27 května, 2016

KRTINEC č.105

203 komentářů:

  1. Halo,halo
    dobrý večer a hezký víkend
    vobo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také přeji krásný víkend a teď dobré poledne.

      Vymazat
  2. Konečně druhý. U nás slabá bouřka.

    OdpovědětVymazat
  3. Buldatra má jistě dostatek materiálu na sólový krtinec. Že jo?

    OdpovědětVymazat
  4. V ampuli jsou po noční bouřce 4mm, zaplať pánbůh za ně. Venku fouká jak u Baltu, jen se hodit do plavek a šváchnout do vody. Aktuálně má Balt u pobřeží 11°C, to už je koupací teplota. (v reálu tam momentálně nejsou vlny http://leba-neptun.webcamera.pl/).
    Ještě rozpočet (musí vyjít nad 8 mega) a vzhůru za sportovci.

    OdpovědětVymazat
  5. Generál stropnický
    vítal ostré hochy
    tvářil se šlechticky
    rval to do punčochy.
    Bo prachů není dost
    nigdy v životě
    sobě pro radost
    ve své dobrotě.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Herec Stropnický hraje svoji hru,
      hraje si na maršála o tom není sporu,
      chtěl by hrát prezidenta,
      Babiš to rozhodl od stolu!
      Hraje si na vojáka ve své roli
      a národ jen čumí a je v piheli,
      akorát to moc v Česku lidí neví,
      že v šuplíku si jeho modrá knížka hoví.

      Generál Strópa jede přes vesnici,
      generál Strópa, jede přes ves!
      V prackách má tarasnici,
      pancéřované auto je děs,
      generál Strópa, je chytrý
      jako tři dny starej pes!

      Vymazat
  6. Dav v Egyptě lynčoval 70letou koptskou křesťanku za čin syna

    Asi třísethlavý dav mužů ve vesnici Karama ve středním Egyptě svlékl, zbil a vláčel po návsi sedmdesátiletou koptskou křesťanku. Žena řádění davu přežila. Incidentu předcházelo vypálení sedmi křesťanských domů. Agresi vyvolaly zvěsti o tom, že si jeden z místních křesťanů začal s muslimkou.

    http://www.novinky.cz/zahranicni/blizky-a-stredni-vychod/404722-dav-v-egypte-lyncoval-70letou-koptskou-krestanku.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pokud mám správné informace, tak pyramidy postavili právě koptové, nikoliv arabové, nomádi, ti se tam namnožili a roztáhli mnohem později. Nakonec arabové byli vždy ničitelé a nikoliv ti co tvoří, tedy až na výjimky. Nyní staví např. v Kataru, Dubai atd. z peněz za ropu prodanou okolnímu světu a samozřejmě to staví cizí dělnícipodle cizích projektů. Arab, to je něco jako cikán je netahavý. Izraelci by mohli o tom vyprávět.

      Vymazat
  7. ROBERT MIKOLÁŠ, zprvodaj Českého rozhlasu, měl přednášku v Liberci.
    Docela by mě zajímalo, jak dlouho ještě bude rozhlasově zpravodajovat.
    Možná jste tenhle článek už četli na PL, mně unikl.
    Ale dneska ho přetiskl Vlk na Kose, což mě silně zaujalo, protože on normálně věci nepřetiskuje, páč chce být originální a nezávislý.

    No, stojí za to si to přečíst...
    Já osobně se domnívám, že pohled tohoto insidera (mimochodem - naposledy byl na místě před čtrnácti dny) vůbec není v rozporu s přesvědčením mnohých, že celou válku vědomě podpalují stále a stále většími dávkami benzínu zalévají ony neexistující globální hyperelity.

    Podporují rovnoměrně či střídavě všechny válčící strany. A nakonec osvobodí úpící utiskované obyvatelstvo tím, že na statisícovou armádu uchvatitele (pochopitelně vyzbrojenou Jimi), hodí humanitární atomovku.
    Tím nad dobyvateli slavně zvítězí a obyvatelstvo přestane úpět.
    Bude totiž kolaterálně mrtvé, ale to je holt ta daň za demokracii.

    Obyvatelstvo se doveze nové, lepší.

    No, ale přečtěte si sami ten článek, třeba to vidíte jinak.
    Vajíčko Blébotka tuším ještě cosi čvachtá o o spolupráci s Turkem a tetou kancléřkou, i když nevím, jaké dostal v Tel Avivu čerstvé partesy.

    https://vlkovobloguje.wordpress.com/2016/05/24/945330/

    OdpovědětVymazat
  8. Co mě dnes dojalo. Někdo buď umřel, nebo se vystěhoval a opuštěný byt někdo likvidoval, vyhodil ložní věci peřiny, polštáře, deky a ručníky a oblečení, boty a úplně komplet celou knihovničku. Přiběhli dva bezdomovci, jeden byl čipernější a chopil se těch knížek a pečlivě jim otrhal hřbety, aby měl vytříděný čistý papír, stihl to tak, tak. ten druhý se chopil toho vybavení ostatního, ale měl smůlu, stačil vyhodit dvě levé boty, jednu deku a jeden ručník, ještě urval docela zachovalou a čistou košili a už tu byli popeláři a doslova mu vyrvali plný kontejner z ruky. Bylo mi ho líto a bylo mí líto té situace natřikrát.

    A abych nepsala dva příspěvky, když to není moc dlouhé, tak ještě k té tvorbě zeminy. Prohlížena jsem si na internetu, jaké jsou kompostéry a jak jsou drahé, nejnovější vynález stojí asi 6 tisíc a je to otočný kompostér, pravda na velké množství odpadu. Mě při tom napadl úplně jednoduchý a zadarmo otočný kompostérek na balkonek. Sáček od pracího prášku se zbaví dna, zaváže se provázkem, až se trochu naplní, zaváže se a otočí a tak se pokračuje a plní a otáčí, až je kompost do květináčků hotový.

    OdpovědětVymazat
  9. Tak Kostlán píše takové pitomé verše a lidi pak páchají sebevraždy, no neměl by se takový člověk odsoudit, za to, že nabádá k sebevraždám?

    OdpovědětVymazat
  10. Ještě nápad pro marii, nasadila jsem kdysi kroucenou vrbu, kroutí se až dvouleté pruty, takže se musí stříhat, no a z těch ustřihaných větviček jsem udělala živý kompostér - tedy spíše místo pro kompostování. Větvičky zakořenily a proplétám je dalšíma větvičkama, takže mám proutěný kopmostér - stále zelený.

    OdpovědětVymazat
  11. Violo,

    zdravím a děkuju za hezké nápady, je vidět, že si umíte poradit! :-)

    U nás je kompostovací místo dobře založeno - má 3 x 2 m, v rohu zahrady, oddělené z jedné strany zdí z tvarovaných cihel, z druhé zdí psího boxu a ze třetí zdí sousedovic kůlny. Je na jih, hodně na slunci, takže tam není vlhko... Problém je jen v tom, že je tam asi 3/4 metru hmoty, o níž nevím, co tam všechno je, protože se o jeho udržování nikdo dlouho nestaral, bylo to jen odkladiště... Tak s tím chci něco udělat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano marie, četla jsem si o vašem problému. Já nemám ráda kompostování jakýhkoli jak to jen říci... snesla bych snad jen kuřince. Nedoporučuje se kompostování kočičích - těch vůbec ne, nebo psích hovínek kvůli různým nemocem, jejichž původci zůstávají v půdě dlouho. Použila bych to tam, kde bych se nemusela hlíny dotýkat rukama, nebo mít tam zeleninu a nějaké ovoce, použila bych to na trávník asi, nebo na kytky.

      Vymazat
    2. Tak nějak, poradím se s našimi chlapy - až se to zrýpe, uvidíme. Když tak to staré nechám do půlky a budu dávat jen na kytky a trávník, a z druhé části si načnu normální kompost, rovnou jako záhon. Můj sen jsou ty dýně hokaido... těm by se tam mohlo líbit :-)
      Případně to staré rozhodím, kam se dá, a zbavím se toho. Až se vyplejou ty tuny plevelů, možná že zeminy ani moc nezbyde.

      Vymazat
  12. A tak nám dnes (21:20) na Artu začíná seriál Prodaných nevěst. Zítra ve 21:15, jen ta nejnovější v pondělí ve 20:20.
    No, já bývala spokojená, když šel tehdy dvoudílný "seriál" každoročně na Nový rok, neb to bývalo krásně optimistické zahájení roku, když se "dobrá věc" vždy podaří.
    Nicméně koncerty také nejsou marné.

    OdpovědětVymazat
  13. prof. buldatra musí jít do karantény , krom celé sady pohlavních chorob z jihoamerických nevěstinců má tutově i ziku ...

    rozesraná společnost se ani po roce nedohodne kdo bude ten hlavní záporák proti lufťákům a ebolistům ... představa referend v českých podmínkách je noční můra ...

    ,, Blok proti islámu skončil, Konvička už má nový spolek
    Podle prohlášení odcházejících delegátů BPI zničili podvodníci a lobbisté. "Je po bloku," řekla předsedkyně pražské divize BPI Jana Borkovcová. ,,

    http://goo.gl/Rl9hi1

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak problémy jihoamerického obyvatelstva našeho pana xeroxe zajímají.

