14 května, 2016

KRTINEC č.100!!!

275 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. A Ládík!!! ani mb nikde :-)

      Vymazat
    2. Sprcha dobrá. To si pořád můžete říct, že jste to prosprchoval...

      Vymazat
    3. asi by bylo ne/vhodné napsat, že jsem seděl na hajzlu ...

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Tak přece, děkuji za gratulaci.

      Vymazat
    2. I já gratuluji - koukám, že k jubilejní 100! Sláva Violce, hip, hip, hurá! ☼ ☼ ☼
      Pan učitel už tu nebyl hodně dlouho, na ACZ jsem ho tuhle zahlédla. Dobrou noc všem.

      Vymazat
    3. To je krásná gratulace babuško, také děkuji :-)

      Vymazat
    4. Ten čas je 2 minuty za rekordem, v botách XA (rekord v XT), po peripetiích s kotníkem a kolenem, jsem nadšený, měl jsem velkou rezervu. Druhý čas, druhý na stovce, to je krásné.

      Vymazat
  3. Jo, cosi jsem měl vyřídit PŘ od Violy, uteklo mi to, mám průser.

    OdpovědětVymazat
  4. no vida, Stejsky ani neví, co zasel. I vyhnání z ráje, teda z A.cz, mělo na vývoj Nory dobrý vliv. Osamostatnili jsme, jsme životaschopní. To je náhodou dobré zjištění. Potvrzuje takové to takové to všechno zlé je pro něco...
    Gratulace na sever a dík Zdenálovi :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ach ta klábosnice přeskakovací :-(

      mí krtkové mi rozumějí... dobrou...

      Vymazat
  5. Trochu koleno, ale bez otoku, dneska klid za sekačkou.

    OdpovědětVymazat
  6. Mám strach, že se Maximus nervnul a leží někde na jipce, díky přítelkyni. Pozdravuju oba, i pro případ, kdyby to nebyla jipka, ale wellness pobyt.

    OdpovědětVymazat
  7. A nejen Anna, ale i Tužka absentuje. Měl bych dotaz. Od včerejška zase voní z příkopy jedna rostlina po hašlerkách, nevím jaká, nikdy jsem tam neběžel ve dne. Voní do poloviny listopadu.

    OdpovědětVymazat
  8. Anna ale uz dost dlho. Dufajme, ze je tiez v poriadku.

    P.S. Trochu malo znakov na identifikaciu rastliny, myslim. Ale ktovie, mozno pp. liska, ci tuzka vedia.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale není to fenykl, ten mě napadl nejdřív.

      Vymazat
    2. Utrhnout rostlina nejde, že byste ji ofotil doma? No, já si nevybavuji žádnou takovou. Že Vy si ke Koukolíkovi pro radost nepořídíte i pořádný klíč k určování rostlin, Ládiku!!!, když Vás tolik zajímají (nebo v poslední době začaly i jejich názvy zajímat)?
      Pan PŘ dnes na mši není, že se opět u kardinála Duky pustil do diskuse. Ale že tam včera asi z nedostatku jiných příležitostí "pochválil" i mou maličkost... Měla bych se cítit poctěna?

      Vymazat
    3. je to kerblík nebo čechřice vonná, my jsme tomu říkali i bedrník, dělala jsem minulý týden kytku do vinotéky, voní krásně po anýzu
      http://www.kvetena.com/mirikovite.html

      Vymazat
    4. Děkuji rychlé rotě. Klíč k určování (jeden z nich) mi právě poskytla liška... Jinak mám sady různých klíčů, chrom-vanadium.
      Rostliny mě zajímaly vždycky, chtěl jsem být lesákem (nevyšlo), po VŠ jsem se přihlásil o práci u Lesního závodu (vyrazili mě, chtěl jsem řezat, prý se to nehodí nebo co). 20% mé současné knihovny (původní mi shořela) jsou rostliny, převážně les a léčivky ... ale nemám čas do ní zabrousit, s přibývajícím věkem mě více zajímá historie a psychologie; zjišťuji, že vím pořád méně. (U TV "vědomostních soutěží" to nevadí, tam mě doma podezřívají, že už jsem to viděl).

      Vymazat
    5. BJ -
      běžím potmě a rostlinu cítím ve škarpě, utrhnout ji nemůžu, to bych musel šňupat po zemi. To bych si ji určil sám. Jezdím kolem toho místa autem, ale je to horizont a spěchám...

      Vymazat
    6. Ládiku,
      vždy a znovu mě překvapujete...
      Ja som sa málem stal drevárom - už jsem tu kdysi říkal, že jsem (s průměrem pod 1,5, abych nevypadal jako blbec) absolvoval dva semestry Vysokej školy lesnickej a drevárskej vo Zvolene.

      Pak jsem byl vypuzen jahovskou pododrůdou Slováků (Koukolík jejich českou obdobu nazval deprivanty).
      Odmítl jsem totiž držet hladovku za jednokolejku ALWEG ve Vysokých tatrách, která měla katapultovat Slovensko na úroveň Japonska.

      Vyjádřil jsm sice morální podporu, ale neměl jsem dostatečnou motivaci k tomu, abych nechal jako ostatní vyhodit několik set zaplacených a uvařených obědů a šel vítězně vyžrat zvolenské restaurace a bufáče spolu s ostatními.

      Za to mi přišlo padesát nacionalistických JAHŮ rozbít držku, ale udiskutoval jsem to - jen mi zaručili, že ve druhém ročníku již neseženu ani ubytování na koleji, tím méně ubytování v soukromí, protože se žádný Zvoleňák neodváží mě ubytovat a tím riskovat požár.
      (Třetina z nich byli funkcionáři fakultního výboru ČSM, takže jsem jim poprávu uvěřil. Kuře a blba ničím nenahradíš! Láska pomine, blbost je věčná.)
      JÁCHYM

      Vymazat
    7. Tak jo - jestli je to kerblík, bedrník či nejspíše ta čechřice, to už si určete sám, Ládiku!!!. Já si díky lišce rozšířila obzory o "miříkovité" - v mé paměti nebyly a že jich je. Mně z nich nejvíc doma prudí bršlice kozí noha - ale slepice ji rády.
      Vrátilo se k nám letos málo vlaštovek. Do jednoho jejich loňského hnízda se asi u nás doma snad poprvé nastěhovali jiní fógli - musím si tam počíhat, zda rehci - zdají se mi téměř ještě menší. No, hlavně, aby je nelovila Líza, na našem nechemizovaném dvorku - zahrádce je živočichům dobře. Už i ještěrku holky viděly. Jak se co jmenuje hledám jen občas.

      To: liška
      Boj s pleveli jste dočasně vyhrála? Já se zatím jen byla podívat, že po deštích vyrazilo dost zasetého, plevelů více. Abych zítra zkontrolovala i brambory, zda už vylezly mandelinky - na dálku nebyla vidět žádná.

      Krásnou neděli všem.

      Vymazat
    8. Ad: Jachym

      Tak to uz nie je len prejav postupujucej demencie, ale aj zachvay bluznenia:-))).

      Na Alweg sa skladalo za Dubceka, nejedna rodina dala {hlupacki narodovci tak Cesi, ako aj Slovaci} I svoje snubne prstene a pod. Cechom ziadni Slovaci vtedy nicim nehrozili, internat som nedostal od druheho rocnika ani ja, prave preto, ze som nemal vyhovujuci komunisticky kadrovy profil, ako asi Vy ano. Prezil som to, i podobnych hlupakov ako ten co berie moje meno nadarmo, napr. na stanici v Prahe, ked mi nechceli nic predat v bufete, lebo vraj "nerozumi". :-))).

      Vymazat
  9. Dneska jsem se seznámil se zajícem, dostal jmého Honzík. Večer po posekané louce běhali 3. Ráno (za rozednění) seděl na záhoně jeden a čekal, co bude.. Kolem 8 jsem šel poprvé nosit vodu; seděl na pěšině, mluvil jsem na něho, odhopkoval do lesa. Jdu nahoru - Honzík 10m vedle mě a pase se. Mluvím na něj pořád, už neutekl. Nechce dovysoké mokré trávy, bobkovač.

    OdpovědětVymazat
  10. ve sklepě jsem objevila nádherně naklíčené brambory - salátové rohlíčky, ty ještě půjdou do země. Jasně vyhrává plevel, ale já i prohry chci brát s úsměvem. Jen se někdy nedaří... jdu vařit oběd, udělám něco z batátu a kuřecích řízků, asi nějakou thajčínu :D

    OdpovědětVymazat
  11. Taky krásnou jubilejní neděli všem!
    já budu po obědě rozebírat převodovku zadřeného robotického vysavače, zs už se do ložisek dostaly jemné chlupy mého kamaráda Bilba (pokojový králíček rasy činčila zakrslá).

    Přitom s ním stále počítám (s vysavačem, ne s králikem,ten by na to neměl nervy) jako s kandidátem na českého prezidenta. Mám ho jako rezervu, kdyby to nevzal Ládik.
    Má veškeré kavárnou požadované ideologické a inteligenční předpoklady a hovoří plynně dvanácti jazyky, mj. anglicky, německy turecky a arabsky.
    Česky sice neumí, ale to Schwarzenberg také ne.

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  12. na dvojce umírá Hrušínský. Ve Znojmě. Zikmund, šelma ryšavá. Hezky o něm nemluví, ale umírá, tak nemá k optimismu důvod. A zase se jen bojuje a hordy se ženou ze všech stran... historie se opakuje, člověk je nepoučitelný

    OdpovědětVymazat
  13. Se asi vypravím s tichou pilou do lesa pro nohy pod bečku, už jsem dostal vynadáno, že bude vysoko (potřebuju přetlak pro wapku na čištění kamenů - je jedno, jesli bude metr nebo 2m vysoko). Na léto to bude nejen pro technologické účely, ale i pro hygienické. Šoupnu ji na zemní vruty, 70cm by mělo stačit, bečka s vodou bude mít 700kg.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už jen cvičně - do svého vlastního či pronajatého lesa? Neb v cizím je možné pouze chodit po cestičkách a koukat, možná sbírat houby. Tak to alespoň má dle mého většina lidí, vychovaných kdykoliv.
      Ale Vy určitě jen zkoušíte naši pozornost a žádného pychu se nedopouštíte, že.

