26 června, 2015

KRTINEC č.8

224 komentářů:

  1. A co že pan Ládik!!! není první?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak se to někdy (ne)stane ...

      ... květiny ...

      Vymazat
    2. Díky - je to náhoda, že tu dnes jsem a déle. Nejsem soutěživá.
      (A obrázků už dnes bylo dosti - nejvíce se mně zamlouvá to první denní písání bez testování robotů. Ó - poznávám pivo.))

      Vymazat
  2. protože Ládik!!! balí a nemá čas, jinak byste si, Jaguško, ani náhodou jako první nedohmátla :-)

    přátelé, kdepak je v teple pan Pepa? Neříkal? Nenapadlo jej doufám žádné pobřeží severní Afriky...

    OdpovědětVymazat
  3. "Můj muž vedl zcela normální život, pro mne to byl naprostý šok, když jsem se dozvěděla, že byl zatčen. Žil jenom pro svou rodinu, měl normální koníčky, poslouchal rock," dodává žena zatčeného. Na lyonském předměstí Saint-Priest žila rodina se třemi dětmi půl roku.


    Francie
    FOTOManuel Valls, ministr vnitra a budoucí premiér Francie.
    "'Tento útok (ve Francii), který měl odporný scénář, vystavení uříznuté hlavy, pak proražení láhve s plynem pomocí automobilu s úmyslem zabíjet ukazuje, že hrozba džihádu zůstává v naší zemi mimořádně velká," řekl francouzský premiér Manuel Valls.

    Tak kolik si jich vezmete užiteřční idioti 5000?
    Vařte marmeládu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na Vasu marmeladu som Vam odpovedal na konci Krtinca č. 7. Precitajte si to, a prestante tu marmeladu do seba pchat. Mate jej, ako vidno, plnu hlavu a nezostava miesto na to podstatne, co by ste tam mohol(a) pri troche stastia, mat.

      Vymazat
  4. Tužka napíše,.... Pan Pepa Řepa,....rád má tak od 30 stupňů sev.z.š- tak po 32,....a kolem 35. poledníku vých. z.d.....I když,...změna je život....třeba prozradí, až se vrátí,....zda byl u pejzatejch, jak jim říká,.....ovšem, že by tam bylo bezpečno,....ani náhodou. .

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  5. kdybch balil ... dodělávám resty, na balení je hodina před odjezdem, někdy kolem stmívání...

    OdpovědětVymazat
  6. Ve válce už jste, pochopil to jen Zeman.Jen sebevrah si vezme domů uřezávače hlav. je jedno jestli dobrovolně nebo na kvoty

    OdpovědětVymazat
  7. Baba Jaga

    S tím klábosením virtuálně mám problém v tom, že všechny mé kamarádky ještě dělají a tak je nechci otravovat. Většinou pokec řešíme telefonicky, stejně tak s příbuzenstvem.
    Tady je ta výhoda, že sem každý přijde, když má čas a náladu. Mám pocit, jako kdybych zašla jako štamgast na jedno.

    OdpovědětVymazat
  8. A blbec bilion napíše co je třicet mrtvých v Tunisu oproti 100 mrtvým na silnici Follow me mu bude dělat advokáta

    OdpovědětVymazat
  9. UI vařej marmeládu, protože když bude zle, tak možná budou mít kam šáhnout.
    jenom I budou psát na netu a co?? Co děláte vy? Kopírujete strachy, protože přesně o ty strachy, o ty těm, co tohle dělají a organizují, o ty jim jde. A vy jste zase možná jejich UI...

    OdpovědětVymazat
  10. Jáchym

    Tak jsem panu Procházkovi vyřídila od Vás pozdravení a dala odkaz sem (ten tam už byl od mb, ale pro jistotu...).
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Anastázie Králová

    Zdravím, předpokládám, že díky mb sem již chodíte.

    Až teď jsem si u pana Procházky přečetla Váš příspěvek. Díky. Mně vůbec nevadí, když mi někdo řekne, že jsem jednoduchá. Jednak nevím, proč být složitá, vedle IQ je velmi důležitá i emoční inteligence, a druhak mám většinu života úspěšně za sebou a jsem s ním spokojená.

    OdpovědětVymazat
  11. Baba Jaga

    Ještě k tomu klábosení u kafe. Mám možnost zajít na kafe, zdejší baby jsou bezva, jako Vy, ale mám problémy s mým vyšinutím z normálu - chvílemi nevnímám, když jsem v depresi, tak se mi nikam nechce, když jsem v mánii, tak radši nikam nechodím, protože nevím, co budu vyvádět (jsem schopná naslibovat kdeco...). Navíc mám problém s krátkodobou pamětí, takže si většinou moc nepamatuji, co mi bylo řečeno. Přitom mě to většinou vážně zajímá. A po chvíli jsem unavená...
    Blázni to nemaj lehký. Ale někteří jsou na tom hůř.

    OdpovědětVymazat
  12. Vařte liško ono se přece nic neděje.Nedívejte se z okna.Marmeládou proti invazi čmoudů. Hlavně žádné negativní zprávy.Kdosi sem včera dal zmínku o běžencích u Znojma
    Policisté na jižní Moravě zadrželi ve čtvrtek tři převáděče, kteří ve svých osobních autech převáželi devět uprchlíků ze Sýrie. ČTK to dnes řekla jihomoravská policejní mluvčí Petra Vedrová. Někteří běženci měli falešné pasy; švédské a dánský. Převáděče čeká trestní stíhání, běžence patrně vyhoštění. Letos policie v regionu zadržela už více než 400 nelegálních migrantů, což je ve srovnání s loňskem o 50 více.

    OdpovědětVymazat
  13. „Vzletná prohlášení musejí nyní ustat. Pochody, slogany a jiné emocionální projevy musejí ustoupit akci. Celá léta nebylo uděláno nic, aby se zastavil islámský fundamentalismus. Naše hranice musí být obnovena. Všichni cizinci podezřelí z islámského fundamentalismu by měli být co nejdříve vyhoštěni ze země,“ prohlásila Le Penová.

    OdpovědětVymazat
  14. Tunis vás vítá užiteční idioti

    OdpovědětVymazat
  15. anonymní, mně se s vámi nechce bavit, já si budu žít svůj život, jak já uznám za vhodné. Řeči o čmoudech, na ty fakt nejsem zvědavá. Buďte rád, že jste se narodil, jak jste se narodil, polovina lidstva by se možná chtěla narodit jinde a někomu jinému.


    https://www.youtube.com/watch?v=supTTAOFIa8

    OdpovědětVymazat
  16. Zacpěte si uši, čtěte jen bulvár a o marmeládě ,zavřete okna, nedívejte se ven a pusťte muziku.

    OdpovědětVymazat
  17. Vláda s přijímáním nelegálních imigrantů podvedla občany. Premiér Sobotka sliboval, že nebudeme uprchlíky přijímat podle kvót. Místo toho jsme se zavázali, že jich přijmeme stovky a tisíce jakoby dobrovolně. Výsledek je úplně stejný. Evropská unie nám sem pošle imigranty stejně, jako by je poslala podle kvót,“ řekl k výsledku jednání Evropské rady předseda klubu Marek Černoch.

    „Státy si mají rozdělit 40 tisíc nelegálních imigrantů, kteří jsou teď v Itálii a Řecku. K tomu dostaneme k přerozdělení další 20 tisíc uprchlíků, kteří v Evropě ještě ani nejsou. To, že si budeme z nelegálních imigrantů vybírat a že si sami budeme rozhodovat je evidentně lež. Jak by přerozdělování mohlo být dobrovolné, když počty přijatých už jsou stanovené. Že bychom měli nějaké právo před ostatními státy a vybírali si, jestli imigranty například z Eritree přijmeme nebo ne, je nesmysl,“ pokračuje poslanec Černoch.

    „Že ČR bude přijímat uprchlíky ve velkém je jasné i toho, jak se extrémně navyšují kapacity českých záchytných táborů. Chystají se prostory pro tisíce nových míst. Takto nevypadá příprava na přijetí několika pečlivě vybraných osob. Takto vypadá příprava na přijetí masové vlny přidělených uprchlíků,“ uzavírá Marek Černoch.

    OdpovědětVymazat
  18. Bohuslav Sobotka (ČSSD) neuhájil zájmy českých občanů, odmítá úspěch českého premiéra šéf opoziční ODS Petr Fiala. Se svou kritikou přišel hned ráno poté, co se v médiích objevily Sobotkou pozitivně prezentované závěry z bruselského summit o uprchlické krizi, že pro Česko uhájil dobrovolnost ve vztahu k přijímání uprchlíků. Fiala však nesouhlasí: ,,Premiér Sobotka se tvrzením, že v Bruselu odmítl povinné uprchlické kvóty, snaží před občany ČR zatajit, co skutečně ‚dojednal‘.“

    OdpovědětVymazat
  19. Anonymní 26 června, 2015 17:39

    Don't worry be happy
    https://www.youtube.com/watch?v=Oo4OnQpwjkc

    OdpovědětVymazat
  20. jestli pepíček řepů jak tu psal že jede na jih , jel do tunisu ... tak se mu dostalo přivítání jak se sluší a patří ... není nad to se procházet po pláži a sem tam vydloubnout nožkou z písku nějakou tu utrženou okončetinu tlustý němky , případně korále ...
    dneska tam prej klidně lítaly další cestovky , jaký to radostný demorej ... převoz z letiště , tedy za předpokladu že dotyčné letadlo mine odpálená střela - země / vzduch , zajišťují pandury a nastupuje se do nich zezadu , za helmy a neprůstřelné vesty je příplatek v podobné výši , jako za pokoj z výhledem na moře ...

    xerox

    OdpovědětVymazat
  21. Anno, Anna26 června, 2015 16:07
    kde je ten Procházkův blog, pod který jste napsala ?

    Můžete dát odkaz ? Rád bych si přečetl, co píše.
    Dík !
    jáchym

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jáchym

      Byl to páně Procházkův poslední na Aktuálně
      http://blog.aktualne.cz/blogy/adam-prochazka.php?itemid=25359

      Vymazat
  22. Jeden z najvacsich touroperatorov na Slovensku Satur zrusil vsetky pobyty v Tunisku. Ostatne len najblizsie terminy.

    OdpovědětVymazat
  23. Všechno teprve začíná. Pokud nepřistoupí česká vláda k výběrovému poskytnutí asylu v řádu desítek, maximálně stovek osob, nebude argumentovat repatriací volyńských Čechů i Ukrajinců, nezvládnutelnou statisícovou cikánskou menšinou má to spočítané. UI je sice dost, ale takových, aby horovali pro muslimské obohacení jako je Bilion moc není.I marmelářky pochopí až jim někdo přibije hlavu na vrata nebo vyhodí chemičku za domem.

    OdpovědětVymazat
  24. Jdu se balit, zdravím všechny.

    OdpovědětVymazat
  25. Tak pekny pobyt a nech Vas cudzina este viac inspiruje k pisaniu!

    OdpovědětVymazat
  26. "Na „imigrantské frontě“ mezitím začala opravdová válka. Její první bitvu svedli včera policisté a speciální zásahové jednotky v záchytném táboře u jihomaďarského města Röszke. Kde se více než tisíc zadržených imigrantů pokoušelo prorazit oplocení a požadovali okamžité propuštění na svobodu. Za skandování „Svobodu, Svobodu“ zahájili boj s místními policejními jednotkami. Aby tuto "jednotku" imigrantů zpacifikovali, museli být povolány speciální zásahové jednotky s přilbami a neprůstřelnými vestami a do akce zapojen policejní vrtulník.

    Přesto se některým imigrantům podařilo utéci. Vše nasvědčuje tomu, že akce byla předem připravena a spuštěna ve chvíli kdy se maďarští policisté, chystali odebírat zadrženým uprchlíkům otisky prstů a začali je fotografovat pro policejní databáze. Včerejší bitva u Röszke nastoluje řadu otázek. Především počet imigrantů o kterých mluví EU (avizovaných maximálně 40 000 kteří by se měli „rozdělovat“, je v tomto světle směšných). Jak to, že pouze na jednom místě v jižním Maďarsku bylo zadrženo během dvou posledních dnů více než tisíc imigrantů, kterým musely být postaveny provizorní hangáry? Jaké počty těchto skupin se skutečně pohybují po Evropě? Proč si ti mírumilovní ubozí migranti nechtěli za žádných okolností nechat sejmout otisky prstů ani se nechat vyfotografovat do policejních databází? "

    A dál protiproud

    OdpovědětVymazat
  27. komando, co tu tvoří "správné" vidění světa, zřejmě odehnalo ostatní krtky.Krtci, vzmužte se :-)

    OdpovědětVymazat
  28. Ad:Liška

    Pozor na genderovu nevyvazenost!:-)))

    OdpovědětVymazat
  29. Navhuji: "vzkrťte se".

    Jinak žádné komando nepozoruju - běžná denní návštěvnost, dle statistik.
    Na to, že je pátek a všem začíná dovolená...

    OdpovědětVymazat
  30. liška26 června, 2015 22:29

    komando, co tu tvoří "správné" vidění světa, zřejmě odehnalo ostatní krtky.Krtci, vzmužte se :-)
    ---------------------------------
    Ale né, Je teplo a víc prací.
    A počkejte. Dám sem foťky ochočenejch lišek. Neska ráno sem jim dal na špalek vepřový žebírka a za půl hodiny tam jedna přišla. Vůbec jí nevadilo že tam chodim, nakládám věci do auta.
    Asi se dám k Zelenejm.

    OdpovědětVymazat
  31. Na vepřový žebírko bych přišel taky, a vůbec by mi nevadilo, že tam chodíte.
    Asi se dám k liškám... ;o)

    Fotky dejte. Anonymní, co má něco proti muzice a marmeládám to přežije.

    OdpovědětVymazat
  32. Paní liško, jesti není chyba ve vás a vy některé věci odmítáte vidět, chcete mít svůj klid a myslíte si, že když budou muslimové jinde, tak to váš způsob neohrozí.To si moje maminka taky před válkou myslela. Asi si neuvědomujete, že to postihne vaše děti, že bude o to méně na důchody a hospice.

    Pane bilione, potřetí vás slušně prosím, kolika imigrantům poskytnete ubytování a zaplatíte dávky. nebo mají dostat přidělen byt, za který Češi a Moravané platí miliony?
    AL

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak bilion asik neodpoví, na obranu biliona zas musim povědít, že jemu nikdo z křesťanů neodpověděl, proč nechce hutečencům pomoci ... ( tak jak pravíl kristus pán sssám (slovy evangelistů)) ...

      Vymazat
  33. To: Anna 16:28
    To skypování má tu výhodu, že je vlastně zadarmo a my účastníce (i když mám v adresáři i pár kamarádů) jsme u něho každá v jiném koutu Moravy a jedna v Čechách. Telefon užívám minimálně.

    Pěkný víkend všem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skype jsem po nějakou dobu využívala. Jenže jak jsem na hlavu, velmi mě to unavovalo a zátěž na mě někdy působí jako spouštěč... Tak ho muž odinstaloval.

      Vymazat
  34. Našla jsem i historickou zmínku o xenofobii
    Jeho Veličenstvo český král Karel I. (jako římský císař IV.) napsal v návrhu zákoníku „Maiestas Carolina“ toto: „Pohanům či Saracénům naprosto zapovídáme a zakazujeme zřizovat si v našem nejkřesťanštějším Českém království obydlí nebo zakládat si dům; a přikazujeme, že nikdo z našich věrných poddaných nesmí ve svém domě na svým polích přijímat pohany či Saracény, leda by jim, jako pocestným procházejícím přes naše království do míst značně odlehlých nebo jako osobám pohybujícím se po našem království za obchodem či jinou záležitostí, posloužili coby hostitelé nebo stájníci vším potřebným a příhodným; to připouštíme, ovšem pouze potud, pokud to někomu nezpůsobí odpadnutí od katolické víry.“ Co soudíte o této myšlence českého panovníka, který vyhrál v anketě Největší Čech? Nebyl xenofob?

