13 června, 2015

KRTINEC č.3

225 komentářů:

  1. Knedlík řekl "cikorka" a je v ty pjaty bez práce. Ještě že taková slova nepoužívám.

    OdpovědětVymazat
  2. Z PL:
    " EU kritizuje Rusko, že je nedemokratické. Ale přece Putin byl demokraticky zvolen a má podporu drtivé většiny Rusů.
    Má Evropská komise či „evropský prezident“ větší legitimitu a podporu, když je de facto nikdo nezvolil?

    Má EU právo někoho poučovat o tom, co je demokratické, potom, jakým způsobem byla protlačena přes francouzské, nizozemské a irské „ne“ evropská ústava alias Lisabonská smlouva?

    Mají právo Spojené státy kritizovat Rusko, když prezident USA překračuje často své pravomoci a fakticky vyhlašuje války bez schválení Kongresem? Když je pošlapávána Ústava, jak dokazuje Ron Paul (ohledně Fed a tak dále)?

    Samozřejmě, že se nám ruská podoba demokracie nemusí líbit stejně tak, jako se leccos z rysů současné západní demokracie nepochybně nelíbí Rusům.
    Rusko je rozsáhlá země, která procházela odlišným ekonomickým i myšlenkovým vývojem. Rusko nebylo ovlivněno jakoukoliv podobou „svého“ osvícenství, z politického carského samoděržaví se propadlo do ruské podoby bolševického komunismu.
    Obdobím kapitalismu a s ním i vývojem demokratických institucí Rusko fakticky neprošlo. Jeho cesta k demokracii je a bude jiná, složitější i spletitější – a pro nás, kteří jsme po staletí procházeli více vývojem v úzkém kontaktu se Západem, méně s Východem, snad i nepochopitelnější. Ale to by nás nemělo opravňovat ke kazatelství a mentorování.

    Souhlasím také s vašimi příklady, které nejsou žádnou zářivou vizitkou současného stavu západní demokracie. Evropská unie se svými institucemi je vším, kromě demokraticky fungujícího tělesa. Kéž bychom napřeli více úsilí na naše vlastní zdokonalování a vylepšování a méně se snažili poučovat všechny kolem nás. Mám dojem, že vlastních „domácích úkolů“ máme habaděj!

    Není to také tak, že Putin zavedl v Rusku nějaký pořádek po jelcinovském chaosu? Nemohlo to bez nástupu Putina vypadat v Rusku jako nyní na Ukrajině – tedy rozpadlý mafiánský stát oligarchů? A jaká je alternativa k Putinovi? Komunisté, šovinisté či fašisté typu Žirinovského či „prozápadní liberálové“, kteří již v Rusku vládli a kteří chtějí zavést výdobytky typu homosexuálních svazků a podobně...

    Nejsem žádným znalcem detailních poměrů v Rusku, ani za Jelcina, ani za Putina. Jedno je však jisté, což se dá snadno dohledat v nepřeberném zdroji zahraničních internetových informací.

    Prezident Putin, „díky“ chybám Západu, vrátil Rusům pocit hrdosti, loajality ke svému státu i důvěru ve svého vůdce. Jak je vidět, Rusové se snadněji smiřují s hospodářskými potížemi i poklesem životní úrovně, neboť nad ty řadí patriotické hodnoty příslušnosti k velkému národu a hrdosti nad ním.
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Jistě, Západ si může lehkovážně pohrávat s myšlenkou destabilizovat politický systém v čele s prezidentem Putinem. Měl by si ovšem také položit otázku, kdo prezidenta Putina v takovém případě nahradí, a zda taková změna bude v našem zájmu. Při hledání takové odpovědi by bylo užitečné ohlédnout se nejprve do Libye a Iráku.

    Tam se cenná ponaučení najít dají.
    !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi

    1. Jste pomýlený
      demokrtacie je tam, kde se pořádá dohový pochod. Když není duha není demoška.

      Další podmínkou není rovnost všech, ale pozitivní diskríminace vybraných, z čehož nevyhnutelně plyne, že jiní budou upozadněni....jen se to nesmí říkat.

      Spanilá korektně politická mluva. Nesmíte mluvit jako Ludva Vaculík věci označit pravým jménem.

      Potom kvotičky....na cokoliv.

      A vydžendrovat.

      Právo neplatí....demokrat zbrusu nový zavedl LICKOPRÁVO

      Už Werich mluvil o tom, že rádi poučujeme jako Zao v Gaze, jak napraví souboj pejzatých a bradatých.Na něj čekají asi tak jako na Havla
      Werich radil, sprav střechu doma....zatejká.

      Jinak jste to napsal pěkně

      Vymazat
  3. Někdo je bořič, někdo stavitel. Když se bořič stane stavitelem, je průšvih. Když se stavitel stane bořičem, dělá to podle plánu (zná "plán B"). Bořičů je vždycky více, jsou více viditelní a ambiciózní. Myslím si, že strukturu BV nezbořil stavitel, to by následky vypadaly jinak.
    Z "kolektivního vedení" EU mě jímá hrůza. Kolektivní pravomoc přece nemůže existovat, když stejná ústa zakazují mluvit o kolektivní vině, tedy o kolektivní odpovědnosti. Kolektivní rozhodnutí = žádné rozhodnutí. Saracéni to vědí a zaplaví Evropu. Narazí jenom na Rusa a možná na Sobieského.

    OdpovědětVymazat
  4. Pepo,
    chválu směrujte na autora, já jen ctrlc/v.
    Celý text

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Exposlanec-ODS-Putin-vratil-Rusum-hrdost-Pokusu-oslabit-Rusko-se-desim-Teprve-z-takoveho-Ruska-pujde-hruza-A-tyto-uchylnosti-a-odpudivost-379307

    Autora jinak nemusím, stejně jako jána Čarnogurského, na kterého jsem Vám a Jahovi dal odkaz.
    Ale jak jste asi pochopil, snažím se posuzovat pravdu, lež, omyl i prozření padni komu padni.

    Určitě se nejen můžu, ale dokonce zákonitě musím mýlit.
    Jako každej.

    OdpovědětVymazat
  5. Zajímalo by mě, jak rychle může proběhnout degenerace rasy.

    OdpovědětVymazat
  6. Ládík

    "Myslím si, že strukturu BV nezbořil stavitel, to by následky vypadaly jinak."

    To nemůžete vědět, dokud nevíte, co vlastně staví. Vycházíte z mylného předpokladu, že snad nový, lepší BV?

    OdpovědětVymazat
  7. Ad:Jachym
    Odpovedal som Vam. je to na konci Krtinca 2.

    OdpovědětVymazat
  8. aga -
    výsledkem je válka a vlna saracénů. Nevěřím, že na BV zasahoval stavitel. Zatím kácí les, lítají třísky. Na budoucí demokratické odbytiště zboží to nevypadá.

    OdpovědětVymazat
  9. Nepřímý útok na Evropu. Neodebírala zboží a sama rostla, měnila rozložení sil ve světě.

    OdpovědětVymazat
  10. Ládík

    No a jak víte, že právě to není stavitelův zájem? Staviteli na BV houby záleží, stejně jako mu houby záleží na Evropě. Staví si na SVÉM písečku, a k tomu potřebuje strhnout to, co považuje za zbytečnou přítěž či konkurenci.

    OdpovědětVymazat
  11. Anonymní13 června, 2015 09:49 (Jáchym?)

    To je mimořádně dobře napsáno a shrnuto (jeden žasne, že se dá souhlasit někdy i s ódéesákem).
    Bohužel, i když to vyložíte takto - srozumitelně a v zásadě neprůstřelně - na Disvkusu a všude jinde vás vyštěkají jako putinofila. Nikdo neposlouchá a lajna je mediálně určená.
    Na čí straně stojíš soudruhu? Vyber si A nebo B, nic dalšího neexistuje!

    OdpovědětVymazat
  12. aga -
    jen uvažuju, že stavitelem je bořič a v tom případě bylo všechno po 2 staletí špatně.

    OdpovědětVymazat
  13. zdenekb -
    jako by Losna i Mažňák měli škrabošky.... jenže mi tam nehraje spolupráce SSSR+USA v případě vraždy 298 lidí v malajském letadle, oba státy drží basu a přicmrndávači z Holandska nebo Malajsie mají sražené podpatky.

    OdpovědětVymazat
  14. Tužka napíše,......je to politický poker,......blufují,....každý drží v rukách dobré karty,....vědí, že soupeř má taky dobrou kartu,.....ale ani jeden z nich neví, jak dobře to číselně soupeři vychází,.....vyčkávají, a blufují,.....

    A k tomu letadlu,.... já spekuluji, :.... že možná vědí, možná nevědí nic,....a i tady nemohou podat důkazy, protože,....pokud vědí,....zjistilo by se, odkud vědí,....a to chtějí utajit.

    Pokud nevědí, nechtějí přiznat, že nevědí, protože by museli přiznat, že jejich celosvětově monitorovací systém má mezery,...a takové věci mocnosti nepřiznávají,....

    Opět pokerová hra,......poker pomůže pochopit mocenské hrátky, je až zarážející, jak se taktika pokeru podobá taktice dobrých politických hráčů,.....když ke stolu zasedne břídil,....bývá zesměšňen, zatlačen do úzkých, oškubán a poražen.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  15. Ládiku,
    kromě toho, že Vás obdivuji coby mimořádně umělecky potentního jedince a vzácnou anomálii lidského druhu Vás mám za lakmusový papírek politováníhodné účinnosti propagandy.

    Nechci se vytahovat, ale snažím se číst všechny prameny, (pokud jsou v řeči mně dostupné), ze kterých naši presstituti a poblitici tzv. "citují".
    A čumim.

    Ale jsem Vám vděčen, že se vyhýbáte autentickému znění, záznamům a stenogramům ( třeba Putinových a Zemanových výroků.)

    Víru je třeba udržovat i za cenu pevně ucpaných uší a pečlivé selekce informací, které by ji mohly nabourat. :-) , :-(
    A s nabouranou vírou se žije těžko - sám jsem toho důkazem.
    Jáchym

    OdpovědětVymazat
  16. Jó... Jáchyme, proto je třeba vybrat si za předmět víry něco, co z principu nabourat nelze.

    Ale to je zase ženský přístup a útok na víru v racionalitu.

    OdpovědětVymazat
  17. Na to mozem zodpovedat, bez citania jeho clanku, ktory ste uviedol.
    No, o tom píšu.

    ODPOVĚĎ BEZ ČTENÍ ČLÁNKU, na který odpovídám.
    Jáchym

    OdpovědětVymazat
  18. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde13 června, 2015 13:13

    Nic nesjednocuje více jak společný nepřítel.

    Zatím srdéčka břidlicových mágů za Velkou Louží plesají, zatím se furt daří držet třicetiletou válku v modu, kdy se dodává oběma stranám a bohatne se z toho /jak kdo, of course, ale to už tak v kastovnických systémech chodí/, zatím se lidi militantního islámu věnují převážně svým vnitřním animozitám / a tak trochu pošilhávají po Izraeli, kterému jejich vnitřní kmenové a sektářské animozity zdánlivě hrají do noty/.
    Skutečný problém /na něj se terprve zadělává, zatím jde o fázi přípravnou/ nastane, až se " islamští protestanté a katolíci" spojí, respektive potlačí své vzájemné animozity ve prospěch vzrůstu animozity vůči větřelcům....a těmi byli a jsou jednoznačně ti, kdož do jejich zemí vpadli ať již silou ekonomickou, finanční, obchodní, politickou, ideologickou nebo vojenskou, zejména pokud jsou konkurenčních starověkých konfesí nebo tovnou jsou viděni cobybezvěrci, nevěřící psi.
    Hloupé je to, že hegemon a z větší části inicátor těchto kárně-výchovných výprav , zatáhl do tohoto rámce tváření motivací jednotlivců, kmenů, skupin , národů.i své " spojence", přičemž tito spojenci nejsou odislamistického světa odděleni vodními oceanickými spoustami či asisjkým elementem...ale v podstatě s budoucím konsolidovaným islamistickýcmsvětem sousedí, tento" evropský Turek".
    A ještě blbějším bude, pokud tento " evropský Turek" bude svým " spojencem" opuštěn,v určité fázi již skutečného tažení islamistů proti " Turkovi".
    A vůbec nejblbějším bude, pokud Rusku bude toto lhostejné, neřku-li že by nyní dodávalo oběma stranám takového konfliktu nyní ono.

    http://www.patria.cz/zpravodajstvi/2934625/vikendar-proc-zapad-nemuze-na-blizkem-vychode-zvitezit.html

    Mezitím ale bude Čochtan stále poštěkávat, ať pověsí levičáky a komunisty....a Pepek Řepků bude usilovně pomlouvat / a později jistě i udávat/ ty své spoluobčany , kdož nesdílejí jeho pitmoučké agitprop hlášky o nutnosti hašení ohňů formou pálení si prstů za někoho jiného ...

    Dle mého by bylo stále tím nejlepším hašením opuštění prostoru ohňů, ať si tamní svá vzájemná vypalování užijí tak, jak kdysi si užila Evropa - v rámci náboženských válek. Opuštění a následné opevnění se, ve spolupráci např. s Ruskem a s využitím amerických technologií.
    Jen skutečně moc hloupé nebo velice zákeřné hovado usiovně pracuje na tom, aby se stalo společným nepřítelem militantní síly, kterou jeho činnost pomáhá sjednocovat ve skutečně silnou moc. Pokud pak taková moc udeří do obranného valu charakteru děravého cedníku - je nasnadě, jak to celé skončí.

    Ve finále pak ty starověké bludy opanovávající na staletí mysli lidí tak, že kvůli jejich držbě neváhali mezi sebou se masově vyvražďovat....vytlačí vědecké poznávání reality.
    Otázkou tedy je , jak se do finále dostat bez větších pohrom na majetcích, na přírodním prostředí a např. na životech lidí či zvířat, neboli jak se dostat k poválečným mírovým jednáním co nejrozumněji, nejmoudřeji.
    (čímž není řečeno, že desakralizaci starověkých bludů musí nutně být doprovázeno vymizením všech antagonismů, např. zatím jen v plenkách hovícího si antagonismu indické akumuace kapitálu, kdy hordy bezzemků neboudou čítat desetitisíce, jak je tomu dnes v případě bezzemků afrických...ale půjde o řádově vyšší skupiny a tedy i řádově větší problém)

    Past ideje liberalismu volného pohybu kapitálu, služeb, statků či osob ale neumožní takové jednání, tedy opět had sežere svůj ocas, lid /veškěrá moc mu patří a odvíjí se od něj/ Západu chce pokračovat ve svém usilování o uspořádání Armageddonu v prostoru tkzv. Starého Světa /pojem Západ coby aktualní monolitické politické centrum je pojmem propagandistickým, nemá oporu v geografii ,ani v ideji kapitalismu manipulované soutěže (viz např. krize 2008 a násl. - příčinou bylo jednání části onoho tkzv. Západu).