      Vymazat
    2. Tam shnijí a nakonec zmizí do vzduchu i daleko větší kmeny, než zachráním já. Beru ležící, z míst, kam nedojde ani kůň.

      Vymazat
    3. Aha, "zachraňujete a vychloubáte se tím". No, já už více moralizovat nebudu, na to máte "odsuzovací" patent Vy. Však ten hlavně mě k onomu celkem zbytečnému "babímu" popichování vede.

      Vymazat
    4. S tím vychloubáním nevím ... jenom popisuju. Do těch míst nikdo nechodí, majitel lesů je pražák a lesní správce je ožralec, který mi povolil "čistit" les. Dřevo na zimu kupuju, mám doklady - člověk nikdy neví.

      Vymazat
    5. Babo,
      jedná se o čin, který trestní zákoník charakterizuje jsko čin, který má formální znaky trestného činu, leč není trestný díky exrémně nízké či nulové společenské nebezpečnosti.
      J.

      Vymazat
    6. Co je povoleno - třeba jen "hubou", trestné není. Kdyby dotyčný Pražan za "čištění" lesa ještě i platil, nemělo by to chybu.
      ☼ sluní, vyrazím na vzduch.

      Vymazat
  14. Tepláky do ponožek
    ponožky do sandálů
    oleje do pokožek
    pryč od radikálů.
    Nebude to "na stráž"
    jenom půjdu na pláž
    už se tam těším
    jak ručník věším
    na větev vyplavenou
    do běla odbarvenou;
    v jantarovém loži
    skoro mezi mroži
    relax bývá boží.

    OdpovědětVymazat
  15. V heboučkém písku
    nezadřu třísku
    vítr ho ofouká;
    v dáli se potlouká
    plavčík v kabátě
    je jak ve vatě;
    trochu se přihrnu;
    dřív, než ochrnu
    čváchnu mezi tuleně
    rochním se blaženě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měkká část expedice používá větrolamy: http://www.imgup.cz/image/TH8

      Vymazat
    2. LÁDIKU,

      Větrolamy:
      lámat větry je hřích.
      (V případě úporného meteorismu tak činím pouze v narvaném autobuse)
      JÁCHYM

      Vymazat
    3. No není to lepší, než někde v chorvacku, kde je hlava na hlavě? Večer vyjedu, ráno tam sebou plácnu. Holky se těší i na tu noční jízdu autem po okreskách. Největší pokoření navigace máme 2 hodiny.
      http://www.imgup.cz/image/THM
      http://www.imgup.cz/image/THY

      Vymazat
    4. Vy jste Ládíku tak akční, že to až není možné. Tak kde to vlastně teď jste na zahradě, nebo někde v Polsku?

      Vymazat
    5. Momentálně vymýšlím topení do malometrážních bytů ve Pstruží.

      Vymazat
  16. na ja, na ...
    Ministr kultury Daniel Herman jako první člen české vlády vystoupil na sudetoněmeckém sjezdu.
    Před shromážděnými přednesl projev v němčině.
    Sudetské Němce oslovil "milí krajané", za což ho odměnili potleskem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Herr Man jako zastupující říšský protektor tam už léta jezdí jako domů.

      Vymazat
  17. Nová základna Islámského státu v Evropě je v Kosovu, na území pod patronátem USA. Kdyby v Brdech neudělali CHKO místo základny, mohli jsme už mít IS kousek od prahy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, ono má pražské šapitó hvězd a pruhů dost velkou zahradu, dederóni se už před lety ze stanů přetábořili do Heimatu, takže by se do Prahy nějaký ten spřátelený stát vešel.

      Vemte si, kolik exteroristů stačí američanům, aby sestavili novou demokratickou vládu Syrie či Kosova z bývalých prodejců lidských orgánů či syrských mistrů popravčich.

      Vymazat
  18. Mě by jen zajímalo, kdo jsou vlastně členové takového spolku? Vždyť i tomu nejmladšímu Němci z odsunu musí být nejméně 71 let?
    Na ja, o majetek se zajímají vnuci a pravnuci, ne? "Krajané..."
    Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nberte si to tak !
      Turci požadují válečné reparace za to, že byli kdysi neprávem odraženi obléhanou ( tedy hraniční zdí segregovanou) Vídní při pokusu kulturně a nábožensky ji obohatit.

      A Číže byla tehdy Vídeň hlavním městem ?
      Pochopitelně NAŠÍM !
      A číže občani byli TEHDÁ tzv. sudetští Němcí ?
      Pochopitelně Rakousko-Uherští.
      JÁCHYM...




      Vymazat
  19. Překopíruju sem raní přispěvek z devětadevadesátky.
    Měl jsem ještě zalepený voči a nevšim semsi, že všichni sou už v mexiku, na stovce.
    Jako jeden ze tří zbylých norných zástupců technické inteligentse ( + Ládik + Zdeněkb) musím šetřit síly a pro nápad flopem přes plot skočit)
    ........
    Posouvat hranice techniky je moje celoživotní vášeň.
    Kdysi jsme byli, ještě na vejšce, převezeni na Šumavu sbírat brigádně brambory.
    Byl jsem vedoucím řešitelského týmu, který řešil problematiku sbírání brambor magnetem.

    Po třech dnech a šestnácté variantě nás komunistický profesor rozehnal, což spoluzpůsobilo zaostávání světové socialistické soustavy v oblasti potravinářství.

    Poslední nedokončená varianta, pokud si vzpomínám, řešila problematiku zaléváním brambor železitou vodou s feromagnetickou sloučeninou, která krystalizovala v mezibuněčném prostoru a po silném magnetickém imulsu a následné expozici elmag. záření způsobila odstřel slupky, rozpad brambory na hranolky a usmažení.

    To vše před vynálezem mikrovlnky !
    Měli jsme nejméně padesátiletý náskok před světem.
    Nezbývá než, nepochopen, počkat na připrchlého Eritrejce s tureckým pasem, naučit ho číst, psát a myslet a předat mu pochodeň Vědění, ať ta černá, lepší, Evropa dodělá to, co bílá nedodělala, resp. podělala.
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem vás Jáchyme nepřehlédla, mám také ráda vtipné nápady, ty vaše železité brambory by byly dobré pro chudokrevné děti.

      Vymazat
  20. Není dračí díra?
    Od rána jsem (jak) praštěná. Vykonávám jen mechanické nenáročné práce... a vzdaluji se od klávesnice, pro jistotu. Zdravím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. také pozdravuji marie, já se orientuji podle atm. tlaku, asi je dnes nízký.

      Vymazat
    2. Já se bojím od rána na cokoli mechanicky hrábnout, vykonávám jen nenáročné duševní práce, např. noření do Nory.
      Ani toho robotického kandidáta na prasidenta (viz výše) jsem dosud nerozebral.
      Jáchym

      Vymazat
    3. DD BUDOU AŽ V ÚTERÝ, MOŽNÁ TO JSOU DRAČÍ HRBY
      už to psát znovu nebudu, nemůžu za zapnutý cl, chodí mi po klábosnici kočička

      Vymazat
    4. Ňákej kus draka holt se vždycky najde... :-)
      Mám to jako Viola, stačí změna tlaku, spíš dolů, a jsem jako mátoha. Měla jsem to už ve dvaceti, pamatuju jednoho kantora na vejšce, ten mluvil tak monotónně... a navíc jsme ho měli odpoledne... usínala jsem skoro vždycky, musela jsem se kousat a štípat, abych neklimbala.
      Dnes je to počasí naprd, hnusný vítr celý den a ochlazení.
      Pro dnešek asi už dobrou.

      Vymazat
  21. Já jsem si dnes poslechla pana Štěcha na Terezínské vzpomínkové akci v TV, mluvil velmi dobře, i když z papíru.

    OdpovědětVymazat
  22. To: Jáchym 11:11
    Dobrá - jazykově vybavený kandidát na presidenta ten Váš je. Ale naučíte ho upřímně, mile a neustále usmívat se na občany - pokud to už náhodou neumí?
    Třeba to ale Ládik!!! přece jen vezme, jistě by si po zvolení změnu oficiálního sídla k sobě domů co silný a trénovaný jedinec prosadil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já teď jsem unášen vlnami baltu ... ten západ Slunce
      http://www.imgup.cz/image/TSJ
      mimochodem, ta loď je Jaga http://polskastrefa.pl/zdjecia/185260-222276.html

      Vymazat
    2. Babo,
      to je to nejmenší !
      Nalepím na něj svou milou a upřímnou fotku.
      Na těch pár vteřin, potřebných na selfíčko, snad ten tetanický úsměv udržím.
      JÁCHYM

      Vymazat
    3. p.s.
      TU SVOU FOTKU BYCH POCHOPITELNĚ LEPIL NA ROBOTICKÝ VYSAVAČ, NA LÁDIKA NIKDY !
      Jednak má Ládik nade mnou výraznou fyzickou převahu, druhak bych si to u jeho fanynek pěkně polepil.

      JÁCHYM

      Vymazat
    4. Jáchyme,
      ten robotický vysavač taky ssaje, nebo jen jezdí?

      Vymazat
    5. Sakryš Ládíku!!!, Polsko není tak daleko aby tam teď zapadalo slunce, vy nás tu houpete jako na té Jaze.

      Vymazat
    6. Pochvala, Jáchyme - vyřešeno rychle a bez zbytečně vysokých nákladů.
      Z toho, že jsou Jagušky oblíbené i v Polsku, mám radost.
      Mějte se tu fajn, počtu si před večerem, na co užitečného ještě přijdete. Večer se podívám na ČT 1, jak se kino o našem Karlu IV. vyvedlo.

      Vymazat
    7. Violo, to je loňský začátek července.

      Vymazat
    8. Dyť píšu, že dělám Pstruží... kde bych to tiskl, na pláži?

      Vymazat
  23. Ládíku!!!, pokud jde o hašlerkovou vůni, tak by se mohlo teké jednat o lékořici, která se do hašlerek přidávala.
    "Původně pochází ze Středomoří. V českých zemích se začala pěstovat až v 16. století, kdy ji do střední Evropy rozšířili Benediktíni z Bamberku . Zplaněla na jižní Moravě, v okolí Mikulova, Bzence a Hustopeče.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ále pendrek !
      J

      Vymazat
    2. Bude to ta čechřice, tu vůni znám z Jeseníků, tam to rostlo vedle tužebníku jilmového.