      Ale aby se projevil taky jednou nejen jako tlemoun, ale i jako gentlemoun, a vyhlásil dobrovolně povinnou brigádu všech krtků v šest ráno na mém kompostu, s cílem totálního rozrytí podezřelého prostoru, - to néé.

      Vymazat
    2. ten váš kompost jak jste ho tudle popisovala , že se zved málem kufr i panu ládíkovi jenž je na ledacos uvyklý , ste měla radši naházet na projíždějící osvoboditele , umrtvila by jste tím dvě mušky jednou lopatkou ...

      Vymazat
    3. To je najednou outlocitu...

      Vymazat
    4. na vámi vyprodukovanou hromádku si nezvěte krtečky jež svoje čumáčky noří do provzdušněné panenské přírody , ale ošípané ropáky z rašeliništní synagogy ...

      Vymazat
    5. No teda, xerox, když si představím váš čumák... jímž tady rejete do všeho možnýho... Ten můj kompost bude náhodou libůstka pro fajnšmekry, ještě to dám patentovat - představte si 40tiletou konzervu, zrající jako liščino víno...

      Bych řekla, celkově, že nejste moc zahradnicky orientýrovanej, což? :-))

      Vymazat
    6. však si jí představuji , jenom s tou dobou zazátkování zřejmě trochu šidíte ...

      Vymazat
  14. https://www.postoj.sk/14101/tazka-hodina-jezuitskeho-radu

    OdpovědětVymazat
  15. ZDRAVÍM BULDATRU !

    Pište, prosím, bylo tu bez vás smutno ...
    Je třeba v Noře posílit minoritu relativně příčetných jedinců,abychom si my ostatní mohli seštelovat rozhozené diskurzy !

    Xeroxů se nelekejte - v kompostě je síla !
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. stran té existence minority by jste buldatru neměl uvádět v omyl ...

      Vymazat
    2. Píšu RELATIVNĚ příčetných!
      Koukám, že jste chyběl, když ve škole probírali teorii relativity.
      J.

      Vymazat
  16. Štěstí pod ostnatým drátem:
    http://www.imgup.cz/image/M4r

    OdpovědětVymazat
  17. byla jsem v Šárváru, jsem opálená a vymáchaná v různých vodách s různými teplotami a kdo se tu mezitím neobjevil?! Sám buldatra, leonem nazývaný bludná tatra! To bude mít radost i pan domácí, neboť se tu vrátil milovník krásných žen, hovořících a pějících v šišlavé portugalštině :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Kam se hrabe atletika na Spartan race. To je správná býkovina. Kdo neviděl, neuvěří.

    OdpovědětVymazat
  19. Si čtu a civím:
    Viola: "snesla bych jen kuřince".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako v tom kompostu slepičí hovínka. Snad mi rozumíte, vždyť jsme krajané.

      Vymazat
  20. A ještě tohle: 3/4 metru sedimentu zatěžuje a podmáčí zeď sousedovic kůlny. Tam by se měli sejít statik, právník a archeolog.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Soused ani netuší, že tam nějaký sediment je. Ale až já z toho jednou udělám kompost...

      Se mi zdá, že z kůlny už zbyla jen ta zeď, má tam trávník nebo záhon. Musím se zeptat.

      Vymazat
  21. Člověk by se chtěl rychle dovědět o změnách v politické situaci, aby se mohl orientovat ve složitém světě, a tady conwoy a kompost. Čemu se mám teď přizpůsobit? Plný intenzivních dojmů z nelehkého údělu běženců, jejichž imitovaný běh se všemi nástrahami jsem včera viděl zblízka? No nic, musím dopsat technickou zprávu. Jenom nevím, jestli do nory nebo do projektu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku,
      tady je o5 problém s babylonským zmatením pojmů:
      Čo chápetě ako taká oná politicá situlácija ??

      Situace v kompostéru, zvaném "vláda a parlament ČR", krmeného čerstvými i notně zasmrádlými hovínky kdejakého globálního psiska ?
      Nebo snad je libo velekompostér IV. říše národa turkoněmeckého ?

      Nebo označujete za "politickou situaci" aktuální, tj. za poslední tři dny panující průsak močůvky z pisoáru opravdových, ale opravdových, globálních elit, hodných toho, aby se v jejich rektu hřál i sám nějaký reinkarnovaný zbožňovaný Váklaf Chavel - Ruzyňský ?

      Jen doufám, že politickou situací nemyslíte situaci v tom, od čeho slovo politika vzniklo:
      Tedy situaci v "polis", tedy v naší, ať už české či evropské obci.

      Tedy že nemáte na mysli situaci mezi členy naší občiny, zvanými "občané" !
      To bych vám opravdu, ale opravdu neradil !
      Občané nemají do politiky co zasahovat!

      Od toho jsou předvybraní přidělení pasáci.
      *********************************************************

      Z misky naservírovaných a pečlivě předtříděných pasáků si vyberete jeden toaletní papír, zvaný hlasovací lístek, a vhodíte ho do záchodové mísy, pardon, volební urny.

      Pasáci pak začnou dělat přesný opak toho, co před volbami slíbili, což je jejich povolání - proto tam byli povoláni.

      (Ano, pro zasmání jsou do misky s toaletními lístky přimícháni i ti, kteří myslí své řeči vážně - pokud je jisté, že nepřesáhnou tři procenta.
      Ale jen pokud na ně máme v šuplíku nějaké kompro z minulosti...

      Každý středověký i novověký diktátor si dopřával nějakého toho šaška pro obveselení - a pro upozornění ostatním:
      Žvaňte si, stát jsem JÁ !)

      JÁCHYM

      Vymazat
  22. idnes:
    ..." Jeden z odpůrců si stáhl kalhoty a na projíždějící kolonu vystrčil zadek. Policie posléze pětatřicetiletého muže odvezla na služebnu a v současnosti zjišťuje, jestli šlo o výtržnictví či pouze o přestupek. Obvinění muži dosud sděleno nebylo."...

    Teď to záleží čistě na vyšetřovateli, jak mu ten zadek vyšetří. Jakou zvolí metodu. Jestli odber DNA nebo výtěr.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ládiku,
      rozhodně zvolí výtěr.
      Jedním papírem vytře drzému vystrkovači, poté si nechá zaslat použitý toaleťák od nějakého toho prověřence.

      No a s oběma použitými papíry pak budou čtrnáct dní vytírat obě oči čtenářstvu a divačstvu, aby byla tá oná názorová plundralita.
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. A co tričko - máte? Teda želízko...

      Vymazat
    3. Triko a medaile je. Bylo by to na delší text. Video ze včerejška na fejsu zde (Kouty nad Desnou, 28.5).
      https://www.facebook.com/SpartanRaceCzechRepublic/

      Vymazat
    4. Ládik - k úspěchu gratuluju!
      a díky za fotky, nejdřív mě napadlo, že to jsou běženci, překonávající ostnatý drát a zátarasy... :-)
      Aspoň že tam trochu slunilo, jak vidím, u nás stále zataženo a přeháňky.

      Vymazat
    5. Napadlo mě to až dnes - jestli to není živá alegorie na běžence. Topení se ve vodě, ostnaté dráty, nesení břemen, překonávání nečekaných překážek. Trať měla 13km, podle GPS účastníků 16km, převýšení kolem 1500m (2x krpál nahoru a dolů, rovinka jenom v Divoké Desné, 8°C).
      Fotky: získávání barvy běženců; želízko v cíli, s kamarádem a detail medaile.
      http://www.imgup.cz/image/M4d
      http://www.imgup.cz/image/M4w
      http://www.imgup.cz/image/M4y
      http://www.imgup.cz/image/M44

      Vymazat
    6. Tak to jsem si opět rozšířila obzory - za co všechno a v davu jsou lidičky schopní si platit (i připlatit si za "elitu"). No jo, v kolektivu asi síla - i při soutěžení. Diváci si ale včera krás Jeseníků užít mohli - i když ty jsou tam pořád.
      Není ten Váš individuální projekt BKB mnohem lepší, Ládiku!!!? Však by ho mohlo Vaše nejstarší želízko zkusit, určitě byste mu v cíli také učinili pomyšlení.

      Vymazat
    7. Na BKB nemá natrénováno, moc posiluje, nemá vytrvalost, je mladé maso. Ale má (k jeho věku) velkou vůli. Fotila Naty. Tu jsem měl celou dobu na povel, tak jsem nemohl nikam do kopců.
      Mi stačí individuální běh (i potmě) a fyzická práce. Tihle sportovci mají měkké ruce, mnozí nezvednou 60kg štěrku v pytli na laně. Mi stačí pořádná kosa a kýble, abych spartana dal. Poslední překážku (stěna 2,2m, co jsme na vojně dělali s plnou polní) z desek bych proběh, to by čuměli na ty třísky!
      http://www.imgup.cz/image/M4W

      Vymazat
  23. Vznikla nová metodika, jak se má posuzovat vliv zákonů na rodiny

    Praha - Vznikla nová metodika, jak mají tvůrci zákonů a dalších právních předpisů vyhodnocovat jejich dopad na rodiny. Ten se v Česku sleduje více než čtyři roky. Nyní pracovní skupina zpracovala materiál, který by měl usnadnit a zkvalitnit práci předkladatelů zákonů. Na pondělním jednání vlády metodiku předloží společně ministr pro lidská práva, rovné příležitosti a legislativu Jiří Dienstbier (ČSSD) a ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová (ČSSD).
    Zdroj: http://www.denik.cz/z_domova/vznikla-nova-metodika-jak-se-ma-posuzovat-vliv-zakonu-na-rodiny-20160528.html
    .......

