě většinou nechává klidnou, mě někdy rozbrečí...
    Pravda, pouštět si pusu na špacír se někdy nevyplácí.

    OdpovědětVymazat
  23. Anna

    Znám to podle sebe, i u mne míra paranoi kolísá, takže někdy mám pocit, že se mne nic nedotkne, jindy slyším trávu růst. Jsem proto opatrnější s absolutními výroky :)

    OdpovědětVymazat
  24. Ládíku!!!

    Chápu, když se někdo nalepí a není možné jej poslat někam jinam :-)

    OdpovědětVymazat

  25. Ad: Zdenekb

    Neviem, sefe, ci by bolo mozne pokracovat na krtkovi napr. v tom, co ACZ "strihlo". "Čtenaruv blog" a "Ze šuplíka". Myslim pritom i na pokracovanie mojho serialu "Extempore" a inych veci. Mozno by to osviezilo tento priestor. Viem, ze by Vam to asi pridalo pracu (co pustit, co nie), ale myslim, ze toto prostredie je dost kultivovane, aby vyselektovalo veci, i keby ste ich pustili vsetky, bez skumania. Napr. blog p. Marie "Krabicka od sirek" bol vyborny. Neviem vsak, ako sa to dostalo k Vam od Marie, teda ako sa s Vami spojit, aby nejaky blog vysiel. Asi mate blizsi kontakt.

    A tiez neviem, ako to myslela p. Marie v reakcii na moju pochvalu. Ci to myslela vazne, alebo si robila srandu. Akosi nie som si u nej isty, co a ako to myslela:-), ked napisala:

    marie17 června, 2015 11:01
    JAHA:
    děkuju pěkně za pochvalu, vlastně nevím, co je blog, ani jak se píše... Doufám, že to pochopím z dalších, už pořádných blogů, včetně Vašeho! :)

    OdpovědětVymazat
  26. JAHA -
    ještě nikomu jsem neřekl "šéfe", to bych neuměl.

    OdpovědětVymazat
  27. Libyjská chaotická džamahírie zaútočí ve svých vodách na nepovolené lodě... takže uprchlické lodě bude zaorálek potápět dál od břehu. To může být pěkná sranda.

    OdpovědětVymazat
  28. Platíme nájem s energiemi 5 000Kč.
    V televizi slyším starostu Bohumína, že paní Tominová proplácí cikánům 15000 Kč měsíčně za jednu místnost a starosta to odmítá vyplácet.
    Může mi někdo vysvětlit, jak je to možné, jsme míň než cikáni nebo imigranti?
    AL

    OdpovědětVymazat
  29. Lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský se jednoznačně vyslovil proti přijímání uprchlíků. Jednak se přihlásil do skupiny odmítající jejich přijetí, a navrch zveřejnil na svém Facebooku demoliční video z muslimského světa, kde vousatý muž s patřičným komentářem a odkazem na Mohameda rozbije sošku panny Marie.
    A jak je možné, že video ihned zmizelo?
    To je tolerance? A jak je možné, že někteří, jako bilion takové ještě vítají?
    AL

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde23 června, 2015 17:08

      Kdy a kde bilion takové vítal, ulhaná obludo ?

      Hezký den.

      Vymazat
    2. Pane Bilione vyprošuji si vaše obvyklé nadávky. Nadávejte si v hospodě, hulváte, nejsem obluda.To, jaké sympatie k běžencům chováte a jak se na ně těšíte lze poznat z každého příspěvku. Ale vy už asi nevíte, co píšete.
      AL

      Vymazat
    3. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde23 června, 2015 17:54

      Opět lžete, obludo.
      Výraz "Obluda" je ve vztahu k takovým sprostým lhářům jako jste vy spíše polaskáním než nadávkou.
      M místo plků prokažte, kdy jsem a jak vítal někoho kdo například rozbíjí sošku nějaké náboženské modly.
      Pokud toto neprokážete, jsme oprávněn vám říkat přinejmenším "ulhaná obluda".

      P.S. Takové jako vy měnit za nějaké solidní, pravdomluvné uprchlíky - to by byl pro zdejší civilizaci dobrý kšeft, to ano...to klidně přiznám, to by byl posun k lepšímu.
      ----------------------------
      V letech 1933 - 38 přijalo Československo /hlavně země české/ také několik desítek tisíc uprchlíků. Utíkali za lepším /před horším/. Později přijímala uprchlíky /převážně děti/z Československa např. Británie/utíkaly ještě před mnohem horším/ . Pak se to zde uzavřelo,vládly zde pak různé ulhané obludy, které uprchlíky nepřijímaly. Tyto obludy se pak staly také později uprchlíky / a s nima i ti, které tyto ulhané obludy ulhaly/.
      Jak jde čas....tak se mění i role, ulhané obludy ale stále zůstávají obludně ulhané, mají to v genech a ve zvyku.

      Ty lidi musíte uplatit, musíte uplatit i regulátory v těch zemích odkud proudí a přes keré proudí, pokud to půjde. Vyjde to mnohem levněji než Zaorálkovy apod. fantasmagorie.
      Vyjde to levnějíi...a hlavně, bude to fungovat dlouhodobě.
      I Řecko musíte uplatit, jinak to nejde. Jinak byste byli poškozeni nejen coby,lidé , ale nakonec i coby ulhané /sobě nalhávající si / obludy.
      Zdroje jsou, zeptejte se svého šéfa Junckera, on vidí do střev daňových rájů. zeptejte se černého otce ve Washingtonu, kolik proplýtval zdrojů v konfliktech, které generovaly např. ISIL, měli by mít přehled, pokud tedy považují ty zdroje za své.

      Jistě, můžete je i topit, nebo střílet.
      Pak vám doporučím toto :

      1. Nějaký sjednocující kroj, nejlépe uniformu - to abyste se rozpoznali mezi sebou a nepotápěli se a nepostříleli se navzájem, což amatéři občas udělají. V případě oblečků ala Ku Klux Klan si nezapomeňte vystřihnout díry pro oči, to abyste lépe viděli.
      2. Logo, navrhoval bych něco barevně výrazného a klikatého, šak inspirace naleznete všade v historii dost.
      3. Zvolte si vůdce, nejlépe neodvolatelného , nejlépe muže, nejlépe svobodného a bezdětného heterosexuála , nejlépe někoho, kdo umí sdělit nic nic tak, že to vypadá že právě objevil nějakou hlubokou pravdu.
      4. Kdyby vám došli nepřátelé, mějte vždy nějaké další objekty svého nepřátelství v záloze. Bylo by škoda, aby se vám to rozpadlo, ještě než si každý nahrabete .
      5. Pro případ, že by vás jednou soudili, sbírejte důkazní materiál v neprospěch svých soudruhů soukmenovců a to už nyní , vytvořte si nějaké alibi pro sebe, například si udělejte selfie jak taháte z moře nějakého kojence.
      atd atd. /krom prolhanosti jste snad vybaveni i fantazií , néééé ?/

      Jdu na poker, tady je to nuda. Zasmál jsme se snad jedině tomu poloidiotovi, který vymyslel Endloesung - bude posílat běžence na Sibiř, chybí mu málo...přesvědčit nejprve dokroty že je zcela duševně zdráv a dále pak asi dvacet států, tisíc institucí a několik milionů běženců - že to pro ně bude velmi výhodné.

      Vymazat
    4. Nevím, proč zase nadáváte, když vzápětí přísun imigrantů obhajujete.
      Vy jste opravdu nemocný člověk jako ten z Brodu, který se mstil na sousedech.
      Napadlo vás někdy, pane Bilione, že když někoho označíte za poloidiota nmůže si toto jiný myslet o vás, ale je tak slušný, že pomlčí a nenadává jako vy?
      AL

      Vymazat
  30. Pokud projdou kvóty o uprchlících, vypíší Slováci referendum

    Máte statečného premiera , pane JAHO

    OdpovědětVymazat
  31. AL - "Lidovecký europoslanec Tomáš Zdechovský se jednoznačně vyslovil proti přijímání uprchlíků."

    Ale Lisabonskou smlouvu Lidovci schválil, že? A právě ona umožňuje to přidělování cizinců. Nesouhlas našich poslanců už je prý celkem k ničemu, protože Evropská komise může uplatnit "stav nouze", kdy hlasování europoslanců má jen hlas poradní. Rozhodovat bude Rada EU složená z ministrů vnitra, jejichž hlasy mají nestejnou váhu, například ten německý je osmkrát silnější než český. A Německo kvóty chce.

    Kromě toho i ty kvóty mohou být mimo realitu, prokud má pravdu včerejší Blesk, který píše, že "Do Česka TAJNĚ proudí tisíce utečenců. Kšeft s uprchlíky řídí mafie."
    Podle ministra Chovance "jsme v současné době v regulérním střetu, v regulérní válce s mafií, která sem pašuje lidi, pašuje je za úplatu a my čelíme důsledkům činnosti těchto kriminálních živlů." "Budeme potápět vaše lodě, budeme hledat peníze, které z toho máte, máte je uloženy v evropských bankách, budemem je zabavovat ..."

    OdpovědětVymazat
  32. Ano a to je smutné, pane Kolemjdoucí Stejně jako když musím souhlasit s komunistou.
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Ransdorf-Americane-zpusobili-uprchlickou-krizi-zamerne-a-podporuji-islamisty-patri-pred-soud-EU-financuje-mafiansky-byznys-s-imigranty-A-ti-idioti-z-Bruselu-380961

    Ale stejný názor nemají jen komunisté. Je to slyšet z různých stran.
    AL

    OdpovědětVymazat
  33. Tužka

    Paní Tužko, napiště něco hezkého o svatojánské noci,, co máme dělat, abychom dnes o půlnoci našli zlaté kapradí?

    OdpovědětVymazat
  34. I pan Mach se chová statečně
    http://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Mach-Svobodni-Pevne-doufam-ze-maklerka-nebude-muset-platit-vypalne-romske-aktivistce-380966

    OdpovědětVymazat
  35. no jo, tak Velká cena holt v Brně nebude! Soužka ředitelka zeměkoule a okruhu už ani mluvit neumí. Mladý Padája už stál něco peněz a pořád je to málo...
    Pamatuju se na tu slávu, když se okruh otvíral (viz Masarykův okruh: dílo nadšenců, kterému na svět pomáhal i Štrougal http://brno.idnes.cz/masarykuv-okruh-historie-0yy-/brno-prilohy.aspx?c=A120710_123704_brno-zpravy_lpo ), pak přišla slavná 89 a nový okruh šel do ...jak to dneska říkal ten Gazdík? Jo prdel! Tak přesně tam...

    OdpovědětVymazat
  36. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde23 června, 2015 18:07

    Trocha osvěty pro ulhané obludy :

    http://hlidacipes.org/vlna-uprchliku-nekonci-v-africe-budou-jednou-az-ctyri-miliardy-lidi/

    Tak jo, už jdu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pane Bilione, pan Zdechovský z KDU si vezme jednu rodinu z Afriky. Až se vrátíte z pokeru, sdělte laskavě, kolika se ujmete vy osobně. Jako úspěšný burzovní makléř nemusíte snad vyhazovat peníze při karetní hře, ale věnovat je potřebnějším. Doufám, že mi na můj dotaz odpovíte slušnou formou, bez nadávek.
      AL

      Vymazat
  37. Tak si vezměte nějaké domů, určitě máte dost prostředků, když nakupujete akcie a hrajete poker, Musíte být hodně zámožný člověk.
    AL

    OdpovědětVymazat
  38. Proč všichni prchají z afriky?
    Z pohledu černošské optiky
    by to moh vědět černý táta
    jestli je v africe tolik bláta
    že musí na sever do mrazu
    bez občanského průkazu..
    Skandinávští lední černoši
    předměstí šolmu pustoší
    proč to evropě dělají
    to svoje kraaly nemají?

    OdpovědětVymazat
  39. ... lední černoši... Ládíku, vy mě zničíte :))

    OdpovědětVymazat
  40. Proč běží do evropy,
    když ta je bez ropy?
    V takovém benghází
    ropa neschází
    to není žádná osoblaha
    moravská říše blaha..
    proč v benghází
    kytky nesází?
    Žeby jim práce smrděla
    ruka nechce být svraštělá?
    Pak teda práce nucená
    ať mají trika zpocená
    pod bičem otrokáře
    by měli v potu tváře
    chléb svůj dobývati
    tito delegáti.

    OdpovědětVymazat
  41. Bratr ledního medvěda
    ze sahary je do hněda
    v hoggaru neměl ledovec
    ... možná synovec
    lovce medvědů
    požírač cizích obědů.

    OdpovědětVymazat
  42. Ládik 18.55
    ((-:
    Ukládáte si a zálohujete své básně ?

    Jestli ne, jste kulturní barbar a ničitel literárních hodnot !!!
    Vaše poesie je národním pokladem a patří všemu pracujícímu i flákajícímu se lidu !!

    OdpovědětVymazat
  43. Zítra letí Pepa na jih...
    vembloudy má ve svých stájích
    poletí hodně vysoko
    vidím to na Morocco
    jak prochází v marakéši
    v pěší zóně trhy bleší
    kupuje tam vodní dýmku
    klouby hřeje na ohýnku
    po týdnu se těší domů
    do krtkárny, u sta hromů.

    OdpovědětVymazat
  44. anonym -
    já si nezálohuju ani práci, natož pindy, co se hned vykouří z hlavy.

    OdpovědětVymazat
  45. Na létajícím koberci
    přistane až v liberci
    páč na letišti Uchrchla
    strážní věž už uprchla.

    OdpovědětVymazat
  46. Lenka Teska
    bude z teska
    Lenka Taie
    kácí máje
    ten Němeček
    nebude blbeček.

    OdpovědětVymazat
  47. Němeček jmenoval Landu
    co rozmnoží i pandu
    to je pořádný ministr
    a ne močky kanystr.
    Ve své vile v Pstruží
    se s alkeholem druží
    tam porazí i andreje
    když si do hlavy naleje.