      Vymazat
    3. do pendreku také

      Vymazat
  24. Ládiku,
    Vysavač ssaje, i když jezdí. Toje další výhoda, pokud při jízdě nasává humanoidní řidič, je to trestné. Pravda, prezidenti jsou beztrestní, ale ti zase mají řidiče, aby mohli ssát i za jízdy a novináři neremcali.
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že lepší je vyssavač připoutaný šňůrou k zásuvce, výkon 1800W, který ssaje i pod kobercem. Nebo centrální s cucem v garáži.

      Vymazat
    2. Ten nesporně nasává lépe.
      Tak dvakrát do měsíce ho taky přivleču.
      Ale robotickej zase leze pod postele, pod skříně a malým kartáčkem pigluje růžky a nohy od židlí - něco podobného dělávali akorát bažanti na vojně.

      Ale robotickej je zase prototypem zastupitelského demokrata - myslí za mně.

      Na rozdíl od politiků se ale dá dálkově ovládat, programovat a když kecá, tak k věci.
      JÁCHYM

      Vymazat
  25. Ládik !!!15 května, 2016 15:10

    Zkuste ho třeba vysypat.
    *******************
    Vysypat ???
    Prezidenta ???
    Vemte, jak dlouho se kavárníci snažej vysypat Zemana z Hradu.
    Vždycky skončej akorát u jeho popelníků.

    (Já ho, pravda, vysejpám, ale nejdřív ho vždycky vypnu, takže si toho nevšimne, pak ho instaluju zpět a dám mu napít z napáječe.)
    ****
    Mimochodem . má i funkci SPOT, když zmáčknete tlačítko, motá se na místě jako vožralej, ale po pár vteřinách vesele zahraje fanfáru a vystřízliví)
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  26. Violo -
    žádná z těch plážových fotek není akční (letošní), všechny jsou starší z letní sezóny (loni byl švajc), jezdíme tam už 11-12 let... na pláži sami, borový les, jódový vzduch, osvěžující voda, domorodí Kašubové - proč jezdit mezi papuánce nebo italy nebo jiné tmavé jižany, ti přijdou sami za náma. Pěkně mezi katolíky, večer to je z hudbou od kostela, žádný muezzin. Žrádlo dobré (ryby přímo z morza), lody gofry, žywiec, tyskie, ceny jako doma .. ráno koblihy, kafe, stmívání ve 23, rozednívání před třetí. Na hory pojedem max. do Ficova, die alpen jsou strašně komerční.

    OdpovědětVymazat
  27. L. Man je ošklivý na Hermana a jeho ýbrmenšský lid.
    Akorát nechápu. proč ho považuje za Čecha.
    Snad proto, že je členem české vlády ?

    http://www.literarky.cz/komentare/ostatni/22068-herman-je-pro-sudetsky-sjezd-ten-pravy

    OdpovědětVymazat
  28. Dramatické osvětlení před chvílí u baráku
    http://www.imgup.cz/image/TdG

    OdpovědětVymazat
  29. titulek: "Vůjtkův tým poprvé prohrál".
    Když vyhrávali, byi to "naši hokejisté". Tak to v životě chodí. Když se něco nepovede, najde se viník. Když se povede, jsou úspěšní všichni. Proto je lepší dělat na vlastní triko a kašlat na socialistický kolektiv.

    OdpovědětVymazat
  30. Teď čtu, že skončil festival politické písně, vyhrála krymská tatarka (asi muslimka - nezpívala přes burku?). Škoda, že se neúčastnila Fatima z Islámského státu v Kosovu, ta by měla vítězství v kapse. Naše dřevo skončilo předposlední, kdoví, jestli není na nějakém seznamu pro někoho nevhodných osob. Vloni to vyhrál nějaký úchyl Vuřt. Chléb a hry. Chléb plesniví a hry taky stojí za prd. Naprostá dekadence. Už zase úroveň rozvoje výrobních prostředků předstihuje úroveň výrobních vztahů, blíží se politický otřes, budou se střídat majitelé větších majetků. Jen aby u toho nezařvali nějací nevinní lidi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Láďo, žijeme, i když to tak nevypadá v nebezpečné době a to co popisuješ je jen trochu legrační záležitost, když se blbečkové co uzmuli na Západě moc, peníze a média se snaží ovlivňovat a sledovat své hloupé záměry a to všude kam se jeden podívá, kecají i do výběru Miss World atd. I toho Fandu líbače nohou arabů a černochů ve Vatikánu vybrali, aby plnil jejich záměry. Neskutečné. Moc se to neví, ale stejně tak dosud postupovali např. u udílení Nobelových cen, viz např. Obamovi a "jejich" lidem, které podporují v rozletu a u kterých dokazují výjimečnost své rasy téměř ve stylu nacistů z dob 2.WW. Prostě mají dnes všude své lidi. U nás mají např. podf kontrolou TV a Rozhlas a výstupy jejich "práce" tomu odpovídají.
      Vše dirigují Amíci a je to skoro podobné jako za vlády Kremlu.
      Mimochodem Rus je dnes největší nepřítel a není třeba hledat příčiny, ty jsou jasné.
      U návtěvy Hermana je zajímavé, že tento přední současný slouha jisté zednářské lóže v ČR, je původem Chazar (a je to na něm vidět, tipnul bych ho na bulharskou větecv) a sudeťáci byli ve své době oporou nacistů a hitlerovy říše, tedy těch, co jeho příbuzné jak sám přiznává vyvraždili. A nyní peníze a služba zednářským šmejdům ho spojila i s potomky pomahačů vrahů jeho předků. To musí být špína ten chlap, když tohle je schopen absolvovat. Tehdy po 2.WW rozhodly velmoci o přesunu celkem 12 mil. německých občanů (zejména z oblasti ČSR, Polska, a dnešní Ukrajiny), velmi se měnily hranice a tím je vše dáno a není dnes možné na tom něco měnit. Byla to záležitost našich a jejich předků a nyní se v tom šťourat je nesmyslné. ČR si oni vybírají, že je slabá v kranflecích tím, že je pod kuratelou lidí jako je právě Herman a tak tak to pořád zkouší. Poláci by je poslali do (autocenzura). Blbá doba, ale ono se to vyčistí, vláda slouhů satana (ti jejich nejvyšší blbci si tak často říkají) tady nebude věčně.
      Hezký večer.

      Vymazat
    2. Asi bych spolu s panem Hermanem nedokázal pozdravit "milí krajané". Moje prakticky první vzpomínka z dětství: Těsně před jejich odchodem (či odsunem)jsem byl (ve věku 3 let) málem i s matkou ugrilován zaživa. Dveřmi to nešlo, naštěstí okno bylo nízko. Doma se o tom moc nemluvilo, ale z útržků jsem si udělal obrázek. Měl bych se omluvit?
      Pierre

      Vymazat
    3. Tohle se mi líbilo na PL, kde jeden pán lapidárně napsal:
      Existuje Česko-Německá deklarace , qwerty-2011, 16. 5. 2016 7:23:04
      tak proč to vytrvalé kecání o návratu sudeťáků? O tu druhou světovou se je nikdo neprosil
      .....
      Neskutečně výstižné....

      Vymazat
    4. Myslim, ze o navrate sudetakov Herman nehovoril. Ale je tiez pravdou, ze si neviem predstavit, aby sa nejaky clen slovenskej vlady zucastnoval na nejakom zjazde potomkov horthyovskeho Madarska, ci na zjazde sucasneho Jobbiku( ktory Horthyho a jeho velkomadarstvo oslavuje) a oslovil ich "mili krajania".

      Vymazat
  31. Hleďme, pan mb se našel - u pana Krásy.
    My (já se čtvernožcem) jsme potkali či viděli: dva dvounožce, jednoho zajíce, tři srnky, dvě myši, strakapouda, čápa a mnoho jiných přesně neurčených ptáků. Kvete už kde co.

    Zdravím Ládikova!!! zajíce Honzíka a všem přeju úspěšný příští týden.

    OdpovědětVymazat
  32. Odpovědi
    1. mbéčko, zdravím a doufám, že se ve zdraví vynacházíte :-)

      Vymazat
    2. takňák relativně ano liško milá ... pozdrav aji vám ...

      Vymazat
    3. už zase skáču přes švédskou bednu...
      :-)

      Vymazat
    4. děkuji, děkuji mb.

      Vymazat
    5. to ládík + - sto ... ted jsem to maličko prasil ... ale už jsem mel i 98, něco nevim ... muj cíl je devadesát kilo ... hele ze 112 to neni marný ... ale musim se zas trochu snazit nesmim polevit ... ted s tim ochlazenim je to horsi ... ale zase se zlepšim doufám ....

      viola rádo se stalo ...

      ládík, jak vaše hmotnost ?

      Vymazat
    6. mb
      že se nestydíte. Kantor má bejt hubenej, že sotva udrží housle.

      Vymazat
    7. to vasja ... však já se taky stydim ... ale vítejak požírám léky ... neni to snadný ... ale snad bude líp ...

      Vymazat
  33. 9300, jen tříbení stylu na rovince 400m.

    OdpovědětVymazat
  34. Stovka dobrá violo:-)

    OdpovědětVymazat
  35. Jo, jo Vasjo stovka dobrá, teď ještě aby byla ta stojedna.

    OdpovědětVymazat
  36. Trapas ruské ambasády. Zprávu o teroristech v Sýrii doplnila obrázkem ze staré počítačové hry

    Oficiální účet ruské ambasády ve Velké Británii zveřejnil tweet o dodávkách kamionů plných chemických zbraní extremistům u syrského Aleppa. Zprávu doplnil o obrázek z oblíbené počítačové hry Command & Conquer. Tweet se hned stal terčem posměšků na Twitteru, za pár hodin získal více než tisíc retweetů. Lidé začali zprávu doplňovat o další "důkazy", například fotografii teroristů z Lega či ukázku ze hry Wolfenstein, která potvrzuje přítomnost fašistů na Ukrajině.

