18 června, 2015

KRTINEC č.5

247 komentářů:

  1. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde18 června, 2015 10:28

    http://gizmodo.com/saudi-arabia-is-building-a-600-mile-wall-along-the-iraq-1685196732

    "...."These walls are usually built along borders where there is a sharp wealth discontinuity across the border with a wealthy state directly beside a poor state," Jones told me over email, adding that Saudi Arabia and Iraq have "one of the widest wealth differences in the world," with GNI per capita at $53,640 and $14,930, respectively. The same goes for the US-Mexico border, and the South Korea-North Korea border, too. "Typically the country building the wall describes the threat on the other side as an uncivilized and violent people living in an ungoverned space," he writes. ..."

    Zdánlivě paradoxní jev.
    Jedna křesťanská země chce stavět zeď na hranicích s jinou křesťanskou zemí....a jinde zase jedna muslimská země staví zeď na hranicích s jinou muslimskou zemí.
    Tedy jak vidno minimálně v tom druhém případě ukazuje se /takové zdi jsou vpravdě namířeny ne proti bojovníkům z ISIL, ale proti migrantům jako takovým/ že starověká věrouka dospěla k fiasku - už ne vnitřní solidarita, ale odmítání , popř. kvazisolidarita sektářská.
    Nepředpokládám totiž, že by to měli být napřílad křesťané, kteří by brali Saudskou Arábii za svou vyvoolenou zemi a chtěli do ní houfně se stěhovat.
    Absurdním pak je, že to ze Saudské Aeábie pochíázely tradičně zdroje, díky nímž mohly být a jsou financovány takové uskupení jakým je ISIL. I Saudská Arábie tedy pozře si časem své sousto v podobě reexportu nespravedlnosti, leda by fakt vybudovala zeď neprůchodnou - což ale v éře informační je logický nonsens, myšlenky vždy přes ní proniknou..
    A super absurdním ej pak i to, že SA se tak de facto stává spojencem Izraele, ten rozhodně nemůže mít zájem na tom, aby se ISIL a psol. zmocnil saudských zbraňových systémů.

    EU by pak měl co nejrychleji z vyvolaného střetu civilizací vycouvat, stále je ještě nějaký prostor pro východoglobální rekonsolidaci, tedy normalizaci vztahů s Ruskem a Čínou tak, aby spolu postupovaly cestou dohod se zeměmi islámu. V rámci ochrany zájmů tentokráte Západu východní polokoule, kdy čínská strategie a taktika jeví se být v aktualitě reality zřejmě tou nejlepší, a to jak z hledisek logických tak i etických /pokud vememe v potaz celou příčinno - důsledkovou vazbu, svázanost, reality ve vyjádřeních bilancí zisků a nákladů , ale i ruská a eurounijní politika ještě před nedávnem měla hlavu a patu, nebyla tím klackovitým a voravdě zločinným " rozděl a panuj".

    Dobrovolný import nepokojů a válek - to přeci není žádným spojenectvím, to je rezignace na vlastní politiku, na vlastní zájmy, zde si Rusko či Čína, na rozdíl od EU, zaslouží obdiv, dle mého hodný následování, zde je třeba obsadit zony zájmů občanů.lidu EU.
    Pokud k otmuto nedojde, bude opět jednou oprávněněně obviněno Německo, to je rozhodujícím elementem EU. To na hlavy Němců padne vina za hříchy jejich lumpenelit..

    Jak asi může dopadnout takto , jak je tomu dnes, disociovaná Východní polokoule ?
    Proč USA mohou se sbližovat s Kubou a EU se nesmí sbližovat s Ruskem, s Iránem apod. ?
    Co je to za podivnou logiku a etiku ? Vůdce nařídí...a my provedeme ?
    Vždyť ten vůdce má chabou podporu již dokonce i svého Hlavního stanu. O co tu vpravdě jde jsou zájmy Havní pekelné mocnosti, zájmy jejich vůdců. Jak asi dopadnou ti, kdož poslouchají jejich rozkazů ?
    Nu budou trpět v pekle.

    OdpovědětVymazat
  2. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde18 června, 2015 11:38

    K článku bývaleho parazita parazitů na lipoldárně.cz.

    Představme si situaci, že si někdo přihlásí copyright na pořizování fotek Měsíce /což je možné už dnes,jsou již prodány některá území na Měsíci - a tedy pořizujete si záběry soukromého majetku, bez svolení majitele je nesmíte využít k vlastnímu obohacení se, to ví každý parazit parazitů/.
    Ty všecky tučné honoráře právníků, jak budou ždímat šecky ty astronomické ústavy apod.
    To zas bude radosti na Shnilém Černidle !

    Nebo z jiného soudku.
    Konečně se přinde na to, jak s garancí vyvolávat déšť, nad daným územím.
    Představte si :
    1. Ty právní spory o to, zda firma " Voděnka, Průtrž a synové" může z mraku nad Visalajema vytvořit déšť nad Visalajema , když stejný mrak je již dávno v hledáčku firmy" Zoltán Regengold, Imre Wassersilber a synovia" podnikající s mraky mířícími nad Čadcu.
    2. Další právní spory o způsobené škody, to když kolem Čadce nastálé vleklé sucho způsobí nenávratné škody na porostech sloužících k výrobě borovičky.
    3. Ještě vleklejší a dražší právní spory a možná i ozbrojené konflikty v případech, kdy daný mrak měl doputovat až do Mukačeva, a tam zachránit před smrtí hladem několik židovských osad, jejichž obyvatele se dlouhé měsíce modlili ať jim Hospodin pošle spásný déšť.
    4.Nemluvě o tom případě, kdy by monopolně všecky putující mrak měly být proměněny v déšť díky zásahům firmy " Agrovodostroj". kterážto je odvislá od dotací na veké širé rodné lány oseté řepkou - ta se také bez vody jen tak neobejde, to se rozumí. To by snad mohlo způsobit i rozpad vlády !

    Nemluvě o pak již skutečné uprchlické megatsunami z Afriky, to kdyby na tuto technologii Afričané finančně -tržně nedosáhli a jejich modlitby o spásný déšť nezabíraly, zejména proto, že všecky mraky by si ve vodu vesele proměňoval takzvaný Západ a jeho židokřesťanská civilizace.

    OdpovědětVymazat
  3. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde18 června, 2015 12:07

    http://www.kurzy.cz/zpravy/381969-omezime-svobodu-fotografovani-navrhuje-brusel/

    Mno, není nad liberkapit svobodu.A nad to, když je tkzv. právní stát představován státem coby kořistí právníků.
    Tak trošku středověk...ale neva. Zvykli jsme si na císaře, na protektorát, na UV KSČ...zvykneme si i na tuto svobodu /neplést s bývalým parazitem parazitů ! /. Šak dokud je co jíst, zle není.
    Ubozí utečenci, asi vůbec nevědí do čeho se to chystají vlézt. první co by měli při inkludování udělat je zřídit si podpůrný vzájemný finanční fond - na ochranu před židokřesťanskými (Duka , 2015) právníky.

    Safra, co si tak nechat zaregistrovat křesťanský kříž, anebo aspoň ten pravoslavný, přinejhorším svatoondřejský ?!
    JAHAve bude chodit kasírovat, právní podporu dodá Asfalt, Pepka bude chodit exekvovat, aspoň si vybije své násilnické sklony.
    Až se vrátí z vojny s banderovci Voroša, tak mu svěříme kasírung v Rusku a na Ukrajině, on se tam dle jeho slov zná s nějakou místní mafií takže zde nebude dokonce ani třeba právní podpory. jenom nějaké záznamy - kvůli pořádku v rozdělování zisků.
    Já budu samozřejmě dělat pokladníka.

    OdpovědětVymazat
  4. Samomluva jest neklamnou známkou propukajícího šílenství

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde18 června, 2015 17:11

      To je zajímavé zjištění, třeba v případě lidí co píšou knihy mně to ale moc nesedí, najde se mezi nima i dost normálních jedinců.

      Nereaguj, to já jen tak, aby na tvůj obohacující "diskuzní příspěvěk " někdo odpověděl, když už máš ty potíže - které zmiňuješ.
      Měj se, přijď zas někdy - např. na kus řeči.
      :-)

      Vymazat
  5. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde18 června, 2015 17:39

    Bez svolení autora sem vložím jeden příspěvek z Pionýra :

    Avatar Otakar L. Pasíř • před 5 hodinami

    "Už jsem někde napsal, že azylanti by měli přednostně směřovat do zemí, které rozvrátily stabilní severoafrické a blízko- a středně- východní země a tím způsobily humanitární katastrofy v těchto oblastech. Takže cca 80% uprchlíků do USA, pak po 5-8% Británie a Francie, něco málo další země. Ostatní země Evropy (ani světa v jiných regionech, kam vyváží USA, popř. další bývalé koloniální velmoci - zejména Británie a trochu i Francie tzv. demokracii a lidská práva) by totiž neměly napravovat to, co velmoci způsobily. Dokud se nezamezí cíleným destabilizacím států ve světě těmito velmocemi, nemá význam řešit azylanty. Musí se odstranit příčina, nikoliv následek.
    Ale hlavní věc - kvóty. V letech 1946-1949 přijala Československá republika přes 12 000 řeckých, převážně levicových uprchlíků a k tomu cca 2000 Jugoslávců a Španělů. To byla země po druhé světové válce, budující rozbité hospodářství, bez peněz z Marshallova plánu. Ta chudá země to tehdy zvládla a azylanty integrovala bez větších problémů. Dnešní "vyspělá a demokratická" Česká republika není schopna (ochotna?) přijmout víc, než pár stovek, nebo něco málo přes tisíc azylantů. Ano, jsou to lidé z odlišného kulturního prostředí. Ale opravdu je možné tím vysvětlit takový rozdíl ve schopnosti přijmout uprchlíky mezi poválečnými lety a dneškem?"
    ------------------
    Jen podotknu, že právě že první odstavec dle mé maličkosti popisuje celkem spravedlivý klíč, podle kterého by měly být přiděleny kvoty, jen bych trochu více strukturoval pojmy jako jsou např. USA, Británie atd. Kdy např. bílý i černý exotec a otec ve Washingtonu měli by inkludovat imigranty tak minumálně do soudného dne a přidělen by jim měl být počet v řádech rozhodně větších než jsou desítky či stovky.

    Druhý odstavec příspěvku je zajímavým šťouchnutím - do liberkapit společnosti tradice, odpovědnosti a zejména prosperity. A do jejího " lidu" - tedy povíceru to amorfní organické hmoty svázané do uzlíčků pověr, magie, strachu, klevet apod. záležitostí, kdy výstupem projevů svobodné vůle těchto uzlíčků není nic než např. oligarcha s estebáckými sklony či tlachal, který žije meustále strachem, že ho tento oligarcha nechá zavřít do basy kvůli tomu, že kdysi pomohl stvořit jiného oligarchu.
    Možná že ale právě že takový neblahý stav je aktualně výhodou...a spoň se sem málokdo z těch uprchlíků chce dobrovolně nastěhovat...ano,možná, že by bylo záhodno, aby zde bylo ještě hůře...to by pak se této zemi kdysi to strdím, mlékem a medem oplývající vyhýbali uprchlíci velkým obloukem. Já si myslím, že by to ani nemusilo být tak těžké, toto uskutečnot, v podstatě bude stačit když pojedeme stále v těch dosud jetých a vyjetých kolejích, co vy na to, milí moji spolunárodovci a spolunárodovkyně, lide můj ? Že to je docela dobrý nápad ? I levné by to mohlo být, na kolik by to asi tak mohl přijít přesně nevím, ale moc by to nestálo.

    Vidíte...a je to. Je to ryze české, originální, levné a nikdo se u toho nijak moc nenadře.
    Já věděl , že na to nakonec přindem.
    V podstatě stačí dělat pouze to, na co jsme leta uvyklí, v mnohém tedy nic.
    Šak raděj když nad náma budou uprchlíci ohrnovat nos, ne ? Než aby sem nos strkali !! .
    Z takového nápadu jistě má nyní velkou radost i odpůrce EU, papeženec, fanda židokřesťanských tradic a bojovník s islamskou imigrací Pepek Řepků, i on může tedy nadále se chovat a konat jak doposavad, co hrdlo a koleno ráčí - a tak podpořit tento skvělý projekt konečně i činem.

    Čím ubožejší to tady bude, tím více ochráníme zdejší civilizaci !

    OdpovědětVymazat
  6. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde

    Mám dojem, že jste hodně sečtělý. Mám chuť si přečíst nějaký historický román. Nedal byste mi nějaký tip? Nechce se mi něco vyhledávat. Díky
    Anna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde18 června, 2015 21:01

      Já moc romány nečtu /asi jeden za pět let/ , kdysi ano /tak padesát ročně/...ale zkuste tohle :

      http://www.cbdb.cz/kniha-15406-clovek-ktery-se-stal-bohem-l%E2%80%99homme-qui-devint-dieu

      Vymazat
    2. Díky moc za tip, ale už jsem to četla. Tak jsem znovu vytáhla Feuchtwangera.
      Je vidět, že jsem se s tou Vaší sečtělostí trefila. To jste byl větší knihomol, než jsem si myslela.
      Štve mě, že teď, když mám spoustu času na čtení, tak moc číst nedokážu. Aspoň o to víc chodím ven. Což je asi o hodně lepší.
      Ještě jednou díky
      Anna

      Vymazat
  7. xerox

    dnes v časných ranních hodinách konkrétně 18 června, 2015 07:44 ve staré koblize č.4 pepa řepa bije na poplach a nabádá kvůli přívalu ebolistů k občanskému odporu ...

    cituji : ,, Co s tím?
    Začal bych nejdřív u sebe a pak u občanského odporu tady a teď.
    U nás doma. ,,

    dal jsem na jeho radu a začal jsem nejdřív u sebe ... mám objednanej novej noťas u alzy neb starej mi po diskuzních bojích padnul za vlast ... přikoupil jsem ještě myšku a podložku , abych byl v plné polní dostatečně připraven k obraně vlasti ...

    k tomu občanskému odporu mě nic nenapadá , jedině kdyby výše zmíněný jedinec dal odkaz , kde se dá sehnat kalašnikov s dostatečnou zásobou munice ... případně granáty , minomety a vůbec prostředky k běžnému přežití v demu ...

    a ještě bych se ho taktéž zeptal , jak začal on tady a teď u sebe a jaký plánuje odpor ... dále by mně zajímalo zda už např. začal pytlovat a opevňovat se třeba v kurníku a postavil na zápraží kulometné hnízdo ... ? ... :-)

    OdpovědětVymazat
  8. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde18 června, 2015 17:48

    Tady je ta nová encyklika Franty, prej v ní vyzývá po změně modelu socioekonomického, tož tak dem na to, esli je to konkretní, tak sním Dukův kardinálský klobouk.

    https://vaticloud.vatican.va/oc/public.php?service=files&t=cb8ee4dccb40633fb293358c241d2e94

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bilión ... ,, tož tak dem na to ,,
      klidně , ale bez dema a bez nato ... což se nestane , takže klobouk nechte na hlavě ...

      xerox

      Vymazat
  9. Encykliky dva špalíky
    čert vyletěl z elektriky,
    bez klobouku bos,
    natloukl si nos.

    Boule byla veliká
    jako celá Afrika,
    čerti pro něj plakali,
    hrobeček mu kopali,
    ten nejmenší neplakal,
    protože se pokakal...to jsi ty.