    OdpovědětVymazat
  48. Se dívám na to aranžmá uprchlíků coby upoutávka na fendrycha. Já bych to hodnotil jako skupinu lidí, kterým je špatně z přejedení. Takhle tlustí jsou u nás jenom cikáni - myslím ty na Náměstí lidových milicí v Ostravě.

    OdpovědětVymazat
  49. Ládik 19:01
    Těžko Vás můžu kritizovat.... Vy nezálohujete, já se zas zapomínám podepisovat. Jsem anonym jaksi mimoděk.
    Ale škoda to je. Tedy u vás, moje anonymita nehraje roli, klaun je anonymní i tehdy, když se podepíše.
    Jáchym

    OdpovědětVymazat
  50. Jáchym -
    nemusel byste se podepisovat, kdybyste napsal "Jáchym" do řádku URL; při každém dalším vstupu jenom na řádek 2x kliknete ajeto.

    OdpovědětVymazat
  51. Mrkl jsem na velmi dobrý nekrolog josefa Topola od velmi chytrého superpokrytce a programového likvidátora této země Hvížďaly.
    Komu čest, tomu čest, Hvížďala není žádný blbec.

    Hezky mu odpověděl náš multinick:
    follow me • před 14 hodinami

    Bohužel jste, pane Hvížďalo z téhle země udělali místo, kde duch nemá místo.
    Vy jste se dostavil v prvních řadách."

    Werich říkával Kde blb - tam nebezpečno.
    Bohužel Kde chytrý (dosaďte si libovolnou sporosťárnu, stejně bude jen eufemismem) - tam mnohem nebezpečněji.

    OdpovědětVymazat
  52. Ládik:
    no tak to zkouším (ten komentář k Topolovi je taky ode mne)

    OdpovědětVymazat
  53. Tužka napíše pro Aga,...díky,...dobrá, něco k Svatojánské Noci.

    Její historie je vskutku stará,...sahá do doby rozvoje ranáho křesťanství,...kdy se kněží snažili potlačit pohanské zvyky, a keltsko - germánskou mytologii.

    S oslavou Svatojánské Noci, v mnoha rozmanitých podobách, se setkáváme od Skotska až za Moskvu,.....od polárního kruhu po pobřeží Středozemního moře.

    Veškerá dějství se pojí k svatojánským ohňům,......plápolající oheň, na návrších, v mísách u moře, pochodních, lucernách, je středem všech doprovadných rituálů.

    Další atributy jsou zelené listnaté větve, věnce a kytice z květů, byliny, jejich trhání, svěcení, házení do ohňů,....a tanec a radost,...a dobré skutky,.......je to noc bílé magie.

    Pohanské oslavy letního slunovratu se propojily s církevními oslavami svátku Jana Křtitele.

    V dalším vstupu napíšu něco ze zkušeností a vzpomínek na Svatojánské Noci.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  54. Pod paroubkem zdraví Martin1 Tužku a Jáchyma.

    OdpovědětVymazat
  55. Tužka

    díky, už se těwím na pokračování.

    Jeden známý tvrdil, že chodil o svatojánské noci do lesa rozmlouvat s trpaslíky (tedy s elementály), docela mu věřím.

    OdpovědětVymazat
  56. Tužka napíše,.....jako dítě jsem v předvečer Svatojánské Noci chodila do hájovny kde žila moje nevlastní prababička.

    Zdobila jsem Svatojánskou ošatku, Bylo třeba uplést tři věnečeky ze svízele. Velký kolem okraje ošatky, která se pak dozdobila dalšími bylinami. Menší, rovněž ze svízele na hlavu. Jakmile se upletl, každá dívka nebo žena si ho musela plést sama, v tichosti a soustředěně, s myšlenkami na své zdraví, s přáními zdraví pro své nejbližší,....u nás se vyslovovala i přání o zdraví všech zvířat na statku. Tenhle věneček se nosil na hlavě až do chvíle, než se šlo spát,...pak se položil do ošatky a dal na okno tak, aby na ošatku dopadlo světlo prvních slunečních paprsků.
    Třetí věneček, taky ze svízele, maličký, se zavěsil na stužku v pase, přímo na tělo, aby přilehl na břicho pod pupkem,.......bylo to něco jako tiché přání dobré plodnosti. Svízel je drsný, škrábe.
    Svízel je ženská bylina,....třeba o ní někdy napíšu podrobně.

    U hájovny byl pramínek, potůček, kousek níž větší potok,...obyčejně jsme šly s prababičkou kolem potoka a povídaly si. Na stébla trav jsem si trhala a navlékal jahody,...večer byly vdolky s tvarohem a jahodami.

    V noci jsme šly do lesa,....každá s lucernou,....kolem kapradí a hledaly jeho květ.
    Nikdy nenašly,....jak by ne,...kapradí nekvete, skály, ... bylo tam pár větších kamenů, ... se taky neotevřely, poklad nikde.

    Rozdělaly jsme u pramínku malý ohýnek,....prababička měla svá kouzla pro tuto noc,....seděla jsem tiše a pozorovala ji.

    Nakonec jsme dlaní nabíraly vodu z pramene a uhasily oheň,....a poslední slova byla,....Svatý Jane, zachovej nás všechny ve zdraví, ať se sem za rok vrátíme.

    Tužka.....jednou jsem, ještě v dobách bolševika, zažila Svatojánskou Noc v jedné vesnici na východě Polska.....napíšu při dalším vstupu.

    OdpovědětVymazat
  57. Svízel naruší rytmus kosy.

    OdpovědětVymazat
  58. Tužka napíše,.....byli jsme jako sportovní družstvo na turnaji, pár družstev z Čech, pár ze Slovenska, Poláci,...a večer Svatojánská Noc.

    Poláci to režírovali.
    Věnce z mladých dubových větviček na hlavách mužů, věnce kolem pasu mužů, věnce kolem zápěstí, věnce kolem kotníků,.....všechno vlastnoručně vyrobené.

    Věnce z travin a kvítí u dívek a žen na stejných místech ,....navíc krásné květinové věnečky kolem krku.

    Veliká louka,....mnoho menších a větších ohišť a ohýnků,....kolem louky hořící kůly napušťěné smůlou.

    Opékaní buřtů,....krájení ohromných bochníků chleba, který se taky opékal,....alkohol,....tanec,......mockrát jsem něco podobného nezažila.

    Po půlnoci nás bylo jen pár, co měli ještě na sobě plavky,....
    ....hromadný rej nahých těl,.....z povzdálí to pozorovali hasiči u své cisterny a lékař , zdravotní sestra a řidič sanitky z tamní nemocnice.

    Taky jsem se zdržovala dál od planoucích ohňů, nechtěla jse přijít o hřívu dlouhých vlasů,.....nechtělo se mi věřit, že nikdo nebyl popálen, nikomu se dohromady nic nestalo,......jen pár si jich ráno stěžovalo, že mají třiatřicet svatojánských trpaslíčků s malými kladívky za každým uchem.......Ale, turnaj byl ukončen..., tak už dobrý,....
    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  59. Ládik!!!

    JAHA si tím "šéfem" u mě asi žehlí všechny ty "prolhané sráče", kterými mě tu a tam počastoval v předešlých norách... :o)

    JAHA:

    Nemám problém na blog "pustit" (téměř) cokoliv, ostatně bude pod tím podepsán autor a bude to jeho vizitka, ne moje... Dokladem budiž, že prostor má přislíbený i zelené embéčko... (akorát se s tím svým příspěvkem nějak fláká...) :o).

    Kolik to bude práce... záleží na délce a složitosti textu, který mi pošlete ve wordu (nejlíp nějaké starší verze) nebo normálně v mailu. Zformátovat jej snad dokáži. Marii jsem přidával jen uvozovky k přímé řeči, aby výsledek byl přehlednější. Stejných 10-20 minut věnuji komukoliv (pokud to bude myslet alespoň trochu vážně...).

    adresa: zdenekb@post.cz

    Ale je fakt, že soukrtky poslední dobou trochu zanedbávám. Přes den mám teď hodně práce, a poslední večery jsem - v souladu s rozjímáním o virtuálních osobách - věnoval jedné bytosti nevirtuální, která potřebuje pomoc. Tak mě přiměřeně šetřete.

    OdpovědětVymazat
  60. Díky, Tužko, to bylo hezké.

    OdpovědětVymazat
  61. Já o svatojánské noci sedím na zadku, žádné běhání po okolí, boj s termíny, vymáhání peněz na dovču ... ještě před chvílí cca 10 mailů za sebou, dusno jako před vánoci.

    OdpovědětVymazat
  62. Tužka napíše pro Ládík!!!,...díky, pane. U pana Paroubka bych na to nenatrefila, protože pana Paroubka nečtu,....když je opravdu chutný nadpis, tak skouknu, kdo reaguje, ale jen vzácně.

    Pokud by Vás to neobtěžovalo, vyřiďte mu pozdrav,......napište, že tulák Kazan, vlčák, co mě za jedné deštivé a studené noci, notně zubožený a vychrtlý, adoptoval za svou pečovatelku,....tak Kazan dobře prospívá, má čtyřicet kilo,....ale za svět nevejde do domu, vlastně za žádné dveře,....má trauma ze zavírajících se dveří,....takže já opravdu trávím Silvestra v jeho velké boudě společně s dalšími dvěma psy. Ale loni už čepici nepotřeboval,....položil mi hlavu na rameno,....no a dobrý.

    I do auta jsem ho už naučila,....zadek má na sedačce spolujezce, hlavu a přední tlapy u mne na klíně,....a už i chrní, dřív se mnou řídil,....dal přední tlapy na volant.

    Policajti jen kroutili hlavou, a něco mi chtěli říct,...Kazan udělal haff,....tak trochu couvli,....je halt hlídací, hlídá si pečovatelku.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  63. Ládiku,
    dík za vzkaz od Martina 1.
    Až na něj narazíte, pozdravujte ho a zkuste jej nasměrovat sem, ne kvůli mně, ale určitě by si rád přečetl Tužku.

    jdu spát, dobrou noc.
    Jáchym

    OdpovědětVymazat
  64. Dobrou svatojánskou všem. Ať se vám tak či onak otevře poklad.

    OdpovědětVymazat
  65. Zdravím krtky, soukrtky, krtkové od krtků, krtice apod. chasu z podzemí, z původního Stejskalova pole. Vracím se na skok z exilu resp. ramadánu. Nakonec na ten ramadán, bychom si měli zvykat, že? Zkoušel jsem něco na portálu Deník.cz, ale tam je to omezené jen na nahodilé výkřiky či štěky. Nakonec na štěky je spíše psinec.org páně Libora, ale tam se musí štěkat v zákrytu a davem! No a přece my hlavy pomazané co bychom mohli dělat z fleku i vachmajstry a ne jen závodčí, se vyjadřujeme v odstavcích...krátce to umí jen géniové nebo ti co u nás ve třídách ZŠ posazovali učitelé vždy do poslední lavice vzadu. Asi se na ně nechtěli koukat, že?

    Hezký den. Zdraví Maximus, Pepou Řepou občas přejmenovaný nežně na Maxíka.
    P.S.
    Poslední dobou mám docela radost, na té imigrantské záležitosti s ukazuje, že lidé v EU se konečně probouzí z letargie a dost věcí jim dochází. Mainstream se docela vylekal a někteří už mají i něco v kalhotech. Tohle nečekali souzi, ono by se to mohlo otočit reálně proti nim!

    OdpovědětVymazat
  66. Neska bude krášně.
    Třeba nasušit kopřivy.
    Zdar pane Maximus :-)

    OdpovědětVymazat
  67. A pan Řepa asi lenoší v Bibione.
    Nemůžu ho najít:-)
    .
    http://mw2.google.com/mw-panoramio/photos/medium/4878808.jpg

    OdpovědětVymazat
  68. Vasja -
    do Bibione by snad neletěl, tam se dá dojít pěšky.

    OdpovědětVymazat
  69. zdenekb, Jáchym

    Vřelé díky za varování, abych se nestala závislou na noře, a za radu, abych víc komunikovala v reálu. Přišly v hodině dvanácté. JSEM VÁM VDĚČNÁ, PÁNOVÉ.

    P.s.: Trvalo mi, než jsem to zpracovala, ale budu se snažit tím řídit :-)

    OdpovědětVymazat
  70. Tužka

    Díky za vzpomínky. Já jsem takovou svatojánskou noc nikdy nezažila.

    OdpovědětVymazat
  71. Ale že musím
    https://www.youtube.com/watch?v=jSQMvxZQawI

    OdpovědětVymazat
  72. Z Robejška:
    Když italský ekonom Vilfredo Pareto zkoumal rozdělení bohatství ve společnostech, zjistil, že zhruba pětina obyvatel kontroluje největší část majetku; uvnitř této pětiny opět platí, že menšina kontroluje nepoměrně velkou část majetku. Pareto bádal dál a zjistil, že se nejedná o výjimku, nýbrž o pravidlo, a začal proto hovořit o „předvídatelné nerovnováze“. Jak hned uvidíme, má tato „předvídatelná nerovnováha“ celou řadu velmi významných důsledků.

    V ekonomice je Paretovo pravidlo často, byť i spíše intuitivně používáno. Manažer s vámi bude souhlasit v tom, že malé procento zaměstnanců přispěje zhruba osmdesátiprocentním dílem k zisku. Obchodník ví, že (mnohdy dokonce i daleko méně než) dvacet procent jeho sortimentu přinese osmdesát procent obratu. Richard Koch uvádí celou řadu příkladů použítí Paretova pravidla v podnikání.

    Politici nesou při svých rozhodnutích nejvyšší, celospolečenskou odpovědnost a jsem si jistý, že jejich drtivá většina nezná ani samotný pojem Paretovo pravidlo, natož jeho důsledky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. odvrácená tvář měsíce
      zdravíMaxíka

      Vymazat
  73. Ládik!!!
    Možná tam "letěl", jako že šel rychle. :-)
    Tak zdar. Ja jedu.

    OdpovědětVymazat
  74. Ládik!!!

    Zbrojní průmysl se podílí nemalou měrou na bohatnutí bohatých.
    http://www.nwoo.org/2014/12/26/ttip-americky-zbrojni-prumysl-chce-dodavat-zdravotnickou-techniku-do-evropy/

    OdpovědětVymazat
  75. Já teď přímo lítám a přitom se nepohybuju.