    Ježišimarjá, už ta sestava je nedůvěryhodná, dva Aškenazy zas vymýšlí kokotiny a kafrají po úřednicku do tématu "rodina", kterou jejich vzdálení nadřízení Sorosové systematicky postupně likvidují.

    OdpovědětVymazat
  24. Ládíku!!!, ta fotka vypadá, jakoby se v bahně topila těhotná žena
    http://www.imgup.cz/image/M4d
    Připadlo mi to jako ty hry v Argentině - "Drtivá porážka" tam za vítězství dostávají 10 000 dolarů a též se koupou v bahně, dávají to na Barandově plus.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je nejlehčí ze 30 překážek. Běželo 2500 lidí v 10 vlnách co 1/2 hodiny. Za neabsolvování překážky je pokuta 30 angličanů na místě (klik, výskok s tlesknutím nad hlavou.. klik..). To v TV není. Žen byla 1/3 startovního pole, na rozdíl od mužů neměly v závěru závodu křeče. Zajímavých zjištění tam bylo dost.

      Vymazat
  25. Tak mě napadlo u těch lokálních povodní, nejsou ty důsledky i v tom, že lidé nemají studny? Taková studna zadrží dost vody a nemusela by vtéci až do sklepa. Kdysi měli všichni u domu studnu, než se vybudovaly vodárny.
    A studna by zadržovala vodu a zároveň by byla pro případ nouze jako zásobárna alespoň na zalévání.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Studna jen pažené místo bez zeminy. Voda je všude okolo studny ... když se odebírá ze studny voda, je v ní níž, než kolem.

      Vymazat
    2. na novou studnu musíte mít ohlášení a souhlas sousedů

      Vymazat
    3. Maximální pokuta za černou stavbu plus černý odběr je 100tis.

      Vymazat
    4. Možná by se mohla změnit legislativa a mohlo by se uvažovat zas opačně, než dnes a to že by nějaké pažené místo bez zeminy bylo nutné mít vedle domu, kdyby náhodou přišla náhlá přeháňka, možná by to pomohlo pojišťovnám ale samozřejmě především těm, kteří při lokálních povodních mají zatopené sklepy. My třeba máme před sklepem zásobník na vodu s přepadem, který vede vodu od domu a pokud byla nějaká větší povodňová přeháňka, měli jsme maximálně 40 cm vody ve sklepě, která poměrně rychle odtekla.

      Vymazat
  26. Gratulace k dnešnímu nickovému svátku panu Maximusovi (napsala bych Maximovi, ale když má ten svátek, ať je po jeho), jistě největšímu nejen vzrůstem - "nakupovala" jsem v Magazínu Zdroj -Jak se jmenujete.
    Zkoumat původ zvolených jmen jest občas poučné, neb si je volíme sami.

    Doufám, že Ládik!!! své "koleno" nahradí něčím poetičtějším. Či ho bude brzy mít zcela vyzdravené a tak alespoň vymění přídavné jméno. Ať se tak stane co nejdříve a natrvalo, noh nám k přemisťování třeba stále.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To není vůbec koleno - to je jen Wounded Knee - podobnost s kolenem je čistě účelová. Nemůžu si dát přece nick Masakr, to by nebylo korektní.

      Vymazat
    2. Také se připojuji k Jažině blahopřání Maximausovi !
      JÁCHYM

      Vymazat
    3. Maximus něco má? Nic nenalil.

      Vymazat
    4. No jo - už tenhle jinotaj někdo odhalil? Já bych na něj tedy nepřišla ani náhodou, i když knížku pana Browna jsem kdysi četla - možná by to chtělo jiný obrázek. Třeba ten kopeček z WIKI.

      Ještě k tomu včerejšímu překážkovému běhání. Týrat si takhle v davu a dobrovolně tělo - to je docela mimo mé chápání. Ale jako zábava pro mladé asi dobré. Vyhlašovali nejstaršího účastníka, když by mohl mít 99?
      Triatlon docela beru. Ale tihle mladí by se možná měli dát k armádním dobrovolníkům, třeba je tam také nějak podobně drezírují.

      Co včera lanovka k rozhledně u Tetřeví chaty - bez fronty? Pohádkový les už možná Naty nelákal.

      Vymazat
    5. Maximus ma tak maximalne nejake seznamy.

      Vymazat
    6. Lanovky nejsou můj obor. Jenom vloni v Alpách jsem je používal, když jsem je globálně zaplatil všechny i s bazény na celý pobyt - ale tam to mělo smysl, v neznámém prostředí a ve skalách. V našich horách bych lanovkou nejel, to dělají mastňáci a sportovci, co jezdí na kole jenom dolů. O rozhledně na Tetřeví chatě nevím, na Mravenečník jsem chodil, když tam byl jenom triangulační bod a Dlouhé Stráně byly plné jelenů. Mám z těch míst fotku smrku pichlavého. Tetřeví chatu mám spojenou se Sutí - zde 50.0716508N, 17.2589289E - jsou z dloho jenom základy a ještě nedávno nebyla v rezervaci.
      Vyhlášení vítězů bylo v 16:00, náš borec končil v 17:30 a jeho kamarád v 19:30. Vlny startovaly od 9:00, naši byli v 11:30, nejsou "elite". Myslím, že věkové kategorie nejsou, jenom děcka měla něco extra, bez prasáren.

      Vymazat
    7. "Moje srdce pochovajte pri Wounded Knee" jsem četl snad 10x, s atlasem v ruce, mám mapu USA téměř tak otisknutou v hlavě, jako třeba Norsko.

      Vymazat
  27. Jako přirozená retence vody v krajině slouží i člověci:

    Pokud pravidelně chodí do hospody a popíjejí zlatavý mok, zadržují vodu ve svých měchýřích.
    tato voda pochází z pivovarských studní, kterým tím pádem snižují hladinu - a tím zvyšují, jak správně dí Ládik, jímavost zeminy v okolí studny.

    A v případě sucha se kdysi každý druhý štamgast raději z hygienických důvodů vydal do okolní krajiny zavlažovat, než aby navštívil hospodní záchodek s vyasfaltovaným žlábkem, pokrytým zelenou několikaletou živou patinou šlemózní konzistence.

    Čímž jednak zaléval krajinu, druhak hnojil nitrofilní vegetaci, třeťak šetřil čistírny odpadních vod.
    ekolog JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je otázka jestli to jsou muži ekologové, nebo podpantofláci, kterým žena doma vyčítá, že čůrají vestoje a tím pádem znečišťují okolo a ony to musí vytírat. Ale díky za názor Jáchyme, trochu mě to obměkčilo vůči mužům čůrajícím venku u keřů a za stromy.

      Vymazat
    2. Tím pádem by mělo být v okolí Plzně sucho.

      Vymazat
    3. Jáchymova teorie nějak pokulhává. Sucho tu být nemůže, protože je tu pět velkých řek. Pánské záchody ani žlábky kontrolovat nechodím, ale soudíc podle dámských, je na nich radost vykonat potřebu a nikoho to do přírody nenutí. Ani by tak daleko nedoběhli.
      Ohrožení vodnatosti krajiny bych viděla jen v tom, že velké množství piva odjede s německými vyznavači moku - jak v taškách, tak v útrobách.

      Vymazat
    4. Ládiku,
      ekologové, perverzní hygienici a škrkavkovití satanisté v matičce Bruseli rozzvrátili celý koloběh piva v přírodě zákazem asfaltovaných hajzliků - místo zalévání žíznivé vegetace čůráme v pisoárech do mušlí a drahocená tekutina, ředěná infračerveně spínaným šplouchátkem odtéká fofrem po krátkém pobytu v čističce, kde se leda ušpiní, do veletoků a odtud do slaného, zcela nepitného Okeánu.

      Jako ekolog bych brečel slzy zelené jako špenát.
      JÁCHYM

      Vymazat
  28. Jo a někdo by mohl na A.cz vyřídit těm, kteří píšou hodnotné příspěvky a ztrácejí se jim, lépeřečeno jsou jim zabavovány, ať je svěří do nory, pořád je to lepší než do šuplíku, aspoň někdo se pokochá.