    OdpovědětVymazat
  10. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde

    Podle mě jsme nebyli imigrantů prosti ani po zmíněném přijetí Řeků. Je pravda, že se k nám nikdy moc imigranti nehrnuli. Přesto tu získali azyl Vietnamci, Syřani, Ukrajinci...
    Jedna věc by byla poskytnout přechodné (nechci napsat dočasné) útočiště. Ale v případě udělení trvalého pobytu tisícům imigrantům (měli bychom přijmout pět až šest tisíc ročně) si zaděláme na problémy s jejich ubytováním, zaměstnaností, už teď má stát málo peněz na dávky, důchody..., navíc se nepodařila za leta snah a práce integrace Romů, Francie, Belgie..., kde je velký počet muslimských imigrantů mají s nimi problémy.
    http://zpravy.idnes.cz/expert-migrace-stredozemni-more-kvoty-prerozdeleni-uprchlici-p76-/zahranicni.aspx?c=A150513_172726_zahranicni_aba
    Anna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde18 června, 2015 20:58

      Stát nemá peníze na důchody, léčení atd....ale má na dotace milardářů či předražené silnice...nebo na církevní restituce a dividendy vyváděné ven z typicky monopolních podniků veřejného charakteru - avšak privatizovaných /např. vodárny/.
      Nevím kolik bychom měli přijmout migrantů, fakt ne.
      Obecně pak mi připadá nesmyslné doplňovat armádu nezaměstnaných - na jedné straně...ale pak mi také připadá nemravné a morálně sebepoškozující,odmítat skutečně trpící...ovšem jak to rozlišovat...nechtěl bych vykonávat v podstatě někdy snad i roli selektujícího perzonálu na osvěitmské rampě - a to nejsme nijak obezní, takže bych se až tak stydět nemusil.

      Ostatně sem se nikdo nijak moc nepohrne, pracujeme na tom úspěšně už leta - viz můj text, na který reagujete.

      :-)))

      Otázkou je, že ono " sem" je dnes eurounizováno, ale to je z dlouhodobého hlediska dobře, uvidíme.

      Vymazat
  11. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde18 června, 2015 17:59

    No. zatím u mě Franta boduje, jako by mi koukal přes rameno a opisoval :
    "....The continued acceleration of changes affecting humanity and the planet is coupled today with a more intensified pace of life and work which might be called “rapidification”. Although
    change is part of the working of complex systems, the speed with which human activity has
    developed contrasts with the naturally slow pace of biological evolution. Moreover, the goals of
    this rapid and constant change are not necessarily geared to the common good or to integral
    and sustainable human development. Change is something desirable, yet it becomes a source of
    anxiety when it causes harm to the world and to the quality of life of much of humanity...."

    OdpovědětVymazat
  12. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde18 června, 2015 18:08

    "...Even as the quality of available water is constantly diminishing, in some places there is a
    growing tendency, despite its scarcity, to privatize this resource, turning it into a commodity subject
    to the laws of the market. Yet access to safe drinkable water is a basic and universal human right, since it is essential to human survival and, as such, is a condition for the exercise of other human rights. ..."

    Bratře Franto, brzdi, ať Tě naprosto čirou náhodou nestihne nějaká náhlá a záhadná choroba....

    OdpovědětVymazat
  13. Jdu kosit, to je nejlepší relax.

    OdpovědětVymazat
  14. Německá ministryně obrany Ursula von der Leyenová podpořila plány Pentagonu týkající se rozmístění těžkých zbraní v zemích východní Evropy.
    „Pentagon posuzuje možnost rozmístění v zemích východní Evropy těžkých zbraní jako předpokládanou odpověď na „možnou ruskou agresi" v regionu", oznamuje New York Times.

    „Za 60 let jsme jako součást NATO měli prospěch z toho, že USA bránily i nás v Německu", prohlásila ministryně a zdůraznila přitom závažnost ochrany zemí východní Evropy, které cítí hrozbu ze strany Ruska od okamžiku začlenění do něj Krymu.

    Němci jsou pěkní pokakánci, bojí a bojí se, přitom dneska podepsali spolupráci na nový plynovod z Ruska ...

    OdpovědětVymazat
  15. Rusko vyvinulo novou megazbraň
    Parlamentní listy
    ...Megazbraň má fungovat na principu využití geofyzikálních charakteristik USA (a Ruska), což by znamenalo využít, respektive iniciovat pomocí zaměřených výbuchů katastrofické geofyzikální procesy – jako je například úder do sopky v Yellow Stone, který by vedl k mocné erupci této sopky. Další možností je rozpoutání tsunami pomocí cílených podmořských explozí. Obojí by mělo katastrofické důsledky pro USA ale i další země světa, částečně i pro Rusko. Bude se jednat o zcela čistou zbraň, po které nenastoupí jaderná zima, ale „takový úder bezpochyby způsobí tektonickou aktivitu v celém regionu a je možné, že povede k erupci sopky v Yellow Stone. Zpětná vlna smyje Evropu. To znamená blok NATO“, napsal Sivkov s tím, že první vlna tsunami by zničila USA, ale katastrofa by se dotkla některých regionů Ruska. V jejím důsledku by prý „nebylo žádné západní civilizace“.

    OdpovědětVymazat
  16. Řecko: Před dvěma měsíci řekla mluvčí Řeckého parlamentu a členka strany Syriza Zoi Konstantopoulou, že zřídila parlamentní „Komisi pravdy o veřejném dluhu“, jejímž účelem je „vyšetřit, kolik z toho dluhu je ‚ilegálního‘ s výhledem na jeho odepsání.“

    Komise je v závěru předběžného šetření toho názoru, že Řecko bylo a pořád je obětí předpřipraveného a organizovaného útoku Mezinárodního měnového fondu, Evropské centrální banky a Evropské komise. Tato brutální, ilegální a nemorální mise se zaměřovala výlučně na přesun soukromého zadlužení na veřejný sektor:

    "Všechny důkazy, které jsme v této zprávě prezentovali, ukazují, že Řecko nejenže nemá schopnost tento dluh splácet, ale také by v první řadě tento dluh platit nemělo, a to především proto, že dluh vzniklý z uspořádání Trojky je přímým porušením základních lidských práv obyvatel Řecka. Dospíváme tudíž k závěru, že Řecko by tento dluh platit nemělo, protože je ilegální, nelegitimní a ohavný."

    Poznámka:Ohavný dluh (čili nelegitimní dluh) je v mezinárodním právu termín pro národní dluh zařízený režimem za účelem, který je v rozporu s nejlepšími zájmy národa.
    Zdroj: http://www.nwoo.org/2015/06/17/recka-dluhova-komise-prave-pr...

    Zajímal by mě mj. názor Pepy, jakým způsobem je za tento cíleně organizovaný útok zodpovědný islám.

    OdpovědětVymazat
  17. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde18 června, 2015 20:47

    Pojem odious debt jsem tady už vykládal před lety, asi jste si pod lavicí prohlíželi nemravné obrázky, to nevadí.
    Btw - za uplynulých 5 měsíců je řecký fiskál v plusu , něco přes 1 mlrd euro.
    --------------
    Vrátím se ještě k mé tezi, že změna motivací utíkat k motivaci zůstávat je jediným skutečně řešením. A že bez uplácení /ve skutečnosti ve vyplacení se - z choulostivé situace/ to nepůjde.
    Pepek Řepků mě nařkl, že ale je třeba jednat hned a teď a tady. Objevil tento pouťový žvanil kolo - že se má jednat , hmmm...možná za to jednou dostane Nobelovku, i když já si myslím, že spíše se spolu s Čochtanem někde na pobřeží Afriky vzájemně postřílejí, nevadí.

    Takže, samozřejmě že musí být podniknut celý komplex kroků, zmíním jeden z toho ranku uplácení /vyplacení se/. Myslím si, že by byl velmi důležitý a logicky na něj musí stejně jednou dojít, nastínil jsme ho již dříve.
    Pokud máme někde připravené zástupy lidí, silně namotivovaných migrovat z pobřeží Afriky do Evropy a tyto zástupy kontinuelně doplňují další a další podobně motivované zástupy přicházející zevnitř kontinentu, bylo by asi záhodno nějakým způsobem přerušit tento zásobovací kanál, pokud bych to napsal jednoduše - jsa si vědom toho, že jde o nezvládnutelnou síť cest, jak prostorově, tak časově.
    Z čehož vyplývá jedno - a sice je nutno vytvořit síť bodů, stanovišť, které by fungovaly jednak jako trychtýř, snad i vysavač výše zmíněných motivací a jejich přesublimování právě tím uplacením přímo na místě, potažmo legalizování do podoby azylu -ale regulovanou !!!! formou. Tedy posílení relevantních zastupitelských úřadů v zemích geneze problému - jak prostorově, tak ideově, jakožto i marketingově a odborně - a hlavně : po stránce jednoznačných identifikačních procedur a zajištění bezpečného cash flow tak, aby došlo k obejití korupčních řetězců, kdy korumpovat chceme motivace k imigraci do Evropy, ne abychom korumpovali, respektive dotovali místní mafie.
    Ten tok je třeba narušovat skutečně především v místech, kde pramení , ty lidi je třeba uplatit tam, jaké zvolit parametry a kdo by to měl financovat, to je věcí znalosti místních poměrů na jedné straně a na straně druhé pak ....a tady se opět vrátím k tomu, že pokud se neotevře otázka identifikace těch , kteří z dlouhodobých vývozů nespravedlností do těchto zemí profitovali, pak samozřejmě vznikne nespravedlnost další už tím, že takové akce bude financovat veřejnost obecně, ale pokud je veřejností lid tkzv. demokracií, tak je to jen a jen jeho problém, aby si udělal pořádek ve svém domě.
    Jednoduše řečeno nabídněme jednání o azylu tam, kde se motivace k tomu generuje.

    Co však se zeměmi dekonsolidovanými moderními křížovými kárnými výpravami Západu, převážně to Západu západní polokoule...to ví jen Bůh či George Bush /tomu prý nařídil útok na Irák Bůh, měli by se ho tedy zeptat, co mu našeptává dnes/.

    Teď mě tak napadlo -celé by to moh financovat vysavač s hadicí nasměrovanou do tax havens, v tom by mohl velmi mnoho pomoci Juncker, šéf EU, ten kšeftoval s tax havens dlouhodobě coby premiér Lucemburska, bude vidět do střev.
    Jedna maličkost ale tomu brání - musel by chtít /tedy přesublimovat své motivace/.

    Ha, ha, ha....:-))))

    Jdu na jedno, to žvanění nácků z ODS ve sněmovně...to je jak když topí vypelichanou kočku.

    OdpovědětVymazat
  18. Vlastně jsem to chtěla dát sem:

    Mně se mně se všecko zdá, že nový nick Polárka, co se objevil na diskusu, je naše stará dobrá Silvie. Někdo by ji měl nasměrovat i k nám, do pauty.

    OdpovědětVymazat
  19. aga:

    Já jsem zaznamenal Polárku už před delší dobou, když s námi ještě Silvie Filutovna řádila v podzemí. Takže si nemyslím, že je to ona. Proti nasměrování nic nemám, ale zas nechci na aktuálně chodit jako verbíř... ;o).

    OdpovědětVymazat
  20. zdenekb

    Já jsem na základě aviza od agy dala Polárce odkaz sem u Dolejše. Když to vypadá, že jsou to dvě osoby, nemám to zrušit?
    Anna

    OdpovědětVymazat
  21. Anna:

    Nechte to tak... buď přijde nebo ne. A nebo Vám ten odkaz smázne nové bdělé Boží Voko. :o)

    OdpovědětVymazat
  22. zdeněkb

    No, uvidíme. Možná se Filuta na diskus přihlásila jako Polárka. Zatím za pozvání poděkovala.

    Anna - možná byste to teď, když to splnilo účel, mohla smáznout, aby se sem nehrnuli nezvaní hosté :)

    OdpovědětVymazat
  23. Jaha

    a proč se nerozlišují pleny pro dospělé na červené a modré? Viděl jste někdy počůrané mimino - kluka a počůrané mimino - holku? Je to stejné, je jen třeba rozlišit množství, buď miminko hodně pilo a vyčurá hodně, nebo málo pilo a vyčurá méně na tom, jak čurá v plence vůbec nezáleží, neboíť je zabalené.

    OdpovědětVymazat
  24. zdeněkb

    Tak jsem odkaz dala pryč.
    Anna

    OdpovědětVymazat
  25. Anna - ještě jednou díky.

    To by se Vám mohlo líbit:

    https://www.youtube.com/watch?v=4Ct5eQNplB8

    OdpovědětVymazat
  26. aga

    aga

    Díky, paní Dáša patří už leta k mým oblíbencům. Nevím, jestli znáte http://www.osamelipisnickari.cz/
    Ráda je poslouchám. Paní Dáša je taky mezi nimi.
    Anna

    OdpovědětVymazat
  27. Mmmchd. to, co tam ta Dáša předvádí je "overtone singing", alikvotní zpěv, původem třeba odtud:

    https://www.youtube.com/watch?v=3encA6KYQUI&list=PLO7DioeN-dVwpF3_cPvlbC2CXWvW2uLoh&index=3

    OdpovědětVymazat
  28. Aha, tak to jsem jen přínesla sovu do Athén :)

    Ty stránky jsem neznala, díky.

    OdpovědětVymazat
  29. Nějak se mi podařilo dát dvakrát adresáta v mém minulém příspěvku :-)
    Anna

    OdpovědětVymazat
  30. aga

    Díky, to jsem nevěděla. Zase se mi rozšířily hudební obzory.
    Osamělí písničkáři mají na svých stránkách rádio. Je to fajn, už na žádné koncertování nejezdím, takže si aspoň takto užívám poslech.
    Anna

    OdpovědětVymazat
  31. Na dobrou noc

    https://www.youtube.com/watch?v=DuBjC0vzZrg&list=RDvOgYK_r0BCk&index=25

    Rozechvívá to ve mně nějaký arijský geny :)

    OdpovědětVymazat
  32. Na dobrou noc

    https://www.youtube.com/watch?v=uVVe21GubDc

    neb mé geny jsou ryze české :-)
    Anna

    OdpovědětVymazat
  33. Zdenku

    Vaše výchovná lekce zdá se zapůsobila - aga se lepší.
    Akorát by to nemuselo být, jako když tahá kočku za ocas...

    OdpovědětVymazat
  34. To Anna to rozjede líp...
    Dobrou všem :)

    OdpovědětVymazat
  35. Polárka určitě není Silvie, ta je opravdu o hodně drsnější :)

    OdpovědětVymazat
  36. Ano - Mozart a Cimrman - to je to pravé pro ryze české geny :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ago mel jsem vas za chytrejsi zenu nez Matlapatlu ale omlouva vas to ze mate zrejme sve dny
      Vas dotaz z osliho mustku jak souvisi recky dluh s islamem nota bene bezenci je ryyzim projevem pomateneho matlopatlalstvi kdyz jako osel spojim veci nesouvisejici nota bene majici souvislost marginalni

      To je jako kdyz Matlaa patla argumentuje na bezpecnostni riziko dzihadistu strelbou nejakeho magora v USA
      Stejne muzete otevrit brany urezavacum hlav s odkazem na strelce v Brode

      Ze vam jako chytre zene nemusim vic vysvetlovat?
      Mimochodem k vasemu usilovnemu hledani jednoho vinika odkazuji na to co jsem psal vcera
      Ani bezenecka invaze jednoho vinika nema je tam nekolik ruznych zajmu

      O to. jak MMF vydela kdyz Rek nebude platit dluhy kdyz si napujcoval x krat vic nez Bulhar s minimalne stejne silnou ekonomokou pozadejte ekonoma

      Jsem jen repa a nastesti ne psyvhopat vandrujici od NYSE po Batikan a roozhazujici biliony ac mam sotva na panaka denaturaku

      Vymazat
    2. Ale urcite budete vedet jak souvisi to kdyz mi nejde prvni podani s celosvetovym spiknutim riditelu galaxie
      Asi maji nejake beviditelne paprsky nebo violciny barevne pampersky

      Porad mi z toho nevychazi jak mam s tou

      Vymazat


    3. Jakmile začnete takhle vyvádět a být šovinistický a osobní, tak hned vím, že jsem trefila do černého.

      Ptám se, jak souvisí s islámem to, že podmínky dění v EU (i jinde) diktují zcela neislámskéa v podstat ii neevropské) firmy jako MMF, EK a Evropská centrální banka.