    Extremisty u syrského města Aleppo zásobují kamiony s chemickými zbraněmi, tvrdí jeden z nedávných tweetů oficiálního profilu ruské ambasády ve Velké Británii.

    Zpráva je doplněna obrázkem tří kamionů naplněných chemikáliemi. Nejedná se však o reálnou fotku, ale o obrázek z 13 let staré počítačové hry Command & Conquer: Generals.

    Obrázek doprovází text s malým písmem "použito pouze pro ilustrační účely", který je snadno přehlédnutelný. Tento nenápadný tweet tak může pojit syrskou opozici s teroristy z takzvaného Islámského státu, proti kterým bojují vládní jednotky Bašára Asada podporované Ruskem.

    Proč tedy využila ambasáda právě tento obrázek? Jedná se o první příspěvek, který se objeví ve vyhledávači Google při zadání klíčových slov "bomb truck" neboli "dodávka s výbušninami".

    http://magazin.aktualne.cz/kuriozity/trapas-ruske-ambasady-tweet-o-teroristech-doplnila-obrazkem/r~b503027818ef11e6851c002590604f2e/

    Milovník humoru

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čtu podruhé a nevidím nic trapného.
      Vtipně použitá ilustrace :-), super.

      Vymazat
    2. A marie, je to vše zase zřejmý pokus odvést pozornost od faktu, že spojenci teroristů jim do Syrie chemické zbraně skutečně dodávají! A kdopak to asi je, že?
      Tak se budou točit na (podle pisálků) "trapasu" s použitou fotkou, přitom jsou leda trapní sami.
      Alena

      Vymazat
    3. Ad: milovnik

      Trapne to je, jednoznacne. A zaroven smiesne. Ale zaroven - velmi dobre od Rusov prepracovane. Na to, ze pofarbujuci obrazok je z pocitacovej hry sa zabudne, s odkazom, ze sice pismenkami, ako na nasich vyrobkoch, ale predsa, tam bolo napisane, ze je to ilustracny obrazok. Ale, pre niekolkotivicovy nasobok oproti retweetrom, to bude jasny dokaz a z tej pravdovravnej strany☺.
      A o to slo, aby sa o tom pisalo, cim viacej ludi to pozeralo. A podprahovo im zostane v myslidle to, co chceli Rusi dosiahnut. Darmo, propagandu maju prepracovanu. I vylovenie amfory Putinom uz nie je trapne, ani smiesne...

      Vymazat
  37. Tohle jste četli?
    http://www.ahaonline.cz/clanek/zhave-drby/114946/neskutecne-odporne-satanisticky-ritual-proti-nemocnemu-karlu-gottovi.html

    OdpovědětVymazat
  38. Tužka napíše,...četla jsem si vás,....dobrý,...NORA fungáčuje,...ano,... chybí tu paní Marie.
    Že by ji hudba natolik spoutala, až by pozapomněla něco přeposlat do NORY. Psychika má tendenci kopírovat sinusoidu. Držet tu křivku podkontrolou, votode.

    Jojó,...někdy je to facha.
    Ještě napíšu,...čechřici jsem nikdy naživo neviděla,...že bych ji přehlídla. Pokud vydává samovolně silice,...to bych si musela všimnout,...do hašlerek dávali různé příchutě,...záleží, co převažovalo.
    A tak jsem si vzpomenula i na lesněnky, a ovocné špalky,....a poutě, ... poutě už začínají.

    Napíšu vám zážitek z pouti. Bylo mi čtrnáct,...ještě to léto jsem byla malá a hubená,....ze všech dětí ve třídě při nástupu,...po-sled-ní.
    V patnácti jsem začala růst,...fofrem,...dvanáct cm za rok.

    Tak ten zážitek z pouti.
    Všechny dívky ve třídě už nosily podprsenky,...já ne, naco, že.
    Měla jsem uspořené peníze,...rozhodla jsem se, že si taky koupím podprsenku. Moji pěstouni seděli pod lipami v družné zábavě se sousedy, chodila jsem od stánku ke stánku a chtěla si udělat radost,...
    Stánek s podprsenkami,...mladý prodavač, tak třicet let,....vykřikoval,...trojky, čtyřky, pětky, i šestky mám,...kupte si,....a vychvaloval,...a znova,...trojky.....
    Chvíli jsem pozorovala cvrkot, a když si zrovna nikdo nic nekupoval,....špitla jsem nesměle.
    Nulku máte taky?....Odpověď žádná....
    Tak jsem si dodala odvahu,...a znovu.
    Nulku máte taky?...zas nic, jen ty podprsenky přerovnával.
    V duchu jsem si řekla, že se zeptám ještě jednou, a pak už půjdu.
    Nulku máte taky,?....podíval se na mne s obrovským opovržením v očích a pronesl.
    S tou vyrážkou si dojdi k doktorovi.

    Fakt mi zkazil pouť a celou neděli,...ále,...to léto je památné i tím, že mi jeden kamarád začal půjčovat pincka, naučil mě na něm jezdit, jo, tahle vůně z výfuku motorky má pro mne neodalatelné kouzlo.

    A bez podprsenky jsem vydrřela ještě rok. A pak jsem si ji koupila dokonce v Praze,...o prázdninách, a v Domě módy.

    Asociace jdou jedna za druhou,...

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ... tak to byl hulvát ...

      Vymazat
    2. Ad: Tuzka

      Pisete pekne pribehy zo zivota. Museli ste sa cez vela veci preniest. Ale, zda sa, ze Vas to utuzovalo a nie zlomilo. A to je dobre.

      Vymazat
  39. Jinak zdravím všechny krtky a gratuluji vám ke sté noře! To je něco! A díky, že sem mohu taky někdy přispět... přeji hezký večer či dobrou noc - podle situace! :-)
    Alena

    OdpovědětVymazat
  40. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  41. Kurňa, to je ale kosa! Teplo přece vypadá jinak?! Naši předkové říkávali: Studený máj, ve stodole ráj! Tak uvidíme....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. PPL ji doručí mezi 13-15h.

      Vymazat
    2. Ládiku,
      Omlouvám se, že se furt vnucuju, holt tvůrčí přetlak...
      Nezkusíte ji tedy nabrousit i z druhé strany a aplikovat to kosení po osmičkových drahách, bez nutnosti akcelerace a decelerace?

      Půl hoďky na brusce s vodním chlazením - a místo v historických učebnicích zajištěné, hned vedle ruchadla bratranců Veverkových by se skvěla dvojice Ládik-Jáchym !!!
      JÁCHYM

      Vymazat
  42. aby ho vzal... nespala jsem, nebo jen pomálu, čekají mě "úklidové práce" po čoice a vůbec se mi chce, respektive nechce

    a k těm krymským Tatarům opěvovaných tou jakousi Džamilou jsem našla

    Holubičí povaha Krymských Tatarů?
    Během 2.světové války mnoho krymských Tatarů zradilo vlast, dezertovali z jednotek Rudé armády, které bránily Krym před postupujícími Němci. Po obsazení Krymu německými okupačními jednotkami se mnozí Krymští Tataři přihlásili do dobrovolnických jednotek. Pro německou armádu to byly zvláště důležité jednotky, známé svými divokými represáliemi proti sovětským občanům a partyzánům.

    Na základě výše uvedených událostí po zpětdobytí Krymu Rudou armádou v roce 1944 byla vydána Vyhláška Státního výboru obrany č. 5859.: Všechny Tataři mají být vyhoštěn z území Krymu a přesídleni natrvalo jako zvláštní osadníci do Uzbecké SSR.

    Při nájezdech obávané krymskotatarské jízdy (tzv. sklízení stepí) mezi 15. a 18. stoletím byly odvlečeny a prodány do otroctví v Osmanské říši až 3 miliony lidí, především Ukrajinců, ale také Rusů, Bělorusů a Poláků. V roce 1663 podnikli Krymští Tataři společně s Turky krutý nájezd na Moravu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechcu si zmenit narodnost na rusku, chceli by na Kryme nejake prava, tajne urcite paktuju s Tureckom...tak akeze tam ohlady. Mali sa poucit zo Stalina, ale oni ho dokonca nechcu ani oslavovat.

      Vysidlit ich znova, hajzlikov jednych...

      Vymazat
    2. V roce 1663 podnikli Krymští Tataři společně s Turky krutý nájezd na Moravu.

      Maju stastie, ze obisli Slovensko☺. Tiez by som im ten rok 1663 zazlieval. Sice, nejaki historici pisu, ze vraj v tom roku vpadli na Slovensko, az po Nitru a Povazie, ale to bude urcite len propaganda.

      Vymazat
  43. Na pokosech jinovatka.
    Holky sbalily baťůžky... na týden.

    OdpovědětVymazat
  44. Školu mají na 7:55. V 7:49 jsme profrčeli křižovatkou, na rohu matka: "AŤ nás nevidí!!" Jeli jsme do jejího bytu, 4. patro. ... 7:53 zpět kolem ní ke škole ... 7:54 před dveřmi ... vyšloto!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tomu říkám pestrý život!
      Kam se hrabe džejms bond! i se svými girls.

      Vymazat
    2. Před odjezdem: "To zas bude týden".

      Vymazat
  45. Ještě k Herrmannovi a omlouvání se Sudeťákům...
    To vše má svůj smysl, oni postupují krok za krokem, a vychází jim to.
    http://www.ceskenarodnilisty.cz/nemecka_problematika
    Přečtěte si ty projevy z loňska, to naplánovali akci v Brně - vše platí, najímají si místní nevládky...
    Přečtěte si loňský projev Posselta, cituji:
    "Mám ještě tři další významné signály z českých měst, že tam v příštích několika měsících dojde k něčemu podobnému. A to, i když otcové města Brna jsou za uvedené aktivity silně napadáni. S námi je mladý krajský zastupitel krajan Macek z jižní Moravy, který nám naštěstí přinesl tuto zprávu. Děkuji mu, děkuji Brňanům, děkuji mnoha městům, která se stále chtějí připojit, nebo spolupracovat, ale také chci znovu poděkovat našemu vynikající velvyslanci v Praze, který se stará o všechny důležité činnosti, to je náš Petr Bartoň. To není vše, drahý Horste, o nejnovějším vývoji v česko-sudetských vztazích - a měl jsem tu čest doprovázet vás na celé této cestě - iniciované tvým úsilím a systematickými návštěvami Prahy.



