22 května, 2016

KRTINEC č.103

202 komentářů:

  1. Věnováno Anně.
    https://www.youtube.com/watch?v=tz7Vpfer24k

    OdpovědětVymazat
  2. USA prý zabily jednoho ze šéfíků Talibanu v Afghanistánu nějakého Muhammada, hmmm, to asi moc nepomůže, zde je přehledná tabulka, kolik dokázali hoši od islámu jen za období od 1.1.2016 zabít či zranit atd. ve světě lidí, jo statistika je statistika a když se to přehledně uspořádá, tak se leccos dá vysvětlit. Jedno je jasné, islám je mírumilovný, asi tak jako hladový nilský krokodýl.

    www.thereligionofpeace.com/attacks/attacks.aspx?Yr=2016

    OdpovědětVymazat
  3. Merkelovou ve Stuttgartu občané na potlachu vypískali, Němci se už začínají vzpamatovávat, ale že jim to trvalo.
    http://youtu.be/vyxfsZOCRdk

    OdpovědětVymazat
  4. Nová iniciativa Peloton chce promluvit do prezidentské volby

    Kroměříž - Podporovat při příští prezidentské volbě demokratické kandidáty si dala za cíl celostátní občanská iniciativa Peloton, která dnes byla založena v Kroměříži. Iniciativa už vydala tzv. Kroměřížskou výzvu, jejíž součástí je strategie pro prezidentskou volbu v roce 2018. Mezi zakladatele iniciativy patří hudebník a někdejší politik Michael Kocáb a několik osobností z politiky a veřejného života.
    Signatáři Kroměřížské výzvy tvrdí, že v Česku jsou opět ohroženy hodnoty svobody a demokracie. „Čelíme dnes nebezpečí zvratu od demokratického vývoje k autoritativní formě vlády populistů a posunu naší země do sféry vlivu nedemokratických režimů, jež neuznávají hodnoty svobody a lidské důstojnosti," stojí v dokumentu.

    Prezident podle signatářů výzvy může významnou měrou směřování Česka v budoucích letech ovlivnit a jeho výběr by měl být především věcí veřejnou. Autoři Kroměřížské výzvy chtějí při prezidentské volbě podpořit kandidáty, mezi jejichž priority patří například zakotvení ČR v NATO a spolupráce v rámci Evropské unie.
    Vhodný kandidát na prezidenta by měl být také morální autoritou uznávanou v ČR i zahraničí. „Chceme hledat a na prezidenta prosazovat občana, který lépe než ostatní ví, že politická moc se musí podřizovat ústavě a zákonům, a který jako prezident je sám důslednou zárukou tohoto pravidla," uvedli autoři Kroměřížské výzvy.
    Zeman kritéria výzvy asi nesplní

    Iniciativa podle Kocába není přednostně namířena proti prezidentu Miloši Zemanovi, který zatím neoznámil svoji kandidaturu pro prezidentskou volbu v roce 2018. Kocáb jedním dechem ale podotkl, že Zeman kritéria Kroměřížské výzvy asi nesplní.

    Iniciativa v krajích postupně buduje síť tzv. kruhů, ve kterých se sdružují místní sympatizanti. Sama nebude navrhovat žádné prezidentské kandidáty, ale podporu dá některému z těch, kteří se budou chtít o funkci prezidenta ucházet a zároveň splní hodnoty formulované v Kroměřížské výzvě. Vhodní kandidáti vytvoří tzv. peloton, ze kterého bude vybrán člověk s největší šancí na úspěch a toho pak iniciativa při prezidentské volbě podpoří.

    Kroměřížskou výzvu zatím podepsalo několik desítek lidí včetně osobností z politiky a veřejného života. Do Kroměříže dnes přijel například bývalý senátor a rektor Univerzity Palackého v Olomouci profesor Josef Jařab, advokátka a někdejší poslankyně či náměstkyně ministryně spravedlnosti Hana Marvanová, advokát Jan Kalvoda, senátor Zdeněk Papoušek (nestraník) či senátorka a bývalá ústavní soudkyně Eliška Wagnerová (za SZ) Iniciativu podpořila například i herečka Moravského divadla v Olomouci Ivana Plíhalová.
    Autor: ČTK
    ...............
    Co dodat? Že je to peloton trapných dobroserů, vítačů islámu atd., celé je to předem odsouzené k nezdaru, stačí vidět tu tlamu Kocába a je vymalováno.



    OdpovědětVymazat
  5. V pelotonu se strká, všichni jedou v pytli a prvního nakonec předjedou. Nejlepší je být v úniku před pelotonem a mít v něm partu brzdičů. Někdy se podaří i hromadný pád.

    OdpovědětVymazat
  6. Jede jede peloton
    ten vpředu to není on
    to je nosič vody
    ten nesbírá body
    lídr jede v závětří
    až když šanci zavětří
    vyvezou ho vpřed
    taký je to vřed.

    OdpovědětVymazat
  7. Jsem zvědav na rakušáky, jak se pochlapí.

    OdpovědětVymazat
  8. Česká vláda bude jednat s izraelskou. O bezpečnosti i zdravotnictví
    22. 5. 2016 6:05

    Premiér Bohuslav Sobotka a sedm ministrů českého kabinetu se dnes v Jeruzalémě sejde na bilaterálním i plenárním zasedání s izraelskou vládou. Prohloubit vztahy obou zemí má i podnikatelská mise, která do Izraele zamířila spolu s politiky. Hovořit se má vedle vzájemného obchodu zejména o bezpečnosti, zdravotnictví, cestovním ruchu a kulturní spolupráci. Společné zasedání obou vlád se koná počtvrté.
    -.-.-.-.-

    Moše Sobotka s Jacobem Dýnšbírem jsou na školení....
    Shalom

    OdpovědětVymazat
  9. Kdysi jižní eskadrony
    kočírují extra drony
    nad zájmovou osobu
    třebas jede na sobu.
    Může to být Moše
    jde na šikmé ploše
    může to být Jákob
    zrovna blbě zakop
    člověk nikdy neví
    ni pravý, ni levý
    kdy to přijde shůry
    a už jde do ďury.

    OdpovědětVymazat
  10. Peloton je chumel trubců
    něco jako spolek hlupců
    co dostali kola
    teď dělají vola
    vybranému vítězi
    který slavně zvítězí.
    Jenže mimo peloton
    jede jiný šampion
    toho ženou normální
    lidi zdá se morální.
    Ten dostane hlasy
    z celé dlouhé trasy.

    OdpovědětVymazat
  11. Ve středu na Artu výchovné "cupování" Mahlera. Není nutné hlídat, bude na internetu - asi i další díly:
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/11467000555-zkouska-orchestru-rozstouravani-mahlera/21638775325/

    ☼ sluní, pršení v úterý zatím neodloženo.
    A Peloton zatím ani nemá webové stránky? Jsem zvědavá, které hejly v krajích k sobě nachytají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to BJ
      Tak to se těším - asi něco jako Bernsteinovy popularizační pořady o vážné hudbě, po česku. Pan Mahler je osoba nejpovolanější, Bělohlávek v čele ČF též. Moc dík za upozornění.

      Vymazat
    2. tak zase odbornice promluvila....zkoušku VII symfonie-druhé věty bude popularizovat sám Gustav,osoba nejpovolanější -či jste myslela toho užvaněného dědka Zdenka?....jde o zkoušku,kterou bude rozebírat Marek Eben a Jiří Bělohlávek

      Vymazat
    3. Tak pitvat bude Eben... ale třeba se dočkáme i Zdeňka Mahlera.

      Vymazat
    4. třeba by se to Jiří Bělohlávek mohl od žvanila Zdenka naučit

      Vymazat
    5. Jestli žvaní, tak zajímavě a k věci. Vám nejde ani jedno, ani druhé.

      Vymazat
    6. inu...normalizační úča

      Vymazat
  12. včera jsem byla do večera plně zaměstnaná, byly otevřené sklepy...
    ráno vstanu, opařím se nikoliv čajem, ale zprávami z čété naší střediskové. V Římě protestovaly tisíce lidí, ovšem na obrazovce několik policistů a klídek na jakési ulici... dále letí Obama do Hirošimy, omlouvat se nebude, nebudem se přeci ohlížet za minulostí... Ostatně při bombardování zahynulo několik tisíc lidí a 140 tisíc na následky bombardování ...tyto dvě informace mi úplně stačily. Není třeba víc. Pravda a láska na dnešek naporcovaná dosáhla sváho vrcholu!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a ted dějiny dle lišky-pravda a láska aneb druhá světová válka..tak to zase úplně stačí mně

      Až atomové bomby zlomily houževnatý odpor Japonska
      9. srpna 2013
      Japonsko dostalo poslední možnost ukončit válku 27. července 1945, kdy rozhlas odvysílal text Postupimské deklarace. Alternativou bylo pouze naprosté zničení. Suzukiho vláda ale deklaraci ignorovala. První jaderné bomby dopadly na města Hirošima a Nagasaki 6. a 9. srpna. V dané situaci se dalo těžko postupovat jinak, vidí to autor tohoto textu.
      Zdroj: http://technet.idnes.cz/hirosima-nagasaki-jaderna-atomova-bomba-fc6-/vojenstvi.aspx?c=A130806_145339_vojenstvi_mla

      Vymazat
    2. Onô, tu viaceri(e) maju svojske vykladanie dejin. Raz ich nieco naucili a tak to aj zostane. Nic nove na ACZ i krtkovi:-).

      Vymazat
    3. vy dva tu budete ze všech nejchytřejší, tak si to užijte...

      Zvláště info z iDěsu je nejvyšším stupněm důvěryhodnosti ☺

      Vymazat
    4. napsala čtenářka sputniku

      Vymazat
    5. Onô, krtkyně na vás dva s.rou,co? Kamarádi z mokré čtvrti ! ☺ ☺ ☺

      Vymazat
    6. 12.51

      Vidiet, ze ste zasvateny(a) do zivota niektorych krtkyn, dokonca podrobne, ked viete, co prave robia. Niet nad dokonaly prehlad. Teda, aspon v niecom:-).

      Vymazat
  13. Navzdory ušatci v japonsku mi přiběhl hlemýžď ke koupání do studánky. A někde vedle v lese divně bzučely včely, jdu se podívat na roj - a ono kvete javor, asi sladce:
    http://www.imgup.cz/image/MLm
    http://www.imgup.cz/image/MLx

    OdpovědětVymazat
  14. Jedu na výlet, budu až zítra.
    Hezkou neděli.

    OdpovědětVymazat
  15. Tužka napíše,.....tak perla,...-že v dané situaci se dalo těžko posupovat jinak,-....by mohla dnes i jindy v budoucnu napadnout kdejakého magora, který má možnost stisknout červený gombík.

    Aby bylo jasno,...svržení těchto dvou bomb zásadně odsuzuji,...a můj nevlastní dědeček, který bojoval v první světový,...a v druhý světový byl ve vězeňské partě mordtr:gerem, a vždycky říkal, abych to duševně přežil, musel jsem to všechno z hlavy a mysli vytěsnit,/...tak ten taky svržení obou bomb zásadně odsuzoval.
    Vždycky říkal,...ve válce a v bojích je vždycky víc než jedno řešení.

    A tohle platí i v životě,...je vždycky víc jak jedno řešení,.....smrt je jen tím jednoznačným.