    OdpovědětVymazat
  76. Pane Vasjo, dík za pozdrav.
    Dnes jsem otevřel novinky.cz a nevěřil svým očím, zřejmě nás testují:

    Česko zvažuje dobrovolné přijetí stovek uprchlíků

    Česko by mohlo dobrovolně přijmout stovky migrantů, kteří se nacházejí ve Středomoří i v uprchlických táborech mimo Evropu, vyplývá z materiálu, jenž má ve středu projednat vláda. Ta bude schvalovat mandát pro premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) pro čtvrteční a páteční summit lídrů zemí Evropské unie v Bruselu. O materiálu informoval ve středu ráno Český rozhlas.
    ........

    Tak tohle jestli něco podobného ta zednářská parta rozlezlá prakticky ve většině pol. starn udělá, tak spláčou u voleb nad výsledky. Ale není jasné, že jim to vydrží do voleb, po žních pudou k turkovi, sralbotkové a vlastizrádci....
    Hezký de přeje Maximus.

    OdpovědětVymazat
  77. Ahoj Maxime,
    doufám, že budeš hojně přispívat...

    Anno -
    http://rungo.idnes.cz/v-teniskach-mi-to-pali-0uc-/behani.aspx?c=A141215_090608_adidas-women-s-challenge_ura

    OdpovědětVymazat
  78. Máme tady muslimy,
    budou tady do zimy,
    baby co jsou zahalený
    a chlapi to maj vyhulený,
    každý dostane dom muslima,
    oblékne ho a najíst mu dá,
    zbouráme pak křesťanské kostely,
    chlapi budou mít 4 baby v posteli,
    postavíme si tady mešity pěkné,
    každý se modlí a na kobereček klekne,
    jen se těším na naše vyčůrané politiky,
    jak budou mít ve sněmovně ve tvářích tiky,
    alkohol nebude Míro Kraďousku z gumárny
    a vůbec se nebudou moci dělat levárny,
    kdo se proviní a bude za pazouru chycen,
    bude bez rukou nebo pověšen za jícen,
    homo-kucí budou se mít dobře kamarádi,
    na kůl naráží je muslimové veřejně a rádi!
    Cikorky to budou mít taky těžké,
    lopata jim v rukou zajisté ztěžkne,
    oni totiž ti naši hodní muslimáci,
    budou na nich chtít nějakou práci.
    Evropa jde kvapem asi do hajzlu
    a jsme tu jako v tom nejhorším pajzlu!
    Pravda láska to před sebou strká,
    vše dělají na příkaz kluků z Bilderberga,
    oni chtějí programově zničit bílou rasu,
    páč má IQ a je považována za nepoddajnou chasu!
    Asiatům pošlou více sajrajtu co se MERS jmenuje,
    černoušci zajdou na nemoci, co se už po léta traduje.
    Cílem je na planetě mít 500 mio slouhů a pár drábů,
    pak se elitka bude bavit golfem a těšit se z drahých krámů.
    Jen se těším a snad se toho dožijem na přechodnou dobu,
    Číro muslimákům Orlík předá a pozemky k tomu.



    OdpovědětVymazat
  79. Taky zdravím starý brachu Ládiku!!!
    Už jsme tady skoro všici v novém kurníku.
    Místo Liborka cenzora co skončil v psinci,
    snad nebude jiný cenzor v novém blázinci,
    jestli to má na triku náš zdenda-káčko,
    ten je fajn, on není slouha jako Libor "ukáčko".

    OdpovědětVymazat
  80. Ládik!!!

    Díky. Ale já a běh :-)
    Můj muž vždycky běhal minimálně 3x týdně svých 10 kiláčků. Po svatbě jsem se párkrát nechala přesvědčit a šla si zaběhat s ním. První, co mě začalo bolet, byly ruce. Hned poté jsem měla pocit, že budu vykašlávat krev a pak, že mě nohy neunesou. Můj muž mě povzbuzoval tvrzením, že když to překonám, tak upadnu do euforie. Upadala jsem do lecčeho, ale euforie to nebyla. Abych vyvrátila mužovo tvrzení, že nechci běhat, protože jsem líná, vytáhla jsem ho párkrát na ples. Ráda jsem tancovala a měla jsem v tom výdrž. Tak to dopadlo remízou - já neběhala, můj muž netancoval. :-)

    Denně ujdu 3 až 5 kiláků, ale pomalu. Muž mě stále nabádá k rychlejší chůzi, ale když mně se takhle vylučuje endorfinů až až, jsem šťastná, kochám se... Ovšem taky nabírám kila, fyzička je vniveč, hodila bych se k nafukování balónků jak funím při sebemenší námaze...

    Ale jo, začnu na sobě pracovat i v této oblasti. Začnu tím, že zrychlím tempo a ujdu aspoň 5 kiláků. Vždycky jsem ráda chodila, tak to zvládnu. Myslet u chůze dokážu, u běhu jsem myslela jen na přežití.
    Díky za nakopnutí :-)

    OdpovědětVymazat
  81. Anno,

    to jste na tom furt dobře.
    Já, jak nečtu Tužčino poučení a ve škole jsem nedávala pozor, jsem si popletla noc filipojakubskou a svatojanskou a šla zkoušet koště - bylo v záběhu. Hned mi bylo divný, že je nízkej letovej provoz...
    Ale vyřádila jsem se.
    V brdských lesích jsem utancovala k smrti Kolemjdoucího, považujíc ho za Jahu.
    Pak několik ledních černochů, s nekalými úmysly.
    Nakonec jsem udolala nějakého, co na mě volal "zmiz, příšero, já jsem švarcenberk!" - asi tam hledal kapradí. Už tleje pod mechem, jestli ho bludičky nevyhrabaly.

    No a našla jsem kapradí. Akorát ne zlatý, ale stříbrný.
    Tedy spíš popelavý - zapomněla jsem je v tom květináči zalívat.
    Nevíte, kdy bude zas nějaký svátek? :)

    OdpovědětVymazat
  82. marie

    :-)
    Já mám svátky moc ráda. Doma mi neprošlo, když jsem chtěla slavit každý den, protože přece každý den má někdo svátek. To můj muž odmítl. Zato zavedl svátky, které slaví s nadšením - když mu vyžehlím košile... Tak u nás budeme mít svátek zítra (jestli se k žehlení dokopu) :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velký Debatér24 června, 2015 11:19

      Ahojky, milá Marie, taky jsem si nyní udělal radůstku, takový můj osobní svátek. Koupil jsem si záclony, ale i masáž krční páteře bych určitě taky potřeboval. Asi to půjdu vyzkoušet

      Vymazat
    2. Věšení záclon je nejlepší masáž krční páteře. Jen pozor, aby nepřešla do křeče. Pak se dá i proletět otevřeným oknem.

      Vymazat
  83. To: Anna 10:35
    A proč svátky? Slavte nenarozeniny (opsáno od Carrola) - ty jsou mimo jednoho dne v roce každý den.
    Nejlepší je ale stejně radovat se z čehokoliv jen tak. Plánované svátky a oslavy nevyhledávám.

    OdpovědětVymazat
  84. Jo a sdělená radost je dvojnásobná radost a sdělená bolest je poloviční bolest.

    OdpovědětVymazat
  85. Baba Jaga

    Taky si myslím, že nejlepší je se radovat z čehokoli. Na to bývají dobrými vzory malé děti.
    Já jsem nikdy neměla ráda Silvestra, protože mi to přišlo jako očekávané a téměř povinné bujaré veselí.

    OdpovědětVymazat
  86. Ládik!!!

    Sdělená radost je dvojnásobná radost, to ano. Ale u té bolesti to podle mě kolikrát platí taky. Např. nemocnému rakovinou se těžko uleví, když to někomu sdělí. Ale třeba se pletu.

    OdpovědětVymazat
  87. Stačí si postěžovat třeba psovi (ten snese všechno) a kus bolesti je pryč.

    OdpovědětVymazat
  88. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde24 června, 2015 11:13

    http://blogs.wsj.com/venturecapital/2014/11/20/car-sharing-company-getaround-fuels-up-at-200-million-valuation/

    Pamatuji se, jak se různé žvanivé a hloupé obludy ještě nedávno takovým věcem jako je sdílení soukromě vlastněných automobilů či organizaci provozu EV v systému " Pony Expres" /viz např. autopůjčovny Herz/ smáli a těm, kdož o tomto psali, nadávali do hlupáků.

    Stejně se dnes různí ignorantští hlupáci smějí těm, kdož tvrdí, že řešením masových migrací ze zemí konfliktů je jednak nevyvážet nepokoje a války , řešením masových migrací ze zemí chudých je uplacení těch, kdož jsou zatím motivováni k odchodu . Fiat peněz se dá vyrobit v podstatě neomezené množství, při správné administraci by pak mohlo dojít třeba i k tak kýženému dovozu inflace, na místě by ale bylo např. i zbrojní embargo / tím by se dala krásně vydírat např. Saudská Arábie/.
    Ad hoc operativní opatření /často nutná kvůli důsledkům , kdy příčinou bylo jednání některých cílových zemí migrujících - dosti zjevnou je kauza Lybie nebo Ukrajina/ samozřejmě jsou nutná také - např. zefektiivnění regulace námořní dopravy /zde se ukazuje opět tragika počínání tkzv. Západu, jak by se dnes hodil kaddafovský režim, místo údajně to " prozápadní " aktuální lybijské vlády ! / , což ale opět nebude možné /pokud má být opatření efektivní/ bez toho, aniž by se uplatily země nalodění migrujících - technikou, financema, know how, lidmi - kdy jistě dohoda je realněji možná s těmi zeměmi, které nebyly rozvráceny či bombardovány /btw - Kaddafi v jednom ze svých projevů na začátku nepokojů prohlašoval, že ty hordy, které ho mají svrhnout...pokud zvítězí, budou penetrovat tkzv, Západ.../

    Hordy a jednotlivce z řad muslimských militantních islamistů nezbývá už dnes asi než rozdrtit /tragikomika věci spočívá v tom, jak dnes Pentagon může s lehkým a veselým srdcem volat :
    " Vidíte, Evropo, jak moc nás potřebujete !!!" a také v tom, jak se " díky" údajnému spojenectví v NATO stává a stal Evropa postupně vítaným terčem teroristů, kdy je dokonce hovořeno o tom, že jednou dojde k útoku jadernou zbraní /modleme se , ať do rukou starověkou ideologii vyznávajících hord nepadne Pakistan/, zde je naprostým nesmyslem nechtít spolupracovat např. s Ruskem či s Iránem.

    OdpovědětVymazat
  89. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde24 června, 2015 11:14

    Nejhorší je vždy panika...a z ní vyplývající tkzv. " konečná" či rychlá " řešení" - typu " potápět ty lodě !!" , " nikoho nepřijímat !!!" , " vystěhujme je na sibiř !! " , " ppšleme na ně vojsko !!!" , " zatočme s 5. kolonou právdoláskovců !!!" apod. výkřiky do tmy vskutku snad někdy již pomatených lidí.Kdy samozřejmě že panika hraje do hry těm, kdož tahají tkzv. "lidem" jak s šachovými figurkami.
    Chce to především klid a nějakou rozumnou vizi. Vizi, která ještě více nenapomůže rozvratu - tkzv. Západu, respektive Západu východní polokoule / a tím možná naopak konsolidaci Západu západní polokoule, jak již tomu bylo v minulosti několikrát - např. v dobách tkzv. světových válek, já jim ale říkám Východopolokoulní války - Havní mocnosti pekelné mají zájem na tom, aby vážné válečné konflikty probíhaly zejména co nejdále od jejich sídel. domovů, teritorií/, ta vize zdá se ale doposavad být vizí prohloubení rozvratu, ohnisek válek a napětí je dnes na Východní polokouli více jak tmu bylo v předvečer První i Druhé Východopolokoulní války - jak to asi může skončit, že ?

    Zvláštní na tom celém nekrofilním podniku je to, že Evropa ještě nedávno vplouvala do klidných vod nízkých cen energií a dalších potřebných komodit - kdy tyto zdroje jsou především důležité, krom lidských zdrojů. Rýsovala se dohoda s Iránem, s Palestinci, docházelo k posilování důvěry ve vztahu k Rusku.
    Není tak těžké usuzovat, komu takovýto stav a průbeh věcí nevyhovoval, včetně těch nízkých cen energií a jejich dostupnosti, Jako vždy - Hlavním mocnostem pekelným, ty tahají šachovými figurkama, včetně figurek zvaných "lid" - tedy údajně to monopolního zdroje a držitele moci v zemích tkzv. demokratických /demos, kratos - vláda dému, lidu/., vskutku však to zemí oligarchických, ba často i autokratických.

    OdpovědětVymazat
  90. Ládik!!!

    To máte pravdu. Ale na druhou stranu můžou nastat starosti, co si ten můj zvířecí miláček počne, když tu nebudu.
    Obecně asi platí to Vaše - sdělená bolest je poloviční bolest.

    Šla jsem do sebe a tak vyrážím na první zrychlené kiláky se psem :-)

    OdpovědětVymazat
  91. Tak jsem juknul, co se děje v zemi našich přátel, kde bojují ti nejlepší evropští (plus gruzínští, izraelští, polští a američtí demokraté) vzájemně proti sobě se zbraní v ruce. Prostě ů zvítězí jen ten nejozbrojenější a zpoza louže odměněný palcem nahoru Velkého Černého Otce.
    Kdepak je Vánočková Jůlinka, která slibovala objednat jadernou kremaci nedemokratickým Rusům - neposluchům ? A co co vyboxoval německý občan Kličko ?
    **********************************************************
    Tož si počteme, co nás čeká:

    "Noční můrou prezidenta Porošenka je čistka ve vedení tajné služby. Parlament vyhověl jeho návrhu a odvolal šéfa rozvědky SBU i s náměstky poté, co byli obviněni, že slouží uprchlému oligarchovi Dmytro Firtašovi, jehož činnost z vídeňského exilu vyvolává v Kyjevě paniku.