    OdpovědětVymazat
  19. Ládík

    "..jen uvažuju, že stavitelem je bořič a v tom případě bylo všechno po 2 staletí špatně..."

    Já rozumím, jak uvažujete, jen namítám, že to může být špatně pro nás, pro BV, pro Evropu - ale ne pro stavitele, který počítá s tím, že na troskách vystaví nový pořádný svět (pořádný pro něj).

    OdpovědětVymazat
  20. Jáchyme -
    kdybych četl texty deprivantů, měl bych o sebe strach.

    OdpovědětVymazat
  21. Před 25 lety jsme chtěli ze zamknuté ohrady. Dnes se objevují trendy, aby do naší ohrady nikdo nevlezl. Ohrada je prostě nejlepší řešení komunikace. Toulat se v ohradě je vlastně ideál.

    OdpovědětVymazat
  22. Ládiku,
    dyť já vim.
    Četba textů, resp. poslech výroků deprivantů byla mým povoláním a dodnes možná tak trochu masochickým zvykem.
    Takže mám trénink, který mi kolikrát umožní přečíst si leckterý článek v Lidových novinách, MF či Právu aniž bych musel seškrabávat svůj oběd ze zdi.

    Pravda ale je, že většinou čtu noviny i internet na záchodě, sichr je sichr a kachlíky jsou kachlíky.
    Jáchym

    OdpovědětVymazat
  23. Ad: Pepa Řepa

    "JAHA píše mnohdy nacionalistické kraviny, ale představy multi-kulti inžinýrů se týkají celého regionu od honvéda po pšonda".


    JAHA pise mnohdy jednoducho PRAVDU! Ze pre Vas v Cesku, a hlavne pre Prazakov, su to "nacionalisticke" a este k tomu "kraviny", tak tomu velmi dobre rozumiem. Ziadny cesky "odbornik" nechapal, ked som pisal, ze za CSSR, ci potom CSFR...na Slovensku boli vyrobcovia zakladnych dielov pre podniky v Cesku, tieto sa do Ceska "predali" za vnutropodnikovu smiesnu cenu a cesky finalizujuci podnik ZHRABOL VSETKO, vratane zahranicneho obchodu. A to vyrevujete, ako ste tzv. penazovodom tu posielali vraj peniaze. Ked teraz musite robit za svoje, bez slovenskej prace a ste teraz v pozicii Slovenska a vyrabate zakladne diely pre Nemcov, Korejcov...za vnutropodnikove ceny a nemate ani PRD uzitku z dalsich ziskov (predaj, zahranicny obchod...) lebo to vsetko sa odvadza do materskych firiem, tak teraz na to nadavate.

    A tak je to so vsetkym. Pri rozdelovani CSFR ste si vymysleli "pomlcku". To nebola pomlcka, to bol jednoducho SPOJOVNIK, tak ako bol spojovnik v nazve Rakusko - Uhorsko. Ale Vy ste taky stat, rovnopravne postavenie dvoch statov v jednej unii NECHCELI!!! Preto vsetci ceski politici, herci, komedianti...poslanci...neustale vyvreskovali o pomlcke. A 99% Cechov naskocilo na takuto primitivnu propagandu ceskych politikov, ktori uz DAVNO!!! mali pripraveny scenar rozdelenia CSFR (okrem mineho, keby ste neboli neinformovany blbec, co podla mna nie ste, tak musite vediet, ze Cesko dalo tlacit kolky v Kanade NIEKOLKO MESIACOV predtym, nez sa vobec dostal k moci na Slovensku hlupak prvej klasy Meciar. Carnogurskeho by ceska politicka spicka neosrala. Hlupaka Meciara, ktory nerozumel NICOMU, Klaus Kalvoda...spracovali aincvaj. A este nechali vykrikovat, ze my sme rozbili republiku:-))).

    Takze - tie Vase pripomienky na moje vraj "nacionalisticke kraviny" su presne kraviny podobneho charakteru, ako kraviny, ktore doteraz koluju medzi ceskym volicstvom. Bez stipky ZNALOSTI ZAKLADNYCH veci!!!:-))):

    OdpovědětVymazat
  24. Ad:
    Anonymní13 června, 2015 09:49
    Z PL:
    " EU kritizuje Rusko, že je nedemokratické. Ale přece Putin byl demokraticky zvolen a má podporu drtivé většiny Rusů.

    https://www.youtube.com/watch?v=vXuVphKtxlY

    Demokracia nadovsetko!!!:-)))

    Samozrejeme, nechcem nikomu brat iluziu demokraticky zvoleneho Putina. Ale demokraticky bol zvoleny i Hitler, ze?

    OdpovědětVymazat
  25. JAHA -
    to je opravdu neotřelá úvaha. Slovenský tygr ... se mi líbí.

    OdpovědětVymazat
  26. Slovenský tygr, české prase
    bratrská láska v celé kráse
    po společném cíli tužba
    hop a je tu družba....

    OdpovědětVymazat
  27. už ani v Rakousku nechtějí imigranty, přestali vyřizovat žádosti o azyl. A to Palata na iDěsu dával v týdnu za vzor Vídeň, jak tam krásně klape multikultisoužití.

    OdpovědětVymazat
  28. Inac, naozaj UPRIMNE lutujem cesku reprezentaciu vo futbale. A som NEVYSLOVNE rad, ze som necital zdovodnenia prehry s futbalovym tajtrlikom Islandom, ale boli v minulosti. Teda - zly travnik, dazd, mraky, nedobra viditelnost, vietor....:-))).

    Co sa mi PACI, PRVYKRAT!!! som cital od Cechov viacmenej slusne komentare, bez hadzania viny na hocikoho a na hocico neceske, ako to ste robili DESATROCIA!!!. Ste na dobrej ceste!!! Drzim palce, este NIC nie je stratene. Len zanechat priposratost, vyplakavanie, zrazit si trochu nicim neobhajitelny hrebienok, skratka - berte sa tak, ako sa beru ine narody:-).

    OdpovědětVymazat
  29. Ad: Ladik!!!
    JAHA -
    to je opravdu neotřelá úvaha. Slovenský tygr ... se mi líbí.


    Terazky neviem presne, co mate na mysli- Keby ste mi to tak trochu pripomenuli, ja sa chytim a pouzijem to v nedelnej kazni...:-).

    OdpovědětVymazat
  30. Jaha -
    (2006)
    Slovensko bylo v České republice považováno za jakéhosi menšího a slabšího bratra, kterého je třeba chránit. Platilo to i pro ekonomiku, kdy jsme i z historických a geografických důvodů měli velký náskok. Ale v poslední době nám Slováci začínají šlapat na paty.
    Slovenská vláda premiéra Dzurindy v roce 2004 spustila změny jako poplatky u lékaře, menší dávky pro nezaměstnané a vyšší DPH na potraviny a další zboží. To umožnilo snížit daně z příjmu lidí a podniků a vylepšit hospodaření státu. Schodek rozpočtu se snížil z šesti procent HDP na polovic, což pomohlo získat větší kredit u západních analytiků a od ratingových agentur lepší hodnocení, než má Česko.
    Zdroj: http://ekonomika.idnes.cz/slovensky-tygr-je-na-rozcesti-dkw-/ekonomika.aspx?c=A060511_214519_ekonomika_dp

    OdpovědětVymazat
  31. Inac, len chcem pripomenut, preco Carnogurskeho fantasmagorie (myslim tym jeho dnesne rozmyslanie, proputinovske fantasmagorie - vid - Slovensko je chranene i proti atomovej zbrani- vraj Vysoke Tatry:-))) - to by znamenalo. ze KTOSI odpali atomovu zbran v Polsku) su prejavom jeho NEPOCHOPENIA dnesnej doby.

    Slovensko ma celkom INU ZBRAN!!! Ovela silnejsiu, ako atomove zbrane!!! A z toho pohladu je uplne VYNIMOCNE!!! a normalni, zdravo rozmyslajuci ludia to vedia. I nasa vlada, nech je lavicova, ci pravicova, to vie tiez. Plyn, ropu...vsetko mozne sa da zohnat a lecno kupit. Z toho CLOVEK NEZIJE!!! Ale BEZ VODY NEPREZIJE!!!

    Ktora komodita bude za chvilu strategicka? Ruska ropa, rusky plyn? Chachacha.

    VODA!!!

    Ktora krajina ma obrovske a strategicke zasoby tejto NAJDOLEZITEJSEJ komodity???
    A myslite si, ze tieto krajiny ju budu davat ostatnym ZADARMO??? Doporucujem robte vsetko preto, aby ste boli s nami kamosi:-))).


    http://www.aktuality.sk/clanok/203502/slovensko-je-druhou-krajinou-na-svete-s-najvacsou-zasobou-pitnej-vody/

    OdpovědětVymazat
  32. Je to dobrý JAHA je žaba, asi ropucha, eště že má Slovensko druhou největší zásobu vody.
    Řekl bych že první, bude v tom Beneš, zkreslil statistiky

    Slovák má všechno nejlepší a nejdelší a JAHA balancující na hraně demence, totálně nechápající, že jak západ tak východ se za sedmdesát let od konce WWII posunuli jinam než je jeho hlavička schopna pochopit, poučuje jiné že nechápou jak se svět točí.
    :-)

    OdpovědětVymazat
  33. Tužka napíše,....nesmíte všemu věřit,......největší zásobarnou kvalitní pitné vody je jezero Bajkal. Druhá největší zásobarna je v ledovcích Antarktidy,....třetí jsou ledovce a podzemní voda Grónska, čtvrtou jezera Kanady,....tak bych mohla pokračovat, v první desítce je i Finsko, a s podivem i Mexiko,....má ohromné kaverny sladké vody,....bohužel, dost hluboko,...největší podzemní čočka je pod hlavním městem,....a dělá tamním odborníkům těžkou hlavu,......pod povrchovým zatížením vytváří,...prozatím, jen mokvající praskliny,......a lidí a staveb neorganizovaně přibývá,....

    No, mohla bych si porépat, .....Slovensko,.....to musel zas někdo Slovákům trochu ponafouknout volátka,.....určitě nějaký domorodec,....i za cenu, že se zesměšní,......

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  34. liško čtěte pozorně
    chtějí jen přičmoudlíka hodit přes Dunaj.
    Asi vznikne novoSlovák Ahmed Pišta Červeňák z matice somálsko-slovenské, národovec 2.0 a vydá se zase do chacharova za svými matly patly
    Mám silné podezření, že ten psychopatický démon s čepičkou u Jílkové, byl náš myslitel.
    Stejná slova, stejný sklon k zuřivosti.

    OdpovědětVymazat
  35. JAHA:

    Spojovník zní sice hezky, ale u nás se holt tomu znaménku prostě říká "pomlčka".
    (Nebo minus.) S tím nic nenaděláte.

    Jinak... fotbal moc nesleduju, ale v nějakých zprávách jsem slyšel hráče a trenéra říkat, že nám uškodilo, že jsme vstřelili gól. Příště si na to musíme dát pozor, a radši žádný nevstřelit... jestli teda dobře chápu taktiku.

    OdpovědětVymazat
  36. Kym vsetky krajiny okolo sa bavili o kadecom, Slovensko, kedze ceskoslovensky minister (zistite si KTO to bol - Cech!!!) dribloval okolo Gabcikovo - Nagymaros s tym, ze NECHCEL urobit ZIADNE rozhodnutie (polopatisticky povedane sral na zaujmy Slovenska, lebo sa Ceska netykali a nezaujimalo ho HRUBE PORUSENIE zmluvy, kedy mal byt vystavany stupen Nygymaros), tak Slovensko, KONKRETNE Jan Carnogursky!!! sa rozhodol a aj REALIZOVAL!!! nahradny variant. Bez toho aby sa pytal Cechov, Madarov, Europskej unie... vydal PRIKAZ na nahradne riesenie, ktore je platne DODNES!!! a preslo i VSETYMI sudnymi procedurami EU!!! Jednoducho vydal PRIKAZ na PREHRADENIE Dunaja na nahradnom mieste -CUNOVO.


    Bol to Jan Carnogursky, ktory tento PRIKAZ vydal, nech uz potom pisal kto chlel, co chcel. Bolo to, skratka HRDINSKE (ked si zistite vsetky tlaky vsetkych statov a , bohuzial i CECHOV!!! PROTI!!!) rozhodnutie Jana Carnogurskeho. A vysledok - VSETKY sudy s Madarskom, ci EU sme, Slovensko VYHRALI!!!

    Teraz OVLADAME Dunaj, MY rozhodujeme, kolko pustime do hlavneho kanalu a kolko do vedlajsieho. Je to NASA PRAVOMOC na zaklade rozhodnutia EUROPSKEHO sudu!!!

    Suma sumarum. Ovladame Dunaj (priehrada Gabcikovo, zdrz Cunovo), ovladame Vah, Hron, ovladame Oravsku priehradu, ovladame najvacsie podzemne zasoby pitnej vody v Europe, ovladame tok rieky Poprad (smer Polsko), sme schopni KEDYKOLVEK vybudovat zasobaren pre vodu stekajucu z Vysokych i Nizkych Tatier.

    Ponimajete, sudruhovia????

    OdpovědětVymazat
  37. Když řekne slovenská žaba že je Komárom větší než Bajkal tak to tak je a když to napíše verzálkami a přidá Chachacha není přece o čem pochybovat

    OdpovědětVymazat
  38. Kdo ovládá Čuňovo....ovládá svět
    Slovenská NASA to řídí

    Ještě ovládnout sklerozu

    OdpovědětVymazat
  39. Spojovník zní sice hezky, ale u nás se holt tomu znaménku prostě říká "pomlčka".
    U nás se spojovníku říká jinak Od č.
    Na Slovensku říkali kokot

    OdpovědětVymazat
  40. V podstatě je to pořád stejná hra.
    Hra na Kokota
    Někdo halt zo kokota bejt musí.

    Vloudila se chybička v překladu Becketa.
    Žádné čekání na Godota, ale na Kokota
    Teď se nechce přijímat somálce ani na Mariahilferštrase tak hodíme běžence přes Dunaj nebo Moravu
    Ať je za kokota kterej je bude vyživovat někdo jinej.