    Karel IV. určitě xenofobem nebyl. Po matce byl Přemyslovec, po otci Lucemburg. Vyrostl v Saint-Germain-en-Lay ve Francii. Byl pokřtěn jako Václav. Jméno Karel přijal při biřmování, kdy mu byl kmotrem jeho strýc Charles (Karel), král Francie. On sám se pokládal jak za dědice svatého Václava, tak Karla Velikého.
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Zidovsky-intelektual-zijici-ve-Francii-Muslimove-mi-zmlatili-syna-Vsechny-narody-bile-rasy-jsou-vazne-ohrozeny-381422
    AL
    Byl Otec vlasti xenofob?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak tehdá jste si nic krom katholické víry ani vybrat nemohl ... ergo těžko hovořit o xenofobii ... prostě to tak bylo ... kataři vymlácený ... až o jednu generaci později přišel hus s tezí o životě v pravdě ... a jiní fundamentalisté (?) se toho chytli, takže ste se třeba mohl rozhodnout přijímat pod obojí ... ale to teprve přinde ...

      Vymazat
  35. https://video-fra3-1.xx.fbcdn.net/hvideo-xaf1/v/t42.1790-2/11662133_951982748186250_338384430_n.mp4?efg=eyJybHIiOjU4NiwicmxhIjoxNTM2fQ%3D%3D&rl=586&vabr=326&oh=914f407707b97fcd050525a8cad9a851&oe=558E68A5

    OdpovědětVymazat
  36. víte, AL, zajímavé, jak někomu podsouváte, co absolutně nenapsal, neřekl. Zato jedině vy a antimarmeládář máte tu správnou starost o sebe i společnost. Hezké, že jste si to tak naložili na bedra a jste nositeli té pochodně. Tady v Noře. To víte, my jsme tu doteď nic nevěděli, jen jsme vařili marmelády a poslouchali hudbu, tedy někteří, krtkové laskavě prominou mou paušalizaci :-)

    Vasja
    vy jste tak hodný, lišky vám za to budou dávat pokaždé dobrou noc, slibuju ;o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde27 června, 2015 17:09

      Nechte ho bejt, když na něj nebudete reagovat - pak se utopí sám, ve svém vzteku a lžích, ani nebude třeba potápět pašeráckou loď.
      Nic moc konec, řekl bych...
      :-)
      Hezkou sobotu a neděli, někteří krtci neutekli, jen se odmlčeli.

      P.S. Chudáci ty lidi tam v Tunise, ale i v Kuvajtu.Je to hrozné když lidé takto trpí...daleko hroznější však je že někdy umírají jen kvůli tomu, že jiní lidi se nechaj ovládat stále těma starověkýma bajkama....U nás tuto obskurní a archaickou knutu vymetlo až osvícenství /nahradilo ji knutou jinou, nejprve nacionalismem, posléze naboženstvím krve, poté vírou v sociekonomický chilialismus a nyní vírou v exponenciálu konzumu hnaného dluhem/, nebude tomu jinak ani tam.
      Koncept exceptuální spásy nevede nikam, mýlí to i řadu kamnifetsních atheistů levičáků - jak vidno z opravdu dost odpudivé diskuze pod Hořejšího blogem - kdy nadávají jak nějaký zpanikařený dav nicku Dorta Moula /neo/...ale proč by on nemohl mít také pravdu ?
      Vyzývá snad někdo Hliníka /Al/ ze Znojma, aby si bral na byt člověka, který onemocní ? Naprosto ne ! Již leta platíme si kvůli tohoto odborníky . Vyzývá ho snad někdo, aby si bral na byt a stravu nezaměstnaného ? Naprosto ne ! I zde si platím eisntitucuonální řešení problému / aplatí si to i ti nezaměstnaní...ale i ti nmeocní, z valné většiny/.
      On/a/ je však momentálně posedlý uprchlíky - a tedy vyčítá lidem, žetaké nejsou posedlí uprchlíky i že např. místo stejné posedlosti . vaří marmeládu /ještě že nenadává těm, kdož zrovna např. kojí dítě/ ...a spílá těm, kdož nechtějí potápět lodi s uprchlíky, do propagátorů uprchlictví.
      Toto je již zcela jasný příznak paniky, nedejpánbů aby takoví měli do něčeho vážnějšího odehrávajícího se v civilizaci tkzv.západní mluvit, krom např. rad ohledně toho jak štopovat ponožky či jak přibíje hřebík.

      Vymazat
    2. Hliník se odstěhoval do Humpolce.

      amat.

      Vymazat
  37. Pro ty, pro které platí Je proti nám, kdo není s námi,
    a kteří se odhodlaně mýlí to s těmi, tu s oněmi, podle toho, u koho předpokládajíKonečné Vítězství,
    ať je to kdokoli.
    (S autorem ve spoustě věcí nesouhlasím, ale s odmítáním debilit přesto, že je vyslovil momentální kámoš či momentální Vůdce, ano.
    **************************************************


    Avatar
    Karel Mueller Vladimír Líbal • před 22 dny

    Dobrý večer pane Líbal,

    Vaše řádky mi vcelku mluví z duše a tak než budu pokračovat, odpověď na Vaši otázku.
    Jde o věty "Ja nevim, Miler, vy opravdu musite mit vazne zdravotni problemy, mozna v terminalnim stadiu? Z vaseho zoufalstvi to tak vypada, ne ze bych se tomu vysmival, ovsem velka skoda vas mezi nami nebude, co budeme predstirat".

    Z toho ale nedělám vědu, s jistým černým humorem jsem mu mohl poděkovat za upřímnost, Mě na tom pánovi vadily výroky jiného kalibru, o jednom se výše zmiňuji.

    Je o mě známo, jak mimořádně jsem se sblížil s panem VK Can. Byl to typ klasického amerického republikána do morku kostí, zkrátka stará generace, která udělala z USA hegemona. Byl nejlepší americkou devizou, kterou jsem kdy poznal. Mimořádně uvážlivé a znalé odpovědi, ochota debatovat zdvořile s kýmkoliv. Měl pozoruhodnou vlastnost: Ulomit ostří nepřátel, neutralizovat mírné nepřátele a získávat si neutrální. Z tohoto pohledu si troufám bezpečně prohlásit, že to, co jeho "nástupci" provádějí, není ani třetí odvar, prostě se svým nenávistným a agresivním lhaním tomuto pánovi ani neblíží. Samozřejmě, řada skvělých debatérů má strach a tak zmlkla. To ale známe z totáče i s tím, k čemu to vedlo.

    To bych byl samozřejmě jinde, můžete mi namítnout, že při dnešní politice a situaci není doba na ony "aristokratické" debaty Protože dnes platí kdo nejde s námi, jde proti nám?

    Milý pane Líbal, kde jsou ty bolševické časy: Dnes platí Kdo na povel neřekne jedna a jedna jsou tři, jde proti nám.

    Jenže v reálu mají cenu jen lidé, kteří dokázali odhadnout situaci a viděli dá, prostitutek jsou mraky. A tady si můžete projet názory za hodně dlouhou dobu a máte debatéry na dlani.

    Protože celá politika západu za posledních 15 let je kolosální fiasko. Jinak se to nedá nazvat, Ukrajina zvlášť. Protože hlavní strategický cíl, získat Ukrajinu a tím hlavně Sevastopol, nebyl naplněn, Další klíčový cíl - pád Putina - nebyl splněn a z hlediska geopolitického došlo očividně k nějhorší variantě: Nenávratným ztrátám ve vztahu k Rusku z hlediska EU a skutečnému spojení Ruska s Čínou. Takové jsou výsledky práce, kapitola sama o sobě je stěhování Afriky do Evropy v důsledku epochálního arabského jara.

    Srdečně Karel Mueller
    (zkopíroval Jáchym)



    OdpovědětVymazat
  38. AL

    Ten příměr s Karlem IV se mi líbí. Ale na lišku se neosočujte. Víme, že nic neschvaluje, jen prostě nekřičí na náměstí, nerozbíjí výlohy a svým synům nestrká pušky, aby šli střílet imigranty. Tak je to v tomhle démogratickým světě zařízeno, že obyčejnej člověk může akorát tak vařit marmelády a hloubit bunkr.

    OdpovědětVymazat
  39. Nové motto serveru NORA
    Lidé s nebojácnými názory zkrťte se!

    Jo, tak to se mi líbí. Zdravím krtkov se všemi krtky a krticemi ze slunné Dalmácie (občas nějaký ten mráček), jsem usalašen tak 60m od moře a kolem je nádherně a je tu i wifi a tak sem mohu občas nahlédnout. Dozor musí přece být! Včera jsem zkouknul ty smutné události a i vše kolem té nejhorší tuniské, před léty (tuším že to byl r.1997) jsem tam v tom středisku dokonce byl s mojí tehdejší rodinou a tak se mi spousta věcí oživila. Teď se vše doslova rozjelo a už tuhle část světa nebude lehké dát dohromady a učinit arabské země bezpečné, chyba se stala už tenkrát v Luxoru, kde jeden magor postřílel tuším 60 turistů. Tehdy už měl západní svět tvrdě zareagovat, ale ty politické špičky se ještě navíc patlají se Saudy apod. myšlením středověkou pakáží, místo aby zaujaly vůči nim jednotný koherentní tvrdý postoj. Za vším je v novodobé historii svinský pragmatický pohled na svět od Američanů, kteří jsou ovšem do administrativy vybíráni a řízeni jistou partou, která ovládá světové peníze, moc, média a sled a vývoj událostí. Věřte, že tomu tak je a není to žádná konspirace, ale holá a smutná realita. Uvidíte, že bude ještě hůř, tahle parta politiků co jako "řídí" Západ vč. té naší, jsou bezzubí žvanilové s morálkou hajzlbáby z podchodu na Václaváku. Ale mám za to, že lidem už spousta věcí dochází a pátá kolona Amíků pravdoláskaři a spol. se pěkně odkryla a už se ví, kdo je kdo a za čí peníze kope, případně kam sahá jeho blbství.
    Podotýkám, že nejsem socialista nebo soudruh. Nakonec dnes být členem socdem znamená, že jste eurohujer a zrádce vlastního národa. Až tak to daleko zašlo. V ČSSD je dnes jen pár sluššných lidí, jako je např. Foldyna, Veleeba, F.R.Čech byl rovněž správný kolík. Třejmě by se měla ČSSD rozštěpil a všechny ty vlastizrádce vyhnat. To je jen námět.

    OdpovědětVymazat
  40. Pane Jáchyme a paní Marie v lidech je ustrašenost jako za komunismu. Bojí se projevit svůj názor, odlišný od toho co je ve veřejnoprávních mediích aby neměli problém v práci nebo bydlišti. Nebo aby se nestali terčem teroristů.Panu Konvičkovi to při podpisu řeklo spoustu obyčejných lidí, přesto nasbíral 150 000 podpisů. Pak ale přijde 500 zelených křiklounů a jsou toho plná media. Pana Konvičku nemusíte mít rády, ale kdyby bylo referendum bude proti přijímání běženců z jiného kulturního světa 95% obyvatel, tím jsem si jista.Toho se bojí, protože by se tak vyjádřili i ti, kteří vaří marmeládu, ale volit budou za plentou, aby to nikdo neviděl, kdo jim může škodit.
    O panu VK nic nevím, nejsem tu dlouho ale příspěvky pana Karla Mullera mne vždy zaujaly.Má pravdu. Vždycky něco můžete, něco podpořit a proti jinému vystoupit, nemusíte rezignovat a nechat si dát náhubek.Žádný člověk nní obyčejný nebo lůza jak používá pan Bilion, jsme jedinečné bytosti.
    Proč jste odcházeli z a.cz když strach se vyjádřit šel sem s vámi?
    AL .

    OdpovědětVymazat
  41. Snad se najde pár NEZKRTĚNÝCH pane Maxime, kteří nezalezou pod zem
    AL

    OdpovědětVymazat
  42. Jen jsem to dopsala už tu jsou jiní, kteří to tak nechtějí

    Světovou válku s terorem prohrajeme, když nás ovládne strach, píše komentátor
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Svetovou-valku-s-terorem-prohrajeme-kdyz-nas-ovladne-strach-pise-komentator-381536
    A strach je i tehdy, když se nepostavíte těm, kteří invazi lidí nerespektujících naše pravidla k nám podporují

    OdpovědětVymazat
  43. Paní AL, vzhledem k tomu, že se mezi soukrtky většinou osobně neznáme, nemůžete tušit, co kdo v reálu dělá nebo ne, jestli vyjadřuje své názory a snaží se věci změnit, nebo aspoň ovlivnit, nebo jen ustrašeně sedí u televize.

    Obávám se každopádně, že burcováním lidí tady v Noře, kde se projevuje cca 20 lidí 'nahlas' a dalších pár desítek čte mlčky, toho moc nezměníte a neovlivníte. Ohledně nástrah imigrace navíc přesvědčujete přesvědčené, což mi vedle vaření marmelády připadá jako dost neproduktivní činnost.

    Nora je hospoda (i když si každý nalévá sám) a může se tu mluvit o čemkoliv.
    Nemusíme pořád dokola omílat totéž. Nejsme na stranické schůzi ani firemním teambuildingu.

    OdpovědětVymazat
  44. AL,

    (bez urážky - se vším, co naposled píšete, souhlasím):
    a proč Vy sem pod zem chodíte, mezi slepé krtky?

    OdpovědětVymazat
  45. zdenekb to napsal přesně

    OdpovědětVymazat
  46. Pane zdenkub pak ovšem promiňte, myslela jsem, že všem jde o to, abychom nebyli vmanipulováni do světa který předáme našim potomkům způsobem, který povede k občanské válce.Že každý uděláme něco v rámci svých možností a že když mlčky budeme tolerovat vyjádření těch, kteří imigrační vlnu schvalují, tak je naše mlčení souhlasem.To mi přijde důležitější.
    Promińte, že jsem obtěžovala při vaření marmelády.Pokračujte a odpusťte mi, že se do takové plytké debaty nezapojím.
    AL

    OdpovědětVymazat
  47. Zdenekb:
    zdravím, vidím to stejně.

    Ládik nemá čas, tak zasupluju dvojverším, coby upřimný katolík:
    **********************

    Jeptiška vrtí prdelkou,
    chce se jí, Pane, na velkou !

    Jáchym

    OdpovědětVymazat
  48. AL

    Ti, kdo ovlivňují náš svět a řídí jej zvnějšku, dobře znají názory lidí dole - jsou jich plné diskuse, lidi píší rozezlené dopisy zastupitelům, protestují na různých úrovních... Názory lidí jsou ale brány v potaz jen na jedné misce vah, a to ještě zkresleně - ačkoli dobře vědí, co si naprostá většina lidí myslí, nepřiznají to.
    Na druhou, pro ně důležitější misku, kladou cenu svých korýtek. Ta je pro ně tak silný motiv, že žádný ideál ani názor lidí proti němu nemá šanci. Je to jejich hra s ohněm, ale zatím vyhrávají.

    OdpovědětVymazat
  49. AL:

    Myslím, že Vás trápí podobné věci jako většinu ostatních. Já si jen nemyslím, že by se napsáním pár řádků stav jakkoliv zlepšil. Zapojte se do debaty kdykoliv budete chtít - je tu volnost.

    Jáchym:

    Pěkné... ;o)

    OdpovědětVymazat
  50. Jen aby pan Ladik!!! neodjel osvobozovat Krym. To by byl holej nerozum. Ale kdo ví, co mu Sláma nakukal.
    .
    zdenekb
    byly syrový:-)
    A tak mne vytočila lemra Líbal a pomatenej profesor, že sem se málem přihlásil do diskusu :-)))
    .