    OdpovědětVymazat
  29. Zaujal mě rozhovor D. Drtinové s Pavlem Kantorkem -

    http://video.aktualne.cz/dvtv/cesky-humor-je-nejlepsi-na-svete-amerika-je-moc-politicky-ko/r~57ca1eee23fc11e6abfa0025900fea04/

    Konečně vím, jak vypadá autor kreslených vtipů o kočkách, ale nejvíc mě překvapil tvrzením, jak je v USA údajně vyjadřovací prostor velmi omezený, mluví o velké utaženosti, nesmí se např. dělat vtipy na černochy a mnoho dalších věcí - oproti nám Čechům tedy velké omezení. Paradox pro "zemi svobody". Američani si to ale neuvědomují - na politickou korektnost, vlastně omezující svobodu vyjádření, jsou zvyklí a nepřijde jim to divné (viz 4.- 6. minuta).
    Vše je zkrátka relativní - o teorii relativity pak Kantorek dále.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takze nejenom ceska zeme, ceske holky, ceske pivo, cesky bigbit, ceske vyrobky, ted i dokonce cesky humor je nejlepsi na svete..., technicka otazka: To pan Kantorek zna humor vsech narodu na svete, ze muze neco takoveho tvrdit?

      Vymazat
    2. A jakpak vy to, anonymní, víte, že česká země, české holky, české pivo, bigbít.. jsou nejlepší na světě? Jste snad takový světaznalec? :-)

      Jen nám přeskromným nechte trochu narůst sebevědomí, jestli to ještě vůbec půjde. Však nás tu pořád jen všichni okřikují, jací jsme protivové, morousové, nemáme vůbec žádný smysl pro humor... Pan kreslíř-fyzik by zase tak moc nelhal, přece, nemá proč.

      Vymazat
    3. To tvrdi Cesi, kteri nikdy neopustili kotlinu, ja se jenom nestacim divit.
      Takze znovu: Zna pan Katorek humor jinych narodu a narodnosti (krome te USA)?

      Vymazat
    4. Vlastně neznám nikoho (nevzpomenu si...), kdo by nikdy neopustil kotlinu, a to různými směry. S tímto názorem se setkávám možná občas v diskusích na netu, ale netřeba ho brát úplně vážně. Tak jako se dřív sedláci chlubili svými stády, i dnešní člověk má potřebu se pochválit - to není politikou ani systémem. Stejně se chlubí Němci, Italové, Chorvati, Francouzi, Rusové... Navíc česko je prcek, ze všech stran mimořádně často a hodně profackovávaný, tak se nedivme sklonům ke komplexům. Jen ať se pochlubí, však mají čím - naše holky přece bodují dost v zahraničí, pivo a muzika taky, hokej umíme...

      Na druhý dotaz se musíte ptát p. Kantorka, případně paní moderátorky, která to vedla. Mluví se tam i o Kanadě.
      A mimochodem - mně když slušný a příčetný pán řekne, že mám hezké oči, tak se ho taky nebudu ptát, kolik očí jiných žen z jiných národností zná. Za pochvalu poděkuju, ale možná že někdo jiný by záviděl... ? Cožpak na tom, být vtipný nebo za něj být označen, stojí svět?

      Vymazat
    5. Mam na mysli bydlet roky v zahranici a dobre poznat jiny svet.

      Je rozdil rict mas krasne oci, anebo mas nejkrasnejsi oci na svete.

      Vymazat
    6. Ano, ten příměr nebyl nejlepší. Ale moc to dramatizujete podle mě.
      Vidím v tom videu malé vyznání krajanům... nic víc. Jen krajanům.

      Vymazat
  30. Marie,
    ještě před historicky krátkou dobou chodily dámy bez spoďárů.
    dlouhé sukně až ke kotníkům, stačilo decentně přičupnout kdekoli na savém podkladu a předstírat trhání konvalinek či pozorování broučka svatojánka.

    Bylo-li třeba popoběhnout, pak to přispívalo k tělesné kondici a občas to představovalo jediný okamžik napětí během celého dne:
    Doběhnu?
    Nedoběhnu ?
    Pomněte, že televizní seriály s přesně dávkovanou výplní děje mezi dvěma hygienickofyziologickými reklamami ještě nebyly !

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jáchyme,
      máte pravdu - dřív se s rozením dětí tolik cavyků nedělalo. Stačilo na chvíli odběhnout z pole... :)

      Vymazat
  31. Marie,
    na druhou stranu byly ženy stydlivé při početí:

    Důkazem budiž termín pro mimomanželské děti - "počat v kopřivách".
    Kopřivy tvoří poměrně vysoký porost a tím i decentní soukromí.
    Na druhé straně si říkám - používali i v kopřivách plodící dvojice misionářskou polohu - a pokud ne, byly ženy tak odolné proti kopřivové podušce, tak chtivé sexu, že jim to stálo za tu bolest - nebo byly masochistky ?

    Chápal bych, kdyby jel okolo rytíř na bílém koni (ve švarném brnění s padacím mostem na rychlouzávěr) a nabídl se, že bude při aktu v kopřivách ležet vecpod.

    Prostě - historická sexuologie má mnohá bílá místa!
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jáchyme, píšete že ženy byly stydlivé, takže to také znamená, že se v těch kopřivách vůbec nesvlékaly a protože neměly ty kalhotky, tak jim jen jejich galán vyhrnul zepředu, nebo zezadu sukni a kopřiv se vůbec nemusely dotknout.

      Vymazat
    2. Jáchyme, už jste dneska šlapal? Myslím v koupelně.

      Vymazat
  32. stovky lidí přišly ... no jo, nebyla to žádná hitparáda, ten přejezd amerického šrotu a zájem o něj...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měla jste mávátko? Nebo snad lampion? :-)

      Vymazat
    2. nebo snad stažená kaťata?

      Vymazat
    3. Sakramente....nějak jsem to prošvih, tu slávu.

      Vymazat
  33. NEDŮVĚRYHODNÝ SVĚT POD FALEŠNOU VLAJKOU:

    http://www.literarky.cz/politika/svet/22152-nedvryhodny-svt-pod-falenou-vlajkou

    No, pak zkuste najít nějakou dnešní "konspirační teorii", která se nakonec neukáže jako ubohý čajíček proti téhle palbě konspiračních praxí...
    A vezměte si, že to je jen nepatrný vrcholek ledovce, či snad jen poprašek sněhu na DNEŠNÍM vrcholku...

    jÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A pak se někdo může divit, že se konspiračně teoretizuje, dnes je to prostě nutnost.

      Vymazat
  34. Viola 19:48
    Marie 20:16

    Takhle dopadne stydlivý teoretik mého typu v konfrontaci se dvěma praktičkami....
    ***********************************************************

    Nicméně - to šlapání na stepleru má něco do sebe !
    Zrovna dneska jsem četl vášnivou obhajobu nejstarších řemeslnic z pera zkušené džendrtety (nevím, jestli na A2LARM nebo u proalťácké konkurence)

    Domnívám se, že zanedlouho bude zaveden maturitní učební obor erosenka...což znamená, že budou nastupovat patnáctileté absolventky ZŠ.

    Pro začátek by mohly v Perlové třeba jen půl roku šlapat na stepleru a točit kabelkami...

    (plus psychologie, andragogika, genderstudia,gynekologie, sexuologie, němčina, svahilština, angličtina, paštunština a arabština, samozřejmě).
    jÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  35. Orel míru temně vrká
    naše nosní dírky strká
    do sarinu, do tabunu
    už je 100 let od Verdunu.
    Svět je celý globální
    konflikty jsou lokální
    to jde přece proti sobě
    málo lidí leží v hrobě.
    Nové heslo volební:
    Jen průmysl pohřební
    bude cestou kupředu
    v pondělí i ve středu.
    Zato každý pátek
    bude státní svátek
    nebude se kopat
    bo zas šrapnel dopad.

    OdpovědětVymazat
  36. A je to zase v zadeli,
    zednáři se zase tetelí,
    u Verdunu byli dva z nich,
    a kladli fůty na tepich,
    jeden je velkošašek z Francie,
    druhá je prdelatá DDR harpye,
    oba mají za úkol islamizaci,
    nařídili jim to Rothšílďáci,
    tak je to opravdu a nejinak,
    nad nimi to hlídá black Barack,
    všichni zmínění jsou jen loutky
    mají punc zbabělého poseroutky,
    vlastní lidi zrazují a slouží lichvě,
    penězům, mamonu a satanistům v kryptě,
    jsou poznatelní podle činů a znamení,
    což je jejich skutečné zednářské vyznání.
    Pokud se jich lidé v Evropě nezbaví,
    Evropu pomalu tyto bitch bestie zadáví.
    Umí už i zfalšovat volby a to je k nevíře,
    u sousedů dosadili svého green zednáře.

    OdpovědětVymazat
  37. EU plánuje do konce roku bezvízový styk s Tureckem a dále má mít bezvízový styk Kosovo, Bosna, Gruzie a Ukrajina. Jako poslední zbývá ještě dořešit bezvízový styk s ISIL.

    OdpovědětVymazat
  38. Podle radaru něco leze. Budiž déšť.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dneska teda nebudu nic dělat.
      Pudu k holiči a je to.