    Přitom jsme za kokoty všichni.
    Lagardeová vymyslela, že MMF bude půjčovat UA i když Hryhoryj nebude půjčku platit a nikdo ani v celé slavné EU necekne.
    Ani Papadopulos, kterej je v EU zato ukáčko ne.

    OdpovědětVymazat
  41. Tužka napíše,.....byla jsem se podívat, když byla skoro dostavěná přehrada GAB-NAD.
    napíšu beze srandy,.....tolik betonu, jsem nikdy už pohromadě neviděla,......ovšem,....

    Dunaj je mocná řeka,......a dejte majzla, aby stavidla přehrady všechnu vodu dobře propouštěla, abyste neměli z Hlavního město podvodní a z Ostrova jen podjezerní hřbet,....Dunaj umí ledacos.

    Můj nevlastní dědeček říkal,....s velkým ohněm lze bojovat,.....před velkou vodou jedině utíkat,......

    Čeho je moc-toho je příliš.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  42. P Ř
    Bohužel JAHA není schopen pochopit, že tady existují Minské dohody, které jsou road map pro jednotlivé kroky na obou stranách a ta ukrajinská nejen že nesplnila změnu UA Ústavy, ale naopak přitvrdila.
    Pak také není jeho hlavička schopna pochopit, proč byl Kerry urychleně v Soči a varoval i ukrajinskou stranu před plánovanou invazí.
    Na to nemusí poslouchat propagandu Rusáků, stačí přečíst kerryho text na stánce State Departmentu.

    A naprosté zděšení nastalo v Kyjevě, když zřejmě mužici poradili separatistům, že se nemusí -zřejmě na oko-trhnout od Ukrajiny

    Proč?
    Inu proto milý JAHO, že by na východ musela posílat svým občanům peněžní dávky a podílet se na asanaci toho co zničila a hladové demonstrace už začínají i v Kyjevě.

    A jak na takový tah-možná chytře markýrovaný- ale směřující k naplnění minských dohod reaguje EU?
    Inu ....přitvrdíme sankce.
    Já mužiky v oblibě nemám, ale nejsem takový dutolebec, abych nepochopil, kdo UA krizi rozjel a fouká dál do válečného ohně, zatímco nám všem nasazují machometáni oprátku z jihu na krk.

    Že toho Rus využil a anektoval Krym očekával zřejmě každý kromě Otíků a OjroOtíků.
    Otovi víc než rok před koncem mandátu omezil Kongres zásadní jednání, aby zase něco nepodělal.
    odkaz si najděte sám

    OdpovědětVymazat
  43. Anonymní13 června, 2015 13:12
    Na to mozem zodpovedat, bez citania jeho clanku, ktory ste uviedol.
    No, o tom píšu.

    ODPOVĚĎ BEZ ČTENÍ ČLÁNKU, na který odpovídám.
    Jáchym



    Robite sa, alebo ste?
    Vy ste nechcel moju reakciu na Carnogurskeho odpovede na jeden clanok (aspon tak som tomu nrozumel!!!), ale na Carnogurskeho, ako takeho a dal ste k tomu JEDEN z jeho XYZ odpovedi. Takze, neviem, PRECO teraz robite zo seba zase idiota. Tomu fakt, nerozumiem.

    OdpovědětVymazat
  44. Anonymní13 června, 2015 17:43
    Je to dobrý JAHA je žaba, asi ropucha, eště že má Slovensko druhou největší zásobu vody.
    Řekl bych že první, bude v tom Beneš, zkreslil statistiky

    Vy ste asi, teda urcite, totalny cesky blazon, ze? Mate aspon sajnu, o com som pisal? Dajte si to vysvetlit nejakemu ceskemu cloveku, mktory skoncil aspon zakladnu skolu. Potom, ked Vam vysvetli, o com som pisal, tak zareagujte, rad Vam odpoviem.

    OdpovědětVymazat
  45. Anonymní13 června, 2015 17:47
    Tužka napíše,....nesmíte všemu věřit,......největší zásobarnou kvalitní pitné vody je jezero Bajkal.

    Vy by ste, Tuzka, mali v prvej rade POZORNE!!! CITAT a POTOM!!! reagovat!!!

    Viete rozdiel medzi STREDNOU EUROPOU a AZIOU (kde je Bajkal???!!!)

    Inac, typicky ceske, pepikovske, neustale TRAPNE reakcie, BEZ PREMYSLANIA o MERITU veci.

    Ale - ja som uz na to zvyknuty. Prekvapil by ma NORMALNY, VECNY...postoj. Zatial je toho na vselijakych serveroch VELMI CHUDOBNE!!! Vacsinou vidim a citam podobne hlupe reakcie, ako tu. Ale ja s tym jnemam problem. Som si vedomy, ze Cesi NEVEDIA citat PODSTATU veci. Preto 20 rokov placu, skomraju, nadavaju...

    Ale - chapem:.).

    OdpovědětVymazat
  46. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde13 června, 2015 19:58

    No jo, s vodou se cosi děje.Moc dobře to nevypadá. Lidi si stěžujou , že nemaj hladinu ve studních tak vysoko jak byli zvyklí.
    Nepamatuju že by pramen na Maria Hilf /nad Zlatýma Horama/ měl tak slabou vydatnost /voda nevytéká z trubky umístěné v korpusu sošky tuším že Panenky Marii, ale až ze spodní výpustě umístěné pod sochou/.
    Ešče že máme ten Kružberk / a nad ním Hartu / dycky tak něco vybyde na várku, nebo radši na dvě.

    OdpovědětVymazat
  47. JAHA:

    Musím přiznat, že jsem nečetl samotný článek, ale v odkazu na něj se píše "slovensko-je-druhou-krajinou-na-svete"... o nějakém rozlišení na střední Evropu nebo Asii ani ťuk...

    OdpovědětVymazat
  48. zdenekb13 června, 2015 17:51
    JAHA:

    Spojovník zní sice hezky, ale u nás se holt tomu znaménku prostě říká "pomlčka".
    (Nebo minus.) S tím nic nenaděláte.


    Nechcem byt taky rezolutny - ale KLAMETE, ako VSETCI VTEDY!!! Aj v cestine mate SPOJOVNIK!!!

    Jednoduch - pouzijem amata - LZETE!!! ako ciganili VSETCI VASI CESKI PREDSTAVITELIA!!!

    http://prirucka.ujc.cas.cz/?id=164

    OdpovědětVymazat
  49. JAHA:

    Pak se vám omlouvám, o existenci spojovníku (resp. gramatickém rozdílu spojovníku a pomlčky) jsem prostě neměl tušení. Nemusíte hned za vším vidět lež.

    OdpovědětVymazat
  50. Ad: Pepa Řepa

    Pokial si teda myslite, ze moja hlavicka nie je schopna pochopit tom co Vasa, fajn. Este si tak ale vo Vasej hlavicke zrovnajste, ako to vsetko zacalo. Prvy - Slavjansk. Zeny, deti, zrazu protestuju . Ani nevedia proci comu. Za dva dni ich vystrieda Putinov specialny vyslanec (to iste robil v Donecku, Krematorsku, Luhansku... na Kryme...az kym ho Putin definitivne neodvolal spat do Moskvy!!!), ktory pride v neoznacenych vojenskym odevoch, so samopalmi, obsadi meszske a okresne zastupitelstvo a vyhlasi, ze Rusi su v danom meste (okrese) diskriminovani a chcu sa pripojit k Rusku.

    Myslite si, ze VSETCI su IDIOTI ako VY a ze nevedia, ze takto postupovali ruske spocialne jednotky na Putinov PRIKAZ na Danbase a na Kryme???

    Vy si naozaj myslite, ze ludia su idioti a nevedia citat Putinove prikazy, zvlast, ked sam PUTIN po anexii Krymu sa priznal, ze tu anexiu sam riadil???

    Ste este tak psychicky zdravy, ked Vy mne chcete vycitat, ze uvadzam LEN veci, ktore priznali SAMOTNI RUSKI predstavitelia o anexii Krymu a o anexii Donbasu???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krym se vrátil do Ruska, kam patří.

      amat

      Vymazat
  51. zdenekb13 června, 2015 20:13
    JAHA:

    Pak se vám omlouvám, o existenci spojovníku (resp. gramatickém rozdílu spojovníku a pomlčky) jsem prostě neměl tušení. Nemusíte hned za vším vidět lež.

    Ale tato LOZ sa minimalne 20!!! rokov z ceskej strany POUZIVALA!!! a DODNES sa POUZIVA!!!

    OdpovědětVymazat
  52. Suma sumarum. Uviedol som LEN FAKTY!!!
    - Slovensko ma jednu z najvacsich zasobarni STRATEGICKEJ suroviny v Europe - PITNEJ PODZEMNEJ VODY!!!
    - Slovensko ma v rukach strategicku vyhodu pouzitia vody rieky Dunaj (Cunovo, Gabcikovo)
    - Slovensko ma v rukach strategicku vyhodu pouzitia dalsich tokov (Oravska priehrada, Vah...ostatne rieky smerujuce do Cierneho mora)
    - Slovensko ma strategicku vyhodu pouzitia rieky Poprad (ustie do Baltskeho mora)
    - Slovensko ma strategicku vyhodu pouzitia rieky Tisa
    . Slovensko ma strategicku vyhodu pouzitia vsetkych ostatnych riek stekajucich zo slovensykch pohori.

    Nevie, comu Cesi v tomto pripade nerozumia, a nadavaju mi. Nechapem.

    OdpovědětVymazat
  53. Přátelé,
    já si prostě nemůžu pomoct - já mám prostě Slováky rád !
    Pochopitelně ne všechny - někteří mají špecifiká, která naštěstí bývala v Čechách vzácnější než u nicnežnárodních slovanských bratří.

    Dnes je ale začínáme co do procenta obyvatel praštěných pavlačí Slováky dohánět , ne-li předehánět. Holt henta konvergencia akási.

    Vona taková Sylvie Filutovna -
    - přes svou nesporně o řád vyšší argumentační schopnost než jahovský východní import křesťanské lásky a pokory -
    by také excelovala coby plukovnice Hlinkových gard -
    - jen kdyby se jednou rozhodla emigrovat pod Tatry - nejnižší velehory této planety.

    (Všimněte si, prosím těch decentně rozmístěných SEDMI spojovníků - v tak krátkém textu!)

    OdpovědětVymazat
  54. Všimněte si, prosím těch decentně rozmístěných SEDMI spojovníků - v tak krátkém textu!)

    Zasa ste len ukazal, ze nemate ani SAJNU, a to z CESTINY!!!, co je spojovni, a co rozdelovnik.

    Vo svojom tajtrlikovskom texte ste totiz nepouzi ANI JEDEN SPOJOVNIK!!!

    Eo ipso - ako 99,99% Cechov nemate ani SAJNU, co je to spojovnik:-))).

    Ale, aby ste nemal mindraky, este som nepoznal Cecha, ktory by rozumel, co je spojovnik, hoci by ste mu to vysvetlovalal 1 tisickrat!!! V Cesku sa to na hodine cestiny neuci, preto pre vacsinu Slovakov sa javite ako taki BLBI:-))Co ja si nemyslim, lebo predsa len som tu s Vami dlhsie a chapem Vas:-).

    OdpovědětVymazat
  55. Za 3 hoďky jsem pokosil 4 pokosy po 80m, prům. šířka 2,4m = cca 7 arů. Ještě 5x tolik a horní louka je dole. Jenže musím klepat kosu, byla to samá přeslička a dřevnatějící ostřice. Spotřeba 0,3l magnezky be bublin. Dám hoďku pauzu a pak 10km poběhám, abych vypotil dnešní dojmy z pc.

    OdpovědětVymazat
  56. Jen jsem nahlédl...a už zase jdu :-D

    Jakelin

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prostě plkání.

      Vymazat
    2. Plkání beru...blýskání je únavné.
      Jo. a díky, že jste se představil/a :-)

      Jakelin

      Vymazat
  57. Jo, poprosil bych pana Ládíka, zda by se mi na mail vyjádřil k mému problému opětovné neúrody švestek, díky.

    Jakelin

    OdpovědětVymazat
  58. Tak Slovensko má v hrsti Polsko, Maďarsko i Rumunsko - drží ruku na kohoutku řek Poprad, Tisa, Dunaj. Zavřou to a dole jsou bez vody. Ještě že nic neteče k nám. A ložiska ropy v Korni - to je terno, kam se hrabou Saudi.

    OdpovědětVymazat
  59. Ad: Ladik!!!

    Ja som netvrdil, ze ich (kohosi) mame v hrsti. Ja so m uviedol FAKTY!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlavně s tou Tisou, fakt jako hrom.
      :)))
      amat

      Vymazat
  60. Jaha, 20:37
    ;-)
    To NIEJE pravda !!!

    Dal jsem si záležet, aby tam alespoň JEDEN spojovník opravdu byl, to je ten osmý:
    " .... začínáme co do procenta obyvatel praštěných pavlačí Slováky dohánět , NE-LI předehánět..."

    OdpovědětVymazat
  61. Na Slovensku se objevilo podezření na onemocnění nebezpečným virem MERS, který ve světě od roku 2012 usmrtil přes čtyři stovky lidí. Příznaky nemoci se projevily v Žilině u devětatřicetiletého cizince, jehož zdravotníci převezli na specializované pracoviště univerzitní nemocnice v Bratislavě.

    Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/slovensko-mers-podezrely-09p-/zahranicni.aspx?c=A150613_181930_zahranicni_wlk

    OdpovědětVymazat
  62. Ládík

    Nesplněno :-)

    Jakelin

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. už i s chlupama, zítra jsou fotky

      Vymazat
    2. ANO !!!!!!!!
      Teď už ANO !!!!!!!!!!!!!!!
      Díky a DOBŘE doběhněte !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      :-D

      Jakelin

      Vymazat
  63. Jakeline, nedivím se.
    A já vám to říkala...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý večer přeji,

      nějak se teď ztrácím "co" :-)

      Jakelin

      Vymazat
  64. Inac, aby ste Ladiku!!! rozumel ASPON JEDNEJ veci, z mnohych. Madari dali na medzinarodny sud Slovensko kvoli tomu, ze nepokracovalo v ceskom sposobe riesenia Gabcikovo-Nagymaros, teda, ze vtedajsi ceskoslovensky minister neurobil NIC !!! po Hrubom poruseni zmluvy. No a Jan Carnogursky, na svoje triko, PRIKAZAL realizovat nahradne riesenie - stupen Cunovo. Tisice aut navozili hrube kamene do Dunaja a prehrdili Dunaj na SLOVENSKOM uzemi, v Cunove!!! Vtedajsi ceskoslovensky minister sa osival, ale Carnogursky, ako predseda vlady Slovenskej republiky to zobral na seba!!!

