07 května, 2016

KRTINEC č.97

204 komentářů:

  1. Anonymní07 května, 2016 01:39

    To není intelektuální kompostér, to je jen starý, zatrpklý kompost! :-)
    Alena
    ***********************
    To už není starý, zatrpklý kompost, to už je snad koprolit.
    Matroš může být stejný, ale za normálních okolností trvá tvotba koprolitu pár miliónů let, kdežto kompost máte za pár měsíců.

    Co se týče vzniku koprolitu intelektuálního, jsem vděčen Kopíčkovi coby aktivnímu subjektu pozorování za můj objev.
    Jak vidno, dochází k přeměně intelektu v intelektový koprolit podstatně rychleji než je tomu při vzniku koprolitu tradičního.

    Je to další důkaz vítězství ducha nad hmotou!
    JÁCHYM


    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kopíčkův duch - jak už to u velikánů bývá - objektem i subjektem své přeměny v koprolit zároveň.
      Podle mé předběžné hypotézy se jedná o autokatalytickou reakci se sebou samým.
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Mám výhradu. Pořád mi vrtá v hlavě Sokrates se vým Sluncem. Nelíbí se mi "všichni na jednoho".

      Vymazat
    3. Ládik
      Některá řepa vězí tak pevně v zemi, že ji musí táhnout všichni, i ta malá myška je potřebná.

      Však amata nebijeme, jen jsem všichni vyjádřili svůj názor. Pokud je soudný, tak to vezme aspoň jako zrcadlo, jak ho vidí ostatní. Protože nevšímat si toho, jak mě vnímá okolí, je zaslepenost. To jsou ty potřebné souvislosti, mimooborové... pokud mu ostatní nevěří a nemá jejich důvěru, může si vytrubovat, co je mu libo, a nikdo ho neposlechne.

      Vymazat
    4. Máte recht ... jdu se raději pást.

      Vymazat
    5. marie:
      Nojo, známé učitelské kádrování: nezapadám do kolektivu. ☺
      Problém je zcela opačný, důvod vaší štvanice není v tom, že mne nikdo neposlechne, ale v tom, že já neposlechnu vás především vaše hlouposti. ☺

      Vymazat
    6. Josef Kopíček:
      Dere se mi na jazyk analogie s žáčkem, který také vykřikuje - já s váma nehraju, anžto jste blbí - ale nevydrží a za chvíli už postává za bukem a čeká na příležitost...

      Helejte, nikdo vás nevyhání, ani nepřemlouvá být "se stádem".
      Stádo jsme těžko - každý z nás žije úplně jiným stylem života a rozhoduje se sám za sebe.
      Spojuje nás tady jen pár věcí.
      - máme doma PC
      - umíme psát, občas nás psát baví
      - chceme se tu spolu normálně domluvit, aby se daly vyměňovat různé legrace a názory - proto musíme mít aspoň trochu schopnosti a hlavně snahy si porozumět; jak říká Ládik - empatie, vstřícnost, jistá míra tolerance a kooperace

      Ten 3. bod znamená, že když si někdo myslí, že ví něco líp než druhý, že to není důvod, aby ho tvrdošíjně napadal a prosazoval "svoji" pravdu. Víme, že všechno je relativní, zatím byly všechny poznatky vždy po určité době zpochybněny a překonány. A hlavně - nejsme tu odborný vědecký kroužek ani komise na udělování titulů, takže takové iniciativy, o jaké se snažíte např. vůči Tužce, neoceníme.
      Stačí opravit nebo doplnit toho druhého jednou, slušnou formou, a ne se hádat do fialova jako fanatik. Od toho jsou nejspíš jiná fóra.

      Vymazat
    7. Už jste moc řečná a nezajímavá.

      Vymazat
  2. Já pozdravuji krtky a prosila bych je, aby nebyli zlí na pana Kopíčka, díky němu i Tužce můžeme sledovat kde je pravda a samozřejmě se i poučit.
    Mě tak, jako Ládíka zajímá, jestli je možné ornici "vyrábět" anebo je to ne sysifovská práce, ale jen zpomalování úbytku úrodné půdy. Rostliny se sice dají pěstovat hydroponicky, ale vody je méně, než půdy. Úrodná půda se občas objeví sama po sopečných výbuších, ale to je pro všechny málo.
    Mi připadá, že jednou skončíme jako na Marsu, kde je jen poušť, anebo budeme obdělávat moře a živit se řasama - což se už i děje.

    OdpovědětVymazat
  3. Já sice přispívám jen trochu a občas, a až teď v krtkovně, ale diskuse na A.cz čtu léta, a tak různé nicky znám. A Tužka - ta mi utkvěla v hlavě, právě svými originálními příspěvky - možná je to tím, že žiji úplně jiným stylem života a toužím být taky trochu blíž přírodě.
    A teď mi vysvětlila, proč má v příspěvcích tečky, no, já si myslím, že je z nějakého tajemnějšího důvodu než kvůli jednomu nevraživému nicku...! :-) Je to skryté poselství v jazyce mimozemšťanů, to jen my, zemšťané, to nedokážeme přečíst... :-)
    Tužko, pište dál, ráda vás čtu!!!!
    Alena

    OdpovědětVymazat
  4. Něco z ekolistu:

    Sever Afriky a velké části Středního východu by se do poloviny století mohly stát neobyvatelnými. Podle studie vědců z německého Institutu Maxe Plancka bude příčinou exodu změna klimatu, vysoké teploty a extrémní prachové bouře. Počty migrantů se podle vědců dramaticky navýší.


    Vědci z Institutu Maxe Plancka a Kyperského institutu ve své studii popisují oblast severní Afriky a Středního východu jako klimatický hotspot, místo, kde se počet dnů s extrémními teplotami oproti roku 1970 zdvojnásobil. Podle vědců hrozí, že tato oblast může být v dohledné době sužována tak nepříznivými teplotami, že ji její obyvatelé opustí.

    Během těch nejteplejších dnů se teplota vyšplhá až na téměř 43 °C. Vědci odhadují, že k roku 2050 by teploty mohly vyšplhat až k 45,5 °C a v roce 2100 by mohly dosáhnout až 50 °C. Takové extrémní počasí by podle vědců mělo závažné dopady na lidské zdraví a společnost. V oblasti přitom žije na půl miliardy lidí.

    OdpovědětVymazat
  5. Ještě odtamtud:
    Zachycovat kapičky vody z mlhy nazývané camanchaca, která se pohybuje každé ráno podél chilského pobřeží, to je cílem zařízení instalovaného na nejsušším místě světa: v poušti Atacama. Píše o tom agentura AFP.


    Sítě z polypropylenu o několika metrech čtverečních zavěšené proti větru mezi dvěma sloupy čekají trpělivě na mlhu. Její kapičky vody zůstávají uvězněny v očkách sítí a pak pomalu sklouzávají do nádrží.

    Je to jednoduchá a účinná technika: jeden metr čtvereční sítě může za jediný den zachytit až 14 litrů vody, vysvětluje Camilo del Río z Geografického institutu Chilské pontifikální katolické univerzity. V průměru zachytí sedm litrů vody denně.
    Je tam i video: http://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/chilska-poust-atacama-hasi-zizen-vodou-z-mlhy
    Ti migranti přicházejí ze zemí kde nejsou války právě i kvůli těm vedrům a nedostatku vody i jídla.

    OdpovědětVymazat
  6. Doufal jsem, že zdejší panoptikum figurek svou štvanici na mou maličkost v novém krtinci ukončí. Není tomu tak, což potvrzuje pravdivost názoru jednoho bývalého krtka na degeneraci Nory. Nejenže se instinktivně houfujete, ale objevuje se i pokus o ideové zdůvodnění stádovosti (marie).
    Jste dobrým objektem pro pozorování psychických reakcí stáda a proto své rozhodnutí opustit tento uvadající prostor ještě asi odložím. ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dodávám: čest výjimkám.

      Vymazat
    2. Jak správně Jáchym napsal jste kompostem pro zde uvadající prostor :-) Uvadající je proto, že se tu nemůže, anebo stěží objevit někdo nový.

      Vymazat
    3. Děkuji !
      Až na drobné výjimky oceňuji, jak jste si nesporně všiml, Váš přínos k fungování krčího ekosystému.
      I reducenti jsou jeho cennou součástí. :-)
      JÁCHYM

      Vymazat
    4. Viola:
      Tragédie degenerace z izolovanosti nespočívá jenom v tom, že se zde stěží může objevit někdo nový, ale v progresi degenerace způsobené odchody kvalitních původních členů. Ostatně ani noví příchozí nemusí být kvalitní, viz Alena.
      Co se týče Jáchyma, dlužno mu přiznat, že se snaží o vlastní kvalitu seč může, bohužel se mu nedaří. Jeho teorie o urychlování koprofosilizace je neúspěšný pokus o vtip. Diferenciace figurek zdejšího panoptika se asi stane mým novým hobby pro několik následujících dnů či týdnů, bude záležet na jejich vytrvalosti ve štvanici. ☺

      Vymazat
    5. Jáchyme, Vy se snad opravdu domníváte, že patříte k těm výjimkám??! Vždyť jste nejstádnější ze zdejších ♂. Vidno, že sebeklritika není Vaší silnou stránkou.

      Vymazat
    6. To je dobře, že zůstanete, ráda vás vidím, snad se to tu uklidní.
      Nyní musím zas za povinnostma, tak na shledanou.

      Vymazat
    7. Zbyňku, nedělejte tady ze sebe fackovacího panáka, nejste jím. Hotovo. Jste si s Tužkou nesedli, já se zas nemusím s minotaurem - ostatně kdo jo, že ... není na světě člověk ten, aby se zalíbil lidem všem. A ještě ten smajlík mi nejde, levý alt+1, kde dělám chybu?
      jo a Jaguško, včera byly dračí díry, vidíte, už i Vy je podvědomě cítíte :-)

      pro Jahu něco o Smatanovi, tuhle sem na něj dával link

      http://www.nwoo.org/2016/05/05/je-slovensky-bojovnik-proti-konspiracnim-teoriim-a-pro-ruske-propagande-juraj-smatana-pedofil/
      Juraj Smatana sexuálně obtěžoval nezletilou studentku v gymnáziu v Povážské Bystrici. Na tomto gymnáziu vyučuje Mgr. Juraj Smatana dějepis.

      Z protokolu dále vyplývá, že se nejedná o první případ sexuálního obtěžování nezletilé osoby a že se též již dříve dopustil obtěžování nezletilého chlapce na toaletě.