      Vymazat
  39. Pan honzák se zasekl
    nejraděj by opekl
    myloše na grilu;
    tlačí ale na pilu
    která nemá zuby
    rve pastu do tuby
    oči krví podlité.
    Ztratil jsem tě, kredite!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Honzák je nenávistný zapšklý dědek, bohužel. Ten když se probudí, tak už musí zvracet nenávistí k Zemanovi. Koukal jsem jak se jeho tvář mění k horšímu, někoho to stáří než natáhne bačkory dost semele. Všimnul jsem si u více lidí, kteří jsou naladěni pozitivně a kteří kolem sebe šíří neustále dobrou náladu, jak dobře vypadali až do své smrti, tedy pokud si je nenašla zákeřná nemoc. Třeba můj děda z tátovy strany zemřel v 96-ti letech a byl to veselý nádherný usměvavý pán. Pamatuji si jeho knír alá Franc Jósef, fajfku a úsměv a perfektní řeči. Jak já jsem se na něj jako kluk těšíval, ale bohužel jsme bydleli na severu Čech a děda s babkou v Českém lese vedle Šumavy, takže jsem ho vidívaol jen párkrát v roce nebo o prázdninách.
      Ač jsem spíše materialista, tak věřím na existenci něčeho, jako je aura. Už jsem se vícekrát setkal s lidmi, z kterých např. čišelo zlo a posléze jsem zjistil, že to byl např. propuštěný vrah z kriminálu, co zavraždil dva lidi. Rovněž šmejdi co podvádí jsou taky jasní, z těch to čičí a za 26 let podnikání se mi stalo jen jednou, že mě jeden z nich natáhnul o malou částku. Jinak vše klaplo, skoro se mi to nechce věřit, tisíce zaplacených faktur, tedy jen jedna menší měla zpoždění 2 roky,
      když se jednalo o jednu nemocnici. Fakt neskutečné, zřejmě je tam i trocha štěstí.
      Jinak o světě víme totiž zatím hodně málo o tom jak svět a vlastně vesmír funguje. Včera běžel na Zoomu pěkný pořad např. o hmotě o neutrinech, které prochází bez interakcí planetou a jen občas velmi výjimečně dochází k interakci s hmotou Země a i jak jsem se dočetl poté i s lidskými orgány. Zřejmě některý zatím neznámý element z atomární říše (možná i to neutrino) trefilo Honzáka do palice a proto je on tak nenávistný a zlý. O skutečné podstatě všeho kolem sebe víme lautr H s přehazovačkou, vždyť ani nevíme, co je skutečnou fyz. příčinou gravitace! A našly by se další a další věci. Ale chytří jsme na entou a likvidujeme fofrem svět kolem sebe, myslím faunu a flóru planety. V Česku si už delší dobu všímám, jak mizí půda a veškeré proluky a jsou tam domy a zábory pro sklady a průmyslové
      stavby. Mizí i zahrádkářské kolonie a staví se obrovské centra pro bydlení. Nikoho z politiků ani nenapadně, aby řekli, tady bude a napořád malý park a finito. Bohužel i kdyby se tací politici našli, končí za období 4 let a developeři mají přebytek peněz a vše přeplatí a zkorumpují.
      Jsme namachrovaní a nafoukaní idioti (a notně sobečtí)a bude hůř, imámové nám to v blízké budoucnosti vysvětlí. V přímém přenostu ze západních zemí to budeme moci sledovat.

      Vymazat
    2. Maxime,

      pěkně jste to sepsal, a vypadá to, že se ani moc nemýlíte.
      A vůbec, proč vy nejste spisovatel? :-)

      Vymazat
    3. jste sem dali reklamu na Honzáka... no jo, tak nějak to asi bude. S Honzákem.

      koleno, ó koleno ... je levé, nebo půjčené z netu?

      Vymazat
    4. Koleno je wounded knee z netu. Nohy tady předvádí jenom Vasja.

      Vymazat
    5. Maximus
      "Honzák je nenávistný zapšklý dědek, bohužel. Ten když se probudí, tak už musí zvracet nenávistí k Zemanovi. Koukal jsem jak se jeho tvář mění k horšímu, někoho to stáří než natáhne bačkory dost semele."

      To samé pan prezident,jeho tvář se také mění k horšímu

      Vymazat
  40. Bábušce Jágušce aj. děkuji za včerejší přání k nepravým jmeninám. Potěšila jste mě, 30.4. příští rok Vám to oplatím. (-:
    P.S.
    Je zajímavé, jak jsme se za ta léta s nicky tak nějak ztotožnili, resp. bylůy ztotožněni, navíc např. u Ládika!!! bych očekával vizáš Ozyho, to by pak bylo překvapení, třeba je hezčí, by konstatovaly dámy. Neznáme se navzájem, jen naše názory, ovšem kucí a cholky z BIS nás, ty z dob nadvlády velkého inkvizitora musulmana Stejskala, určitě velmi dobře znají. Pamatuji si např. jak jeden pán psával originální texty na netu a když se dostal do rozepře se zákonem, tak všechno na něj souzi vytáhli vč. používaného nicku na netu. Nejvíc jsou profláknutí lidé z FB, Twiteru apod. soc. sítí, tam na sebe doslova vyzvrací všechno, popř. jejich děti. Žijeme ve zvláštní době.
    Stejně mě nešjde do hlavy, jak jsme mohli fungovat za socíku bez mobilů a netu (wifi)? A také to šlo. Neskutečné....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pěkné Maxime, takové lidské pojednání, občas je dobré tak hezky zklidnit a nabrat dech, zvláště, když jsou tak krásné měsíce květen a červen.

      Vymazat
    2. to k příspěvku 08.06. nějak to skočilo dál.

      Vymazat
  41. Tužka napíše,...jak můžeme fungovat bez všech těch technických vymožeností,...trénuji,...na chalupě v horách je ele.a vodovod jen v malé maskované přístavbě pro rozcapence. Jak tam jsem,...funguji bez toho. Permanentní trénink na ekosešup.

    A taky,...v autě nemám radio, navigaci,...někdy nechám doma i mobil. Funguju po staru.
    Zato mám mapy a kompas,...a svůj soukromý kompas i na lidi,...ten si taky pěstuji,...a že se mi vyplácí a zase vyplatil. A intuice, a taky svého Anděla Strážného, mám stále při sobě. Díky, Anděli.

    Bylo krásně,...půjčila jsem si motosuperstroj. Jedna kamera vpředu, druhá vzadu, přenos vidím na řidítkách. Budiku před očima víc jak měli v letadlech v druhý světový.

    No,...takže si vychutnávám superstroj,....nemám ve zvyku hrabat okraj pangejtu, ani vorat šotolinu,...prostě si zaberu svůj díl komunikace, což se nelíbilo maníkovi za mnou. Provoz jak na Václaváku, v protisměru jedno auto za druhým. Okreska se zatáčkami nerovnou krajinou.

    Mám s auty, co mají nárazník jak kus kolejnice, dost špatných zkušeností, tak jsem dávala obzvlášť bacha. A díky kameře jsem měla stále možnost sledovat jednoho takového majitele za mnou a jeho reakce,....otevřené okýnko, posuňky, vztyčený prostředníček, najíždění, blikání světly.

    Dávej bacha, mi blikalo v hlavě.

    A pak v protisměru mezera, dost velká,...jistě bude předjíždět,...jdu ke krajnici, přesto by se list papíru nedostal mezi můj loket a jeho dveře, brousil mě,...chvíli jel vedle mne,...a vytláčel,...tenhle stroj má odpal jak nic,...poprvé v životě jsem měla pocit, že zůstanu ve vzduchu za mašinou, ale zatáčka, musela jsem s rychlostí dolů, dojel mě,...za zatáčkou předjížděl, udělal myšku a šlápl na brzdy, jenže jsem předvídala, a stála na brzdách dřív než on.

    Ječela jsem nadávky jak siréna,...tolik sprostých slov jsem nevyřkla za posledních dvacet let, jako v těch několika vteřinách.

    Zahnula jsem do nejbližšího vjezdu mimo komunikaci, měla jsem toho právě tak akorát....stálo mu za to, to někde otočit a vrátit se, jak jsem ho zahlédla, šup na stroj a mezi stromy bič a pryč.

    Nedivím se, že je tolik havárek,...když na silnici jsou predátoři, kteří jízdu mají jako loveckou výpravu.

    Majitel to má všechno natočený,....aby věděl, co může potkat i jeho, když si ho hajzlík vytipuje pro své hrátky.

    Zas jsem přežila,...díky, Anděli Strážný.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdybyste byla chlap, mohla jste mu rozbít držku. Na kole jsem zažil dost podobných případů ... jednou mi maník vjel z vedlejší zprava a vytlačil mě do středu cesty; za chvíli byl přejezd, kde stál - zrovna jel vlak. Podjel jedm ho zprava, měl otevřené okýnko a kočku vedle sebe. Použil jsem ty nejlepší ostravské výrazy, myslel, že vyroste - ale musel jet, byl ve štrůdlu. Za přejezdem zastavil a vylezl ven. Zastavil jsem 30m za ním a řekl mu "tak pojď, hajzle". Nešel, odjel. O hodně tím přišel.