    OdpovědětVymazat
  51. vážená AL, já si nepotřebuju dokazovat svou odvahu. Optám se však vás, jak vy jste byla třeba statečná za komunistů? Já si dovolila vůči nim vystupovat a byla jsem i perzekuována. Navážíte se do lidí, které neznáte. Anonym nazývá všechny imigranty čmoudy a já s tím mám souhlasit? Styděla bych se, kdybych se s ním ztotožnila. Můj pohled na situaci docela slušně popsal na OM tuším pan Stan, chyba není u imigrantů, ale u těch, kdo tuto situaci vyvolali ve snaze ublížit Evropě a vyvolat konflikt.
    P.S. Vůbec nemáte tušení o významu marmelád a višňovém sadu pana Joachyma, přesto jste jimi posedlá, byť asociace vám naprosto uniká

    OdpovědětVymazat
  52. vasja

    z pohledu včerejších událostí především Líbalovo "selfíčko" je absolutně out

    Ládik!!! se jel podívat, jestli jsou jeho účty ve Švajcu ok

    OdpovědětVymazat
  53. Ad:AL a anonymny anonymus

    Chcel som to nechat tak, ale tie dristy mi uz lezu na nervy.

    Proč jste odcházeli z a.cz když strach se vyjádřit šel sem s vámi?
    AL .

    Tak:

    1. Liska len spomenula, ze jej tu chyba Joachym s jeho receptom na marmeladu (o nom, o pisani si s nim, o jeho Lune, vodackom oddiele...viete prd. takze neviete ani, co myslela liska tou jeho marmeladou.
    2. Nikto neutiekol z ACZ, a uz dokonca nie preto, ze by sa byl povedat otvorene svoje nazory. Znova o tom viete PRD, teda druhy.
    3. Na zaklade dvoch PRDOV riesite tu nejake celosvetove otazky a podsuvate opakovane svoje frustracie inym, teda to je vas ten treti PRD.
    4. A co tu robite vy AL a anonymny anonymus? Zoberte cyankali a chodte do Syrie, Iraku...nicit terotistov. Alebo ste sa tu zasili, aby ste mohli nikym nesledovani vypustat dalsie prdy?

    OdpovědětVymazat
  54. Este som zabudol - az sa vam dostane z hlavy von ta marmelada a vase frustracie, predpokladam ze napisete nieco skutocne seriozne a odvazne, co ma hlavu a patu a bude sa dat o tom debatovat nie nejake projekcie svojich frustracii na inych, potom mozeme povedat, ze na nieco dobre ste tu.

    OdpovědětVymazat
  55. Jáchym

    To jste převzal od Ládika štafetu ve velkém stylu :-)

    OdpovědětVymazat
  56. Jeptiška..., kdo umí...
    https://www.youtube.com/watch?v=TpaQYSd75Ak

    OdpovědětVymazat
  57. Tužka napíše,....budu dělat marmeládu,....rybízovou,....v pondělí,......vzala jsem si na to den volna,.....modré pondělí s krásnou, voňavou , rudou marmeládou z červeného a černého rybízu,.....abych měla v zimě na koláče,......tvaroh a na něj kapičky rybízové marmelády,.....
    ....bude mi to připomínat,....tak takhle bys mohla holka dopadnout,....až budou teroristi u nás na ulici střílet,...až je sem parta pod vedením pomateného profesora Hořejšího pozve....

    Něco statistiky,....obecná statistika říká, že v populaci,....jakékoliv, .... je 3-5% zcela nekvalitních jedinců, jejichž výchova, snaha přizpůsobit je obecným pravidlům platným v soužití společnosti,... tedy tato snaha je zcela marná.

    Když si prohlénete Gaussovu křivku pravděpodobnosti,....ukáže vám, že tak 30% populace z deseti vlastních rozhodnutí , polovinu udělá chybných, navzdory výchově a vzdělání,......navzdory vlastním zkušenostem z minulosti.

    A teď tu statistiku položím na počet migrantů,....kteří nehlídaní cestují Evropou,....

    Jedno procento je jeden ze sta,.....tak si velice rychle můžeme spočítat,....kolik podřezávačů krků a střelců z kalašnikovů tu už máme,....a kolik nám jich užiteční idioti ještě do Evropy nacpou

    Pomohlo by, kdybych odjela do Bruselu a chtěla vystoupit na jejich shromáždění,.....nepustí mě na sto metrů od vchodu....

    Ale, pan prezident Zeman se na nějakou evropskou sešlost chystá,....uvidíme, jak si povede on,.....

    Jinak,....na černým trhu kalašnikov moc nestojí,.....že já jsem ho tenkrát tomu ruskýmu Iváňuškovi nesebrala, když chudák usnul na křižovatce, kde dělal regulovčíka,...ani moje motorka ho nevzbudila,....kalašnikova měl pěkně vedle sebe v trávě,....halt, někdy je vzorný vychování naškodu. Mohla sem mít vystaráno.
    V nejhorším případě budu po útočících imigrantech, až mi polezou do baráku,/jako v Itálii Řecku krást/, házet ty sklenice s marmeládou.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  58. Letos mám nový stromek angreštu, minulý sežrala plíseň. Ale je obalený, dozrává, takže zítra budu vařit. Kdyby tu byla aga, poradila by mi, s čím to skombinovat. Kiwi? trochu jablek? meruňky? Je ho dost málo, tak chci něčím nastavit.
    Tužko, rybíz tradičně zamrazuju, nechce se mi ho zpracovávat strojkem, tak ho přidávám na koláče apod. zmražený, a spokojenost.

    OdpovědětVymazat
  59. marie

    Já jsem dělávala angrešt s malinami.

    OdpovědětVymazat
  60. Ad: Marie
    http://dobruchut.azet.sk/egresovy-dzem/

    OdpovědětVymazat
  61. Tužka napíše,..... ještě něco ze své oblíbené statistiky,....

    Gramotnost obyvatel nad 15 let věku v procentech. ze zemí, odkud přichází většinou migranti.

    Afganisán 31% Alžír 61% Egypt 51% Irak 58% Irán 72%,....osvícená vládnoucí rodina v sedmdesátých letech zavedla bezplatnou výuku až po vysoké školy, platila to,....dnes už je to jinak, to dělají generace z té doby.
    Jemen 43% Libye 76% Maroko 43% Somálsko 24% Syrie 70%, Gaza,...nemá povinnou školní docházku, výuka je zajišťována ochotnými dobrovolníky vyučovat bez platu.

    Ostatní africké státy, je to rozdílné, rovníková Afrika kolem 50%.

    Takže dospelý imigrant, kde byla propásnutá agrotecnická lhůta k zasetí základního vzdělání v podobě,...umí číst, umí psát a něco si spočítá pomocí čtyřech základních početních úkonů.......to je lahůdka navíc,....řešte to ,.....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  62. Anna
    S malinami - to musí být dobrota. Jenže nemám kam na ně jít, a kupované - to by se prodražilo (ale uvidím, možná neodolám...).

    JAHA
    díky za slovenské recepty, taky zajímavé kombinace... že by s banánem?
    Už to vidím, asi bude multi-směs.

    OdpovědětVymazat
  63. marie

    Angreštový džem miluju, nejraději nemíchaný (v IKEA mají dobrý) bohužel se k levnému angreštu nedostanu. Já bych ho nastavila dobrými jablky, protože ty zvýší objem, zlepší želírování (klidně bych je nastrouhala i se slupkou) a přitom nijak dramaticky neovlivní chuť angreštu.

    A nevyzkoušeno - určitě by mohl být dobrý s třešněmi.

    OdpovědětVymazat
  64. Díky ago, s těmi jablky jsem si to taky myslela... a nastrouhám (asi jen nakrájím) se slupkou, zkusím.
    Měla jsem vždy dva stromky angreštu, asi 20 let plodil skvěle i na naší minizahradě na kamenitém podkladu... Vždy ho rozvařuju i se slupkami a jadérky, jen očistím od stopek a zbytků květu. Klidně zvýším výrobu a podělím se :) Jinak toho u nás moc neroste, a co vyroste, spasou mšice a mravenci. Ale rybíz a angrešt je ok. Na podzim zasadím ještě další.

    Jestli zítra narazím na trhu na třešně, pár přidám a dám vědět.

    OdpovědětVymazat
  65. Teda, ne že by to bylo ňák extra důležité, nicméně takovej páprda Hořejší, co píše ty lidsky laděné články na Acz asi dává sobě si marmeládu kyselou.
    Páč jeho vyjadřování je zakyslé i jeho replika na diskuzi je zakyslá.
    Určitě to má z kyselé marmelády.

    Kyselá marmeláda by mohla být třeba z citrónů.
    Nebo z nezralých amprcek.
    Přičemž amprcka je srstka.
    Srstka se u nás amprcce říká až v poslední době, v době, kdy i Morava stává se pomalu, ale jistě součástí toho multikulti tavícího kotlíku, v němž se taví Moraváci a míchají se do směsky kulturně a jazykově amorfní, až multikultinekulturní.

    Apropos, co asi zavařují Eritrejci, popřípadě Afghánci?
    Kromě maku, tedy, žánop.

    Multikultizavařenina, to je to pravé, Hořejšímu by se to mělo podávat 3x denně horké na lačný žaludek.
    Aby přišel, pičus, na jiný myšlenky.
    Líběj vodpustit ten jadrný výraz lidové hořejší slovesnosti. Ale u nás se tak holt mluví a autocenzura mě nebaví.

    OdpovědětVymazat
  66. Ještě by mě zajímalo, zdali už někdo pozval do nory na pokec exmaznici Stejskala.
    Myslím toho tlouště z Práglu, toho chytríska, šak ho taky znáte.

    Třeba by v tomto prostoru rozvázal, mastňák ten a napsal, tak ňák bez zábran, upřímně svůj názor, třeba na ty plaváčky a pěšáky přičmoudlý, co se sem cpou všema otvorama.

    Tady by se snad o tu svou bídnou kariéru bát nemusel a my bychom zahlédli třeba alespoň kousek jeho skutečného já. nebo on, nebo jak to vyjádřit.
    Já si furt totiž myslím, že někdo nemůže být skutečně, doopravdy, nositelem tak přiblble korektních názorů jako pan exmaznice.
    Tady by mohl snad alespoň naznačovat, nebo tak něco.

    Anebo naopak, uspořádáme invazi do toho Hlídacího psa a úplně je tam znemožníme.
    Nebude nuda a v noře se jim můžeme v bezpečí smát do očí za jejich zády. Psům hlídacím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ale neni uplne spatnej plan usporadat invazi na hlidaciho psa ...:-)))

      Vymazat
  67. I dočetl jsem se hlouběji v noře, že vzpomenut byl vysocevážený pan Skeptický.
    Pevně věřím, že pan Skeptický si rád počte v noře a jen jeho vrozená skromnost a smysl pro vhodný okamžik a samože, jeho vytříbený smysl pro tajemno mu nedovoluje jen tak, mírnyxtýrnyx vstoupit do debaty.
    Tímto ho zdravím, krásný den přeji a vůbec, šak von ví a to, ať je, kde je.

    OdpovědětVymazat
  68. buldatra
    nebo jak říkával kolega leon bludná tatro, Stejsky to má v hlavě naprosto jasné. Není potřeba jeho výchovných metod, je to sluníčkář uvnitř i vně. Že dostal košem od Bakaly jej jistě poznamenalo, ale je to barelista.
    Hořejší, ochutnav naší speciální máměrády, by jistě zjihnul, ale když on je zjihlej až až

    OdpovědětVymazat
  69. Liško bystrá,

    dobrý den a pěkný den a víkend příjemný vám přeji.
    Vrátil jsem se na starý kontinent hromadně, řekl bych. Společně s pár desítkou tisíc, co přišli nás obohatit a to je důvod k pompézní oslavě, neboť je to pompézní příchod. Řekl bych.

    K těm sluníčkářům podotknu, že je to specifíkum ryze naše. naopak v Österreich jako by sluníčkáři již vymřeli po meči i přeslici a naopak zrodilo se hafo lidí opačného ražení, ražení, opatrně a korektně řečeno, nasraného.
    I zaječí ojrooumysly pojali rakušáci mnozí nezvedení a ač jest sezóna marmelád v běhu, na marmelády nemyslí, zaobírají se myšlénkami jinými, ze sluníčkářského úhlu pohledu zcela zavrženíhodnými.
    Lají emigrantům, lají bruslím, ojropapalášům, zkrátka, mají zcela nemarmeládové myšlení.
    Samože že ne fšeci, ale mnozí.

    Stejskal by tam měl zajet a vysvětlit jim, jak to ve skutečnosti mají vidět, brát a radovat se z toho.
    Dyš se mu to tady nepovedlo.

    OdpovědětVymazat
  70. Napřed jsem musel vybírat obrázky s pivem, pak se sendvičem, co to bude fčíl?

    OdpovědětVymazat
  71. I jdu si přečíst zbrusu nového Hořejšího a zas mu tam něco libého připíši do diskuze.
    Ať má chrapoun ten vztek.

    OdpovědětVymazat
  72. marie

    Záleží na tom, jakou máte ráda strukturu jamu. V případě, že byste vařila kousky jablek se slupkou s angreštem, bude angrešt dávno na kaši, zatímco jablka budou stále ještě tvrdá. Mně se to strouhání jablek (nhrubo) osvědčilo).

    OdpovědětVymazat
  73. Buldatra napsal:
    Ještě by mě zajímalo, zdali už někdo pozval do nory na pokec exmaznici Stejskala.
    Myslím toho tlouště z Práglu, toho chytríska, šak ho taky znáte.

    Tak to bych moc nedělal, páč už Jan Werich řekl něco v tom smyslu, že starý hajzlík byl už jako mladý hajzl. Prostě lidská povaha se moc u nás lidí nemění, možná pár lidí se změní a na základě životních zkušeností a informací změní třeba politické názory, ale povaha lidí zůstává u většiny lidí stejná. No a v případě Stejskala Viktora Mazače (slouhy amíckého mainstereamu u nás) vše bude stejné, je to chytrý sviňák a ještě zákeřný. Nedávno jsem se o tom přesvědčil a jak zahlédl u nich v psinci můj nick Maximus, už ten šmejd mazal nebo poradil mne mazat jako vzteklý. Jsou tady lidé, kteří mají jiné názory "na věc, např. Pepa Řepa, ale nikdy se nesníží k urážkám a hloupému jednání, zkrátka mají glanc a tak to má být. Jestli chci někoho přesvědčit o mé pravdě, tak jedna z prvních podmínek je, že toho člověka nebudu urážet. No a Stejskal sice tvrdil, že jsme anonymní lidé, ovšem on sám, zase zneužíval své postavení a likvidoval lidi s pro něj nevhodnými názory a halil to do starostlivého hávu jakési korektnosti. Byl to ovšem obyčejný šmejd a v psinci mu bude a je asi dobře.
    Mějte se.
    P.S.
    Vzpomínám si na jednu legrační historku z r. 1978, kdy jsem jako mladý energetik měl na starosti z hlediska energií, vody, páry a další vybrané techniky jeden celý nový závod a na poradě kde byli všichni šéfové z podniku vč. našeho podnikového a i našeho ředitele a dalších panáků (cca 30 lidí) a tehdy jsem na důležitou otázku někoho z vedení odpověděl a správně, že to na co se ptal není v mé kompetenci a tím jsem nadzvednul jednoho šulína, který ten problém zavinil, ale co byl náhodou v té době předseda partaje a ten díky tomu, že se znal s pod. ředitelem na mě začal řvát jako tur!
    Všichni ztichli a čekali co já a já jsem naprosto klidným hlasem a s úsměvem tomu šulínovi řekl: Vidím Fando, že na věc máš poněkud jiný názor, ale........no a logickými , připravenými argumenty jsem ho usadil! Tehdy jsem si všimnul, jak se někteří lidi otočili a začali se smát. I ten podnikovej říďa musel ovládnout trochu mimiku tváře. Ten blbec byl naprosto vykolejený, že jsem se z něj nepodělal. Po poradě mě kamarád řekl, ty si mu ale dal, tomu oslovi, teď máš ale na dlouhou dobu zavilého nepřítele. No a představte si, ten blbec byl dost podobný tomu z psince.org......