    Po cca 20 rokoch sudov Slovensko VYHRALO VSETKY spory a medzinarodny sud uznal, ze sme na taketo riesenie mali pravo. Skratka a jednoducho - Madari so svojimi kluckami o nnedestatku vody do dunajskych ramien, o protipravnom konani Slovenska... -PREHRALI!!! Teraz do dunajskych mrtvych ramien (na madarskej i slovenskej strane) dodame TOLKO VODY, kolko uzname za vhodne!!!, Madari sa uz poucili a po poredchadzajucich par rokoch, kedy neustale cosi protestovali, tak uz s tym skoncili. Jednoducho -RESPEKTUJU!!! fakt, zeč vodu rozdelujeme MY!!!

    Tak to len trochu o jednom z problemov, ktory som uvadzal:-))).

    OdpovědětVymazat
  65. AD: ANONYMNI
    Dal jsem si záležet, aby tam alespoň JEDEN spojovník opravdu byl, to je ten osmý:
    " .... začínáme co do procenta obyvatel praštěných pavlačí Slováky dohánět , NE-LI předehánět..."


    Vy si fakt MYSLITE, ZE ne-li JE SPOJOVNIK?:-))))

    No, te Buh, cestinari. Uz sa nicomu nebudem cudovat, co napisu Cesi:-))))

    OdpovědětVymazat
  66. Beriem spat. Vraj v cestine je spojovnik i vtedy, ked oddeluje slovo LI. Takze beriem spat moju poznamku (aj ked legicky to spojovnik nie je, ale v pravopise cstiny, pokial sa mpouzije LI, tak je)


    Takze sa ospravedlnujem, mate pravdu, spojovnik ste pouzil:-)!)).

    OdpovědětVymazat
  67. Jakelin, vám patřila 1. část.
    2.část byla pro soukrtky, že je tu vítán, pokud nepovede své národnostní výlevy. Dokonce mě tu kdosi nabádal, že si dovoluji cejchovat, nebo tak nějak .O)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ok ok :-)
      S obviněními, podsouváními atd. si nedělejte hlavu, na disqusu se to na člověka sype ze všech stran a někteří se už naprosto pominuli na smyslech a ztratili poslední zbytky soudnosti a sebereflexe.
      I sem si bohužel občas někdo dojde vyštěkat svůj jed, mindráky a chorobnou ješitnost.
      Lidi čtou a každý si udělá svůj názor, věřte mi.
      Hezký večer.

      Jakelin

      Vymazat
    2. Ale občas je tam legrace.
      Třeba dnes "dennis" /kterého rád čtu/ asi nechtě udělal z Neouška místo "Darth Vadera" DEATH VADERA :-)))

      Jakelin

      Vymazat
    3. přesně :)

      Vymazat
  68. V kazdom pripade vsak, ked Vasi UMELCI, HERCI, POSLANCI...vyrevovali, robili vtipy, tocili televizne skece...kde odsudzovalo Slovakov, ze ked chcu nazov statu Cesko-Slovensko, tak ze su to hajzli, ktori chcu sa oddelit od Cechov a ze ide o POMLCKU - tak PRAVDA je taka, ze to chceli tito Vasi hjzli, lebo tazko uverit, ze VSETCI NEVEDELI cestinu, co znamena spojovnik!!! Teda, je jasne, KTO chcel rozbitie statu!!! i za pomoci podvodu!!! Jednoducho - prijat nazov statu Cesko- Slovensko znamenalo stat s dvoma rovnopravnymi castami, co ceskym sovinistom nevyhovovalo, preto to vsetko zvalili na Slovakov.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes pohřbili Ludvíka Vaculíka.
      Víte kde?

      amat

      Vymazat
    2. Neviem, ako to suvisi s temou o vode, ale na Valassku, v Brumově-Bylnici na Zlínsku. O co Vam ide, amate? S cim mate sudruhu problem???

      Vymazat
  69. Plácáte, název Česko-Slovensko nemohl být přijat, protože žádné Česko neexistuje.

    amat

    OdpovědětVymazat
  70. Inac, k takej Tuzke a jej Bajkalu, ci inym, skoda sa vobec vyjadrovat!!! Clanok, na ktory som dal odkaz, samozrejme hovoril o PODZEMNEJ!!! zasobe pitnej vody. No a kadejake finske jazera, Bajkal a ine sprostosti, ktore pisali "odbornici", ktori nedokazu ani len PREVITAT!!! jeden obycajny hlupy clanok a hned vyrevuju, niz, povedzte, ako mam na nich reagovat??? Ked nevedia co su PODZEMNE zasoby pitnej vody!!! a dristaju, ze Bajkal ma pitnej vody viac. Ako mam s takymito ludmi slusne komunikovat??? Poradte.

    OdpovědětVymazat
  71. Anonymní13 června, 2015 22:14
    Plácáte, název Česko-Slovensko nemohl být přijat, protože žádné Česko neexistuje.

    amat

    Suhlasim. Ziadne Cesko neexistuje, nielenze "placam", ale doslova "lzem".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lhaní je intelektuálně náročnější činnost než pravdomluvnost.
      Vy nelžete, jenom klábosíte.

      Vymazat
  72. Anonymní13 června, 2015 22:14
    Plácáte, název Česko-Slovensko nemohl být přijat, protože žádné Česko neexistuje.

    amat

    Inac - medzi nami. Zaregistroval ste zakon o ceskoslovenskej federacii z roku 1968? Alebo ste bol na zasluzenej dovolenke v Sovietskom Zväze?

    Ústavný zákon o česko-slovenskej federácii bol vydaný Národným zhromaždením Československej socialistickej republiky dňa 27. októbra 1968 a vyhlásený v Zbierke zákonov pod číslom 143/1968 Zb.

    Týmto ústavným zákonom bola doposiaľ jednotná Československá socialistická republika transformovaná na federáciu. Zmenená bola štruktúra vlády a zriadená Česká socialistická republika a Slovenská socialistická republika ako časti federácie.

    Ústavný zákon zrušil (a nahradil) hlavu tretiu, štvrtú, piatu a šiestu Ústavy ČSSR. Účinnosť nadobudol 1. januára 1969. Zrušený bol Ústavou Českej republiky s účinnosťou k 1. januáru 1993. (Ústava Slovenskej republiky výslovne nezrušila ústavný zákon o česko-slovenskej federácii ani Ústavu ČSFR).

    OdpovědětVymazat
  73. Este posledny komentar pre tych, ktorym to velmi nezapaluje. Je rozdiel medzi podzemymi zasobmi pitnej vody a medzi zasobami pitnej vody a la Bajkal. Do Bajkalu frcnem hocico, co znehodnoti jej pitnost. Uz ponimajete, co znamena STRATEGICKE ZASOBY PODZEMNEJ PITNEJ VODY???, Ci este stale nie???

    OdpovědětVymazat
  74. P. S Amat

    Vynimocne (aby ste videl, ze vidim!) som Vam odpovedal pomocou kliku na ponuku "odpovedet" . Uz to viac neurobim, lebo na vsetkych, ktori nepouzivaju dohodnuty uzus ako pisat svoje pripomienky (teda nie pomocou ntlacitka "odovedet") uz reagovat nebudem. Iba ked pouziju tu dohodnuty stabdardna sposob.

    Majte sa, Valachu:-).

    OdpovědětVymazat
  75. Oprava: standardny sposob

    OdpovědětVymazat
  76. Tužka napíše pro JAHA,....račte si laskavě přečíst název článku, na který odkazujete,.....13.6.2015 17.07

    ....je tam na světě, .... do světa patří Bajkal.

    ....je tam pitná voda,.....Bajkal je veden jako sladké jezero s pitnou vodou,....

    To je poslední má reakce na Vaše hámotiny,.....

    Kličkujte si nadále jak je libo,......vymýšlejte si, co je libo,......pište si, co je libo,....už to jde mimo mne.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bajkalská voda je čistší než kterákoliv podzemní voda na Slovensku. V podzemí Velkého Žitného ostrova je značná zásoba pitné vody vyfiltrované z Dunaje. Je jenom otázka času, kdy filtrace selže.

      amat

      Vymazat
  77. ad JAHA a voda
    nemůžu si to odpustit - vy máte vodu, ale my máme Escherichia coli. A ta umí řádně zrychlit chůzi.
    A vážně - že vás ty slovensko-české tahanice ještě baví. Já tady už léta nepotkal nikoho, kdo by tyhle věci ještě řešil. Ani na Slováky už tady vtipy skoro nikdo nedělá (ono se jich vůbec dělá míň). Já byl proti rozpadu státu, ale dneska si říkám, že to asi bylo dobře. V první řadě se vyčistily vztahy mezi lidmi obou národů a v druhé - mám teď dvě sportovní reprezentace, a tak je většinou komu fandit. Co je proti tomu pomlčka, spojovník nebo rozdělovník. Jen čárka mezi slovy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím Franky Frantíka.

      Jakelin

      Vymazat
    2. Také zdravím a vítám FF.

      Zvlášť když jej nornice Anna demaskovala jako někoho, kvůli komu jsem rád diskutoval na pra-pra-aktuálně.cz v dobách předdisqusních... :o).

      Doufám, že Anně se daří, chodí se psem ven, a brzy zas bude předstírat divačku romantických filmů. :o)

      Málo tu hrajem muziku. Tak něco (příměřeně) veselého - panna Liška číhá na králíky a amury... Dobrou:

      https://www.youtube.com/watch?v=ASWJi06PTyk

      Vymazat
    3. Zapomněl jsem mu říct, že mi mluví z duše.
      A doplnil bych, že ty nesmysly už neřeší nejen nikdo, koho znám tady, ale dokonce ani nikdo z mým slovenských přátel.
      A že jich mám.

      Jakelin

      Dávám Monty Python... "Nět, nět!!!" - "Telegram ? From the Kremlin...The Central Committee ! ... it says... CARRY ON WITH YOUR EXECUTION!"

      https://www.youtube.com/watch?v=zYV-qYeWPkk

      Vymazat
    4. no jo, s těmi nicky je to problém (a to jsem proti mulťákům). Jenže rejpal byl historický, tenhle je z Googlu (mám na Googlu 6 let blog /hudební/) a ten na Disqus je facebookový....

      Vymazat
    5. Jasně, ale mně nešlo vůbec o nick.
      Já nechodím nikde jinde než na A.cz a tady mám dilema vytvořit si google účet, protože se mi nechce
      a/ pořád to podepisovat
      b/ stejně tak se mi nechce vytvářet další profil

      Jakelin

      Vymazat
    6. Odkaz na ten hudební blog by nebyl ?

      Jakelin

      Vymazat
  78. praguefrank:

    Ale zas... proč si nezabojovat bitvy staré dvacet let, když se žádné nové nerýsují... ;o).

    Po pravdě - nevím co vede JAHU k tomu, že se vždy několik týdnů (počítám v to i předchozí nory) vcelku normálně baví s ostatními, a pak jednoho večera těm stejným lidem vmete křivdy, které byly napáchány na Slovácích od stvoření světa (většinou Čechy, samozřejmě).
    Já Slovákům strategické zásoby pitné vody náhodou ze srdce přeju... i když (někteří z nich) občas takto hysterčí.

    OdpovědětVymazat
  79. Velké JAHAHA
    ANEB BLUES ČESKO-SLOVENSKÉHO PŘÁTELSTVÍ

    Ztratil jsem sako,
    to jsem ale pako,
    měl jsem tam úplně všechno.

    Občanský průkaz,
    peněženku s pětkou,
    papíry na auto,
    papíry na hlavu,
    pláču jako malé děcko.


    Stratil som sako,
    som to veru pako,
    mal som tam naozaj všetko:

    Občanský preukaz,
    peňženku s pietkou,
    papiere na auto,
    papiere na hlavu,
    plačem ani malé decko.







    OdpovědětVymazat
  80. Bajkalská voda je ve skutečnosti slovenská podzemnětatranská voda, kterou tam zrádci národa propašovali v PET lahvích.

    OdpovědětVymazat
  81. Nad Bajkalom blýska,
    hromy divo blijú

    OdpovědětVymazat
  82. Tužko,
    nebuďte na Jahu tak krutá.
    Jáhen Jaha se periodicky ztříská svařákem z odcizeného mešního vína, ve střízlivých mezidobích je nejspíš docela normální.

    Škoda, že je ve střízlivém stavu tak stydlivý, že sem nepíše.

    OdpovědětVymazat
  83. Celkem 20900 kroků, 22°C, dusno, bezvětří, Eliášovy ohně, svatojánské mušky, potu plné oči a huba - takový divný, hustý.. Kolem zahrádek vůně kopru, ohňů a pečeného masa, v dálce zpěvy opilců a úplně na pozadí v nejvyšších partiích řev těrlického slunka.

    OdpovědětVymazat
  84. Tužka napíše,....něco ze života,....vlastního,....svého času jsem chodila na rande se Slovákem,.....seznámili jsme se tak, že mě v jednom krajském městě,....v baru,....kde hrál na piáno a zpíval,....tak přestal hrát,....a vyzval mě k tanci,.....

    Až když jsem se zvedla, .....vyjekl docela vyděšeně,......bóóže,....vy ste vjatší než ja. V tom rozčílení začal mluvit slovensky, jinak zpíval velice dobře česky.

    Odpověděla jsem mu,....pokud vám to vadí, zase si sednu,....nemusím tančit,.... chodím sem nasávat cvrkot,..../alkohol piju, ale ne moc/,..../.....teď mám vedle monitoru sklenici šampaňského s jahodami,....to si dopřávám v době jejich sklizně,....víc jahod než šampusu, ....zbylo trochu po návštěvě, kterou jsem hostila stejným nápojem,...../

    No snad to přežiju,...odpověděl,.....celý tanec jsem mlčela, on taky,......
    Dopila jsem svou sklenici a zvedla se, že jdu pryč,......vystartoval za mnou,...omlouval se, a říkal, ať zase příjdu, a kdy bude zase v baru hrát,....tam se každý večer do dvou ráno hrálo, zvali různé šumaře, co si tak přivydělávali,.....