      Dále byly zaznamenány přístupy z IP adresy Juraje Smatany na internetové stránky s ilegální pedofilní pornografií.
      ale kdo ví???

      Vymazat
    8. Rád přiznávám, že především kvůli lidem Vašeho typu - nestádním.

      Vymazat
    9. Liško, Vy snad nevidíte ten sborový protest frustrovaných neználků? A nevšimla jste si jiných, kteří se štvanice neúčastní a dokonce vyjádřili nesouhlas?
      Samozřejmě jsem zde za fackovacího panáka, fackují ti, kteří nemají potřebné znalosti.

      Vymazat
    10. ☺ ☻ ☺
      Mně to jde. Klávesy se musí držet současně.

      Vymazat
    11. Ad: Liska

      To ALT+1 neznamena, ze sa tam ma dat znamienko +, ale ze lavy ALT sa drzi a zaroven stlacite klavesu, na ktorej je cislo 1


      Ten stredny smajlik p. Kopicka je alt plus 2.

      Vymazat
  7. 14800 kroků = 9,7km za sekačkou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani žízeň mě nevarovala, až povinnost obědvat.

      Vymazat
    2. Ládíku, já bych si vás tak ráda půjčila! No, nejde to, vyrážím sekat... sama :-)
      ALena

      Vymazat
    3. Půjčovací věci se rychle ošolíchají.

      Vymazat
  8. Babiš chce "očistit" ANO od prospěchářů. To by museli odejít všichni, včetně něho. Absurdistán.

    OdpovědětVymazat
  9. JAK VNITŘNĚ ZPRACOVÁVAT NÁZORY, KTERÉ ZCELA ODPORUJÍ MÝM:
    Velmi zhruba a zjednodušeně řečeno, setkám-li se s názorem, který považuji za koninu, jsou nejméně čtyři možnosti:

    1) názor je tak blbý, až je kouzelný. Má svou vlastní poetickou krásu, srovnatelnou s pohádkami. Vděčně jej akceptuji, nic podobného by mě nenapadlo. Většinou se bojím odpovědět, abych nesetřel pel nevinné nevědomosti.

    2) Názor je evidentně blbý, dmu se tiše pýchou jeko holub přežraný hrachem, že jsem chytřejší než autor.

    3) Názor se mi sice zdá uhozený, ale je vysloven někým, koho považuji za autoritu či alespoň za člověka obvykle informovaného.
    V tom případě začnu bádat, jestliže chyba není v mém přijímači.

    4) Dva oponenti se řežou jako koně a nevšimli si, že jsou v pasti jazykového nedorozumění - slova, termíny, mají více významů.
    Příklad:
    slovo MÍT:
    "MÁ "ve významu "je v jeho vlastnictví či držení"
    "MÁ" ve významu "JE JEHO SOUČÁSTÍ" či "je jeho produktem"

    Zdánlivě jednoznačné slabikářové sdělení MÁMA MÁ MASO
    EMA MÁ MÍSU
    DÁME MASO NA MÍSU
    je možno v kontextu, který mu přiřkne papuánské lidožroutské robě chápat jako příkaz k naporcování maminky a její konzumaci.
    (Kuře má maso, Ema má mísu,dáme (kuřecí) maso na mísu. Jaký je rozdíl?)

    POUČENÍ ? Nepodceńujmež kontexty a kulturní rozdíly, nebo vás v dobré víře, že chápou Vaše přání nacpou do hrnce!
    (Zvláště pokud si přečetli Nový zákon a zákonitě interpretují svaté přijímání coby akt dobrovolného rituálního kanibalismu, jim tak blízkého)

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. papuánskou občanskou společnost bych nepodceňoval pane profesore ...

      ,, Nejvyšší soud na Papui-Nové Guineji označil detenční centrum pro migranty na ostrově Manus za neústavní. ,,

      http://goo.gl/1m9Rpl

      i když můžeme podezřívat členy onoho soudního sboru že se jím stali zřejmě proti své vůli , protože z důvodu zranění nebo stáří už nedokázali vylézt zpátky do korun stromů a v poklidu trávit čas pojídáním jeden druhého , turistů a jiné drobné havěti , přesto je to pokrok jenž je mílovými kroky přibližuje k éú ...

      Vymazat
    2. Neurážejte Papuánce srovnáváním inteligence jejich politické reprezentace s inteligencí politické jelity EU !!!

      Jim je jasné, že dříve nebo později prasknou brána a ploty přecpaných koncentráků, které ZATÍM financuje Austrálie a Papuánci se nutně a zákonitě stanou zdrojem proteinů pro připrchlíky, stejně jako se vzájemně staneme zdrojem proteinů jeden pro druhého my, afgánští Syřané, Nigerijci s tureckým pasem.

      A tak je to správně, a tak to má být, všechno je vpořádku, brambory jsou v řádku, řekl by Pepa Řepa.

      Je vidět, že na rozdíl od české kotlinky se ještě na Papui nepodařilo zcela zkorumpovat alespoň ústavní soud.

      Poučení ? Snažte se vypadat nechutně ! Naši ústavní soudci už tak vypadají.
      JÁCHYM

      Vymazat
    3. na snažbě vypadat nechutně neustále pracuji a papuánce mám svým způsobem rád ... proto bych svěřil místní kauzu navrhovatelky stužky a odpůrce seňora kopíčka s důvěrou tamější jurisdikci ...

      Vymazat
    4. Pozor! Tužka má psa-obranáře! :-)
      Alena

      Vymazat
  10. desítky lidí protestují proti vlkům :-)

    Lidé nesou transparenty s nápisy "Češi dobře vědí, co znamená 'přátelství ruských vládců'" a "Česká republika patří k západu, ne do ruské smečky". Vlají také vlajky EU a NATO.

    Demonstranti drží i zelené nafukovací panny s portréty prezidenta Miloše Zemana, jihomoravského hejtmana Michala Haška nebo ruského prezidenta Vladimira Putina, k němuž mají Noční vlci blízko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nafukovací panny maj ode mě v dobré víře že na nich bude skákat zelenej ... že je použijí takto mé obchodní podmínky bohužel nezakazují ...

      Vymazat
  11. Štěstí, že se už neprodávají moskviče. Byly by v ohrožení. I jejich majitelé.

    OdpovědětVymazat
  12. ☺♂☺☺♥♠♣◘♠♦☻♥ jůůůů!!! Díky, milé

    OdpovědětVymazat
  13. Pokud máte k dispozici kódovou tabulku ASCII, napíšete téměř jakýkoliv exotický znak: Raçak, pôvod...

    OdpovědětVymazat
  14. kdopak asi ládíkovi zase podstrčil toho sokrata ... už poněkolikráte se tu odvolává na jeho neznámý solární výrok ...

    OdpovědětVymazat
  15. Jestli on to Sokrates neopsal od známého jeskynního solárníka Platona...
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dejme tomu , ale kde se vzalo tolik jeho současníků solárníků - sluníčkařů , jenž nepochybně překroutilo ony jeskyní výroky , to mi řekněte ...

      Vymazat
    2. snad v tom nemá prsty Koukolík,.. on Ládik... však víte

      Vymazat
    3. Josef Toman to napsal na konci jedné knišky.

      Vymazat
    4. Tomana znám !

      Lesní panna a pan Toman
      hádali se o otoman

      Ukradlas' mi otoman!
      řekl Toman - kleptoman.

      (opsal jáchym)
      O jeskynních sluníčkářích ani slovo!

      Vymazat
  16. Venku je takový horký větřík, že mi za tři hodiny uschly tři várky prádla. Ale na přímém slunci je takový hic, že se ani nedá moc dělat.
    Do bikin se mi ještě nechce, to až odjedou sousedi na dovolenou...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě to na 2 hoďky uspalo; budí mě vídeň.

      Vymazat
    2. já byla v práci, tam je cca 15°C, tak se teď ohřívám...
      dnes jsem se dozvěděla, že vypadám "úžasně" (jako Šantal Pulén), to víno dělá divy ;o)

      Vymazat
  17. Když nepoved se běh
    ke zdi šel vždy zběh;
    černý šátek na oči
    vojáci si nakročí
    zazní povel k líci zbraň
    pažbu tiskne pravá dlaň
    prst polechtá spoušť
    hubený či tloušť
    sesouvá se k zemi
    s myšlenkami všemi.
    Dneska když zběh běží
    s prachama a svěží
    přivítá ho bavor, sas:
    poběž, uděláme kvas,
    zaplatí to češi
    co konvičku věší
    sedm mega za duši
    my jim dáme za uši!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. smím použít? Dlouho tu nebylo nic tak dobře autorsky napsáno, o verších nemluvě! Dal jste to i na a.cz?

      Vymazat
    2. Použijte jak libo .... na acz to nedám, to by mě banovali.

      Vymazat
    3. Teď jsem to zkusil - konvičku jsem protečkoval; okamžitě vyskočila hláška "Hold on, this is waiting to be approved by Blogy Aktuálně.cz. " - uvidíme, jestli to jenom smažou, nebo budu měnit jméno... bolehlav plamatý je takový milý nick.

      Vymazat
    4. A je to pryč, ale na zabanování to nebylo.

      Vymazat
  18. Tužka napíše,...k tomu Sokratovi,....Kdo ví, třeba si všiml, že každý za život sní kousek něčeho zeleného.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Odvar z bolehlavu
      dobrý je na hlavu
      dobře po něm stydnou údy
      už neřešíš kudy z nudy
      všechny rány zahojí
      od světa tě odpojí.

      Vymazat
  19. Zítra nebudu, jedu za mami.
    Tak jen popřeju krásný svátek všem, kdo drží Den matek. A nejen matkám, ale případně i starostlivým otcům nebo bezdětným ženám, některé se o cizí děti starají líp než jiné mámy o své vlastní. Tak ať tu péči osud všem vynahradí.
    Pro dnešek dobrou noc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ježíš to snad ne, to je jen za mrtvé, ne?

      Vymazat
    2. Došlo, asi za maminku, to jo, omluva.

      Vymazat
    3. Ládik !!!
      moje taky. Táta šel pak rok a půl za ní. Byla jsem brzo sirota, dodnes mně to trápí...