    OdpovědětVymazat
  74. aga
    Já mám recept, podle něhož se to vaří asi hodinu, pak ještě znovu povařuje.. Z jablek (nakrájených na plátky, obvykle nejlevnějších) mám vždy "rozdušená povidla", jen tak na běžné mlsání, za 20 min., tak jsem myslela, že by to bylo tak srovnatelné... Ale našla jsem tento recept, s jablky, který taky doporučuje strouhání -

    http://www.apetitonline.cz/recepty/5138-angrestovy-dzem.html

    Tak na Vás dám, když to bude jemnější, nevadí.

    OdpovědětVymazat
  75. marie

    Povidla dělám jen ze švestek, pokud jich mám opravdu hodně. Když mám ovoce málo, přijde mi líto plýtvat dlouhým vařením, navíc myslím na vitamíny a tak.

    Angrešty a jablka želírují dost rychle, vařila bych maximálně 10 minut, s eventuelním přidáním pektinu, abych nemusela dávat moc cukru. Nezapomenout na citronovou šťávu, podporuje želírování.

    OdpovědětVymazat
  76. PS
    No vida, dělala bych to asi tak, jak je popsáno v receptu, jen místo kyseliny citronové citronovou šťávu. S vanilkovým luskem mám také dobré zkušenosti. Stejně jako třeba se snítkou máty nebo, kdo rád, kousek zázvoru.

    OdpovědětVymazat
  77. Díky, zkušená ženo, dám na vaše rady. :) Zatím jsem angrešt nekombinovala, tak uvidíme. Těm jablkům ráda věřím, nic nepokazí.

    Já těmi dušenými jablky myslela něco jako pyré, nahrubo, případně to jen lžící rozsekám, když zůstanou větší kusy, a bez všeho dalšího přidávání, jen podlité lžící vody a rozdušené ve vlastní šťávě. Případně ochutím citronem a skořicí, a jím samotné nebo k čemukoli, co je po ruce.

    OdpovědětVymazat
  78. Jdu na večeři, pozvali mě studenti - mám se prý těšit na kozí sýr, grilovaný.
    Ještě že tu není paní AL, ta by mi dala, jak povrchní život vedu...

    OdpovědětVymazat
  79. marie

    Koukla jsem na německý recepty, tam jsou marmelády děsně populární, a opravdu jsem našla kombinace angrešt třešně nebo višně. Kolik angreštu, tolik třešní/višní :) A půlkila želírovacího cukru 2:1 (já mám čistej pektin citrusovej nebo jablečnej).

    Nevím proč, ale opravdu mám z praxe zkušenost, že když vařím jablka s dalším ovocem a citronem, nerozdusí se tak rychle jako když je dělám zvlášť. A už vůbec ne kvalitní křehká jablka. Nějaká moučná asi ano, ale na výsledné chuti je použití kvalitních jablek opravdu znát.

    http://www.kochbar.de/rezept/393414/Konfituere-Co-Kirsch-Stachelbeer-Konfituere.html

    OdpovědětVymazat
  80. Bratře Buldatře,
    co se Stejskala týče,
    furt u mně asi přetrvává ten štokholmskej syndrom čico.

    Jeho mazání sprosťáren bylo - nejen podle jeho tvrzení, ale i podle mého nejhlubšího přesvědčení, mnohem více přínosem než omezující nesvobodou.

    Byť mnohdy pro nás sprosťáky flustrující, jak by řekl Hoven.

    Trochu dost jsem Stejskalovi koukal do kuchyně a snažil jsem se ho nachytat na šveštičkách.
    Pravda, párkrát se mi to povedlo, ale překvapivě málokdy.

    Nemožnost používat sprostá slova je sice bolestná, leč podle mého názoru Čech, který nedovede být sprostý na bližního svého bez použití jediného vulgárního slova ohrožuje konkurenceschopnost našeho nevelkého národa:

    Zkuste přeložit Šmírbuch jazyka českého
    /což jest příručka a slovník začínajícího sprosťáka/
    do angličtiny, svahilštiny nebo stále perspektivnější arabštiny - a jste v prdeli !

    OdpovědětVymazat
  81. pozdravuji krtčí rodinku (tak je to genderově vyvážené na vše strany)

    "I jdu si přečíst zbrusu nového Hořejšího a zas mu tam něco libého připíši do diskuze.
    Ať má chrapoun ten vztek."

    Ale drahý buldatro, jakýpak je pan Hořejší chrapoun?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. není chrapoun ... ale myslim že je trošku blázen/potrhlý ...

      Vymazat
  82. něco k marmeládovejm dámám

    s vanilkovým luskem jsem 2x udělala špatnou zkušenost, jednou jsem si jej za 45 Kč koupila v Kaufalndu a podruhé v Hrušce a vždycky smrdel jakoby petrolejem.

    OdpovědětVymazat
  83. Maximus27 června, 2015 17:42
    Technická:

    Všimněte si, že jste zvítězil tím, že jste byl vybraně slušnej na sprosťáka a nikoli - jak je občas Vaším sportem - vybraně sprostej na Mirka Dušína.

    Vo tom to je.
    Spanilou mluvou podšprajcovanou argumenty
    lze mnohdy sprosťákovi natrhnout prdel od ucha k uchu mnohem snáze, než zlolajnou koprolálií.

    Páč se považuju v oblasti slušňáren i hulváren za bilingvního, považujte to za názor psychologicky zdělaného experta.

    Jáchym

    OdpovědětVymazat
  84. Paní liško, za socialismu jsem nebyla plnoletá, nemohla jsem tedy být v odboji jako vy.
    Když je zmíněn pan Stejskal, za něj bylo slušněji, nikdo mi nenadával do dřístů jako občan sousedního státu.Promińte mi mou účast, také se raději nechám zapsat na diskus, je tam svobodněji.
    AL

    OdpovědětVymazat
  85. V Leukerbadu božsky.

    OdpovědětVymazat
  86. Ládíku!!!, nazdar, kde to je?

    OdpovědětVymazat
  87. Al

    zkuste to tu ještě, asi jste nová, ty nadávky Biliona jsou jeho testovací způsob. Zkouší tím koho vytočí a pak mu nadává tím více.

    OdpovědětVymazat
  88. Ládíku, to je hezké, že v daleké cizině nezapomínáte na rodný krtinec.

    OdpovědětVymazat
  89. Nahlédla jsem pod pana Hořejšího a jsem ráda, že na světě žijí statečnější lidé než zdejší kulinářská společnost, která nechce nic vidět a nic slyšet. Vezměte se s pokryteckým panem profesorem za ruce a odpovězte na jednu prostou otázku:kolik si jich vezmete domů nebo dáte ze svých platů nebo důchodů.
    Jsou jich celé desítky, minimálně
    I míra svobodného názoru je větší než tady, kde je jiný názor dříst.

    OdpovědětVymazat
  90. Jedna skromná otázka k marmeládám: proč ničit chuť kvalitního ovoce mícháním s jinými druhy a ochucováním? Rybízovou - není-li zbytečně teplo, hezky odpařím dle receptu mé maminky a máme na linecké a promazání dortu. Maliny a ostružiny (obojí zahradní) zbavím peciček propasírováním a postup stejný. A když jsou vedra či mě přemůže lenost, koupím klidně Gelfix.
    Letos budeme hlavně jíst ovoce čerstvé,na mřížkový koláč a možná pěnu z bílků, marmelád máme dosti. Rybíz asi opadá, jeho kyselost mě neoslňuje. Pokud dozrají meruňky a bude jich dost (máme docela mladý stromek), tak snad z nich alespoň dvě skleničky - také na lepení cukroví na vánoce.
    No, nechtěla jsem psát tolik slov, stačila otázka, která je na začátku. Pokud se dozvím důvod "míchanic", budu ráda.

    OdpovědětVymazat
  91. Vidím podle Vasjy i podle buldatry a dalších, že se na toho profesora Hořejšího budu muset taky podívat.

    OdpovědětVymazat
  92. Zapomněla jsem se podepsat
    AL
    Paní Violo, nebudu tam, kde mne vypuzují. Pan Bilion není sám hulvátem, pan JAHA není lepší.
    Je snad povinností jásat nad přílivem migrantů? Kdo to zaplatí?
    AL

    OdpovědětVymazat
  93. Zdravím Babušku Jagušku
    jak ten rybíz připravujete na várku? Odšušňováváte jej, nebo pak cedíte?

    OdpovědětVymazat
  94. Al, to jsou jen dva Bilion a Jaha, všude se najdou podobní i na disqusu.
    Jinak je nás tu více rozumných, ikdyž to tak na první pohled nevypadá :-)

    OdpovědětVymazat
  95. Baba Jaga

    Záleží na tom, proč vlastně ovoce zavařujete. Pokud jde jen o to, že máte na zahrádce ovoce, které potřebujete uchovat, chápu, že s nějakými míchanicemi neztrácíte čas.

    Dnes ale stále více lidí vaří marmelády jako koníčka, baví je experimentovat s chutěmi, barvami, konzistencí atd. Za tím účelem si dokonce my městští ovoce draze kupujeme. U mně se to vyvinulo postupně - dnes mě prostě baví vymýšlet si kombinace a nechat se překvapit výsledkem.

    OdpovědětVymazat
  96. Zdá se mi, že ten článek prof. Hořejšího http://blog.aktualne.cz/blogy/vaclav-horejsi.php?itemid=25496
    je velice rozumný a nedá se mu nic vytknout. Jenže je to příliš ideální. Prof. píše 6500 obcí a do každé jednu rodinu a starosta by je musel hlídat, ale co kdyby je neuhlídal, co kdyby propašovali další a další a nějací spekulanti by jim udělali falešné průkazy, co kdyby se namnožili jako kobylky?
    Podívala jsem se na doporučované video 5 minut z Londýnské muslimské čtvrti a zírala jsem, angličan tam pěšky neprošel a pak ty jejich šariátnické policie a uplatňování práva šaria.
    A jestlipak si pan prof. přečetl článek z protipoudu o migrantech?
    Podle mě má pravdu prezident, když říká, že je možné imigranty přirovnat k jezinkám, jakmile se ohřejí - dostanou povolení a občanství, už budou chtít svá práva.

    OdpovědětVymazat
  97. Otevřená cenzura v České televizi?

    27. 6. 2015

    V pátek kolem 17.40 jsem na ČT 24 slyšel názor pana bývalého velvyslance v Tunisku Jaromíra Přívratského,který vyslovil názor že už od osmdesátých let USA intenzivně podporují islámské radikály v boji proti režimům ,které se jim nelíbí atd.... Na vebu ČT však tento rozhovor nebyl zaznamenán Byl přítomen i redaktor ČT Pavel Novotný - telefonicky.

    Moderátor Přívratského přerušil a urychleně dali příspěvek o návštěvě prezidenta Zemana v jednom z krajů. Neuveřejnění tohoto rozhovoru pokládám za cenzuru ze strany ČT, píše čtenář Miloš Žák.
    (Zkopíroval Jáchym)

    OdpovědětVymazat
  98. Komu se nechce spát a ještě to neviděl, od půl jedenáctý dávají na Nova Cinema Scorseseho Gangy v New Yorku. Jk vznikala americká (a potažmo všechny) demokracie. Doporučuju.

    OdpovědětVymazat
  99. Spomenie si este niekto vobec na toto?:
    http://blog.aktualne.cz/blogy/benjamin-kuras.php?itemid=9365


    (Pozn.- Dnes je časopis premeno-vaný na Express a tak sa zmenila aj mailová adresa z dailyexpress.co.uk na express.co.uk. Správny odkaz k dokumentu je http://www.express.co.uk/news/uk/65628/Secret-plot-to-let-50million-African-workers-into-EU).

    OdpovědětVymazat
  100. Violo 19:18

    Hořejšího si vážím. I přesto, že je mnohdy naivní a idealistický a občas se vyjadřuje i k problematice, o které nemá ten nejlepší přehled.

    Jedna z věcí, kterým mi lezl na nervy Pepa řepa byl jeho neúnavný a občas neférový boj proti prof. Hořejšímu.
    Při kterém poněkud hřešil na to, že se Hořejší nebyl ochoten či schopen bránit symetricky - tedy tu více, tu méně vulgárně.

    Je pravda, že při širokém záběru, který Hořejší měl, jsem nad některými jeho názory tiše učurával smíchy (s uzarděním přiznávám, že totéž se mi tu i tam stane při četbě Vašich příspěvků)

    Což mi nebrání před ním jak se říká "v globále" smekat.
    Ostatně - několikrát jsem byl nařčen, že Jáchym je ve skutečnosti Hořejší.
    Bohužel není, v pár schopnostech ho převyšuje, ale ve zdrcující většině schopností se pohybuje někde ve výši jeho kolen.

    Pokud mě tu něco sere, tak je to bipolárnost i velikánů mezi soukrtky - buď je někdo "náš" nebo s námi nekope a zaslouží si zadupat do země.
    Jáchym

    OdpovědětVymazat
  101. Jáchym

    Jo tak idealistický a naivní? Já bych spíš řekla, že je Hořejší elitářský a svou aroganci ne dost dobře skrývá za ušlechtilými řečmi.

    Pomalu začíná jít o to, že elitáři jako je Hořejší budou prosazovat své "idelaistické" názory v praxi doslova přes mrtvoly lůzy, jejímiž plebejskými názory opovrhují. Není divu, že se proti nim hlas lidu vymezuje čím dál bipolárněji. Ne že by mu to bylo co platné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hlavně dává do jedné kupy diktátory a normální demokratické politiky, to se mi na hořejším nelíbí ...

      Vymazat
  102. Ad: Anonymná AL
    ...nikdo mi nenadával do dřístů jako občan sousedního státu.

    Dristy nie su nadavka. Dristy su dristy. Neviem, ako je to v cestine. V slovencine je to toto:

    drístať p.tárať
    tárať expr. nepremyslene, nerozvážne, obyč. veľa a zbytočne hovoriť • expr.: trepať • tliapať • trieskať • plieskať • búchať • kvákať • hrub. drístať: tára, trepe hlúposti; trieska, plieska, búcha do sveta; ustavične kváka o tom istom; drísta samé hlúposti • expr.: pliesť • motať (bez zmyslu): Čo toľko pletieš, moceš? • expr.: mlieť • trkotať • drkotať • rapotať (rýchlo, obyč. mechanicky, bez hlbšieho zmyslu): mleli, trkotali o bezvýznamných veciach • pejor. jazyčiť (veľa, zle rozprávať o niekom) • hovor. expr. : repetiť • rependiť • klebetiť: ženy po celý čas repetili, rependili, klebetili o deťoch • expr.: bľabotať • ľapotať • ľaptať: je to iba prázdne bľabotanie; ustavične ľap(o)ce o dačom • hovor. expr. : šepletiť • taľafatkovať • pejor. haraburdiť (tárať o daromniciach): niečo šepletila, taľafatkovala, haraburdila s kamarátkou • expr.: baláchať • balušiť (táraním vyvolávať zmätok): balácha, baluší do sveta • expr.: brblať • brbotať • frfotať: Prestaňte už frfotať! • subšt.: kecať • valiť: nehodno mu veriť, to iba valí • fraz.: strieľať/hovoriť dve na tri • hovoriť,čo slina na jazyk donesie • púšťať si ústa/jazyk na prechádzku/na špacírku • mlátiť prázdnu slamu

    P. S. Nie ste nahodou zo slahacky?:-).

    OdpovědětVymazat
  103. Viola27 června, 2015 19:00
    Al, to jsou jen dva Bilion a Jaha, všude se najdou podobní i na disqusu.
    Jinak je nás tu více rozumných, ikdyž to tak na první pohled nevypadá :-)

    :-)))))

    OdpovědětVymazat
  104. AL, přestaňte se litovat nebo vztekat, jestli tu chcete být, buďte vítána. Nechtějte ale každého nálepkovat, tím si jen ubližujete. Pište své názory za sebe, kdo se bude chtít vyjádřit, přidá reakci. Tady se vzájemně nenapadáme, proč bychom to taky dělali. Jaha mívá své dny, ale jinak je to zgruntu hodnej člověk :o)
    Milý jihoamerikomoravane buldatro, vy již doma? Tak to jste se vrátil v pravý čas! Tady je zatím živo, nejvyšší čas na marmelády (u nás doma jim říkáme máměrády), schováváme totiž pecky z višní ( i třešní, však to víte 1:1), protože doufáme, že Joachym s Číňany dohodl ten obchod a pecky jím dodané budou nakonec rozhodujícím faktorem pro trvalý mír!