    Uznávám jen predátory bez šedé kůry mozkové,....ty z lidského rodu zásadně odsuzuji.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ja neuznavam ziadnu strelbu, ani popravy, teda ani bomby, ziadne "konecne" riesenia. Ale, bohuzial vojny su, a boli a boli ludia, ktori na jednej i druhej strane zabijali. nechcel by som byt v kozi vojaka, ktory dostal rozkaz zhodit atomovu bombu. Ani v kozi toho, co rozhodoval, ci ukoncit konecne konflikt, alebo pokracuvat v "klasickom" zabijani-ked sa Japonci nechceli vzdat. Bolo by obeti menej? Viac? Ktovie.
      I v prvej svetovej, i nesvetovej..., i po vojne, a bez bomb sa zabijalo. Niekedy dokonca len tak, z nejakej rozkose, zbesilosti, zabavy, pomsty.
      Minuly krtko bol o tom, tam sa nejake hlasy proti zabijaniu neozvali. Naopak, ospravedlnujuce. A ticho po pesine tam bolo...Asi preto, ze sa nerozpravalo O NICH, ale o NAS?
      Ktovie.
      Podivny pristup.

      Vymazat
    2. Pan JAHA se považuje za křesťana? No, zdůvodnit se dá všechno: Účel světí prostředky. Opravdu po Hirošimě muselo následovat Nagasaki? Nešlo tam více o demonstraci síly vůči Stalinovi?
      Pierre
      P.S. Ten Vámi nenáviděný Beneš neměl na svědomí tolik mrtvých civilistů (které mu přisuzujete) jako ty dva nálety

      Vymazat
  16. Zemřel Adol Born, to je škoda. Zůstane mi Born to run.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hezky se Vám slova spojují, Ládiku!!!. Kdo ví, kdy pan Born popoběhl naposledy - představit si ho neumím.
      Našla jsem si, že je sprinter Bolt z Jamajky a ta že patří k VB - občas mně z paměti leccos vypadává. Žel nikoliv pouze pro mě podobně nepotřebné informace.

      Váš slimejš má tmavší ulitu než ti naši, co mně loni na dvorku sežrali fazole, slunečnice jsem uchránila. Letos jsem si myslela, že pozdní mrazy nepřežily mandelinky. Kdepak, počkali si ti američtí brouci na teploučko. Zabíjím je (ve všech stádiích)ekologicky a rychle vlastnoručně, chemii už jsme na ně nepoužili mnoho let.
      A že Vy si nepořídíte pro radost i užitek králíky, když máte tolik trávy? Nebo je na pekáči - stejně jako já - nemusíte?

      Vymazat
    2. Králíky můžu (jíst), ale nemusím (je chovat). Máma jich měla v době hojnosti až 80. Já bych je nemohl zabíjet a nenašel bych čas pro jejich chov, nemáme ani stodolu na seno. Kdysi jsem měl představu o chovu včel v důchodu, ale zjišťuju, že živočišná výroba mě s věkem nebere, stačí mi rostlinná - stromy a tráva.

      Vymazat
    3. Včerejších po 21km asfaltem bylo opět příčinou nějaké dysfunkce pravého kolena. Není nateklé a nebolí, ale mám podvědomou obavu ho přetížit. Vidím to na boty, chytré knížky píší o tlumicích schopnostech do 800-1200km, já na nich mám 2000 při váze těsně pod metrák. Vnímám je jako nové. Zkusím prostřídat značku, asi to budou inovejtky (Inov8), nejspíš obojetníky Race Ultra s dropem 8mm http://www.behshop.cz/inov-8-race-ultra-290-s-black-blue/

      Vymazat
  17. Tužka napíše pro pana Ládíka!!!,...tak jsem prolistovala tu publikaci,...Běhejte s námi. Výpravná, na křídovém papíře,...líbivé obrázky,....atp.

    Kdo chce s během začít a ve škole se běhu vyhýbal, pro toho to bude přínosem a inspirativní.

    Kdo si občas zaběhne a už ví, jak se tělo chová při běhu,...tak ten tam semtam něco informací pro sebe najde.

    Kdo toho o běhu a lidském těle při pohybu ví dost, a dost z vlastních propocených oblečení,....ten už tam najde jen pár reklam na boty a oblečení.

    Když jsem se ve třiceti skoulela, ...v létě,...po svahu v horách, po mokré trávě a utrhla si jeden meniskus,...zatáhla jsem to obvazem a dopajdala dolů,...tak to nebyla žádná sranda. A ráda jsem si z nejbližšího telefonu zavolala pro sanitu.
    Doktor chtěl zavolat kolegu,...a že budou řezat do kolena.
    Odmítla jsem,...usmál se a říkal,...vono vás to nemine.
    Rovný rok jsem to bandážovala,...a nic, ...skoro žádný větší pohyb. Věčné stání na jedné noze,....ale, ačkoliv v chytrých knihách píší, že se to samo neopraví,...opravilo se to. Za pomocí vývaru z vepřových nožiček a agarových řas.....prakticky každý den.

    Podvědomě to koleno chráním,...nikdy nevkročí jako první do schodů, nebo ze schodů,...a na větší zatížení ho vážu.

    Občas mě do něj píchne,...to si vždycky řeknu,...a je to v ******,...ale drží to,....i když, sjezdovky jsem prodala, aby mě to nelákalo, ty jsou dost náročné právě na menisky.

    Proč to píšu,...zkuste to koleno lehce vázat, zrádné jsou zejména časté pohyby kloubu do stran na nerovném a tvrdém povrchu.
    Taky se mi osvědčilo mazání kloubu slunečnicovým, nebo norkovým olejem. Oba oleje se nejlépe vstřebávají do tkání. Pak i vepřové sádlo,...vyškvařit, lehce, slít dřív než začnou škvarečky žloutnout.
    Namazat klouby, zabalit do igelitu, navrch froťák kvůlivá teplu, rychleji se to vstřebává.
    Dobrý je i včelí vosk,...natřít, zatepla, po sundání klouby ovázat bavlněným obinadlem, hned neumývat, aby tuk mohl vykonat svou práci do hloubky.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky by pomohlo ještě 8-10 kilo dolů (na 85, výšku mám 188) a vytáhnout kolo na horské túry. Koleno mažu konopnou mastí a masíruju. Do BKB bude v cajku. Dík.

      Vymazat
  18. Proč se vítači neoznačují slovem "xenofil"?, když pro nedůvěřivé osoby mají označení xenofob? Nebylo by to fér?

    OdpovědětVymazat
  19. Ládiku, to je noumání babylonské zmatení jazyků.
    Já třeba nejsem xenofob, já jsem xenofilofob.

    Nebo možná solofob, tedy sluníčkářofob.

    Naproti tomu jsem možná značně selektivní rasista - kdybych vypátral, jaké rasy je Švajcumberk, stal bych se velmi selektivním rasistou, přitom je docela možné, že - stejně jako ve všech pozemských rasách - se i mezi mutovaným poddruhem Homo Schwarzenbergis najde nezanedbatelný podíl úctyhodných jedinců, jen kdyby se tak pečlivě neskrývali.

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Solofob? To může být i fobie ze samoty (vyskytuje se prý zvláště u filů švédské 3).
      Pierre

      Vymazat
    2. Pierre,
      ze švédské trojky mě přepadá sociální fobie z davu, v posteli jsou tři už moc velký nával. Jsem příznivec diadických interakcí, navíc jako zbožný křesťan převážně preferuji misionářskou polohu, i když nejsem v žádném případě fundamentalista.
      JÁCHYM

      Vymazat
  20. Dneska jsem si nejprve přečetl článek analytika Kotrby (pokud ho neznáte, pak jste o hóódně přišli), ve kterém pravil že je Sobotka vůl (v souvislosti s jeho nejnovější speleologickou expedicí do hloubi sudetoněmeckého rekta).

    To mě popudilo, protože vůl je užitečné a sympatické zvíře a nezaslouží si, aby ho někdo srovnával se Sobotkou!
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kurňa, ty termíny mě drtí .... píšu tady kraviny a přitom jsem prokrastinatik jak sviňa.

      Vymazat
    2. mě to s těmi sudety přijde jako docela zajímavý tah v mnoha ohledech , uvidíme co se z toho vyklube ...

      Vymazat
  21. Neviem, ci vobec niekto z tzv. mudrcov Acz a Krtka vobec ZAREGISTROVALO!!!, ze za chvilu budeme PREDSEDNICKOU krajinou EU.

    Neviem, ci si vobec nejaky "benesovec" uvedomuje, ze na Slovensku teraz je, CO a V AKOM ROZSAHU!!! sa bude riesit ako hlavne ulohy EU.

    Neviem, ci "benesovci" si vobec uvedomuju, ze viac-menej VSETCI Slovaci veria, ze Slovensko sa NEPOSERIE, ako Benes, a budu presadzovat SVOJE nazory. Mali by ste im tlieskat a fandit. Ale, zaroven by ste tym asi museli uznat, ze zradca je zradca.

    Velka dilema pre obyvatelov Ceska, myslim.

    Obyvatelia Slovenska, tentoraz, stoja i za ludmi, ktorych po skonceni predsednictva by chceli PREVERIT!!!, poslat na VYSETROVANIE!!!.

    Ale momentalne, urcite stoja za politickou PROSLOVENSKOU reprezentaciou zo ZLEPENCA smer, Most-Hid, SNS a Siet.

    Po predsednictve im to SPOCITAME!!!

    A co, vy, benesovci??? Budete obhajovat jeho zlociny, bez zvazenia, co to bude znamenat pre Cesko???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Předsednictví SVK jsem zaregistroval. Se vzpomínkou na paroubkův faul na topolánka v tomto období. Jsem zvědav na slovenskou analogii.

      Vymazat
    2. Ja som tiez velmi zvedavy, co vyhra v hlavnom prejave slovenskeho predsednictva.

      Viete si predstavit situaciu, ze by sme ZVRATILI BLAZNIVE kvoty a podobne veci???

      Ak by sme to dokazali, alebo MINIMALNE!!! nedovolili postupit ani o krok!!!, myslim, ze by sme mission impossible SPLNILI a vsetci by nam mali bozkat ruky, nohy.

      Verim, ze to Slovensko, ako predsednicka krajina dosiahne!!! Prave teraz ide O VELA!!!

      Len hlupak moze s miestom "na výslní" s "klobúkom" na hlave bojovat PROTI slovenskym postojom dnes!!!

      Vymazat
    3. Pan Fico by to tam měl vykouřit.

      Vymazat
    4. Ad: Ládik!!!

      Predpokladam, ze si uvedomujete, ze TERAZ je asi ina doba!!!

      V dobe Topolanka a dalsich pri vasom predsednictve islo, vieco o co. Ci Vam to mam napisat???

      A teraz, predpokladam (aspon za takeho Vas mam), ze viete, o CO IDE!!!.

      A NEZABUDNITE!!!


      Sme mala krajina!!! Tiso sa POSTAVIL PROTI HITLEROVI!!! Nevyhlasil ihned Slovensku republiku, ako si to furer, ktoreho sa bali VSETCI!!!, zelal!!!

      Budeme mat dnes takych odvaznych politikov, ako Tisa???

      Vymazat
    5. napadá mě název jedné slovenské skupiny. Lojzo?















      Vymazat
    6. liška22 května, 2016 21:57
      napadá mě název jedné slovenské skupiny. Lojzo?



      To je teda uplne zasadna pripomienka do diskusie o najblizsej situacii v EU.

      Gratulujem!!!


      Ze by niekto z Ceska dokazal k tejto teme napisat nieco take zasadne, to ma teda ani vo sne nenapadlo:-)))


      Zistujem, ze som vas asi skoro vsetkych velmi, velmi, velmi... precenoval, co sa tyka intelektualnej vybavy:-(.

      Vymazat
    7. pane Jaha, nereagujte na mě. Nezajímáte mě. Nečtu Vaše příspěvky a ten můj poslední berte jako nedopatření. Dobrou noc.

      Vymazat
    8. No, je pravda, že se Tiso trochu stavěl proti Hitlerovi, Hitler byl pro něj nedostatečně radikální - a navíc Hitler neuznával duševní převahu Slováků nad Němci.