      Vymazat
  20. Slíbil jsem v máji něco o lásce ... dělám pěknou zakázku, tak by se to snad dalo... :

    Cítím dole silné pnutí
    je to strana, nebo hnutí?
    Kdyby byla malá
    za hovno by stála
    naštěstí je velká,
    cecky jako selka -
    to už cítím lásku
    přidám dírky v pásku
    hraju ódu na piáno
    je to ona! Ano ANO!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fůůůůj, vy jeden oligarchofílisto!

      Vymazat
    2. jaké fůůůj, to je motivační babišovka!

      Vymazat
    3. óda na oligarchu je babišovka? Byla alespoň radostná? Neb mně tato skutečnost uniká...

      Vymazat
    4. Ládiku,
      tuhle báseň když pošlete Babišovi, bude to do týdne na bilbordech.
      A bude to bilbord vítězné strany.

      Konečně jste, zdá se, nalezl po delším politickém tápání stranu svého libida, oplývající mlékem a olejnatým semenem.

      Pošlete to štábu a nadosmrti budete zdarma jezdit celým svým vozovým parkem na řepkový olej - přestavbu motorů vám Andy nechá udělat zdarma.

      Možná by se z něj nechalo vyrazit i perestrojka ústředního topení na lehký topný řepkový olej.
      O řepkové elektrocentrále a řepkovém čerpadle do studánky ani nemluvím !
      JÁCHYM

      Vymazat
    5. Jáchyme, Vy si z toho děláte (_!_), ale víte jak já se lekla!? Samá řepka, řepka, kam se podíváš a náš Ládík !!!... Náš Ládik !!! v Praze, předsedo???

      Vymazat
    6. Podle mého názoru máte výrazný politický sexymozek!
      Kam se hrabe Paroubek...
      Na rozdíl od něj máte sexy obě polokoule, kdežto on jen jednu.
      JÁCHYM

      Vymazat
    7. Liško,
      to ve 22:43 jsem napsal pro Ládika, ne o pro Vás !
      Těmi polokoulemi jsem měl na mysli mozkové hemisféry, nikoli hrudník !!! Netušil jsem, že mezitím napíšete ....
      Bože, bože, čovek je tak vopatrnej a takhel do toho šlápne...
      JÁCHYM

      Vymazat
    8. Já myslím, že by Ládik!!! dostal doživotní permanentku na noční běh kolem Čapího hnízda...

      Vymazat
    9. Jáchym:

      Já si neopatrně myslím, že ty polokoule platí i pro lišku.

      Vymazat
    10. Uvnitř nebo venku ?
      Takový závod s klokanem by mohl být motivující.
      J.

      Vymazat
    11. Zdeňkube 22:56,
      já nevím,ale Vy jste tady šéf...
      Necháme to na Lišce, ať se k tomu vyjádří.
      Pokud bude souhlasit, pak jistě napíše, zda moje nešťastná poznámka, za niž se dosud pýřím, sedne na hemisféry, na hrudník či na obé.
      JÁCHYM

      Vymazat
    12. Ládik!!! vs. klokan Bimbo by jistě byl zajímavý závod.
      Ale muselo by se to přesunout na denní dobu a do jiného terénu.

      Skóre: 14800 kroků za sekačkou / 6400 skoků před sekačkou

      Vymazat
    13. Zdeňkube,
      taková ekologická skačka tažená klokanem by taky nebyl špatný nápad. Jen vyřešit stabilizaci ve vertikálním směru...
      Ládik by za ní mohl běžet jako chrt za umělou liškou.
      JÁCHYM

      Vymazat
    14. (Doufám, že je jasné, kdo je kdo).
      Dobrou všem.

      https://www.youtube.com/watch?v=cFUEj0yALCM

      Vymazat
    15. (SKAČKA je sekačka, ze které vypadlo E. I když - pokud je tažená klokanem, je to vlastně skačka, žejo.)

      Vymazat
    16. Ano, skačka je sekačka pro klokana. :o)

      Vymazat
    17. na profesora přišlo jaro ... měl by se dobrovolně přiřetízkovat k chalupě na vzdálenost né větší než deset metrů a klíček od obojku spolknout ...

      Vymazat
    18. Díky, pánové, upřímně jsem se zasmála!
      "Skóre: 14800 kroků za sekačkou / 6400 skoků před sekačkou" :-)
      Alena

      Vymazat
  21. AKTUALIZOVÁNO před 4 hodinami | Zprávy / Zahraničí
    První muslimský starosta Londýna složil přísahu. Zvolení Sadiqa Khana bouřlivě slaví i v Pákistánu
    ************************
    Konečně je jasné, že se pakistánští muslimové i na dálku s jásotem plně integrovali do Londýna ! Teď už se tam jen všichni přestěhovat, když tam mají svého starostu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. číňan byl možná poslední koho bába v klobouku povozila fiakrem , od teď už enem rikšou ...

      Vymazat
    2. Jak rikšou? Královna bude muset být zahalená a v doprovodu alespoň jednoho dospělého muže z rodiny, jinak nikam nepojede! :-)
      Alena

      Vymazat
    3. samotnou jí ven nepouštěj už leta a zahalení jí jenom prospěje , franta lazebník už paparikšu má stejně taky ...

      Vymazat
  22. Tužka napíše pro Alena,...Díky,...odhalila jste mne,...tak se to snažím maskovat, že podnikám cesty do dalších dimensí.

    Tečky mi taky slouží k tomu, že jsou to značky při orientaci pod blogy,..líp sama sebe hledám, abych se ujistila, kdy, kde, co, a jak jsem psala.

    Tečky taky s oblibou psal pan MB.

    A taky jsem odhalila, proč se mi občas nezobrazí příspěvek.
    Když cvaknu šipkou mimo rámeček na volnou plochu, teď jsem šipkou odháněla komára, co si sedl na volnou plochu,/mám otevřené okno, je krásný večer, no halt máj/, cvakla jsem, rámeček fuč, a příspěvek po,... publikovat,... taky fuč.

    Dávat majzla,...heslo dne.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tužce a všem dalším lidem dobré vůle přeji dobrou noc!
      Alena

      Vymazat
  23. Dost už bylo blondýn
    muslimský je Londýn.
    Na trůn sednul nový pán
    jeho jasnost Sádik Chán.
    Trůn však půjde brzy pryč.
    Když na chána přijde chtíč
    zacouvá na stupadla
    co jsou místo sedadla
    župan shrne na záda
    a už padá hromada
    alláhových moudrostí
    spolu s vůní kadidla.
    To jsou nová pravidla.
    Vítej v novém klubu
    bubu bubu bubu.

    OdpovědětVymazat
  24. Tužka napíše,...přísahu skládal v katedrále,...mne by zajímalo, zda nebyla odsvěcená, náhodou, třeba jen pro ten obřad.

    Mač o post byl dost těsný,...ale, vypadá to, že to bude děsný,...i když, ...anglické rody, zvyklé na svou koloniální nadřazenost, ty skřípou zuby až do hloubky zadního pozadí,...jsem na to zvědavá, na ten vývoj dál.

    Jak si občas zakládají na Staré Dobré Anglii,...nebo si myslí, že touto cestou uchrání Londýn od atentátníků,...magor je magor, když mu bouchnou saze,...bude malér.

    No, zatím to je zakanálem.
    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  25. Rikšou jede alžběta.
    Tajmsy troubí do světa
    že i bezruč z trafágáru
    taky kdysi tahal káru;
    Aston Riksha - to je fáro!
    Máme tady britské jaro.

    OdpovědětVymazat
  26. aston rikša :D

    pánové, k naší a poté vaší pozdněvečerní debatě, ano, všechny mé polokoule, včetně hemisfér, jsou v pořádku a mohu s klidem říci, že i sexy :-)

    Jinak dobré ráno a všem matkám hezký svátek!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. liško,
      jestli jste tak sexy, jako úroveň vašich příspěvků ,tak potěš koště

      Vymazat
  27. To: liška
    Škoda, že ty Vaše polokoule nevidíme...
    Dračí díry mě ale vskutku neberou - podle zdejších občasných půtek by také asi byly někdy obden, někdy i častěji. Ale v názoru se přidávám k Violce - včera ve 13:20. I když upřímně - žádné dlouhé polemiky prakticky nečtu, posuzovat je nemíním a absolutně mě neruší. Vždyť si každý na internetu či jinde najdeme, co potřebujeme a co se nám zrovna hodí. Řekla bych, že pan domácí Zdenekb je mému názoru hodně blízký (či spíše já jeho), když necenzuruje, jak by tu někteří téměř požadovali. Budiž mu za to čest a sláva.

    Včera v Brně báječně - ve vile i na Špilberku (tam plno lidiček, zvonkohra hrála Verdiho a další nemoravskou melodii). Prošli jsme bastiony, pokoukali za krásného počasí z věže, já pokecala se spolužáky a můj jedinec zatím povzpomínal na mládí na pivu u "báby Černé". Výlet jako ze žurnálu.

    Krásný den všem, stanovené hromadné svátky nemusím, potěšit kohokoliv lze dnes a denně.



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mladý lišák přišel s kytkou a dárečkama, velkej lišák ale naznal, že je to strašně nespravedlivé, co svátků máme my ženy. Tak prý si udělají svůj den. A to jim schvaluju ☺☻=♥

      Vymazat
    2. "Den otců se slaví třetí červnovou neděli. Mezinárodní den mužů (zkráceně MDM) je mezinárodní den určený k oslavě všech mužů a připadá na 19. listopad."
      Takže můžete doma Lišáka překvapit hnedle 2x.
      Ani naše dcera nezapomněla - belgické pralinky jsem pro radost dostala.

      A jak jsem si tak nyní přečetla své ranní věty - docela se s hodnocením krtince opakuji. Polepším se, s podobnými komentáři ustanu.

      Vymazat
    3. KKD = každý komentář dobrý.

      Vymazat
  28. Tak nám Turek od vokurek se zasek,
    Euro Unii neustoupí ani o flek,
    nesplní eurosoudruhům podmínky k tomu,
    aby Turci nemuseli bez víz do euro-domu,
    a tak jsme nyní zvědaví co na to Makrela,
    bude kolem toho tanec a věc je veselá,
    souzi zednáři chtějí do Unie araby dovést,
    nyní neví jak toto elegentně provést,
    pokud uhnou a sehnou se před sultánem,
    jsou sehnutí a ovládání snad už i koránem!
    Do hajzlu s těmi soudruhy do hajzlíčku,
    zachraňme před EU naší republičku,
    Západ je už profláklý a ztracený,
    za čas tam budou vládnout Saracéni!