    Obavy však vyvolává i sám odvolaný šéf Nalyvajčenko. O něm se spekuluje, že má kontakty přímo ve Washingtonu. Do čela rozvědky byl pro jistotu instalován někdejší šéf osobní ochranky prezidenta Porošenka (z doby, kdy byl ještě „soukromníkem“ a svou ochranku si coby oligarcha platil).

    Tyto události dohromady vzbuzují obavy, že Firtaš
    (kterému radí hned dva bývalí polští premiéři)
    se chystá do boje se současnou ukrajinskou elitou.

    Ukrajinská vláda začala řešit i problém paravojenských „dobrovolnických“ praporů. Ten nejproslulejší, batalion „Azov“, byl sice začleněn do řádné ukrajinské armády, ale prokuratura se zaměřila na další jednotky, zejména obávaný prapor Šachťorsk, dnes nazývaný „Tornádo“. Ten se prý vymyká i zvyklostem ostatních praporů, které dnes obvykle jen kradou či pašují přes hranice.

    Ozbrojenci Tornáda se věnují i násilné kriminalitě včetně znásilňování mužů. Zde je však problém s tím, že jakýkoliv pokus o zásah proti Tornádu končí tím, že se jednotky po chvilce boje před ozbrojeným odporem stáhnou.

    Horko začíná být i proto, že Dmytro Jaroš, vůdce neonacistického Pravého sektoru, kterého jako téměř jediného bojovníci skutečně uznávají, svolal na 3. července pochod na Kyjev s cílem svrhnout prezidenta Porošenka, pokud nevypoví dohody z Minsku a neudělá pořádek na vzbouřeném Donbase" (z PL)


    Kyjevská vláda se snaží spacifikovat tisk, list Vesti byl již potřetí terčem zájmu úřadů, tentokrát jej navštívil finanční úřad, který si odnesl dokonce i osobní peněženky redaktorů. Soukromá televize 112 musí tamní obdobě naší RRTV vysvětlovat, proč má studio vyvedené do červeno- modro-bílých barev symbolizujících prý vlajku „ruských agresorů“.

    A v Oděse začal úřadovat gubernátor Michail Saakašvili, někdejší gruzínský prezident. Ten si musel z Kyjeva nechat poslat speciální oddíl Alfa, s jehož pomocí dělá čistky v místní policii.

    OdpovědětVymazat
  92. Co mě uklidňuje, že je úplně jedno, koho nám bude přikázáno dobrovolně na Ukrajině podporovat a vyzbrojovat: Až pochcípají hlady poslední rusky mluvící, co ještě nestačili zdrhnout, bude to jeden nadšenější budovatel Demokracie vedle druhého. O nic jiného než o euroatlantické hodnoty přece nejde! Když spojíme evropskou tradici, reprezentovanou světlými včerejšky evropského lídra Německa s jeho vyhlazovacími tábory
    s americkou tradicí od genocidy původního obyvatelstva, vietnamskou válkou,
    máme se coby Češi opravdu zač stydět.

    Ještěže přichází nová, svěží a odhodlaná krev z jihu i Ukrajiny.
    Sobotka vlastním tělem zabránil nucenému přijetí uprchlíků tím, že je přijal dobrovolně. Geniální finta !

    Hácha kdysi strašně nasral Adolfa, když v poslední chvíli zabránil bombardování Prahy tím, že přijel dobrovolně do Berlína a dobrovolně předal osud českého národa do rukou Vůdce.

    OdpovědětVymazat
  93. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde24 června, 2015 12:14

    Bývalý parazit parazitů na lipoldárně.cz opět obhajuje budoucí svůj zdroj příjmů.
    Jde o otázku focení a sdílení autorskoprávně chráněných budov a uměleckých děl na veřejných prostranstvích.
    Tento vskutku buď velký podivín či velký grázl je vyznavatelem kreacionismu, věří , že svět stvořil starozákonní Bůh. Bůh je dle něj i jeho primárním autorem. .
    Pak by tedy mělo platit, že i focení přírodních " uměleckých děl" /víme že tkzv. umělecká tvorba lidí pouze přírodu imituje/ a " budov" /vzpomeňme třeba krásnu " budovu" Matterhornu, ale třeba i dojímavou pro oko Čechů budovu Řípu/ za účelem jejich komercializace - mělo by být podle tohoto individua zpoplatněno.
    Co pak teprve s focením výtvorú to Božích nejvyšší údajně to úrovně ? S focením lidí ?? Nebo má snad člověk být postaven gaunery parazitického byznysu níže - než například nějaká nevábná socha osbkurních patvarů či kus oprýskané zdi ? Jistě by tento výlupek chytráctví měl minimálně coby lidovec /když už ne coby křesťan či demokrat/ plédovat pro uznání toho, že lidské individuum je nositelem práva autorského na sebe samého - kdy tedy takovéto zpoplatnění fotografií lidských objektů v logice tohoto mrchožrouta práva vedlo by k tomu, že každá fotografie každého člověka musila by být danému fotografujícímu subjektu /komické situace, včetně hromadných žalob by asi nastaly v těch případech, kdy by byl focen dav/ povolena, s tím, že bude zpoplatněna poté, pokud by z využití této fotografie /ale co třeba i takový rentgen ?/ plynul nějaký zisk, prospěch.

    Chceš si vyfotit a pak publikovat fotku Řípu ? Zaplať ! Fotils revoluční dav právě to podnikající pokus o svržení vlády Bruselu a fotografii prodals do Moskvy ? Zaplať každému z davu ! Vyfotil sis lvy v ZOO a chceš tu fotku dát na kalendář ? Zaplať ! Vyfotil sis blechu v kožiše a chceš ji prodat ? Zaplať ! Vyfotil sis nějakého mrchožrouta práva a prodals jeho fotku do Playboye ? Zaplať mrchožroutovi jeho podíl na zisku ! Vyfotil sis papeže a fotku vylepil na web s reklamním příjmem ? Zaplať !

    faktická poznámka.
    Předpokládám že ještě neuplynulo 70 let od smrti Boha, či od smrti páně Svobodových rodičů, potažmo rodičů blechy v kožichu..
    Problematickým by mohlo pak být to, jak vlastně zaplatit Bohu, potažmo Allahovi...anebo evoluci, myslím si, že farizejové práva /kreacionstická jejich sekta/přindou časem i na to, jejich vynalézavost a fantazie nezná mezí.Leda by odvolali své přesvědčení . že svět stvořil Bůh. i v tomto případě by ale našli způsob, jak plnit své parazitické kapsy na základě nových zjištění - o skulinách na parazitickém trhu..

    OdpovědětVymazat
  94. Zkrátka - moc se fotí a málo se drží huby. To nebylo nikdy dobře.

    OdpovědětVymazat
  95. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde24 června, 2015 13:11

    http://www.patria.cz/hotnews/2944152/jevgenij-lukjanov-zastupce-sefa-ruske-bezpecnosti-rady-oznacil-vychod-evropy-za-mozny-terc-ruskeho-uderu.html

    Výsledkem několika desetiletí hájení zájmů , tvorby a výkonu na poli obranné strategie a taktiky Československa, potažmo ČR, došlo tedy k tomu, že se pouze vyměnily americké rakety za ruské a Československo , potažmo ČR, se stalo jejich jednoznačnějším terčem.
    To je tedy "úspěch" jak hrom. To fakt nemá chybu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cte nekdp jeste toho debila malomestaka?

      Vymazat
    2. Ne, jen ty.

      Vymazat
    3. Nenadávejte prosím panu Bilionovi do debilů.
      To, že je poněkud retardovaný, což ho přivádfí k záchvatům zuřivosti ještě neznaméná, že by se jeho zdravotní stav nemohl zlepši, kyž mu všichni inkluzivně pomůžeme. Pan zdenekb by na tuto činost zažádat o dotaci.t

      Vymazat
    4. Pana Baillona je potřeba pochválit za dobrý odkaz a dobrý příspěvek, ale upozorňovat, že nedělá dobře když někomu nadává více, než je zdrávo.

      Vymazat
  96. ádik!!!23 června, 2015 16:46
    JAHA -
    ještě nikomu jsem neřekl "šéfe", to bych neuměl.

    Ja zasa kazdemu, kto niecomu sefuje☺.

    Toto je priestor Zdenkab, ci sa nam to paci, ci nie.

    OdpovědětVymazat
  97. JAHA -
    každý něčemu šéfuje... já raději používám jméno.

    OdpovědětVymazat
  98. Anonymní23 června, 2015 17:21
    Pokud projdou kvóty o uprchlících, vypíší Slováci referendum

    Máte statečného premiera , pane JAHO

    Nezabudnite, ze za chvilu tu mame volby a "kuzlo" a la Fico pomaly vyprchava, tak ako kedysi zdanlivo nemyslitelne Meciarove ☺.

    http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/359112-prieskum-andrej-kiska-je-najdoveryhodnejsim-slovenskym-politikom/

    OdpovědětVymazat
  99. A toto Ficovi tiez neprida (skusal rokovat v Moskve o prepojeni planu z turecka cez Madarsko k nam) a zatial nemci i Rusi si urobili svoje. A podiel Eon v SPP kupil Fico a vykrikoval, aku skvelu vec urobil. Teraz nam bude nas plynovod na dve veci☺.

    http://komentare.hnonline.sk/komentare-hn-152/dag-danis-nemci-s-nami-vydr-813952

    OdpovědětVymazat
  100. Ládik!!!24 června, 2015 13:57
    JAHA -
    každý něčemu šéfuje... já raději používám jméno.

    Já to tedy beru, šéfe! ☺.

    OdpovědětVymazat
  101. Ad:Marie
    V brdských lesích jsem utancovala k smrti Kolemjdoucího, považujíc ho za Jahu.

    Tanec je maja vasen, utancovat sa nedam. A pozor dnes na mna (svatojanske ohne a pod.). Akurat neviem, ci neskoncim ako moj patron, na mise kvoli Salome ☺.

    OdpovědětVymazat
  102. přátelé, dám sem něco z necyklopedie o církvích, ta turbanová je zrovna aktuální, jaksi že ano

    S výskytem rostlin církvovitých se setkáváme již v nejdále datovaných literárních pramenech. Není přesně jisté, kdy proběhla jejich vědecká klasifikace, ale obecně se má za to, že to mohlo být někdy mezi lednem až úterým v letech 1311–1999 (tato domněnka je tím pravděpodobnější, že se může jednat o prvočísla).
    [editovat] Druhy

    Po celém světě je rozšířeno mnoho druhů církví, ovšem pouze několik druhů je rozšířeno značně. Mezi ně patří zejména:
    Církev evropská – Původně se vyskytovala v Evropě, odkud byla zavlečena do Severní i Jižní Ameriky i do jiných částí světa. V současnosti je její rozšíření stabilizováno, nicméně dříve působila zemědělcům a rolníkům značné potíže. Zejména ve středověku invazivní církev evropská připravila rolníky až o desetinu úrody.
    Církev tibetská – Na rozdíl od jiných se nejedná o invazivní druh a pro člověka i ostatní rostliny prakticky nepředstavuje žádné nebezpečí.
    Carrot-erists
    Sedan Plowshare Crater
    Zahrádka po výbuchu primární rostliny církve turbanové
    Církev indická – Vyskytuje se na území Indie, ale i v jiných částech světa. Vyhovují jí zejména slunná stanoviště se zvýšeným výskytem symbiotického tura domácího. Role primární rostliny je zachována, nicméně sekundární rostliny jsou dále hierarchicky děleny v mnoha stupních.
    Církev Šaronova – Byla objevena izraelským botanikem Persilem Šaronem (jenom se neví kdy, ale to je jedno). Největší výskyt je na území Izraele a v jeho okolí, přičemž byly pozorovány snahy o vzájemné zničení, pokud se vyskytuje na stejném stanovišti s jiným exemplářem církve turbanové.
    Církev turbanová – rozšířena zejména v oblasti Blízkého východu a Arabského poloostrova, ale např. i v Africe. V posledních letech se invazivně šíří i do jiných oblastí. Jsou známy i případy, kdy rostliny církve turbanové po vysemenění na stanovišti kolonizovaném jiným druhem církvovitých rostlin náhle explodovaly, přičemž zničily vše v okolí desítek metrů. Církev turbanová se nevyskytuje v okolí vepřínů, řeznictví a uzenářství, stejně tak nebyl její výskyt zaznamenán v blízkosti pivovarů, palíren a hospod.
    Církev černá – nepříliš se vyskytující druh, většinou obtížně zjistitelný, s možným výskytem po celém světě. Je charakteristický tím, že sekundární rostliny na rozdíl od ostatních druhů nerostou v kruhu (nebo chaoticky), ale ve tvaru pentagramu. Společenství rostlin se zde odborným termínem nazývá sekta. Údajně mohou způsobit vážné poškození zdraví nebo i smrt, pokud by se člověk zdržoval v jejich blízkosti kolem půlnoci.

    OdpovědětVymazat
  103. tak promiňte, zkopírovaly se mi i popisky obrázků - Carrot a Sedan nejsou názvy církví ;-)

    OdpovědětVymazat
  104. Pane Bilione, slušně jsem vás žádala o sdělení, kolik běženců z Afriky si vezmete na ubytování a budete platit jejich náklady na adaptaci, když máte příjmy z obchodování na burze. Dosud jste mi neodpověděl.
    AL

    OdpovědětVymazat
  105. Výsledkem několika desetiletí hájení zájmů , tvorby a výkonu na poli obranné strategie a taktiky Československa, potažmo ČR,
    Také bych byla ráda o objasněníí co to jre tvorba a výkon na poli obranné strategie, to víte, jsem jen prostá ženská od hrnců a ani ekonomucká věda takové termíny nezná
    AL

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To nevemete svého muže po hlavě válečkem hned v ten moment, kdy zas přijde dom ožralý, ale vyčkáte až vystřízliví, aby z toho měl pojem.
      A pak se s ním řádně poekonomuckáte.