      Vymazat
  22. Ládiku,
    až budete relaxovat,
    a ostatní - až budete dělat cokoli,
    přečtěte si rozsáhlé a úderné hodnocení z klávesnice Štěpána Kotrby.

    Ač je přesvědčením nalevo ode mne, s většinou jeho hodnocení souhlasím a co se týče schopnosti cynicky koncenrovat a udeřit hřebík na hlavičku nemá téměř konkurenci.
    To, že asi není nikdo, koho by dříve či později nenasral s tím víceméně souvisí.

    Stojí za to ho číst.
    Zvláště toto:

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Stepan-Kotrba-k-vyroci-vitezstvi-NATO-je-zlocinecka-organizace-Sudetsti-Nemci-mohou-byt-radi-ze-je-nepostrileli-Kotleba-by-u-nas-dostal-po-drzce-Nocni-vlci-Haska-si-za-to-vazim-434012

    (mimochodem,článek má internacionální přesah - dotýká se i kmene Jahahů)

    Ládiku - nebojte, on se neseje ani se současnou východní ruskou hordou.
    Je dobré si to dočíst do konce.
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pan Ladik se už ruskejch hord nebojí.

      Vymazat
    2. Ad: Jachym

      Vy ste sa mi davnejsie javil ako celkom normalby a scitany clovek. Coraz viac ma vsak svojimi prispevkami utvrdzuje v tom, ze sa Vam nieco stalos hlavou.

      Preco???

      Poviem Vam.

      Vase, akoze smiesne a (Vy si myslite, ze vtipne) odkazy na moju adresu, poukazuju na to, ze sa Vam, bohuzial, ako to pozorujem od Vasej pritomnosti na ACZ a teraz na Nore, POSTUPNE otupuje mozog.

      Ved Vase, akoze smiesne repliky na moju adresu, ked ich precitate v stave zdravia, urcite nemozu ani nahodou zdat smiesne.

      Snazil som sa, VELMI, na Vase DEBILINY nereagovat.

      Snazim sa nereagovat adresne, presne, trefne.. i na tu Vasu poslednu debilitu.

      Preco?

      Lebo dufam, ze si date po papuli, preberiete sa, porozmyslate, a zacnete pisat ako kedysi.

      Vtipne, ale nie urazkami ad hominem. Ja sa ZATIAL stale pokusam nerobit to, co Vy.

      Nespominam Vas, neurazam Vas...


      Nemate uz vela rokov do konca zivota. porozmyslajte, ci ku mne radsej nebudete reagovat vecne, a ked NEVIETE NIC VECNE, tak radsej nereagujte.

      Podobne trapnosti, ako uvadzate Vy na moju adresu, tie by som mohol pisat v kuse od rana do vecera. Nerobim to.

      Viete to aspon trochu OCENIT???

      Vymazat
  23. Anonymní22 května, 2016 07:03
    Merkelovou ve Stuttgartu občané na potlachu vypískali, Němci se už začínají vzpamatovávat, ale že jim to trvalo.
    Nejfrekventovanější slovo v projevu bylo ´Bahnhof´.
    Vzpamatuje se ty, anonyme, ve Stuttgartu protestovali proti stavbě nového nádraží.
    http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/stuttgart-boura-nadrazi-odpurce-odstranila-vodni-dela/r~i:article:678773/
    http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/stuttgart-boura-nadrazi-odpurce-odstranila-vodni-dela/r~i:article:678773/

    OdpovědětVymazat
  24. ne že bych byla tak politicky korektní, někdy se mi chce říci panu Jahovi nebo golfistovi polibte mi cokoliv, co chcete, ale na druhou stranu, chci, aby mi cokoliv líbali??? Tak nakonec zůstanu klidná a neřeším.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No ale jsou lži natolik zásadní, že se k nim mlčet nedá.

      Vymazat
    2. Ad: liska a ZM

      To bolo o com, sudruzky a sudruhovia?:-))).

      Ze mate precitane len nieco z komunisticky cias a vsetko ostatne oznacujete za klamstva - to len potvrdzujete to, co pisem roky.

      Natlacene zeli do hlavy, kde sa uz NIC nove nezmesti:-))).

      Vymazat
    3. ad liška
      líbání obstarožní matrony chce dosti odvahy a fantazie

      Vymazat
    4. ad liška22.26
      opravdu dáma

      Vymazat
    5. i pro vás, pane Slizký

      Vymazat
  25. Slovenský šovinistický klerikál Ján Harčarik (JAHA)opět zaperlil, Tiso se prý, považte, postavil Führerovi! Takže ten odvážný politik dal odtransportovat slovenské Židy do Osvětimi o své vůli. A ještě za to Führerovi zaplatil.
    Jsem zvědav, kdy konečně ten fanatik nebo psychotik zmlkne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No dobre, vazeny pane. Nenapadne som Vas upozornoval, dostatocne DLHO!!!, aby ste prestali nadavat sprosto ad hominem. Bol som trpezlivy roky na Vase mnozstva vselijakych nickov, pod ktorymi pisete. Nevsimal som si, ze ste SPRESTY, nenavistny,...lebo som Vas LUTOVAL. Ale Vy neviete prestat, napriek tomu, ze som Vam v poslednej dobe naznacoval, ze pre mna nie je problem Vas identifikovat, napriek tomu, ze Vy ste sa mna snazil identifikovat roky.

      Takze, dobre, pristupim na Vasu hru.

      Kazdy raz, ked nebudete odpovedat na moj nick, ja tiez nebudem odpovedat na Vas.

      Takze, na zaciatok, ako sa Vam to bude pacit:


      RNDr. Zbyněk Matyáš
      Valašské Klobouky, Na Výsluní, PSČ 766 01

      Pozdravujem. Dalsie informacie mozem dodat.

      Zacnite KONECNE pouzivat to, co mate nad krkom.

      JAHA

      Vymazat
    2. jaho,
      ale tohle mnozí z nás již léta znají
      MaB

      Vymazat
    3. omyl...jsem soudruh Slizký ze sputniku

      Vymazat
    4. další omyl to bylo pro lišku

      Vymazat
  26. Ono půlroční předsedání některé země už v EU někdy něco ovlivnilo? Ví to tu někdo? Já tenhle sytém a jeho důvody nechápu.

    To: Ládik!!!
    O pěkných botičkách pro běh uvažujete. Ale že by pomohly od bolesti, tomu bych ani moc nevěřila. Ale když už si tolik týráte tělo, třeba Vám k užitku budou.
    Však BKB pevný termín nemá.

    To: liška
    Není líbání jako líbání... Zlobit se za napsané zcela zbytečno, často i reagovat.

    A máme zase na rok po "velkém" světovém hokeji.

    OdpovědětVymazat
  27. Šmarjá,
    hlavně nezapomínat, že většina Slováků jsou normální lidi !

    Vzpomínám na svůj skoro roční pobyt ve Zvoleně, kdy jsme se tvrdě hádali, který národ je v průměru lepší:
    My Češi jsme tvrdili, že Slováci.
    Slováci tvrdili, že Češi.

    Slováci upozorňovali, že jim průměr tvrdě kazí hypernycisté (dnes by jim říkali jahové)

    My jsme upozorňovali, že záporem české povahy je cynismus.
    Dneska bohužel s uzarděním konstatuji, že to, čemu jsem tehdy říkal "cynismus" byl proti tomu, čím jsem se nyní stal já sám, kombinací Matky Terezy a Mirka Dušína.

    No a domnívám se, že kdyby Jahu potkal Hlinka, s odporem se od něj odvrátí s tím, že tak fanatické extrémisty nepotřebuje, že si mnohem líp rozumí s relativně umírněným Adolfem.
    Koneckonců - vzpomeňte si, co provedl Hitler s těmi, kteří byli dvakrát hitlerštější než on.
    Všechno je relativní.
    A každý národ má BOHUŽEL i své jahy.

    Čo narobíme.
    jÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda.

      A kazdy narod ma svojich Jachymov, bohuzial, co narobime:-)))

      Vymazat
    2. Výjimečně musím souhlasit...
      Příliš vysoká koncentrace jáchymů by byla destruktivní.

      Jáchymové jsou jako pepř.
      A jak praví úsloví - Petře, Petře, nepřepepři toho vepře.
      Pro národ vepřo- knedlo -kapusty by mohla být nepoživatelnost našeho národního jídla smrtelně nebezpečná, protože bychom se rozpustili v haluškách a žinčici.
      JÁCHYM

      Vymazat
  28. A jé - koukám, že se o víkendu některým příliš nedařilo či se příliš nudili - soudím podle reakcí. Ať je další týden pro všechny příznivější a smířlivější.
    Dobrou noc.

    OdpovědětVymazat
  29. https://www.youtube.com/watch?v=a7gksFFTTAY

    OdpovědětVymazat
  30. Někdy napíšu trochu víc...
    Většina kamarádů mé starší dcery byli muslimové, nejlepší kamarádka hinduistka, ale dobře vycházela i s jediným křesťanem ze své třídy na gymplu - byl to thajvanský Číňan. I budhistka japonka byla fajn.

    v prvním ročníku byla tvrdě šikanovaná od třech muslimských spolužáků a byla třídní outsider.Navíc tehdy uměla nejhůř norsky...
    v druhém ročníku ji v tajné volbě (!) zvolili všicni muslimové i nemuslimové (vyjma těch třech muslimských, s odpuštěním, Allah odpusť, jahů, za předsedkyni-mluvčí třídy (převážně "styčný důstojník" mezi studentem, kantory a vedením školy plus něco jako arbiter plus ombusmanka.

    Jo, a koncem druhého ročníku ti tři fanatičtí muslijahové odšli ze školy. Psychicky neunesli nedostatek podpory od souvěrců a souvěrkyň.

    jÁCHCHYM

    OdpovědětVymazat
  31. Člověk tu chvíli není a takový maras je tu nasekaný.
    K předsednictví EU:
    Podle mě je to jako předsednictví ve třídě na základní šklole. Nikdo to nechce dělat, tak to někomu strčí. Aby to bylo spravedlivé, tak si toho černého petra žáci pravidelně přehazují. To je celé. Šaškárna. Podstatné věci se dějí jinak a jinde.

    OdpovědětVymazat
  32. Vůbec nemám náladu se večer přít, celý den byl na rouno, těším se do betle. Brou. Vasjo, s hordama jsem na tom pořád stejně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky dobrou !
      Musím co nejdřív pokračovat v zásadním tématu - povaha a perspektivy králiků.

      Jednak to zajímá mou oblíbenkyni TUŽKU, druhak doufám, že králici převezmou po nás licdech spolu brabenci vládu nad námi zdevastovanou planetou.
      Snad s nějak vzájemně domluví, jejich inteligence je minimálně vyšší než inteligence vedoucích představitelů EU .
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. jsem v klidu, Jaha, nebo ten druhý, co je tak moc korektní, že si ani jméno nedokáže najít, mi nemohou... respektive mohou ... třeba zkazit náladu?...

      Vymazat
    3. Jasně, že ne liško. :-)

      Vymazat
    4. Jáchyme já stále vzpomínám na nefritového králíka, taková škoda, že vysílal tak krátce a prý evropská kosmická asociace chce letět na Měsíc a vybudovat tam stanici. Se divím, že se nepoučili od Američanů, nebo Rusů, kteří mzjistili, že je tam obsazeno a jiní tam nejsou vítáni a Američani je dokonce bombardovali jo a psali, že kdosi u Ťoka, nějaký poradce pro kosmickou dopravu bere 180 000 měsíčně.

      Vymazat
  33. vobo

    "co říkáte ,Violo, na mši svatou,kterou bude sloužit arcibiskup Duka v Osvětimanech na slavnosti 666 založení městysu, exorcismus?"