    OdpovědětVymazat
  29. Před 1 hodinou:
    "Nová aplikace umožňující komukoli provádět obličejovou identifikaci spustila v Rusku nadšení na sociálních sítích. V mnoha případech to ale nekončilo jen neškodnou zábavou. Začaly se množit i případy šikany, a to zvláště ruských prostitutek a pornohereček, které jistá skupina cíleně vyhledávala a poté zveřejňovala pravou identitu, a to kontaktováním jejich přátel a rodiny."

    Nechápu, kde je problém.
    Prostitutky a pornoherečky by měly být hrdé, že se živí poctivě, odvádějí to, co nabízejí.
    Naproti jejich tomu nesrovnatelně pochybnější a amorálnější kolegové - politici v EU zatím vůbec neprotestují proti tomu, že jsou jejich xifty každou chvíli k vidění v novinách, ba i v televizi před desátou večer!

    Já bych pro unijní politiky prosadil povinnost nošení burek. (Pro političky pro jistotu hidžáb v barvách EU,, když je to jaro a hormony vděčných voličů pracují).
    JÁCHYM
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  30. Pravda je, že by nejspíš burky evropských kolegů vzbudily u tuzemců závist.
    Sobotkovi bych povolil halení hlavy hradními trenýrkami s nápisem Pravda vítězí s dírama pro voči.
    Nebo Muttinými bombarďáky - dle vlastního výběru.
    (Kromě nesporného estetického přínosu a uznalého Erdoganova mručení by to přineslo snížení nebezpečí oslnění pilotů letadel, prolétajících za slunečného počasí nad Prahou.

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  31. Ráno jsem viděl radostného zajíce. Vyskakoval do vzduchu a přitom se otočil, kadet nebo salchow. Dobrou náladu mu pokazil přechod v Českém Těšíně - před kapotou se mi prošla baba v burce. Už jsou někde tady. Možná to byla polka, ty taky nosí šátky.

    OdpovědětVymazat
  32. Musím s haňbou přiznat, že Xerox měl přesně o půlnoci pravdu, jaro dělá s námi staříky zázraky.
    Koupil jsem si projekční budík a místo displeje s časem jsem dal diapozitiv s Merkelovou v plavkách. Každé ráno se probouzím vyčerpaný a ulepený.
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zkuste si ten snový zážitek sám a uvidíte !
      Mladí jsme jen jednou a projekční budík není nad vaše finanční možnost, fotka Merkelice v plavkách je na internetu zdarma, pokud ji žárlivci nestáhli.
      Jedná se nejen zážitek pro všechny smysly, ale dokonce i pro nesmysly !
      J.

      Vymazat
    2. měl jste zavolat na poštu že trpíte oblevou polokoulí a ať k vám měsíc nechodí pošťačka ... dostanete po box se slevou ...

      Vymazat
  33. Hlas lidu byl vyslyšen
    tuhý bude povýšen
    že testoval bundu z kůže
    o hvězdu víc nosit může.
    V české zimě arktické
    testne boty taktické;
    dolů si dá ponožky
    na ramena výložky
    krupici dá na lžíci
    a na hlavu čepici.
    Za pasem má kolt
    poběží jak bolt
    až se bude střílet
    lidi budou šílet.



    OdpovědětVymazat
  34. U hrobu vojína
    to vždycky začíná
    projevy státníků
    kručení jedlíků
    přelety gripenů
    polknutí brufenů
    čestná salva
    v kapse chalva
    už hrají píseň
    končí má tíseň
    odejte skaut
    začíná raut.

    OdpovědětVymazat
  35. Pred 2 dnami som dal na facebook take nieco. Mozno po precitani sa niektori krtkovia zamyslia. Tak to dam aj tu.

    Vypočul som si pred chvíľou jednu úvahu. Jedno z konštatovaní, či zamyslení v ňom bolo, že každý človek potrebuje mať nejaký okruh známych, či priateľov, ktorým verí, ktorí ho podporia na jeho cestách, v dobrom i zlom. Ako napr. Pavla apoštola Barnabáš, ďalej Sílas, mladý Timotej a Titus, ako aj "lekár" Lukáš, Akvila a Priscila atď. A že, vraj, každý, má aspoň jedného takého priateľa, či známeho, do ktorého rúk by sa odovzdal, na koho by sa spoľahol. Zamyslel som sa. Keby som si mal na svoju cestu vybrať aspoň jedného takého človeka - KTO by to bol? Moja vnútorná okamžitá odpoveď ma nepotešila. Z ľudí ma nenapadol nik...Možno som málo pátral a rýchlo hľadal odpoveď. Či? :-), :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mi proběhlo hlavou 6 lidí - 9, 22, 43, 56, 59 a 74 let.

      Vymazat
    2. JAHO, ani vaše žena?

      Vymazat
    3. Na prvu, okamzitu reakciu mysle, ani ona, ani deti, ani bratia, ani sestra.

      P. S. Nezabudnite, ze to mala byt aj nejaka vyzva pre vsetkych na zamyslenie sa nad sebou, teda musi tam byt aj nejaky ten "umelecky" naboj. Preto i take ukoncenie uvahy. "Možno som..."

      :-).

      Vymazat
    4. "Možno som..." O vaší ženě jste se, pokud jsem si všimla vůbec nezmiňoval, ale máte děti, tak jestli ženu nemáte teď, tak jste ji určitě měl a tak ani dříve byste se na ni nemohl spolehnout?

      Znamená "umělecký náboj". tak trochu vymýšlení si, asi ano.
      Ovšem není nad zcela pravdivé ničím nepřikrášlované a nekomplikované příběhy. Vymýšlení si mám ráda jen ve vědě :-).

      Vymazat
    5. Ad: Viola.
      Uz som odpovedal - ani ona. To teda znamena - ani "dříve", ani "teď", myslim si.

      Vymazat
  36. Dam odkaz na, vacsinou "milovaneho" Urbana.

    http://blog.aktualne.cz/blogy/jan-urban.php?itemid=27339

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Len dovetok. I najvacsi sucasny madarsky nacionalista je Slovak:-).

      https://sk.wikipedia.org/wiki/G%C3%A1bor_Vona

      Vymazat
    2. Jaho,
      už léta je nám díky vám jasné, že v Evropě žijí pouze a jen dva druhy primátů:
      Slováci
      a potomci praslováků.
      Tak proč ty redundantní informace ?
      JÁCHYM

      Vymazat
    3. Kucera tiez zaujimavy:-).

      http://blog.aktualne.cz/blogy/vladimir-kucera.php?itemid=27335

      Vymazat
    4. Ad: Jachym
      To len, aby som vzdal hold pamiatke vasho ucitela narodov a jeho znamej vete o opakovani.

      Aj ked, na wiki som sa docital zase nejake rusive veci:

      Jan Amos Komenský (lat. Iohannes Amos Comenius nem. Johann Amos Comenius; * 28. marec 1592, juhovýchodná Morava – † 15. november 1670, Amsterdam, Nizozemsko) bol český (ale prisvojujú si ho aj Maďari, Slováci, Nemci a pod.) pedagóg, jazykovedec, prírodovedec, humanista, filozof, politik. Mal slovenských predkov.[1][2] Jeho priezvisko je pravdepodobne odvodené od obce Komňa v okrese Uherské Hradiště.

      Vymazat
    5. Ad: Jachym, k primatom.

      Ale viete, kolko tu zije komprimatov!

      Vymazat
    6. JAHo - Kučera tiež zajímavý, znamená, že pro vás je Urban zajímavý? Pro mě je to odporný člověk a je dost možné, že to věděl i Havel, neboť si z něj neudělal žádného poradce nebo ministra.

      Vymazat
    7. Ad: Viola

      Parafrazoval by som Pilata, ked dovolite: Ja na nom nic odporneho nenachadzam...:-).

      Vymazat
  37. Tužka napíše,...na cestách v dobrém i zlém mě provází můj Anděl Strážný, nikoho spolehlivějšího neznám.

    V dávnověku blogů na Akt....jsem při příležitosti podobného textu napsala stručnou odpověď.

    Čím víc poznávám lidi, tím víc miluji zvířata.

    Doplním,...Jsou čitelnější, řídí se převážně instinkty, rozsahem své paměti, a někteří dokáží kopírovat chování vypozorované z okolí.

    Doplním,...a nepřekáží jim podněty z šedé kůry mozkové.

    Na podobné téma,..Konfrontace základních prvků chování člověka a zvířete jsem měla seminární práci.
    Dvaapadesát normalizovaných stran,....stačilo dvacet, .. pan profesor se při hodnocení neskrývavě bavil,....a dokonce poznamenal, že .....no nebudu si tahat triko.

    Jsem venkovský balík, vyrostla jsem mezi zvířaty, opravdu o nich hodně vím.

    Už jako lezouna mě dávali do žlabu ke kravám, když pracovali ve chlévech,...takže kravskou hlavu mám detailně zkopírovanou v paměti....a povahu krav a chování taky.
    Kdykoliv mě kdokoliv nazval krávou,...byla to pro mne poklona. Málokteré zvíře dokáže uživit celou několikačlennou rodinu, že nestrádá hladem, za tak malých nákladů.
    Léto, pastva a voda.
    Zima, seno a voda,...opravdu jí to stačí.
    Když ovšem chcema, aby dávala hodně do dížky,...musíme jí dát něco dobrého do držky,...a ona nám dá na oplátku dobrý hnůj.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  38. Tužka napíše,...pane Ládíku,...blahopřeji, jste naprosto šťasný člověk.
    V životě jsem měla dva,...v šestnácti a půl mého věku zemřeli v rozsahu šesti měsíců,....jsem nedůvěřivá,...vypěstovaný potřebný instink k přežití. Mockrát se mi osvědčil. Kdybych ho neměla, tak už ležím metrosmdesát pod zemí.

    Opatrujte si je, přeju Vám to, abych to neuřkla, dělám pfujpfujpfuj za svým textem.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  39. Tužko,
    dneska dopoledne mi zdrhnul malý pokojový králíček Bilbo. Po hodině ho našel a na naši zahradu vyhnal sousedův kocour.

    Šel jsem se místo oběda projít, abych se uklidnil.
    Kolem rybníka sedí otrávení rybáři.
    Po hladině plavou břichem vzhůru otrávené ryby. Nikdo neví čím.

    Jeden z rybářů má po pravé noze věrného divokého kačera, tváří se ostražitě jako pohraničníkův pes na propagačním plakátu.