    Zrovna koukám, jak Napoleon dopadl v Rusku. Jó, to není sranda naštvat medvěda...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. škoda, že tu není tlačítko: palec nahoru

      Vymazat
  105. Dristy překládám do češtiny jako "plky".
    Jáchym

    OdpovědětVymazat
  106. Ad:aga

    Podla nazvu si filmy nefixujem. mrknem sa a uvidim, ci som to uz videl.
    Vdaka za odkaz.

    OdpovědětVymazat
  107. Davam tu znova odkaz na Kurasa, ked sa tu uz debatuje o Herejsim. Porovnajte si obidva blogy a hlavne CAS, DOBU, kedy to Kuras pisal a co pise Horejsi dnes.

    http://blog.aktualne.cz/blogy/benjamin-kuras.php?itemid=9365


    OdpovědětVymazat
  108. JAHA

    Díky za odkaz na páně Kurasův blog. Panu Hořejšímu jsem ho dala. Uvidíme, jestli zareaguje.
    ---------------------------------------------------------------------------------

    Baba Jaga

    U nás se snažíme sníst co nejvíc ovoce v syrovém stavu. Když nám zbyl angrešt, dělala jsem marmeládu. Jen z angreštu našim holkám nechutnala, tak jsem přidávala maliny. K třešním jsem přidávala višně, protože byla výraznější.

    OdpovědětVymazat
  109. aga

    Na německé stránky nechodím, protože německy umím málo (já vím, je to škoda, i literatura z oboru je v němčině nejlepší a je jí tam nejvíc.. už to nedoženu).
    A když použiju překladač, vyleze mi tohle:

    Angrešt kartáč a pyré. Třešně přiznat. Vanilka lomítko, škrábance a zadejte morek a POD na plody. Vmíchejte cukr a nechte vyluhovat po dobu nejméně 2 hodiny.

    2
    Cook temperamentní vařit a 4 minuty. Vyjměte vanilkový lusk. Jam plnění až po okraj v brýlích, může postavit na hlavu okamžitě verschlie0en a 20 minut.
    :))

    Naštěstí z toho poznám to hlavní... Tak oni opravdu míchají angrešt s třešněmi, vanilku k tomu. To vypadá hodně lákavě. No musím těch angreštů vysadit podstatně víc, na ty experimenty... Ale nejdřív letos zkusím s těmi jablky, vzhledem k množství.

    Baba Jaga
    U mě je důvodem míchání druhů ovoce letošní minimální množství vlastní suroviny. Jinak jsem vždy mívala čistého angreštu zásobu skoro na celou zimu, občas se přikoupilo něco jiného pro změnu chuti. A nikdy se mi nepřejedl. Ale změna je život...

    OdpovědětVymazat
  110. Hořejšímu prostě hráblo, jinak si to vysvětlit neumím...
    Ten druhý článek je už o fous střízlivější, ale v diskusi pod včerejším řádí jak černá ruka.
    A dřístá. Strašně demagogicky.

    Každopádně největší perlu má na kontě náš milý čertík trololo (který se bez sousloví "ruský troll" už prostě neobejde):

    Mephisto • před 10 hodinami
    Zeman je ruský troll a xenofobie/nacismus/uprchlíci jsou jedním z nosných témat putlerské propagandy za západě - téma na kterém se dá štěpit EU, a tím vnitřně oslabovat. A Putin (jehož je Zeman loutkou) je rozhodně nebezpečnější než islám.

    OdpovědětVymazat
  111. Marie

    sem si říkala, že váhové poměry a dobu vaření si z toho určitě odvodíte i bez znalosti jazyka. A mělo to hezké obrázky :)
    Zajímavý je, že angrešt nejdřív rozmixují. To bych možná zkusila.

    OdpovědětVymazat
  112. zdenekb
    On prostě neví, co slovo troll znamená.

    OdpovědětVymazat
  113. Odposlechnuto:
    Právě mi volal někdo z charity. Jestli prej bych nechtěl věnovat nějaké své oblečení pro hladovějící.
    Poslal jsem je do prdele, protože někdo, komu by padlo moje oblečení, určitě nemůže trpět nedostatkem jídla...

    OdpovědětVymazat
  114. Tužka napíše,...přečetla jsem si blog pana profesora Hořejšího,....a taky,....po letech,....komplet celou diskuzi pod blogem,.....

    Názor na pana profesora jsem už dostatečně prezentovala po přečtení prvního blogu,....

    No,.....chtěla jsem napsat jeden můj oblíbený canc,.....ale, je trochu víc expresívní,......tak jen,....otázka,....napíše jště třetí pokračování,.....a bude hrát dál kličkovanou,....tak starej a tak málo praktických zkušeností,.....

    ......možná by mu jeho názory poopravil pobyt pár týdnů v některých čtvrtích v Paříži, nebo Londýně,....aby vystřízlivěl.

    Ještě si dovolím jeden poznatek,.......naši církevní hodnostáři mlčí,......blog žádný, v novinách žádné články o křesťanské lásce k muslimskému bližnímu, ... žádné návrhy, že církve příjmou na své navrácené majetky tolik a tolik běženců,.......nikde v médiích ani slovo, ani řádek.

    Jistě,...poučeni dějinami, ví, že by museli sejmout kříž i s Kristem,....vylít mešní víno, ....postavit minarety vyšší než věže katedrál,.....jsou poučeni,....historii mají dobře nastudovanou,.....jen ať drží ten kříž pevně,.....a pevně stojí ve své víře,.....mají šanci, že se k nim přidají i někteří dnešní ateisté.

    Budou na Vatikánském náměstí stany pro běžence,....čas nadešel,.....nejen kázat, .... činů je už třeba.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  115. Tak to máme dobré výhledy, když si nahodíme některá známá fakta, tak si nemůžeme být jisti, že všechno dobře dopadne a půjde správným směrem. Naše děti a vnoučata to budou mít těžké.
    Tak třeba:
    1/ Na světě je cca 7 mld. lidí a nárůst počtu pokračuje a nejvíce se množí ti, kde je mizerná životní úroveň, vzdělanost a všeobecná informovanost tamních lidí a kde jejich myšlení ovládají náboženské -ismy a pod. vymývání mozků!
    Důsledek? Obrovská ekologická zátěž dnes už planety a likvidace fauny a hlavně veledůležité flóry.
    Dále důsledkem přelidnění je vzestup vzájemné animozity a nevraživosti v některých přelidněných lokalitách. Příkladem může být např. Jemen, kde se za dvě generace počet lidí zdvojnásobil a také nyní se tam dějí špatné věci, přesně jako u zvířátek, které když v kotci nebo kleci přemnožíte, tak si jdou po krku. Je to prostě zákon přírody!

    2/ Svět a nejen tu část, kde je technologická převaha, ovládají globální korporace a finanční skupiny, které mají dnes ohromnou sílu a jdou si za svými zisky hlava nehlava. Rozhodují nyní o věcech, které mají dalekosáhlé důsledky pro nás všechny. Viz připravovaná smlouva TTIP aj. Politici a hlavně ti západní jsou v podstatě jimi pečlivě vybíráni a na své posty dosazeni a ti potom hrají podle jejich not. To co bylo uvedeno pod bodem 1/ je nezajímá, neřeší to, oni uvažují max. v horizontu svého volebního období a mají jen zájem o své "dividendy" z politického života.

    3/ Důležitá část civilizace a. jedna z nejvyspělejších částí světa trpí těžkou a možná nevyléčitelnou
    nemocí! Vše ovládá mamon, zisk, pragmatismus a lhaní elit všem a všude a za všech okolností.
    Média lžou, že by se i bolševik styděl. Navíc dosud se spousta zemí Západu nezbavila
    kolonialistického myšlení! Prostě to mají v krvi. Příkladem nesolidního jednání Západu může být
    Rusko, které se po likvidační vládě opilce Jelcina vyhrabává z nejhoršího a má nutně, aby odolávalo
    podrazácké politice Západu v domácí politice nutné prvky omezené demokracie a muselo, aby
    přežilo, např. omezit práva nevládních neziskovek, které slouží jako trojský kůň a rozesírání
    národního prostředí. Nakonec dobře to známe od nás a v poslední době se jejich lidi pěkně odhalili,
    nejen při poslední volbě prezidenta, ale i nyní u imigrantské kauzy, kde se chovají jen podle
    instrukcí a jdou proti zájmům občanů. V EU to nabírá podivných kontur, např. dvě hospodářsky
    rozhozené země jako je Řecko a Itálie, si nechávají na své území dovážet kvanta lidí, kteří jsou
    většinou ekonomičtí emigranti a navíc infikovaní islamistickými bludy, o jejich vzdělanosti a
    případné přínosnosti pro země EU není třeba se bavit, jsou vesměs s jen chatrným vzděláním a
    navíc s neevropskými návyky jiné kultury! Tohle může podporovat jen zlý člověk nebo hlupák. A
    politici EU a nominovaní šíbři (politici zemí EU) výše uvedených pod bodem 2/ se chovají jako
    stádo bezradných oslů. Ale nevěřte tomu, je to záměr a spolčení hlupců. Ale to už jsme u konspirace, která ovšem nabírá reálných tvarů, bohužel.
    Pokr.

    OdpovědětVymazat
  116. Dokončení:
    4/ Evropa místo, aby se spojila s Ruskem, které má ohromné zdroje energií, surovin a prostoru a je
    doslova hladový trh na jeho zboží a služby, se nechala od USA vmanévrovat do pozice hlupáků. Hospodářsky je sankce a vůbec celé chování vůči RF poškozuje především země EU, přičemž
    USA byznys s RF stoupá!
    Tak tohle může udělat jenom, zase hlupák, ale pod bodem 2/ je odpověď, nastrčené loutky na postech prezidentů a premiérů západních zemí, konají podle příkazů. Poslední frajeři politici v
    zemích Evropy, byli zřejmě K. Adenauer či Ch. de Gaulle možná ještě Tatcherová, ale to ostatní
    je jen poslušný kompars USA administrativy. Ale nedivme se, USA mají ještě v SRN 70 let po 2.WW vojenské základny! Celkem mají jich USA ve světě mají 824! A a to o něčem vypovídá. Poslední si zřídili na ploše 630 ha v Kosovu.

    5/ USA vytváří 18% as potřebovávají cca 40% GDP světa! Toto docilují tím, že rezervní měnou světa je dolar (ve kterém jede byznys světa a hlavně energie), který neustále kvantitativně uvolňují, tedy datlují na serverech bank a vytváří debt-dluh, který nemíní nikdy splatit! Ostatní země světa jsou nuceny dolar respektovat a navíc americké dluhopisy nakupovat a splácet. Mechanismus, jak a proč to dělají je vysvětlen v ekon. knihách odborníků. Je jasné, že USA se nechtějí této pozice zbavit a tvrdě potlačují rebely jak jen mohou a jdou na to bez skrupulí. Rus je jeden z rebelů a tak
    to na něj zkouší jednou přes Gruzii, podruhé přes Ukrajinu, kde rozfoukávají nacionalismus.
    ..................................

    Takto jsem nahodil pár nepěkností a nějak nenacházím dobré konce a světélko v tunelu. Zatím to všechno řešili mocní, ale nemoudří válkami a příkořím těm, kteří nebyli poslušní jejich záměrům.
    Ale třeba vidím vše příliš černě a vše se v dobré obrátí. Zatím by stačilo, aby se obrátili lodě plné imigrantů a aby politici Západu a v EU na chvilku získali gule, alespoň jako měl ten náš Topolánek. (-:
    Mějte se přeji všem pěkný den.

    OdpovědětVymazat
  117. Můžeme to chápat tak, že všichni ti, kteří neadorují články na BL, DR, A2 i jinde a jejich autory, Čulíka, Kostlána, Uhlovou, Bittnera, Polického, Recmanovou, Hrebenara, Cempera, Romancovou apod., tak jsou zblblí? Osobně myslím, že lidé jako Vy budou příčinou budoucí občanské války v Evropě. Imigranti, podporovaní a podněcovaní sluncaři proti etnickým Evropanům. U nás je to dobré, protože absolutní většina vám nevěří a nikdy věřit nebude.

    P.S. Konvičku tady nechcete Vy a kdo ještě? My máme k dnešku skoro 200 000 podpisů PROTI a nepobíráme žádné finance z Norských fondů nebo od vlády. Kolik jich máte vy PRO, ač jste protežováni Dienstbierem a dalšími bílými koňmi? A demokracii nám snad upírat nebudete, že? Chystá se petice za referendum o vystoupení z EU. Ten milion hlasů seženeme. V demokracii totiž většina přehlasovává menšinu. Smiřte se s tím, že vždycky prostě nebude po vašem...

    OdpovědětVymazat
  118. Pane Hořejší, od vzdělance bych čekal lépe vypointovaný text než zprofanovanou větu "většina Čechů nějakého muslima viděla pouze v televizi". Vy jste také viděl ledního medvěda jen v televizi a přece byste k němu do klece nevlezl. Nezažil jste na vlastní kůži řádění SS a přece nebudete antifašistům říkat, že nějakého nacistu viděli jen v televizi. Také si den co den neověřujete že vložením ruky do horké vody se spálíte a vložením do ledové omrznete. Připomínáte mi tak jednoho moravského sedláka, jehož poslední slova již ve věku vakcíny proti tetanu a poté, co se poranil o zahnojené vidle zněla "...dochtoři klamó, žádné bacile nésó...".

    Ano, začínáte mi rozumět. V běžném životě se prostě přebírají zkušenosti jiných a staví se na nich.To, že Vy nevěříte, že islám je nacismus pro 21. století, ještě neznamená, že tomu tak není. Je dokonce horší než nacismus, protože se skrývá pod pláštíkem náboženství. Škoda, že Hitler kdysi nevyhlásil nacismus za náboženství. Bylo by zde zajímavé sledovat, jak by Šabatová, Halík a další quislingové pod zvrhlou záminkou náboženské svobody jakožto základního lidského práva obhajovali Buchenwald, Majdanek a Mauthausen, nebo aspoň to, co k nim vedlo. Pravděpodobně bychom se zde dočetli, že nacismus je dobrý, ale že ti, kteří vraždili, nemají se slušnými nacisty, kterých je většina, nic společného.

    A ano, opět mi začínáte rozumět. Tak, jako byli denacifikováni i tzv. slušní Němci, kteří nikdy nikoho nezabili a pouze byli členy či podporovateli nacistické strany, tak je třeba deislamizovat i tzv. slušné muslimy. Protože i oni svou příslušností k této tzv. víře (ve skutečnosti ovšem politické ideologii) legitimizují to, co je jejím jménem pácháno.