    Před několika týdny v Praze jsme s kolegou Ludwigem Spaeniem, naším bavorským ministrem kultury, ministrem kultury Danielem Hermanem byli u podpisu bavorsko-české kulturní úmluvy v bavorské kanceláři v Praze, která vede řadu našich sudetských aktivit a našeho kulturního dědictví jako jeden ze svých ústředních bodů. Tedy je opět velké, nové pole práce. Ale samozřejmě musíme pokračovat v procesu trpělivě, dokud nejtěžší politické věci nebudou ze stolu. Mohu vám říci velmi jasně, jsme diplomaté, jsme moudří, jdeme krok za krokem v souladu s mottem Otto von Habsburga, který vždy říkal: Ten, kdo dělá druhý krok před prvním, padá na nos. My samozřejmě děláme trpělivě krok za krokem při naši cestě s Horstem Seehoferem v čele, který postupuje velkolepě obezřelým způsobem. Můžete si být jisti, že není nic, na co bychom zapomněli nebo potlačovali. To velmi jasně vyjádřil také Bělobrádek: můžeme dosáhnout skutečný mír a skutečné partnerství v srdci Evropy, pouze když opravdu vše přijde na stůl.



    Spolu s Milanem Horáčkem jsem založil pracovní skupinu, dílčí fórum oficiálního Česko-německého diskusního fóra, v jehož čele je můj přítel Libor Rouček, je mezi námi, je to bývalý místopředseda Evropského parlamentu a člen České strany sociálně demokratické. A tato Pracovní skupina "dialog bez tabu" se pravidelně schází v Reichenbergu (Liberci), aby připravila další kroky. Jsem velmi optimistický v tom, že tato cesta pokračuje dobře, ale nesmíme si nastavit nohu, musíme zůstat semknutí, a musíme křehký porcelán dobře opatrovat, říkám zcela jasně...."

    No tak, Posselte a Herrmanne, jaký že to bude další krok?

    Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teď by se D. Herman měl omluvit Čechům.

      Vymazat
    2. Možná by stačilo občas objektivně zopakovat historické souvislosti a brát si z nich poučení. Nějaké nekonečné omluvy těch a většinou i těm, kteří v onu dobu nemohli sami nic ovlivnit či ani ještě nežili, mně připadají docela zpozdilé. Často také jen zastírají problémy, se kterými se svět potýká v současné době.

      Včerejší Hlas pro římského krále na ČT1 mě nenadchl. Přeskakovalo se tu a tam na můj vkus příliš často a ten, kdo nesledoval oslavné vysílání v předešlých dnech či předem i stránku přímo k filmu, se mohl možná v souvislostech docela ztrácet. Ještě si doprohlédnu, co všechno k němu na ČT je - zatím jsem zkoumala, kde se natáčelo: I na Cukštejnu, co mi ho můj jedinec nechtěl koupit, když byl na prodej a my šli právě okolo.

      I u nás chladno, možná i truhlíky z oken sundám. Nebo alespoň fuksie a zelenec, muškáty trochu zimy vydrží.

      Vymazat
    3. to Baba Jaga
      Ano, souhlasím, jenže on si tu historii leckdo obrací a otáčí tak, jak se mu zrovna hodí do jeho rozehrané hry.
      Žila jsem blízko německých hranic a nikdy v životě jsem nepotkala člověka, který by Němce litoval nebo měl pochopení.
      Celé jsou to jen tanečky - jestli s Východem, nebo se Západem. Přesně jako ty babičky v Arménii - "a jste pro Ameriku, nebo pro Putina?" Svět je celkem až trapně jednoduchý.

      U nás taky chladno, muškáty zatím nechávám venku, snad se víc neochladí. Své miláčky hokaido mám zatím v květináčích uvnitř.

      Vymazat
    4. bodejt by je,marie, litovali. ...většina dosídlenců žila a dosud žije v jejich barácích...tím některé z nich/němci/ neomlouvám...tachovsko,sokolovskou...samý komouš...žil jsem tam také....
      ale raději si přečtěte ten Herrmannův projev...jde o proces smíření...
      MaB

      Vymazat
    5. Víte co, moje babi s dědou po Němcích osídlili... dřeli pak celý život jako koně, mně to nemusíte vyprávět. Vesnice se už dávno rozpadla, jen pár pražáků tam jezdí na opravené zbořeniny. Že je pohraničí vylidněné, toho je mi líto. A že oni uměli dřít, jenže my taky... nejsme o nic horší, jen se o ty naše zemědělce nikdo nestaral. U nás radši každý, kdo chce být nějak iniciativní, tak jde plácat hubou do politiky, a vynáší mu to.

      Hermanova slova (a nejen jeho) jsem zaznamenala (viz proslovy v odkazu od Aleny, např., pár jsem jich přelouskla). Byla bych první, kdo by zatleskal - lidi by měli žít v míru a dobrých sousedských vztazích, chtít spolupracovat, děti jedněch ať se učí od dětí druhých tomu lepšímu, co národ umí, i kdyby to v současné bídě byla jen muzika a folklor, zbytky našeho národního bohatství a profesionalismu v jeho zachovávání.
      Jenže já jim nevěřím, to je to celé. Líbivá slovíčka... Co bychom jim asi tak mohli dobrovolně nabídnout, přispět? Leda že k nám přesídlí imigranty, až jim přerostou přes hlavu.
      Spolupráce a rovné vztahy jsou možné jen u rovnocenných sousedů - a za ty oni nás rozhodně nepovažují. Ještě tak pozemky, pár staveb, levná pracovní síla.

      Vymazat
    6. ...byla to taková pevná hráz socialismu a míru..
      v současné době jsou tam lidé více spokojení..někteří pracují přímo v německu...většina má poměrně dobře placenou práci díky prosperitě německých firem založených v regionu.. ..životní úroveň se tam zvedla..vznikají příhraniční spolky...
      MaB

      Vymazat
    7. MaB
      Ano, hráz, kde socialismus a mír fungovaly. Lidi se měli dobře - znám život dělnických rodin; kdo chtěl, snadno našetřil na byt i na dům, auto atd., jezdilo se k mořím... Kde je dnes konec slavné výrobě vysokozdvižných vozíků, které se úspěšně vyvážely doslova do celého světa! Nejdřív Kdyňské strojírny, pak jako Desta Domažlice. A jiné podniky, dnes už jen nostalgie, zavřené továrny, všechno, co jsme uměli tak skvěle vyrobit, se musí dovážet. Kdo to zavinil? A ještě jsme jim věřili, že je to k dobru věci... a volili jsme pravici, čekali, jak se všechno zlepší... Ani jednou jsem nevolila káesčé ani socdem.

      Po sametu v Domažlicích a okolí nebyla 20 let vůbec žádná práce, výroba, opravdu jen až těch pár německých firem tu nabízí příštipkaření. Dvě mé známé zaplatily zdravím - to, co nechtějí ručně dělat Němky (s nebezpečnými materiály, hliníkem, laky), to dají dělat za pár korun našim. Jedna získala astma, druhá těžký exém. Ostatní mají také zdravotní problémy... ale práci nutně potřebují, jiná není.
      Mladí jezdí pracovat za hranice, tam práce je a slušně placená, ale stejně naše odírají horšími mzdami.

      Vymazat
    8. nezaměstnanost k 30.4.2016
      Domažlice 4,5%
      Tachov 5,3%
      Klatovy 3,9%

      Vymazat
    9. anonymní,
      díky, tabulky a procenta miluju! :-)

      Když já nějak víc věřím desítkám svých bývalých spolužáků, jak se jim daří a co mi o sobě a svých rodinách na srazech vyprávějí.
      Zrovna z Klatov znám dva, kteří dojíždějí s dalšími dvěma lidmi denně pracovat do Německa 3,5 - 4 hodiny denně na cestě, aspoň že se složí na benzín.
      Mí dva synovci sice jakous takous práci mají, ale na obživu rodiny (žena na mateřské) to nestačí. Oba už mají domluvenu práci v Německu, cesta tam - 1,5 hodiny, a zpět, denně.

      Vymazat
    10. Ad: Baba Jaga o Karlovi IV.

      Davnejsie som pisal ( a rozlutostil mnohych roduvernych), ze jednym z najschopnejsich kralov bol jeho syn Zigmund. Ked si predstavime, v akej dobe a celoeuropskej politickej a nabozenskej situacii sa stal kralom, jednoznacne preukazal svojimi cinmi svoju velkost.

      Nedavno som natrafil na clanok v novinach SME, ktory cosi o tom pise.

      Aspon zaver:

      Žigmundovo posudzovanie v českom (a slovenskom) povedomí dlho určoval jeho boj proti husitskému hnutiu. Dnes si však aj mnohí českí historici kladú otázku, ako by sa v podobnej situácii zachoval jeho otec a podľa nedávnej ankety českej televízie najväčší Čech v histórii, uctievaný "otec národa" Karol IV. Asi by bol šikovnejší ako jeho syn. Je však veľmi pravdepodobné, že by sa ako verný katolík, nepripúšťajúci pochybnosti o panovníckej suverenite pochádzajúcej od Boha, snažil s kacírmi rovnako spraviť krátky proces.

      Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/2315241/zigmund-luxembursky-bol-velky-panovnik-s-povestou-zradcu.html#ixzz48oxmJw00

      Vymazat
    11. Ad: Marie

      Žila jsem blízko německých hranic a nikdy v životě jsem nepotkala člověka, který by Němce litoval nebo měl pochopení.

      Bodejt. Mnohi nastahovani z vnutrozemia, Slovenska, Rumunska, Madarska - lakali ich (hlavne Slovakov z Rumunska) akoze na Slovensko na polia a skoncili v pohranici...
      So sudetakmi, v ktorych domoch byvali, nemali (vacsina byvajucich v pohranici po odsune Nemcov) ziadnu osobnu skusenost. Vraveli to, co sa pisalo a hovorilo z najvyssich miest. A ked bol zakonom vydany dekret, ze zlociny na mnohych odsuvanych boli v poriadku, dokonca boli ziaduce, sudit nikoho nebudu, kto by si dovolil pipnut?