    Po levé noze má věrnou kačenu.
    Po pěti minutách se rybář sehnul, zalovil v kýblu a hodil kačeně hrst návnady.
    Kačerovi nic.
    Věrný kačer si proti němu stoupnul, zaklapal zobákem a sprostě mu vynadal.
    Mezidruhová komunikace je občas naprosto srozumitelná, člověk nemusí být Jiřík z pohádky.
    Pak si opět sedl vedle rybářovy pravé nohy a s výrazem morální převahy očekával, jestli se proradný primát polepší.

    JÁCHYM


    OdpovědětVymazat
  40. Krávy a jejich symbiotická mikroflora jsou zázrak biotechnologie.

    Před pár dny jsem četl o výzkumech vědců, kteří se snaží pomocí genových manipulací zlepšit schopnost jakýchsi bakterií rozkládat polyetylen. Zatím jim to jjde o zlomek milimetrů ročně.

    Přitom před několika málo lety proběhlo televizemi video o uprchlých kravách, které žijí, množí se a prosperují na jakési velkoměstské skládce.
    Preferují polyetylenové pytle, které žvýkají a žerou.
    Prý je dokáží v žaludcích nejen rozložit, ale získávají z nich energii.

    Třeba někdy alespoň ti Američané doženou a předeženou krávy, kdyžuž SSSR nedohnal a nepředehnal Ameriku.
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  41. Říká se, ža jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. Z toho plyne, že když se do lesa mlčí, z lesa se nic neozve. Ale když křičí les, je potřeba to řešit, protože v lese se nekřičí.

    OdpovědětVymazat
  42. Jestli je tu pan Kopíček alias zurčící potok, tak nějaký Šumichrást pod Urbanem na vás reagoval, že: "No jo a ozařovat lidi poloniem to je hrozně lidské pokrokové a otevírající světlé zítřky, aspoň myslete."
    Nebylo dokázáno, že polonium použili na zlikvidování dvojitého agenta Rusové, ale je podezření, že to udělali Britové, právě aby kompromitovali Putina (Ten Jahův komprimát mě napadl).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mě u toho napadl "komprimátový mix" - sáček s bonbony typu Lipo o různé velikosti a tvrdosti, konzumace se nedá přerušit do úplné likvidace obsahu.

      Vymazat
    2. http://www.bmholding.cz/?komprimatovy-mix-zlom-150g,220

      Vymazat
    3. Violo, díky, je to blbec.

      Vymazat
    4. Komprimat je od slova komprimovat. Snazil som sa byt ftipny a reagovat na Jachymove - primat.

      Vymazat
    5. JAHo, já vím :-)

      Vymazat
    6. Ja vim, ze Vy vite, ze vim, ze vite...:-).

      Vymazat
  43. Zprávy z blesku:
    http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/392573/jitrnice-slivovice-kampan-sobotka-cvakal-selfie-s-haskem-skromach-s-prejtem.html

    Prý se bude volit
    je potřeba dolít!
    Štromacht jitrnice plní
    bohuš s haškem spolu vrní
    kolem ramen drží se
    - sociální sexmise.
    Vlhké čelo rudý nos
    kdo je tady vlastně boss?
    Jak by nebyl žádný dluh
    kaviár a k tomu pstruh
    všichni jedna rodina
    jak u hůda robina
    bohatým brát a to si nechat
    s touhle tezí musí spěchat
    než jim lup sebere andy
    nebo kápo z jiné bandy.

    OdpovědětVymazat
  44. Tužka napíše,...dělám na zahradě, a dělám drinkpause.
    Přískokem vpřed k dokončení základních jarních prací. Slunce má sílu, abych z toho náhodou nazačala asimilovat půdu z ruk, byl by to jedinečný, ještě neprobádaný úkaz.

    Tady je takových nahrávek na smeče, ááále, musím se držet zpátky.

    Pane Jáchyme, ... díky,...vůbec, poslední dny válíte, ty Vaše asociace, a spojení pojmů. Moje jsou úplně v kolejích suché reality.

    Je kniha Podivuhodná zvířata,...kdo má rád příběhy o zvířatech, pošušňá si.
    Další kniha, vyšla mezi válkami, Starý drezér vypráví,... úžasné příběhy.
    Viděl jste filmy od Francouzů o divokých husách a kachnách,...taky krásné.

    Pane Ládíku,...to o tom lese, v tom je velká moudrost,...ještě vyřešit dvojitou až víceseopakující ozvěnu.

    V jednom vhodném krkonošském údolí jistý domorodec na své louce pravidelně vykřikoval:

    Jak je ti Rakousko,...a ozvěna odpovídala,..ouzko, ouzko, ouzko,....až ho za provokace, pro výstrahu, dali na tři dny do šatlavy na hejtmanství,...o chlebě a vodě. Je napsáno v jedné kronice odtamtud.

    Nezastavovat se, nezatavovat se, pokračovat, pokračovat,...nabádali mě vojáci v době, kdy měli obsazený Bezděz. Byli tam s russkou okupační armádou dohromady. I Rusové to dokázali říkat česky.
    Jednou mi s tankem vyjeli z lesa u Mimoně, rovnou před motorku,...tenkrát měl Anděl Strážný fakt fofr udělat z křídel brzdící padák.

    Tak pokračovat.
    Tužka.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  45. Tužka napíše,...že bych z toho slunce už viněla dvojitě, nebo chvílema neviděla,....je jen jedna Tužka,...a bohatě to stačí,...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já kolikrát taky podepíšu dvakrát, většinou když mě něco dodatečně napadne a doplňuji text. A zapomenu, že jsem se už jednou podepsal.
      JÁCHYM

      JÁCHYM

      Vymazat
  46. Co říkáte na tu Albertu v Kanadě? Nepřipadá vám divné, že se mlčí o příčinách? Podle mě to byl připravený požár aby se statisíce lidí vystěhovalo, protože je tam nepotřebují pro těžbu ropy.

    OdpovědětVymazat
  47. Na Idnes litují Kanadskou přírodu, ale to neviděli dnes na National Geografik právě dokument o Albertě, která se ještě daleko před požárem proměnila v měsíční krajinu díky těžbě ropy a prý tam možná jde o konkurenční boj.

    OdpovědětVymazat
  48. Tužka napíše,...paní Violo,...rovněž o tom dost přemýšlím. Když se nebudu zaobírat tím, že je to neskutečné neštěstí, ať pro lidi, zvířata, přírodu,...tak si vzpomínám, jak jsem před lety, když se těžba z ropných písků začínala, hledala snímky a děsila se, jak se každým dalším měsícem příroda mění. Jak ubývá lesní porost, objevuje se holá půda, jsou stavěny komunikace, další budovy a betonové plochy pro potřeby těžby.

    Říkala jsem si,...to nemůže dopadnout dobře,...dokonce jsem s kýmsi na Akt. byla ve sporu v názorech, zda těžit, či netěžit z ropných písků. Byl to ekonomický blog.

    Tam jsem argumentovala, že odčerpávat ropu z nestabilního podloží, jakým jsou písky, je smlouva s ďáblem. Vzniknou pukliny, kaverny, ty se vyplní plynnými deriváty, které při tom vznikají. Všechny jsou hořlavé a výbušné. Tenkrát jsem varovala, že za tak deset let od začátku těžby začnou maléry. Začalo to dřív, sucho, horko, dlouhé období bez deště tomu pomohlo....a odlesnění.

    Byla jsem na Kanadských letištních portálech, na jejich permanentním sledování meteo,....najednou oheň vždycky foukne v lese do výšky,....že by jen od soušky,...no, .. no, může být ta souška 30-40 metrů vysoká,...možná, že dá tu ohromnou svíci. Mně se ale vkrádá myšlenka, zda puklinami v podloží to nepřiživuje i zemní plyn.

    Chtěla bych být špatným prorokem,....jestli v tom je i plyn, tak vzniknou podzemní požáry,...to jim pak déšť tu katastrofu úplně nezastaví,...budou to mít na dlouho, bude to nevyzpytatelné, kde to prorazí na povrch.

    Napíšu, že pojišťovny mají rytinky stažené na kámen,....dobře jim tak, měly být proti tomuto pochybnému nápadu.

    Asi o tom budou mlčet, protože se mají otvírat další ložiska,...jsou v tom od těžebních společností dlouhé peníze,...dlouhá návratnost.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dalo by se říci, že si tam otevřeli peklo. Kdyby někdo v lese odhodil nedopalek a způsobil velký požár, jako že se to kdysi nějakému českému turistovi kdysi podařilo, tak ho šoupnou na doživotí do vězení, ale teď se o příčinách mlčí, teď to na nějakého turistu nemůžou hodit, protože odtamtud turisty dávno vyštvali.

      Vymazat
    2. Stovka hasičů na takový požár - jakoby to ani nechtěli uhasit, alespoň v počátku. Třeba se jim to ale vymklo. Třeba ne. Nevěřím ničemu.

      Vymazat
    3. Zasiahnute uzemie je cca 85 tis. hektarov. Rozloha Alberty je cca 662 tis. km2, teda 66 200 tis. hektarov. Zasiahnute je teda menej ako 0,13 % plochy.

      Cesko cca 79 tis. km2, teda 7 900 tis. hektarov. To znamena, ze by horelo asi 100 km2, teda 10x10. Boli uz take poziare v Cesku? Neboli?

      Vymazat
  49. Toto sa im v nasich krajinach nastastie nestalo.

    http://svet.sme.sk/c/20158448/pat-ruskych-motorkarov-sa-stalo-nedaleko-moskvy-obetou-strelby.html?ref=njct

    OdpovědětVymazat
  50. Tužka napíše,...taky mám pochybnosti plný kufr,...spíš si myslím, že ví, že je to zbytečný risk jejich zdraví a životů.
    Když jsem viděla tu hořící stěnu u silnice,...výšku nelze odhadnout, neznám vzdálenost kamery,...ale, bylo to, jakoby hořelo něco jiného, než les. Jsou tam odkalovací laguny, kdo ví, jaké procento ropných zbytků v nich je. Asi bude vysoká koncentrace, osm týdnů ani kapka z nebe.
    Je to děsivé,...dnes nějaký reportér říkal, že může takto vyhořet plocha jako naše republika,...to je ta první vytěžená část.

    A v lesích tam žijí v rezervacích původní obyvatelé,...Kanaďané jim říkají První národy. První národy,...jejich zájmy odsunuli dál až za poslední místo.
    Pro ně to bude ještě horší,....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  51. Ranní rosa. http://www.imgup.cz/image/TEf

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I dnes s kbelíky - či je to jen dekorace?
      (Poznávám řeky.)