    Dobrá poznámka je na Echu " Asi tam bude vymítat ďábla" :-)
    Ale píšou, že tam jede na pozvání farnosti, která byla založena pře 650 lety. Kardinál Duka dělá, co má dělat. Při zpovědi se říká, že nedělám, co mám dělat.

    OdpovědětVymazat
  34. A k JAHovi, tušila jsem, že má asi blíže k satanismu, sám se přiznal.

    OdpovědětVymazat
  35. Ale jinak je každého zapotřebí, jak toho kompostu, tak toho pepře no a JAHA je jako adrenalin, někdy je dobré zvednout jeho hladinu :-) A jako ze vším jen občas a ne na dlouho.

    OdpovědětVymazat
  36. Zajímavý článek
    http://www.denik.cz/z_domova/dennik-n-na-ministerstvu-zdravotnictvi-visi-portret-tisa-20160421.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=traffic-exchange

    Takže stejnou kapustu natlačenou v hlavě jako má JAHA, má i ten Kotleba i když o trochu méně.
    část z něj
    "Kiska vs. Kotleba

    Slovenský deník se o Tisově portrétu zmínil s poznámkou: „Co by neprošlo zřejmě ani v prostorách banskobystrické župy vedené Mariánem Kotlebou je přípustné na českém ministerstvu zdravotnictví". Úspěch Kotlebovy krajně pravicové strany byl největším překvapením hlasování v březnových parlamentních volbách. Slovenský prezident Andrej Kiska se počátkem dubna jako první z nejvyšších politiků Slovenska ostře vymezil vůči Kotlebovi a označil ho za fašistu. Kotleba pak tento týden požádal parlament o vyhlášení minuty ticha za Tisa, předseda parlamentu Andrej Danko jeho podnětu nevyhověl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Zatímco ředitel slovenského židovského muzea Pavol Mešťan označil Kotlebovu žádost za "provokaci a nestydatost", šéf nacionalistické SNS Danko se požadavkem odmítl zabývat. "Předseda Národní rady SR bude dodržovat jednací řád a nevidí důvod vyjadřovat se k PR aktivitám této strany," citoval server pravda.sk mluvčí parlamentu Zuzanu Čižmárikovou."

      Vymazat
  37. Tužka napíše,...tak jsem si četla,...

    NO,..Nóó,...

    Mám otázku k panu JAHAovi,...pane, na kterém slovenském portálu publikujete svoje příspěvky,...zdá se mi, že tady nebylo ještě všechno probráno do té úplné nejpravdivější hloubky.
    Určitě tam u Vás vznikne vždycky podnětná diskuse, takže bych nahlédla, třeba by to bylo přínosné pro mé polopolitické vzdělání,...mám ještě v hlavě trochu místa pro nějaké to zelí, či kapustu.

    Děkuji předem.

    Pane Jáchyme,....psaním o králíčcích mě potěšíte.

    Dnes jsem zaznamenala v ptačí říši na vlastní oči všeobecně známý problém.

    Vrabčí hnízdo, věděla jsem o něm, viděla jak staří krmí. Ráno mě pes kňouráním na něco upozorňoval,...pod stromem bylo holátko, už vychladlé,....zakopala jsem ho na zvířecí hřbitůvek, co mám u plotu.
    Dopoledne další holátko pod stromem,...za dvě hodiny další, a další,....

    Vylezla jsem na strom,...v hnízdě veliké kropenaté kukaččí mládě,....koukala jem do hnízda a řešila dilema,....vstoupit do toho,....zabít, vyhodit z hnízda, pomstít ty nebožáky,...přiletěli staří a začali na mě nalétávat a hlasitě varovat. Když jsem vztahla ruku ke hnízdu,...nechtěla jsem na něj sahnout, ale tak jen cvičně, jak se ten mladý kropenatý opeřenec zachová. Klof po mně.

    Poučné,...že. Je tam,...nevstoupila jsem do jejich problému,...létá na naší zahradu jestřáb,...trochu jsem nalomila krycí větvičku,...je do hnízda víc vidět,...naváhla jsem trochu Váhy Prozřetelnosti,...zítra kouknu, co navážily, pokud ovšem se rozhodnou, že budou vážit.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  38. Harčariku, nejenže jste zjevný psychotik, ale i denunciant. Jenomže se pletete, moje identita je všeobecně známa a Vaše udavačství je Vám na prd. Zrovna tak se mne nemohou dotknout Vaše šmírování a směšné výhružky, prostě jste podle svého zvyku zase zasmrděl.
    Vaše identita je mi u zadele, nikdy jsem po ní nepátral, znám ji léta od doby, kdy jste se jí chlubil na acz.
    Když však tady otevřeně propagujete toho vašeho klerikála a přítele nacistů Tisa, nelze už Vaše nacionalistické bláboly považovat za nevinné. Doporučuji Vám, abyste své profašistické šovinistické kecy uplatňoval u svých na stránkách ĽS Naše Slovensko a neotravoval jimi sousedy.
    Pokud Vám zůstal zbytek rozumu, měl byste opravdu vědět, co teď máte udělat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě je ráno moudřejší večera.

      Vymazat
    2. Práskat na blogu identitu diskutéra je nepřípustné svinstvo.

      Vymazat
    3. Sranda je, že pán Ján Harčarik svou identitu spojenou s nickem před léty sám zveřejnil na acz ve svých blozích čtenáře.
      Je tedy bezpečnější býti anonymem, že.

      Vymazat
  39. Josef Kopíček 22 května, 2016 21:51
    ,, ..protestovali proti stavbě nového nádraží ,,

    od začátku mi to taky nějak nesedělo , nejvíce to že před tou tribunou stáli lidi co si jí šli poslechnout a až za zátarasy byli pískající protestující ... ale některé alternativní servry to taky překroutily a to je přesně to čím se neustále schazují , takových věcí je více a při tom to nemají zapotřebí ...

    profesore ... s mazaným králíčkem bilbem pište dál ... jsem taky čtenář , připomíná mi to čtyřlístek ...

    jinak koukám že tu vypukává bouřka a to psali že příde až v úterý ...

    OdpovědětVymazat
  40. Zveřejňovat identitu druhého bez jeho souhlasu je čistokrevné bonzování. Bez ohledu na okolnosti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě by bonznout nešlo, protože na Acz jsem jsem se podepsal celkem 3x, ale bez adresy. Jenže stačí napsat jméno na Mapy.cz a vyskočí to se všemi firemními informacemi.

      Vymazat
  41. Jako těhotný Trojský kůň
    vypadá zvenku evropský dům,
    ta islamizace EU pod tlakem,
    je jako jíst zmrlinu s protlakem,
    političtí blbci jdou v čele průvodu,
    ježišimarjá a ještě dělají ostudu,
    chtějí imigranty a vítají Sudeťáky,
    otázka zní: Jsou blbí nebo zlí taky?
    Možná, že už bude pozdě, či snad ne,
    však nezapomeňte u voleb na ně!
    Spočítejte jim to a "dejte" jim preference,
    pošlete je do Arábie zabalené do koberce!
    Hezký den.
    P.S.
    Tak nám v Rakousku volí prezidenta,
    vzorného Zeleného a toho "repelenta",
    jeden je hodný a druhý populista,
    podle médií křesťan versus nacionalista,
    leč pravda je je jiná a přesně naopak,
    Zelený je antikrist a sionistů drak,
    naivní neví, kdo řídí ten Západu vlak,
    vždy kucí vystrčí na trům svého Kchárla,
    aby ulici a chamradi jistá parta vládla,
    moc se to neví a ani se to nikde nepíše,
    prestituti se narvali do mediální chýše.
    Píšou za prachy vždy podle zadání,
    zaplať a že to smrdí, nikomu nevadí.
    A tak ve Vídni když vyhraje populista,
    bude vládnout nacista, xenofob a jehovista!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím poslední rozložení sil:
      Zelené dobro cca 44%
      Zlý populismus 56%

      Jenže ještě zbývají statisíce hlasů od koresponďáků...
      Rakouskej Shapiro má starosti! Sakra, ani ho neznám, je taky z multikulty Teplotechny?

      Vymazat
    2. Těhotný kůň je dobrý. A korespondenční hlasy taky. Přes noc se dají dobře sehnat.

      Vymazat
    3. Bohužel, mám ten dojem také, na amerikykyriký embassy makají přesčas!

      Vymazat
  42. Koukám na TV a zrovna dávají záznam z mezinárodního orientačního běhu MS Evropy, považte z Bruntálu! Bruntál, díra zasr..., jak je v jednom známém vtipu z gynekologickým námětem. Ale možná je to dobře zvolené místo, ono orientovat se v díře a i z ní, je velmi náročné. (-:

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bruntál a Praha se moc neliší. Bruntál je její mladší bratr. Když ještě fungoval Horal, to bylo aspoň město. Nebo moderní Lesanka. Dneska tam funguje jenom Osram - naštěstí. Bez něj by Bruntál neměl ani jenoho zaměstnaného; s výjimkou zaměstnanců státu. Osoblaha to všechno nevytrhne. Ani Vidnava.

      Vymazat
  43. Stát zvedá poplatky za dýchání na dovolené z 15 na cca 27Kč (=30) za osobu a nocleh. Tak to přijedeme 4 na dovolenou na 10dní a hned vyplázneme pokutu 1200Kč za svoji zvrhlost. A to prý náklady na výběr toho poplatku převýší příjem z něj. Absurdní stát. Ještě pořád ale chybí avizovaný poplatek z deště. Čekal bych i poplatek za kompostování nebo pěstování plodin mimo certifikované pole.

    OdpovědětVymazat
  44. OSRAM...
    To mi připomíná dávný vtip o bačovi,který se přestěhoval do paneláku, šel koupit svou první žárovku a prodavač se ptá.
    Praje si pán Tungsram alebo Osram ?

    Bača mávne rukou.
    "Dajte mi len obyčajnú. Oserem si ju sám".
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byl jsem teď ponosit vodu a pohrabat trávu. To je vůně, vůbec se nedivím volovi, že to žere. Kdyby se to dalo zkoncentrovat do kostky a v zimě nechat vyprchat.. kam se hrabe gučo nebo nina ryči.

      Vymazat
  45. "profesore ... s mazaným králíčkem bilbem pište dál ... jsem taky čtenář , připomíná mi to čtyřlístek ..."
    **************************
    To je to neustálé dilema:
    Mám psát seriózní etelogickou studii a stát se pokračovatelem svého oblíbeného předchůdce, nositele Nobelovy ceny Konráda Lorenze (ten se ovšm neučil od králiků, ale především od hus a labutí, což jeho význam poněkud snižuje).

    Nebo psát populárně pro vášnivé čtenáře Čtyřlístku typu Xerox.
    To mě sice baví víc, ale vzhledem k liknavosti nobelistického výboru se obávám, že moje zásluhy budou doceněny až posmrtně - a posmrtně se nobelovka neuděluje... jinak bych ji odkázal světovému králictvu.

    Ke všemu se prý publikace v Noře králikologům nepočítá pro účely zjišťování citaního indexu...
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska ráno seděl zajíc Honzík na záhonku a šňupal kolem včerejších sazenic rajčat. Asi mu moc nevoní, ani papriky. Nevím, co by si přál nasadit.

      Vymazat
    2. EtOlogickou. Ať to někdo nehledá na vikině či ať si to, proboha, neplete s eKologií !
      J.

      Vymazat
    3. Etologickou - to znám, Etoo byl fotbalista v čelzí a běhal rychle jako králík, navíc logicky. Brambory jsou v řádku.

      Vymazat
    4. Jo, to je von! Etoo trénoval běh za králikem v brambořišti podle příruček Konráda Lorenze ! Z vděčnosti přijal své sportovní jméno na počest svého Mistra, zakladatele vědního oboru etologie!
      JÁCHYM

      Vymazat
  46. Violo,
    co se nefritového králika týče, hodně jsem si sliboval od projektu višňového sadu na odvrácené straně Měsíce.