      Vymazat
    12. Ad: MaB

      Sorry. Nevsimol som si, ze ste uz predomnou napisali v podstate to iste. Ja som len (pre istotu) nespominal tych komunistickych zlodejov, ved viete, ako tu maju radi pravdu...

      Vymazat
    13. Jaho,

      na vaše vybájené nesmysly nebudu reagovat ani je číst.
      Ale o mých prarodičích lhát nebudete!

      Nikdo je nikam nelákal a odnikud "nenastahoval". Žili na chodských vesnicích před tím po celé generace. Osídlit v pohraničí, jen o 15 km dál od rodiště, se rozhodli proto, že bylo více sourozenců a na všechny se nedostalo s rozdělením hospodářství, i oni se chtěli postavit na vlastní nohy.
      Proč vše politizujete a navíc falešně? Těm lidem šlo o obživu.
      Končím s marnými rozhovory s Vámi.

      Vymazat
    14. ( herman to řekl dobře ... a ne goring ... )

      Vymazat
    15. Ad: Marie

      Ja som sa vyjadroval k Vasim konstatovaniam , citujem:

      Žila jsem blízko německých hranic a nikdy v životě jsem nepotkala člověka, který by Němce litoval nebo měl pochopení.


      A NIE k Vasim rodicom, ci inej rodine. Takze NEKLUCKUJTE, ako obvykle robia ti, co maju nejaky problem s argumentami a preto reaguju na to, co si sami VYMYSLELI! Ako Vy, citujem: Ale o mých prarodičích lhát nebudete!

      Napisal som, citujem:

      Mnohi nastahovani z vnutrozemia, Slovenska, Rumunska, Madarska - lakali ich (hlavne Slovakov z Rumunska) akoze na Slovensko na polia a skoncili v pohranici...

      Poznate vyznam slova MNOHI? Alebo vyznam slova vnutrozemie, Slovensko, Rumunsko...

      Je tam niekde nieco o Vasich prarodicoch? Kto teda KLAME? Vy a bez akehokolvek ostychu!!!


      Pokial patrite tiez medzi tych ludi, ktori PRAVDU nazyvaju vybajenymi nezmyslami, tak Vas mozno iba lutovat, ze o historii osadzovania pohranicia po vyludneni od Nemcov neviete nic, vasa hanba. Bolo dost casu precitat si FAKTY. Marne su rozhovory nie so mnou, ale s ludmi, ktorym ani len netukne, ci by sa nemali najskor povypytovat, trebars nejakych svojich znamych trochu viac rozhladenych a informovanych, ci mam pravdu, predtym, nez zacnu na niekoho z diskutujucich kydat.

      Vymazat
  46. Uz aj vlk postupne, ale isto smeruje k coraz vyvazenejsim komentarom, nie ako vacsina tu - opacne. Vid:

    https://vlkovobloguje.wordpress.com/2016/05/16/daniel-hermann-sjezd-landsmanschaftu-marcela-augustova-a-obrovska-prilezitost-pro-lukase-dolanskeho/


    a porovnajte to s vasimi adoraciami krivaka Haska na moje reakcie k jeho sprostemu manipulativnemu vystupeniu.

    OdpovědětVymazat
  47. http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/zpravy/v-bleiburgu-chorvati-i-se-zastupci-sve-vlady-oslavovali-chorvatske-fasisty/

    No a to ještě nespoluprcují s naším Herr Manem, ani s krtkem Jahou ze slovenské pobočky propagandistické interSSnacionály.
    Péro je silnější meče, klávesnice je silnější pancrfaustu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ake je to jednoduche, pre niektore hlavicky. Boli to vojnovi zajatci, tak SAMOZREJME to museli byt fasisti!!! Aj nemecki vojenski zajatci museli byt predsa vsetci fasisti, ci nacisti, ci nieco take hrozne, nie? Takze povrazdit desattisice takychto ludi je fajn, poklonit sa obetiam komunistickeho Titovho masakru je pfuj.

      Nedavno p. Viola k odvlecenym Slovakom za Benesa napisala, ze ved spolupracovali s fasistami, tak je to v poriadku. Dal som jej odkaz na silne zostrihany (v neprospech obeti odvlecenych do gulagov) dokument. Nezaznamenal som, ze by sa v nej pohlo svedomie a nieco na svojom zmyslani po zhliadnuti toho, az prehnane pokojne ladeneho dokumentu (kde bolo vystrihnute skoro vsetky opisy hroz, co prezili v gulagoch) zmenila.

      Preto, ze pisem pravdu, som fasista, nacista, sovinista a co ja viem, co este maju v zasobe verklikari. XYZ krat som pisal a zopakujem. Skutocnych vinnikov neobhajujem - som proti aj tu vyssie krasne dokumentovanej pausalizacii a mantry. Chorvati? Zajatci? - fasisti. Slovaci, odvleceny Rusmi so suhlasom Benesa? - fasisti. Odkaz, ze Tiso nebol sudeny ako vojnovy zlocinec, ani nikdy za vojnoveho zlocinca nebol prehlaseny - som fasista.

      Atd.☺.

      Vymazat
  48. Navzdory tomu, že článek doporučuje JAHA, doporučuji jeho pečlivé přečtení.
    (podezírám jej, že se snaží odradit pochvalou Vlka, aby si pokud možno nikdo článek nepřečet; průhledná taktika jahovského "polibku smrti".:-)
    ALE přečtěte si článek od začátku do konce.

    (Co se týče podružné otázky úrovně duelu Dolanský/Hašek, podle mého názoru to bylo tentokrát fifty-fifty, tedy souboj blbý-blbější, akorát nevím kdo byl tentoraz za ktorého.)
    JÁCHYM

    https://vlkovobloguje.wordpress.com/2016/05/16/daniel-hermann-sjezd-landsmanschaftu-marcela-augustova-a-obrovska-prilezitost-pro-lukase-dolanskeho/




    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jáchym
      S obsahem článku úplně souhlasím.

      Vymazat
    2. Ked nieco odporucam, co sa "hod do stroje" nehodi, ci nepaci, a nemaju argumenty, tak je to hned fasisticke, nacisticke...Inac sa stalinci reagovat dodnes nenaucili.

      Ked odporucam nieco, co sa im ako-tak paci, ako tak, lebo i vlk pise, ze sa diali svinstva pri deportaciach, ze je to nepripustne, ze dekret o amnestii zlocincov, dokonca schvalujuci zlociny je (ja tvrdim dalsim!!! z rady) hrubym zlyhanim Benesa - co narodovski stalinisti nepripustaju, alebo IHNED zahovoria, ze je to reakcioa na akciu☺, tak ked napisem, ze vlk zacina pisat a rozmyslat VYVAZENEJSIE, na rozdiel od hlav natlacenych zelim, tak som podozrivy, zasa z niecoho ineho.

      To uz si ziada navstevu u odbornika, myslim.

      Vymazat
  49. Tužka napíše,...jakmile se začneme přehrabovat v minulosti,...kteréhokoliv národa, kteréhokoliv státu,....ujišťuji vás, že tam najdete vždycky skvrny na kráse a špínu. Někde víc, někde míň.

    Byla to doba předchozích generací,...co udělaly, nebo neudělaly, je jejich historická pravda. Už se s tím nic nedá dělat,...jen zpochybňovat, nebo nadšeně opěvovat,...to ano,....mlžit, rozmývat,.. tleskat hrdinům a géniům, zatracovat zbabělce a zrádce...óóóvšem, je to tam stále.

    Ta absolutní historická pravda končí na hřbitovech...někdy, a je to častý úkaz, v hromadných i ojedinělých hrobech za hřbitovní zdí.

    Je tolik hrdinů, o kterých nikdo nic neví, a o zrádcích platí totéž.

    Vědět o tom, pamatovat si,...a být ve střehu.

    V severních a východních Čechách se postupně připomíná prusko - rakouská válka z jara a léta 1866. Jedna bitva za druhou, obnovují se pomníčky, dávají se na místa kde byly lazarety, čte se z dobových kronik,...
    Do dneška najdete v lesích hluboké zákopy, tak hluboké, že se v nich musel ukrýt jezdec na koni.
    Nejkrvavější bitva u Sadové u Hradce Králové,....

    A v témže roce 1866 píše B. Smetana svou nejznámější operu Prodanou nevěstu a pan K. Sabina píše pro ni libreto,...veselé, rozverné,...-znám jednu dívku, ta má dukáty-,.....to je halt život,.. innatúra.

    Historii lidstva bych matematicky vyjádřila jako pohyb kyvadla po stoupající spirále. Nebo spíš klesající, ????. Tak,...s omezením ve spodním limitu intervalu.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ad Tužka

      Souhlasím. Já říkám - čáru za minulostí, pamatovat si v hlavních obrysech a být ve střehu, ale nepitvat, nešťourat, nezažili jsme.
      Už je jen otázka, kdo pořád vytahuje, šťourá a pitvá. A proč to dělá.

      Vymazat
    2. "šťourat "do Herrmanna jste začala i vy,marie
      MaB

      Vymazat
    3. Jasňačka !
      HERenvolkMANN potřebuje klid na práci !

      Jak říkal můj bývalý spolužák - celoživotní nacista, který vytýká Hitlerovi přílišnou měkkost při čištění území SSSR od slovanské biomasy:
      "Že měli Němci(pro začátek jen) třetinu Čechů zplynovat ? Ale to je přece tvůj a jen tvůj problém ! Já mám německé předky !"

      Vymazat
  50. Už to přišlo. Moje představy jsou překonány. Kdyby takový vercajk měli husiti, nebylo by více problémů s germány.
    http://www.imgup.cz/image/Ty3
    http://www.imgup.cz/image/TyH

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kdyby jste vrazil ty prachy co dáváte na kulturu a do předpotopních vejhiklů radši do normální sekačky , uděláte líp ...

      Vymazat
    2. Normální sekačka (s naftovým motorem a kloubovou hřídelí) stojí 420 000Kč a ještě se o ni musím starat. Kosu naklepu a nic dál nežere, posekám, pověsím na stěnu a jdu si zaběhat. Možná ještě koupím ostrou babku (jestli seženu).