      Vymazat
    2. Musím vás zklamat, panr Bilione, můj muž se každý den neožírá jako vy ani sprostě nenadává. jsem jen hloupá ženská a nevím jakou souvislost má můj dotaz na tvorbu a výkon obranné strategie s válečkem na nudle. Asi vás jím někdo praštil, ale to považuji za akt útočný, pokud jste chtěl svou družku uškrtit, bude to asi akt obranný..

      Vymazat
  106. A dttřetice bych požádala o nějakou rozumnou vizi, jak uvádíte, jak naložit s běženci, které už máme u nás u Znojma, když se vám nelíbí ani jejich vracení ani potápění lodí.

    Vy jste tady, pane Bilione, tady za moudrého člověka a určitě konkrétní vizoi máte.Tak se nebojte ji sdělit, všichni na vaše moudrá slova čekáme

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkuste je naložit do láku, znojemské okurčičky jsou známy po celém světě.
      Rozhodně ale ve Znojmě nepotápějte žádné lodě, vodáci by vám mohli rozbít hubu.

      Vymazat
    2. Nemám hubu, mám ústa pane Bilione a proč se zase stydíte za své internetové jméno?
      To je ta vaše vize?
      Proč tedy píšete
      Chce to především klid a nějakou rozumnou vizi. Vizi, která ještě více nenapomůže rozvratu - tkzv. Západu, respektive Západu východní polokoule / a tím možná naopak konsolidaci Západu západní polokoule, jak již tomu bylo v minulosti několikrát

      Okurky v láku jsou tou vaší vizí?-
      AL

      Vymazat
  107. Todlenc se mi docela líbilo a je to aktuální:

    Jeden z základních zákonů "zachování covilizace" je, že odliv mozků nelze nahradit dovozem nahých prdelí...... (-:

    OdpovědětVymazat
  108. Podle prezidenta Miloše Zemana bychom neměli přijímat vůbec žádné imigranty, pokud jsou z kulturně odlišných zemí. Ani jednoho přistěhovalce z afrických či blízkovýchodních zemí, prezident totiž soudí, že mezi nimi mohou být i džihádisté.

    Náš pam prezident má jasno, že vy jste pane bilione skalní volič TOP 09 když máte stejné názory jako pan Scharzenberk nebo ten pan novotný z bulváru. nejste dokonce on?
    AL

    OdpovědětVymazat
  109. Nejsou to všechno důkazy toho, že Evropané společně dávají přednost národním řešením před tím jednotným, evropským? ptá se německý deník a připouští, že jsme nyní v Evropě svědky všeobjímajícího odmítání EU.
    Význam Evropské unie v poslední době citelně upadá

    Je v této souvislosti asi příznačné, že zatímco levicové koalice Podemosu obsazují křesla starostů v Madridu, Barceloně a dalších velkých španělských městech, pravicová centrální vláda míří opačným směrem, nehledá oporu v Bruselu, ale „v tichosti“ mění Španělsko v „prvotřídního strategického partnera USA“, podotýká španělský deník El País. Od roku 2011 mají USA čtyři válečná plavidla na základě v Rota, nyní přichází dohoda o přítomnosti 3500 amerických vojáků a 40 dopravních letadel na námořní základně Morón, díky čemuž Washington získá možnost nejen kontrolovat celé Středozemní moře, ale zasahovat i na severu Afriky. Podle El País přitom Madrid „nechce zhoršovat vztahy s Ruskem nebo Čínou a naopak je odvážně rozvíjí“, a tak se snaží vojenskou spolupráci s USA marginalizovat, jako by se „jednalo jen o pronájem hotelového pokoje“.

    Možná, že voliči svými hlasy nereagují jen na sociální či ekonomické problémy, ale i na fakt, že význam Evropské unie v poslední době citelně upadá na úkor Severoatlantické aliance, která je -- z hlediska členů -- s EU sice takřka totožná, ale na rozdíl od stále bezradnější a ztrácející se Unie, je aliance řízena autoritativními Spojenými státy. Právě zájmem USA, konkrétně udržením moci Spojených států nad Evropou, ve svém komentáři argumentuje například i britský The Times, když obhajuje nutnost rozmístění asi 40 tisíc amerických vojáků s tanky a další těžkou technikou v Pobaltí, které by jinak bylo „ponecháno Putinově libovůli“. Jednotě EU nebo její váze přitom nepřidává ani orientace na Spojené státy coby jedinou supervelmoc, která je patrná u většiny postkomunistických členů unie, které Bushův ministr obrany Donald Rumsfeld kdysi označil za „novou Evropu“.

    Podle Die Welt bude přitom odklon Evropanů od Unie a příklon k národním zájmům pokračovat spolu s tím, jak bude sílit imigrační vlna, poroste „cena“ za řeckou krizi a budou klesat rozpočtové prostředky, z nichž mají Evropané -- podle USA – navíc ukrajovat ještě více peněz na zbrojení. Logika voličů je prostá, podotýká Die Welt: už nechtějí řád, v jehož rámci zisky korporací beztrestně mizejí za hranicemi, zatímco na ně samé se valí „všechny bídy světa." (PL)

    OdpovědětVymazat
  110. AL je od Znojma? Hmmm, zajímavé...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde25 června, 2015 14:09

      Taky jsem si myslel, že Al je z Humpolce.
      Asi emigrant, možná dokonce že ekonomický. :-)

      P.S. Věřitelé požadují po Řecku mj, i to, ať zavede opatření na zvýšení mobility pracovní síly...to působí, v aktualní realitě problémů s uprchlickými vlnami - zřejmě to i ekonomických imigrantů, ani ne už komicky - ale spíše morbidním dojmem.
      Asi si nevšimli - nadnárodní lichváři, že Řecko už zřekmě více mobility pracovní síly nezvládne.
      Asi jim to na hotel nikdo nedones, ty aktuální zprávy - jak vypadá teorie požadavků na zvyšování mobility obyvatelstva v praxi, konkretně ve vnitrořecké aktualní praxi.

      Vymazat
  111. Na dotaz ohledně čtení maloměstského bilióna odpovídám, že ho čtu.
    Tedy pokud zrouna nikomu nenadává, ať už v sebeobraně, preventivní sebeobraně či ve snaze někoho dokopat a donadávat ke slušnosti.

    Často jsou tam docel a inteligentní myšlenky - nebo alespoň jejich vajíčka či poněkud nedonošené polotovary, ale, pravda, bejvá to k občas k neučtení.
    Každej sme ňákej, někdo víc, někdo míň.

    Obsese je obsese, někdo se musí furt drbat, jiný nadávat.
    Nabízím se jako nadávadlo.
    Kdyby Bilión nadával mě.... mě by to nevadilo.
    Akorát by na mě nesměl chtít, abych mu odpovídal. Né žebych nedokázal bejt důstojným (vlastně nedůstojným) soupeřem, ale znám smysluplnější intelektuální činnosti - třeba vyčůrávat havlovská srdíčka na sousedovic záhony krz plot.

    Jáchym

    OdpovědětVymazat
  112. Tak tohle mě dostalo:

    Říká se, že ženský mohou dělat na rozdíl od chlapů min. i dvě věci najednou. Tak proč nemohou š*kat, když je bolí hlava?

    OdpovědětVymazat
  113. V šedesáti sex nekončí. Ještě s Vámi vyjebe důchodový systém....... (-:

    OdpovědětVymazat
  114. Maximus 20:14

    Tak von je dost postatný rozdíl "moci" a "chtít".

    OdpovědětVymazat
  115. zdenekb, Jáchym, Ládik!!!

    Ještě jednou děkuju. Tak jsem zahájila operaci sama sobě pánem a mám z toho dobrý pocit. Minulý týden jsem byla sama doma, muž jel s kamarády na lodi po Frísku a vrátil se tohle pondělí večer. Nepřiznala jsem, že píšu, a měla jsem z toho blbý pocit. Navíc jsem si uvědomila, že jste mě dostatečně jasně varovali. Dnešek byl můj start. I se mi podařilo ujít 5 kiláků v trochu rychlejším tempu a byla jsem pochválená (ten poslední kilák šel se mnou můj muž, tak kvitoval zrychlení).
    Mám radost. Díky

    OdpovědětVymazat
  116. Maximus

    Víte, jak starší pánové souloží na vrabce?
    Ženská si lehne do postele, chlap okolo skáče po jedné noze a říká: "Čím, čím, čím?"

    OdpovědětVymazat
  117. Anno,
    držím palce !

    (jdu si poskočit. Na obou nohou. Do koupelny. Na čem? Na stepleru .)
    Jáchym

    OdpovědětVymazat
  118. Tužka napíše pro Anna,...to je výborné, že jste zvolila rychlou chůzi,....chůze je nejpřirozenější pohyb,....skutečně se při něm procvičí nejen svaly na nohách, což si každý uvědomí,....ale tenhle pravidelný stále se opakující pohyb procvičuje veškerá závěsná zaříiení v našich útrobách,......zavěšení plic, srdce, střev, jater, močového měchýře, a hlavně taky dělohy, která má po porodech s přibívajícím věkem a s uvolňováním vaziva tendenci klesat a dělat problémy. A taky ledviny,...pohyb jim urychluje filtraci. Až najdu psaní o orgánových hodinách a jak toho využít pro své zdraví, tak Vám to napíšu,...psala jste, že mě čtete,...díky,.....

    Chce to tak tři měsíce pravidelně chodit, a pak přidat pár metrů běhu, zas chůze, zas běh,.....pomalu stupňovat zátěž. Napoprvé zaběhnout třeba jen deset metrů, další den patnáct,....Tělo se za pár měsíců krásně zpevní,.....odměnou je bezvadný pocit, protože už po té půlhodině rychlé chůze se do krve dostávají endorfiny. Je jich 31 druhů, některým se říká hormony dobré nálady,....už jste se s nimi seznámila,...to je ten dobrý pocit.

    Jednou jsem se na závodech, kde jsem dělala pořadatele,.../ neběhám dlouhé trati, nikdy mě to nebavilo, i když jsem měla v mládí solidní výsledky a chtěli mě na ně nasměrovat/,...tak na těch závodech běžela osmdesátiletá paní maratón,...uběhla,....za patnáct minut měla tlak a tep v normě, čekalo na ni několik sportovních doktorů, zájem profese,....jistě, tam byl kromě pravidelného běhání i dar od přírody.

    Vytrvejte,....zaatím jen chůze,....abyste to nepřepískla....zdraví Vás Tužka.

    A taky Vám napíšu, jaká kouzla dělala moje prababička o Svatojánské Noci, včera se mi do toho nechtělo,....bez jejího svolení.....vždycky s ní u Svatojánského ohně rozmlouvám,....dovolila mi to,....tak až kouzlo Svatojánské Noci vyprchá,....

    OdpovědětVymazat
  119. Anna
    inspirativní. Leč udržet se na jedné noze déle než deset vteřin je pro mě velký problém.

    OdpovědětVymazat
  120. Anna:

    Také gratuluji a držím palec, ať odhodlání k pravidelné chůzi vydrží. Že bych Vás před něčím varoval si ani neuvědomuju, ale pokud se tak stalo, tak snad Vám to bude k dobru.

    Jinak... do stáří zatím daleko, nejspíš ho ani nedožiju. Ale zatím si to představuji tak, že soulož bude vedle skoku na jedné noze docela brnkačka.
    Akorát nevím, jestli to ze mě mluví optimista nebo pesimista... ;o)

    OdpovědětVymazat
  121. těším se na ta kouzla, páč mě Petrovy kameny neděsí, paní Tužko :-) (píšu kvůli amatovi)
    Venku bylo večer báječně, grilovali jsme a došlo i na amura, tedy pár kousků, byl skvělý! K tomu dobré vínko, no paráda. Pejsák usnul na lavici, snad to tentokrát sedáky přežijí, trochu začíná brát rozum, dnes nebyly ani boty roztahané:-) Nasbírali jsme ořechy na likér a taky bylinky byly dnes obzvlášť voňavé, tak přeji hezkou dobrou noc a samé hezké sny ;-o)

    OdpovědětVymazat
  122. Tužka napíše pro Ládík!!!,....díky za přeposlání pro Martin 1. Vy jste na sebe neprozradil, že jste mi splnil přání,....a jak šikovně jste odříz ten úvod,...halt, kdo umí, umí,...kdo neumí zírá,....a znovu děkuje.

    Šla jsem se tam číhnout, zda jste nedal třeba směr NORA 004, dal,...

    Dobré skutky na počkání, zázraky budou zítra. Made in Ládík!!!

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  123. 3dny jsem bez běhu, nestíhám a potřebuju naspat, zítra ve 20h vyrážím, mám to 1450km, v sobotu v 10 bych měl být na místě, tam doženu zanedbané aktivity. Akorát nestihnu koupit nové boty, budu tam jak trhan. I hadry beru staré, nové nechávám 2 roky ve skříni, aby si zvykly. Dneska auto do servisu, rozvézt práci, vyměnit prachy a jede se.

    OdpovědětVymazat
  124. liška -
    jako děcka jsme na Petrových kamenech dělali noční fotky s baterkou, ze stativu. To ještě nestál vysílač na Pradědu a z původní kamenné rozhledny byla jen hromada kamení. V tu dobu stavěli cest z Ovčárny nahoru, na kameny nebyl žádný zákaz jako dnes, i když zvonek vousatý už byl snad ve znaku. Žádné čarodějnice jsem tam neviděl. Kdysi jsme tam (pod vrcholem) sbírali i borůvky do kýble, jenže časem mě ochranáři vytlačili do Velkého a Malého kotle nebo do Medvědího dolu. A to jenom v mlze a dešti. Jednou jsem si pořídil ochranářskou bundu a na krk pověsil foťák s teletem. Když mě zmerčili sběrači, dělali jako že jsou na procházce. Jakmile jsem vytáhl hřeben, bylo všechno v cajku. Ten mám vždycky v ruksáku v autě, stejně jako spacák a karimatku, protože čert nikdy nespí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Barbare s hřebenem, styď se!

      amat.

      Vymazat
    2. Neutrhnu ani jeden list, hřeben je vychytaný, sbírá i dolů z kopce. Vliv hřebenů se začíná přehodnocovat i mezi botaniky - zdá se, že se karta obrací. Není hřeben jako hřeben.