    Ale poté co z Nory emigroval náš přední odborník na višně a třešně se obávám, že my Češi nad Číňany v kosmu nezvítězíme.

    Hlavně kvůli tomu, že expert Českého ministerstva dopravy na dopravu kosmickou bere ubohou almužnu sto osmdesát tisíc korun měsíčně a nadřízený ministr, co bere jen o něco víc než polovinu, mu to závidí.
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  47. http://www.novinky.cz/koktejl/404180-umelec-vytvari-na-hrotech-tuzek-impozantni-sochy.html

    **************************************************************
    Jsem v pokušení uspořádat sbírku na jezdeckou sochu Václava Havla - Ruzyňského.

    Kůň by, jak jinak, musel stát na lavičce a lavička na hrotu tužky (Grafitové, Tužka promine !)

    Myslím, že by to plně vyjádřilo pozdní Velikánovu malikost.
    Ale ten povinný poplatek pro Veškrnovou... asi to ještě zvážím.
    J.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Havel je již passe compose-ten spíše Rosinantu Dona Qichota
      sbírka na jezdeckou sochu polonahého alfa samce vladimíra-předloh je více-
      by byla vhodnejší a velmi úspěšná
      myslím,že by to plně vyjádřilo nynější Velikánovu velikost
      povinné poplatky uhradí hrad
      vobo

      Vymazat
  48. Merkelová umožnuje Erdoganovi export jeho „hodnot“ do EU!

    Německá kancléřka Angela Merkelová nekomunikuje s tureckou opozicí, která sdílí evropské hodnoty, řekl šéfredaktor tureckého opozičního listu Cumhuriyet Can Dündar v rozhovoru s německým Bildem.

    23.květen 2016 - 10:10

    „Merkelová ignoruje ty, kteří chtějí v Turecku prosadit evropské hodnoty a principy. Namísto toho Erdogan vyváží své turecké principy do Evropy a posílá k soudu už i německé novináře. Bylo by to legrační, kdyby to nebylo tak smutné..." řekl Dündar a poznamenal, že polovina populace v Turecku nesouhlasí s Erdoganem, ale při svých návštěvách německá vůdkyně neslyší tu část společnosti, která stojí za svobodou, lidskými právy, sekularismem a demokracií."

    OdpovědětVymazat
  49. Kdoví, jakou mají v Rakousku dobu pro skartování volebních hlasů. U nás to je dlouhých 10 dní. Rakušáci by měli být progresivnější, třeba to je 10 minut, aby byly hlasy ochráněny před manipulacemi.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bingo!
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Stejně se urny uzavřou, až vyhraje zadaný vítěz. A kdyby to nevyšlo, uplatní se Stalinova demokratická metoda.

      Vymazat
  50. Co furt máte s těmi králíčkami? Aha Nefitové od Číňanů.
    Vzpomínám si na kamaráda Honzu ze stavební firmy (vypadal téměř jako herec Labuda), který jel v pátek odpoledne za éry socialismu na Jižním Městě v Praze výtahem a byl s ním v kabině hodný pohodový rovněž korpulentní pán, tento pán parťák Honzy choval králíky a tak měl ve firmě samozřejmě přezdívku Králík. No a Honza byl strašný šprýmař pořád vymýšlel kokotiny. No a tehdy ho nenapadlo nic lepšího, než že panu Králíkovi začal ukazoval, jak dupou králíci....a začal poskakovat s patřičným zvukovým doprovodem. Samozřejmě, že podlahová čidla výtahu to zaregistrovala a výtah vypnul a zablokoval se a pánové zůstali na dlouhé tři hodiny v pátek odpoledně ve výtahu v 11. patře výškového domu než je vyprostili. Pan "Králík zalomil rukama, a zasténal a jeho věta objehla celou firmu: V Praze se vyskytují na milion lidí max. dva obr-debilové, a pane Bože, proč jeden z nich musí být právě nyní se mnou ve výtahu! Sranda musí být, ale Králík už nikdy nechtěl s Honzou jet výtahem.... (-:

    OdpovědětVymazat
  51. Byla bych pro zrušení médií. No nebylo by nám líp, nic nevědět? Zprávy zase na depku...

    Co je opravdu důležité: pozor na klíšťata
    http://www.novinky.cz/domaci/404092-nakazenych-boreliozou-pribyva-oproti-lonsku-o-deset-procent.html

    a na to, jak padáte:
    http://www.novinky.cz/kultura/404243-emilia-vasaryova-si-pri-predstaveni-zlomila-stehenni-kost.html

    OdpovědětVymazat
  52. Nějak se jim ten islamostán.eu začíná drolit. Je jedno, zda "populista", abych byl věrný zavedené mediální konvenci, nevyhraje, ale dějí se věci a lidé si to nechtějí nechat líbit. Myslím, že v případě ČR by naši lidé mnohem rychleji vystartovali, bude to zapříčiněné více faktory, jednak nejsme zmrcasení vysokou životní úrovní jako Němci nebo Rakušáci (syndrom ptáka Dodo z Madagaskaru) a jednak lidé z bývalého Ost-bloku prostě politikům už ze zásady nevěří. Ta víra, že od nich přijde něco lepšího trvala jen 2-3 roky po operetní revoluci 1989. Pak to lidi hodně rychle přešlo. Bohužel nikdo, teda téměř nikdo z nás v těchto letech nevěděl nic o tom, kdo ve skutečnosti zpoza opony řídí a ovládá celý Západ a všechno to bohatství na oko mnohem větší než mohl poskytovat reálný socialismus byla také svým způsobem Potěmkinova vesnice. Amík účelově po Marschalově plánu po 2.WW nechal zbohatnout státy kolem Ost-bloku, aby byl znát velký rozdíl v hospodářství obou politických systémů a socík to prohrával na celé čáře. Bohužel, skutečné rozložení bohatství v západní společnosti bylo lidem utajeno. Ano, po roce 1989 se dalo např. podnikáním zbohatnout, ale to se týkalo jen části naší společnosti. Jinak míra zadlužení od jednotlivců až po stát je nyní enormní a nebezpečná. Ale i to byl záměr mocných....Rozkrást, zašmešlit, omezit a zblbnout, nakrmit uši a dát resp. slíbit něco, slibem nezarmoutíš, přece! No a k tomu Amíkovi. Zřejmě a vše tomu nasvědčuje se snaží omezit v rozpuku celou EU a zejména se snaží ji oddělit a nejvíce motor EU Německo od Ruska! To je hlavní záměr, další záměr je islamizovat Evropu a snížit její intelekt a esprit a tím i výkon konkurenčního hospodářství, k tomu slouží islámský trojský kůň, jako beranidlo. Prostě zasít do EU nesváry a zmar a násilí. Vsadím se, že jsem hodně blízoučko u meritu věci. Všimněte si, kdo je kritizuje, je hned komuánista, islamofob, nacionalista, xenofob, axtrémista atd. Taky se k nim hlásím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je negativistický přístup k životu. Člověk má být fil.

      Vymazat
    2. Fil jo, filé ne !
      demokratické řezy v nevlastní šťávě....

      Vymazat

  53. Otázka trochu „mimo soutěž“, ale když už je řeč o Ukrajině: Kde je Arsenij Petrovič Jaceňuk?

    To opravdu nevím. Čas od času nechá na svém facebooku vyvěsit nějakou dětinskou fotku – třeba jako americký voják v plné polní – ale jinak se tváří záhadně. Ale upřímně, nijak mi nechybí. Nezapomínejte, že na kšeftech s ropou a zemním plynem si tenhle demokrat během necelých dvou let v čele ukrajinské vlády vydělal přes miliardu dolarů, takže bych se o něj až tolik zase nebála.



    Příští týden bude velká sláva, naší zemí znovu projede vojenský konvoj USA. Vám to loni bylo poměrně „šumák“, změnilo se na tom něco?

    Furt šumák. Dokud jsme členy Aliance, tak jsou průjezdy normální. Samozřejmě, pokud tudy nebudou projíždět třeba turecké oddíly, které masakrují Kurdy, nebo americké oddíly, které mají na rukou krev jiných národů. Nic by se tím v praxi sice nezměnilo – věděli jsme přece, do jakého společenství vstupujeme – ale úhel pohledu by byl přece jen jiný.



    Konvoj nekonvoj, Američané oficiálně „inaugurovali“ svou radarovou základnu protiraketové obrany v Rumunsku. A Putin zase oznámil, že obnoví raketovou základnu na Krymu. Nehledě na to, že je to blízko, tak... Co to znamená?

    Nevím, co to znamená, ale je jasné, že obkličujeme Rusko ze všech stran a přitom tvrdíme, že to Rusové jsou agresivní. Vím, že je tady u nás spousta lidí, kteří mají neomezený přístup do médií a neustále mohou tuto „hrozbu“ omílat. Na druhou stranu vím, že je tu u nás mnohem víc lidí, kteří už podobným řečem nevěří ani za mák, právě proto, že jsou úplně hloupé. A navíc povědomé. Komunistické. A tak mám občas strach, aby všichni ti „hroziči“ ve službách NATO a EU neskončili jako ten „kůl v plotě“. Protože už dnes jen opakují práci ideologického oddělení ÚV KSČ…

    OdpovědětVymazat
  54. Tužka napíše,...je to,...bohužel,...tak, jak jste právě napsal.

    Kaťuška Veliká, ta co připojila k Rusku Krym, měla tři pečetní prsteny,...na jednom bylo:...-Důvěřuj a prověřuj.-,...na druhém:- Rozděl a panuj:-...na třetím:,- Jekatěrina II- Alexejevna. Ve skutečnosti německá princezna Sofie.
    Na obrazech vypadá jako převlečený chlap. Traduje se o ní, že když ve vzteku švihla bičíkem, tak se zasek několik centimetrů do masa, jakou měla páru. Dokázala s ním i odpárat nos z obličeje.

    Ale kdo ví,...třeba ji jen pomlouvají, a překrucují pravdu, jak to historici rádi dělají.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  55. "S podezřením blížícím se jistotě musím konstatovat, že jde o přímé ohrožení demokracie jako takové, a to nikoliv islámskými teroristy, ale právě protiteroristickými opatřeními a atmosféře strachu.

    Strach je pak dalším zdrojem autoritářských, potenciálně až fašizujících nálad ve společnosti. Ukažte mi politickou stranu v parlamentu, která tuto skutečnost reflektuje jako nežádoucí!

    Demokracie je živoucí, dělbou moci dynamicky vyvažovaný organismus. Cílem by mělo být prostředí, kde motivace tvořit, jde ruku v ruce se svobodou informací a zabránit komercializaci a outsourcingu služeb včetně technických prostředků (např. software) hrazených s veřejných prostředků.

    Je také obtížně představitelné, že vláda outsourcovala některé své povinnosti více než několika tisícům nevládních neziskových organizací (NNO), které si tím pádem alokují více než 20 miliard Kč!!!

    Strukturu a původ hrazených nákladů je ale téměř nemožné zjistit. Ze zveřejněných tabulek vyplývá, že tyto NNO vytvořily produkt v hodnotě 56 miliard.

    Tato čísla žel nemají žádnou vypovídací hodnotu, protože nejsou doloženy odpovídající účetnictvím. "

    OdpovědětVymazat
  56. Tužka napíše,...to jsem psala po přečtení pana Maximus,...ále,...i na další vstup by to mohlo být napsáno trochu v podobném odstínu,...nebo jen stínu.

    Čekám na výsledek v Rakousku,...a za měsíc,...co na to řeknou ti za kanálem. Mají tam dost venkovních voličů,...tak tam to bude taky horrorové utkání. Horror vacui.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dopočítání "korespondenčních" hlasů je krajně podezřelé.

      Vymazat
    2. A je hotovo. Stihli to dopočítat podle zadání.