      Vůbec - s těmi státními bankami různých států, které těm státům vůbec nepatří, to taky myslím s islámem nesouvisí.

      Vymazat
    4. PS
      Většinou jsou to totiž spolky půjčující na úrok či jinak související s lichvou, a ta pokud vím není ani islámskou, ba ani křesťanskou tradicí.

      A bez jejich rozhodnutí (která ovšem nejsou z dobrých důvodů viditelná, tak se jako trotl furt nedožadujte jmen a adres) na světě ani vlas z hlavy nespadne, natož nějaké stěhování národů a radikalizace islámu. Když záměrně a s určitým cílem kopete do vosího hnízda, tak prostě víte, že se bude radikalizovat, a zřejmě vám to k něčemu slouží.

      Vymazat
    5. Ani vlas rikate?
      Dekuji taky se mi zda zeje to sama bosa hlava
      Na me to zatim nedolehlo

      Vymazat
  37. informaci prakticky nalozit kdyz mi nechcete sdeli odkud vysilaji
    Snad podavat spodem nebo prestat hrat a spachat kvuli tomu seppuku?

    OdpovědětVymazat
  38. Kulturna vlozka pre 18,2 bil...

    http://www.postoy.sk/content/saleziani-nadabovali-don-bosca-do-vychodniarciny-pozrite-sa-ako-dopadlo

    OdpovědětVymazat
  39. nevyvadim ale docela jste mi pobavil snahou o to ze snad budu obhajovat MMF ci papadopulose ktery nechce vracet

    Poku nejste schopna pochopit tak jeste jednou
    souhlasim se vami a neperu se o fakt ze vlna bezencu ma s rekym dluhem pramalo spolecneho ackoli by Rek asi argumentoval naklady na ochranu hranic a mozna i osmanskym dedictvim

    Proste o pujckach MMF vim pouze to ze maji nejhorsi podminky a kazdy stat krome dnesni UA se jim obloukem vyhne
    Najdete si jinou obet
    Jen bych poznamenal ze na uvazani se do chomoutu miusi byt dva
    Nekdo za Reky pujcky podepsal a ja to nebyl

    OdpovědětVymazat
  40. jinak islamske banky musi taky z neceho profizovat nejsou charita jen maji jiny sydtem

    Predstava ze az machometan prijde a s nim jeho bsnkovni sydtem a da Matlum hypoteku n 100% a to bez uroku nema chybu
    :-)

    OdpovědětVymazat
  41. No jistě, že za Řeky někdo půjčky podepsal. Bůhví, jestli to ale byl Řek. Většina vlastizrádců v různých zemích má několik občanství.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. PS
      Jo, ale Arabů byste mezi nimi asi taky moc nenašel.

      Vymazat

  42. Mi je v zásadě u zadele, jak fungují islámské banky, pokud si fungují doma a necpou se - jako nějaké jiné - jak mor do celého světa.

    OdpovědětVymazat
  43. PS - to je myslím pro myslícího člověka zásadní - jakto, že nás nedobývá islám tou jedině prokázanou silou - tj. ekonomickou? Žeby tento píseček už byl obsazen jinými sekáči, co se nezakecaj? A kterejm ta hýbající se škatulata jen pomáhají upevnit globální moc?

    OdpovědětVymazat
  44. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde19 června, 2015 10:06

    "Jsem jen repa a psyvhopat"
    Přesné.
    Ale píše se správně " psychopat". To aby nedošlo k záměně. že jste psékem, který touží hopskat.
    A mělo být napsáno " Jsem především ulhaná drbna a pomlouvač, překrucuji rád původní výroky a pak si u toho rád zahafám a zavrtím ocáskem ".
    Ale uznávám, že do výroku " jsme jen repa a psyvhopat" se toto vše vejde.

    Žasnu ale že psychopat dokonce umí usuzovat i na to, co si někdo myslí, to již je na dodatečnou diagnozu.

    Řepo, jak dopadla vaše občanskonepokojní dráha ?
    Hodil jste do sebe dva panáky , píchl si hérák a jal se doma u televizoru řvát " Pryč s uprchíky ! ! ???
    Bylo to celkem nedávno co jste tvrdil, že především je třeba začít organizovat občanské protesty, je to pravda ?
    Kdy ale jsem vám radil, že pod anonymem či pod jménem "Pepa Řepa" budete působit na náměstí spíše komicky, než že by vás někdo z občanů vzal vážně. Celou svou " Mein Kampf" byste tak poslal do háje už předem, opět by se vám jen smáli a nadali do tlučhubů.
    Řepo, vy jste ale číslo. Vy jste to musil u papeženců dotáhnout minimálně na ministranta, že se nemýlím ?

    "Já jsem Pepa Řepa a dnes vám všem nabídnu své služby coby vůdce občanských nepokojů. Začneme tím, že zatočíme s 5 . kolonou, na džihadisty vyrukujeme až potom. .Na internetu jsem se nepohodl : s agou, s Pocestným, s 18, 2 biliony vrátit nejde /v davu se ozve obrovský chechtot/, s profesorem Hořejším....(následují jména dalších Pepkových " židů" )...přátelé, vím přesně kde dotyční přebývají a jak přemýšlejí a kudy chodí. Stačí když nás na každého z nich bude tak dvacet , doporučuji nějaké tvrdé hole, nebo když tak pár dlažebních kostek. První pogrom povedu já, pečlivě sledujte jak to probíhá, příští pogromy už budete provádět sami - jistě i vás někdy někdo na netu naštval, že....."
    ....................................................
    Ty lidi musíte(me) především uplatit - jinak to nepůjde, bohužel zřejmě ze svého - tak jak v případě církev. restitucí...... a bohužel ne z nakradeného, nakradeného těmi kdož na vývozech nepojojů a nespravedlností profitovali, na rozdíl od vás /nás/. Žít se s tím dá, možná i černý otec ve Washingtonu něco málo pošle, krom teda obvyklých raket, tanků a vojenských poradců. Měl by, stejně jako bílý exotec, ten asi o dost víc, černý otec již povíceru jen tahal ty horké kaštany.


    OdpovědětVymazat
  45. Bilióne,

    zůstalo Vás tady chlapů v noře nějak málo, a tak si myslím, že by bylo lepší, kdybyste se mezi sebou nervali tak do krve, nebo to tu za chvíli bude opravdu jen ženská nora... Dokažte řepovi, že to máte na háku a pište k věci, bez urážek, pokud možno. Jestli můžeme vznést takové přání, díky předem.
    Pepu bych požádala o totéž, díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde19 června, 2015 10:31

      Pepka bohužel rád provokuje /dalo by se napsat že jen provokuje, trolluje/ ...a zejména lže, překrucuje mé původní výroky, dává jim vylhané významy.../směšné je, že stále ale tvrdí, že je nečte/.
      V podstatě se jen tomuto bráním. Na tom nevidím nic špatného.
      A že si dělám prdel z těch jeho výzev ? Kdy vyzývá k činům - ale má na mysli činy prováděné cizíma rukama a cizíma penězma ? A jak jinak na to reagovat, na ty jeho žvásty ?
      -----------------------------------------------------------
      Zakazovali jste kacířům se kdysi bránit, pak Indiánům, posléze židům....dojeli jste na to morálně, ani to vám nevadí ? Což si chcete stále sobě ubližovat a mávat tím zrezivělým křížem ?

      Tak zatím, mravokárci , mravokárkyně, mravokárčata...nelezte na věž co je hodně špičatá, spadnete po pysku, svoji mravní rysku zapíchnete si do .......

      P.S. Pište či proste /omlouvejte se/ za sebe Marie, nepište v plurálu, vypadá to nezdravě , blbě..
      Dívčí nora...to zní zajímavě. Sem s ní. :-)

      Vymazat
    2. Animozity obvykle nebývají zajímavé a většinu obtěžují.

      amat.

      Vymazat
  46. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde19 června, 2015 10:19

    Pepku, tady máš malý návod, jak začít něco pořádného se sebou dělat:

    http://www.kurzy.cz/zpravy/382044-jak-zacinal-warren-edward-buffett/

    Pepku, ne že si ale zas záměrně spleteš slovo " roznašeč" / novin/ se slovem " donašeč", to by sis opět vydělal jen málo.
    Ty vydělané love pak můžeš použít třeba na nákup uniforem, toho občanskonepokojního spolku, třeba u Hugo Boss, ti s tím mají zkušenosti. Mlěi byste se nějak odlišovat, ne ?

    A logo, Pepku ! Nezapomeň na logo !
    Co třeba hůl s dlažební kostkou , zkřížené a žlutě vyvedené..... na rudém pozadí ?
    Šak prý ses dlouho živil kolorováním pohlednic, zvládneš to.

    OdpovědětVymazat
  47. marie -
    chlapi tu jsou, ale jen se dívají. Já třeba nemám náladu na psaní, protože mám plno subjektivních důvodů (termíny, dovolená na krku, záda, ruce a ještě mi smazali na disvkusu říkanku o hovně buvola..).

    OdpovědětVymazat
  48. Myslím si, že když západ dá ruce pryč od Řecka, zaplní prostor Rusko (plynem).

    OdpovědětVymazat
  49. A nějak zmizely zprávy o řezání hlav islamisty. Kdysi plné noviny, dnes nic. Asi byl splněn účel...

    OdpovědětVymazat
  50. xerox

    ,, Rusko chce prošetřit přistání Američanů na Měsíci ,,
    http://goo.gl/w75RHb

    došlo na maximova slova ... joachym brezina pravdu taky tají ... :-)

    OdpovědětVymazat
  51. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde19 června, 2015 11:02

    Ještě opětovné okénko do základů židokřestanských tradic, do první jejich půle.

    V minulém okénku zazněl tento výrok :
    "..A tobě i tvému potomstvu dávám do věčného vlastnictví zemi, v níž jsi hostem, tu celou zemi kenaanskou. A budu jim Bohem...."

    Zkusme nyní užít jen část této výrokové formule :
    "..A tobě i tvému potomstvu dávám do věčného vlastnictví zemi, v níž jsi hostem..."
    A aplikovat ji na postavení židovské diaspory v různých státech, oblastech světa.
    Zajímavé, že ? Jak se dá odebráním části posílit celek.

    Takže, uvedená pasáž pokračuje :
    "... Bůh dále Abrahamovi řekl: "Ty i tvoje potomstvo budete mou smlouvu zachovávat ve všech pokoleních. Znamením mé smlouvy mezi mnou a vámi i tvým potomstvem, kterou budete zachovávat, bude toto: Každý mezi vámi, kdo je mužského pohlaví, bude obřezán. Dáte obřezat své neobřezané tělo a to bude znamením smlouvy mezi mnou a vámi. Po všechna pokolení každý, kdo je mezi vámi mužského pohlaví, bude osmého dne po narození obřezán, doma zrozený i koupený za stříbro od kteréhokoli cizince, který není z tvého potomstva. Musí být obřezán každý
    zrozený v tvém domě i koupený za stříbro...."

    Nyní gró dnešního okénka.
    "...Dína, kterou Jákobovi porodila Lea, si vyšla, aby se podívala na dcery té země. Uviděl ji Šekem, syn Chivejce Chamóra, knížete země, vzal ji a ležel s ní, a tak ji ponížil. Přilnul však k Díně, dceři Jákobově, celou duší, zamiloval si tu dívku a vemlouval se do jejího srdce. Svému otci Chamórovi pak Šekem řekl: "Vezmi mně to děvčátko za ženu." Když Jákob uslyšel, že Šekem jeho dceru Dínu poskvrnil, byli jeho synové na poli s dobytkem. Jákob mlčel, dokud nepřišli. Šekemův otec Chamór pak vyšel k Jákobovi, aby s ním promluvil. Jákobovi synové přišli z pole, jakmile o tom uslyšeli. Bolestně to ty muže ranilo a velmi se rozlítili. Vždyť spáchal v Izraeli hanebnost, ležel s dcerou Jákobovou, a to je nepřípustné. Chamór s nimi mluvil takto:
    "Můj syn Šekem lpí na vaší dceři celou duší. Dejte mu ji prosím za ženu. Spřízněte se s námi, dávejte své dcery nám a berte si dcery naše. Můžete sídlit s námi, je před vámi celá země. Usaďte se, volně v ní obchodujte a mějte ji jako vlastní." Také Šekem jejímu otci a jejím bratrům řekl: "Kéž bych získal vaši přízeň. Dám vám, oč mě požádáte. Určete mi jakkoli veliké věno i dar. Dám vám, oč mě požádáte, jen mi tu dívku dejte za ženu!"
    Avšak Jákobovi synové odpověděli Šekemovi a jeho otci Chamórovi lstivě. Jednali tak proto, že jejich sestru Dínu poskvrnil. Řekli jim: "To my nemůžeme udělat, abychom dali svou sestru muži neobřezanému, byla by to pro nás potupa. Svolíme jen tehdy, budete‐li jako my: dá‐li se u vás každý mužského pohlaví obřezat. Pak vám budeme dávat své dcery a budeme si brát dcery vaše, usídlíme se u vás a staneme se jedním lidem. Jestliže nás neuposlechnete a nedáte se obřezat, vezmeme svou dceru a odejdeme."
    Chamórovi i jeho synu Šekemovi se jejich slova líbila. Mládenec nemeškal a vykonal to,
    neboť si Jákobovu dceru oblíbil. V otcově domě byl ze všech nejváženější. Chamór a jeho syn Šekem přišli k bráně svého města a promluvili k mužům svého města: "Tito muži se k nám chovají pokojně. Ať se tedy usídlí v zemi a volně v ní obchodují. Ať je pro ně tato země na všechny strany otevřená. My si budeme brát za ženy jejich dcery a budeme jim dávat dcery své. Avšak aby s námi bydlili jako jeden lid, svolí ti muži jen tehdy, dá‐li se u nás každý mužského pohlaví obřezat, jako jsou obřezáni oni. Nebudou tak jejich stáda a majetek i všechen jejich dobytek patřit nám? Buďme jen svolni a oni se u nás usídlí."
    Poslechli tedy Chamóra a jeho syna Šekema všichni, kdo měli právo vycházet k bráně jeho města; dal se obřezat každý mužského pohlaví, kdo vycházel k bráně jeho města.