      Vymazat
  125. Tužko,
    jaká je vlastně maximální tepová frekvence? Píší, že 220-věk, ženy 226-věk. Jenže já si ho kdysi ze zájmu měřil právě na borůvkách, po výstupu z Velkého kotle s krosnou, na níž byly 4 kýble borůvek (na mincíři měla 40 kilo); tep jsem měl právě 220, to bych musel mít věk novorozence - a měl jsem kolem 30.

    OdpovědětVymazat
  126. http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Video-z-mist-v-Evrope-kam-uz-se-Evropan-neodvazi-Radi-tu-islamska-policie-dodrzuje-se-jen-pravo-saria-381118
    Chcete to i u vás doma?

    OdpovědětVymazat
  127. Ombudsmanka Anna Šabatová se zase předvedla! Přišla s neuvěřitelným návrhem týkajícím se problematiky utečenců z cizích zemí. Pokud totiž takový cizinec v Česku požádá o statut uprchlíka, nebude možné ho hned vyhostit, byť by se přes hranice dostal jen díky padělaným dokladům.

    Takový nápad povinné legalizace pobytu se ovšem ani trochu nezamlouvá ministerstvu vnitra. Návrh Šabatové se objevil v den, kdy ministři jednali o imigrační politice. Přitom jen v únoru si o statut uprchlíka v ČR požádalo 84 cizinců, především Ukrajinců a Syřanů. Úředníci nevyhověli ani jednomu ze žadatelů o trvalý azyl, necelá polovina cizinců se tak musela spokojit jen s nižším stupněm mezinárodní ochrany, zbytek měl smůlu.

    Pokud by ale Šabatové návrh prošel, celá věc se hodně zkomplikuje a celá imigrační politika se vlastně zhroutí. Balíkem návrhů zákonů se nyní zabývá vládní kabinet.

    Jen různých připomínek a pozměňovacích návrhů se sešlo na 170. Kromě Šabatové je velmi aktivní i ministr pro lidská práva Jiří Dienstbier nebo soudci Nejvyššího správního soudu.

    Šabatová chce, aby Česko nemohlo vyhostit žádného cizince, který si prostřednictvím našich úřadů požádá o azyl. A má se to týkat i těch, kteří se na české území dostanou s falešným, propadlým nebo úplně cizím pasem.

    Soudci Nejvyššího správního soudu jdou ještě dál a požadují, aby azyl zůstal i cizincům, které naše soudy pošlou za mříže kvůli těžkým zločinům nebo terorismu. Oba návrhy odmítá ministerstvo vnitra s tím, že jsou zbytečné a nadbytečné. „Asi už všichni zešíleli? Jsou to sektáři, blázni nebo to dělají schválně? Nebo dostali snad od někoho zaplaceno? Tohle by žádný, jen trochu přemýšlející stát neudělal. My ano. Musíme být panštější než papež. Každý, kdo se denně setkává s imigranty brzy velmi pozná, co je většina z nich zač,“ dodal pro inStory.cz jeden z pracovníků české cizinecké policie, který také nesouhlasí s masovým přijímáním běženců z cizích zemí!

    OdpovědětVymazat
  128. Děti byly oběšeny a následně, pro výstrahu ostatních, zavěšeny na dřevěné kříže. A to jen proto, že si bez vysvětlení dovolily porušit půst, který muslimům káže v současných dnech probíhající ramadán.

    O nelidském činu, který se odehrál v syrském městě al-Majadín informovala Syrská observatoř pro lidská práva. Informace o přesném věku zavražděných dětí organizace neposkytla.

    Těla chlapců tak místní obyvatelé vídali několik dlouhých dní, po které byla demonstrativně vyvěšena nedaleko sídla tamějšího vedení Islámského státu.

    Během ramadánu, který trvá přibližně měsíc, musí muslimové dennodenně dodržovat striktní půst. Ten začíná před ranní modlitbou a trvá až do západu slunce.

    Půst se netýká žen, jež jsou těhotné, menstruují či se nacházejí v období šestinedělí. Dále jsou z něj vyjmuty malé děti, nemocní a lidé, kteří zrovna podnikají dlouhé cesty. Letos ramadán trvá od 18. června do 17. července.

    OdpovědětVymazat
  129. Tužka

    Děkuji. Na běhání nejdřív musím shodit nadváhu, abych si neničila klouby (vždy si najdu výmluvu, proč neběhat :-) ). Ale chodím ráda.
    Těším se na Vaše vyprávění o kouzlech.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    zdenekb

    Radil jste mi víc diskutovat v reálu... Trefil jste se, byla jsem minulý týden sama doma. Ještě jednou díky.

    OdpovědětVymazat
  130. Ládik!!! na Praděd vozil s koňmi můj táta materiál na stavbu věže. To znám ale z vyprávění, na Praděd jsem jezdila až dospělá na lyže, to už jsem to ale měla 220 km :-)

    tady je něco o krtcích
    KRTEK OBECNÝ
    Latinsky Talpa europea
    Mnohými zahrádkáři zatracovaný živočich zvířátko s výborným sluchem a čichem.
    Dosahuje velikosti kolem 12 centimetrů a živé hmotnosti kolem 80 gramů.
    Dožívá se 2-5 let.
    Jeho mohutné přední tlapky jsou vybaveny 10 prsty s drápy.
    Žije nejčastěji na polích, loukách, zahradách, v parcích, ale i na sportovištích, golfových hřištích v chodbičkách 30 - 40 cm pod zemí.
    V obytné chodbičce žije, rodí a odchovává z jara 3-7 mláďat velikostí fazole, které již po 3 týdnech vidí a začínají lovit.
    Mláďata dospívají v druhé polovině roku a v následujícím roce se rozmnožují. V okružních chodbičkách, které jsou několik decimetrů pod zemí, loví potravu.
    Živí se larvami, žížalami, hmyzem, drobnými hlemýždi, ještěrkami, nepohrdne ani myši či žábou. Této havěti spotřebuje denně téměř tolik, kolik sám váží. Často se objevuje v čerstvě obdělané půdě bohaté na tyto živočichy. Svojí přítomností je nejen likviduje, ale také půdu provzdušňuje a dává vědět „že půda ve vaší zahradě je zdravá a živá".
    Půda z krtinců je podle odborníků velmi vhodná ke květinám.
    Za některé škody krtci nemůžou - například chodbičky kolem stromů, keřů, nebo těsně pod povrchem trávníku bývají často dílem hrabošů a hryzců a jsou neprávem přisuzovány krtkům.
    Zdroj: http://relax.lidovky.cz/vysavac-kocka-sekacka-i-pomerancova-kura-odbornik-radi-jak-na-krtka-1d0-/zajimavosti.aspx?c=A150624_113149_ln-zajimavosti_rof

    OdpovědětVymazat
  131. Ad:Ladik!!!

    http://www.intersport.sk/aktuell/blog/detail.html?newsId=1130

    OdpovědětVymazat
  132. JAHA -
    tak to běhám na 70% TFmax = 120/min, což je akorát. Jen v kopcích to přešvihnu na 160.

    OdpovědětVymazat
  133. Pak se prezident věnoval problematice radikálního islámu. „Řadu let zastávám názor, že radikální islám představuje civilizační nebezpečí pro celou euroamerickou civilizaci. Když mluvím o euroamerické civilizaci, samozřejmě do ní patří i Rusko,“ uvedl Zeman. „Mimo jiné proto, že vyřazuje z veřejného života polovinu populace, tj. ženy. Kdybyste žili v zemích radikálního islámu, tak tady buď nejste, protože vám bude zakázán přístup na veřejná shromáždění, nebo byste, milé, krásné dámy, musely být zahaleny v burkách, ze kterých by vám koukaly pouze oči, a to ještě přes látkovou mřížku, a to bychom přišli o hodně,“ dodal s tím, že zastává názor, že nestačí proti radikálnímu islámu psát petice, pořádat demonstrace a manifestace.

    „Je potřeba s ním bojovat a čím dříve, tím lépe. Islámský stát se rozrůstá, obsazuje další území, a než se vzpamatujeme, může být skoro pozdě. Ze stejného důvodu jsem proti tomu, aby se migrační vlna přesunula na naše území,“ uvedl s tím, že pomáhat je potřeba na území, odkud uprchlíci utíkají a varoval před hrozbou džihádistů: „Kdo jsou nevěřící? To jsme my všichni a islámské texty říkají: „Nevěřícího je potřeba buď zotročit nebo vyhladit.“ V kontextu položené otázky také prezident zmínil: „Vracíme se tak k tomu, o čem jsme před chvílí mluvili, k vyhlazení Čechů hitlerovským režimem, které naštěstí nenastalo. Bohužel život není tak pohodlný, aby byl prost nebezpečí. Musíme bojovat proti islámskému radikalismu, protože v opačném případě můžeme mít stejný osud, jako nám plánoval Reinhard Heydrich“.

    OdpovědětVymazat
  134. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde25 června, 2015 13:52

    http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-06-25/goldman-sees-ukraine-in-solvency-crisis-likely-default-in-july-ibbnk177

    V tomto případě, na rozdíl od spojence v NATO - Řecka, IMF /což je v podstatě akciová společnost vlastněná americkým Treasury/ tedy bankrotujícího dlužníka nevydírá, ale podrží - i vpíápadě , že přestane splácet dluhy soukromým lichvářům ze spojeneckých zemí, tomu se říká kamarádství !!!.

    Místní media ale stále plní titulky a zprávy o líném a zkorumpovaném a vychytralém Řecku....a zprávy o ubohoučké Ukrajině, kterou chce schlasmtnout zlý Putin /tedy ne např. F. Templeton a další lichváři/ a které je na pomoc třeba poslat snad i vojska hrdinné Stropnického armády. :-)

    Když jsem uváděl fakta - už před rokem, že potíže /ty ale lze řešit i válkou - ta zaměstná lidi natolik, že si nevšmnou že jim např. ukradli stát/ nastanou až začnou " maturovat" /to je slovo uměle přenesené , svůj význam ale má - a navíc se mi líbí více, než že " se blíží splatnost dluhopisů"/ dlužní úpisy , které drží zejména FT...tedy když jsem tato fakta uváděl a tvrdil , že o osudu zemí / a tak i Ukrajiny/ rozhodnou nadnárodní lichváři...tak se opět spustil obvyklý povyk mentální lůzy, že jde o burziánské kecy, o podružné nesmysly , o proputinovskou propagandu atd.

    Snad scallop a expodplukovnice prodali včas /oni totiž nejen o podpoře Ukrajiny kecali oni ji podpořili nákupem jejího dluhu, aspoň to tak tvrdili -že těch dluhopisů mají plné skříně/.

    Nu, hlavně tedy že Litva a spol. uvítá na svém území brzy hrdinná americká vojska....radil bych totéž Slovákům, bez nich budou těžko bránit svou zem před přívalem ekonomických /hle - zde ale vládní trosky prohašují, že tito ekonomičtí migranti jsou vítáni, dle mého jde o již zcela zjevný rasismus, Bělobrádka , Zemana a pod. by měli pohnat před soud do Haagu..../ uprchlíků...a že jich bude !! (Je to jen otázka času ...zatím sice americká vláda rozhodla, že FT peníze např. amerických daňových poplatníků přes ukrajinskou státní kasu bude posílat dál...ale pochybuji, že se za takových okolností najde nějaký dluhodobý úvěrový rámec, už z toho vycouval i Soros...a to je co říct. Už i jemu se to jeví spíše jako fiasko, celá ta akce - jak zatáhnout Ukrajinu do sféru vlivu lichvářů západních).

    OdpovědětVymazat
  135. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde25 června, 2015 14:11

    Jáchym 24 června, 2015 19:51

    Tak to já Vás ze zásady nikdy nečtu.

    :-))))))

    OdpovědětVymazat
  136. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde25 června, 2015 14:27

    Kapela Queen chystá ke 40. výročí vzniku hitu Bohemian Rhapsody stejnojmenné pivo, má být uvařeno v ČR.

    Před nedávnem jsem si posteskl, že se dosud některé ze začleňovacích agentur nepodařilo , (samozřejmě že prostřednictvím nějaké dotace na začleňování, to se rozumí !!!) uvést do provozu mikropivovar provozovaný výhradně cikány. Kdy takový provoz povětšinu je ziskový a zatím se jeví, že i dlouhodobě udržitelný - bylo by možné tedy pak i část dotací vrátit.

    Mohlo být to pivo pro Queen tak ještě o něco více stylovější. Zejména pokud by tito cikáni byli kromě podnikatelů v pivovarnictví i bohémy.

    Tak se to zas beztak vyhrotí pouze v nějaké výtky Čechům, že nemají ani na to, aby pomohli cikánům zřídit si echt cikánský mikropivovar....a raději se oddávají např. slivovicovému bohemství.

    https://cs.wikipedia.org/wiki/Boh%C3%A9mstv%C3%AD

    OdpovědětVymazat
  137. Anonyme

    "Nebo dostali snad od někoho zaplaceno?" To bude asi správné, ten zákon o prokázání majetku politiků by se už měl schválit, aby bylo jasné kolik kdo bere. Ale je možné, že někteří by mohli být uplaceni nějakou službou a to se majetkovým přiznáním nezjistí.

    OdpovědětVymazat
  138. "nebo byste, milé, krásné dámy, musely být zahaleny v burkách, ze kterých by vám koukaly pouze oči, a to ještě přes látkovou mřížku"

    Mě by zajímalo jak chtějí ty muslimky v Evropě v burkách přežít, vždyť je potřeba se vystavit slunečním paprskům. Nebo jim stačí vyjet na dovolenou někam na jih na pár dnů a tam se někde v uzavřené ohradě vystavit skunci?

    OdpovědětVymazat
  139. Názor: Události v Arménii jsou opakováním první fáze převratu na Ukrajině
    http://cz.sputniknews.com/svet/20150624/593470.html#ixzz3e58tAJeVhttp://cz.sputniknews.com/svet/20150624/593470.html
    řekla bych, že naprosto jasně

    OdpovědětVymazat
  140. Za 14 let, které uplynuly od teroristických útoků z 11. září, bílí rasisté a krajně pravicoví extremisté v USA zavraždili takřka dvakrát více lidí než ti, koho motivovala jejich ideologie, vyplývá z nové studie nazvané Domácí extremismus 2001 až 2015. Podle jejích údajů nemuslimští teroristé za sledované období zavraždili 48 lidí, zatímco pachatelé, kteří se označují za džihádisty, 26 lidí.