      Vymazat
    3. Nebyla bych tolik podezíravá, však jistě sčítali zástupci obou volených. Pan profesor - ekonom se ve Vídni narodil na konci války, matka Estonka, otec Rus nizozemského původu.
      Občanům Rakouska se líbil malinko více, třeba dožije i své možné druhé kandidatury. Ekonom u Zelených. (A psala jsem pro ověření číslo.)

      Vymazat
    4. Při tak těsném rozdělení hlasů stejně bude muset Bellen svou vstřícnost k přistěhovalcům relativizovat.

      Vymazat
  57. Nová církev či dokonce lihová politická strana na Slovensku? Dobrý námět:

    https://www.youtube.com/watch?v=1nJtfzDyMl8 <https://www.youtube.com/watch?v=1nJtfzDyMl8

    Oslovují se místo bratři a setry pičky a píči, zřejmě by mohl (nic ve zlém) zdejší půdolog Kopíček dělat ve straně vícepředsedu nebo emerita.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maxime, oni si tam dělají srandu z jehovistů, pan Kopíček je realista a podle jména si bere na své kopí ty, kteří škodí špatnými názory.

      Vymazat
  58. kakaový tvarůžek zasahuje ... na kanálu běžel dialog mezi ní a novinářem v sýrii v souvislosti s dalšími předčasně ztaženými z oběhu v počtu kolem 120 kusů plombama od dentistů z persilu ...

    http://goo.gl/j8Mxb7

    tvarůžek nevydržel a toho novináře se otázal a pozor teď to přijde :

    - ,, domníváte se že těmi útoky vysílá isil nějaký signál ? ,,

    jako u hezký holky se s nějakou inteligencí moc nepočítá a ani to není žádoucí , ale až tak bych to asi nevydržel ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V TV a na ministerstvech se snaží, v TV Nova černoušek s blonďatou Chazarkou dělají zprávy, v ČTV Tvarůžková má dost blbé jméno, pokud vím, tak tvaroh je bílý, no a mluvčí min. školství je čistokrevná osoba málem z Chánova a ta se povedla! (-:
      Ještě by to měli více doplnit o růžové Moravce, alespoň dva další, dále dva muslimáky a nějaký ten pedofílek by taky nebyl na škodu. Pestrost a vyváženost se má dosržovat, souzi neomarxisti!

      Vymazat
  59. Počet zadržených migrantů v Maďarsku stoupá....

    Od pátku do neděle bylo na území Maďarska zadrženo 457 ilegálních migrantů, což je letos rekordní počet. Přecházejí především přes hranici se Srbskem, kde se jim daří překonávat bezpečnostní plot. Mezi naposledy zadrženými se stále objevují především uprchlíci ze Sýrie nebo Afghánistánu. Objevili se ale i běženci ze Srí Lanky nebo Haiti.
    ........

    Njn, celkem slušná průměrná odstřelovací puška umí trefit terč o průměru 15cm na 800 až 1000m, ty lepší dražší i 2km! No a esa např. izraelské výroby se trefí i přes 2km. Ne, že bych to někomu přál, ale stejně to tak za nějaký čas, pokud se dost nezmění přístup vedení EU, dopadne! Bohužel strategie USA, kterou ovládá parta Sorosů a která rozhoduje ve skutečnosti v EU má jiné priority a jednou z nich je islamizace Evropy. EU je už nějaký ten rok pod programem EuroMed, který je programem Kalergiho a Barnetta a který má pod pláštíkem multikulti zdevastovat populaci národů Evropy genetickým mixem s araby, černochy a asiaty s postupující likvidací států Evropy. Všechny ty Makrely, Schulzové, Junckerové a další jsou jen bílí koně, plnící zadání. Jsou za to neskutečně přepláceni a dosud byli vyvyšováni na piedestal moci, jenže lidé je i díky nechutně masové migraci prokoukli a najednou se začali zajímat o příčiny všeho a zjistilo se, že domělé konspirace jsou holá skutečnost!
    Zajímavý názor vypustil ze sebe jeden můj kolega, že vlastně můžeme být zde rádi za 40-letou vládu komunistů. Díky nim jsme jedna z nejateističtejších zemí a tím velmi odolní vůči všem těm vykladačům manter a dále v naší zemi se neusalašili tak velké počty arabů, černochů atd. jako např. je tomu v západních bývalých koloniálních zemích, např. i na Rakousku, které nemělo kolonie to je znát. Takže, nic není jen pozitivní nebo negativní. Zajímavý názor..... Otázkou je, co převáží, nyní ovšem EU se ukazuje jako zlý sen, např. Británii začali souzi z EU vyhrožovat, ti demokrati demokratičtí nejdemokratičtí.

    OdpovědětVymazat
  60. MÁMO, KUP KEBAB !
    ************************
    xerox23 května, 2016 15:34

    kakaový tvarůžek zasahuje

    http://goo.gl/j8Mxb7

    tvarůžek nevydržel a toho novináře se otázal a pozor teď to přijde :

    - ,, domníváte se že těmi útoky vysílá isil nějaký signál ? ,,
    *******************************************************************
    Xeroxi,
    proč by neměl vysílat signál ?? Představte si, že jste šéf ISILu a vracíte se hladový z mnohahodinové strategické porady se šéfem CIA.
    Máte hlad jako kuva a zjistíte, že vám na poradě turecký generál ukradl ajfouna.

    Naštěstí máte s nejstarší ženou domluvený signál.
    Telegrafujete morseovkou : Mámo, kup kebab !
    Tečka = jedno malé sestřelené letadlo
    čárka = jedno velké sestřelené letadlo.

    Jak jednoduché !
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. signály jsou různého druhu a přijímače taky , tak např. stužka má dózimetr zřejmě ve tvaru náhrdelníku aby nebudila nežádoucí pozornost ...

      no a zuzik podle mě tou položenou otázkou na dentistickej signál vlastně taky signalizovala , ať už vědomě nebo nevědomě , že by chtěla být přeložena ze zpravodajského kanálu na erotický kanál jenž by odpovídal její intelektuální vybavenosti , vzpomeňme na její okouzlení drůbežími pussynami ... a to pořad - počasíčko ...

      Vymazat
  61. rychle všichni do patra
    rychle do patra
    řítí se sem bouřkanda
    strašná bouřkanda

    a dle animace to bude fofr ... už je tma jak pytli ...
    další várka online tesco objednávky dokončena , obzvláště se těšánkuji na božkov f ekšnu spolu s helou džusíkem ... taky tím vysílám signál ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máte značné zpoždění. Tady to dopuštění proběhlo cca před dvěma hoďkama, za chvíli bylo po všem, už zase zpívají ptáci. Ale trochu zalito je.

      To ste mě ale těžce zklamal s těma džusíkama. Ještě tak Jáchym, k tomu by to pasovalo, s jeho steplerem a spíše duševníma dispozicemi, ale k vám si představím spíš pivko nebo nějakou tu plechovku energitu, na žízeň.

      Vymazat
    2. krůšo f ekšnu je taktéž přibaleno a džusíkama vysílám signál že nejsem alkoholič ... tma je teď totální ...

      Vymazat
    3. Marie,
      já jsem těžce duševně indisponovanej !
      Bouřka k nám podle radaru najíždí až teď, ale zatím ještě ptáci skřehotaj.

      Božkovský rum piji jen v krajní nouzi, světoznámou jihočeskou klasikou je mléko starců - rum z Jindřichova Hradce. Ten si před lety pochvalovali i zmlsaní kubánští gastarbajtři !

      Vymazat
    4. liško,
      podle toho fofru to k vám dojde v plné síle (a když ne tentokrát, tak holt příště)

      Jáchyme,
      naopak bych řekla, ta indispozice bude zřejmě jiného druhu
      :)

      Vymazat
    5. si to furt pletete , ačkoliv proti rumové vánici nic nemám , můžu dodat několik veselých historek z podsvětí , objednána jest vodka božkov u které převažuje u mě mírný optimismus , že uvidím na monitor i druhej den ...

      Vymazat
  62. už je to hotové, počítali, počítali, až se dopočítali k tomu správnému výsledku ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rakouské prezidentské volby nakonec těsně vyhrál Van der Bellen
      Novým rakouským prezidentem se podle místních médií stal kandidát strany Zelených Alexander Van der Bellen, ačkoliv ještě v neděli vítězil kandidát pravicových populistů ze strany Svobodných (FPÖ) Norbert Hofer. Rozhodly tak korespondenční hlasy, které byly sečteny v pondělí. Rakouské ministerstvo vnitra potvrdilo, že Van der Bellen získal 50,3 procenta hlasů a Hofer 49,7 %.

      Vymazat
    2. No, zaplaťpánbu. Zfalšovat volby je furt levnější než vyhlásit nad Rakouskem bezletovou zónu.
      Kdoví jestli jsou naše vypůjčené gripeny pojištěné proti sestřelení Rakouskem.

      Vymazat
  63. normálně lítaj kroupy , buší to do aut a voken ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to sou rány že mi to vymlátí vokna normálně , sem ještě nezažil ...

      Vymazat
    2. tak už to snad mizí , doteď jsem to znal jenom z televize ... venku bordel z listí a klacků posypané 2 cm kroupami ...

      Vymazat
    3. tady kousek od nás před 3-4 lety po bouřce s krupobitím holé stromy, vinohrad bez listí, krup až 20 cm... Sodoma Gomora, nechci vidět znovu, byť nás to minulo!

      Vymazat
    4. tak jaká slečno liško , huš ... ?

      Vymazat
  64. Rakušák je nakřížený Němec s Čechem,
    to je jako když Yettiho obložíte mechem,
    když se chytí Rakušák na skále za koule,
    spadne, zajódluje a udělá se mu boule,
    ovládán je touhou po penězích a gruntu,
    má rád ordnung a klidně zvolí i juntu,
    je připosraný o ten svůj haus či domeček,
    nevadí mu, když mu dělá šéfa van cizáček,
    ten nový prezident je mixovaný Estonec,
    je tam i ruský gen a i holandský nakonec,
    vybrali ho penězoměnci pro své cíle,
    kdo to nevidí, potřebuje asi brýle,
    peníze vše řídí a finance jsou šéf,
    kdo je vlastní ovládá celý ten chlév,
    tak je to správné a tak to musí být,
    islamizovat a bude se rypákama rýt!
    V podstatě je to ale dobré řešení,
    vyostří se vše a bude lidské hemžení,
    nakonec to vyhrají ti druzí a o hodně,
    ale to už nemusí být u sousedů svobodně.
    Každá i špatná zkušenost má i kus dobra,
    nešahej na toho hada chlapče, to je kobra!
    Habsburkové se v hrobech asi vrtí,
    do jejich země jdou v davu afghánští chrti,
    polovina blbů se na to těší a jsou happy,
    netuší, že jim arabové časem usekají tlapy,
    baby jim obléknou do burek apod. hadrů,
    do země jim nalifrují spoustu svých kádrů.
    Maminko má, co se to vlastně v Evropě děje,
    je to jak špatná hra od Havla dobroděje.
    Blbství vítězí a je to přímo děsné,
    zřejmě je to tím, že je věčné......

    OdpovědětVymazat
  65. Vojenský analytik Koller:
    " Vzhledem k osobní zkušenosti mne u ministra Stropnického, jednoho z pilířů pokrytecké firmy ANO, nemůže udivit nic z odborného ani morálního hlediska. Majitel by se ho musel logicky dávno zbavit, kdyby ministr obrany – jako blízký přítel Karla Schwarzenberga – nepředstavoval spojku mezi ANO a TOP 09, kterou chce firma převzít s cílem monopolizace moci a posílení cizích zájmů, především islamizace a prosazení koloniální smlouvy TTIP v naší zemi.