    OdpovědětVymazat
  52. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde19 června, 2015 11:03

    Ale třetího dne, když byli v bolestech, vtrhli bezpečně do města s mečem v ruce dva Jákobovi synové, Šimeón a Lévi, bratři Díny, a všechny mužského pohlaví povraždili. Zavraždili mečem také Chamóra a jeho syna Šekema, vzali z Šekemova domu Dínu a odešli. Na pobité potom přišli Jákobovi synové a za poskvrnění své sestry město vyloupili. Pobrali jejich
    brav a skot i jejich osly a co bylo v městě i na poli. Zajali všechny jejich děti a jejich ženy a uloupili všechno jejich jmění, vše, co bylo v domě.
    I řekl Jákob Šimeónovi a Lévimu: "Přivedete mě do zkázy, způsobili jste, že vzbuzuji nelibost u obyvatel země, u Kenaanců a Perizejců. Mám málo lidí. Seberou‐li se proti mně, pobijí mě a budu vyhuben já i můj dům." Odvětili: "Což směl s naší sestrou zacházet jako s děvkou?"
    I řekl Bůh Jákobovi: "Vstaň a vystup do Bét‐elu, usaď se tam a udělej tam oltář Bohu, který se ti ukázal, když jsi prchal před svým bratrem Ezauem." Jákob tedy řekl svému domu i všem, kteří byli s ním: "Zbavte se cizích bohů, které máte mezi sebou! Očisťte se, převlékněte si šat, budeme putovat do Bét‐elu. Chci tam udělat oltář Bohu, který mi odpověděl v den mého soužení a byl se mnou na cestě, kterou jsem šel."
    Odevzdali tedy Jákobovi všechny cizí bůžky, které u sebe měli, i všechny náušnice a Jákob je zakopal pod posvátným stromem u Šekemu. Potom táhli dál. Na okolní města padl děs Boží; proto Jákobovy syny nepronásledovali.
    Tak přišel Jákob i všechen lid, který byl s ním, do Lúzu, to je do Bét‐elu v zemi kenaanské. Tam vybudoval oltář a vzýval na tom místě Boha Bét‐elu, neboť se mu tam zjevil sám Bůh, když
    prchal před svým bratrem. Zde zemřela Rebečina chůva Debora a byla pochována dole u Bét‐elu pod posvátným dubem, který pojmenoval Posvátný dub pláče. I ukázal se Bůh znovu Jákobovi, když přišel z Rovin aramských, a požehnal mu slovy: "Tvé jméno bylo Jákob; už nebudeš zván Jákob, tvé jméno bude Izrael." A dal mu jméno Izrael. Dále mu Bůh řekl: "Já jsem Bůh všemohoucí. Ploď a množ se; vzejde z tebe národ a společenství pronárodů, i králové vzejdou z tvých beder. Zemi, kterou jsem dal Abrahamovi a Izákovi, tu dám tobě; tvému potomstvu dám tuto zemi."

    Každý nechť si základy takových "tradic" přebere sám.

    OdpovědětVymazat
  53. Anonymní18 června, 2015 19:23
    Rusko vyvinulo novou megazbraň
    Parlamentní listy
    ...Megazbraň má fungovat ...


    To su veci, o ktorych sa diskutuje roky. Len teraz sa to PL asi hodilo trochu rozfuknut a oprasuju to, co oprasuju Ruskije. Takych miest na svete, kde prsknete nejaku bombicku a nasleduje katastrofa ako po vybuchu desiatok atomoviek je neurekom, nie len v juesej ☺.

    OdpovědětVymazat
  54. Marie,
    netrapte se tím. Většina chlapů je tu v pohodě. Zkusila jsem se dopočítat - chlapi: zdenekb, Ládik, xerox, bilion, Pepa Řepa, JAHA, praguefrank, mb, amat
    ženy: já, Vy, aga, liška, Alice, kočka šklíba, (asi) Velký Debatér, možná sem dorazí Polárka

    Nevím, jestli jsem na někoho nezapomněla. Teď to vypadá, že je tu ještě víc chlapů. Holt někdy si někteří "nesednou" - Pepa s bilionem, aga s amatem.
    Ve mně zase bouchly saze, tak jsem si to vyříkávala pod Urbanem s Emissarym. Přitom vím, že je to zbytečné, nic se nevyřeší, jen jsme osobní diskusí zaplnili prostor...

    Oproti hospodě tady je ta výhoda, že to člověk nemusí poslouchat-číst. Já jsem se před časem biliona ptala, jestli nemůže vynechat osobní invektivy, a bilion mi odpověděl, že ne, že byl vychovaný tak, že se má bránit proti lžím (nebo něco v tom smyslu). Tak jsem to vzala a jejich vzájemnému napadání nevěnuji pozornost. Stejně tak v případě aga - amat.
    Anna

    OdpovědětVymazat
  55. Ad:aga

    Zajímal by mě mj. názor Pepy, jakým způsobem je za tento cíleně organizovaný útok zodpovědný islám.

    Nie som Pepa, ale chcem pripomenut ine. Tento "cilene organizovany utok" si sposobili Greci sami. V prvom rade dlhorocnym hrubym falsovanim udajov pocnuc od vstupu do eurounie, doteraz. Za peniaze EU sa v tomto chudobinci vybudovali cesty, letoviska...Prijimali sa nepotrebni uradnici, vyplacali sa dochodky mrtvym dusiam, a to na urovni, ktoru nemali ani staty, ktore cosi, na rozdiel od Grekov i produkovali. kazda bublina raz musi prasknut. Ja na mieste trojky ich necham zbankrotovat, nech sa pomery u nich doma utrasu, nastavia sa opat ake take rozumne vnutrostatne hodnoty (i dochodok 300 € im sa bude potom zdat dobry), aby sa zacali porovnavat s krajinami ako Cesko, Slovensko..., pripadne Chorvatsko, Bulharsko, Rumunsko (tiez maju more, ale zatial nemaju tolko financii z EU, aby sa postavila infrastruktura, aka sa postavila Grekom) a nie s Nemeckom.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde19 června, 2015 11:44

      Známé lži.
      Co tam máte dál, vy "chudobinče Evropy".
      Vy buďte rád za to, že vám stále cpe EU, místo kdysi to Čechů....a že nemáte v Maďarsku toho, koho má Řecko v Turecku.
      A dále za to, ať vás nezaplaví jednou ti Ukrajinci, kteří zatím pohrdají Slovenskem - coby místem kam chtějí utéct...a preferují oproti Slovensku mnohem mnohem více Rusko.
      Za to se modlete, vy " chudobinče Evropy".

      Vymazat
    2. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde19 června, 2015 12:07

      Slovensko ve srovnání s Řeckem nedalo světu nic.
      Svět by se bez něj klidně obešel.
      Slovensko má coby válečný spojenec Německa svůj podíl na tom, co se dělo v Řecku za jeho okupace - spojenci Slovenska v Ose.
      Nenavážel bych se do Řecka, být Slovákem, vyznívá to trapně.

      Vymazat
  56. bilióne ... ještě chvíli pokračujte a stanou se dvě věci , buď k vám přijede houkací vůz nebo papamobil , což bude gró výsledného vektoru vaší publikační činnosti ...

    xerox

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. houkaci vuz

      huuuuu huiu uz jedu pro myslitele




      Vymazat
  57. pokud nekdo doufa ze islamske banky ospravedlni islamskou invazi tak v rade islamskych zemi koexistuji banky zapadno i islamske a ahmed si radeji pujci u paribas

    Myslim ze slecna aga vypatra ze za papadopulose podepdal pujcky agent Rockefellera ale urcite ne Rek
    Dneska mi cjodil prvni servis
    Asi nel velky konspirator odstavku

    OdpovědětVymazat
  58. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde19 června, 2015 11:36

    http://www.financninoviny.cz/zpravodajstvi/energetika/zpravy/moskva-a-ateny-prodlouzi-plynovod-turkish-stream-do-recka/1229420

    Anna
    Je to tak.
    Ovšem někdy do" nečtení" sklouzne do velmi komických podob - kdy Pepek Řepků opakovaně zde veřejně prohlašuje, že mé příspěvky nečte, ale stejně na ně neustále reaguje. Což, uznejte, je absurdní./ale ještě více legračním by bylo, kdyby je skutečně nečetl a reagoval na pouhé interpretace těchto příspěvků - v reakcích jiných zdejších přispivatelů/.
    On z toho vždy vyklouzne tak, že prohlásí,že " já už ho znám".
    Což je vskutku neanimozní přístup a anti ad hominem způsob vedení diskuze.

    Já mám z takových lidí v realu strach.
    Takoví lidé, žvanící neustále o 5. kolonách s kterými je nutno se vypořádat dřív než např. s džihadisty a tvrdící že dobře znají , kdož jsou tou 5. kolonou.....takoví byli ti, kdož páchali pogromy na židy, prostě si v nich vyřídili své osobní účty, využili nálad obyvatelstva - např. paniky způsobené vnějšími okolnostmi...a hbitě se ujali díla.
    Většinou nikdy nedošlo k jejich potrestání, to si takovíto umějí moc dobře pohlídat.
    Ostatně vemte si historii 20. století - s kým zatočili nejprve ruští bolševici ? Nu s Rusy ! S kým němečtí fašouni ?S Němci ! S kým čeští stalinističtí pohůnci - s Čechy ! /malý stát ale nemůže mít větších ambicí než vraždit uvnitř svých hranic/

    Tyto vzory má chátra někde vkomponované v mozku, znova a znova ji lákají, použij nás, pojď !
    Snad jen právě že ti židé jsou v tomto výjimkou. Možná. Asi.

    OdpovědětVymazat
  59. Mano klidek mam z neho prdel
    jedna vec je dat citat zcela jina pochopit jeho smysl mdyz na to nemam hlavu
    Ma v hlave jako v ule porad tam neco bzuci
    Ve sttedu v noci odletam do jiznich kraju tam na nej ani nevzpomenu

    OdpovědětVymazat
  60. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde

    Podle mě sklouzne-li člověk do osobní averze vůči někomu, je velmi těžké dobrat se rozumné komunikace a velmi těžké nereagovat na nepravdivá nařčení.
    Já se snažím číst všechny příspěvky, ale Vaše pře s PŘ jen přelétávám očima.

    Podle mě "čistky" vždy byly za účelem zbavení se různých oponentů a bohatších lidí, kvůli získání jejich majetku.
    Já se lidí nebojím a ne kvůli tomu, že by někteří nebyli nebezpeční. Ale jízda v autě je taky nebezpečná... Prostě to beru tak, že je-li člověk v blbý čas na blbém místě, má smůlu. Mně stačí mé různé fobie k vyšilování dostatečně. Takže se v normálu snažím nepřidělávat si další strachy. Vím, že davové "šílenství" je velmi nebezpečné. Ale co s tím nadělat? Myslím, že nepatřím k těm, kteří by davové psychóze podléhali a ubránit se davu může být někdy velmi těžké. Kdo uteče, ten vyhraje, říká se. Jen trefit dobu, kdy utéct.
    Anna

    OdpovědětVymazat
  61. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde19 června, 2015 12:20

    Anna
    Čistkám fyzickým předchází retorika čistky chystajících. Masírování davu například žvaněním o 5. kolonách - přičemž dotyčný si chce jen vyřídit osobní účty, o to mu jde.
    Tak tak...jakmile situace vygraduje příiš, je třeba sbalit saky paky a před chátrou utéct. Též to tak vidím. Krom doby ale je třeba umět vybrat i místo.
    -------------------------
    http://www.financninoviny.cz/zpravy/rusky-gazprom-buduje-globalni-alianci-se-spolecnosti-shell/1229434

    Co na to asi teď říkají mnozí nebozí Ukrajinci....jak se krásně "západní " firmy domlouvají s ruskými firmami - na obejití Ukrajiny ?

    "..."Dokumenty takového významu se podepisují jen jednou za pět let, možná i jednou za deset let," řekl Miller na okraj ekonomického fóra v Petrohradu. Na otázku, jak Gazprom přesvědčil Shell k prohloubení spolupráce, Miller uvedl, že podnikání vítězí nad politikou...."

    Nu což, je to tak správně. V liberkapit systému jde vždy o business as usual.
    Jenom aby za naprostého užitečného idiota nebyly pak takové země jako je např. Slovensko či Česko - kdy oklikou půjde např. do Německa plyn.... a přímo budou pochodovat ukrajinské davy na Slovensko a do Česka. Nehledě na to, jak by to asi s ČR dopadlo v případě rozpadu EU, zda by pak nemusila nahodou směňovat za ten plyn hory. lesy, luka, zahrady, domy.....
    No nic, předvídavosti pramálo, stále ten starověk , ba i pravěk...a v posledku vztek, ale neoprávněný.
    To " lid" si za vše v demo liberkapit systémech může.
    Je přeci svobodné vůle, nicht wahr ?

    OdpovědětVymazat
  62. Ladiku snad se vrazim ale nejsem si jist jeszli sem
    Zjistil jsem ze klidne muzu zit bez a.cz ctu jeden blog z deseti a jen vybrane zname nicly patrite mezi ty.ktere ctu

    Je tezke necist pomatene glosy silence ktery tady zapleveli 80% prostoru
    Kvuli nemu uz odesli jini proc bych tp neptezil ja
    Kdybych se neobjevil tak hodne stesti

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mops a mamlas napsal.
      No řepo,ruku na srdce,vašich urážek/Stejskal,mb a ostatních nicků/ podsouvání a pomatených vět bylo také dost.
      I kvůli vám odešlo mnoho nicků .No nic,
      všechno má svůj konec.Je to škoda,bývalo to tu zajímavé i veselo.
      Přeji vám dobré zdraví.


      Vymazat
  63. Anna
    Rozumná ženská, máte zase pravdu :)
    Já prostě když vidím písmenka, tak jsem za ně ráda a zafunguje nějaký princip slasti ze čtení. Ten mám vypěstovanej naprosto dokonale - čtení byla vždycky moje největší záliba, hodně dlouho.
    Pak začnu z textu dostávat facky a šťouchance, a přiznávám, že to bolí. Obrana je fakt jediná - nečíst ty, kde to člověka fackuje. A přitom je to škoda - dá se tak přijít o plno zajímavých myšlenek, ale co se dá dělat.
    Asi to už není o potřebě argumentovat, diskutovat, ale vybít si agresi. Co s tím naděláme, jak už poznamenal Ládik. Leda snad víc kosit trávu.

    OdpovědětVymazat
  64. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde19 června, 2015 12:47

    http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/zive-patek-19-cervna-ukrajina-rusko-separatiste/r~20046b8e0b3b11e5a43f002590604f2e/

    "...Rakouští ekonomové propočítali, že v ohrožení je v Evropě až 2,4 milionu zaměstnanců: z toho 465 000 v Německu, 335 000 v Polsku, 215 000 v Itálii a 160 000 ve Španělsku.

    Nejohroženější jsou přitom kvůli ruskému zákazu dovozu některých zemědělských produktů lidé, kteří jsou zaměstnaní v zemědělství. V tomto odvětví může v Evropě ztratit práci 265 000 lidí...."

    Není to tak dávno co kníže s Niedermayerem objížděli štace a tvrdili, že se mic hrozného nestane, že jen pár lidí může přijít o práci,že ty obchodní toky nejsou až tak významné...
    Předstoupí před lidi a omluví se ?

    Pepa Řepa 19 června, 2015 12:22
    Opět nedoložitelné lži - za účelem očerňování. Typický výplod chorého mozku
    Hlavně si projeď to své věčné narcistní poštěkávání -nemá obsahu, ni formy, ty náfuko... a ty své provokace.
    Ty to máš fakt v hlavě zmatlané tak, že bych nechtěl tě mít fyzicky po ruce snad ani minutu, zbláznil bych se z tebe. Něco si v hlavě vytvoříš a to pak podsuneš jinému že je to jeho výrok a ještě to pak rozšiřuješ, přičemž neustále prohlašuješ že tě dotyčný nezajímá a že ho nečteš...to nemá chybu, to je jak z nějakého chorobopisu.
    Jak to s tebou někdo může fyzicky vydržet...pokud se chováš tak i v realu, to ho teda upřímně obdivuji, vzkaž jim to.

    Kdybys neprovokoval - tak nereaguji, nejsi schopen pochopit aspoň tuto trivialitu ?
    Prostě nelži, nepřekrucuj, nepomlouvej , nenadávěj, nevyhrožuj /že zatočíš s 5. kolonou/...a bude klid.
    To se fakt neumíš chovat jako člověk aspoň v tom základním ? Když už musíš pomlouvat, lhát a nadávat těm, kdo mají jiný názor než ty ?
    To tobě to haraší, pokud jsi pak nemocný a vyplývá to z tohoto stavu, tak nebylo by lepší kdybys své síly nenapřímil raději jinam než k provokacím ?