    Byl založen Blok proti islámu. Máme právo se bránit postupujícímu zlu. Jsme schopni vnímat minulost, analyzovat ji a přijímat z ní pro sebe preventivní opatření do budoucna. A protože máme demokratické politické zřízení, Vy zase můžete každý den zkoušet vlézt do klece k tomu lednímu medvědovi a každý den se divit, že se od včerejška pořád nezměnil.

    Budoucnost ukáže, kdo měl pravdu. Chci věřit, že jako vědec budete umět přiznat svůj případný omyl. Já jej přiznám, pokud zjistím, že po přijetí statisíců černochů u nás vzroste HDP, klesne kriminalita a vše bude krásné, sluníčkové a happy.
    4 • Odpovědět•Sdílet ›
    Avatar
    petrph • před 18 hodinami
    Jak se to říká,sliby se slibujou,blázni se radujou.Pan profesor dobře ví že to co navrhuje,je naprosto nesmyslné.Jen tak zběžně:
    ad 1.Jím uváděný melting pot už dávno přestal fungovat i v USA,už tam vidí že imigranti z rizikových oblastí zůstávají segregováni a uzavírají se do ghet.
    ad 3, Vynucenou práci ve veřejných službách zakázal Ustavní soud,že by pan profesor zapomněl? A nějak podobně by se těžko vynucovala jakási výuka.
    Technická poznámka ,stát nemá pro obce peníze už dnes tak kde by vzal a dal na imigranty?
    Mimochodem,naprosto naivní je jeho tvrzení že by bylo možné kvůli nějakému nesplnění a nechození někam je poslat domů,jak dostanou azyl je to téměř nemožné.
    ad 4) K čemu by potřebovali schengenská víza?Výhodou schengenu je přece to že se na hranicích nic nekontroluje.
    ad 5)Tady vlastně pan profesor popírá vše co napsal předtím. Prý "naložili zase na lodi a nasměrovali je do Libye? Tedy do zcela rozvrácené země, ve které by asi brzy pomřeli?"No jistě že asi ne,tak proč předtím tvrdil že ty nepřizpůsobivé budeme vracet,ve většině afrických států je to podobné,dnes už se zabijí i v Tunisu

    OdpovědětVymazat
  119. https://disqus.com/by/deckozestatlu/?l=cs
    Pan Hořejší na ně bude morálně apelovat.
    V tom je fakt dobrej.

    děcko ze Štatlu
    děcko ze Štatlu Darth Plagueis před dnem
    Obávám se, že pan Hořejší nebude dělat nic.
    Neboť on již své udělal.
    Morálně apeloval na hostitele.
    Což je vlastně také tak nějak esenciální.

    OdpovědětVymazat
  120. To: Viola 18:58, Aga 19:11, Anna 21:41, Marie 21:43
    Dík za "marmeládový" pokec, odpovídám hned - zítra vyrážíme na pár dnů prázdninovat.
    Rybíz mele můj drahý jedinec na příslušném zděděném mlýnku. Nevzpomínám si na žádnou umně namíchanou chuť, kterou bych vyhledávala - vlastně v salátech ze syrového ovoce či zeleniny ano - většinou s kysanou smetanou. Ovoce nezavařuji (jen ty jednodruhové marmelády vyrábím) a mrazím jen vlastní lusky a polévkovou zeleninu, velký mrazák jsme vypli už dávno (jsme 2), když lze celoročně kupovat vše čerstvé. Kdyby paní Marie bydlela nedaleko, ráda bych se s ní o případné zahradkářské přebytky podělila.

    Zdravím Vás všechny - i další zdejší diskutující. Psát poznámky k blogům (pokud zrovna cítím potřebu) se mně zdá jednodušší na Disqusu - proč ho vlastně někdo nazval pionýrem? Nejvíce se mně tam líbí to, že se dozvíte o všech reakcích druhých na své povídání.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pionýrem byl nazván proto, že jste se musel registrovat rozuměj složit registrační = pionýrský slib ... a byl to asi řepa ... nevím ...

      Vymazat
    2. zdravím mb

      podle mě byl disqus nazván pionýrem, protože se do něj přihlašovali ti uvědomělí jako první
      a řekla bych, že jej tak jako první pojmenoval Bilion.

      Vymazat
  121. Stačí ještě jeden mladík s kalašnikovem ukrytým ve slunečníku a ve Středozemním moři se budou cáchat jen nelegální migranti.

    A prázdné hotely se stanou prvními základnami kolonistů, kteří přicházejí do Evropy, aby ji změnili k obrazu svému. Souhlasím s definicí sociologoga Petra Hampla, že v té „uprchlické vlně“ téměř chybějí uprchlíci a je tam relativně málo běženců hledajících nový domov. Převažují kolonisté, jejichž cílem je změnit Evropskou unii v mozaiku ghett a no go zones a vytvořit tak prostor, v němž oba kontinenty z demografického, ekonomického a kulturního hlediska splynou. Jsou inspirováni (a někteří zřejmě placeni) zločineckým „Islámským státem“ a cestu jim usnadňují zkorumpované špičky EU, jak správně usuzuje bezpečnostní expert Jaroslav Salivar. V tom se spíše než svým ctihodným předchůdcům více podobají svým současným africkým a ukrajinským protějškům

    Záměrná dlouholetá nečinnost Evropské komise se dá logicky vysvětlit jen nějakou formou napojení na tento masový obchod s lidmi, nikoli neschopností či akutními záchvaty bruselské demence typu zákazu fotografování na ulicích a náměstích kvůli ochraně panoramatu. Masivní a neuvěřitelně agresivní kampaň v médiích, která nás má přesvědčit o tom, že naší povinností je změnit náš kontinent na malou roztomilou Afriku obohacenou lidsky a kulturně, je nepřímým důkazem toho, že jde o zaplacenou reklamu. Abych parafrázoval Voskovce a Wericha, tak blbej nikdo není, ty stupidity píšou za cizí peníze.

    OdpovědětVymazat
  122. Baba Jaga

    Zdravím. Tak si to hezky užijte.
    Nevím, proč došlo k označení Disqusu jako Pionýr. Že by dobrovolně povinný?

    OdpovědětVymazat
  123. Válka v lidech odhaluje jejich skrytou povahu. Slušný a vzdělaný muž se najednou může proměnit v lítou bestii, zatímco prostý dělník se může ukázat jako slušná a velkorysá lidská bytost. A to dokonce i v té „nejmorálnější armádě na světě“ – oxymóron, pokud izraelská armáda takovou opravdu někdy byla.

    Platí to pro všechny armády a v izraelské armádě v minulé válce v Gaze byla situace ještě horší. Důvody pro útok na pásmo Gazy byly pochybné. Arabové chytili tři izraelské chlapce, očividně ve snaze dosáhnout výměny zajatců, pak zpanikařili a chlapce zabili. Izraelci reagovali, Palestinci reagovali a naše vláda – se rozhodla pro rozsáhlý útok. V naší vládě sedí i trubky, které nemají ani ponětí o tom, co je to válka. A právě oni rozhodli o útoku proti Gaze. A to rozhodnutí byl skutečný válečný zločin.

    Pásmo Gazy je malé území přeplněné 1,8 milionu lidských bytostí, z nichž polovinu tvoří potomci uprchlíků z oblastí, které se během války z roku 1948 staly územím Izraele. Takový útok musel za všech okolností skončit s velkým počtem civilních obětí. Jiná skutečnost ale činí realitu mnohem horší.

    Izrael je demokratický stát. Vůdci musejí být voleni. A voliče tvoří rodiče a prarodiče vojáků, příslušníků řádné armády a záložních jednotek. To znamená, že Izrael je mimořádně citlivý na oběti. Pokud by v akci padlo mnoho izraelských vojáků, padla by i vláda. Proto je maximem izraelské armády vyhýbat se obětem za jakoukoli cenu – za jakoukoli cenu pro nepřítele, přesněji. Pro záchranu jednoho vojáka je povoleno zabít deset, dvacet, sto civilistů z opačné strany.

    Toto nepsané pravidlo symbolizuje tzv. Hannibalova procedura, kódové označení pro snahu za každou cenu zabránit tomu, aby izraelský voják padl do zajetí. I v tomto případě funguje „demokratický“ princip: žádná izraelská vláda by neustála propuštění mnoha desítek palestinských vězňů výměnou za jednoho izraelského vojáka. Ergo: je třeba zabránit zajetí izraelského vojáka, i kdyby on sám měl v rámci procesu přijít o život.

    Hannibal umožňuje – vlastně nařizuje – páchání nevyslovitelných škod a ztrát ve snaze zabránit zajetí vojáka. Už jen tato procedura je sama o sobě válečným zločinem.

    Zodpovědná vláda, byť s minimem bojových zkušeností, by tohle všechno – ve chvíli, kdy rozhoduje o vojenské operaci – věděla. Pokud to nevědí, je povinností armádních velitelů, kteří jsou často přítomni na jednáních vlády, jim to všem vysvětlit. Pochybuju, že tak učinili.

    To vše znamená, že jakmile válka začala, důsledky byly prakticky nevyhnutelné. Ve snaze vyhnout se vážnějším izraelským ztrátám musely být prostřednictvím bezpilotníků, stíhaček a děl srovnány se zemí celé čtvrti. A to se očividně stalo.

    Obyvatelstvo bylo často varováno, aby uprchlo, a mnozí to i udělali. Další ale nikoli; nechtěli za sebou nechat vše, co jim bylo drahé. Někteří začali prchat ve chvíli, kdy útok už začal, další zůstali a věřili v zázrak. Nechť si čtenář zkusí sám představit, jak by se v takové situaci zachoval. Přidejte k tomu lidský prvek – směsici humánních a sadistických mužů, dobrých a špatných mužů, které najdete ve všech bojových jednotkách na světě, a máte před sebou obrázek toho, co se dělo.

    Jakmile válka začne, „věci se dějí“, říká se. Válečných zločinů může být více nebo méně, ale i tak jich bude mnoho.

    To vše mohli velitelé izraelské armády vysvětlit vyšetřovacímu výboru, ale nevysvětlili, protože jim vláda zakázala vypovídat. Výhodnější je totiž šmahem tvrdit, že všichni činitelé OSN jsou antisemité, kteří nenávidí Izrael, takže odpovídat na jejich otázky je kontraproduktivní.

    Jsme morální. Máme pravdu a právo na své straně. Od přírody. Nic s tím nenaděláme. Ti, kteří nás obviňují, musejí být antisemité. Prostá logika.

    Ať jdou všichni k čertu!

    Aktualizováno ( Neděle, 28 Červen 2015 05:31 )
    **************************************************************************
    Pokud Vám text připadá antisemitský - pak se omlouvám.
    Autorem je Žid a občan Izraele.
    Jáchym

    OdpovědětVymazat
  124. Ad: anonymny

    My vieme citat i na disquse, pokial chceme. nemusite tu zbytocne tapetovat. Staci ROZUMNY a KRATKY odkaz. Napr., ako som dal na 5 rokov stary blog Kurasa. Napiste nazov blogu a nick a datum. A usetrite nam tu 10 stran denne, minimalne:-).

    OdpovědětVymazat
  125. Baba Jaga:

    Nejsem sice autorem, to nejspíš Pepa Řepa... ale bral jsem to vždy jako metaforu povinné registrace - ošátkování jako v Pionýru. Jinak uznávám, že Disqus má i nějaké výhody, ale jak už jsem několikrát psal, připadá mi v těch vláknech dost nepřehledný. A když se na začátku do sebe pustí dva hodně psaví jedinci, musíte prokousat několik stran jejich štěkání, než se dostanete k něčemu zajímavějšímu. Tady (a dříve na reCaptche) stačí rychle rolovat... :o)
    Navíc se tam navezla strašná spousta "fejsbůčkářů", co je baví právě onen typ "diskuse" - něco vykřiknout, olajkovat kamarády a jít zas o diskusní dům dál.

    Hezké prázdninování.

    OdpovědětVymazat
  126. Ad:Zdenekb
    A když se na začátku do sebe pustí dva hodně psaví jedinci,...

    No, tych jedincov je tam hojne (namatkou Brom, amat, Suchanek, obcan, emissary, targus...). A ked sa zakusnu, tak to je otrava stekov a dozadovania sa presnych cisel zakonov a podobnych dristov na niekolko stran, az zmysel jednej normalnej vety, ci myslienky, na ktorej to zacne, sa celkom strati. Dalsia vec -pokial kliknete na odkaz (napr. na nejaky web...), tak ked sa chcete vratit spat, tak disqus znovanacitava otravne dlho a na zaciatok, nie tam, kde ste boli (napr. odkliknem tretiu davku prispevkov, kliknem tam na nejaky odkaz, pozriem si ho a vratit sa spat mozem nazad na 1 seriu stekov, musim 2x rolovat na koniec, klik na dalsie prispevky..., aby som sa dostal, kde som. Jedina moznost je potom robit to tak ako tu, odkaz si skopcit, dat na novu listu a po precitani sa vratit. Takze napr. "vyhoda" priameho kliku na odkazy v texte diskusnych prispevkov je nanic.

    OdpovědětVymazat
  127. Jsem zcela jednoznačně PROTI přijímání ilegálních uprchlíků v SOUČASNÉ době a současným způsobem.

    Na druhé straně nesouhlasím s tím, abychom si ulehčovali situaci poněkud pitomým globálním zdůrazňováním, že se jedná o - z větší části - nevzdělané primitivy.

    Jedná se o směs lidí s různými motivy:
    Většina jsou VYBRANÍ členové rodin tamní "střední třídy". Rodiny se složily na částku, ktrerá je v našich podmínkách - s ohledem na medián tamní a naší kupní síly - úměrná částkou někde mezi půl a jedním miliónem korun.

    Tuto částku, na kterou se složí mnohdy několik desítek lidí, zaplatí profesionálnímu gangu převaděčů.

    Těžko se jim lze divit

    Na rozdíl od nás je jim jasné, že při průběžném podpalování konfliktů ze strany těch sil, které mají v plánu vyhubit
    - či k vzájemnému vyhubení tak či onak přinutit -
    v lepším případě
    několik málo miliard lidí (nás v kotlince pochopitelně nevyjímaje)
    jsou oni a jejich blízcí na řadě jako první.

    Proč je tato emigrace podporována a propagována ?
    jednak má maximálně poničit a marginalizovat Evropu - stylem, který se osvědčil na Ukrajině a ZATÍM byl poněkud přibržděn v postjelcinovském Rusku - onom Rusku demokrata Jelcina, jedoucího na levný etanol.

    Putin je, pochopitelně, inteligentní a cynický politik, který - díky přístupu k informacím rozvědky - ví velmi dobře, že hraje vabank.

    Co se týče přátelství - má a musí nás coby Evropany rád jako osinu v prdeli.
    Tedy - pokud by věřil báchorce, že si své Vůdce do pekel vybíráme sami, že tu existuje fakt, aledoopravdy fakt, něco jako "vláda lidu", občanů, cizím (v současnosti v česku a okolíVELMI cizím) slovem DEMOKRACIE .

    Takovýdle lobogo, čecháčci ! Demokracie podle amerického mustru přece po desítky let existovala v Jižní Americe, kde se bez povolení USA neuprdl ani jediný tamní diktátor.
    A uprdl-li se,
    byl to poslední prd v jeho životě.

    Ať žije Demokracie, Pravda a Láska, Humanitární vraždění, ať žijí europatlantické hovnoty !

    Ať žije Sláveček Sobotka, který s nasazením lógru z nočního kafete dosáhl Vítězství - musíme dobrovolně přijmout několikanásobek povinné kvóty uprchlíků
    .
    (Z malé, ale jistě významné části teroristy, pečlivě dosazené společnou komisí CIA a jí podřízeného Islámského státu,
    Ale jistě to bude jen menšina - několik desítek profesionálně vyškolených špičkových hrdlořezů :-)

    Ať žije Oblbama - náš Velký Černý Otec z Bílého domu !