    Samozřejmě se jedná především o politické rozhodnutí. Sto vojáků neznamená v případě války proti Rusku nic. Je to však vojensko-politická podpora snahy USA o vyvolání preventivní války a zároveň podíl odpovědnosti na jejím vyvolání. Stovka našich vojáčků by mohla znamenat ruskou odvetu s desítkami či stovkami tisíc mrtvých, samozřejmě nikoli z početné rodiny pana Stropnického, kterou je třeba zachovat pro obohacení bujnými africkými samci. K těm mrtvým je třeba připočítat logicky odpovídající počet raněných, doživotních invalidů a nemocných z ozáření, zničenou energetiku, infrastrukturu a zamořenou půdu.

    Dovedu si představit, že právě naši vojáci by se mohli záměrně stát cílem útoku nějakých obtížně identifikovatelných zelených mužíků z důvodu vyvolání patřičně nepřátelské nálady našich občanů k Rusku a být spušťadlem k vyvolání války NATO s ruským „agresorem“ na Ukrajině či v Pobaltí. Podobných případů jsme viděli v historii víc, především ze strany USA a Německa. Stačí si připomenout podivuhodný sestřel dopravního letounu nad Ukrajinou nebo irácké jaderné zbraně, které se dodnes nenašly. V případě vypuknutí první světové války se Němci vymlouvali na západní frontě na letecký útok ze strany Francie a ve druhé přímo vyrobili agresi ze strany Polska, které bylo výrazně slabší."

    OdpovědětVymazat
  66. vídeňský valčík rozhodlo 30 tisíc klarinetů , kdyby tisíc šlo by se ještě večer k ombucmanu ... zřejmě je mejnstrýmovej kandidát dostal v akci , bruselské ochozy už dělaj mexiko vlny ...

    OdpovědětVymazat
  67. VOLBY V RAKOUSKU
    Matěj Stropnický, dal průchod své radosti ještě více: „Hotovo, Rakousko má zeleného prezidenta.“ Zdůraznil, že země, která rozhodnutím vlády přijme do roku 2019 téměř sto třicet tisíc uprchlíků a loni jich přijala devadesát tisíc, prošla za poslední rok těžkou zkouškou. Dokázala ale prý svou vstřícnou politiku obhájit i před veřejností.

    „Poražen tak zůstává kandidát strachů, předsudků a zloby a hlavně jejich přihnojování,“ dodal spokojeně. Prezident Van der Bellen teď prý bude muset „vyvracet bludné balvany“ a dát jeden směr všem národům v Rakousku.

    Radost na sebe nezvyklou projevil i premiér Bohuslav Sobotka: „Z výsledku prez. voleb v Rakousku mám opravdu radost! Gratuluji panu Van der Bellenovi ke zvolení a těším se na dobrou sousedskou spolupráci.“

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrá zpráva.Vyhrála slušnost nad populismem.
      vobo

      Vymazat
  68. Chovancoj hlava netloustne.

    OdpovědětVymazat
  69. Naty s kosou:
    http://www.imgup.cz/image/MFk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. by mohlo jít na kalendář ... a ten nástroj samostatně jako poslední chybějící díl ke zprovoznění hvězdné brány ...

      Vymazat
  70. Ještě k těm rakouským volbám. V podstatě je vždy rozhodující vývoj resp. trendy v myšlení voličů! A tady je to jasné. Nyní se museli všichni spojit, aby Hofera porazili, zavedené politické strany šly od válu, voliči je nechtějí a ví se proč! Takže, pokud bude politika multikulti rakouských politiků u koryt pokračovat ve vítací politice multikulti, příště ten rozdíl bude mnohem větší a Hofer a jeho lidi budou mít velkou převahu a většinu. Tak to bude a můžete na to vzít jed. Evropa je bohužel "řízená" lumpy, kteří s ní nemají dobré úmysly a oni toho nenechají, takže to povede do větších společenských animozit. Takže radovat se je velmi pošetilé, strana, která jen chtěla pořádek a zavedené evropské hodnoty, byla společnými silami podrazáků, obdobně jako ve Francii LePenová na čas poražena, ale ty následky! Za nějaký čas všichni uvidíme, tipuji to na cca 2-3 roky, kdy se to začně vařit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale notak!
      Až volby nepůjdou zfalšovat
      a nepůjde omezit (přejetím, uvězněním, onemocněním, zemřením,znemožněním či znepřístupněním vstupu do médií, obžalobou ze snásilnění opuštěné zraněné srnečky, atd, atd)kandidaturu neřiditelného a nezkorumpovatelného neposluchy,
      volby prostě z bezpečnostních důvodů na nezbytnou dobu několika málo set let z bezpečnostních důvodů přechodně zakážou.

      Demokracii si volbami rozvracet nedáme, pokud by mohly něco změnit !

      JÁCHYM

      Vymazat
  71. Mám za sebou Sedmero krkavců, to byly nervy...

    OdpovědětVymazat
  72. Kdo kopá jámu, padá do ní. Kdo boří plot, uštkne jej had.
    Kniha Kazatel, 10/8.

    OdpovědětVymazat
  73. Běda tobě, země, když král tvůj dítě jest, a knížata tvá ráno hodují.
    Tamtéž.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku, copak Vás trápí?
      Teda já si občas taky ráno zabužíruju, snad to není špatně. Medovinu ne, stačí med, trošku.

      Vymazat
    2. taky jsem v tom nejdřív viděl tekutou legální drogu , ale jde u následek traumatizující četby pohádky na dobrou noc malé kosatky ...

      Vymazat
  74. Tužka napíše,....není třeba klesat na mysli,...kdo by řekl před třemi roky, že v Rakousku,...v tom klidném ospalém Rakousku, kde desetiletí byly střídající se dvě vládní strany,...tak, ...že to vezme takový grády.

    Oni migranti udělají v Evropě ještě pár průserů,..nééé,že néé,...a zase to vezme někde větší švunk. Tyhle průsery sejou mezi obecný lid naseróny, a poločas rozpadu naserónu je dost dlouhý.

    Přískokem vpřed,...není všem dnům konec. Špatná zpráva pro protistranu by byla, kdyby zvítězil o 31 procent hlasů,...vítězství o 31ooo a pár k tomu naivků,..je pro vítěze špatná zpráva,...budou problémy. Venkov není na jeho straně. Ve městech bývá víc občanů placených státem, a ti se obávají o své sesle, ti nechtějí změnu. Ti to rozhodli. Že to byla chybná volba jim časem dojde, i jejich města nejsou vyjmuta z pořadníku na průsery s multikulti obohacením.

    No,...dělala jsem si naději, že kormidelníci v EU koupí prvního facana,...nejsou to poslední volby v Evropě,...doufám,...jak s oblibou říkám,...není všem dnům konec,....třeba se zajiskří,...Evropa je velká a čekají ji nemalé problémy.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, jo, taky si myslím, že volba prezidenta není až tak rozhodující věc, jen jedno z mnoha hejblátek...
      Čas ukáže, problémy a průšvihy dřímou, není o co stát, ať radši spí co nejdýl; jako že nebudou.

      Vymazat
  75. Korespondenční prezident..... tak to je moc dobrý! To tu ještě nebylo. Zatím se přikládá fest do pomyslného kotle problémů, který má palivo migranty!
    Např. poslední zprávy z Itálie, oni ti blbci si je ještě vylovují (Frontex, armáda, neziskovky atd.) a natahují domů a to je jasný záměr, ještě více inženýrů a doktorů z Afriky. V Africe se umí pěkně množit rovnou přes knoflík se čtyřmi dírkami, nedávno jsem zhlédl video z Afriky, snad to byl Niger nebo Mali, kde černoši pořádali výlov rybníka prostě tím, že se do něj nahrnuli ve stovkách kousků, zaplnili ho a rukama šmátrali pod vodou a vylovili všechny ryby a pak sežrali! Takhle budeme vyloveni my bílí v Evropě, ale snad jak to vypadá dojde k odtržení části Evropy od té bývalé co měla kolonie, ti jsou naprosto zdegenerovaní a za pár let jako etnicky čisté národy končí a s tím přijdou samozřejmě známé problémy. Problém začne tím, že jejich sociální systémy to neutáhnou, jak jsem před časem tipoval, už od cca 15-20% podílu cizího netahajícího a nemakavého etnika dojde ke zhroucení. Dnes má např. Francie podíl muslimů jen 7% a jsou s nimi problémy, dovedete si představit, že jich bude 2x nebo 3x víc? U černochů z čerstvého dovozu jsou tu další nepěknosti, např. 9% z nich je HIV pozitivní, nedostatek vzdělání je u 85%! Tihle nebudou svojí prací sanovat soc. a důchodový systém, tihle z něj tyjí. Tohle je přímý přenos z truchlohry, která se jmenuje "Organizovaný zánik Evropy". Na tohle Jirkovi Orwellů zcela chyběla fantazie. Zrovna dnes v noci u souseda v rybníku hlasitě kuňkají žáby, když to takhle půjde dál, budou žáby sežrány a vystřídá to řev a tanec černoušků kolem ohně, ne, to je blbost, oni se baví v Evropě jinak, jděte večer na Václavák a že jich tam je..... vole nechceš herák nebo kokain či holku? Perník taky umíme! Poliši tam raději už nechodí, za čas budeme mít Marseillskou čtvrť, kam poliši ani nepáchnou rovnou pod koněm na Václaváku, to bude žůžo. Policajti se vystěhují na Žižkov, do Libně a Karlína, kde bude bezpečněji.... tam pořádek ohlídají spojené olažsko-romské patroly.

    OdpovědětVymazat
  76. Vypadl mě text: Zhruba 2000 migrantů zachránila v pondělí během patnácti operací ve Středozemním moři italská pobřežní stráž a další námořní síly. Informovala o tom agentura AFP. Celkem se letos přes Středozemní moře ze severu Afriky do Evropy dostalo už přes 30 tisíc lidí.
    ......
    Tak to je síla, souzi neomarxisti jsou čilí.