    Podívej se, např. s amatem měl jsem dost drsné výměny, ale já nemám problém uznat že se v tom a tom trefil a já se mýlil...a rozhodně si nemohu nosit amata v hlavě coby jednoznačnou entitu, jednoznačně někam zařaditelnou, navždy odepsanou atd atd. To je přeci naprostý nesmysl, prostě mu jednou za pravdu dám /většinou ano/, jindy ne....
    Ty lidem vyčítáš že škatulkujou...ale dyť ty to děláš s velkou oblibou, přičemž tvoje škatulkování je z ranku těch, kdy škatulka je pečlivě zaplombovaná.

    Chceš-litu hrát trolla, tak prosím.
    To jsi pak ale stejným jak např. scallop, z kterého sis jen utahoval - že je trollem /což asi je/.

    Jasně že bys chtěl mít diskuzní prostor vyčištěný od těch, kterým jsi pro smích. Já se ti nedivím,,,a možná se to časem stane, ale zatím mě prostě bavíš coby zajímavý fenomen - chlapík, který si z vlastního narcismu udělal kladívko na jiné.
    Teda občas mě bavíš, když se mi chce se tebou zaobírat.
    Například mě zaujala tvá výzva k organizování občanských protestů, jak v tom hodláš prakticky pokračovat jsi ale nesdělil, proto si z toho utahuji - to budeš ty občanské protesty českého obyvatelstva organizovat v těch jižních krajích - do kterých odlétáš ?
    :-)))))).
    Hele , dej si pozor ať ti tam jednu dvě nestřihnou...a bude po protestech.

    Tak jo, musím vydělat nějakou tu kačku, adios.

    OdpovědětVymazat
  65. Pepa Řepa

    Šťastnou cestu. Snad načerpáte dost sil a vrátíte se sem. Odejít přece můžete kdykoliv a na jakoukoliv dobu.
    Mějte se
    Anna

    OdpovědětVymazat
  66. marie -
    kosení trávy je snad lepší, než běh - z hlediska dobrého pocitu. Po běhu je euforie (čistá hlava), po kosení ale navíc pocit dobře vykonané práce. Včera jsem kosil 4 hodiny nonstop (pak už byla tma a kosa ztratila ostří na tvrdých stvolech, musím dneska naklepat). Teď jedu pokosy cca 90m, začátek je suchá ostřice 100-120cm, střed je listovka, pak trochu třezalky, konec je lesní tráva s jahodovým listím - to jsou vůně... Slyším jen svist kosy a vidím zvědavého srnce, dívá se z 50 metrů a neutíká (je jejich říje). Dneska jdu takhle relaxovat zase. To mi klidně může někdo nadávat, imigranti můžou kálet v Olomouci do kašny a Řekové dělat run na banky, je mi to jedno.
    Občas myslím na PŘ, že jsem mu před mnoha lety ublížil, ale omluvil jsem se mu. On se sem určitě vrátí.

    OdpovědětVymazat
  67. xeroxi

    ",, Rusko chce prošetřit přistání Američanů na Měsíci ,,
    to je velmi dobrý nápad, ale šanci měli i Číňani a také k tomu své řekli i z toho mála, co poslal Nefritový králík. Problém je, že je možná Měsíc obsazený někým, kdo se bude bránit tomu, aby tam od nás vůbec někdo pátral.

    OdpovědětVymazat
  68. Ládiku,

    já to říkám vždycky - že "lidi rukou" umějí být šťastnější (než "lidi hlavy") . Důvody jsou jasné, píšete tu o nich často...
    Hele, já občas nabrousím starý srp a dám se do míst, kam se sekačkou nemůžu - taky dobrý, jen ta záda už nevydrží v předklonu tak dlouho :) Na relax to ale není, nebo jen na chvilkovej. Ale pak sedět a dýchat tu vůni posekaný trávy, to už relax je... :)

    OdpovědětVymazat
  69. mb,

    jestli tu čtete, tak pro vás mám zajímavý nápad jako pro zeleného. Dnes na ZOOmu byl pořad o invazivních druzích, mimo jiné i o lýkožroutech a kůrovci. V Americe také řádí a tam se sešli tři - biolog, milovník přírody a hudebník a vymysleli na kůrovce prostředek, který ho zpomaluje při rozmnožování. Napřed ten milovník zkoušel nepříjemnou hudbou kůrovce vyhánět, zkoušel tvrdý rock, říkal, co je nepříjemné mi, může být i pro kůrovce nepříjemné a je známé, že v lese je božský klid a rock je na tento klid jako jed. Ale to nepomáhalo a tak hudebník nahrál zvláštní aparaturou - jak je to v našem technickém světě už tak možné - zvuky brouků jak se živí a pak to pouštěl dál do těch stromů a biolog zjistil, že kůrovec jakoby zlenivěl a přestal se rozmnožovat tak rychle jako dříve.
    Aby se zachránil les, bylo by potřeba na každý strom v postiženém lese dát takovou aparaturu.

    OdpovědětVymazat
  70. Viola -
    nebo kolem jižníc hranic zřídit prasečí farmy.

    OdpovědětVymazat
  71. Pepíčku Řepů

    přeji šťastnou cestu, vraťte se plný energie, rádi vás všichni až na jedinou vyjímku uvidíme zpátky.
    Já nepoužívám barevné paprsky, ale pro svou inkontinentní babičku. Plenkové kalhotky jsou všechny pro staroušky i babušky stejné.

    OdpovědětVymazat
  72. Ládíku!!!

    Ale mb jsem psala o broucích lýkožroutech - kůrovci.

    OdpovědětVymazat
  73. ne paprsky, ale pemprsky - plenkové kalhotky - oprava

    OdpovědětVymazat
  74. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde19 června, 2015 13:58

    http://www.kurzy.cz/zpravy/382056-marnivost-jako-ekonomicka-velicina-strci-do-kapsy-nemecko/

    Jde o vysoké absolutní sumy, i když opravdu je asi nesnadné rozlišit někdy výdaj na marnivost od investice / např. v původ. článku zmiňovaný mobil/...i tak ale je to k zamyšlení, např. ve vztahu k papežovým slovům o pokryteckých a vpravdě i velmi nekřesťanských soudech lidí ze zemí bohatých nad lidmi z krajin chdých. Že tedy je čeho se vzdát poměrně bezbolestným způsobem, stačí "jen" chtít.
    Otázkou je, co by takový výpadek v systému global liberkapit znamenal pro zaměstnanost stávajících zaměstnanců - firem, které prodávají marnivost. I s přihlédnutím k tomuto :

    http://www.computerworld.com/article/2691607/one-in-three-jobs-will-be-taken-by-software-or-robots-by-2025.html

    Zajímavá analogie, kterou užil jeden z diskutérů, včetně zmínění hlavního antagonismu takovéhoto vývoje v oblasti výrovních protředků :
    "Technology is doing for manufacturing and services what it did for agriculture 100 years ago. Taken to the ultimate we will need less than 5% of the population to produce all goods and services needed by the population. The next problem to figure out is how to divide up the monopoly money so everyone can play the game."

    OdpovědětVymazat
  75. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde19 června, 2015 14:33

    http://www.wsj.com/articles/bp-rosneft-sign-production-exploration-refining-pacts-1434710191

    Opět výsměch všem těm Kalouskům a podobným zjevům ve Sněmovně či Strakovce, potažmo v Bruseli.
    Bohužel i výsměch obyčejným Ukrajincům.

    Ha, ha, ha....Rus prodal Amíkovi /tuším že v BP drží stále nejvyšší podíl americké subjekty/, koupil od Francouze podíl Němce a to podpisem pera chlápka, co je na americkém sankčním seznamu.
    To je jak z grotesky bří Marxů..

    Ale tak to má v global liberkapit systému být, běžný obchod.

    OdpovědětVymazat
  76. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde19 června, 2015 14:51

      Jawohl, Meine Führerin !

      /proč ale neužijete metody ignorování...nerozumím, milá dámo /

      Netykejte mi, mohlo by to vypadat jako sexualní obtěžování, pokud je Vám nad osmdesát - tak i jako pedofilie. Každopádně nemám zájem, to jen abychom v tom měli jasno i v případné budoucnosti. Děkuji za pochopení, milá dámo Kukacko.

      Vymazat
    2. Vášmozek není schopen vstřebat, že jste sám před pár minutami začal tykat panu Řepovi.
      Ale on vám asi nedá, stalkere.

      18,2 bilionů mozkových buńek které jste propil se opravdu vrátit nedají.
      Jděte se léčit jinam, tady jen plevelíte poklidnou výměnu názorů
      .

      Vymazat
    3. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde19 června, 2015 15:57

      Synku, respektuji tvou " poklidnou výměmu názoru " stylu kádrováka z StB, ty respektuj pak mé vstupy.
      Zkusme se pro začátek domluvit na tomto elementárním, máš na to ale rozum, aby to pobral tak jak to stojí napsáno ?

      Hele , že se nikdy v podobném tonu neopřeš do Pepka Řepků, copak - soudružská vzájemnost, loajalita, soudržnost ?
      :-)
      Synku, já bych nikdy nemoh mít něco s chlapem, esli máš na mysli to tykání Řepovi...a pokud mě někdo pomlouvá, nadává mi a lže ...tak mu samozřejmě nebudu vykat, takového bych ve fyzickém světě chytil za flígr a letěl.by mezi odpadky.

      Zas jeden takový komický mravokárce, kolik vás ještě je, co si vás Řepa najal, nepíše to doufám tady on sám, že ne ?
      :-))))
      ----------------------------------------------------------------------------------
      Zkuste někdy něco k nějaké informaci, umíte jen štěkat a bulit ?

      Vymazat
  77. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde

    vám je nad osmdesát?

    OdpovědětVymazat
  78. Vám říkám, marie, že na některé upřímnost a ani slušnost neplatí. Je to samozřejmě tím smutnější, čím je dotyčný chytřejší. Vždycky mi přišlo zatěžko pochopit, jak mohou být chytří lidé takoví blbci.

    OdpovědětVymazat
  79. ago,

    díky za dobré slovo.
    Já jsem už v 10 hodin, když jsem to psala, věděla, jak to dopadne, biliona dost znám (a hernajs, četla jsem občas leccos od něj ráda, sem tam se něco dalo... ale to ještě nebyl sprostej jak hadrník). V těchto případech vytahuju slušnost jako diagnostický a výchovný prostředek... co kdyby. Ale díte pravdu, zde to nehne. V hlavě je tam nějaký problém... a já ho řešit nebudu.

    OdpovědětVymazat
  80. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde19 června, 2015 15:47

    Pro ty co sem nechoděj hrát roli pavlačové drbny nebo pokrytecky a jednostranně mravokárat /obecně tedy narcistní kladiva verze 1.0/, ale chtěj si směnit informace a diksutovat nad nima :- zajímavý rozhovor, mnoho věcí vidím stejně.

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Analytik-Jan-Schneider-Globalni-zlocinci-maji-Ukrajinu-v-hrsti-az-se-lide-proberou-bude-pozde-Muze-Evrope-s-privalem-imigrantu-pomoci-Putin-Stacilo-by-kdyz-380386

    OdpovědětVymazat
  81. Anonymní19 června, 2015 15:13
    "18,2 bilionů mozkových buńek které jste propil se opravdu vrátit nedají.
    Jděte se léčit jinam, tady jen plevelíte poklidnou výměnu názorů"
    ------------------------------------------------
    Na základě čeho jste to napsal/a?
    Anna

    OdpovědětVymazat
  82. Tužka napíše,....tak jsem si četla,.....taky jsem měla s jedním nickem celonoční utkání,....on mi sprostě nadával,....já mu opakovaně odpovídala, že jen nepozorně čte, že setrvává v omylu,....kdybych měla čas, tak to najdu,....byl tak, /a je i nadále přesvědčen o své neomylnosti/ soběstředný ješita na svou a jedinou pravdu,....kterou je ochoten ohnout do jakéhokoliv vinglu,....jen ne přiznat, že jeho text se zařadil do řádu pokleslých,....

    Dnes je to ve znamení špatné konstelace hvězd,.....áále,....to se stává i v praktickém životě,....neklesejte na mysli,....zítra mohou nastat tři možnosti,.....bude to stejné, .... bude to lepší,.....bude to horší,....jde o to, do které větve pisatelů se kdo zařadí.

    Já se nehádám, já se peru/a tady to nelze/.
    Tužka...a tady lze vlastní příspěvek smazat,....a jaký je postup,....to mě zajímá,.....

    OdpovědětVymazat
  83. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde

    Díky za ten odkaz. Schneiderovo vidění okolností mi přijde blízko pravdy a proto deprimující.
    Anna
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Tužka

    Posledních 15 let ne, ale především po svatbě (brali jsme se v 77.) jsme se s mužem hádali krutě. A vždycky kvůli hovadinám. Důležité věci bylo třeba vyřešit, tam jsme neměli problém se dohodnout.
    Anna

    OdpovědětVymazat
  84. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde19 června, 2015 16:17

    Stejně je to zvláštní, když se někdo začne bránit pomluvám, lžím, osočování ..a to pouze v osobní rovině prováděným a tak i opětovaným...náhle se seběhne jakýsi podivný chumel individuí, která začnou mu spílat, berouc si domněle takto v ochranu zřejmě svého komandýra, ideového vůdce či jak nazvat Pepka Řepků.
    Když ale někdo, často právě že narscistní kladivo Pepek Řepků obuje se paušalně do celé skupiny lidí a to tak, že je ocejchuje coby " černoušky", " 5. kolonu", , "Užitečné idioty " apod. , kdy dokonce mluví o tom, že by s níma mělo být zatočeno /předpokládám že fyzicky/ - ticho po pěšině, nic - ze srany těch, kteří jinak v opačném gardu přiběhnou tuhle s mravokáráním, jindy s nadávkami, ondy dokonce požadují aby dotyčný se vzdal reakce.
    Ticho, zalezlí asi ve smradu svých brlohů čekají na povel, který není jim dán tím, jak by normální zdraví lidé objektivně vyhodnotili logicko-etický rozměr informace...ale je dán tím, jak když pes přiběhne chránit svého páníčka.
    Rozepíšeš pak se o tom a dáš jim to najevo...začnou ještě více štěkat, místo aby začli myslet.
    Co pak s takovými ? Jak se k nim stavět ? Pokud navíco sobě tito prohlašují že jsou " normálními" apod. ?

    Mě tady připadá normální Anna, nejnormálnější - abych byl přesný.
    Paradoxně se ona sama dobrovolně přiznala že trpí nějakou psychickou poruchou, diagnostikovanou.
    Tím ve mně budí velké podezření zda náhodou tou psychickou poruchou netrpí spíše ten, kdo ji u Anny domněle diagnostikoval.
    :-)

    Tak jo, zdar a sílu borci a borkyně ...já vím, Raťafák je hodnej pejsek, co ?

    Na zatímní rozloučenou, pro Annu :

    https://www.youtube.com/watch?v=8r92A7ndnZk

    OdpovědětVymazat
  85. Tužko,

    jestli se nepletu, mazat po sobě můžou jen ti, kdo jsou přihlášeni přes gmail, tedy google účet. Tam to automaticky nabízí i možnost Vymazat příspěvek.

    OdpovědětVymazat
  86. aga
    "...na některé upřímnost a ani slušnost neplatí"

    Možná bych to viděla podobné i pro lhaní a přetvářku: někoho jimi dostanete, někdo se nedá.
    Mně jsou milejší ti, kdo se chovají na rovinu - třeba vrčí a poštěkávají už předem, občas i zuby cení. U těch vím, že když moji podávanou ruku nepřijmou, tak je to doopravdy.