    „Vražda devíti Afroameričanů v Charlestonu, z níž je viněn údajný bělošský rasista, byla obzvláště brutální,“ konstatuje New York Times. Ve skutečnosti je to ale zatím jen poslední ze série smrtících útoků, které páchají lidí hlásajících rasovou nenávist, nepřátelství vůči vládě nebo teorie, o niž se opírají například příslušníci „hnutí svrchovaných občanů“, kteří popírají legitimnost stávajících zákonů. John G. Hogan, expert na terorismus z University of Massachusetts Lowell, poukazuje na nepoměr mezi realitou a tím, jak veřejnost přijímá teroristické útoky. „Odborníci se už dnes shodují, že hrozba džihádistického terorismu je ve Spojených státech nafouknutá,“ cituje Hogana NYT. „Naproti tomu se podceňuje hrozba pravicového, protivládního násilí.“

    Masakr v Charlestonu byl přitom nejkrvavějším pravicovým útokem v USA od 11. září, konstatuje studie nevládní organizace New America. Vrah, jednadvacetiletý Dylann Roof, tvrdí, že chtěl rozpoutat rasovou válku, ale přesto mainstreamová média nebo americká veřejnost při popisu masakru odmítají použít pojem „terorismus“. Netýká se to přitom jen amerických médií, i některá česká mají brutálního teroristu (podle všech možných obecných i právních měřítek) jen za pouhého „mladíka“.

    „U nemuslimů mají média tendenci pátrat po nějakých hlubších příčinách, které je dohnaly až za hranu, u muslimů okamžitě předpokládají, že na vině je jejich náboženství,“ shrnul pro New York



    Podobné názory v amerických mainstreamových médiích nebo v politických prohlášeních včetně těch Obamových převládají, a tak se strašák terorismu dál pojí jen s muslimy.

    Jak podotýká The Intercept, tato strategie – a to nejen v Americe, ale i v Evropě -- funguje, protože vychází ze základních kmenových apelů
    (náš kmen je lepší než támhle ten)
    a ze zdůrazňování jinakosti marginalizovaných
    (ti lidé támhle nejsou jen jiní, ale jsou i méněcenní): historicky jsou to velmi silné taktiky manipulace a propagandy.

    Udržování mytologie muslimského strašáka pomáhá i mnoha čistě pragmatickým zájmům typu posilování moci, zisků a prosazování politiky v zájmu různých frakcí, a je jasně pochopitelné, proč se této taktice stále tolik daří

    Oněch 26 lidí, které teroristé argumentující islámem od roku 2001 zabili v USA, lze porovnat například s tím,
    že každý den
    na amerických silnicích zahyne v průměru 96 lidí;
    včely, vosy a sršni v roce 2013 zabily 62 lidí;
    pravicoví extremisté mají na svědomí od roku 2001 48 lidských životů,
    hned 32 lidí každý rok v Americe zabijí blesky;
    a pod padajícím nábytkem u sebe doma každý rok v USA zemře 27 lidí.

    Teprve po nich z hlediska počtu obětí následují islámští teroristé. (Tabulka je ZDE).

    Nicméně právě kvůli této hrozbě islámského terorismu Spojené státy a Západ jako takový už radikálně omezily ochranu osobních svobod občanů, vytvořily řadu nebezpečných precedentů pro agrese po celém světě, zavedly věznění bez soudů a časových limitů, mučení i masové cílené vraždění ve světě, a k tomu všemu se „samy dovedly do stavu kolektivní hysterie a manipulace“, konstatuje The Intercept.

    OdpovědětVymazat
  141. Tužka napíše pro Ládík!!!,....nejsem milovník tabulek,...protože po mnoha zkušenostech vím, že fakt málokdo je tabulkový.

    K různým tabulkám se doporučuje plus mínus rozsah do 8% tabulky....že je to jaksi dobrý.

    Pro zdravé jedince,....přiměřené váhy a rovnoměrného pohybového zatížení v posledních 6 měsících bez nějakého interního onemocnění ve věku 21- 65 let u mužů a 21-50 u žen.

    Maximální tepová frekvence:

    Muži 214 odečteme věk násobený koeficientem 0,8 / žádná celá, osm desetin./

    Ženy 209 odečteme věk násobený koeficientem 0,7 / žádná celá sedm desetin/

    Nectí se matematika,...ve výsledku se vždy desetiny zaokrouhlují nahoru.

    Více se dnes hledí na to, jak rychle se vrací normální tepová frekvence.

    Jsou tabulky pro různé zátěže, doporučovaný druh pohybu pro normalizaci,.....

    Ale, všeobecně platí, pokud se tep nevrátí k normě do 15 minut,...tak nadále jedince sledovat.

    Jedním ze znaků maximální tepové frekvence je pocit, že máte srdce v krku, cítíte bušení krkavic v uších a uzavírá se vám Eustachova trubice, dusíte se, žaludek jde nahoru,....Tak v tu chvíli je dobré ubrat, aby se to nepřepísklo.

    Tužka....přeji šťastnou cestu,.....a spokojené dny příští,...nové boty jsou nebezpečné,....

    OdpovědětVymazat
  142. Tak se to zas beztak vyhrotí pouze v nějaké výtky Čechům, že nemají ani na to, aby pomohli cikánům zřídit si echt cikánský mikropivovar....a raději se oddávají např. slivovicovému bohemství.

    Cikáne už jsme do vás investovali 18 bilionů

    OdpovědětVymazat
  143. A u nás je pořád ještěvíc čorek od vás- cikánů než od muslimů

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://znojemsky.denik.cz/z-regionu/zena-vyhnala-muze-na-pul-roku-do-sklepa-20150623-n4f8.html
      AL

      Vymazat
  144. Pane Bilione, ještě jste mi neodpověděl, kolik běženců si vezmete domů a budete platit náklady na jejich inkluzi z těch vašich dluhopisů. Odkazy co kdo řekl si mohu najít sama.

    OdpovědětVymazat
  145. Pane Bilione, proč píšetre..... dle mého jde o již zcela zjevný rasismus, Bělobrádka , Zemana a pod. by měli pohnat před soud do Haagu..../

    Pane Bilione vy a pan Schwarzenberg byste rádi pohnali našeho prezidenta před soud do Haagu, když nevítají vlnu imigrantů tak jak vy. Nevnucujte svůj perverzní pohled jiným, buďte tak laskav.
    Na našeho prezidenrta jsem pyšná.
    Konečně jste ukázal za čí názory bojujete.
    AL

    OdpovědětVymazat
  146. Bilióne,
    jestli začnete symetricky reagovat reagovat na AL Kapouna, tak se fakt naseju !
    do hov(e)na se lopatou uhelkou nemlátí - kdo má potom oškrabávat okolní fasády ??

    Nechte, ať to oprší déšť.

    OdpovědětVymazat
  147. Proc AL urazite?
    Me by taky zajimalo kolik si jich vezme na byt. a zaplati ze sveho a proc dela ze Zemana valecneho zlocince co posle do Haagu a ja hoven nejsem

    OdpovědětVymazat
  148. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde25 června, 2015 17:59

    Anonymní25 června, 2015 17:02

    On si zatím vystačí sám.
    :-))
    ----------------------------------------------
    Anna
    Vzpomněl sjem si, jak jste chtěla doporučit nějaký ten hysterický román....to když sem si přečet tahle slova pana Žáka : " Dnes britská Sněmovna lordů tvrdě kritizuje Británii i Evropskou unii, že „vkráčela do krize jako náměsíčníci“.

    http://blog.aktualne.cz/blogy/vaclav-zak.php?itemid=25478

    Náměsíčníci, to jsem taky nedávno čet, od Brocha.
    Je to tlusté - takže i zintelektuované, je to místy dost nezáživné - takže se to bude jendou číst povinně na hodinách náboženství,, krom toho to málokdo dnes zná - to znamená že to jednou bude objeveno širokými masami ...a bojím se, že to bude i dost těžko k sehnání - hlavně ve Znojmě , poté, až dopíšu tuhe rekomendaci. :-)
    Prostě má to šecky ty atributy klasické literatury - kdy pak člověk co to vydrží až do konce může prohlašovat například : "A to neznáte od Brocha než Teorii masového šílenství ?!??" , zvedat při tom brejle z nosu, vraštit soucitně obočí, vrhat dvojsmyslné úsměvy směrem k zevlujícímu davu a vůbec se chovat tak, jak když dotyčnému právě sdělilii,že právě obdržel Nobelovu cenu za celoživotní průzkum sexuality znojemských posluhovaček.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bilione hrubě se pletete.
      Kdo čte, je (a bude!) za blba. Toleruje se Blesk a fejsbůk možná Korán.

      Vymazat
  149. Mozna uz ma cikan mluvciho follow me asi se neumi sam vyjadrit proc dela z prezidenta rasistu a zlocince

    OdpovědětVymazat
  150. Na PL je zajímavý článek:
    Přituhuje: Mluví se o vyhoštění velvyslance USA
    25. 6. 2015 14:52

    Téměř týden trvají v arménské metropoli Jerevanu a řadě dalších měst mnohatisícové protesty svolané proti zvyšování tarifů cen energií v zemi. Některá média už vlnu protestů přejmenovala na „Elektromajdan“. V této souvislosti místopředseda Ústředního výboru KS Ruska, první náměstek předsedy Výboru dumy pro národnostní menšiny Valerij Raškin, poradil arménskému vedení, aby vyhostilo amerického velvyslance Richarda Millse. To proto, aby v Arménii nedošlo k další „barevné revoluci“.
    ...................
    jsou tam podnětné reakce lidí, tahle je ovšem moc výživná a autor moc dobře vidí pod pokličku, toho, jak USA vaří ve světě polívčičky, v r.1990 jsme skoro nikdo ani netušil, jakou skutečnou tvář mají USA, byli jsme velcí naivové. Svět totiž není černobílý.

    cba, 25. 6. 2015 17:20:03
    Amící se svým konceptem neziskovek, nevládních organizací a pojetím "občanské společnosti" se stávají ve světě čím dál tím "populárnější". :-))))))) Myslím si, že pojmy jako "neziskovky", "nevládní organizace" a různé "nadace pro demokracii" spolu s ambasádami USA už nabyly ve světě podobného významu jako pojmy záškodníci a diverzanti.... Ten rukopis vyvolávání chaosu ve světě začíná být stejný... Není zřejmě divu, proč Putin tyto organizace s výjimkou ambasády USA ze své země vypakoval :-)))))

    OdpovědětVymazat
  151. bilióne,
    prosím, abyste vzal v potaz, že ve Znojmě žijí a dávají dobrou noc i lišky :-)
    já říkám, že dřív tu umírali králové a teď tu chcípl pes ;o) no, někdy ne, někdy je tu i veselo,
    tím nemyslím o Vinobraní...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde25 června, 2015 19:00

      Já bral ze Znojma leta med. S migrační přirážkou, nevím za co - asi za přelety do Rakouska. Loni ňák nebyl, málo včel, málo květů, málo přeletů do Rakouska a zpět...co já vím proč neprodali ?
      Vzal jsme letos z Bergova, to je na Malé Hané. Přirážka žádná. Která včela by se taky chtěla vydávat na pouť za lepším do Polska ? Leda nějaká bláznivá. Pokud by i jí např. Zeman nezakázal přelítávat - například proto, že má přes tělíčko bílý proužek nebo pod hlavičkou podbradek jak vemeno.
      Já se ale moc ve včelách nevyznám, vím jedině to, že když už vám nějaká sedne na nos, tak není radno ji bacit přes zadeček - to jednak povíceru chcípne včela a jednak pak vypadáte několik hodin jak Zema..eh, jako těžký alkoholk.Popřípadě jako Zemank,,,eh, těžká alkoholička.

      Migraci včel do Rakous a zpět ale samozřejmě zdar !
      :-)

      Vymazat
  152. Tohle je zajímavé:

    Francie schválila přelomový zákon o vystavení nebezpečnému záření: zákaz wi-fi ve školkách a jeslích

    Napsal Svět kolem nás dne 25. červen 2015. Kategorie Zahraniční

    Francouzský parlament minulý týden schválil přelomový zákon týkající se elektromagnetického záření mobilních telefonů a wi-fi. Zákon ustanovuje:

    Každý, kdo zamýšlí vybudovat jednu nebo více radiostanic regulovaných Francouzským telekomunikačním úřadem ANFR, musí na žádost starosty předat lokální vládě výpočty elektromagnetických polí, které se následkem vysílání vytvoří. Tato informace musí být zveřejněna

    ANFR vytvoří národní výbor zkoumající vystavení veřejnosti elektormagnetickým polím. Každý rok dostane od ANFR zprávu o výsledcích měření elektromagentického záření v zemi a o opatřeních učiněných pro snížení úrovní na místech, kde jsou vysoké

    Během jednoho roku ANFR vytvoří mětské mapy všech telekomunikačních věží ve Francii

    Jakákoliv reklama na mobilní telefony musí zmínit jasně a zřetelně doporučené příslušenství, které snižuje vystavení radiofrekvenčnímu záření. Ti, kteří tak neučiní, dostanou pokutu 75 tisíc euro

    Každý, kdo prodává mobilní telefony, musí na žádost poskytnout příslušenství vytvořené pro děti mladší 14 let, které omezuje vystavení záření

    Bezdrátový internet je zakázán na místech, kde si hrají anebo odpočívají dětí do tří let

    Bezdrátový přístup k internetu na základních školách musí být vypnut, pokud není používán při učení

    Rok od schválení zákona má Francouzský Parlament získat zprávu o elektromagnetické sensitivitě (obrovská citlivost k elektormagnetickému záření)
    ................................