    A k tomu Slovákovi,.....byl fajn,...jen pořád řešil problém, že jsem větší na výšku,...a když k tomu přidal problém, že on je Slovák a já Češka,....a co na to řeknou jeho rodina a jeho přátelé,......tak jsem se rozhodla,....až po několika měsících,.... že na smluvenou schůzku nepříjdu,....u baru jsem pro něho nechala dopis na rozloučenou,...

    Asi po dvou letech jsme se potkali v Praze,....v Domě Módy,....byl tam s dívkou,....prohodili jsme pár zdvořilostních vět,.....byla menší než on, a podle řeči byla to asi Slovenka, nebo tak dobře mluvila po slovensky.

    S cizincem bych byla velice opatrná,.....braťja Slováci pro mne nikdy nebyli a nejsou cizinci,....a můj dům je československé území, protože jsem si ho optřila v dobách kdy jsme byli ještě jediný stát. Kdyby tenkrát bylo referendum, zda se rozdělit,.....byla bych proti,....i když mi bylo jasné, že bez řešení vzájemných neshod se další společná cesta neobejde.

    V soukromí jsem ale chtěla některé viditelné neshody předem vyloučit,.....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  85. Pod tatrú obřízka
    ludia divo pijú
    pod tatrú obřízka
    ludia divo pijú
    zo zlína de baťa
    nechť ty boty vrátia
    vraveli v radiu.

    OdpovědětVymazat
  86. Keď je slovák pod vlivom borovičky... račej sa mu vyhnúť, bo má svoje špecifiká.

    OdpovědětVymazat
  87. Tužka napíše,.....odebírám časopis Lidé a země,....to je můj hlavní zdroj informací,...pak si ještě občas koupím další, pokud je v upoutávce nějaká zeměpisná zajímavost.

    Loni jsem četla v jednom docela seriózním časopisu, možná, že právě v Lidé a země, že má jezero Bajkal problém,....začala mu klesat hladina a to dost, za rok o tři metry, to je teda porce, ....je sice nejhlubším jezerem na světě,...píší/já to po nich neměřila/,....tak píší 1620 metrů hloubka. Už pár metrů od břehu je prudký spád do několikastovkové hloubky, ale ten pokles,.....tři metry, to je porce,...a neví proč.

    Mám teorii,....vlastní,....ono leží v tektonické průrvě,...a v posledních letech se Asie otřásá docela velkými zemětřeseními,....zda tam někde nevznikla trhlina a voda neuniká,.....nebo,.....

    NEBO,....chytří braťja Slováci našli způsob, jak si tu vodu přečerpat pod oboje Tatry,....a pak to bude pravda s tou pitnou a podzemní vodou,.....jsou první na světě,......jen jestli někdo nevyzradil co neměl,....nebylo náhodou na tyto informace embargo,......aby neměl průšvih,......

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  88. Pro Tužku
    http://www.hedvabnastezka.cz/

    Možná ten portál znáte....
    Nahoře si navolte zemi, o kterou máte zájem....

    Jáchym

    OdpovědětVymazat
  89. Myslite si, ze VSETCI su IDIOTI ako VY a ze nevedia, ze takto postupovali ruske spocialne jednotky na Putinov PRIKAZ na Danbase a na Kryme???
    -------------------------------

    Nemyslím, JAHO máte naprostou pravdu.
    Mnozí jsou tady IDIOTI (!!!!!!!!!!!!!!!!!!) MnOHem Větší než JÁ

    Dovedu si představit, jak spoustu občanů Slovenského štátu jako vy baštilo Adolfkovo tažení na východ i na západ jako nevyhnutelnou obranu napadeného.
    Stejně jako dnešní otesánkovské tažení EU do UA GR MO a na Špicberky

    Tužka si dovolila dost.
    Slovák je přece ten největší.......ale co?
    Hlavně že má dost vody

    A tak Fero, co vetchý stařec, dílem náhody
    poprvé v životě spatřil tolika vody.
    Řek´si: "Hele, slivovice", skočil tam a pil
    a než přišel vodě na chuť, Fero se utopil.

    OdpovědětVymazat
  90. Škoda, že je Mojmír Qaddháfí po smrti
    To by byla hlava Slovenského štátu!
    Vystajlovanej jak to Slovák žádá a z Gabčíkova by vyvedl vodu podzemní řekou až na Gerlach
    Prešov je Slováků ráj
    ať žile Bajkal Laj

    OdpovědětVymazat
  91. ad SVK
    Osobně mám slabost na slovenštinu v podání hezkých Slovenek. A na slovenský překlad Sherlocka Holmese z 60. let.

    OdpovědětVymazat
  92. To je poslední má reakce na Vaše hámotiny,.....
    ----------------------------
    Ten Jahův synek bude asi Aleš Háma
    https://www.youtube.com/watch?v=zeHSJjN2SVE
    Voda držípřece Slováka nad vodou
    Se mnou chodil takovej na základku.
    máma říkala, že má vodnatelnou hlavu.
    No....měl ji mnohem větší než my.
    ASI BYL Z pREŠOVA a taky psal verzálkama, minusky mu nešly

    OdpovědětVymazat
  93. Pořád myslím na Vaculíka
    to byl papeženec z rodu Tigridů a Lustigů.plnej života.
    Mluvil tak jak se má.Jak mu zobák narost a ne jak žádal korektník Boží voko z a.cz.
    Vaše řeč budiž ano ano a ne ne.
    Dbal na tradice předků včetně katolického funusu.S věrností si hlavu nedělal, jak říkal Tigrid....jsem tu za hříšníky
    Když byl někdo vůl, napsal, že je vůl dneska vyhodí mluvčího za cigorku.
    Politická korektnost je autocenzurní šváb na mozku

    OdpovědětVymazat
  94. ad 06:26
    co za cigorku, za černouška. Divím se, že ještě někdo nepředělal text kdysi oblíbené "kdo to byl, cikán, černý cikán". Jenže Rom ani Rumunočech (Indočech?) se nerýmuje. Ještě by se to dalo vypípat.

    OdpovědětVymazat
  95. Zažil jsem tady agitační masáž, že se Cikán neříká, ale Rom.
    Pak se ozval jeden Cikán, že je Cigán.

    Žasnu, kde se v aktivistech typu Kohouta bere ta neskonalá drzost že na větu, že se černoušci množí jako králíci začne řvát rasíííísto
    A nemnoží snad, když v Africe se jejich populace znásobí?
    Nebo co je ta termínu Černoušek?
    Mám snad říkat povinně Afroevropan?

    Začíná se lámat chleba, konečně mnohým mamlasům dochází, co znamená pro život v jejich bejváku invaze machometánů.
    jde to napříč politickými stranami celou Evropou a bude zajímavé jak na to zdejší reprezentace-a to sosani a Ano především-bude reagovat.
    stačí projít PL na Agitačním středisku A.cz to nenajdete

    Zatím ten odpor pouze stínují, aby nepřišli o hlasy

    OdpovědětVymazat
  96. dobré ráno v krtinci :-)
    s vodou se to má tak, že nám žádná nepadá. Tudíž máme děsné sucho. Co bych dala za trochu (cca 3-5 kubíků) slovenské vody na zalití zahrady!
    S Jahou je to, jak bylo psáno, pořád dobrý, pak si dá borovičku, či čo, a je zle...

    https://www.youtube.com/watch?v=Sdq79KwPamQ

    OdpovědětVymazat
  97. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde14 června, 2015 09:57

    Soudruh Ludvík Vaculík se v naší organizaci vždy projevoval jako velmi zodpovědný člen strany, který své povinnosti nikdy nebral na lehkou váhu. Totéž jsme pozorovali při jeho novinářské a spisovatelské práci. Vážíme si v něm čistého člověka, který nemyslí na svůj prospěch.
    (Základní organizace Komunistické strany Československa
    při Svazu československých spisovatelů v Praze 1 dne 2. října 1969)
    ------------------
    http://www.zvedavec.org/send_print.php?clanek_id=1879&status=print

    "....Chartu podepsal spisovatel Ludvík Vaculík, člen KSČ 1945 – 1968. V padesátých letech aktivní člen KSČ, který publikuje články na podporu režimu. V roce 1967 cítil vítr změn a snažil se budovat „reformní komunismus“, sovětské tanky však zvolily jinak. Stal se tedy disidentem...."

    OdpovědětVymazat
  98. JdM -
    dnešní fotky švestek máte v majlu. I loňské demižony.

    OdpovědětVymazat
  99. JAHA to má těžký
    voda voda samá voda........třeba zazní přihořívá

    OdpovědětVymazat
  100. možná borovičku, čučo či čo ... ale dobrý človek .... nepoznal jsem zlého Slováka. Na vojně mě jednou udělali velitelem "družstva", které reprezentovalo oddíl na pochodu Náměšť - Čučice, asi 5 lidí (na nic jiného jsem se nehodil). No a jeden východoslovenský Šaňo mi skočil pod Náměští z mostu do rozvodněné Oslavy a nechal sa unášať hnědými vlnami. Zmizol. Šlo se po proudu, tak jsem nezmatkoval a nechal to plavat. Byl na břehu 3km níž. Prý to dělají doma v Latorici, keď je velká voda.
    Špecifiká.

    OdpovědětVymazat
  101. JAHA neodpověděl na mou otázku, zda ví, kde byl Ludvík Vaculík pochován, a přitom by to vědět měl. To valašské městečko se jmenuje Brumov-Bylnice, obsahuje tedy spojovník!

    OdpovědětVymazat
  102. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde14 června, 2015 11:27

    http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/odpoved-rusku-usa-planuji-rozmistit-v-evrope-tezke-zbrane/r~3058993c120d11e598af002590604f2e/

    3. Východopolokoulní válka již probíhá. Propagandistická část konfliktu de facto vrcholí, místní konflikty jsou již ve stadiu válečném, mění se zony geopolitických vlivů a zájmů - včetně užití politiky obchodní izolace....
    Česká republika by možná mohla v důsledku války zmizet z mapy Evropy i de iure, nejenom de facto. Zřejmě i Slovenská republika.
    I na to je ostatně pamatováno - v rámci nastolování politicko-propagandistických témat a agend, ostatně generacím globálních nomádů je jedno, kdo je krmí, důležité pro ně je pouze to, jak jsou krmeni. V tom se nijak intelektualismus zdejších domácích nomádů neliší od intelektualismu příchozích nomádů.

    A opět jde o tu ruskou kartu, kdysi byl z rukávu vytahován ruský carismus, poté ruský židobolševismus....dnes /obecně totiž vzdělanost poklesla, dnes již proletariátu stačí přežvykovat zprávy na Nově, nemá zájmu o doškolování se/ stačí perzonifikovat tuto kartu jedním pouhým jedincem - Putinem. Jak snadné /přičemž nikdo nemá realnou představu která mocenská klika by měla Putina nahradit, slyšíme jen prázdná hesla o jakési nesvobodě výběru, o autokracii atd....jak by nebylo např. Wall Street a jejího vlivu na to, kdo se stane bílým, eh tedy aktualně černým otcem ve Washingtonu a tak i světovým policajtem, jejího vlivu na fungování tkzv. západního světaj/.

    A opět má jít o vysilující a dopředu prohranou válku - totiž o válku na dvou frontách, nyní se silnou 5. kolonou, opět je na pořadu dne odstavení mocností od surovin /viz 1. světová válka a pozice Německa/, opět v situaci, kdy věřitelský tlak Hlavní pekelné mocnosti mává FEDem jak hadrem - ale i tak je 46 milionů Američanů závislých na potravinových lístcích. Kdy jistěže v případě eskalace války půjde dolar nahoru - a tak se, v důsledku závislosti na dodávkách pod kontrolou věřitelů Hlavní pekelné mocnosti, má odsát poptávka z Východní polokoule směrem k tkzv. " spojencům" z polokoule Západní.....

    O to jde.
    V kapitalismu je pitomost mluvit o spojenectví, jde jen o takovou či onakou míru kultivovanosti konkurenčního boje, toť vše. Ostatek josu bláboly typu pehecích. Kdy stačí vyměnit těmto žebravým žvanilům donátory a otočí o 180 stupňů.
    V aktualní realitě pak jde o strach ze spojení Německo/Evropa/ - Rusko, protože toto spojenectví by časem vyřadilo Hlavní pekelnou mocnost /tím nemám na mysli USA coby celek/ z řady jejích rolí , zmizel by raison d'être jejího fungování coby Vrchního strážce, Hlavního dozorce a Jediného biřice.
    Protože i eventualní islamistické konsolidaci /o ní jsme psal včera/ je bezpodmínečně nutné čelit společnými silami zemí především auroasijského kontinentu, nejen vojenskými - ale zejména diplomatickými , včetně normalizace vztahů s Iránem.

    OdpovědětVymazat
  103. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde14 června, 2015 11:28

    Válka na dvou frontách, s iluzorním surovinovým zajištěním vnitřně nejednotných zemí vydíratelných finančně-obchodními pekelnými mocnostmi, kdy dochází k dekonsolidaci hraničních oblastí a to v realitě schengenských hranic, kdy lumpenelity Německa razí politiku nesmyslnosti - totiž vybájené demografické krize /žádná neexistuje, toto tvrzení lehce vyvrátí již samotná existence poptávkové krize údajně zdolávané masivními pdodluhovými intervencemi/í, kterou má prý řešit imigrace...atd atd....
    ...takovou válku nemá cenu vést, je dopředu prohraná /z hlediska mas lidí, samozřejmě že mnoho lidí si na ní mastí a namastí kapsy/, ostatně není mi znám důvod, proč by se taková válka měla vést, pokud tedy měli by se touto otázkou zabývat lidé moudří, rozumní či alespoň chytří...jeden jediný důvod neznám, Krym ? Anebo zelení mužíčci na Donbase ? Hmm...v řadách ukrajinské armády bojují také takoví mužíčci, dokonce islamisti z Čečny, aktualně prý dokonce instruktoři z USA /to nejsou zelení mužíčci ?/ odmítají cvičit vojáky takových paramilitárních útvarů jako je prapor Azov -protože i dle samotných Američanů jde o fašisty /což je opět úsměvné , - neboť tito američtí zelení mužíčci cvičí vojáky armády, která podnikla kárnou vojenskou výpravu v jejímž důsledku došlo k masové etnické čistce, vyhnáno bylo na 2 miliony lidí, skoro milion ale utekl do Ruska - jak to, že lidé utíkají do země Satana ...a kde je humanitární pomoc Západu - těmto lidem ? Jak to, že tkzv. Západ místo pomoci těmto obětem etnických ...jim ještě podráží nohy ? Když uvaluje další a další hospodářské sankce na Rusko ? Tedy tkzv. Západ se chová nacisticky, rasisticky, fašisticky ?
    Kdy syrské apod. uprchlíky oplakává a chystá se dokonce nařizovat jejich přijetí státy EU ...a kdy uprchlíky ukrajinské, kteří utekli do Ruska...chce ještě více deptat ?
    Proč by mělo chtít normální člověk bojovat - za takové lumpenelity ?
    Tyto lumpenelity je především nutné zbavit moci, zde je zajímavé, že často zaznívá společný hlas jak evropských kapitalistů, tak evropského proletariátu....aby politika antirusistická byla opuštěna.
    A přesto jsou voleni znova a znova do čela tkzv. lidu kvazifašističtí bastardi, antievropské zrůdy..