    Horší to mám s takovými úlisníky, jako bych si třeba dokázala představit monsiňora hal.ka. Vidíte, i napsat celé jméno se bojím, určitě je mstivý až za hrob, a to ho vůbec osobně neznám. Ten mi třeba bude přitakávat, usmívat se, ba i sladké slůvko utrousí, ale co si myslí nebo cítí doopravdy (a jak posléze zareaguje, až o tom už ani nebudu vědět), ví opravdu jen ten nahoře. Nebo v jeho případě asi spíše - ten dole :)
    Člověk musí vědět, komu věřit, a komu ne, pořád se to učíme. A brát to v potaz, ať se chovám upřímně, nebo se permanentně přetvařuju (takových lidí znám spousty).

    OdpovědětVymazat
  87. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde

    Díky :-)
    Moc bych si přála být normální, ale nejsem. Ale naštěstí jsem po většinu života byla normální. Radši bych brala fyzické postižení.

    Pro všechny https://www.youtube.com/watch?v=RKylShHU1jQ
    Anna

    OdpovědětVymazat
  88. když holčičí klub, tak holčičí klub :-)
    abyste to věděly, mám dnes výročí svatby. Brali jsme se s lišákem před šesti lety, ovšem to jsme spolu 22 let žili na "psí knížku". Nikdy jsem se vdávat nechtěla, ale nevěděla jsem, co dát lišákovi ke kulatým narozeninám. Tak dostal mě.
    A ještě jedno výročí mám. Přesně rok nekouřím. Nebyla jsem silný kuřák, ale i tak mě to štvalo. Trošku se to podepsalo na váze, proto od nového roku cvičím skoro každý den. Nejsem žádný maniak a nepřeháním to, stejně jde spíš o ten vnitřní pocit, že jako něco pro sebe dělám...
    Tak to je dnes do dámského klubu vše ;o)

    OdpovědětVymazat
  89. Fialenka

    Zdravím a děkuji za zprávu od Anny ... napsala tu zprávu mile a šikovně jako tajná agentka :-)
    Nick Polárka jsem já. Taky mi tu schází naše stará dobrá Silvie :-) Všimla jsem si, že na Aktualně nějaká Silvie je, ale nevím, jestli je to ona.

    OdpovědětVymazat
  90. liška

    Tak to k oběma výročím srdečně gratuluji :-)
    No já bych mohla mít tak 25. výročí každoročního odkladu pravidelného cvičení, což se mi taky podepsalo na váze. Ta váha si mě neváží.
    Anna

    OdpovědětVymazat
  91. Fialenka

    Mám velkou radost, že Polárka jste Vy. Zrovna dnes jsem přemýšlela, jak Vás dohledat.
    Vítejte :-)
    Anna

    OdpovědětVymazat
  92. Fialenka
    Vítáme Vás v noře, a proč zrovna Polárka, máte ráda zmrzlinu? :)

    liška
    Srdečné gratulace a přání, ať Vám to vydrží, v obou případech! :)

    OdpovědětVymazat
  93. aga

    Vy jste mě zase jednou vyprovokovala, musím ještě přidat k té upřímnosti:
    abyste si nemyslela, že jsem jen měkká povaha, to ani nejde. Tak jeden z případů, kdy zaručeně "ztvrdnete", bylo, když mě kolegyně v práci hodně ošklivě podrazila, jen proto, aby sama vynikla a mě ponížila, bohužel před komisí, což mě pak stálo dva roky velkých starostí a ušlé části platu. Ostuda mi tolik nevadila, protože si stejně myslím, že všichni, i když ji z hlediska funkce poslechli a formálně jí dali za pravdu, všichni věděli, jak je to doopravdy. Což se pak za dva roky potvrdilo a já vlastně "vyhrála".

    S touto kolegyní kolem sebe chodíme a já musím dělat, jako by nic - nebo odejít z práce, která mě těší. Myslela jsem ze začátku, že to nedokážu... Dokázala, a jen za cenu přetvářky. Nikdy už jí nebudu věřit a nikdy k ní nebudu upřímná. Kdyby byla příležitost, asi bych jí to i vrátila, ale už mi to nevadí, smířila jsem se s tím a říkám si - je to její skvrna na svědomí, ne moje. Ale prostě jí už nikdy neuvěřím, pomůžu jí jen na oko a nikdy jí nesvěřím nic, co by mohla využít nebo zneužít. Takových zlých lidí je v mém okolí jen pár, když o nich víte, prostě je k sobě nepustíte. I když oni si třeba myslí, že je vše v normálu a zase Vás "ovládají", hrubě se pletou a možná někdy budou koukat.

    OdpovědětVymazat
  94. Pro uklidnění po dnešním "rušném" dni
    https://www.youtube.com/watch?v=pZsW6M1VA7k
    ------------------------------------------------------------------

    marie

    Já jsem měla po celý život štěstí na lidi kolem sebe, takže jsem žádný podraz od nikoho nezažila.
    V práci jsem leta seděla v kanceláři jen s chlapama. Dávali mi pěkné kapky, musela jsem si zvyknout na stálé hecování..., ale kdykoliv jsem potřebovala s něčím pomoct, tak ochotně pomohli.
    Anna

    OdpovědětVymazat
  95. děkuji vám, milé soukrtkyně ;o)

    Polárka, ta se mi líbí, to je příbuzná polárních lišek

    OdpovědětVymazat
  96. Anna

    Máte pravdu, muži asi nejsou tak prohnaní, aspoň k nám ženským, mě vlastně taky nikdy žádný (cizí) chlap nepodrazil ani netrápil. Bohužel časy, kdy např. mí nejlepší učitelé byli muži, už jsou v nenávratnu. Ve školství je teď přebuchtěno... takže tak.

    OdpovědětVymazat
  97. marie

    Už jsem psala, že mi astrologie pomohla pochopit, že lidé se dělí na několik základních archetypů, a v jejich rámci pak těžko překračují svůj stín. Nemá cenu je proto nějak hodnotit či dokonce soudit, ale je dobré si to uvědomit. A samozřejmě, protože i já jsem v tomto rámci nějak určená, i já mám své hranice a své typické vnímání a chování. K tomu patří i to, že některé typy jsou si vzájemně spíše sympatické, jiné jsou ve věčné opozici, některá znamení se vzájemně lépe chápou, jiná se do sebe vzájemně vcítit nedovedou.

    Vy mi připadáte jako typický Kozoroh, a jako také zemská Panna Vám rozumím, v zásadě vím, jak "tikáte", a je mi to celkem sympatické. Navíc mám Lunu v Kozorohu, tzn. má duše je naladěna jako Vy a "souzní".

    Liším se asi v tom, že já bych se přetvařovat nedokázala, Panna/Skopec to prostě nevydrží, ba snad ani neumí, jde se svou kritikou třeba i hlavou proti zdi, bez taktiky, strategie a přes vlastní mrtvolu. Ale to neznamená, že to považuju za za všech okolností správné chování. Prostě jsme jací jsme, a je lépe snažit se chápat a akceptovat i sami sebe, nejen ostatní. Ale právě to je pro Pannu i Kozoroha dost těžké.

    OdpovědětVymazat
  98. aga

    Já jsem Beran. Vím, že můj muž nemůže za to, jaký je, je Panna, přesto mi nesčetněkrát lezl na nervy. Tuto rodinnou idylku máme doplněnou dcerami - jedna je ve Vahách, druhá Býk :-)
    Všechny rozdíly v založení šly úplně stranou od doby, co jsem před 13 roky po borelióze onemocněla bipolaritou. Byl to pro nás pro všechny šok, bylo těžké se s tím vyrovnat a hlavně naučit se s tím žít. A to pro mě to bylo a je snazší. Když jsem v mánii, jsem přesvědčená, že jsem zdravá, a moje rodina si musí se mnou poradit, což není vůbec jednoduché.
    Anna

    OdpovědětVymazat
  99. Pár podružných důvodů, proč chtít přímou demokracii:

    http://protiproud.parlamentnilisty.cz/politika/1754-kotle-kominy-ockovani-platby-stitky-a-dalsi-ptakoviny-kde-se-to-zastavi-zakazovaci-museji-z-te-driny-snad-mit-uz-ruce-jako-orangutani-festival-tech-bajecnych-lidi-ktere-si-sami-volime.htm

    OdpovědětVymazat
  100. Fialenka

    pro
    Annu
    Marii
    a lišku

    Děkuji za přivítání :-) Pročítala jsem si komentáře Silvie na Disqusu a v jednom prohlásila, že je pravičák. Tak podle mě je to ta naše stará dobrá Silvie.
    Nick Polárka je trochu polárkový dort, pak sníh, polární oblast a hvězda Polárka.
    Lišky mam ráda. Loni v létě nás jedna zvědavě pozorovala a přišla dost blízko. Trochu mě překvapilo, jak je malá.

    OdpovědětVymazat
  101. buldatra

    Mě jste před pár roky (asi třemi na Aktuálně) pro přímou demokracii získal. Přesto jsem si článek přečetla. Radši jsem to neměla dělat. Je to minimálně k naštvání, že si necháme všechno líbit. Ale asi zazní obvyklé - za přímé demokracie by to nebylo lepší, čecháčci si přece nejsou schopni vládnout, to nejde, vždyť jak dopadla volba prezidenta...
    Anna

    OdpovědětVymazat
  102. aga

    Chápu, každý má svou achilovku. Proto by nám na druhých nemělo vadit to, co odporuje našemu "tikání".
    Ale v tom případě, když to víte, proč tedy druhým jejich "tikání" ráda vytýkáte? Proč kritizovat chování, za které ten dotyčný vlastně nemůže, protože je tak nastaven?

    OdpovědětVymazat
  103. Anna:
    Volba prezidenta dopadla nejlépe, jak dopadnout mohla.

    Marie:
    Bingo!

    amat.

    OdpovědětVymazat
  104. amat

    Podle mě by byla Táňa Fischerová lepší, než oba finalisti. Ti byli pro mě oba nevolitelní.
    Anna

    OdpovědětVymazat
  105. anna:

    Tak Vy jste nejen soukrtka, ale i souberanice? :o)
    Dnes má svátek Leoš, tak si jednoho dáme...

    https://www.youtube.com/watch?v=rviQPuRJaCI

    lišce blahopřejně třesu tlapkou, polární fialenku vítám...

    OdpovědětVymazat
  106. Mimo jiné "slavíme" rok od zavedení Disqusu... a tedy zahájení norování.

    Taťulda Stejskal už není nejčtenější za uplynulých 12 měsíců, ale nahradil jej mladý a ambiciozní Špok. Spolu s Božím Vokem jsme v propadlišti internetových dějin skončili i my.
    Minimálně v rámci A.cz.

    OdpovědětVymazat
  107. Lidičky,

    tak ještě jedna gratulace všem krtkům a norníkům, že to spolu vydrželi a že našli zdenka, který je zachránil (tfuj, tfuj, ať to nezakřiknu a ještě to tu nějaký čas vydrží...).
    Dnes asi brzy odpadnu a zítra mám sraz spolužáků, tak sem místo sebe dávám písničku, doufám že aspoň trochu snesitelnou pro milovníky různých žánrů. Je to Hozier s Annie Lennox a schválně si tam na ni na 2. minutě počkejte - ta holka ne už nejmladšího věku to umí rozbalit...

    https://www.youtube.com/watch?v=HZEChv1AaOk

    Dobrou noc.

    OdpovědětVymazat
  108. zdenekb

    Kam se hrabe Špok na Stejskala v čtenosti (reCaptcha končí Přečteno 291416 krát, ale je ze 17.6., Špok 99810).
    S ohledem na buldatrův příspěvek a našim koncům na Aktuálně se mi jeví jako vhodná
    https://www.youtube.com/watch?v=RJUkOLGLgwg
    Anna

    OdpovědětVymazat
  109. zdenkub
    našim koncům na A.cz, ale novým začátkům v podzemí. Jen abychom nebyli předobrazem něčeho skutečného, abychom skutečně nemuseli žít pod zemí kvůli různým konfliktům.

    OdpovědětVymazat
  110. Tak Vít Klíma má nápad
    "Jediným místem v Evropě, kde je pro pro imigranty místa a práce dost, je Sibiř! A to nejen pro statisíce, ale i pro miliony imigrantů. Budou tam mít tolik prostoru, kolik potřebují k vytvoření vlastní komunity, v níž mohou dodržovat vlastní zvyky a tradice a nikoho tím nebudou široko daleko rušit."

    To je ale zlý člověk, poslat na Sibiř zoufalce, kteří ztratili naději. Na Sibiř se posílali zločinci.
    Já bych doporučila třeba těm, kteří postavili celé městské čtvrti na úvěr a není nikdo, kdo by tam bydlel, třeba ve Španělsku, nebo Portugalsku, aby tam umístili ty běžence.

    OdpovědětVymazat
  111. Viola

    Vzhledem k tomu, že různých konfliktů může nastat spousta, včetně války, každý může těžce onemocnět.., chce to užívat si každého dne, radovat se z maličkostí...

    OdpovědětVymazat
  112. Anna:

    To znám! Čeští krtci to zpívají: "Jednou budem' hloubš..."

    OdpovědětVymazat
  113. Tužka napíše pro Marie,....díky za odpověď,...

    a taky pro Zdeňkab,....díky, že NORA žije dál,......

    .......kdo s ratolestí míru přicházíš,...jsi vítán.
    .......kdo jen s poťouchlými a zlými úmysly,.....jdi o portál dál,.....

    Takhle jsme se snažili udržet prostředí pod blogy pana Petra Klána,....kousavé štěnice si tam ale občas našly cestu,.....prostě někdo to šíření nenávisti a zloby má jako životní program.

    Tužka.
    .

    OdpovědětVymazat
  114. Viola

    Ale i na Sibiři žijí lidé a nikoliv z trestu. Samozřejmě je tam výrazně nižší lidnatost, než v Evropě. Šlo by zafinancovat výstavbu domů tam (mohli by se na ní podílet i imigranti), vybavení, stavbu škol, obchodů... Jenže je velmi pravděpodobné, že tam by nikdo z utečenců nechtěl. Ale měli by si vybírat? Umisťováním na Sibiř by se podle mě příliv imigrantů výrazně snížil. EU by mohla Rusku přispívat na sociální dávky pro imigranty, posílat jídlo, oblečení...
    Anna

    OdpovědětVymazat
  115. marie

    Však jsem to napsala myslím jasně. Jedna věc je, že "rozumím" principu a vím, že něco nemá z hlediska principu smysl, na druhé straně jsem sama "vymezena" svým archetypem, což je u Panny v první řadě kritičnost (i sebekritičnost!) a u Berana bojovnost. A jak opakovaně poukazuju, emoce jsou silnější než rozum, a je zdravé jim dát občas průchod.

    Já lidem nevytýkám jejich tikání, jen jim dávám občas najevo, že mně osobně se v některých případech protiví - to je rozdíl. A většinou jen v reakci.

    OdpovědětVymazat
  116. Anno,
    Na Sibiři žijí lidé, kteří si tam zvykli a možná se jim tam i líbí, ale kdysi se tam posílali zločinci a disidenti a jinak nepohodlní lidé. Ti kteří utíkají před válkou a před nesvobodou a samozřejmě s tím spojenou ekonomickou nouzí z jihu by tam umírali jako na tom moři. Takové uvažování je zlé.
    Jestliže někde už postavili za půjčené peníze celé městské čtvrti, tak by je měli využít, než jim to spadne prázdné na hlavy, nebo spíše ani ne na hlavy, když tam nikdo nežije.
    Ještě se psalo o takovým místech v Číně, ale protože Čína se nijak neprovinila, tak bych jim to nepřála, ale tomu Španělsku by měla přispět Francie s Velkou Británií a Itálií a USA do začátku, než se ti lidé nějak zapojí do života. Kdo byl pro Arabské jaro, pro svržení Kadáfího a dalších? My jsme pro to nebyli, nehlasovalo se o tom, proto nemáme brát za emigranty odpovědnost, nebo za ně platit.