    OdpovědětVymazat
  77. Ještě trochen k tomu, co se v Evropě děje a nabírá neskutečné formy. Euroatlantická civilizace má dnes narušeny potřebné kognitivní funkce, které ji dělaly výlučnou a zcela mimořádnou, technologicky vyspělou, kdy převažovala své okolí a dokázala zajistit svým obyvatelům vysokou životní úroveň vč. dalších faktorů potřebných pro vysoký stupeň demokracie, což je třeba svoboda a dohled státu na to, aby to tak bylo.
    V podstatě i část východního bloku jako byla NDR nebo Československo byla ve srovnání s ostatním světem, na této mimořádné vlně. Dnes se ovšem něco vážného děje. Valí se sem proudy migrantů a miliony jich jsou zakleklí v blocích na startu. Proč tomu tak je? Je to zřejmě souběh několika faktorů, ovšem uvést procentní zastoupení v celém tomto zlovolném procesu je ošidné. Takže nástin:
    (1) Programově řízená likvidace tváře Evropy jak ji známe.
    (2) Přelidnění v zemích okolo Evropy, tyto země jsou známy a tudíž přirozený tlak na emigraci. Vedou ty s islámským modelem vnímání světa.
    (3) Klimatické změny planety, zvedání teploty a nedostatek potravin a pitné vody.
    (4) Nový velmi lukrativní byznys co se týče lidí od mafií až po neziskovky, které ovšem souvisí s bodem (1).
    (5) Důsledek neokolonialistické zištné a jen pragmatické politiky zejména USA v arabských zemích, kde jde většinou "jen" o energie.
    (6) Nenávistná politika USA vůči Rusku, za kterou je např. válka v Sýrii, kde se jednalo jen a jen o likvidaci stávajícího proruského Asada a kdy měly být nataženy roury přes Sýtii z Kataru a SA směrem do Evropy a tím tato zbavena závislosti v energiích na RF.
    .............
    Toto jsou hlavní faktory toho co se právě v poslední době děje v Evropě
    a co bohužel graduje. Za zmínku stojí bod (1). Kdo si jen trochu přečetl pár knih o tom, kdo v Evropě skutečně vládne a kdo byl za vytvořením projektu EU, tak se nemůže divit a má před sebou téměř složenou mozaiku poznání. Celá mocenská struktura je složená a utkaná z jemného přediva, které utkaly jisté struktury zafixované u vytváření a rozdělování peněz, dnes fiat tj. bez krytí zlatem a ceninami a které dnes rozhodují o tom kdo bude prezident, premiér, kdo dostane Nobelovu cenu, kdo bude vítězem politické písně, kdo bude ředitelem TV nebo významného média, mají své lidi v justici, armádě a nezapomeňme na exekutivu v celé šíři a na zákonodárce. Jejich mocenské linie jsou vedeny několika systémy, jedním z nich je zednářská síť, která jako pavoučí síť zasahuje do všech struktur společnosti. Ta soustava má pyramidový tvar o 33 levelech a nad ní je ještě 5 tajných iluminátských stupňů. Jednotlivé buňky, lóže či členové o sobě často ani nevědí a dostávají někdy záměrně i úkoly proti sobě. Dalším výtvorem diverze společnosti jsou neziskovky, ty navíc vysávají toho, koho programově ničí, tedy příslušný stát. Dalším mocným nástrojem jsou peníze a těch mají výše uvedení přehršel, oni je mohou emitovat jak se jim zlíbí a našli způsob jak zabránit přílišné inflaci, aby se ceny zboží a služeb nezbláznili, tedy jen do času, než se to rozjede. Mimochodem dluh USA nebude nikdy splacen a ani to nikdy nebylo záměrem. Splácet musí jen ostatní "podřízené" státy, ale od toho mají ve funkcích námezdní politiky. Mimochodem USA vytváří dnes jen 18% HDP a spotřebovávají cca 39% HDP světa! A to se vyplatí, že?
    Dalším jejich nástrojem jak držet a rozšiřovat moc jsou média! A to je sakra nebezpečný nástroj.
    No a zapomněl jsem uvést že dalším mocenským prostředkem je vlastnictví výrobních prostředků, ale to úzce souvisí s financemi. Bohužel polarizace těch co mají vše a těch co nic nemají se nebývale rozšiřuje.

    A teď zkuste si odpovědět, kam to všechno spěje? Už tušíte, proč programově likvidují inteligentní bílou rasu, která má svůj rozum? Už tušíte proč islamizují ti zloduši Evropu?
    Hezký den.

    OdpovědětVymazat
  78. Se mi zdálo, že jsem byl v zajetí. Naštěstí budík.

    OdpovědětVymazat
  79. Venku 3 zajíci, z toho 1 sedí na psím hrobě a 2 mají spartakiádu, 1000 špačků řve na lesy, zobou něco kolem studny. Venku 20°C po ránu, včera bylo 30, za chvíli to spálí mladé listy a vysuší zem. Televizní deště nikde, nějaký mráček jde na lišku u Znojma.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. začalo kolem osmé, hezky. Teď nic, ale snad bude pokračování ...

      Vymazat
    2. To Vám přeju, liško. U nás zatím ani kapka, jen zamračeno. Předpovídači odkládají déšť na zítra - jen slabý. Kdo ví, jak pod Beskydami (správný tvar nehledám).
      Tak ještě dnes bude další trestná výprava proti mandelinkám.

      Vymazat
    3. Mandelinky v Komárově včera dopadly takhle:
      http://www.imgup.cz/image/MBu
      Prý byly pomlácené i ředkvičky v zemi.

      Vymazat
  80. Včera měli zásilku krup v Komárově u Berouna, chodily mi aktuální fotky i videa, takhle vypadají jahody: http://www.imgup.cz/image/MF8

    OdpovědětVymazat
  81. jeden dobře shrnutý názor z netu, jinak jsou v osteraichu místa, kde volilo 146 % voličů!

    zelený Bellen vyhrál jen díky korespondenčním hlasům
    Odhady předpovídaly, že rozložení korespondenčních hlasů je obdobné rozložení normálních hlasů. To by asi bylo pravdivé za normální situace, kdy korespondenčně v Rakousku volí kolem 100 tis. voličů. Protože jich ale volilo korespondenčně více než 700 tis, (viz oficiální statistika) tak je asi něco špatně. Rakušané volí korespondenčně na poště. V Česku je korespondenční hlasování zakázáno.

    V Česku se stávalo, že přijel autobus, nabral nepřizpůsobivé, těm dali organizátoři 100 až 500 Kč a obálku s jediným hlasem, který měli odevzdat (týkalo se zejména krajských voleb). Protože v Rakousku hlasovaly ve velkém menšiny, které dříve nikdy k volbách nechodily (viz oficiální statistika), tak jen čekám, že se provalí, že voliči dostali 100€ za hlas pro zeleného mužíka. Ostatně, ve srovnání s investicí 10 tis $ do jednoho islamisty poslaného do Evropy, je 100€ jen pakatel. A investici do islamistů přece investorům nikdo ničit nebude...

    OdpovědětVymazat

  82. Naše republika je pro islámské teroristy stejně jako pro většinu světa opravdu nedůležitá.

    Co by islámští teroristé získali obsazením žebráckého státu, spíše kolonie, který vede v konzumaci alkoholu a drog a počtu heren? Zároveň jsme evropská velmoc ve výrobě pervitinu a pěstění marihuany, z velké části na export.
    Už to poznali v německém Sasku. Rychle tam narůstá počet novorozenců poškozených pervitinem užívaným matkami.

    Vedou přes nás trasy vlaků a kamionů s ilegálními cigaretami z Ukrajiny a pravděpodobně nejen s cigaretami a samozřejmě se značnou částí drog z islámských zemí.
    Proč by si měli teroristé ničit drogovou dálnici vynášející jim víc peněz než prodej halal kebabu.

    Přes zoufalou snahu mnoha politiků i neziskovkářů tu stále chybí početná muslimská komunita jako základna pro teroristy. Ani ilegálové u nás nechtějí zůstávat. Dokonce ani legální křesťanští uprchlíci přivezení neziskovkáři. Objevil se dokonce i názor, že tito křesťané s muslimskými jmény jsou zčásti muslimové.

    České sociální dávky jsou bohužel ve srovnání s Německem nebo Švédskem směšné a neumožňují blahobytné parazitování. Pro ziskuchtivé neziskovkářské komedie a kšeft s neštěstím za naše peníze to je vážný problém.

    Navíc u nás dlouhodobě a bez velkých problémů působí silná narkomafie a spolu s ní rozšířené praní drogových peněz. Kdo není slepý, blbý, nebo podplacený, vidí tuto katastrofu dávno. A mafiáni nemají zájem na nějakém politickém neklidu, jenž by rušil jejich kšefty.

    Drogy jsou přitom spolu se saúdskou podporou, muslimskou daní zakát a halal ekonomikou základním faktorem pro financování islámského terorismu. Samy o sobě zlikvidují víc Evropanů, než kolik by si teroristé při svém islamizačním tažení přáli v nejdivočejších snech.

    Tak proč ničit zdroj financí a základnu drogové sebevraždy Evropanů?

    OdpovědětVymazat
  83. Gen. Šedivý:
    Pokud jde o migrační krizi, na balkánské trase je sice hlášen úbytek běženců, ale na druhou stranu další vlna směřuje do Itálie, kde prý už dochází ke značnému nárůstu zločinnosti. Turci stále vyhrožují zrušením smluv s EU a navíc někteří evropští politikové upozorňují i na to, že si nechávají doma syrské odborníky a do Evropy posílají lidi nevzdělané a nemocné. Myslíte si, že smlouva s Tureckem bude za takových podmínek i nadále fungovat? A co dělat, pokud jde o italskou cestu?

    Evropa neumí nebo nechce rešit radikálně určité potíže, tak se uchyluje k únikovým cestám, jako je smlouva s Tureckem.

    Vrátím se opět k bruselskému managementu. Jedná se, podle mého názoru, o politiky druhé až třetí třídy, protože ti nejlepší zůstávají doma. To se ukazuje nejen na řešení migrační krize, ale i krize ekonomické v Řecku.

    Turecko přece nechce přistoupit na návrhy Evropské unie a ta, pokud se chce tvářit, že ji jde zejména o humánní přístup k uprchlíkům, nemůže jeho politiku a praktiky akceptovat.

    My tady v České republice vedeme diskuse o dodržování lidských práv v Číně, ale podobný přístup Turecka v těchto záležitostech už nám nevadí?"

    OdpovědětVymazat
  84. Zdravím krtky a pro pobavení i poučení - blogspot srovnávacích fotografií, leckdo si tam najde, co zná.

    http://srovnavacifotky.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  85. To je hezké marie, ten stařeček Venca, co ty fotky udělal tak nebyl vůbec na Moravě, škoda.

    Není náhodou xerox z Hořovic? Z Hořovic tam má také dvě fotky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bych znal, tam jezdím, do Šneka nebo k Otovi v Komárově.

      Vymazat
    2. Ládíku!!! My víme, že jste všeználek a skoro všude u nás jste byl.

      Vymazat
    3. Všude ne, ale zrovna tam to znám, psal jsem to kdysi Anně o Křivoklátsku, to je hnedle vedle. Bydlí tam Boltka + další 2ks vnuků mé čtvrtky. Kdyby tam xerox bydlel, určitě by mi napsal o běhu Drážovkou nebo o cibulovém jarmarku. Nebo aspoň o Buzuluku.

      Vymazat
    4. Kdyby byl z Hořovic, určitě by hrál na harmoniku. Tam se kdysi vyráběly, nevím, jestli ještě dnes. Každý harmonikář jezdil do Hořovic.

      Vymazat
  86. Pardon, má tam Olomouc.

    OdpovědětVymazat
  87. marie, je to záslužná práce zeměměřiče a velice přesná, to by laik asi tak dobře neudělal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, pán je šikula, a je to moc hezká památka.

      Vymazat
  88. nejde mi napsat odpověď, tak jen k těm kroupám - raději jen těch 5 mm vody, než 30 s kroupami! Ty fotky jsou smutné

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ještě jednu z cesty v Komárově, to v TV vůbec nebylo a nevědí:
      http://www.imgup.cz/image/MB8

      Vymazat
    2. to je děsivé!
      V zimě si neužili, tak to mají v máji, prý studený máj.... no schválně

      Vymazat
  89. a já sem dám něco od Renčína, tak nějak tu politiku uměl trefně zobrazit a komentovat
    http://www.i60.cz/clanek/detail/10192/kreslene-vtipy-vladimira-rencina

    OdpovědětVymazat
  90. Soukrtky a soukrtci, do večera budu pracovně pryč, tak dám předčasně novou jamku...

    OdpovědětVymazat
  91. Ještě jsem si - pozdě - všiml, že po paní Anně padá do spamu paní Alena.
    Doufám, že ji to neodradilo, a nezanevře na nás.
    Budu se do košíku dívat častěji.

    OdpovědětVymazat
  92. Pozdě. Na mobilu skočil nový krtinec, tak jsem ho znesvětil.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že to nikomu moc vadit nebude... :o)

      Vymazat
    2. Dokonce jen jednou jedničkou - i tak blahopřeji. I k té bouřce, ať Vám poprší více než zatím u nás. Každá kapka dobrá.
      Příroda se snad z těch krup převážně zvetí. Naše mandelinky zaznamenaly zimu a schovaly se hezky až do hlíny, takže má trestná výprava nebyla příliš úspěšná - jeden párek, jeden sameček a několikero vajíček.
      Vy jste ale stejně báječný nevlastní "čtvrtdědeček" - jiného takového asi neznám.

      Vymazat