      Vymazat
  42. To: Maximus 7:38
    Však Váš nick je mnohem vzácnější, nás všelikých (jedu)bab plno - i když třeba přímo v nepravém jménu nikoliv.
    Mobil já mám jako náhradu za pevnou linku - i když i jeho přenosnosti jednou za onoho času využiji. Bez internetu (včetně Skypu) by bylo hůře, ale přežila bych a znovu asi více četla.

    To: Ládik!!!
    Kam vede lanovka, pěšky odjakživa nechodím (pokud tedy právě není mimo provoz). A že jich taky přibylo - sice méně než rozhleden, ale mnohými se nesvezu, neb mě to tam netáhne.
    http://www.lanove-drahy.cz/?page=lan
    V noci u nás zahradnických 5 mm, ať je vody spravedlivě a bez škod dosti všude. Jdu stříhat odkvetlý šeřík - tak se vůně a keřů chtivým práce množí.

    OdpovědětVymazat
  43. Maruška, BJ a spol.
    Milé dámy, nějak zjišťuji, že jste přece jen asi lepší na komunikaci, jste tak nějak méně konfliktní než my vládci planety. Zřejmě jsem asi a nevím o tom, taky uvnitř ženská.... (-:
    Faktem je, že když jsem měl v životě před dávnými lety velké problémy, tak nějvíc mě pomohly dvě ženy. A sakra dobře s to pamatuji.
    A nyní ta moje je takym poklad, sice se občas poškorpíme, ale zachvilku to odvane. A to je fajn.
    Mějte se!
    P.S.
    Někde jsem četl, že ženy dříve v minulém životě byly chlapi co se špatně chovaly a jsou tady nyní za trest v ženském provedení a jsou to v podstatě chlapi v trestu. Takže, prý bychom se měli k ním dobře chovat, když sami nevíme jak na tom budeme v příštím životě! (-:

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maxime, nejsi nějaký naměkko? Nemocný? Seber se, přihlas se na Spartan race, nejbližší je v Litovli!

      Vymazat
  44. Srdečný pozdrav všem. A s radostí (už jsem toho schopná) konstatuji, že jsem z deprese venku. Kvarteto - vnoučata, psiska, bylinné masáže dle paní Tužky, Sertralin - zapůsobilo a jsem konečně od rána fit. Tak jsem vyžehlila stohy prádla, které se mi tu za navrstvily, utřela prach, dala vyprat a pověsila jednu várku prádla a teď se tu chlubím :-)

    Eva Cassidy - What A Wonderful World
    https://www.youtube.com/watch?v=pPAGH0AT-os&index=10&list=PLONLmE9k7n1P1aTq40uNB7e_bx06zxLKO

    FLERET - Noční hlídač
    https://www.youtube.com/watch?v=1UF7eVL6PA0

    Zvláštní znamení touha / Wabi Ryvola
    https://www.youtube.com/watch?v=aVylw02oObI

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za rywolovku - můžu i radůzu!

      Vymazat
    2. Já taky.
      Radůza Du du du
      https://www.youtube.com/watch?v=zJo5ZpwBNRw

      Vymazat
    3. vítejte, Anno ☺
      ta paní Tužka je poklad, ten recept musím taky vyzkoušet. Mám sice energie hafo, ale potřebovala bych vybalancovat. Sestra použila, prý dobrý

      Vymazat
    4. Anno,

      ať to vydrží! :-)

      Vymazat
  45. Pozoruju, že Jáchym bude někde v kopřivách.

    OdpovědětVymazat
  46. Paní Tužko, moc děkuji za radu:

    Tužka napíše pro Marie,...na zahradě, určitě najdete listy pampelišky,..třeba také rozrazil, svízel, dobromysl, meduňku, kontryhel, řebříček, jitrocel, lopuch, mateřídoušku, přesličku.

    Natrhejte je, dejte do lavóru bez vody, zasypat čistým říčním pískem,...když není, tak obětovat hrst rýže,/ pro zvýšení tlakových impulsů/, sedněte si do stínu,... naboso, šlapat to všechno v umyvadle, hrnout na nárty, masírovat jednou nohou druhou nohu,...jak Vás zrovna napadne. Hodně pohybovat prsty.

    Nejprve asi pět minut a počkat tak tři hodiny, co to s tělem udělá. Když nic, tak ještě asi dvě-tři minuty.

    Můžete to nechat ještě na příští den. Když nebyla nějaká nezvyklá odezva,...hlavně brnění, křeče, průjem, kašel, svědění, nástup veliké únavy....tak každý další den přidat o dvě minuty víc, ...pokud byla odezva, tak začít znovu jen s pampeliškou.

    Pampeliška nemá vedlejší účinky. Ostatní byliny můžete dát podle toho, které máte zrovna na zahradě.

    Pokud nebude nějaká špatná odezva,....napište sem,....přitvrdíme v bylinném útoku na deprese a nervové choroby,...jsou byliny a jejich složení ještě razantnější.

    Dost možná, že budete mít větší potřebu spánku,...ale to k tomu patří,...tělo se ve spánku regeneruje. Tak po pěti dnech by se potřeba spánku měla snižovat, tělo se s východem slunce probouzet, pokud není zatemnění, a únava se postupně za bílého dne vytrácet.

    Pokud berete nějaké léky, tak by byliny s tím neměly nijak kolidovat,...jen ten lék může být pro jejich práci, která se podobá jarnímu vánku, překážkou.

    Jsou další možnosti,...další akupresurní zóny, kde se dá na nervy působit.

    Nic nevzdávat,....Tužka.
    ---

    Téměř všechny byliny jsem dala dohromady, přidala trochu písku koupeného dětem do pískoviště a od pátku jsem 3x denně prováděla masáže. Velkou únavu a kašel jsem měla i předtím, svědění se sice dostavilo, ale já mám alergii na trávu, tak jsem si toho nevšímala. A dnes ráno jsem se vzbudila v 5 hodin (to je můj obvyklý čas, když jsem v pořádku) a deprese byla pryč! Tak od rána stále něco dělám. Konečně!
    Ještě jednou díky. Anna

    OdpovědětVymazat
  47. Teď jsem si k práci pustila mého oblíbence

    Gary Moore - Ballads & Blues 1982--1994 (Full album)
    https://www.youtube.com/watch?v=JsDUNusFS0o

    Po obědě jdu s psisky na zahradu. Zajdu sem večer.
    "Já su tak šťastné!"

    OdpovědětVymazat
  48. http://domaci.eurozpravy.cz/spolecnost/156319-klara-samkova-pro-ez-turecky-velvyslanec-se-zachoval-jako-baba-a-alrawi-je-zbabelec/

    OdpovědětVymazat
  49. Tužka napíše,...pane Maximus,...budu asi napůl chlap už tady, v tomto životě. Zřejmě se v jakémsi intervalu přepóluji,...protože, ... mám několik příběhů, kdy si mě děvenky s chlapem spletly. Tedy, vždycky jsem měla motooblečení,...protože nemám nadváhu, a míru mám nad ženský průměr,....když mám schované vlasy pod něčím na hlavě, a nenamaluji se,...tak mě měly za chlapa a balily mě. Popsala jsem dva z těch příběhů na Akt. ...bylo jich víc. Mám velké ruce,...od dětství jsem pracovala, stále manuálně pracuji na zahradě,...takže, hlavně těma rukama je asi přesvědčuji.

    Jedné jsem připravila opravdový šoking. Dám si záležet na hloubce hlasu, jednoslovné odpovědi zvládnu,..tak ta se vnucovala neuvěřitelným způsobem,... asi po hodině jejího snažení,...nejprve jsem rozepla bundu,....pak kostkovanou košili,...vychutnávala jsem si ji,...pak přišla na řadu bílá hedvábná košile,.....čekala chlupatou rezavou hruď,...a ejhle,...byla tam prsa,/bez podprsenky/,....barman se bavil,....ten narozdíl od ní věděl dopředu, kdo jsem, občas tam zastavuji.

    Mám vždycky na očích sluneční brýle,...oči by mne prozradily,....prozradily by vnitřní smích,...tedy spíš řehot,....bavím se.

    Tenkrát jsem myslela, že budeme muset děvence volat záchranku,....oněměla, jen lapala po dechu.

    Žlutý Císař v rámci akupunktury rozlišuje ženskou a mužskou ruku na devíti bodech vzhledu. Všech devět mužských bodů sedí na mé ruce. Ženské body vzhledu nemám.

    No, ale jinak i doktoři mě vedou ve své kartotéce jako ženské pohlaví,...

    Tužka napíše pro Ládík!!!,...za ty roky, mnoho příběhů bezohlednosti, ale i ohleduplnosti a nabídek pomoci.