    OdpovědětVymazat
  104. Vojenské letadlo RF proletělo nad loděmi NATO v Baltském moři, a v jednom okamžiku se ocitlo ve výšce pouhých 152 metrů (500 stop) nad palubou jedné lodi, tvrdí televizní kanál CNN s odvoláním na zdroj v Ozbrojených silách USA.
    Podle informace televizního kanálu, k incidentu za účasti čtyř lodí NATO včetně amerického torpédoborce Jason Dunham došlo 11. června v Blatském moři.
    „Mluvčí vojenského rezortu prohlásil, že (torpédoborec) Dunham patřil do skupiny čtyř lodí, v níž byla také britská, francouzská a německá loď. V jednom okamžiku proletělo ruské letadlo nad palubou jedné z lodí NATO ve výšce pouhých 500 stop (asi 152 metrů)". Oznámil televizní kanál.
    „Nepokládáme podobné počínání za bezpečné ani za profesionální. Je to podle našeho názoru běžný případ, jsme ale na pokraji toho, že se začneme cítit nepohodlně", řekl CNN mluvčí vojenského rezortu.
    To je tak krásný obrat, že jsem jej sem napastovala. Cítit se nepohodlně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde14 června, 2015 12:39

      "...Není to tak, že by se tu noc odehrál jiný příběh; v tu noc neproběhl žádný útok. … Po pravdě, hanojské námořnictvo tu noc nepodniklo nic, ale zabývalo se záchranou dvou člunů poškozených 2. srpna...."
      /Z odtajněných materiálů Národního bezp. úřadu týkajících se tkzv. incidentu v Tonkinském zálivu, ten /

      pozn.
      Tonkinský záliv vyskytuje se na polokouli Východní, není tedy částí pobřeží např. Floridy, Kalifornie či Texasu.
      Ruské torpedoborce pak povíceru se při pobřeží Floridy nevyskytují. Pročež americké stíhačky nemají důvodu přelétávat nad hlavami ruských námořníků.

      Vymazat
  105. ROZESRAT KAŽDÉHO S KAŽDÝM - POSLEDNÍ A JEDINÁ ATLANTICKÝCH HODNOTA

    Tsiprasově vládě zoufale docházejí nejen peníze, ale též nápady na balíky reformních opatření, které by uspokojily jak Evropu
    (toužící po přísných reformách),
    tak poslance vlastní koalice (odmítající přísné reformy). Jaký vývoj v řecké krizi můžeme čekat v příštích dnech a týdnech, kdy Athénám prostě a jednoduše dojdou peníze?
    Kdo mrkne první a něco udělá?
    Nebo nikdo nemrkne a dojde na skutečně ošklivé věci ?

    (...) je jasné, že za Řecko lobbuje Obama, protože USA potřebuje jihovýchodní křídlo NATO udržet, a proti němu stojí Rusové se zemním plynem za hubičku
    a Číňané, kteří přístav Pireus mají na svých mapách bilionové Nové Hedvábné stezky.

    Teď se opravdu čeká na to, kdo mrkne první. Alexis Tsipras si pravidelně volá s Bílým domem i s Kremlem a jasně počítá s tím, že Řecko je geopoliticky tak důležité, že ho nikdo nenechá padnout.

    To jen ti „škrti“ v Bruselu a Berlíně chtějí pro své banky miliardy nazpět, velmoci k problému přistupují méně hokynářsky. Soud v Athénách do toho nyní označil za protiústavní veškeré snižování důchodů, které řecká vláda ořezávala na přání věřitelů už od roku 2012, což vyjednávání s Bruselem jen ztíží. Takže, uvidíme, co bude dál. Tipovat si netroufnu.

    Uveďme výjimečně jedno nadčasové, nicméně často frekventované téma, které lze v klidu označit za civilizační. Nejen levicoví ekonomové upozorňují na to, že díky automatizaci a robotizaci nebude možné zajistit pro lidi, zejména manuálně pracující, dostatek práce. Zkrátka výrobní systémy budou ke své obsluze potřebovat tak málo lidí, že razantně ubude pracovních míst. Považujete tyto extrapolace za správné? Jste pro zavedení minimálního garantovaného příjmu?

    A jak je vám blízká teorie, kterou uvádí třeba Ilona Švihlíková, že tento problém nadbytku lidí by mohl být cíleně „vyřešen“ velkou válkou?

    To je otázka na dlouhou diskusi. Ano, dnes lidé – minimálně ve vyspělých zemích – kvůli automatizaci „přebývají“ a alespoň část z nich nachází uplatnění ve službách, což je ale sféra neproduktivní.

    Demografické projekce OSN přitom konstatují, že k roku 2050 přinejmenším v Evropě bude více seniorů než pracujících.
    Pokud bychom si dnes – zase ve snaze vyřešit vše hned a tady – „vymlátili“ ty tzv. nadbytečné lidi třeba válkou, co budeme dělat, až budou zanedlouho potřeba?
    Stačí si vzpomenout, jak české vlády před lety v rámci úspor a „racionalizace“ zrušily spousty škol, protože bylo zrovna málo dětí, a teď pro změnu děti ze silných ročníků mají problém vůbec najít základní školu…

    Obecně je to ale velmi cynická, nehumánní debata, v níž ani není jasné, kdo by měl mít právo rozhodovat o tom, který člověk je ještě upotřebitelný a který je už zbytný, určený k likvidaci.

    Rozvojový svět „přetéká“ takovými „zbytnými“ lidmi i bez automatizace a robotizace.
    Znamená to, že bychom je měli zlikvidovat a ulehčit tak planetě?

    A nejsme z hlediska lidskosti zbytní už jen tím, že o takových věcech uvažujeme?

    A NEJSME Z HLEDISKA LIDSKOSTI ZBYTNÍ JEN TÍM, ŽE O TAKOVÝCH VĚCECH UVAŽUJEME ?

    OdpovědětVymazat
  106. "A nejsme z hlediska lidskosti zbytní už jen tím, že o takových věcech uvažujeme?"

    Hm, ale hledisko lidskosti není sub speciae aeternitatis jediným hlediskem. Člověk není na planetě sám - daří se mu likvidovat téměř vše ostatní, a pokud nepřestane, zlikviduje se nakonec (jako každý přemnožený druh) sám.

    To ovšem nikterak nevyviňuje a neomlouvá ty, co to nejdřív nechali zajít tak daleko, a teď se chystají likvidovat.

    OdpovědětVymazat
  107. Slinty, které sem strkají různí anonymové a ani nesděí, odkud to opsali, vůbec nečtu už předem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za důležité sdělení.

      Vymazat
    2. Není zač. Jinak mám vše na jáchyma, ten se nepodepisuje.

      Vymazat
  108. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde14 června, 2015 13:49

    Zbytní jsou takoví bludaři a vpravdě nepřátelé Evropy jako je např. eurošťoural v nose z ODS.
    Plus ponuří fan- glosátoři takovéhoto " vysvětlování " jevů jako např. Pepka Řepků.
    Racionalizace - za kapitalismu manipulované soutěže, přivedla svět již k dvěma Východopolokoulním válkám. Nyní spěje se k eskalaci již probíhající Třetí východopolokoulní války, kdy tragikomika jejího průběhu spočívá v opakování týchž politických chyb jako kdysi - včetně izolace Ruska.
    Co se týče údajné demografické krize /chcete umírat opět na spalničky či neštovice ?, chcete mít místo důchodového systému osm dětí - co když se ale rozutečou do světa všecky (zde vyvstanou ve své nahotě zejména pokrytci z pravicových kvazikřesťanských stran - na jedné straně baží po vyšší porodnosti coby po řešení důchodového systému , na straně druhé agitují pro "moderní" přístup k migraci práce - tedy jsou pro vysokou mobilitu pracovních sil .../, tak ta je zejména krizí důvěry v budoucnost, - kdy neochota " starousedlých" Evopanů mít více dětí je motivována ničím větším než vnímáním a vyhodnocováním reality a jejího vývoje , v kteréžto tito lidé žijí. Těžko dostanete od potenciálně reprodukovatelných jedinců či dvojic jednoznačnou odpověď - proč nemají děti, či více dětí, jde o komplex motivací...každopádně lze usuzovat, že nejobecněji půjde o krizi důvěry v budoucnost takových vícečetných rodin. Kdy kupování si změny takové motivace bylo by trestuhodným socioexperimentem, dle mého dotyční mocdobře vědí, proč se nerozmnožují tak, jak například rozmnožují se králíci - kdy i oni ale mají své samoregulační mechanismy, i když nevědomé.
    Tato demografická lež je živena strachem z vymírání dané populace. jak to že tedy už dávno nevymřeli např. Islanďané ? Či Bolívijci ?

    http://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_st%C3%A1t%C5%AF_sv%C4%9Bta_podle_hustoty_zalidn%C4%9Bn%C3%AD

    Kterážto otázka je např. v případě Německa coby člena EU dvojnásob podvodná, respektive je podvodný humbuk, který se kolem ní tvoří. Vůbec díky vnitřní migraci je nesmyslem hrozit demografickou krizí, krize je dána nerovnoměrným rozdělením bohatství, ne nerovnoměrným územní rozdělením populace /jistě ale extremně slabá populace že vyhyne/, dnes lze fyzicky za pár hodin přestěhovat se z jednoho koutu Evropy na druhý /jak vidno, tak se i tato nomádní podpora kapitalismu manipulované soutěže vyčerpala/.

    Kdy lidé námezdní práce plus lidé malo- a lumpenburžuazie a lidé mimo produktivní činnost mají být za dobytek chovaný na semeno ? A když se nechtějí rozmnožovat náležitým tempem...tak se dobytek nakoupí někde jinde a sem ho různí honáci přiženou ? A co teda s fenomenem dlouhodobé nezaměstnanosti starousedlíků ? Jak může dojít k naředění uchazečů o práci zvýšením hustoty počtu těchto uchazečů ? V prostředí domácí poptávky již tak masivně generované předlužováním právě že i dalších potenciálních generací ? Jaká demografická krize - když se má zvyšovat armáda uchazečů o práci ? Kdo přidá tu poptávku ? Další dluhy ?

    OdpovědětVymazat
  109. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde14 června, 2015 13:50

    Na druhé straně pak zde máme svět vysokého potenciálu poptávky zdravé, přelidněný k prasknutí i díky tomu, že někdejší pánové tohoto světa nejevili krom snad hygieny zavádět v něm opatření na posílení sociální soudržnosti - typu právě že například důchodového systému /pročež nutností bylo a je mít více dětí, více než zdrávo/.
    Co teď ? Jak z lahve kapitalismu manipulované soutěže ven ?
    Inu někteří si myslí že konzumenty stárnoucí a tak i nelikvidní /ve vztahu k Hlavní mocnosti pekelné - věřitelům, půjčujícím/ mohli by nahradit konzumenti dynamičtí...POKUD by se uchytili.
    A o to jde , to je ta podstata - kdy strach z imigrantů je dvojnásobný, jednak z toho, že na zdějším trhu práce neuspějí, jednak z toho,že uspějí.
    Přičemž znovu opakuji - tkzv. demografická krize je blábol, pokud tedy nemáme strach i z toho, že se novousedlíci reprodukují postupně tak, že populačně vytlačí starousedlíky, ale to obecně není na škodu - viz některé vyspělé země, kterýchžto moderní fungování bylo dokonce podmíněno přistěhovalectvím.

    Problémem je poptávková krize /nezapomeňme že je hašena hyperzadlužováním (opět tedy připomenu tu podvědomou negativní motivaci potenciálních rodičů)/ coby fenomen sám o sobě.
    Kdy zřejmě nerovnostní baze ve svém relativním /ale to není určující , i pojmy " bohatý" či chudý" jsou pojmy relativní/ vyjádření projevují, ve snaze o vzájemném vybití si svých nábojů, náklonnost k tomu, vzájemně si prohodit rámce svého fungování - zbytní odjinud mají se stát spoluobčany /demos/ komunity zbytných domácích, to je absurdní.
    Místo přerozdělovacích kvot na lidi je nutno zavést přerozdělovací kvoty na bohatství.
    Což je ale nemožné - a to přesto, že v státních režimech kapitalismu volné soutěže údajně vládne lid.... a ne kapitál.
    Lid tak prakticky chce to zhušťování problému.

    Ano, k práci je třeba stále méně a méně lidí.
    No a co jako ?
    Lidi jsou snad hoblíkem nebo krompáčem ?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lidi jsou snad hoblíkem nebo krompáčem ?
      -------------------------------------------
      Lidským zdrojem a to doslova.
      Lidi si v Hyundai stěžovali na přetežování, mají obavu, že se za dva roky nenají, protože v rukách nic neudrží...Všechny lehčí pozice, kde si dělný lid odpočinul, nahradili roboty.
      A Novinky napsaly toto http://www.novinky.cz/ekonomika/372140-odbory-v-nosovicich-se-bouri-vyroba-noveho-tucsonu-zveda-pracovni-tempo.html
      Ve skutečnosti zaměstnancům hrozí postižení horních končetin, tj. syndrom karpálního tunelu, neuropatie, senzomotorické poškození............A člověk ruce opravdu, opravdu k životu potřebuje...takže celý problém zaměstnaců je zdravotní, ale to se nepíše, což nechápu.
      O nemocech horníků za komančů si cvrlikali i vrabci na střeše, ale o tom co hrozí dnes zaměstnancům v těchto montážních halách, o tom ani slovo...
      Co ti lidé budou dělat?
      Vždyť všichni zaměstnavatelé požadují zdravé lidi a když je nemohou najít, protože tenhle problém se děsně rozmohl a postihuje stále více a více lidí, tvrdí, že jim chybí kvalifikovaní lidi....
      Tatra hodlá zaměstnat Bulhary, prý jsou kvalifikovanější než Češi....V čem? Jsou jen zdraví, zatím...Evix

      Vymazat
  110. Pod Dolejším se Evina Moravská ptá na krtkovnu, nemůže nás (vás) najít. Mohl by jí někdo nasměrovat? Díky :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chtěl jsem, ale nevím jak aniž bych směr zveřejnil.