      Vymazat
    2. Ty jsou v pohotovosti ... momentálně v nich nosím vodu ke stromům, už dloho nepršelo. Poslední dešťové období přineslo 2mm vody.

      Vymazat
    3. Tak Ládíku!!! využijte ranní rosu, natáhněte plachty, položte okapy a chytehte vodu z ranní rosy, tak jako v Chile, určitě to není drahé a s kbelíkama se nemusíte vláčet.

      Vymazat
  52. Dobré ranko!

    Bavíte se tady o požárech a vodě, jo, letos to bude asi zlé. Zrovna včera o tom byl v TV pořad, kde dokladovali, že na horách jsou díky mizerné teplé zimě neskutečně malé zásoby vody. Letos to bude, pokud se něco nezmění moc špatné. Jen poslední věta trochu potěšila, že prý podle pranostiků by měla skončit 7-mi letá doba sucha a pak zase by mělo být hojně vody.
    ......
    Už jsem to jednou na a.cz psal, my lidé jsme idioti, obrovské prostředky vlkádáme např. do zbrojení a válčení, ale kdyby se jen část těchto prostředků dala do odsolování vody a její dopravu mohutnými potrubími do vnitrozemí výše položených zemí, tak by to leccos mohlo řešit a zmírnit excesy počasí a pro velké oblasti území např. Evropy. Samozřejmě, že energie by musela být díky náročnosti obstarávána z nových jaderných elektráren a voda by musela díky demiralizaci při odsolování být znovu kontaminována minerály např. v podzemí výše zmíněných států potřebnými minerály, aby získala vlastnosti pro užívání.
    Jenže, tuto planetu ovládají zištné poloopice a vše objímají peníze a zisk, který je nejvyšším krédem. Do toho jsou namontování náboženští vylízanci a různé partičky, které tady mají důležité úkoly, jako je např. islamizace Evropy.... Dále lidsto se stále množí jako lumící a zátěž planety stoupá málem geometrickou řadou. Některá moře jako např. Středozemní jsou doslova vyžrána! Mizí orná půda, lesy atd. Všimněte si jak pomalu mizí orná půda v ČR, stačí když se projedete kolem dálnic a velkých hl. silnic kolem Prahy, ale jinde je to obdobné. Ještě jsem neslyšel, že by např. v Praze bylo důrazně řečeno, tady bude park a lesík
    a zde žádní developmeři nebudou stavit domy. Samozřejmě i tak to může platit jen po dobu volebního období tamních politiků, pak přijdou noví a ti přece taky potřebují do kapsy dostat nějaký ten peníz. A už jsme zase u toho, zase peníze, peníze, prachy. Naše děti a vnoučata nečeká nic dobrého, tedy starostí budou mít nad hlavu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I Vám, Maxime,dobré ráno a všem ostatním taky.
      Úplný souhlas s vaším názorem. Když to válčení je asi úžasný obchod. Přesto věřím, že se tu na zemičce všichni dohodneme a budeme se snažit tu život zachovat navždy.

      Vymazat
  53. http://www.literarky.cz/blogy/tereza-spencerova/22024-aleppo-al-kajda-usa-a-vlada-thinktankistanu
    ************************************************
    Je tady další výborně poskládané Spencerovic puzzle, jak by řekl námi neprávem šikanovaný bratr Koludolfček.

    Nemusíte všem informacím věřit - ostatně ona to Spencerová zdaleka tak nedělá.
    Žrát cokoli z JAKÉHOKOLI zdroje i s navijákem je dnes politováníhodnou naivitou.
    Ale tohle si přečtěte - i kdyby jen proto, abychom věděli, jak se zprávy vyrábějí na té naší, hodné a demokratické půlce hřiště.

    Vzpomněl jsem si na radarovou pěnici Parkánovou, která pravila, že se bude raději mýlit s Američany naž mít pravdu s Rusy.
    Řekne-li diplomat "Mýlite se", znamená to prý "Lžete".
    Přeložme si proto výrok. Raději budu LHÁT s Američany než mluvit pravdu s ... vlastně s kýmkoli, kdo momentálně neleze Američanům do vyšpulené prdele.
    Jenže v onom konečníku je občas nával, po pár týdnech je tam zas prázdno jak po klystýru a svými háčky se tam drží jen tasemnicoidní vytrvalci.
    A i ti si za to nechávají zaplatit. Věřím, že jen stachanovský ministr hluboké orby tak činí alespoň z mělkého přesvědčení.

    Ještě jednou - nenechte si ujít tuto exkurzi do globálního thinltankodromu Pravdy a Lásky ! VÍTEJTE V THINKATKISTÁNU !

    http://www.literarky.cz/blogy/tereza-spencerova/22024-aleppo-al-kajda-usa-a-vlada-thinktankistanu

    JÁCHYM


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. NNC Jaroslav Seifert říkal podobnou větu - že má raději zvracejícího francouze, než zpívajícího rusa. V době hlubokého socialismusu.
      Škoda, že mám fofr, dneska by to šlo.

      Vymazat
    2. Že by tu Nobelovku dostal za tento svůj výrok?

      Vymazat
    3. Podle Václava Černého to byla osobnost.

      Vymazat
    4. Já raději verše Nezvalovy i jiných. Od pana Seiferta máme asi jen jeho paměti Všechny krásy světa a pár básní v antologii. Nejméně za jedno přečtení stojí.
      Osobnost jsme svým způsobem každý - jen v čítankách pro to místa málo.

      K potravinové revoluci paní Slimákové povídání docela obsáhlé, přidat se k ní ale asi v onen slavný den nikdo z diskutujících nemíní.

      Vymazat
    5. Nejlepší jsou stejně verše na zakázku. Člověk jim aspoň rozumí.

      Vymazat
  54. Slováci postřelili na hranicích s MLR uprchlici, do ledvin. Tedy zezadu. Kam běžela?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Logicky se snažili uprchlici zadržet, aby v zemi zůstala a pomohla naplnit povinné kvóty, určené nám Merkelstánem.
      Každý kousek má cenu mnoha miliónů protektorátních korun či mnoha tisíc slovenskoštánych eur, které jinak budeme muset platit, pokud u nás přidělené připrchlíky neudržíme.

      Slováci se podle snažej využít mezeru v říšských zákonech: I připrchlík, ubytovaný na cintoríne je přijatý připrchlík ! A nehrozí, že se rozhodne naplnit kvóty u Čehúnú !
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Vlastě jo, takový migrant je zadarmo, tedy za náboj.

      Vymazat
    3. Jachyme, odkopal ste sa. Ja som to dlho tusil, aj ked ste sa maximalne zdrziaval. Ked tzv. vraj vzdelany Cech nema elemetarne znalosti, iba v hlave natlacenu kapustu (zeli), bez vlastneho uvazovania...), potom ZBOHOM ceske vedomosti☺. Ukazal ste, ze ste ..., co sa tyka realii medzivojnoveho obdobia, zvlast faktov platenia penazi za Zidov pri vystahovani (ako jediny stat Slovensko platilo za to, aby Zidia odoslani na PRACU!!! v NEMECKU!!!, v nemeckych fabrikach dostali na zaciatok peniaze na ich zaopatrenie - t. j. osatenie, ubytovanie...Ostatne staty VYSTAHOVALI ZIDOV BEZ FINANCNEHO ZABEZPECENIA!!! - AZ o TRI!!!, chapete vyznam slova TRI??? ROKY VRBA, ktory usiel z Osvietimu tvrdil, ze vystahovani Zidia idu INDE, nez ich staty posielaju (na prace do Nemecka!!!) a ANI ZIDIA MU NEVERILI ANI VTEDY!!!, TRI ROKY PO TOM, co ich Slovensko poslalo do Nemecka na prace i s FINANCNYM ZABEZPECENIM, ako JEDINA KRAJINA!!! AJ TAK - docitate sa v jeho knihe!!! - t. j. LOGICKY - ako mohol ktokolvek vediet v roku 1941 kde v skutocnosti IDU???!!!.

      Takze - smutne, ze ste mali DOST svojho zivotneho casu precitat aspon knihu Vrbu, ktory usiel z Osvietcimu. Tam pise o vsetkom, o madarskych zidovskych predstaviteloch, ktori poslali Zidov do Osvietcimu!!!, ked uz VEDELI!!!, KDE idu, vdaka svedectvu Vrbu!!! Kde je jasne, ze Slovensko NEMOHLO!!! vediet, kde Zidia idu!!! Ze tri roky!!! po odoslani slovenskych Zidov, ked POTOM zo Slovenska uz vlada neodviedla ANI JEDNEHO ZIDA!!! sami madarski Zidia POSLALI ICH VYSE 300 TIS.!!!, lebo sef madarskych Zidov bol dohodnuty s nacistami, ZE SA VRAJ DOSTANU NA ZAPAD. A este aj vtedy, madarski Zidia radsej verili nacistom!!!, nez slovam ociteho svedka z Osvietcimu - Vrbu. Chapete VOBEC,!!! Zidia neverili TRI roky po odsune slovenskych Zidov utecencovi Zidovi Vrbovi, co tvrdil o Osvietcime!!! a a Vy a ini ceski taktrlici sa odvazujete vobec vyjadrovat k prvemu a poslednemu odsunu Zidov zo Slovenska do nemeckych fabrik vratane financneho prispevku na zaopatrenie kazdeho z nich???

      Ste totalni debili, alebo chcete prejudikovat, ze ked dnes poslete Pepika z Praglu do Znojma zbierat uhorky a pracovat do konzervárne a zaplatite mu cestu a 500 € na prve mesiace za zaopatrenie a osatenie, ze ste zodpovedni, ze moravaci ho poslu ihned do Turecka tahat mlyny miesto vola? A ze ked po TROCH rokoch odtial ujde Franta a povie, ze ich tam, v Turecku mucia, krizuju, odstreluju...posielaju k Allahovi, tak im tam Pepici poslete dalsich tisic ludi a ked Turek po rokoch nakoniec prehra, tak z toho obvinite inych?

      Vymazat
    4. Ad: ladik!!!