    Jednou jsem, díky tomu, že kamioňák předjížděl jiný kamión, ač mě snad viděl v protisměru,...tak jsem se rozhodla raději pro jízdu do zarostlého pangejtu,....dohromady se mi nic nestalo, ...kola nabalila trávu včas a moto lehlo, dřív než jsem nabrala mostek. Tenkrát se zastavovali snad desítky řidičů a nabízeli pomoc,...musela jsem to rozdýchat,...klepaly se mi nohy a ruce,...byly jak z vaty,...motorku bych nezvedla, a ani sama jsem se nemohla postavit. Prostě šok.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  50. Tužka napíše pro Anna,...blahopřeji,....střídejte masáže jenom pískem s masážemi i bylinami, aby alergie na trávu se nestupňovala. Pokud máte možnost trhat kvítky třeba sedmikrásky,..lístky růží,...jen barevné kvítky, tak je dejte místo bylin.
    Pivoně ne, jsou jedovaté, ne konvalinky .

    Nasejte si letní jiřiny, dělají hodně květů,...červené, žluté, ideální by byly květy citrónu a pomerančů. Do budoucna si opatřit tyto dva stromky,...pak Vám určím přesně místa na těle, která se kvítkem masírují,...dělají přímo zázraky.

    Nepřepísknout radost z energie,...pozor na výkyv kyvadla.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, paní Tužko. Budu se řídit Vašimi radami. O nebezpečí výkyvů z dřívějška velmi dobře vím, obzvlášť po Sertralinu. Takže nerada, ale dle doporučení psychiatra začínám dnes opět večer brát Olanzapin (= Zyprexa). Mánie je u mě a pro mě a mé okolí výrazně horší než deprese.
      Ještě jednou díky. Anna

      Vymazat
  51. Mi něco uniklo ohledně prezidenta Zemana a proč píše článek o Horáčkovi Honzák. Já také nevisím na každém slově prezidenta, prostě mu důvěřuji a vím, že není sám a má kolem sebe velký tým a také pana Ovčáčka - to je další můj oblíbenec, ten by jednou také mohl kandidovat na prezidenta, určitě mnohé důležité pochytil z nejvyšší politiky a má dobrý směr.

    OdpovědětVymazat
  52. Kostlán mi lajknul orla míru. Mu snad hrabe.

    OdpovědětVymazat
  53. Jo Ládíku
    "Účast 68-70, dobrovolná.... byl vyhozen - nevím proč, možná pro neschopnost, to mě nezajímá. Slušný člověk do KSČ nevstoupil, natož dobrovolně." Jste napsal u Honzáka o Horáčkovi v souvislosti se Zemanem :-)
    Možná jste zapomněl, ale slušní lidé byli všichni, kteří chtěli slušně žít a pracovat a když zrovna měli povolání kde byla podmínka členství v KSČ, tak jim nic jiného nezbylo, to bychom pak byli národem Havlů povalečů a anarchistů a kdo by pracoval?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na to mám neměnný názor. Táta tam nikdy nevlez a zůstal raději šuftíkem. Ti, co tam vlezli, tak v převážné většině pro výhody, z vychcanosti (životní perspektiva, společenské postavení ... nevím, nezajímá mě to dnes, jenom to beru jako charakterovou vadu). Samozřejmě, že byly výjimky, ale o těch to není. Zeman není žádný introvert, ten vlezl agresivně. Že ho vyrazili v sedmdesátém - no a co? - tím z něj Kainovo znamení nezmizelo. Že má stejný názor na invazi muslimů jako já, ještě neznamená, že zapomenu na jeho charakter.

      Vymazat
    2. Ne, Ládíku, nebyly to žádné vyjímky, téměř všichni učitelé, co vás učili a jejich ředitelé museli být v KSČ, většina lékařů a úředníci tím tuplem. Nevím, jak to bylo v dělnických profesích, ale nějací předáci a mistři tam být také museli, jinak by lopatu nemohli nikdy odložit a sednout si ke stolu a řídit. Platy byly skoro pro všechny stejné a kdo se chtěl mít o trochu lépe, tak ta KSČ byla dobrá. Jen většina tu komunistickou myšlenku brali jako nutné zlo a nebyli tak skálopevně o ni přesvědčeni.
      Z těch velmi podnikavých komunistů se rekrutovali ti nějlepší v ODS - podnikatelé.

      Všimla jsem si, že vám odpověděl sám Horáček, jako jedinému, možná vás má také za horkého kandidáta na prezidenta :-)

      Vymazat
    3. Kdyby tam nikdo nevlezl, bylo by jinak. Ale vlezl tam milion vychcaných dospělců. Nemím víc co dodat. A jejich děcka a tak dál. Nikdy nepustili kormidlo, jenom si teď jinak říkají.

      Vymazat
    4. Violo,
      jsou věci, které mnozí nepochopí. V 1968 vstoupit do KSČ znamenalo protest proti sovětské politice. Sověti to pochopili a přijeli v srpnu s tanky. No a kdo nadále nesouhlasil, byl z KSČ v 1970 vyhozen.
      Je zbytečné se o tom bavit s natvrdlými.

      Vymazat
    5. Jo, říkali tomu "rozvrátit zevnitř" hahahahahaha ....

      Vymazat
    6. Ládiku,
      tenkrát to bylo jinak, než si dneska vy představujete.
      Vychcaní vždycky lezli tam, kde kynul momentálně nějaký prospěch, vůbec to nebyla jen otázka komun. strany. Stejné procento lidí tenkrát, stejné dnes... myslíte, že Horáček nikdy nebyl vychcaný?

      Pamatuju si hodně lidí, kteří byli ve straně, většinou z fabriky. Stoprocentně o nich vím, že tam šli proto, aby mohli mluvit do věcí - na stranických schůzích se všechno rozhodovalo, ne na úřadě od zeleného stolu. Proto bylo třeba, aby tam šlo co nejvíc dělníků a mohli do věcí mluvit - a proto tam šli. Neznala jsem nikoho, kdo by nechtěl jen poctivě pracovat a podílet se na rozhodování o společných věcech - plánování, výroba, materiály... Tenkrát to vůbec nebylo o plácání hubou o ničem, jako na dnešních politických schůzích, kde sedí hlavně nemakačenkové a bílé límečky.

      Vymazat
    7. Já si nic nepředstavuju, já to tehdy viděl, slyšel (doma a v bedně) a četl v novinách. A co jsem vnímal svými smysly, tomu věřím a nikdo mi nedokáže vsugerovat, že jsem viděl nebo slyšel blbě. Oči a uši mám pořád stejné. I mozek.

      Vymazat
    8. Pamatuji si lidi z Potravinoprojektu, kteří se drali do KSČ v letech 82-89, aby měli čáku na vedoucí funkci nebo 13. tarifní třídu. Nebrali je jenom proto, že musel být správný číselný poměr mezi dělnickými kádry a THP. Dnes se tomu říká kvóty. Komunisti je měli pro přijímání mezi sebe.

      Vymazat
    9. Souhlasím, že tam různé lidi vedly různé cíle. Ale ne s tím, že všichni, kdo tam vstoupili, byli prospěcháři. Mluvím o 50. - 60. letech, pozdější dobu si netroufám z tohoto pohledu posuzovat.

      Vymazat
    10. Já zase uznávám, že výjimka potvrzuje pravidlo.

      Vymazat
    11. Kdo se směje a neví čemu.....

      Vymazat
    12. Chapu lidi, kteri vstoupili do KSC za prvni republiky anebo po valce, ale vstoupit do strany po odhaleni vsech jejich zlocinu anebo dokonce po srpnu 1968, kdy uz snad kazdemu bylo jasne o co jde, tak tomu nerozumim.

      Vymazat
    13. rozhodovali o osudech lidí...o studiích...o daných odbornostech(lékaři-nestraník pouze atestace,které nebyly v kursu.patologie,mikrobiologie,dětská psychiatrie,rentgenologie atd.
      ničili lidské charaktery-patrno dodnes
      udávali lidi a ničili životy
      byli dosazováni bez vzdělání a praxe na vedoucí posty-výsledek se brzo dostavil
      sledovali a udávali věřící,rušili řády
      zabírali majetky i drobným sedlákům
      padělali historii
      a nyní----------pouze si předali moc ---------,svým příbuzným a dětičkám
      raději nemluvit

      Vymazat
    14. Dnes totéž v opačném gardu.
      Konjukturalisté existovali vždy a všude, nejen u komunistů.

      Vymazat
  54. Já zdravím do Nory - nebyla jsem týden na netu.
    Ale vše jsem už stihla přečíst. Ládíkovi gratuluji k absolvování závodu- to byl nářez!

    Jinak mě pobavilo, jak pro pravdoláskaře je hlas voličů jen něco nepodstatného, co se dá upravit podle potřeby - viz hlasování v EU, nyní v Rakousku....
    Bývalý velvyslanec Petr Kolář řekl nedávno k amarickému radaru v ČR doslova:
    "Po podepsání smlouvy ministry zahraničí Karlem Schwarzenbergem (TOP 09) a Condoleezzou Rice jsme ji nebyli schopni v našem Parlamentu ratifikovat. Navíc Jiří Paroubek tehdy v zásadě vycházel z toho, že 70 procent obyvatel, kteří jsou proti, jsou určujícím hlasem. Nepochopil, že správný státník má lidi přesvědčovat a ne pouze populisticky následovat veřejné mínění...."
    http://jdem.cz/b9ue52
    Prostě, když je proti něčemu 70 % občanů, tak to nic neznamená, musí se přesvědčovat tak dlouho, až budou pro???
    V žertu se říkávalo - tak vyměňte voliče! Ale sociální inženýři a politici se toho chopili a v současnosti nabírají v obrovských počtech uvědomělé inženýry z Eritreje a techniky z Afganistánu, ti budou hlasovat správně!
    Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nezávodil, byl jsem zázemí nejstaršímu vnukovi mé čtvrtky a jeho kamarádovi, přijeli zdaleka a neměli podporu. Myslím, že psychická podpora byla nejdůležitější.