      Vymazat
    3. To vyzera na luxusne "zbozi", tie kosy☺.

      Vymazat
    4. to je cena možná v lirách , kdyby ještě byli ...

      značkovej zahradní traktůrek od 30 litrů ...

      http://goo.gl/cxqiIL

      Vymazat
    5. šmejdy nebrat .... jedině Kubota, Iseki, v nouzi John Deere.
      https://eshop.agromaknd.cz/rada-zd/102-zd-326.html

      Vymazat
    6. za ty prachy by musel být ten krám dodanej i se třemi ženskými ... jinak známej má ele. sekačku za trojku a sloužímu už leta , jediný do čeho investoval je prodlužovačka ... máte požadavky jak dubajský sultán ...

      Vymazat
    7. Ste eště neviděl louku.

      Vymazat
    8. právě že viděl , je velká jak hrom ale nějakej děsivej svah tam není aby byla nutná husitská zbrojnice , takže traktůrek za pá šušňů a navíc se na něho můžete složit se sousedama a půjčovat si ho ...

      Vymazat
    9. Však na tu Vaši na ruční sečení velkou dost, jinak docela pidi (výměra mně neutkvěla) nám občas necháváte nahlédnout. Včera Vám to na foto z 18:40 co stínu slušelo - hezký záběr.
      No, však zatím Kubotu asi pořizovat nemíníte - ten by Vás za tu cenu musel přežít alespoň 2x. Potom napište, jak se s onou dlouhou kosou pracuje a kolik času a pohybu Vám ušetří.

      Vymazat
    10. Nevydržel jsem ji nechat nenakutou... poměřil jsem úhly, sesadil ji s kosiskem a o 1mm povytáhl ostří. Šířka pokosu 3,3m (na fotce rozložená 2metr za kosou). Ve sklepě ta střední je normální velká devadesátka, pod ní je původní 60 (co neshořela).

      První zkušenosti:
      - změnit obuv - nazouváky ne, chce to pevné kotníky
      - má vibrace, váha 1kg na jasanu 2,0m
      - nedokážu kopírovat nerovnosti terénu, moc rychlá
      - levá ruka potřebuje rukavici, je co držet
      - posílit šikmé břišní a celé zádové svalstvo - překmitne dál, než jsem navyklý
      - boty buď s dobrou podrážkou, nebo snad mačky..
      Představoval jsem si to jak hurvínek válku, budu muset zapracovat a dochytat mouchy.
      Na rakouskou kosu má málo tvrdou patku (jiné rakouské kosy se málem drolí), je houževnatá jako bývají jugoslávské kosy a má krásný zvuk (při klepání). V prvé řadě novou babku (stará rezatá má důlky) a upravit kladivo - nová Zbirovia je příliš zaoblená. Kosiřík 40x40mm je super, imbusy mají jemný W-závit, drží jak čert.
      První pocit z kosy je ... tak 80-85%. Chyba je ale ve mě, musím přidat na technice.

      Vymazat
    11. ty fotky ... skleroza ..
      http://www.imgup.cz/image/T4z
      http://www.imgup.cz/image/T45
      http://www.imgup.cz/image/T4p
      http://www.imgup.cz/image/T4s
      http://www.imgup.cz/image/T4t
      http://www.imgup.cz/image/TJA

      Vymazat
    12. Panecku, az pri porovnani troch kos vidiet, aka je ta najnovsia velke hebedo!

      Vymazat
    13. Mám ještě druhé kosisko, 195cm, více prohnuté ... dneska mi to asi nevyjde nasadit, nestíhám termíny. Ale stejně mě zajímá, jak se na takovém dlouhém kosisku bude chovat devadesátka - jestli na svoji "malou" délku pobere tolik trávy.

      Vymazat

  51. "Nechápu ten problém s OKD a chybějícími miliardami na útlum těžby, platy horníků, a tak dál. Vždyť existuje jednoduché a účinné řešení po vzoru kardinálského konkláve při volbě papeže: zavřít Bakalu s horníky ve fryštácké pivnici Na Bečkách a nepustit je dříve, než se domluví..." hodnotí Macek kauzu OKD.

    (...a po skončení rozhovoru Bakalu pohodit pilinami, posypat Havlovým popelem a vysát vysavačem. Macek je sadista! )

    OdpovědětVymazat
  52. ani se nedivím , že ruská federace nezasáhla na ukrajině , tamější čeládka ukrajinských podpindosniků , která krom jiného neustále zpochybňovala výsledky druhé světové stejně jako u nás , jim prostě za to nestála ...
    nezdevastovaný krym si připojili se souhlasem domorodců čistě ze strategického důvodu , taky je to stojí investice , krom mostu museli nacpat prachy do elektrické soustavy , na kterou nebylo od konce války šáhnuto , jak to asi vypadá na celé ukrajině která si teď projistotu ještě rozbila vlastní zem je každému jasný ...

    rusové se dobře poučili , východní státy jsou bez rusů naprosto ztraceni , nemaj přírodní zdroje , nemaj armády , nemaj finance ... přicmrndávaj západu , veškerý zisk se odvádí pryč a investuje se taky jinde ... éra ruského dotování východních zemí levnými energiemi na které jelo celé východní hospodářství se už nevrátí ...to co se dostalo k lizu v 89-tým jsou ubohý podpindosníci - toužebně za pár švestiček prodaj i vlastní matku jen aby sloužili cizímu ...

    rusko východní státy nepotřebuje , nic nevyráběj , nic nemaj ... vyrabované a zdevastované patvary kdysi stabilních funkčních zemí jsou realitou dnešních dnů ...
    jediný co zbylo po kulisákovi je lavička za čtvrt miliónu kč bez dépéhá , nechce někdo koupit , třeba na zahrádku ... ? ... :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toto uz je lepsie spravodajstvo ako z RT☺☺☺.

      Priznanie Putina po roku od anektovania, ze obsadil Krym specialnymi jednotkami, uz zdarne zapadlo v prach☺☺☺. Hlasovanie v bezpecnom prostredi nabitych samopalov - co keby sa nasli vytrznici - zdovodnovalo Rusko - to od tiez odplavalo do Cierneho mora☺☺☺.

      Vymazat
    2. Jaha:

      Jak si vysvětlujete, že přes hlasování "pod hlavněnim samopalů" je stále drtivá většina obyvatel Krymu s připojením k Rusku spokojena? Že se tam nekoná žádný masový odboj proti "okupantům"?

      Konstatoval to tuhle v jedné reportáži i silně posmutnělý Karas.

      Vymazat
    3. To si pan JAHA vysvětluje nijak.

      Vymazat
    4. Zdeňkube,
      vy nechápete zásady modernizované zastupitelské demokracie !

      I kdyby nedejpánbu vyždadovalo připojení k Rusku devětadevadesát procent obyvatel, je to nekvalifikované rozhodnutí na základě neodborného akceptování populistických názorů. Ulice nemá do demokratického rozhodování co kecat!

      Jediná přípustná demokracie je ta zastupitelská, tj. demokratické rozhodnutí vlád, složených, vyškolených a průběžně instruovaných z USA.
      Patnáct demokratů, splňujících náročná americká kritéria se v každém národě vždycky najde.
      Pokud ne,nezbývá než mnohaletá hospodářská blokáda nebo humanitární bombardování.
      JÁCHYM

      Vymazat
    5. kapustňáku ... kdyby jste byl ženská tak vám napíšu , že máte tu makovici enem na ty natáčky ...

      Vymazat
    6. Jáchyme, dobrá by taky byla bezletová zóna! :-)
      ALena

      Vymazat
    7. Ja som nepisal o tom, ci su teraz radi, ci neradi (no a Tatari su najspokojnejsi, pocul som), ale ako prebiehala okupacia Krymu a nasledne hlasovanie. Zasa len FAKTY potvrdene samotnym Putinom. A svojho casu, ked sa na mna, ako obvykle kydalo, som dal i zabery (tusim pre p. Violu, ktora mi akosi nechcela verit o specnaze a Putin sa vtedy este nepriznal, az po roku).

      Vymazat
  53. Ládiku, zadržte!
    Viz TECHNICKOU PŘIPOMÍNKU 16 května, 2016 11:09

    (Mimochodem -víte, jak se řekne brněnsky "S dovolením" ?
    Uhni s kosó, nesu rybíz !)
    J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Do toho bruska nešáhne, to je jak byste tvaroval člověka nožem.

      Vymazat
    2. Co máte proti plastické chirurgii ?
      J.

      Vymazat
  54. Tak jsem sem opět zabrousil a vidím, že slovakistickému šovinistovi Jánovi Harčanikovi z Prešova žvanícího pod nickem JAHA už otrnulo.
    Holt obsese je prevít.

    OdpovědětVymazat
  55. JAHOVI křivdíme.

    Podle věrouky Jahismu předcházela stvoření Vesmíru Nultá Neděle(podle jiných jahistů Nultý sabat)

    V ono nedělní či sabathní ráno dne nultého se probudil první Slovák jménem Lucifer.
    Do raňajok stvořil Boha - a od té doby až dodnes odpočívá a jen se zlomyslně chechtá.

    V onu neděli ráno dne nultého stvořil Slovákem čerstvě stvořený Bůh vody a prázdný vesmír včetně energetického vakua.

    Do večera se věnoval vznášení nad nimi. .. co taky bychom od zmateného novorozence čekali.

    Pravým Stvořitelem Vemíru i Jehovy byl podle učení Jahismu Kosmoslovák Lucifer čili Světlonoš, který později přijal umělecké jméno JAHA - tedy zkráceně "Stvořitel Jehovy".

    Zbytk viz hesla Genesis,Satanismus,Tiso, Gott mit Uns,Slovenský Štát.
    (Heslo Jaha dokončuje Jaha.)
    J.

    OdpovědětVymazat
  56. (Abych Luciferovi nekřivdil - jeho druhým a prozatím posledním stvořitelským počinem je stvoření luciferázy a luciferinu.
    Tyto dvě chemikálie se vyskytují v prdelkých svatojánských broučků a v JAHOVĚ hlavě.
    Oběma přináší Osvícení - Světluškám větší, JAHOVI menší, leč pro orientaci v noře dle jeho názoru postačující.)
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ke strejdovi luciferovi později už jenom fero nebo ferko u helmuta fůrer , si vypěstovali silný vztah , skoro by se dalo říci až intimní , při stvoření světa obcoval s jakousi slovenskou maticou a vznikli první tárající darmožrouti - drotári -...