      Nebezala a nebola strelena odzadu (v zmysle, ze by nevedela, ze niekto na nu striela). precitajte si podrobnejsie informacie. Strielalo sa na JEDO!!!auto zo styroch, ktore ODMIETLO ZASTAVIT na vyzvu colnikov. Po vystrelelni varovnych signalov do vzduchu, colnici strilali na pneumatiky auta. Jeden projektil zasiahol nikeoho v auto (co colnici nemohli v casovej tiesni a v AKCII!! vediet, ci sa prevazaju drogy, ci migranti. Takze Vasa replika je typicka eurohujerska.☻

      To viete, my nedristame, ale koname podla EURO PREDPISOV. Co myslite, keby vsetky krajiny dodrziavali predpisy, bol by taky zmatok v EU?

      Vymazat
    5. U nás v novinách je fotka, kde přes zadní světlo pronikla střela do mazdy6. U mě běženci běží. I v mazdě.

      Vymazat
  55. Byly doby, kdy i nobelista Jaroslav rád zapěl za zvuků garmóšky:

    „Do šeříku padly dny té slávy. Nikdy ještě nám tak nevoněl ten květ bílý, modrý, usměvavý, přivázaný na lafetě děl.“ (Jaroslav Seifert, „Přilba hlíny. S náručí otevřenou. Jaro 1945“.)
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  56. Ládiku,
    ctím Váš upřimný lidový antikomunismus. Podle mě je - kromě poněkud poťapaného hospodářského programu hlavním nebezpečím nebožtíka komunismu virus bolševismu, to jest přesvědčení, že Jde proti nám, kdo nejde s námi.
    Ten bohužel od gotwaldostalinského komunismu chytila nebožka evropská demokracie, čest její památce.

    Není a nikdy nebyla jedna jediná demokracie, ani komunismus, ani křesťanství, ani islám.

    za jeden z komunismů bojoval i Seifert, pročež ho ti jedině správní, dnešním slovníkem šafrovští či klvaňovští kolegové nakopli do kostrče. On se však nevzdal.
    Opakování ze SŠ:

    Seifertovo angažmá v KSČ a novinářská kariéra:

    Jeho první básnická sbírka, Město v slzách, byla vydána v roce 1921. V témže roce Seifert vstoupil do právě založené Komunistické strany Československa a stal se pravidelným přispěvatelem jejího nově založeného listu Rudé právo, jímž byl až do roku 1929.
    Kromě toho začal pracovat jako redaktor nebo spoluredaktor různých uměleckých a literárních časopisů. 1923–1927 byl zaměstnán v Komunistickém knihkupectví a nakladatelství.

    V březnu 1929 byl, spolu se šesti dalšími předními komunistickými spisovateli, vyloučen z komunistické strany, protože podepsal Manifest sedmi protestující proti bolševizaci v novém, gottwaldovském vedení KSČ. Následně vstoupil do Československé sociálně demokratické strany dělnické a rovněž pracovně zakotvil v sociálnědemokratickém tisku.
    Za války působil v Národní práci (1939–1945)
    a po válce v odborářských novinách Práce.

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  57. Naproti tomu není nejmenších pochyb o tom, že byl SEIFERT Velký Umělec.
    Důkazem je i to, že byl komunistickým prezidentem jmenován Národním umělcem.
    Tím se směle postavil po bok Božskému Kájovi, který komunistické vyznamenání obdržel později.
    Nyní mu drží sesli na Parnasu.
    **************
    Mimochodem,já přece taky uznávám uměleckou hodnotu Vašho díla, byť i tu i tam bývají obsahově v rozporu s realitou. Nicméně četl jsem i horší věci od cenami ověnčených literátů.

    Stejně jako uznávám, že Miloš Zeman plácá tu a tam kraviny. A Kalousek řekne tu a tam pravdu.
    A bezskrupulózní psychopat Havel
    (kterého skvěle diagnostikoval největší a mezinárodně uznávaný tuzemský odborník na psychopatii Koukolík)
    napsal Odcházení a několik dalších děl, před nimiž smekám.

    Lidskej život je holt tak složitej, že život člověka je proti tomu úplný hovno, pravil klasik.

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můj "lidový antikomuismus" je v podstatě permanentní nasranismus. Na to, že vládnoucí vrstva má zákonné právo beztrestně krást - ne ze vzduchu, ale z výsledků práce těch dole. Já nemám nějakou oblíbenou ideologii, jenom preferuji spravedlnost. Kdo krade, je u mě na ráně. Komanči to dělali celou jednu generaci (za mého života), nikam nezmizeli a nijak se nezměnili, jenom nalezli do jiných firem. V podstatě už mě politika nezajímá, je mi to naprosto jedno, jenom chci, aby mi nechali prachy na život (podle mých skromných představ). Jestli si tam Seifert něco psal nebo Miloš povídal ... to je kolorit. Kdyby nebyly sdělovadla, o milošovi bych ani nevěděl .., a takových lidí jako on jsou mraky. Vidět je jenom deprivant. Rath to přehnal s okatostí, bakala udělal 10 000x vyšší škodu, ale chytřeji. Hnus.

      Vymazat
  58. Tady se vůbec nezajímají o přírodu, prvořadá je cena ropy; třetina kanadské těžby končí v usa...
    http://www.reuters.com/article/us-global-oil-idUSKCN0XZ0XY

    OdpovědětVymazat
  59. „Moldavsko je mírumilovná a neutrální země. Nejsme součástí žádných vojenských aliancí a nechceme žádnou válku. Viděli jsme, co se stalo v Jugoslávii, Libyi a Sýrii. Jestli odtud neodjedete, zítra nás tu bude na tisíce,“ prohlásil v neděli na adresu vojenského personálu NATO opoziční právník Vlad Bartincea.
    „Ministr obrany (Šalaru) hrubě porušil moldavskou ústavu, za což ho čeká soud. My chceme žít v klidné zemi. Moldavsko je nezávislé. Šalaru k soudu!“ doplnil Bartincea.
    Podle informací získaných z moldavského serveru Actualitati.md se v rámci protestů uskutečnila i finanční sbírka na nákup „nafty potřebné na zpáteční cestu pro vojenskou techniku NATO“.

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/VIDEO-Nepotrebujeme-NATO-Vratte-se-domu-Zde-Americany-nevitali-434746

    ta poslední věta o sbírce na pohonné hmoty mě pobavila ☺

    OdpovědětVymazat
  60. v souvislosti s tou kanadskou svéráznou trochu přeťáplou oslavou čarodějnic , bábrdle by tam zřejmě nepřežila , mě vždycky udivovalo jak stát na ty lidi prostě sere ... jediný na co se zmůže je jakási pofidérní evakuace a šmitec , čeká se na déšť nebo až to samo vyhoří ... nechápu ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. BJ je inteligentní a inteligence je schopnost přizpůsobit se změněným životním podmínkám. Však v pekle úspěšně přežívají čerti, ne?
      Horší je dostat se živý a zdravý přes slovensko-maďarskou hranici, tam jde o kejhák, jak zjistila syřanka. To je kvalitní reference do světa... Příští nálož bude v bratislavském metru.

      Vymazat
    2. Ad: J. K.

      Replika, s ktorou vrelo suhlasim.

      Realita bratislavkeho metra- na svateho Dindy☺.

      Vymazat
    3. JK -
      Vy si fakt myslíte, že nevím, že v Blavě není metro?

      Vymazat
    4. slováci nejsou krtci ani stavaři ... takže co jim tam nepostavil čehún to nemaj ... odveta za proděravělou jadernou fyzičku proběhne v nějakej onakej salaši nebo v kiosku na pasienkoch ...

      Vymazat
  61. "Hele, tamhle hoří les!
    Uhasí ho ještě dnes?"
    "Myslíš hasiči?
    V neděli se necvičí."
    "Budeš to hlásit?
    Aby začli hasit?"
    "Nemám na ně číslo
    a bolí mě tříslo!"

    OdpovědětVymazat
  62. Pre hlupacikov, ktori nemaju DODNES ani zakladne vedomosti okrem natlacenej Benesovskej "ceskoslovenskej" kapusty a radi by kohosi osocovali.

    Slovák, ktorý ušiel z Osvienčimu a odhalil jeho strašné tajomstvo
    Jeden z najdôležitejších dokumentov 20. storočia, dôkazný materiál o priebehu holokaustu, vznikol vďaka dvojici Slovákov. Rodáci ich poslali na smrť. Im sa však podarilo ujsť pred nacistami a prezradiť ich dovtedy strážené tajomstvo o masovom zabíjaní Židov. Jeden z autorov správy o osvienčimskej továrni na smrť – RUDOLF VRBA by sa presne dnes dožil 85 rokov.
    RUDOLF VRBA

    Narodil sa 11. septembra 1924 v Topoľčanoch ako Walter Rosenberg.
    Ako partizán si zmenil meno na Rudolf Vrba.
    Spolu s Alfredom Wetzlerom ušli z Osvienčimu a prezradili jeho hrôzostrašné tajomstvá.
    Po vojne emigroval. Bol špecialistom na biochémiu mozgu.
    „Nie je pochýb o tom, že toto je pravdepodobne najväčší a najstrašlivejší zločin, aký bol kedy v histórii spáchaný,“ povedal britský premiér Winston Churchill o hrôzach holokaustu pred koncom druhej svetovej vojny. Aj on čerpal informácie zo zdroja, ktorý mal slovenský rukopis.

    Nacistické tajomstvo
    Kým sa správa dvojice slovenských Židov Alfreda Wetzlera a Rudolfa Vrbu o Osvienčime, skadiaľ sa im podarilo ujsť, nedostala von, málokto, a najmä milióny nič netušiacich Židov, vedel, čo sa deje za bránami nacistických koncentračných táborov.
    Na verejnosť síce postupne prenikali špekulácie, takmer nik im však nevenoval pozornosť. Nacisti svoje tajomstvo „konečného riešenia“ židovskej otázky starostlivo tajili, a tak sa im darilo celé roky každodenne zabíjať desaťtisíce nevinných ľudí. Aj vďaka Rudolfovi Vrbovi, ktorý sa narodil ako Walter Rosenberg, sa to nepodarilo ututlať a dokonať zvrhlý cieľ .
    Mladý sedemnásťročný Walter mal tú smolu, že sa narodil v Topoľčanoch a dospieval v slovenskom štáte, ktorý sa hrdil najprísnejšími rasovými zákonmi proti Židom v Európe. Nemohol chodiť do školy ani vlastniť učebnice. Walter však nechcel byť ako ovca, ktorú vedú na porážku.
    Dvojité ponožky
    Pokúsil sa utiecť do Maďarska. Hranice prešiel, počas vojny však nechcel so Židmi nikto nič mať. Rosenberg sa tak vracia späť. Končí v pracovnom tábore Nováky a nakoniec v dobytčom vagóne smeruje do Poľska. Prezradila ho dvojitá vrstva ponožiek (druhý pár nemal ako nosiť) uprostred leta. Všimol si ich slovenský žandár.