      Vymazat
    2. Taky jsem chtěla, ale Baba Jaga už to zařídila.
      Anna

      Vymazat
    3. Baba Jaga všechno zařídí.

      Vymazat
    4. Ať žije Baba Jaga!

      amat

      Vymazat
    5. S Babou Jagou na věčné časy!

      Vymazat
    6. Už jsem tu, nasměrovala mě baba Jaga. Evix

      Vymazat
    7. To je dobře. Právě ji tu vzýváme... :o).

      Vymazat
  111. Před 226 lety dorazil po epické a strastiplné pouti člun kapitána W. Bligha k pobřeží Timoru.
    Ideální pustit si večer nádherný film "The Bounty" s Anthony Hopkinsem a mladým Melem Gibsonem a hudbou od Vangelise.

    Jakelin

    OdpovědětVymazat
  112. zdenekb

    Přerušila jsem vysedávání u potoka v lese, zalezla do nory a s Petrem Novákem si zpívám: "co nám dává přežít těžké dny a zimu třeskutou
    přátelství na čtvrtou"
    https://www.youtube.com/watch?v=M3ByQChXeHo
    -----------------------------------------------------------------------------------------

    praguefrank

    Zašla jsem na Váš hudební blog. To je hotová pokladnice. Začala jsem si dohledávat a pouštět, je to fajn, rozšiřují se mi obzory. Prosím, dejte sem někdy odkaz na něco, co máte obzvlášť rád. Díky.
    --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    18,2 bilionů dolarů vrátit nejde

    Po přečtení Vašich příspěvků se mi v hlavě rozezněla písnička The sound of silence
    https://www.youtube.com/watch?v=4zLfCnGVeL4

    Anna

    OdpovědětVymazat
  113. Anna
    To jste mi dala hodně těžký úkol. Jsem hodně ekletický, dneska jsem poslochal Santanu, Kida Rocka a potom Louise Armstronga (Louis and Good book - krásné gospely z roku 1958), před týdnem jsem se nechal vytáhnout na koncert Laca Decziho. Nedávno mi kamarádka stáhla Green Day - vůbec jsem je neznal, ale znal jsem jejich zpěváka Armstronga, protože nahrává country v Nashvillu. Perfektní je (byla) Eva Cassidy, taková stylová směska od jazzu po country. Sound of Silence - mám rád obě verze (ta první hodně folková deska Simona a Garfunkela, kde byl nedabovaný originál, tehdy propadla, ale je to radost poslouchat. A hodně se vracím k Seekers (Judith Durham má nádherný hlas a jejich songy tady dělal kdekdo). Obzvlášť rád mám i staré Rolling Stones (tak do roku 1970), málokdoví, že nahráli i pá country věcí s banjem (nikdy to nevyšlo, je to na nějaké Ruské (!) kompilaci. Country music, to by byl seznam úplně telefonní -:)), zkuste třeba něco s Emmylou Harris.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, to je skvělé :-)
      Já mívám puštěnou nějakou hudbu téměř po celý den. K práci jsem si pouštěla rádio Classic, k mým nejoblíbenějším žánrům patří folk, klasický jazz, soul, ráda poslouchám rockové balady, Apocalypticu...
      Tak jdu poslouchat Vámi doporučené. Moc se na to těším. Ještě jednou díky
      Anna

      Vymazat
    2. Kdybyste něco chtěla vyzkoušet, co nenajdete, pošlete mi mail (je na mé stránce).

      Vymazat
  114. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde14 června, 2015 17:19

    Anna
    Mně se po napsání Mých příspěvků dycky v hlavě rozezní todle :
    https://www.youtube.com/watch?v=ge9Ou3-YyqU
    Sám nevím proč.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-)))
      Při představě, že Vám tohle zní v hlavě, jsem se rozesmála. Díky, to se mi v posledních dnech nestalo.
      Anna

      Vymazat
  115. Evropské hry v Baku
    bez Anděly v růžovém saku.

    http://www.reuters.com/news/picture/opening-ceremony-of-the-european-games?articleId=USRTX1GA6H

    OdpovědětVymazat
  116. mně stačila včera Hitlery v modrém. Bože, to je děs! Je přesně vidět, že do Nového světa odcházeli světští, ten vkus se nezapře...

    Zdravím Annu, hudba je lék, stejně jako láska a přátelství :o)

    OdpovědětVymazat
  117. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde14 června, 2015 19:47

    Moc dobře to ten Štern napsal, moc dobře....rektor univerzity a kazatel Hus měl pravdu, lupič a pirát Cossa měl taky pravdu. Stern vymyslel novou husovskou dialkektiku : "Zaplať.... a máš" !
    Kupodivu stejnou harmonii nikdy nevybaví Stern své umorousané antiputinovské a prokyjevské menuety, tady asi nikdo neobjednal / a nezaplatil/, to bude asi celé vysvětlení onoho obojakého přístupu k tomu, co je to řád a co pravda a jaké jsou mezi nimi vztahy a čím se měří.
    Štemovi už teď chybí pouze ten pověstný alespoň jeden napravený hříšník.
    Ale ono se jich objeví ještě mnoho - těch tvůrců anone neano hodnocení, i DDD /dominikán Dominik Duka/ přinde, celý v bílém, kolem pasu provaz /ne , nelekejte se, on zatím stále ještě doufá, že zjistí co je to ten Bůh, zatím to ještě nevzdal./ a na něm zavěšemé přístupové kody ke Katolického fondu. To aby opět panoval ten starověký řád, ale moderní jeho verze : " Dej dvakrát.... a jednou bude i tobě dáno ! ".

    Sem včíra četl jak se tenkrát houfně zakládaly různé kláštery, neska se zas idealizujou coby centra vzdělanosti, pracovitosti, málem že ne kulturnosti /nebýt občasného oprášení antiky, bylo by to intelektuální fiasko do těch dob nevídaného rozsahu /.
    Mně spíš evokovaly dnešní nadnárodní korporace, ty ale vesměs vyplácej těm co na ně dřou mzdu, v tomto to poněkud kulhá - to uznávám.
    Aby se nevystavlla majetková držba kleru v případě odkazu dědických / ale i v případě darování - což byla mnohdy nic než krádež majetku, respektive výrobních protředků jiných/ , vleklým soudním sporům vyvolaných nespokojeností např. příbuzných ...tak dávali do smluv,že dotyčný odkazuje ten majetek Bohu...no a tady ráčí snad každý soudný člověk uznat, že todle zpochybnit...tak to už jeden moh rovnou sebrat se a zajít například do stodoly a tam se upálit sám, že....a ušetřit tak na advokátech či na katově odměně. Pokud tedy ta stodola měla být dotyčnému např. pozůstalému ukradena právě že těmi služebníky božími.

    Stern by se měl každý večer objevit v ČTV,těsně před zprávama, tou svou dialektikou by navodil atmosféru pokoje, klidu a štěstí i v případech, kdy následně teče krev fakt ve velkém
    Aspoň o Vánocích nebo na Dušičky.
    Diváci by jej milovali víc jak Husa i papeže zusammen, lidi si potrpěj na to, když jim ukazujou že kocour bývá taky někdy dobrej a myšák naopak zlej, oni pak líp lidi spí i tráví ...i v práci pak maj víc porozumění jeden pro druhého, pokud dlí cca na stejné subordinační hladině anebo brali zrovna provize.
    Lidi nejsou hloupí, oni lidi dycky poznaj že to s nima dotyční harmomizátoři myslí dobře :

    https://www.youtube.com/watch?v=GufOU-A7JsE

    OdpovědětVymazat
  118. Baba Jaga nezařídí všechno, Ládiku!!! a všichni tady, chvály netřeba - narazila jsem na dotaz při povídání s Targusem a Neouškem, tak jsem paní Evině - Evix odpověděla a odkaz zrušila, protože opravdu nedovedu ze zdejší diskuse odhadnout, kdo je tu vítán a změny v nicku málokdy zaregistruji.
    Zkusila jsem si tuhle u Jak dál anonymní přihlášení - ono to se jménem není příliš delší.
    Po včerejšku tu máme další déšť s bouřkou. Tak zdravím všechny ano- i neanonymy, snad nám bouření elektřinu nenaruší.

    OdpovědětVymazat
  119. Baba Jaga
    Já bych řek, že každej je vítán.
    Krom Jaceňuka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík za vyjádření, pane Vasjo. Asi při svém občasném čtení méně chápu či mám bujnou představivost.
      Vy byste jistě zvládl konverzovat i s panem Jaceňukem a třeba ho i přesvědčit o svých pravdách, ne?

      Vymazat
  120. liška
    "hudba je lék, stejně jako láska a přátelství "

    Taky zdravím :-) Máte pravdu, to jsou opravdu dobré léky. Beru je pravidelně a ráda.
    Anna

    OdpovědětVymazat
  121. Baba Jaga
    Jaceňuk teda né. Ten je moc velkej fašoun. S těma menšíma jo :-)

    OdpovědětVymazat
  122. Baba Jaga:

    Vítání jsou všichni.
    Jaceňuka přivítá Ládik!!! nebo Vasja.
    (Kosou nebo křovinořezem...) ;o)

    OdpovědětVymazat
  123. zdenekb
    Já včera a dneska dělal s pilou a to by nedopadlo asi dobře, kdyby dělal do Vladimira Vladimiroviče :-)

    OdpovědětVymazat
  124. Chlebem a solí...
    chlebem to bolí
    solničku v hubě
    není to hrubě?

    OdpovědětVymazat
  125. Vasja -
    motorovou? Vzpomínám si na písničku "měl jsem milou, přeříz jsem ji motorovou pilou..."

    OdpovědětVymazat
  126. Anna 20:35:

    Zvlášť hojivě na mě působí Trejsy.
    Zkuste. Tento koncert má třináct pilulí a na YouTrubce je jich dalších nepočítaně. Dobrou všem...

    https://www.youtube.com/watch?v=jLvSrTJZ5jk&index=4&list=PLD763029EDBA68042

    OdpovědětVymazat
  127. zdenekb

    Kde tu hezkou muziku furt berete? :) Nemohla jsem spát, poslouchám toho chlapíka už půl hodiny.
    Díky, dobrou.

    OdpovědětVymazat
  128. Šmarjá, kterého z mnoha chlapíků teď myslíte? Hezkou muziku sbírám průběžně.
    Taky jsem nemohl spát. Ale už dobrou.

    OdpovědětVymazat
  129. praguefrank

    Ještě jednou díky za hudební tipy. Evu Cassidy jsem neznala a stala jsem se její fanynkou :-)
    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    zdenekb

    Jo, Tracy působí hojivě. Díky. Teď se cítím zdravě ospalá, tak dobrou :-)

    OdpovědětVymazat
  130. Ládik!!!
    Jo motorovou. Jinak bych nic neudělal. Ale jenom 4 nádržky. páč bylo hrozný vedro To se nedalo.

    OdpovědětVymazat
  131. Benzínu 4 nádržky
    příroda dostala do držky
    rukama plnýma otřesů
    špalky domů donesu;
    černé mraky a bouře
    vasja vychází z kouře
    svoji pily milé
    tváře a uši má bílé
    nevadí, že se dusí
    nařezat to musí.

    OdpovědětVymazat
  132. Přivítám doma jaceňuka
    ukrajinského hromutluka
    chléb se sádlem mu nabídnu
    herdou do zad ho pobídnu
    jen aby nespad na pusu
    (už po ní dostal od rusů)
    asi ho nemá v lásce lid
    na první pohled je to žid.
    Mi to ale nevadí
    klidně ať se posadí
    o deset korun zchudnu
    bude u mě kopat studnu.

    OdpovědětVymazat
  133. Zemřel Mochtár Belmochtár
    naposledy zachrochtal
    meno mal čisto slovenské
    dělal přestupky kázeňské.
    Utekl z Tatier do alžíru
    dštil na lidi běs a síru
    teď čuchá kytky zespodu
    ani se nedožil důchodu.

    OdpovědětVymazat
  134. V Kolíně stojí Kmoch
    v Tbilisi zase hroch
    hned vedle soch lenina
    sodoma gomora začíná.
    Budou chytat medvěda
    volat přitom "paběda!"
    jen aby chytli pravého
    hnědého a v kožichu
    ne s opaskem na břichu.

    OdpovědětVymazat
  135. Krtci vzbuďte se
    nejste na kongrese
    i krtek může létat
    nejenom hlínu tepat
    anonyme, leone, jaho
    či je tu draho?

    OdpovědětVymazat
  136. no jo, vždyť už vstávám...

    OdpovědětVymazat
  137. tuky tuky tuk
    uz som tuna
    Jacenuk

    OdpovědětVymazat
  138. eslipak mamlasove vite ze za par dni bude mit bezvizovy styk dalsi novoeuropyjec Kosak z kosovaru?
    papadopulos i makaron pousti pricmoudliky dal na sever bez registrace

    Parada

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. David Rockefeller oslavil stovku
      Kde je Maxik?
      Copak nevidi ze pejzatci podplatili Panaboha?

      Vymazat
  139. Kdo má pokoj navíc
    dá tam jen pár lavic
    mozaiku, perskou rohožku
    stačí si sundat ponožku
    a s domácím Ahmedem
    už nikdy nic nesvedem.
    Až to tak jednou bude
    ani prapory rudé
    nebudou nám nic platné
    minaret Víta zlátne
    půlměsíc na vlajce
    konec je čabajce.

    OdpovědětVymazat
  140. Muchtar je Ladiku takovej libyjskej Meresjev
    Geroj
    O libyjcich se dosud tvrdilo ze vyhrali jen jednu valku
    V druhem dejstvi nejake opery
    Ted to vidim na druhe vitezstvi
    Ale je to fajn mamlas dostal informaci ze kurd dobyl nejakou strategickou ulici v Iraqu

    Dilo se dari otazkou je komu

    OdpovědětVymazat
  141. Legenda o svatém václavu
    zmizí jak viktorka ve splavu
    zrodí se nové poznatky
    mohamed nabere obrátky
    jak našel u řípu to strdí
    a řekl fuj to smrdí
    tady nebudou prasečáky
    převrátím na islám darebáky
    jíst budou moučné placky
    dostávat budou facky
    baby dostanou turky
    na obličeje burky.