      Vymazat
    2. opravdu,jako na hnojišti

      Vymazat
    3. Ad: Anonymní 19:33

      Nevzrusujte sa nad nimi. Chudobni duchom (nie v duchu, aby sme si rozumeli) sa vzdy uchylia k osobnym urazkam, ked niet argumentov.

      Vymazat
  57. Bože,za co mě trestáš ?
    Připadám si tu jak Job na hnojišti...
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  58. ,, Vracení migrantů nefunguje, varuje OSN. K větší pomoci vyzývá i Angelina Jolie
    vysoký komisař OSN pro uprchlíky Filippo Grandi - Upozornil i na to, že loni se podařilo přesídlit méně než procento z dvaceti miliónů uprchlíků a že se do přesídlování „musíme pustit směleji”
    Panuje tu uvědomění, že 60 miliónů lidí na celém světě (kteří opustili své domovy) vyžaduje odlišný druh investic a zapojení každého ,,

    http://goo.gl/3cMuW3

    už to z nich leze ... vzpomínám si že demokrat tvrdil , že jsou tu jenom v evropě dočasně a že hned jak se situace uklidní , vrátějí se ... a ejhle , sešel se rok s rokem a už se mluví o - přesídlování ...

    angína fólie co si nechala odstranit preventivně kozy po tatínkovi je prej taky pro , no není to krásné že holywůdská fetka ví jak šíbovat s národy ...
    podej demokratovi prst a urve ti ruku ... nuže vzhůru do dema ...

    OdpovědětVymazat
  59. ,, Zaměstnanci amerických drůbežáren nesmí ani na záchod, nosí pleny
    Mnoho pracovníků se podle dokumentu bojí nadřízených zeptat, jestli mohou jít na záchod. Šéfové lidi u linek na zpracování masa „zesměšňují kvůli jejich potřebám a ignorují jejich žádosti“ pokud si chtějí odskočit. Vyhrožují jim tresty nebo vyhazovem
    Pracovníci se kvůli tomu „pomočují a kálejí (do kalhot), zatímco stojí u výrobní linky ,,

    http://goo.gl/zO4Acj

    tak je to správné , my to demo vybudujem i kdyby jsme se měli posrat ... kapustňáku jste tu někde , máte k tomu něco , nějakou vznešenou myšlenku ... ? ... :-)

    OdpovědětVymazat
  60. Tužka napíše pro pana Jáchyma,...už jsem se Vás chtěla několikrát optat, jak starý je ten Váš králíček. Mám pro králíky slabost,....měla jsem králíka jako hračku a společníka do postýlky. Teda, postýlka byla postel s vysokou bariérou ze šprynclíků. Jeden byl vyndán, vznikla mezera tak velká, aby králík mohl kdykoliv si odskočit. U dveří měl starý lavór s řezankou ze slámy. A pak zase si ke mně vyskočit. Otvor byl jen tak velký, abych z postýlky nemohla uniknout já. Halt hospodářství,...trávila jsem dlouhé hodiny jen s králíkem. Psy a kočky se báli ke mně dát, aby se nestal malér,...králík byl otestován jako čarodějdobroděj. Spal se mnou, jen jsem byla stále nabádána, abych ho nepřikrývala pod peřinku,..nepotí se, přehřeje se, dostane zápal plic a rychle umírá. Dožil se skoro dvanácti let. Český strakáč. Měl krásnou, naprosto pravidelnou kresbu. Černé uši, černý pruh až na pírko, dva černé znaky na zadních a černý čumáček. Taky jsem o tom psala u pana Klána,...někde ?

    A jak je to s Vaším králíčkem,...?

    Pane Ládíku,...mám taky kosu,...koupenou v jakémsi konzumu,...malá, krátká, lehká, to byly mé požadavky. Byla zabalená v papíru s textem z Islandu. Nic víc o ní nevím, nic na ní není. Další kosy, větší, jsou pozůstatkem po těch, co kosili louku na chalupě předemnou.
    Ale, mám tam i živé sekačky,..jen na část louky, na straně u chalupy jsem vysázela cibule narcisů, bledulí,...a majitel ovcí má obavu, aby jim nebylo špatně, tyhle cibuloviny jsou mírně jedovaté a ještě nezatáhly. Na druhou stranu přejdou až v létě,...mají pojízdnou ohradu, ...ale o tom jsem psala už na Akt. Téééž.

    A ještě,...dnes v trafice jsem si všimla, že vydavatel časopisu Marianné, vydal publikaci, kterou nabízí jako,...vše, co chcete vědět o běhu a běhání,...inzeruje nové trendy,...no,....samolibě si myslím, že o běhání toho vím dost, a taky, měla jsem naspěch, tak nevím, co v ní je. Třeba příště to skouknu. Běhejte s námi,... se to jmenuje.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Běhání se stalo módou, rozjel se běhací průmysl. Přitom stačí dobré boty a běh podle pocitu. Mě (neběžce) motivovala (bohužel!!!) knížka Born to run - a v ní Tarahumarové; a zejména popis toho, jak člověk (sám) dokáže uštvat každé zvíře. Normální tvor má tepvou frekvenci svázanou s pohybem končetin, člověk ne. Zpočátku jsem měl nějakou funkční závislost mezi frekvencí dechu a kroku, ale toho jsem se zbavil, čímž závratně stoupla vytrvalost. Už bez knížky vím, co ovlivňuje běžecký výkon (zdravého člověka):
      - věk (tepová frekvence je funkcí věku)
      - poloha těla při běhu (rovná)
      - pravidelnost
      - boty.
      To je celé kouzlo, ostatní kolem jsou tanečky.

      Vymazat
  61. Majitel mnozstva nickov, neustale pokusajuci sa napisat spravne moje meno (zatial co za svoje -ZM- i za bydlisko sa asi hanbi, ked ma taku potrebu pisat o inych) by sa mohol vydat na studijnu cestu na patranie po spravnom identifikovani nicku JAHA. No a byvat by mohol napr. tu:

    http://presov.dnes24.sk/kastiel-pri-presove-uputal-pozornost-v-zahranici-zaradili-ho-medzi-7-najromantickejsich-hotelovych-destinacii-237767

    OdpovědětVymazat
  62. ,, S. B. Bokwango (představitel Republiky Kongo u OSN): Dnešní migranti jsou vyvrhelové a odpad Afriky
    Prodají cokoli a kohokoli a zkurví i sami sebe. Tito lidé vystupující po ulicích jako kramáři a slídící ulicemi měst za kořistí v žádném případě nejsou Afričani v Africe, bojující za obnovu a rozvoj svých zemí.

    Pociťuji silný vztek vůči těmto přistěhovalcům z Afriky, jež se chovají jako krysy napadající města v Evropě, a silný stud za ně. Pociťuji ale také silný vztek a stud vůči těm vládám v Africe, které tomuto masovému odchodu svého odpadu do Evropy také ještě napomáhají.” ,,

    http://goo.gl/XbIXiT

    estli ten bokwango nebude hen ten xenofób ... :-)

    OdpovědětVymazat
  63. JAHA17 května, 2016 00:37

    Harčariku, užívám jenom jeden nick.
    Zřejmě nejsem sám, kdo Vás má plné zuby.

    OdpovědětVymazat
  64. Nějak dnes nemůžu dospat, ptáci venku hlučí.
    Tužka má pravdu - duševní stavy jdou po sinusoidě. Napadlo mě, že tady možná na někoho občas přenáším nepohodu.
    Chci se za to omluvit.
    Žiju se starou nemocnou paní z příbuzenstva, návštěvy nepřijímáme - rušily by. Možná trochu morousovatím... Budu se snažit, aby to nebylo tak zřetelné.
    Všem hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych třeba nic nepoznal. Politické hašteření mě nebere, jedině jako sranda ve volných chvílích nebo jako téma, které nikomu nic nepřinese. Byli zelení mužíci na Krymu? Byli. A co. Měli tam předtím azbuku? Měli. Byla tam bída? Jak pro koho. Pojedu tam? Na čumendu bych jel, ale v reálu asi ne. Do Artěku už mám pozdě.
      Hlavní je udržovat dobré vztahy s okolím a být zdravý - t.j. starat se o sebe tak, abych byl co nejdéle soběstačný, nejlépe s přebytkem pro někoho, kdo potřebuje pomoc.

      Vymazat
  65. Dnes byla druhé ráno po sobě na trávě jinovatka, která přibrzdí růst trávy. Ta roste od 11°C výše, pokud má dostatek vláhy. Pozoruju na louce, že vláhy je méně, než v loňském roce v tutéž dobu. Lišce na louce jsou vidět uši, zajíci (za rosy) trávu přeskakují a srny mají boky celé venku (už se začínají přebarvovat do letní srsti); normálně v tuto dobu je vidět srnám jenom hlava. A tráva je řídká. Sousedi, co mají krávy, už mají spodní louku (1 ha) zamluvenou na seno, na horní louku (0,5ha) přivedl včera druhý soused ovce (postavil el. ohradník z řídkého pletiva).
    Studánky zatím dobře tečou, nosím denně 30-40 kýblů ke stromům.

    OdpovědětVymazat
  66. Včera jsem zahlédl v TV Sládka v kostele, kde ho vypískali (na nějaké lidovecké akci). Povídal tam o někom, kdo dusí lidi koblihama, pak už byl hvízdot .... Dobrá úroveň.
    A Mirek napsal knížku (prý 500 stran) "Jak se z toho neposrat" nebo tak nějak. Mirek se mi líbil (nejen proto, že jsme spolu byli kdysi na Gerlachu) pro svou neomalenost až drzost, přímost a ignoraci následků svých činů. Naprostý ranař. Někde jsem četl úryvky ... určitě to nekoupím, ale poučné čtení to bude. Došly mu prachy?

    OdpovědětVymazat
  67. Kontrolní chroust pro zdenkab - příspěvek 200.

    OdpovědětVymazat