    OdpovědětVymazat
  63. Pokracovanie:

    V Majdanku sa začína jeho takmer dvojročný pobyt v koncentračných táboroch. Len vďaka veľkej dávke odhodlania a, samozrejme, šťastia, ich prežil.

    Unikol selekcii. Takmer ho dobili palicou na smrť, keď neprezradil známeho, ktorý kradol v Osvienčime jedlo a chorý na týfus len tak¬tak ušiel osvienčimskej peci v krematóriu. V tábore väzeň s vytetovaným číslom 44070 spoznal svoju prvú lásku Alicu, ktorú deportovali so skupinou Židov z Terezína.
    Nacisti ju zavraždili pravdepodobne hneď po ich prvej spoločnej noci.
    „Bol som v továrni na smrť. Vo vyhladzovacom centre, kde boli splyňované a spaľované tisíce a tisíce mužov, žien a detí. Pretože boli Židia, to bola primárna myšlienka führerovho chorého mozgu,“ napísal neskôr v knihe Utiekol som z Osvienčimu už pod menom Rudolf Vrba, ktoré používal počas Slovenského národného povstania a už si ho nechal.
    Skôr, ako sa pridal k partizánom, však musel z Osvienčimu ujsť. Walter, ako mu po niekoľkých mesiacoch familiárne hovorili členovia podzemného hnutia v Osvienčime, začal starostlivo pripravovať plán na útek.
    Chcel utiecť, aby prezradil svetu, čo sa deje za bránou so sarkastickým nápisom Arbeit macht frei, a najmä zabrániť ďalším deportáciám, ktoré nacisti chystali v Maďarsku. „Najskôr som začal zbierať štatistické údaje o masových vraždách, ku ktorým denne dochádzalo,“ napísal Vrba. Odhadol, že za jeho pobytu v Osvienčime zabili 1 760 000 ľudí.
    Útek z Osvienčimu
    Písal sa 7. marec roku 1944, keď čupel so svojím kamarátom Alfredom Wetzlerom v diere pod doskami vo vonkajšej časti koncentračného tábora.
    Pred čuchom psov ich chránil ruský tabak – machorka, namočený v benzíne. V skrýši vyčkali tri dni, kým nacisti nezrušili poplach a nepovažovali ich útek za úspešný. V noci sa preplazili po zemi do lesa a pešo pokračovali na juh, k slovenskej hranici.
    Raz ich takmer dostal nacistický vojak na prechádzke v parku, druhýkrát ich nakŕmila odvážna Poľka a spriaznený Poliak ich previedol cez hranice.
    Vrba a Wetzler sa zaradili do skupiny piatich ľudí, ktorým sa podarilo šťastne ujsť z Osvienčimu. Až im sa však podarilo podať detailnú správu o nacistickom šialenstve. Nie však tak, ako si to Vrba predstavoval.
    Polovičný happyend
    Keď sa Vrba dostal k vedeniu slovenských Židov v Žiline, veril, že jeho svedectvo zastaví pripravovanú deportáciu milióna Židov z Maďarska. Ich správa sa však k obyčajným maďarským Židom nedostala.
    Dodnes sa vedú spory, či zlyhalo vedenie slovenských, alebo maďarských Židov a či sa tomu dalo zabrániť. Štyristotisíc Židov z maďarských deportácií zomrelo v Osvienčime. Keď prechádzali slovenským územím, dostali obložené chlebíky aj vodu. Zbytočne.
    Po mesiacoch blúdenia sa správa Rudolfa Vrbu a Alfreda Wetlzera dostala na vplyvné miesta. Utajenie nacistických zverstiev padlo. Deportácie sa zastavili. Vrbu sklamaného zo zbytočnej smrti maďarských Židov zradili po porážke nacistov vlastní – Čechoslováci.
    Po nacistoch prišli komunisti, ktorí sa netajili antisemitizmom. Bežal vykonštruovaný proces so Slánskym a ilúzia rovnosti a bratstva zmizla. Vrba, už ako významný vedec na poli výskumu mozgu, emigroval do Izraela, neskôr do Anglicka, Ameriky a Kanady.
    Keď v marci 2006 zomrel na rakovinu, svetové noviny sa vo svojich nekrológoch lúčili s človekom, ktorý odhalil tajomstvo Osvienčimu.


    OdpovědětVymazat
  64. Odbornici, ktori napriklad roky pisu o Tisovi, ze bol vojnovy zlocinec a zato bol odsudeny na smrt ako vojnovy zlocinec.

    Skuste vytrepat z hlavy benesovske zeli kraviny a precitajte si naozajstnu historiu. Dnes je pristupna. Cely proces s Tisom je dostupny. NIKDY!!! nebo, sudeny ako vojnovy zlocinec!!! Precitajte si, za co, preco a ako bol sudeny a odsudeny a preco bol obeseny, aj ked skutocni vojnovi zlocinci zili v pohode a v pokoji az do svojej staroby. Dnes vam uz Benes nemoze zabranit citat PRAVDU o procese. preco mate teda stale v hlave benesovu kapustu?

    OdpovědětVymazat
  65. Zasa ktosi medituje, a do sveta idu spravy, ze Slovensko postrelilo Syrcanku. Staci precitat fakty. Slovensko chranilo svoju hranicu. Odhodlalo by sa Cesko na takyto zasah proti prevadzacom??? Alebo iba SLOVNE robi svaly a skutek utek?Alebo vsetci budu len schopni mentorovat?

    http://domov.sme.sk/c/20158824/postrelenu-syrcanku-operovali-v-dunajskej-strede-je-stabilizovana.html?ref=njctse

    OdpovědětVymazat
  66. Asi dám dnes pokoj od psaní, bo budu za úplného blbca.

    OdpovědětVymazat
  67. tak dáme něco pro zklidnění
    https://www.youtube.com/watch?v=jwhP4vZAh18

    Jahu dnes absolutně přeskakuju, jak začne pre hlupáčikov, tak to nečtu. Ať si počtou hlupáčikovia...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hlupačikovia čtou lištičku

      Vymazat
    2. Ad: Liska

      Typicky cesky postoj. Ak ide o nejake informacie, najdu si tisic vyhovoriek, aby necitali FAKTY!!! A prva vyhovorka je - ze niekto pouzil slovo "hlupacikovia". Ake krasne jednoduche nevediet a nepoznat NIC!!!, len preto, ze to pise JAHA:-))).

      Necitajte slovo "hlupacikovia" a pokracujte. Jednoduche, ze? Ale - pravda sa uz Vam asi nepaci, ze?.

      Vymazat
    3. A - nezabudnite listicko Jahu ABSOLUTNE preskakovat, ako pisete. Ved co je krajsie, ako NIC NEVEDIET, ze, :-)))).

      Vymazat
    4. A odkaz nebol pre hociakych hlupacikov. Ale Vy ste sa k nim prihlasili DOBROVOLNE!

      Lebo text znel:
      Pre hlupacikov, ktori nemaju DODNES ani zakladne vedomosti okrem natlacenej Benesovskej "ceskoslovenskej" kapusty a radi by kohosi osocovali.

      Osobitne uvadzam kategoriu hlupacikov -"ktori nemaju ani dodnes ani zakladne vedomosti okrem..."


      Ostatni, ktori MAJU DNES ZAKLADNE VEDOMOSTI... samozrejme, uz z definicie "hlupacikovia" NIE SU!!!

      Ale - Necitajte, neinformujte sa, drzte si to svoje:-))).

      A hrajte urazene divadlo, preco NECITATE!!! konecne PRAVDU!!!

      Vymazat
  68. to jsem zvědavá na diskuzi, Kotišová ☺
    http://blog.aktualne.cz/blogy/milus-kotisova.php?itemid=27347

    OdpovědětVymazat
  69. Parafrazoval by som cesku relaciu "Chcete mně"?

    Dnes som dostal rozhodnutie o dochodku, samozrejme, ako Slovak, v €.

    Keď to premenim iba uradne dnes na drobne ceske - tak je to cca 22 tis. Kč.

    Chcete mně?:-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jezuita môže ísť na zoznamku - dobre zaopatrený hlupácik hľadá zodpovedajúci náprotivok , zn: v dvoch sa hranice lepšie stráži ...

      Vymazat
  70. Tak aby řeč nestála, a aby stránka ubyla pro Ládikův šest-tryk...

    Včerejšek se až nečekaně vyvedl.
    Nejdřív jsem dostala pugét tulipánů a narcisek, jaké jsem ještě nikdy neviděla - vlastnoručně dcerou vypěstovaných. Mladí mě pak vzali za babičkou, tam malý výlet, vydařený den.
    Večer se stavěli po cestě i druzí dva a mě čekala ochutnávka dolnorakouských sýrů, domácího chleba, vinných placek (jen rozemletá vinná zrníčka s kořením), borůvkového a ořechového likéru... vše vynikající. Přijeli nadšeni krásami kopečků, pohostinností domácích zemědělců, kteří tam podle všeho žijí a živí se v hojném počtu, bez závisti a v družnosti, štědří k návštěvníkům. Spoustu jídla dostali jen tak na ochutnání, i elektrické bicykly jim zdarma půjčili k přesunu na sousední kopce. Tak dobré kozí sýry (Mandls Ziegenhof) jsem asi nikdy nejedla - a jak si zjistili, tak čerstvý kozí sýr nesmí "smrdět" kozinou, to jen když je příliš uleželý. Prý tam o víkendu bylo hodně hostů z blízké Vídně, ale přece jen turismus asi klesá - farmáři dělají hodně pro jeho pozvednutí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta borůvkovice byla přímo z borůvek nebo jenom macerát?
      (šestku přenechám).

      Vymazat
    2. To bych se musela zeptat - odvezli si to, ale chutnala jako domácí borůvkové víno, co kdysi dávno táta dělal. Jen jsme zjišťovali obsah alkoholu, tohle bylo asi o 3 % silnější, než se dělá víno (myslím že rozdíl byl cca 17/20? nemám na to pamatováka). Chuťově to vypadalo na originál, vůně a tak.

      Vymazat
  71. zeman už chmelí na ruské ambasádě savětskoje igristoje ... možná že dojde na bílé medvědy ... :-)

    http://goo.gl/bGS6Qb

    OdpovědětVymazat