    OdpovědětVymazat
  117. A jako socialistická země jsme si vybírali spoustu studentů z afriky, abychom je u nás vzdělávali a ne abychom o 25 let později brali zubožené lidi.

    OdpovědětVymazat
  118. zdenekb

    No a přidat můžeme: Až nás budou milióny, milióny krtků... :-)

    Taky se přidávám s díky za vytvoření a údržbu nory. Ztráty a nálezy
    https://www.youtube.com/watch?v=NRjxfCeZxY4
    Anna

    OdpovědětVymazat
  119. zdenále
    vy abyste nebyl v patách xeroxe ;-) mimochodem, jak vám jde obchod se zmraženou teplou vodou?
    vidíte, sama si evokuji asociaci na Joachyma, tím pádem chybí i Jáchym, leon taky falíruje...

    https://www.youtube.com/watch?v=4n45B4IK8-c

    OdpovědětVymazat
  120. Anonymní19 června, 2015 22:50

    Já se chodím radovat mezi vás, ale pak se neraduji, když se třeba Bilion naváží do objektu mé radosti.

    Slovo radovat je zajímavé, třeba je i od slova radit. Když někdo dostane radu, může se radovat :-)

    OdpovědětVymazat
  121. Viola

    Na Sibiři je výrazně chladněji, než v Africe, ale to přece neznamená, že by tam museli lidé z Afriky umírat.
    My bychom měli brát pět až šest tisíc imigrantů ročně.
    http://zpravy.idnes.cz/expert-migrace-stredozemni-more-kvoty-prerozdeleni-uprchlici-p76-/zahranicni.aspx?c=A150513_172726_zahranicni_aba

    Nevím, kolik Španělsko, ale i kdyby měli pro všechny ubytování, nebudou mít pro ně zaměstnání a pochybuji, že mít finance na sociální dávky.

    Podle mě by představitelé EU měli vyjednat s bohatými státy Saúdskou Arábií a Kuvajtem, že jim tam EU dopraví na vlastní náklady všechny imigranty a přidá určitou částku...
    Anna

    OdpovědětVymazat
  122. PS marie

    To je téma, co mě zajímá, tak ještě:

    "Proto by nám na druhých nemělo vadit to, co odporuje našemu "tikání"."
    Ale v tom případě, když to víte, proč tedy druhým jejich "tikání" ráda vytýkáte? Proč kritizovat chování, za které ten dotyčný vlastně nemůže, protože je tak nastaven?"

    Tohle mi vůbec nedává smysl. I když víme, že by nám něco z nějakých důvodů nemělo vadit, přesto nám to často vadí (emoce silnější než rozum). Důležité je spíš nepředstírat sám před sebou, že nám něco nevadí, když nám to vadí (sebereflexe). Teprve když něco nahlédneme a pochopíme, můžeme to eventuelně korigovat. Nebo taky nemusíme - sama jste popsala situace, kdy je důležité se bránit tomu, co nám na druhých vadí, i když víme, že oni jsou tak nastaveni. A za to nastavení v dlouhodobém horizontu můžou, ne že ne (výsledek minulých činů a životů) - jen v tomhle životě svůj stín těžko překročí (zejména pokud nenahlédnou své pravé motivace).

    Jung řekl, že vědomí se vyvíjí pouze tím, že reflektujeme své emocionální konflikty. Tzn. konflikty (s druhými i se sebou) jsou nutné k (sebe)poznání. Jde jen o to, poučit se z každého z nich, neustrnout na svých výchozích pozicích. To ale není věc jednorázového rozumného rozhodnutí, ale právě a jedině reflexe a hlubokého (postupného) pochopení prožívaných konfliktů.

    OdpovědětVymazat
  123. https://www.youtube.com/watch?v=hDQkZYPcDPo

    OdpovědětVymazat
  124. aga

    Proč mám pocit, jako byste se obhajovala, proti nějaké kritice nebo nařčení? Je-li to tak, tak je to v pořádku, rozumím tomu a ostatní snad taky. Mně osobně se líbíte i se svou kritičností a bojovností, pokud jsem někdy vyzněla vůči Vám kriticky nebo kritičtěji, než Vám bylo milé, tak to možná bylo nepřesnou formulací nebo tak nějak. A bylo to jen vyjádření mého pocitu.

    Můžu mít prosbu? Asi jste ta nejpovolanější osoba, která mi může naznačit, až jí budu připadat, že se chovám neupřímně.
    Trochu mně ta výtka mrzí, protože to, co jsem popisovala v tom případu s kolegyní, neberu jako přetvářku - my jsme si vše vyříkaly na rovinu, ale ona své jednání omlouvá... jakýmisi důvody, které já neuznávám. To jsem jí řekla, a tím to skončilo. Měla jsem podle Vás pokračovat v neustálé kritice jejího jednání? Nemá to udělat spíš šéf firmy, kde se něco takového stane, vyvodit důsledky nekolegiálního jednání? Vůbec si nemyslím, že jsem v tom porušila své zásady. Jen se prostě neshodneme, a já mlčím, protože jiná možnost není - kromě odchodu.

    OdpovědětVymazat
  125. Viola

    Omlouvám se, zapomněla jsem se podepsat. Anonymní19 června, 2015 22:50 jsem byla já.
    Nechci se už nikde registrovat a někdy zapomenu se podepsat. Asi všichni by rádi, aby tu nebyly roztržky. Podle mě se to zklidní, Pepa Řepa pojede na jih, tak se dá předpokládat, že se bilion uklidní.
    Anna

    OdpovědětVymazat
  126. Anno

    "Podle mě by představitelé EU měli vyjednat s bohatými státy Saúdskou Arábií a Kuvajtem, že jim tam EU dopraví na vlastní náklady všechny imigranty a přidá určitou částku..."

    To by jistě bylo nejideálnější, ale z těch běženců vybrat nemuslimy, protože ti určitě v muslimské zemi musí trpět.

    Už se musím rozloučit, přeji hezkou dobrou noc :-)

    OdpovědětVymazat
  127. liška:

    V patách xeroxe? Já že napsal něco sprostýho?!? Inu, každý si najde to svoje... ;o)

    Přes mraženou horkou vodu je kolega. Co hoří ta rafinerie, ohřívají si vodu kyjevané po domácku a prodej poklesl. Mně se kšefty v půjčovně jaderných zbraní hejbou dobře. Lech pořád škemrá, teď už i Duda, a Vladimirovič zas nabízí laciný odprodej z přeplněných skladů... Teď loudil Cypras, že prý potřebuje zapůsobit na Evropu kvůli dluhu.

    OdpovědětVymazat
  128. marie

    Možná se obhajuju, ale spíš se vysvětluju. Nechci vypadat lepší než jsem, ale chci být chápána taková, jaká jsem.

    Vůbec jsem Vám přetvářku nevytýkala. Vzala jsem to tak, jak jste to napsala, a na to konto jsem právě vylíčila, proč Kozorohům rozumím a proč Vás beru, i když bych se v dané situaci třeba chovala jinak. Zdůraznila jsem, že nepovažuju to, jak bych se chovala, za lepší, jen to prostě jinak neumím. V určitých společenských situacích bych Vám Vaši zdrženlivost a takt spíš záviděla :).

    OdpovědětVymazat
  129. Ládik!!!

    Zvolil jste jednu z mých oblíbených.
    Anna

    OdpovědětVymazat
  130. Já jsem ráda, že se vysvětlujete, někdy není lehké pochopit Vaši kritiku, vůči mě jí moc nebylo, ale dejme tomu amat - se cítí neprávem kritizován... Pokud bych se k němu chtěla vyjádřit (ať je spravedlnosti učiněno zadost a předejdeme nedorozumění...), tak Vám na něm spíše vadí věcné rozpory, které máte - on neuznává duševno atd. - je to tak nějak? Nebo je Vám nesympatický kvůli tomu, že se málo reflektuje - své emocionální situace, konflikty - třeba konflikty s Vámi? Co když on to jako "konflikty, které by měl řešit", nevnímá? Nenapadne ho to? Protože vnímá svět jinak... tudíž i sebe v něm... to už asi fantazíruju, neumím se do něj vžít. Ale když tak se k tomu ještě někdy vrátíme, jestli pan amat dovolí. Že by posloužil jako studijní materiál.
    Dobrou.

    OdpovědětVymazat
  131. Anna

    Ten Beran je na Vás dost znát, jste taky bojovnice, a když máte názor, obhajujete ho "jak beran" :)

    Jen je Váš základní tón asi trochu zkreslen medikamenty, které musíte užívat. Ale v mém světě i nemoc má svůj kladný smysl, i ta nás chce něco naučit.

    OdpovědětVymazat
  132. marie

    Já Vám ten příspěvěk 20:12 napsala spíš jako vyznání lásky, a zas jsem byla nepochopena :). Jo, my zemská znamení to nemáme lehké...

    OdpovědětVymazat
  133. Ládik!!!

    Přidám ještě jednu z Porty 84 - Postel. Jako by byla psaná pro mě :-)
    https://www.youtube.com/watch?v=8lUnXLUKWDs
    Anna

    OdpovědětVymazat
  134. aga - ??
    :)
    No jo, to vedení... Ženské je někdy mají hrozně dlouhé.. Měla jste asi radši zůstat chlapem :)

    OdpovědětVymazat
  135. marie:

    Já bych vůbec od posuzování "kdo jaký je" ve virtuálním světě upustil. Takto na dálku (a bez osobní dlouhodobé zkušenosti) je to čiré věštění. Může se to trochu krýt, je to vodítko, ale jen plus minus.
    Písemný projev se vždycky liší od skutečné osobnosti. Je na něj víc času. Takže je v něm skoro vždycky sebestylizace. Chtěná nebo nevědomá.

    Dobrou noc všem.

    OdpovědětVymazat
  136. http://www.reuters.com/news/picture/the-worlds-displaced?articleId=USRTX1H5FQ

    OdpovědětVymazat
  137. Tužka napíše,....tak jsem si blog pana Klímy přečetla,.....takový slint jsem už dlouho neměla před očima,....neumí zeměpis,....o Sibiři /je v Asii, jak mu správně někdo pod blogem napověděl,..../ a severní části Evropy před Uralem ví kulový, jinak by nebohl napsat takový blábol,......

    Ať si koupí atlas,....bažiny, bažiny, bažiny,....jak málo silnic a železnic,....malá polní letiště,......pro stavbu velkých letišť nejsou podmínky,.....mokrá půda, která na půl roku zamrzá a pak zas rozmrzá,.....vše se staví na a ve dřevě,....na kládách z topolu, který nejlépe odolává těmto extrémům.

    ....a ten pind o zbraních,.....joj,....to si snad dělá z čtenářů prču nebo byl totál grogy.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  138. zdeněk

    Sebestylizace funguje úplně stejně i v osobním projevu (tzv. Persona podle Junga). A nedá se říct, že bychom uměli číst v nonverbálních projevech druhých o mnoho lépe, než v těch verbálních (pokud na to nejsme školeni). Někteří lidé mají tak silné ego, že nakonec v těch druhých stejně vidí jen sebe (projekce).

    Zůstávají činy, to ano - ale ono i v několikaleté virtuální diskuzi něco jako obdoba činů existuje - lidé na sebe hodně prozradí už tím, jak reagují na druhé atd.

    OdpovědětVymazat
  139. aga

    Máte pravdu :-)
    Jak se říká: Všechno zlé je pro něco dobré. Kvůli mně jsme se z Prahy (oba rodilí Pražáci) odstěhovali na Křivoklátsko. Je tu nádherně, bezva lidi... Třeba jsem onemocněla, abych zbrzdila tempo svého života. Nevím. Každopádně když jsem v "normálu", tak si tu zdejší krásu naplno vychutnávám a raduju se z toho, že zrovna neblázním. Můj muž mě vzorně opečovává. Zasloužil by metál, žít s bipolarikem je těžké.
    Anna

    OdpovědětVymazat
  140. aga:

    Jistě, ale ve skutečném osobním poznání druhého máte těch vodítek a možností faleš/sebestylizaci prokouknout mnohem víc. Tady musíme věřit tomu, co kdo o sobě píše, nebo jakým způsobem reaguje. Což neznamená, že mi mnohé virtuální existence nejsou velmi sympatické! :o). Ale těm živým prostě dávám přednost.
    Viz to, co jsem dával už nedávno u Stejskalů...:

    https://www.youtube.com/watch?v=M4WCEzhaIrc

    Pro dnešek opravdu končím.

    OdpovědětVymazat
  141. Anna

    Už jsem psala, že jsem se nějakou dobu taky léčila na psychiatrii, a celkem jsem se s problematikou seznámila v praxi, takže Vám dobře rozumím. Naštěstí jsem se z toho spíš vlastními silami dostala, a tfuj tfuj tfuj nikdy se to nevrátilo. Rozhodně to ale byl jeden ze zážitků, který mě nejvíce obohatil a zpětně jsem za to spíš vděčná. I když to bylo peklo.

    Život na venkově je určitě bonus, i solidarita celé Vaší rodiny. Určitě se tahle zkušenost ještě dále zúročí, věřte tomu.

    OdpovědětVymazat
  142. No ženy, jak čtu o znameních, tak pak se nedivím mužům. tedy těm rozumným :). Jistě jsou takoví, kteří ..hm tomuhle věří.

    OdpovědětVymazat
  143. kočka šlklíba

    No, každopádně má víra ve znamení nadělá míň škody, než víra některých rozumných mužů třeba v neviditelnou ruku trhu, která vše vyřeší, v nadřazenost některých ras, kterým musí ostatní sloužit apod. :)
    Velké škody nadělá i víra ve vědu - ve jménu vědy jsou páchány mnohé hrůzy... Ono ani tak nezáleží na tom, čemu věříte, ale KDO (jaký je ten, kdo) věří...

    OdpovědětVymazat
  144. kočka šklíba

    Ale věřit slunečním znamením, je pro život přínosné. Máte aspoň vysvětlení, proč Váš partner, nebo Vy, něco dělá, takže je zbytečné se rozčilovat :-)
    Můj muž je Panna, tedy mě nikdy nepřekvapí, že je pedant...cituji: Panny
    Když je rozzlobí vulgárnost, hloupost nebo nedbalost, náhle mohou být mrzuté, podrážděné, láteřivé a nervózní. Ale většinou to jsou lidé mírní a docela příjemní společníci, zvlášť pro nemocné.
    Když si tito lidé utvoří návyky, zůstanou jim napořád a dovolená nebo obchodní cesta je vůbec nemění. Je-li člověk narozený v Panně zvyklý ukládat si doma ponožky do prostřední zásuvky na levé straně prádelníku, právě tam si dá ponožky v hotelovém pokoji. Je-li to prádelník, který má pouze tři velké zásuvky a žádnou alternativu nalevo nebo napravo, může ho to vyvést z míry. Nakonec asi nechá ponožky v kufru, ale bude mít neklidný spánek. Ráno se servírka v hotelové restauraci rychle dozví, že když chce Panna vajíčka vařená tři minuty, nemyslí tím dvě minuty a čtyřicet pět vteřin. Nebo že když řekne volské oko, nemyslí tím vejce do skla. A rozhodně posoudí výši spropitného podle míry pozornosti servírky k takovým detailům.
    Panna dokáže kritizovat vaše prohlášení pedantskými argumenty, které vás dohánějí k šílenství, ale jste-li v bryndě, rychle zasáhne, aby dala všechno do pořádku, přičemž jediným motivem je snaha vám posloužit.
    Citace z http://empatia.cz/slunecni-znameni
    Je toho tam o Pannách a o všech dalších znameních mnohem víc. Navíc touto četbou se člověk pobaví. Pro mě bylo překvapivé, že každý z mé rodiny (jsme v různých znameních) byl téměř ukázkovým reprezentantem svého znamení. Není to napsané tak, že se ve většině každý najde. Když jsme si to s dcerami četly, smály se, jak přesně jsme tam vystižení.