    OdpovědětVymazat
  128. Práve ide na STV 2 divadelna inscenacia, Romulus Velky. Kto sa pamata, diskutovali sme o tom (poslednom cisarovi) Rima na ACZ, kde som uviedol, ze je to velmi dobre spracovane v inscenacii, kde hraje cisara Lasica. Prave teraz to ide.
    Velmi odporucam, prinajhorsom si to nahrat:-).

    OdpovědětVymazat
  129. objevila jsem bilióna, alias maloměšťáka! Je na diskusu tedy Pionýru (jeho vlastní označení) jako Balík Vesnický!!! Jo, odříkaného chleba největší krajáč :-)

    OdpovědětVymazat
  130. To: Anna 11:07 a zdenekb 12:19
    Dík za přání - určitě se budeme mít tak, jak si to uděláme. Co zapomeneme doma si koupíme či se bez toho obejdeme.
    Nevím, kolik veřejných webů je ještě bez povinné registrace - tahle z Aktuálně byla docela bezproblémová a podle IP si nás asi najdou všude. Ale učinil jste pro její zaryté odpůrce skutečně mnoho, pane Zdenku, však to zde bylo po zásluze oceněno.
    Koukla jsem nyní cvičně na Disqus, že rolování je stejně rychlé jako tady - řazení mám od nejnovějšího. Ono "lajkování" mě nebere, ani jsem do teď netušila, že lze řadit podle něho. A návaznost diskusí se mi naopak líbí - co mě nezajímá, přejedu fofrem. "Štěká" se občas (ba nevybíravě, jak mě na jubilejní 100. stránce původní krtkovny utřela paní Anastázie - to asi nezapomenu dlouho) i tady, navíc mnozí nenapíší, na co reagují a já se pak v té jitrnici nevyznám. Pokud má někdo nicků více, tak to nezkoumám - jméno jako jméno, že. Ale mám radost, když se tu i tam někteří "známe" a když zareaguje i autor blogu.

    No, dlouhá souvětí upravovat nebudu a zkusím, zda se mi opět podaří publikovat bez kontrolních obrázků.
    Je léto, buďme k sobě tolerantní. Jindy taky.

    OdpovědětVymazat
  131. Kdepak - opět pivo. Bez kontroly asi je jednou denně.

    OdpovědětVymazat
  132. Jsme na laně Tomáše Laně ?
    Prý "mistrný tah " !
    ***************************************
    A to je druhý smysl uprchlických kvót. Jakýsi skvělý psycholog v komisi docílil, aby země uprchlíky přijaly minimálně v počtu, jaký navrhovaly kvóty, umožnil zemím, aby svým „zásadovým“ odporem k „bruselskému diktátu“ vůči vlastní veřejnosti ubrali vítr z plachet domácím extrémistům a dosáhl toho, aby se země začaly sdružovat k prosazování svých požadavků.
    To je zcela legitimní a demokratické. Stejně jako je legitimní vyjednávat si výjimky. To učinily Dánsko, Británie, Maďarsko, Bulharsko a Řecko. Maďarsko, Bulharsko a Řecko jsou hraniční země, kam směřuje největší proud uprchlíků.

    ************************************************************
    Ano, výjimečně souhlasím.
    Mistrný tah.
    Pokud by bylo ještě u Slávečka co politicky kastrovat, byl by politicky vykastrován.

    Ale takto to považuji za poněkud nadbytečné cvakání nunvářskými kleštěmi.

    K tomu, aby se na místě "premiéra" naší pimprdlové rupobolinky někdo udržel, musí být buď vazal, nebo zastrašená a vydíratelná šmouha na zahraničním, pokud možno zaoceánském toaletním papíře - nebo politický eunuch.

    To poslední je nejméně odpudivé a tak Slávečkovi přeji co nejméně postkastračních obtíží.



    Nevím, co je lepší.

    OdpovědětVymazat
  133. Bilion je udavacsky lidsky vred vyrazil jinde i kdyz vcera na Disqus plival

    OdpovědětVymazat
  134. Anonymní28 června, 2015 13:31
    Já bych nebyl tak přísnej. Bilión má svá - jak hovoria jahovia - svoje svojské špecifiká.

    Občas je až hypnoticky únavný, občas neskutečně agresivní a nespravedlivý.
    Ale dost často přijde s myšlenkou, která je neotřelá a chytrá.

    Celkově ho považuji za přínos, byť kdyby si odpustil ty nejagresivnější výpady, byl by mnohem přínosnější.

    Obecně - skoro každý sem přinesl nějakou myšlenku, za kterou jsem byl vděčný.

    Určitě i jaha a mbčko, i když si momentálně už - coby sklerotik - nevzpomínám, kdy to bylo naposledy.
    Snad i hoven , chocholouš a jeho klony to tu pohnojili svým na dusičnany bohatým trusem.

    Jáchym

    OdpovědětVymazat
  135. Tak bilionovy sa zacal sam dobrovolne odhalovat:-))).

    http://blog.aktualne.cz/blogy/vaclav-horejsi.php?itemid=25496

    Balík Vesnický odpovedá pred pár minutami nicku naokraj123

    Balík Vesnický naokraj123 • před 26 minutami
    Já jsem pozemšťan , občan globální civilizace, jsem křtěn a biřmován, avšak k různým věroukám mám různé výhrady, včetně té křesťanské. Pleti jsme nyní bronzovější...
    ...
    ...

    OdpovědětVymazat
  136. Jáchyme,

    díky za odpověď, nápodobně se bavím (zcela upřímně) vašimi příspěvky, jak jsou hezky legračně napsané, máte talent podobně jako prof. Hořejší, nebo Pepa Řepa, nebo buldatra.
    a tohle "Pokud mě tu něco sere, tak je to bipolárnost i velikánů mezi soukrtky - buď je někdo "náš" nebo s námi nekope a zaslouží si zadupat do země." jsem tu nějak nepozorovala, myslím že tu obecně nemáme rádi hulváty.

    OdpovědětVymazat
  137. Jáchyme

    "Občas je až hypnoticky únavný, občas neskutečně agresivní a nespravedlivý.
    Ale dost často přijde s myšlenkou, která je neotřelá a chytrá."

    Já bych dodala, že je k neučtení a absolutně nesnáší kritiku. Ovšem jak se dal do obhajoby prof. Hořejšího, to se mi líbí. Jak mu pomáhá udolávat diskusní protivníky.
    Prof. Hořejší je velmi milý idealista a je to biolog, na to nesmíme zapomínat a vnímá jistě výhodu, která plyne z mísení ras i kultur.

    Napsal také článek o imigrantech Tomáš Sedláček, jako studovaný také sociolog by na to mohl mít stejný názor.

    OdpovědětVymazat
  138. "Bilion je udavacsky lidsky vred vyrazil jinde i kdyz vcera na Disqus plival" někdo napsal

    koho udal?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Udaval i aktualne za rasismus podle neho

      Vymazat
    2. Hola.a proc to udavate ??? :-)

      Vymazat
  139. já jsem nepsala o biliónovi, abych jej práskla, jen se tu pár dní neobjevil a to mi nešlo do hlavy. Nebývá to u něj zvykem. Taky si nejsem vědoma, že by někoho udával. Jeho názory jsou možná kontroverzní, rozhodně však dobře vyargumentované. Sice jsem nepochopila jeho averzi vůči PŘ, ale říkám tomu dva kohouti na jednom smetišti, ostatně tak jsme se myslím na tom i shodli.

    OdpovědětVymazat
  140. Baba Jaga:

    Máte pravdu, že rolovat lze stejně rychle tady i tam, ale na Disqusu se mi při tom pomaleji načítají příspěvky a nové stránky... dost možná je ale chyba na mém nevýkonném přijímači. Navíc komentáře v druhé řadě vláken musíte každý jednotlivě rozbalovat. Zdržuje to.
    S tím dáváním palců jsem se nachytal... - musím přiznat, že jsem si už zvykl, a když s někým souhlasím, taky mu dám jaksi samovolně bod. :o) Ale rozhodně by mi nechybělo.
    Ostatní je asi věc zvyku. Nakonec... každý ať si vybere, co mu vyhovuje.

    Zas k nám někdy nakoukněte.
    Za obrázkouvou reCaptchu omluva, ale opravdu ji neumím vypnout.
    Aspoň si prohlídnete pivo, pizzu a bagety... Hubnoucím a dietářům se omlouvám zvlášť. ;o).

    OdpovědětVymazat
  141. Baba Jaga

    S těmi jednodruhovými marmeládami a saláty vůbec nejste sama - asi to tak dělá hodně lidí. Spíš ty kombinace se zkoušejí kvůli potřebě experimentovat, nebo jako v mém případě - z nouze ctnost.
    Chci Vám moc poděkovat za milou nabídku přebytku z Vaší zahrady - je to od Vás krásné gesto a moc si ho vážím. Jsem asi z větší dálky, než co by kamenem dohodil... Ale stejně - díky!

    Mně se tu právě jazyk lepí na patro samou dobrotou. Ago, povedlo se!
    Sice se radši ani neptejte, co všechno v tom je (prošla jsem zahradu a objevila pár hrstí různých pokladů - jahody, černý rybíz), ale spolu s dvěma jablky a hrstí koupených třešní je to vážně neskutečně lahodné. Akorát nevím, co to způsobuje tu výraznou, sladce pikantní chuť - snad hlavně angrešt, kterého je více než polovina, prostě nezklamal. Lehce jsem promixovala, vařila jen chvilku, přidala cukr, želírovací cukr a kyselinu citronovou - a je to vynikající. Pustím se brzy do něčeho dalšího, mám zálusk na meruňky. Takže taky díky za pomoc!

    OdpovědětVymazat
  142. marie

    Tak to gratuluju, já tomu říkám multimarmeláda. Podle mne dělá právě angrešt (a potom mirabelky) nejlepší marmeládu, daleko lepší, než je původní chuť ovoce. Ovšem meruňky jsou taky skvělé, vždy trochu kyselejší než byste předpokládala (pokud je neloupete, tu kyselost způsobuje slupka). Jen se mršky rády kazí, je třeba si dávat pozor, vše sterilizovat atd.

    OdpovědětVymazat
  143. https://www.youtube.com/watch?v=oei2lB9MBo0&feature=youtu.be

    OdpovědětVymazat
  144. Balík Vesnický Bilion
    Jak to líčíte...to je jak z nějakého apokalyptického filmu.
    V Londýně jsem tedy byl jen párkrát...ale vždycky v pohodě, i večer.
    Mnohokrát jsem byl v Berlíně, v jeho západní části...taky v poho.
    Jistě . kdo tam žije nastálo, tak to vnímá jinak....ale nepřeháníte tak trochu ? A neselhávají tedy příslušné zodpovědné instituce britské ? Např. ve Švýcarsku prý je situace klidná, přičemž je tam populace muslimů také poměrně vysoká. Zakázalo stavby minaretů - což musilo přece zasáhnout srdéčko musulmana pořídně...no a žádné pouliční apokalyptické scény se neodehrály, jak to,že Švýcaři začleňují úspěšně ?
    Ta scénka s Pinochetem na závěr toho filmu, ta mi málem urvala srdce. Skoro jak scénka z papežského paláce od Costa Gavrase, jak šéfovi nacistického vyhlazovacího tábora zajišťují vatikánští preáíti útěk do Jižní Ameriky, taktéž dosti působivá scéna.

    Včera ten lhář a udavač tvrdil, že není pro přísun muslimských emigrantů.Tak to bylo vždycky, když psal udání změnil nick a dělal, že není ani kydač ani šlapka. V Londýně byl tak ve snu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zalovnicek zaluje ....ze vas to bavi.....Nebo nejaka stara krivda ? :-))))

      Vymazat
  145. V každém případě Liško máte dobrý postřeh,
    je legrační, že toho pána lze poznat v každém převleku.

    OdpovědětVymazat
  146. anonymní

    mohla bych se vžít do biliona a odpovědět v jeho duchu, že v tomto příspěvku nikde nepíše, že je pro přijímání muslimských emigrantů. Píše jen o tom, že byl v Londýně a Berlíně a že po dobu jeho pobytu tam nepozoroval neklid. :-)

    OdpovědětVymazat
  147. Blazen se nezapre jen meni masky

    OdpovědětVymazat
  148. Nejste moc chytrá je to tam pokaždé. Zahnojil už dva blogy a nadává Muellerovi. Pak začne vyhrožování a nakonec ho smažou pro vulgaritu, když bude vyhrožovat, že udá server pro rasismus a tak zase změní jméno.Pořád dokola.Ani Stejskalovi se nechtělo kvůli němu na policii vysvětlovat. Už na něj nikdo nereaguje jen vy. Zase bude klid tady.
    Já tady taky být nemusím.Budete mít klid, šlo mi o to vyhnat ho z a.cz.Tady si dělejte co chcete.Účel splněn, tam dlouho kazit debatu nebude.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No teda vy ale mate starosti ....no muj salek caje to teda neni !!!!

      Vymazat
  149. anonymní

    Jestli píšete ke mě, tak jsem měla snahu z Biliona udělat dobrého diskutéra, ale také jsem s ním už ztratila trpělivost. Ale momentálně se mi líbí, jak je s prof . Hořejším a proti Dart Plagueis. A na A.cz mělo pifku více lidí od voleb prezidenta, takže se není čemu divit, že třeba Bilion dělá, co dělá.

    OdpovědětVymazat
  150. anonymní
    jestli Bilion nadával panu Muellerovi, tak to už je asi smazané, protože to nevidím.
    A ještě mi řekněte z čeho usuzujete, že nejsem moc chytrá?

    OdpovědětVymazat
  151. A jako důkaz pro mb a ty co zajímal původ pojmenování

    17, 5 bilionů dolarů vrátit nejde napsal(a):
    Opět povětšinu jen ta hysterie.

    Ano - prostě tu přihlášku do pionýra /SSM, KSČ/ někteří nechtějí podat....tak to chápeme my, kteří jsme ji také kdysi nepodali. Kupodivu opět zdravím Pepu Řepu.
    Tomu vy " počítačově gramotní " a " mladěperspektivní" a " neobsesivní" (kolik z vás ale paradoxně přicupitalo hned po vyhlášení náboru do pionýra - to abyste světu dokázali, že vy počítavě gramotní jste, jste i mladějiskrní ???....anebo to prostě potřebujete, musíte to mít, i kdybyste opět jen šířili yosifoviny a resloviny, nesmíte si nechat šanci vstoupit do pionýra ujít, kdo byl prvním členem -.Ládík ???) rozumět nemůžete, chytíte se všeho co je in, kdybyste žili tehdy, nosili možná nejen rudé šátky, ale i rudé trenýrky, to kdyby vás někdo kádroval i na toaletě - ať to máte v richtigu i tam.

    Korunu tomu dodal TomášL - máte si prý vypnout webkamery, aby si vás nemohl prohlížet - co vše provozujete při prohlížení porna.
    Na jedné straně prej jste paranoidní, když se nechcete přihlásit do pionýra...na straně druhé si vás hodlá prohlížet přes webkameru, to nemá chybu, to je jak z blázince.

    A starej Stejskal ve své hysterii dokonce neváhá přizvukovat těm, kdo si utahujou ze stáří - pryč je náhle jeho korektnost, je třeba totiž nalifrovat co nejvíc matroše do pionýra. Z údajně nestranného editora se stal náborář.
    Až ho kopnou do zadnice, protože není dost in - rozsvítí se i jemu. Pozdě.

    Něco vám prozradím. Obrovské tajemství. Tento typ diskuze už např. na ekonomických anglofonních serverech probíhá leta. Jen na málo z nich se ale diskutuje - a povětšinu to je i tak o velmi málo diskutérech, tak tři až pět, zbytek je samozřejmě jen smetí.