    OdpovědětVymazat
  142. Po boji je kazdy kralem
    Sasa Vondra prece vedel ze t.zv. arabske jaro skonci u islamisticke vlny

    Ted uz chybi jen stejne prohlaseni Stejskala Horejsiho Sany a Hesove

    OdpovědětVymazat
  143. LÁDIKU,
    technická:
    http://zena.centrum.cz/zdravi/novinky/clanek.phtml?id=808145#utm_source=centrumHP&utm_medium=stylebox&utm_term=position-2

    Článek o bylinkách a borelióze.

    Nakolik je to opsáno ze seriózních pramenů těžko říct, může to být zrovna tak souhrn blábolů jako platná informace.
    Kdyžtak na to mrkněte.

    Jáchym

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík, pupeny ve víně ... Bohdan Matwikov. Moc dobré.
      http://ekonomika.idnes.cz/lazensti-hoste-se-leci-vinem-jako-ve-starem-rime-ftf-/ekonomika.aspx?c=A061109_105528_vino_pal

      Vymazat
  144. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde15 června, 2015 10:15

    http://www.investicniweb.cz/2015/6/15/vitezove-porazeni-americkeho-qe-je-slozitejsi-nez-si-myslite/#prettyPhoto

    No nic , jen takové malé připomenutí .....třeba toho, že svět a socioekonomické dění v něm ovlivňují autoritářské instituce zřízené v demokratických zemích - daleko více než nějaký Putin.

    46 milionů lidí na potravinových lístcích.
    41 milionů lidí bez pojištění.
    16 milionů nezaměstnaných.
    27 milionů pracuje pouze na částečné úvazky. /16 + 27 rovná se přibližně těch 46/


    I toto sem bude dovezeno, v rámci údajné spojenecké obchodní smlouvy a údajného spojenectví vůbec.

    Připomíná to trochu Řím v období, kdy vládnoucí vrtsvy v podstatě hodily lid přes palubu, respektive z paluby potápějící se lodi utekly /respektive přeběhly na jinou loď, mnohdy na loď údajného nepřítele, protivníka..../.

    Z Ruska v posledních dekádách nedocházelo k žádnému takovému dovozu, vesměs probíhal korektní /občas to zaskřípe všude, ale v podstatě Rusku zatím nezbývalo než nakonec vždy respektovat poptávkový tlak Evropy/ obchod.
    Kdy v zájmu Evropy je mít za souseda Rusko konsolidované, a takovouto konsolidaci udržovat i do budoucna .... to až v důsledku pokroku začnou Rusku skutečně masivně vypadávat příjmy z ropy a plynu. Tedy na obchodní bázi podporovat technologický rozvoj Ruska tak, aby ne že bylo sraženo na kolena , ale aby mohlo nalézt alternativní příjmy.. Svázat se s touto zemí oplývající nerostným bohatstvím pomocí korektních vztahů založených na vzájemné důvěře, takový svazek zajišťuje geograficko-politickou stabilitu.Opakuji, zatím se za poslední dekády dařilo nedovážet sem z Ruska jeho vnitřní excesy , zatím spíše infikovala vzájemné /a nejen vzájemné vztahy s Ruskem /vztahy politika tkzv. Západu /ten se ale vnitřně dělí na Západ východní polokoule a Západ západní polokoule/.....
    A když už tedy by měla být vedena rozprava nezaujatě, měly by potom být přpomenuty excesy Wall Street, ale i Kosovo, Irák atd...tyto skutečně infikovaly i to Rusko / a jistě že i Ukrajinu/.
    Kauza Krym se zfetišizovala a dokonce zdá se, že logicky zcela převrátila svůj údajný kauzalně-etickopolitický význam, tak jak Krymu byla připisována role Sudet /což je nesmyslná údajná "analogie" už z podstaty toho,že historie je plynutím času zcela podmíněný jev/. Píše stále o ruském imperialismu a krymské krádeži, ale o kosovské krádeži a obkličování Ruska se mlčí /už ale nejde mlčet o uvalování sankcí na Rusko (jak to, že nejsou uvalovány sankce na ty, kdož odtrhli od Srbska Kosovo...nebo na Saudskou Arabii, kvůli jejímu autoritářství ?)/.

    Což není bláznivé chtít likvidovat pracně vybudované produktovody a místo toho se spoléhat na chimerické dodávky ze zámoří ? Proč by Evropa měla chtít se chovat jako např. Japonsko ?
    Má být také v podstatě dohnána k válce - tak jak bylo v mnohém dohnáno Japonsko ?
    Toto Evropě /EU/ netřeba. Snad jen několika parchantům ve vládách a ve vedeních korporací, tedy ekonomicko-politické Mafii.
    Opět jsme ale u toho "lidu", pokud v ústavách se praví, že to lid jediný má moc a lid tuto moc spravuje tak, že se dějí tyto sebedestruktivní věci,pak lze konstatovat, že lid si toho žádá,chce to.
    A opravdu se mu toho dostane - té Třetí Východopolokoulní války, na dvou frontách, neb ISIL nikdy nespí...
    EHW 3 už probíhá, zejména " díky" tomu, že lid tkzv. Západu tuto válku chce. Ostatně jako vždy v minulosti.

    OdpovědětVymazat
  145. Smazali celého Bobka
    je tam stopka.

    Měl tam desatero o opatrování zvířat a já vůl mu tam připsal říkanku (staženo z disvkusu):

    V zólogické zahradě
    je to jako na hradě
    samé vzácné zvíře
    sedí ve své díře
    čeká na své páže
    co kaviár háže.

    OdpovědětVymazat
  146. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde15 června, 2015 10:37

    Já to napíšu jednoduše.
    1. Rusko /SSSR/ jevilo v moderních dějinách expanzivní znaky tehdy, když se země zmítala ve vnitřních problémech /ale to např. v jedné fázi svého moderního vývoje i Německo/. Problémem pak jistě lze nazvat i totální destrukci infrastruktury i hospodářství za Druhé Východopolokoulní války. Čehož jsme byli obětí pak i my - coby část poválečného sanačního dárečku.
    Pokud tedy někdo chce Rusko umořit hladem, měl by být již dnes zmrskán a hozen lvům.
    2. Už jen pohled na mapu - na hranice islamského elementu, jaké má s euroasijským prostorem....už jen z tohoto vyplývá, že je nutné postupovat spolu s Ruskem, USA nemají hranic s islamským elementem, ty se jednoduše mohou stáhnout, bye, fellow boys, užijte si toho....
    3. Evropa nemá surovin, tolik co Rusko. Je omylem se domnívat, že když by se nakrásně nahradila v energetice fosilní paliva...že Evropa na věc vyzrála. To odporuje základní tradici osvícenské - tak , jak dopředu není známo dosud ještě nezjištěné využití například rostlin v medicíně, tak není dosud dokonec ani známa budoucí surovinová potřeba, zatím ještě dokonce neobjevených způsobů využití těch či oněch přírodních zdrojů. Je nesmyslem si myslet, že vše potřebné dodají soláry, mnohé ano...ale když už jsme u nich...tak i ty soláry je třeba z něčeho vyrobit.

    To, že si Hlavní mocnost pekelná vybudovala historicky na své hemisféře atmosféru nedůvěry k ní, to , sakra !!!! přeci neznamená, že je nutné napodobit takové jednání i na východní polokouli /EH/, že není třeba se bránit dovozu takovéhoto geopolitického šarlatánství, šílenství ! To by odporovalo "židokřesťanským" /Duka, 2015/ tradicím '''.

    Ha, ha, ha,.....:-)))).

    P.S. Avšak ale ani nucená izolace USA /ne tak určitých struktur Hlavní mocnosti pekelné !!!/ by nebyla asi ničím jiným, než přiléváním oleje - do ohně probíhající EHW 3. Úzká spolupráce je jistě nutná, ne však vazalství a vyděračské praktiky.

    OdpovědětVymazat
  147. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde15 června, 2015 10:46

    http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/su-tij-v-cine-citliva-a-delikatni-schuzka-dvou-svetu/r~eda683a010fa11e5b5ba0025900fea04/

    Jistěže malá země potřebuje mít dobré sousedské vztahy.
    Ostatně jsou to USA, které nejvíce fakticky podporují Čínu, viz masová obchodně-finanční výměna, kdy jistěže jde takové směně o získávání výhod a tedy i upevňování moci, nikdo přece nebude obchodovat kvůli '"zisku " ztrát. Paradoxně tak zvenčí nejvíce zpevnily a zpevňují vládu čínských komunistů USA. Zkuste to říct napřílad Pehemu.nebo Fendrychovi ... a trefí je šlak.

    OdpovědětVymazat
  148. Těpic, neznabozi,

    kam vás to ta havloidní chátra zahnala?

    Minulý týden povídal pan arcibiskup Graubner na Velehradě, že sotva skončila jedna totalita, měli bychom být ostražití z nástupu dalších. A najednou to povídání dává smysl. Stejskalí hlídací psi nedostávají prašule darmo, ohýbání pravdy a svobody taky něco stojí. Zkrátka, demokracie tady bude, i kdyby měla téct krev! :-)

    Včera jsem se díval na Pupendo. Scéna Márů a učitelskejch, kterak řeší vysílání Svobodky. Dnes je to přes kopírák stejné. Akorát to stálo o pár biliónů Kčs a Kč víc.

    Pokud by vám někdo chyběl na lízanej mariáš, třeba zase půjdu kolem :-)

    ld

    OdpovědětVymazat
  149. Než s Babišem střet
    to raději vřed
    řek si němeček
    doktorů páneček
    šel si lehnout na fifejdy
    nekoupil tam žádné šmejdy.

    OdpovědětVymazat
  150. Bilión: " Zkuste to říct napřílad Pehemu.nebo Fendrychovi ... a trefí je šlak."

    Bilíóne,
    netrefí.
    Problém většiny (včetně Vás) spočívá v tom, že si myslíte, že když někdo něco tvrdí,
    mnohdy bouřlivě a přesvědčivě tvrdí,
    že svému tvrzení zároveň nutně také věří.

    Takoví lidé ovšem nemají na postech, na jakých se vyskytuje Fendrych či Pehe co dělat.
    To jsou buď prokurátoři nebo advokáti.
    Snad si nemyslíte, že dobrý advokát věří, že každého vrahouna či ještě horšího gaunera hájí placený advokát celý život s přesvědčením, že co mandant - to neviňátko ?

    Vrah si prostě zaplatí nemalý peníz za to, aby se mohl vrátit do procesu a pokračovat v činnosti.
    Stejně jako skutečně nevinný člověk, který si je nucen zaplatit advokáta, aby jej vysekal z vyfabrikovaného obvinění, které zkonsruovali jeho konkurenti.

    Nepodezírejte Peheho z hlouposti.
    Proti takovému Diágovi je to sice relativní neumětel, ale má trochu svázané ruce tím, že zřejmě musí vycházet ze závazné americké směrnice, že co Čech - to pablb.

    Kdybyste s ním mluvil, poznáte, že tak blbej fakt není. Pouze je přesvědčen o své nebetyčné intelektuální nadřazenosti nad zdejším plebsem, pro který píše.
    Jáchym

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 18,2 bilionů dolarů vrátit nejde15 června, 2015 11:52

      Šlo jen a pouze o vyjádření v rámci básnické licence - nadsázka typu gagu /to, že Pehe přemýšlí...to samo o sobě humorné není, také samo o sobě není humorným to, že někoho trefí šlak...když ale Peheho trefí šlak proto, že začal přemýšlet - to již (černo) humorným je/.

      Mně je jasné, že by ho trefil šlak leda kdyby mu přišel dopis od sponzorů, že dál už nedají ani floka.
      :-)

      Nadřazeným se cítí každý blbec...ostatně co jiného mu asi tak zbývá ?

      Ostatně hlavním paradoxem, který jsme chtěl naznačit je to, že Pehe bije jak vzteklý do autoritářských režimů typu toho čínského ...ale nesmrdí mu, že USA (odkud zřejmě má nejvyšší sponzorské , daňové defraudace soukromá škola které řediteluje - kdoví zda havní masa nejde právě že z vývarů z obchodů s Čínou) jsou největším faktickým vnějším podporovatelem tohoto čínského autoritářského režimu...

      Ovšem nepřipadá mi toto jako gag.
      Mně to spíše připadá jak když někdo je schizofrenikem nebo pokrytcem..

      vysv.
      Dlouhodobě považuji velkou část tkzv. sponzorského za nic než daňovou defraudaci. Došlo to v tomto sektoru sponzorském už dokonce tak daleko, že původně to solidarní příspěvky jsou užity coby bonusy vyplácené bohatým, vesměs ve formě naturálního plnění - aby to nebylo tak zjevně korupčně-trestně -odpovědního charakteru a lid nebreptal pokaždé, když se plánuje zvýšení daní, například aktualně daně z nemovitosti v Ostravě, jejíž radbice (a tak bohužel se stal spolupachatelem i lid) tak ochotně zasponzorovala údajného miliardáře - majitele jistého fotbalového klubu.
      Sponzorské se dokonce sakralizuje, viz příslušná reklamní sdělení oslaující tyto daňové defraudanty.
      Zasponzorovat se nechal i šéf místní Transparency a to osobně , nijak mu to nevadí - že je anulována jeho nezávislost /další pojem, který si pravidelně zasluhuje bedlivého zkoumání a pozornosti/.

      Vymazat
  151. Ad Jáchym - Jiří Pehe - blbý rozhodně není. A pocit, že se cítí nadřazen, mám už delší dobu.Ale v tom rozhodně není sám. Skoro bych řekl, že je to vlastní všem, pro které bylo vymyšleno (nevím, kde se to vzalo) skupinové označení Sluníčka. Nevím, jak na jiné lidi, ale na mě to funguje tak,. že si vždycky vzpomenu na lehce zemitou historku o jednom malíři, který vzal zálohu na obraz od dvou mecenášů, a ti je načapali, jak se poflakuje na Karlově mostě a kouká přes zábradlí. Vyčetli mu, že utrácí jimi placený čas a jen se fláká. Pan malíř na ně krátce pohlédl a zaveršoval: "dole teče voda, nahoře jsou mraky, ty mi polib prdel, a ten druhý taky!"

    OdpovědětVymazat
  152. ld: Zdravím!

    praguefrank:

    Jako vyléčený... no spíš abstinující sluníčkář bych o tom mohl někdy něco napsat... :o).

    Soukrtci/-ky:

    Blíží se meta 200 komentářů, a já budu až večer nebo zítra, tak preventivně otevírám nové působiště...

    OdpovědětVymazat