    Podle mě každý něčemu věří a mnohdy je to víra (tím nemyslím jen křesťanskou, ale obecně. Budu-li věřit, že se mi něco povede, mám větší šanci na úspěch), která pomáhá (Víra tvá tě uzdraví.). Já kromě jiného věřím, že pozitivní myšlení pomáhá.
    Anna

    OdpovědětVymazat
  145. aga
    "Ono ani tak nezáleží na tom, čemu věříte, ale KDO (jaký je ten, kdo) věří..."
    -------------------------------------------------------------------------------------

    Podle mě záleží na obojím, tedy čemu a kdo věří. Nevadí věřit něčemu, co nikomu neškodí (což je např. víra ve znamení) a může tomu věřit kdokoliv. Na druhou stranu např. víra na čarodějnice, nadřazenou rasu..., to je škodlivé a věří-li tomu více lidí a obzvlášť mocní, pak to je víra vražedná.
    Víra ve všemocný trh by byla bez sociálních dávek taky pro některé chudé zabíjející.
    Anna

    OdpovědětVymazat
  146. Anna

    Podle mne na charakteru záleží vždy primárně. Podle charakteru si pak vybíráte a interpretujete svou víru.

    Samozřejmě je škodlivé indoktrinovat třeba děti, které se ještě neumí informovaně rozhodnout, vírou, která je nějakým způsobem agresivně zaměřena proti "nevěřícím". Ale jak už jsme tu mnohokrát probírali, agresivně se proti "nevěřícím" mohou chovat i tzv. racionalisti, kteří se ohánějí vědou. Příkladů je všude okolo nás spousta.

    OdpovědětVymazat
  147. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    3. To je z toho, když píšu dřív než se probudím.

      Vymazat
  148. Ládik!!! dnes nepoložil žádné verše. To zas bude den!

    OdpovědětVymazat
  149. liška -
    měl jsem toho plnou hlavu, než jsem vstal, a s protřepáním prstů (podle rady Tužky) to ze mě zmizlo. Snad se něco nasbírá, mám velké úkoly (každoroční zběsilost zákazníků před dovolenou), hospodařím s minutama a čeká mě večer poslední díl horní louky (3,5-4h kosení), 4. den po sobě.

    OdpovědětVymazat
  150. Napadalo mě něco v tom smyslu, že věkový průměr v noře bude jistě hodně nad 50, ne-li kousek nad 60 let. A názorové spektrum této skupiny lidí se nehodí do krámu, který má výlohu na rušném bulváru, kde projdou tisíce jiných. Díky zdenkovi"b" vznikl v postranní uličce krámek, který mi připomíná antikvariát. Za komanče to byl jediný obchod ve městě, kam jsem chodil. Četl jsem zejména věci o přírodě (největší část mládí jsem prožil v lese) a lidské psychice (začal jsem Příhodovou Ontogenezí); nikdy jsem nic do antikvariátu nepřinesl. Byl tam klid, málo lidí a šance obohatit svoji knihovnu. Tady se mi to zdá podobné.
    Jen si uvědomuju, že tady nemůžu jenom čumět - kdyby to dělal každý, nic by tu nebylo.

    OdpovědětVymazat
  151. Právě je rok krtka, ani jsem nevěděl, až Lipold mě poučil...
    http://nazory.aktualne.cz/zpravy-o-pate/politikar-mesic-cesko-cinskeho-pratelstvi-v-roce-krtka/r~1dd9faee168b11e5b5ba0025900fea04/

    OdpovědětVymazat
  152. Zoologická zahrada Evropy
    na Václaváku subtropy
    už nebude tak blaze
    ve stověžaté Praze.
    Nálože v centrech spotřeby
    vyvolaj nové potřeby
    neprůstřelných vest
    pro návštěvy měst.
    Nasráno na každém rohu
    nevyndám z toho nohu
    do města jenom galoše
    hodím je potom do koše.
    Centra se rychle vylidní
    protože lidé solidní
    budou žít daleko v lese
    který všechno snese.

    OdpovědětVymazat
  153. Bijem o mříže jak lvové
    kdo dá barevým love?
    Já nedám ani kačku
    majetek nosím v sáčku.

    OdpovědětVymazat
  154. aga

    S výchovou dětí je to těžké. Asi každý se dětem snaží předat a vštípit to nejlepší, resp. to, co za nejlepší považuje.
    Jsou-li rodiče přesvědčení věřící, je téměř jisté, že k víře povedou své děti.
    Spousta rodičů vede děti k víře, že rodiče jsou ti moudří, které je třeba plně respektovat a nechat si jimi nalajnovat život.
    Někteří vedou své děti k víře v lidi. "Snad v něm přeci jen bude něco dobrého, ostatně, v každém je cosi dobrého, dokonce i v chlebníku.." pomyslela si paní učitelka a pak zatleskala rukama a řekla: "Tak, děti, teď si vyndáme svačinky..." (Mach a Šebestová)
    Anna

    OdpovědětVymazat
  155. Ládik!!!

    Pár kobylek na louce milovníkovi přírody nevadí, nálet sarančat však je ničivý.
    Imigranti z Ukrajiny se do kvót nepočítají. Proč?
    Není důvod se domnívat, že v dohledné době konflikty v Africe zmizí a tudíž i příliv imigrantů. Podle "nouzového plánu" máme přijímat pět až šest tisíc imigrantů z Afriky ročně. Sociální bydlení tu nemáme vyřešené, bude problém s jejich zaměstnatelností, s financemi na sociální dávky, s jejich integrací (soudě ze zkušeností Francie, Belgie...). Takže se dají očekávat konflikty i v rámci Evropy.
    A náš europoslanec Svoboda řeší práva autorů budov na zveřejněných fotografiích.
    Anna

    OdpovědětVymazat
  156. spěchám, jen jsem šupla krůtí stehno do trouby s kořením a bylinkama, něco česneku a másla a dělá se samo. Musím ještě osázet truhlíky begóniemi, nakoupila jsem si jich deset, neodolala jsem té paletě barev. Je bezva sem vždycky rychle nahlédnout, Ládik!!! dík za veršíky, holky, s dětma je to vždycky nejisté, vidím to teď u sestry. Vždycky to tak asi bude, že malé děti malé starosti, velké ...

    Odpoledne máme otevřené sklepy, počasí je báječně vymyšlené na takovou akci, tak se tu zatím mějte, asi až zítra se zase kouknu.

    OdpovědětVymazat
  157. Ad:18,2 bil ...to PR

    "Kdybys neprovokoval - tak nereaguji, nejsi schopen pochopit aspoň tuto trivialitu ?"

    Vy reagujete vzdy a na vsetko, dokonca, to je Vase "umenie" i na NIC!!! Aj ked nielenze nikto neprovokuje, ale ked si Vas nevsima. Vid, Vasa reakcia na mna, ked som pisal o DNESNOM podvodnickom Grecku.

    OdpovědětVymazat
  158. Tužka...a tady lze vlastní příspěvek smazat,....a jaký je postup,....to mě zajímá,.....

    Mna to zaujima tiez, len som cusal, aby sa mi "nezrazil hrebienok", ze som blby:-). Aga by nam mohla poradit, ma v tom skusenosti:-).

    OdpovědětVymazat
  159. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde20 června, 2015 12:22

    http://leva-net.webnode.cz/products/boris-julin-o-hladomoru-na-ukrajine-cz-titulky/

    Může jít o ruskou propagandu /co dnes ale není někoho propagandou, že.../, nicméně krittický duch by měl unést i tyto nemainstreamové informace - poněkud jiné ponětí tolik propagované etnické čistky /zajímavé jsou např. informace o nelegálních mlýnech, provozovaných Ukrajinci/.

    Vždyť i v případě irského Velkého hladomoru se postupem času ukázalo, že ne vše , co se tehdy odehrálo, jde na vrub Britům, Angličanům. Že velkou částí problému bylo dosti monokulturní zemědělství, respektive potravinářství / bramborářství /, pokud zasáhne převažující zem. plodinu, nějaká nemoc a šíří se rychlostí a plošností epidemie - nastává katastrofa... Ovšemže i politiku britské správy /laisseze faire/ v určitých fázích zvládání hadomoru a hrabivost některých irských latifundistů /opět laisseze faire - zemědělská produkce se vyvážela i během hladomoru - paradoxně hlavně do Británie, irští umírající hlady neměli tolik peněz, aby si toto jídlo mohli koupit/, podobně jak tomu bylo v SSSR, lze s odstupem času posuzovat jako velmi zločinnou.

    Ostatně i taková organizace jako je dnešní FAO i dnes volá po zvýšení dovozu potravin /jistě, čaj, kávu, tabák apod. by bylo záhodno z Afriky dovážet a kupovat více/ z Afriky (např. do Evropy) - kdy ale mnoho obyvatel tohoto kontinentu hladoví. Koncepce laisseze faire prostě zná jen hru na svobodu, se svobodou skutečnou si moc nerozumí.
    Malého českého truhlíka pak náhle překvapí, že se stěhují i Afričané, za lepším...to, že se stěhovali houfně kdysi Irové - to mu připadá s odstupem času spíše sympatické /odvážní Irové plaví se přes oceán, do neznáma, odhodláni v novém domově začít nový, lepší život pro sebe, pro své děti, ro své rodiny....k nám se však valí hordy nevzdělaných trhanů - a navíc si dovolí vypadat jinak než bílý člověk a dokonce mít i jiné zvyky !!!/

    Ty lidi je třeba zkrátka a dobře uplatit, nejlépe v místech jejich domovů..
    I na Ukrajině je měli uplatit.
    I v Irsku /pokud se jich tedy nechtěli zbavit/.
    Jiná řešení budou velmi drahá, neúnosně drahá...všecky ty ostrahy tisíce a tisíce kilometrů pobřežních a ostrovních hranic, usidlování statisíců potenciálních nezaměstnaných...
    " Zalepte jim huby prachama" , řek kdysi Beveridge, když soukromí doktoři odmítali vstoupit do systému veřejného zdravotního pojištění. Udělo se to - a ejhle, ono to funguje dodnes.
    --------------------------
    Na islamizaci Evropy by pak mohla být takovou jednou z komponent meduciny .....jistá míra náboženské nesvobody, taková soft verze - zákazy vystavování symbolů, zákazy zřizování náboženských škol a dalších institucí apod.
    Proč by se i např. k symbolům Církve nemělo přistupovat tak, jak např. k symbolům NSDAP nebo k bolševickým symbolům, historicky mezi nima moc velký rozdíl není - co se týče faktické praxe těchto hnutí ptlačujících lidské svobody velmi krutými formami. A stejně tak proč by mělo být umožňováno obsazovat těmto zvrhlým ideologiím, jak byly naplněny v praxi...duše dětí ?
    V liberkapit systému totiž v posledku rozhodnou peníze , nabídka a poptávka se jimi dá stimulovat, měnit dle příslušného ideologického záměru. Kde bude poptávka a budou peníze na plošnou a masovou penetraci nabídky - takové ideologie pak budou úspěšnými.
    Náboženství by mělo být vyučováno - ale jen coby fenomen hodný vědeckého zkoumání, tak jako je například zkoumáno mrkání.

    OdpovědětVymazat
  160. Ad:18,2 bil...
    Mě tady připadá normální Anna, nejnormálnější - abych byl přesný.

    Zabudol ste, skromne, na SEBA!

    P. S. Ohladom reakcii ludi na PR, samozrejme, ako vacsinou i v inom, nemate pravdu. Mozete si pozriet napriklad (nielen) moje reakcie na PR za posledne dva roky. Ale, pausalizovanie Vam ide tiez. I dalsie perly - ako ste ukazal zhustene, na malom priestore (konecne!:-)) v reakcii na moju poznamku, ze Grecko by som nechal padnut a z akych dovodov.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde20 června, 2015 13:01

      Něco k sdělené informaci máte ?
      Ne, jen obvyklé poštěkávání SA mana PepeRepakomanda.\

      Vy, který nazvete Řecko paušalně " chudobincem " máte tu drzost mi vytknout paušalizace. které jsem uvedl v reakci na tuto sprostotu - z úst příslušníka národa, který ve srovnání s Řeky nedal světu nic, ba spíše jen negativa ? /dobrovolný spojenec hitlerovské Osy za sv. války- kdy tato Osa mapř. způsobila v Řecku velký hlaodmor, velká utrpení/

      Vy jste tedy opět opilý , pane JAHAve, příliš brzy na ctitele hlinkovského gardovectví, již po obědě.... to by vyznavač hlinkovského gardovectví neměl dělat ! Mokli by ho vyloučit z " antisocialistického spolku", kde by pak nalézal sobě podobné ? V nádražních knajpách ?

      Vymazat
  161. JAHA

    K tomu mazání sem už psala:
    marie19 června, 2015 16:22

    Tužko,

    jestli se nepletu, mazat po sobě můžou jen ti, kdo jsou přihlášeni přes gmail, tedy google účet. Tam to automaticky nabízí i možnost Vymazat příspěvek.
    ------------------------------------------------------------------------

    Nevím, jestli aga nezvolila jiný postup.
    Anna

    OdpovědětVymazat
  162. Anna

    Rodiče to mají ale s předáváním hodnot těžké tam, kde se jim do toho cpe státní (a dnes spíše globální) ideologie. Její manipulátoři mají proti rodičům daleko vyspělejší manipulátorské know how, možnosti a prostředky, a stojí proti nim i to, že člověk má v genech a memech snahu být jako ostatní členové tlupy, tzn. dítě se identifikuje od určitého věku spíš s vrstevníky než s rodiči.

    OdpovědětVymazat
  163. Mohu mazat jen proto, že jsem přihlášena přes google účet.

    OdpovědětVymazat
  164. Ad: aga

    Neviem, co by ste vycitala (vycetla) o mne z mojich znameni. Som Kozorozec, v cinskom Had a v rastlinnom Jedla:-).

    OdpovědětVymazat
  165. aga

    To ano, ale pak tu je období puberty a revolty proti rodičovskému i státnímu vlivu. Rodiče i stát jsou bezmocní, začne-li dítě brát drogy nebo se dostane do nějakého "gangu".
    Anna

    OdpovědětVymazat
  166. JAHA

    No Vy se jako typický Kozoroh zrovna nechováte. Ti bývají zdrženlivější a formálnější. Buď máte v horoskopu narození ještě další silné vlivy, nebo to halt dělá ten slovenský temperament. :)

    OdpovědětVymazat
  167. zdenekb19 června, 2015 21:36

    Vsetko sa to ale stalo administrativnym zasahom, nie ferovou sutazou:-).

    OdpovědětVymazat
  168. Anna

    No, ohledně drog ten stát až tak bezmocný není. Některé státy dokážou důrazem na určité hodnoty a regulací s represí vliv drog omezit, jiné jako by to spíš podporovaly (zejména ty tzv. západně demokratické).

    OdpovědětVymazat
  169. Teď mi tu zní What a wonderful world - LOUIS ARMSTRONG
    https://www.youtube.com/watch?v=E2VCwBzGdPM

    Tak si zpívám s ním.
    Anna

    OdpovědětVymazat
  170. Zrovna poslouchám Radiožurnál a tam povídají, že polovina přistěhovalců jsou děti. Pokud dětmi myslí věkovou skupinu do 26 let, tak bych jim i věřil.

    OdpovědětVymazat
  171. Kdyby sem imigrovali z nové guineje, bylo by to snažší. Na starost by to dostal pan Bobek, přistavěl by se pavilon s krmelcem a hotovo.

    OdpovědětVymazat