    Něco na tom ovšem je. Otázkou je, zda to ti, kteří z toho mají neskutečné zisky díky finanční síle a lobismu (kurňa to slovo mě sejří), dovolí, aby se pravda dostala na venek.

    Tady se jedná jen o působení elektromagnetického pole o malé velikosti, ale obecně být v blízkosti
    silového el. pole je totiž velmi nebezpečná věc a pěkně zákeřná. Před lety zjišťovali švýcarští odborníci záhadu, proč po dešti vedení vysokého napětí vydává slyšitelný zvuk. Příčina byla ovšem jednoduchá, kapky vody, které byly na drátech, byly samozřejmě v silném el. silovém poli, které má frekvenci 50Hz a tudíž se mění 10x za vteřinu jejich polarita a dochází tak k malé mechanické rezonanci kdy mění svůj tvar a výsledek byl zvuk 100Hz, který je ovšem dobře slyšitelný. Dokážete si potom uvědomit, co to udělá s lidským mozkem, který se nachází v takovém silovém el. poli? Statistika bohužel hovoří o tom, že tiito lidé mají mnohem častěji mozkové nádory typu gliomu apod.
    Hezkej den.

    OdpovědětVymazat
  153. Pardon, mělo být napsáno 100x za vteřinu, sorry.

    OdpovědětVymazat
  154. Tak jsem zkusil napsat něco do Stejskalova psince na "hlídacípes.org" a kupodivu to bylo bez problému okopírováno. Takže čumím. Ono psát na tento server, který je pod nadvládou pravdoláskařů je docela vzrušující, asi jako když se ocitnete v kleci s lvy nebo tygry. Podmínkou kucí mají jen e-mail a jméno. To jsou věci, pane sládek........Jsou tam staří známí: Šašek a Maloměšťák (-:
    Haf haf a pak pac
    jdu zas na ten plac!

    OdpovědětVymazat
  155. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde

    Díky za tip. Moc ráda bych byla za intelektuálku, ale momentálně to nehrozí. Mozek mi nové věci nebere, takže tu teď mám pana Kaplana. Ale Náměsíčníky jsem si zaznamenala a až budu fit, tak koupím a přečtu. Zatím budu procvičovat ty pohledy...

    OdpovědětVymazat
  156. Potřeboval bych 5 hodin navíc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nikdo právě čas neprodává? Krásnou klidnou dovolenou přeju.

      Vymazat
    2. díky, jedu až zítra večer

      Vymazat
  157. Tak jsem se hluboce mýlil se solidností admina na hlídacímpsu.org, kam odešel náš známý Viktor Čistič Stejskal. Už mě smázli, přičemž jsem napsal názor u článku o min. mzdě a s politikou to nemělo v podstatě nic dělat. Jsou to pravdoláskařští čuramedi (autocenzura) a potřebují stejně jako ti co je platí a komu lezou do zadku přetáhnout latí....... Jejich výklad demokracie je dost specifický.
    Mějte se soukrtci a držte při sobě. Jedu na čas k moři a kašlu na všechno.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde26 června, 2015 08:16

      Buďte klidný, mažou i odkazy na oficiální dokumenty Parlamentu Skotska - to když se zamyslíte nad tím, proč by měl český stát nazývat fundaci, kterou finančně podporuje, jménem Mrs.Albright - obchodní společnici Sorose a Rothschilda.
      Mazací práva tam má zřejmě každý autor článku - jde tedy o celé čety Čističů.
      Podle mě jim to ale brzy krachne, už teď to vycpávají mnohdy několik let starou vatou nebo zprávami, které jsou z hlediska dnešního toku informací staré jak Metuzalém.

      Taky na mě působí spíš jak nějaká sekta, než že by to byla autentická novinářská platforma. Bude to dáno zdroji financování, ostatně jako vždy.- prostě Putin fuj fuj, EU mňam, mňam . na to pak není třeba moc uvažování - držet s etakoto tvářené autocenzury.
      Je to fakt fiasko, - jakýsi C tým aktualně.cz.

      Vymazat
  158. víte, bilióne, s tím medem to bude asi tak, že prostě vloni nebyl, respektive jej bylo málo. Přímo kriticky. Navíc uhynula celá včelstva. Vaše vtipkování je tudíž lehce nemístné, pro včelaře to byl rok nikoliv na med, ale na ho.no...
    Anna
    taky miluju Pan Kaplan má třídu rád :-)
    Ládik!!!
    se uklidněte, jedete na dovču a ne na závody :-p ... si ji užijte ve zdraví a v pohodě :-)

    OdpovědětVymazat
  159. chybí mi Joachym, vařím třešňovou marmeládu a nevím... kolik třešní, tolik višní?

    OdpovědětVymazat
  160. Pepa, Ládik, Maximus
    https://www.youtube.com/watch?v=rv1z2-_-huk

    OdpovědětVymazat
  161. Lištičko, dík!

    Všichni jsou už Mexiku....... (-:
    P.S.
    Pamatuji si Michala Tučného moc dobře a měl jsem ho moc rád. Teď si vzpomínám na jeden plakát
    v Praze 1 kdysi za totáče někdy před jejich koncertem a nějaký vtipálek pod jeho portrét napsal "pes Fík", ale mě to ani nepřišlo jako urážka, však on by se ani neuzazil, on byl formát.

    OdpovědětVymazat
  162. Tužka napíše,.....pokud chcete něco vylepšit na svém zdraví,....je dobré trochu se přizpůsobit ve svých aktivitách a pasivitách orgánovým hodinám svého těla.

    Je to na blogu pana R. Honzáka 19.4. 2013, Šestset slov.

    Znovu upozorním na posun díky letnímu času,......ten rytmus orgánů je podle starých čínských lékařů,....ostatně, píšu tam o tom.

    Pan Ládík!!!, paní Viola tam vstupovali,....takže to už četli,....

    Pane Ládík!!!, k dotazu k tepu máte o pár časových schodů výš,.....dnes.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  163. Tužko díky, tady čtu všechno.

    OdpovědětVymazat
  164. 600 slov RH: skeptikckého sen:

    "skeptický napsal(a):
    Dneska jsem měl zase sen.

    Chtělo se mi moc čůrat.Tak jsem čůral,stříkalo to pět metrů daleko,a dočůrat jsem se nemohl.
    Pak jsem seděl někde v čekárně , naproti mně seděl nějaký pán s atletickým nosem,a něco mu z něj koukalo.Pak se to zatáhlo,a nebylo to vidět.Vzal mne někam autem,a pak jsem byl na nějakém nádraží,a lidi čekali na vyčůrání.Všichni někam jeli.Vypadalo to na nějaký odsun.Musel jsem si vzít číslo,a jen jsem ho dostal do ruky ,vyvolávali moje jméno a kámoš bezdomovec mi podal papírový asi půllitrový karton od mlíka,a že jsem vyhrál mimořádný bonus bez čekání.
    Tak jsem se do něj chtěl vyčůrat,ale všude byli lidi.Zavedl mne k nějaké boudě,kde byla tma ,otevřel klíčem .Tak jsem tam vlezl,ale přišly nějaké ženské,tak z toho zase nic nebylo.
    Pak mne ten pán s atletickým nosem vzal někam autem,a vytáhl krásnou lesklou černou kočku.Já seděl vzadu,a na té plyšové palubce před zadím sklem bylo mrňavé černé kotě,ještě slepé.
    Pak eště dvě štěňata nějakého teriéra,ale moc mrňavá,jak maliny.Jedno bylo menší.
    Tak jsem je měl na koberci,a koukali jsme na ně s dcérou.Byla ještě malá.Pak nám mezi ně začali lízt takoví malí broučci,tak jsem měl strach,aby nám je nesežrali.Nakonec jsme je ztratili.Pak nám tam začali chodit dospělí a to byl konec.Snažil jsem se jim vysvětlit,že to zašlápnou,marnost.
    Tak jsem se probudil,a šel se vyčůrat. "

    OdpovědětVymazat
  165. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde26 června, 2015 07:45

    Liška
    Proč nevtipkovat o včelách ?
    Lidé tady běžně vtipkují na vrub tkzv. zaostalých /kmenová společenství ale fungují zatím mnohem déle než např. průmyslové spoleřnosti/ zemí a jejich obyvatelstva, například zaostalých zemí Afriky.

    No a když už jsme u oblíbeného tématu posledních dní....zajímalo by mě, jak major Zeman identifikuje ekonomického migranta, jak ho rozpozná od migranta , který jde za lepším /utíká před horším/ z jiných důvodů. Anebo jak Bělobrádek bez užití inkviziřního soudu identifikuje křesťana /byl a je křesťanem i Bush ?....byl a je křesťankou např. Tymošenková ?...je jím Schwarzenberg či Drábek ?/.
    A je vůbec rozdílu mezi tím, když vám děcko zemře kulkou.... nebo hlady ? Není kulka naopak mnohdy milosrdnější ?

    Mnohé - a kupodivu zejména ty, kdož se jinak kasají, že by se bili až do rozthrání těla za své rodiny, tedy mnohé takovéto manifestní hrdiny pobuřuje, že mezi imigranty je málo žen a dětí a naopak mnoho mužů. A že by ti mužové měli spíše doma bojovat se zbraní v ruce ...než se vlet na lodi či v přístavu.
    Uvažoval jsem , co bych dělal já., být v jejich situaci...zda bych vyslal do neznáma svou ženu s malým dítětem a já se podjal boje doma , přičemž bych ale zřejmě vůbec netušil za co a proč bojuji - za svou rodinu v tomto případě asi stěží....a zda tedy by nebylo lepším, kdybych podstoupil zcela jednoznačně motivovanou , avšak únavnou a dost nebzpečnou pouť nejprve já sám...a až poté, když bych uvěřil, že se mi podařilo vytvořit zázemí dostatečně silné i pro mou ženu a dítě - zajel bych pro ně, respektive zajistil jim cestu za mnou. Nepřipadalo by mi to zbabělé, naopak, cítil bych se hrdě, pokud by se mi to podařilo, mnohem hrději, než kdybych chcíp v nějaké válce, rozpoutané kvůi nějakmu kreténovi a že nu s dítětem zde zanechal jejich osudu.Připadalo by mi to i tradičně " židokřesťansky" /Duka, 2015/ zodpovědné a indivdualisticky konzervativní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli je nekdo luza tak ty a neopisuj kecy o cechaccich od Jana Urbana

      Vymazat
  166. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde26 června, 2015 07:46

    Ještě jedna malá poznámka /píšu sem tyto poznámky jen kvůli uklidnění paniky,, která - jak se zdá, zmocnila se ustrašených dušiček čecháčků, kteří aktualně pod svou postelí vidí už nejen Putina, ale i ústavu českého chalifátu/..
    Proč lidé řvou jak pomatenci, že muslimové chodí velmi odlišně oblíkaní - což není výhodnějším , když se dokonce sami, bez donucení, takto identifikují navenek ? Nebylo by mnohem nebezpečnějším, kdyby vypadali jako běžní Evropané...pokud tedy by se jim hlavou honily myšlenky jen na to, jak zničit Evopu ? Což není absurdní představa, že v prostředí evropské civilizace bude úspěšnějším atentátníkem někdo, kdo má na hlavě turban a ne někdo, kdo má na sobě běžné hadry ?
    Také i tak často propagovaný názor, že je daleko lepší mít muslimskou menšinu rozptýlenou...se mi moc nezdá. Nesjou více pod kontrolou, když se sami ghetizují ?
    --------------------
    V dalším ale platí, co jsem napsal mnohokrát výše - ve vztahu k skutečně to řešení problému takzvaným Západem tak často vyzdvihovanému a i za cenu vedení válek prosazovanému ideálu globálního volného pohybu zboží,kapitálu, služeb a osob.... ja ve vztahu k starověkým ideologiím. To jen na vysvětlenou - že ne každý, kdo se zamýšlí nad fenomenem uprchlictví a zrovna není té nátury že volá po potápění, kamenování apod....musí být někým kdo " podporuje " /co teda s křesťany typu Bushe, či s křesťany , kteří dlouhodobě tyjí z vývozu zbraní do Afriky/ uprchlictví či islám ...což samo o sobě je absurdní, to je jak byste napsali, že někdo takový /tedy měkdo nevybaven mocí vládní či parlamentní, respektive neschopen ji ovlivnit / podporuje pud sebezáchovy v případě uprchlictví či mrkání - v případě obsazování mozlových center spirituality.
    Já nebudu nikdy náchylný k přijetí věrouk starověkých - za své azální přesvědčení , jsem přesvědčením evolucionista, inklinuji k sociobiologickému poznávání světa. A věru že nebude mě až tak rozesmívat, kdyby davy, které dnes vykřikují, že jsou křesťany...konvertovaly masově k islámu...ale pochopím to, tyto davy mají s islámem mnohe více společného než evolucionisté. Včetně institucionalizace svých mnohdy pouze údajných přesvědčení...a tedy i úsilí o moc pro moc samu /představte si, že by KSČM například zřizovala školy po vzoru škol náboženských ...co by se strhl za poprask....školy , ve kterých se indoktrinují malé děti starověkými exceptuálními ideologiemi jsou však de facto dokonce podporovány státem !!!!...stát podporuje sociopatii, to je absurdní a vymstí se to, znova se to vymstí/.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdo je u tebe cechacek psychopate?
      Ze jsi ty pricmoudlo neznamena ze tady budou tisice dalsich na socialce jako ty pravdolaskarskej poskoku co posila Zemana dp Haagu

      Vymazat
  167. Jdi ke Stejslalovi Bilione mas stejny nazory jako on cim vic imigrantu tim lip jdi utirat zadek Kocabovi

    OdpovědětVymazat
  168. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde

    Imigranty (i muslimy) jsme tu přijímali. Zavést povinné přijímání imigrantů na základě kvót a "nouzového řešení" EU je podle mě minimálně krátkozraké. Převaděči tak budou mít jistý "odběr" a v Africe stále bude spousta lidí, kteří budou chtít svou zemi opustit a jít za lepším. Kde je budeme ubytovávat, zaměstnávat, odkud vezmeme na sociální dávky?

    OdpovědětVymazat
  169. liška

    Taky jsem skeptického ráda četla.

    OdpovědětVymazat