    Zde se také v té záplavě yosifovské propagandy či v reslově flašinetářské produkci dalo najít docela dost zajímavých vhledů, potažmo i nehysterický , inteligentní humor /zdravím mistra humorné glosy jozku/ a určitě i řada faktů /naposledy .viz svatováclavská legenda a vstupy " pamětníka" a...... /sakra, ta paměť !!!!!/.

    Nejde o to, že se někdo rozloučil a stále se na staré platformě objevuje - to přece není o posedlosti, to je o slušnosti nespláchnout jen tak řadu kontaktů co měl se zdejšími lidmi. A o tom vyjádřit názor, že se prostě do pionýra nepřihlásím..
    Jednomu třeba může být líto ztratit kontakt s lidmi , které jsme zdravil výše /přidám Reveila, Joachyma Brezinu...a dalš - kterým se omlouvám, však oni vědí., že hlava každého je nedokonalá a nepamatuje si vše.../.

    Když tak ať napíšou na email
    opicezvesmiru@seznam.cz
    kdyby měli podobný pocit.
    A co s tím, pokud by to také považovali za aspoň malý problém, který by se dal řešit /napadlo mě udělat si takovou jakousi sešlost " straomilců tady z tohoto blogu - byla by to možná i nějaká forma protestu - kdybychom ignorovali " pionýra" - a tady pod tímto blogem bychom pokračovali jako "skauti", není přece tak těžké mít otevřeny 2 okna a diskutovat zde takovým způsobem i jiný blog.
    (Ti škodolibí ať se ale prosím zdrží. Nemám zájem otvírat konzervu s prošlými fazolemi a čichat k ní či pročítat si pičoviny nějakých exotů . Držte se svého pionýrského kroužku a podporujte svého pionýrského vedoucího... bude to brzy potřebovat, NWR dluhopisy jsou v pásmu junk - možná časem celý váš pionýrský kroužek prodají Křetínskému nebo Babišovi, i s vašim vedoucím, taková je holt doba, opět se budete hlásit za blbce dobrovolně, sami....???!!!!...s vámi se netřeba loučit, beztak vás časem uvidím všecky v nějakém masovém průvodu - ti zdatnější z vás budou k zahlédnutí na tribunách, matroš bude pochodovat pod tribunami, povedou jej hoši z Pravého sektoru...ha, ha, ha..:-)))

    P.S. Vybírám poštu jen od těch, jeichž email znám a pošta je avizována dopředu.

    OdpovědětVymazat
  152. Anonymní:

    "šlo mi o to vyhnat ho z a.cz"... to jste zaměstnanec Aktuálně, nebo to děláte ze své vůle, ve svém osobním volnu a zadarmo? Nic ve zlém, ale to mi taky nepřipadá jako úplně zdravá zábava... ;o).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zda se ,ze vim odkud vitr fouka.....divna a nebojim se napsat ,odporna zabava ! Georgina .

      Vymazat
  153. Včera večer jsem si pustila agou doporučený film M. Scorseseho Gangy New Yorku.
    Po úvodní bitevní vřavě jsem to chtěla vypnout, ale přemohla se a koukala dál. Musím říct, že mě to vtáhlo a nebyl problém dokoukat až do konce, byť velmi pozdního nočního času.
    Viděl jste to někdo? Pro připomenutí:

    http://www.csfd.cz/film/8245-gangy-new-yorku/
    „Film Martina Scorseseho Gangy New Yorku se odehrává v 60. letech 19. století na jihu Manhattanu. Občanská válka je v plném proudu a Amerika stojí na pokraji chaosu. Pro chudé obyvatele New Yorku to však není jediná válka - druhá se odehrává přímo v ulicích za jejich okny. Jejich domovem je čtvrť Five Points - jedna z nejchudších čtvrtí v celé Americe, která je sužována neustálými boji mezi znepřátelenými gangy, usilujícími o nadvládu v ulicích. Čtvrť plná bídy a zločinu, která se stala magnetem pro aktivity podsvětí.“

    Kdo se trochu vyznáte v kinematografii – je ten krvavý řeznický přístup k látce pro režiséra obvyklý, prostě že to jinak neumí a je to jeho tvůrčí rukopis? Musela jsem hodněkrát zavírat oči, lidi se brutálně řezali a umírali opravdu jak na běžícím pásu…
    A jak to mám brát z historického hlediska – přece není možné, aby před 150 lety tam za mořem vládl takový středověk? Až tak šílený chaos, kdy vládne totalita pár bossů, zákon silnějšího a zákon prachů – stylem „Když něco chceš, ukradni si to!“…

    Je mi jasné, že šlo o dvě válečné roviny a že tu válčí dvě Ameriky –
    „Čistá“ Amerika konzervativních starousedlíků a nová, multikulturální Amerika přistěhovalců. Vítězství druhé z nich předznamenalo, jak bude o pár desetiletí později vypadat nejenom New York, nýbrž celé Spojené státy (k hledání dalších politických paralel vybízí postava Řezníka, který si bere trochu z rozdělitele lidu Abrahama Lincolna a trochu z George W. Bushe, jiného mocipána sjednávajícího pořádek strachem).“
    Člověka by mohlo napadnout, že Amerika si svůj problém s přistěhovalci prošla, a obstála, ale situace Evropy dnes je zcela jiná… o tom asi nemá cenu dlouze mluvit.

    Takže „Gangy New Yorku jsou velkým filmem, jenž se nebojí ukázat, že ruce, které vybudovaly současnou Ameriku, byly pořádně zaneřáděné krví.“
    Tak toto by si měli mnozí její vyznavači často připomínat.
    A pro mě je nepochopitelné, jakou cestou se to vše do té původní, fungující demokracie, přetavilo. (O té dnešní raději nemluvím.)

    A ještě se vtírá otázka – kdyby padla demokracie, bude tu zpátky válka gangů? Nebo může jít vývoj někam jinou cestou, ne jen zpátky? Na to neumím odpovědět.

    OdpovědětVymazat
  154. Viola:

    Ale s tím kopnutím editora do zadnice byl pan Bilion prorokem...

    OdpovědětVymazat
  155. Pica Bilionova najednou ochotne probira picoviny jinych pic na pionyru a dela ze je to jina pica.Ale pica picou zustane takove nesmysly jina pica nepise

    OdpovědětVymazat
  156. Co když je nemocnej? Nedivila bych se. Pak by asi bylo lidštější si ho nevšímat, když je sprostej. Pokud to tu zdenkovi nevadí... A radši ho nerozebírat, nehádat se, neopakovat mu pořád dokola, že se chová tak a tak a aby se polepšil... buď tomu rozumí, a nebo ne, a pak... no nic, nemůžu radit. Ale třeba se sem zase vrátí.
    Potřebuje odezvu, a když se mu jí nedostane, zase odejde.
    Mě osobně toto nemůže urazit.

    OdpovědětVymazat
  157. marie:

    Vadí. Jako mi už vadilo několik příspěvků... ale jednak chci opravdu zachovat volnost, a jednak pokud pryže použiju poprvé, nastaví se tím nějaká laťka, a udělám ze sebe skutečné mazací Boží Voko na půl úvazku. Tomu se chci vyhnout... takže bych poprosil, dámy zejména, aby podobné výlevy velkoryse přehlédly a nechaly vyhnít. :o)

    OdpovědětVymazat
  158. marie

    Já mám od Scorseseho nejraději Poslední pokušení Krista. Nejsem znalec, ale každý Scorseseho film je jiný, rozhodně se samoúčelně nevyžívá v potocích krve, myslím, že volí prostředky adekvátní tématu. Hlavně se ale podle mne snaží být co nejautentičtější a nelže.

    Na Gangy v NY bych se asi podruhý už dívat nevydržela, ale definitivně jsem si potvrdila, o čem je západní demokracie. Podle mne jiná ani v USA nikdy nebyla, ten původní "etos" se nepřetavil, jen učesal. Navíc si stále myslím, že to někdo/něco řídí z pozadí, a jen přitahuje či povoluje otěže té smečce psů, kteří tomu slouží. I ta "čistá" Amerika původních přistěhovalců byla založena zednáří...

    OdpovědětVymazat
  159. za prvé je náhodou dobré mít biliona, je fakt eso všech diskuzí, byť je nedůtklivý(ješitný jak sviňa)
    za druhé se mi nelíbí, že tu někdo exhibuje svýma sprosťárnama, to je mi čtyřikrát milejší lehce nesnášenlivý bilion

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lisko...palec nahoru. G.

      Vymazat
    2. bilion?! mele páté přes deváté, jedna věta popírá druhou, kdo mu rozumí je borec.

      Vymazat
    3. také palec nahoru :)

      Vymazat
  160. Stanislav novotný, bývalý policejní prezident:

    "Imigrační tsunami ještě zřetelněji než kdykoli v minulosti odhaluje antievropskou a protinárodní podstatu politiky EU. Odhaluje také primární podřízenost EU zájmům americké administrativy, která zjevně disponuje řadou instrumentů, jimiž drží evropské politiky v šachu. Tento fakt ovšem naše politiky neomlouvá a měli bychom jim připomenout, vůči komu nesou odpovědnost.

    Především však musíme znovu a znovu opakovat, že jednou z hlavních příčin současného náporu migrantů na Evropu byla a je extrémně nebezpečná politika Západu, zejména pak USA, která zvedla stavidla migrace od střední Asie přes Blízký východ až po Afriku. Bez korekce dosavadního trendu se bude situace dále zhoršovat. Nemůžeme po libosti likvidovat funkční vlády zemí, do jejichž vnitřního uspořádání nám nic není. Nesmíme podporovat tak temné síly – jako jsou např. protagonisté Islámského státu – kvůli prosazování vlastních ekonomických a geostrategických zájmů.

    Zdůraznění míry odpovědnosti je mimořádně důležité, neboť obnažuje neomalenost, s jakou se odpovědné figury snaží rozložit odpovědnost za imigraci na lidi, kteří nemají s jejich předchozími rozhodnutími nic společného. Všimněte si také, že i u nás dnes nejhlasitěji volají po přijímání nelegálních migrantů ti, kteří dříve volali po bombardování a převratech v zemích, které jsou dnes zdrojem neštěstí místních i nás Evropanů.

    Za všechny si neodpustím citát vizionáře Karla Schwarzenberga (r. 2011):

    „Pád režimu Muammara Kaddáfího otevírá novou etapu historie svobodné Libye, která je z mnoha hledisek velmi důležitá pro klidný vývoj a bezpečnost celé oblasti.“
    (zkopíroval jáchym)


    OdpovědětVymazat
  161. Definice agresora:

    "Agresor je stát, který přepadne cizí zemi dříve, než tak učiní Spojené státy"

    OdpovědětVymazat
  162. zdenekb

    Za sebe můžu slíbit, no problém.

    aga

    Každopádně jsem ráda, že jsem film viděla, samotnou by mě to asi nepřitáhlo. Filmy moc nesleduju, a tak mi ani slavnej autor nic moc neříká... Ale v tomto případě opravdu nelituju času ani těch zavíraných očí, pořád ještě to bylo v nějakých hranicích vkusu, byl cítit silný záměr... a hlavně to vypovídalo, co by se člověk četbou nedozvěděl tak působivě. Herci se mi líbili, nakonec i šťastný konec.. S tím pozadím toho všeho máte pravdu, to je oč tu běží.

    OdpovědětVymazat
  163. Viola28 června, 2015 18:07
    anonymní

    mohla bych se vžít do biliona a odpovědět v jeho duchu, že v tomto příspěvku nikde nepíše, že je pro přijímání muslimských emigrantů. Píše jen o tom, že byl v Londýně a Berlíně a že po dobu jeho pobytu tam nepozoroval neklid. :-)

    Mozete vysvetlit, preco mate neustale potrebu cosi za biliona UHLADZOVAT, co ani on nechce???:-)))

    OdpovědětVymazat
  164. Anonymní28 června, 2015 18:09
    Blazen se nezapre jen meni masky


    :-))))-

    OdpovědětVymazat
  165. Odpovědi

    Anonymní28 června, 2015 20:45
    No teda vy ale mate starosti ....no muj salek caje to teda neni !!!!

    Odpovědět


    Popisal presne sposob bilionoveho, predtym ceskomalomestackeho, teraz... rozmyslania. Ze vam to nedochadza, to je vas problem:-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nedochazi...asi proto ,ze bydlim hodne daleko -))))) A kdyz budu mit len tento problem ,tak si budu skakat . Dobrou noc .G.

      Vymazat
  166. Ad: Marie
    Viděl jste to někdo? Pro připomenutí:...

    Keed si vsimnete vyssie, tak som Age podakoval za tip, ale zaroven som napisal, ze ja si nefixujem filmy podla nazvov. Takze som si to zapol a hned vypol. Lebo som to DAAAVNO videl. Stacilo mi prvych 5 minut. Suma sumarum, ako som sa na film pozeral pred xyz rokmi, tak i vcera - asi velmi drahy film O NICOM!!!

    OdpovědětVymazat
  167. Aby ste rozumeli, PRECO o NICOM. V tej dobe sucasne existovalo xyz miest v Amerike, teda nielen NEW AMSTERDAM!!! (nie NEW YORK!!!), kde bezal zivot O ZIVOT!!! tento film vypovedal MOZNO o nejakom DROBNOM vyseku dejin - nic vynimocne v tej dobe, nic svetoborne pre USA. Takych znicenych a zmrtvachvstalych miest bolo...

    OdpovědětVymazat
  168. Anonymní28 června, 2015 20:07
    Pica Bilionova najednou ochotne probira picoviny jinych pic na pionyru a dela ze je to jina pica.Ale pica picou zustane takove nesmysly jina pica nepise

    Preco to, anonymny HRDINO pisete TU?!!! Napiste to iste na pioniersky disqus, nas tie Vase dristy nezaujimaju. Vyjadrujete sa k textom na diskquse VULGARNE, tak to, HRDINO, davajte VULGARNE TAM!!!

    Ak nas chcete o niecom z disqusu informovat (neverite, ale my vieme citat i disqus!!!, ale prosim, piste:-))), tak to piste na urovni tohoto priestoru.

    Pokial nechapete o com pisem,. tak by som poprosil pana Zdenkab, aby Vas, pokial v tom (vulgarizmoch) budete pokracovat, jednoducho zrusil na tomto fore. Kritizujte, ironizujte...ale nebudte vulgarny. Je to nieco, co je problem pre Vas?

    OdpovědětVymazat
  169. Stacilo mi prvych 5 minut. Suma sumarum, ako som sa na film pozeral pred xyz rokmi, tak i vcera - asi velmi drahy film O NICOM!!!
    ****************************************
    kdysi jsem se - ve svých patnácti letech - snažil přesvědčit svého přestárlého pětačtyřicetiletého otce z výšin svého uměleckého rozhledu, že Janáčkova hudba je O NICOM !!!

    Od té doby jsem zblbl natolik, že si jej dobrovolně pouštím.
    Pochopitelně do sluchátek, abych neprozradil svůj duševní úpadek.

    Jojo, mít tak JAHOVU suverenitu, to by se mi žilo...

    Jáchym

    OdpovědětVymazat
  170. Konecne Vas opustila skleroza a spomenul ste si na nejaku moju myslienku. Pokrok, myslim:-).

    OdpovědětVymazat
  171. Este, keby sa Vam podarilo DOCITAT, kde vysvetlujem PRECO!!! a AZ POTOM reagovat- tak to uz by bol s Vasou sklerozou dobre. Teraz to vyzera, ze ste schopny precitat iba NIECO a potom sa Vam cosi v hlave zablokuje. Ale, je to dobry zaciatok :-)))).

    OdpovědětVymazat
  172. Jojo, mít tak JAHOVU suverenitu, to by se mi žilo...

    Jáchym

    Nerobte si iluzie. Cim viacej viete, tym horsie sa Vam zije. Verte mi, ja som uz na pokraji. Nechcite vediet tolko co ja. Ani ja by som nechcel, keby som mohol...:-).

    OdpovědětVymazat