      Vymazat
    2. Aha, tak to jsem špatně pochopila... ale vy byste to taky dal! :-)
      Alena

      Vymazat
  55. Z diskuze pod Honzákem :-)

    Uzovka Zofie

    Kdyby se postavilo proti Bimbovi koště tak bude škebla hájit jeho názor.
    Sice žádný ještě nesdělilo, ale nevadí.

    Stačí aby Bimbo plácnul že koště nezná Honzák napíše blog, Pehe zafilosofuje, Kučera natočí díl historie a vydá se nějaká kromě říšská výzva.

    snímající
    co se vlastně stalo v Kromeřížu?

    Uzovka Zofie

    Netuším, sešli se kocábovití a štětinatí lovci mamutů a vymysleli nějaký plán, jak chytit Bimba.
    Deset vteřin, které otřásly světem

    OdpovědětVymazat
  56. dětské názory ládíka na zlé komunisty jak vystřižené ze cia příruček pro negramotné afričany přebíjí snad jen ještě stupidnější ofiko zprávy od ábelovitých typu :

    ,, Švédsko v případě invaze neubrání strategický ostrov Gotland ,,

    http://goo.gl/UyWlSk

    co by rus dělal s jakýmsi božským ostrovem se sice nikdo nedoví , ale ábelovití vědi své ... k tomu jen že např. kropáčova vrutice má taktéž nedostatečné opevnění , chybí jí radar a pod stodolou silo s raketou ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jedinec s obzorem ohraničeným vlastním egem považuje svůj postoj u jiných za vadu charakteru.

      Vymazat
    2. Přemýšlet o tom, co Ládika!!! vede k tomu, co o komunistech píše, zcela zbytečno, ví to jen on sám - všechno má ale vždy důvod a možná to k chlubení právě není. Na kuří oko mu snad žádný tvrdě nešlápl a ženu asi také neodloudil. Tak mu jeho tajemství ponechejme - včetně jeho zvláštních zvyklostí, se kterými se občas vytasí.
      Každý jsme nějaký(á)...

      Vymazat
    3. Kopirka zustane asi navzdy jednoduchou kopirkou.

      Vymazat
    4. A co na to vlastně Koukolík a kniha Kazatel, Ládiku!!!? Všechno je v Bibli, ale tu já snad nepřelouskám nikdy.

      Vymazat
    5. BJ -
      na co?
      Můj názor na komunisty není reakce na něco, nějaká msta, vendetta nebo podobně. Je to čistě můj názor. Vnímám spravedlnost. Rovné podmínky. Komunisti vytvořili nerovné podmínky. Ti schopní se přizpůsobili a vlezli (když se vlezli do kvót). Ti neschopní to neudělali a teď se nějak mstí tím, že na nerovnost poukazují???? Mě třeba nechtěli přijmout na žádnou školu, se samýma jedničkama - přitom čtyřkaře brali, protože rodiče byli komunisti nebo měli tlačenku. Vnímal jsem to jako nespavedlnost už jako dítě, později jako mladistvý a jako dospělý taky. Proč bych měl zapomínat? Když jsem dělal autorizační zkoušky, narazil jsem na jednoho takového křiváka komunistického hned u přebírání přihlášky - v 10 dopoledne byl ožralý a měl ke mě nějakou divnou řeč; samozřejmě jsem ho poslal do moskvy - načež on mi doporučil, ať se vystěhuji, že zkoušky neudělám. Neměl jsem strach, dělal jem tu práci denně 20 let a teorie není moje slabá stránka. Vyhodili mě za správnou odpověď, což jsem jim (potom) dokázal číslem v ČSN. Protokol jsem jim roztrhal, nazval všech 5 zkurvenými hajzly (pardon, dámy) a řekl, že zase přijdu, ale až zdechnou. No a stalo se, jiní mi to dali... Nemůžu měnit názor, nikomu jsem neublížil a nemám se za co omlouvat.

      Vymazat
    6. Jo, aby mě vzali na VŠ, musel jsem vlézt ve čtvrťáku do SSM, za což se hluboce stydím. A vydržet tam celou VŠ. Vylezl jsem z toho na vojně hned po přijímači (k výročí VŘSR). Soudruzi to nechápali .... nemohl jsem vést PŠM a nemohl jsem dělat důstojnické zkoušky ... jenže ppor mi dali při odchodu i bez posraných zkoušek, nezávisle na mé vůli.

      Vymazat
    7. Ten kdo se zastava rezimu pred rokem 1990 byl a zustal hluchym a slepym, anebo byl a zustal komunisticka svine.

      Vymazat
    8. Ládiku,16:31
      přesně tak to bylo
      anonymní 16:43
      máte pravdu
      raději nemluvit

      Vymazat
    9. "Převrat" byl též parádní. Na OF seděla předsedkyně SSM soudružka Tmejová. Napsal jsem privatizační projekt a letěl jsem z práce jako první. O hovadu na ÚP jsem už tady psal. Co mi dali na dávkách za 3 měsíce, to jsem vrátil. Nikomu nic nedlužím. A honzák mě nazval debilem. Zmetek zasraný.

      Vymazat
    10. Tak jo, spravedlivost. Ale s pocitem utrpěných křivd se asi nežije úplně nejlépe - i když se asi nakonec všechno jako v pohádce v dobré a včas obrátilo. Jasně, Vaším přičiněním a pílí - však psávám často, že když někdo něco opravdu chce a má na to, dosáhne toho.
      Vy znáte nějaký ideální svět, kde se křivdy nedějí? Ale vždy za nimi stojí konkrétní lidé, nikoliv systém.
      A úplně naposled se zmíním, že na Vašem postoji k cizímu lesu a vodě nejspíše také mají vinu komunisti. Domácí výchovou to nejspíše nebude. (Mně by doma nejspíše spravedlivě vylískali a musela bych věc zaplatit či vrátit.)
      Občas je dobré leccos hodit za hlavu a radovat se z toho, co máme. Tož tak - Vy určitě máte z čeho.

      Vymazat
    11. Tak jsem si vzpomel na jednu mimoradne tupou spoluzakyni s tlacenkou. Na gympl kam se hlasila ji nevzali ani po odvolani, ale tatinek komous zaridil, ze ji tam nakonec vzali. Skolou tak, tak prolezla, ale nebyl problem se dostat na vysokou, protoze to bylo pry v zajmu komunisticke strany...

      Vymazat
    12. No, já za sebe - mně ublížili právě a jedině ti, kteří odolávali a nakonec nevstoupili. Ti byli horší než pravověrní, protože udávali, lhali, rozvraceli a štvali lidi proti sobě zcela záměrně.

      Ale nikomu neberu přesvědčení a nesnižuju jeho osobní zkušenost, jistě se dělo plno zvěrstev ve jménu "režimu" a prostřednictvím ochotných přisluhovačů. Člověk by čekal, že se to už nikdy nebude opakovat, že se dokážeme - my všichni, celá Evropa - poučit. A ???

      Milion nových komunistů (ne z KSČM). Všude mezi námi
      11. 7. 2012 13:00
      "Stejný druh mentality, který dovolil komunismu tak dlouho vydržet a poté tak nešťastně skončit, směřuje kapitalismus do podobné pasti," píše novinář a vydavatel zpravodaje Fleet Sheet Erik Best pro Aktuálně.cz.

      http://nazory.aktualne.cz/komentare/milion-novych-komunistu-ne-z-kscm-vsude-mezi-nami/r~i:article:751070/

      Doporučuju přečíst. V tomhle já vidím novodobou tragédii, mnohem nebezpečnější než to "naše dědictví".

      Vymazat
    13. nikdy jsem nebyla v SSM, se soudruhama jsem to měla tak nalevačku, až mě odstavili na osm měsíců, estébáci šli po mně, že kdo prý mě platí, nebyli schopní pochopit, že mám svoji hlavu a svůj názor na ně. Ale když jsem v listopadu viděla tu sebranku, ztratila jsem iluze, že bude nějaká změna k lepšímu. Soudruh závodní šéfkomunista seděl za of jako předseda volební komise, můj kolega, co na mě donášel, přednášel básně o tom, jak bude celý národ ze šutru, když bude každý z nás z křemene...
      Všichni ti ráčkující dizíci, teplouš Klaus, Dybové a Kočárníci atd.... mě pak naprosto ujistili, že můj názor na tuhle "elitu" zůstane stejný, jako jsem měla na tu komunistickou sebranku před nimi. Jen ve zlodějině je sakramentsky doběhli a předběhli. Dnes dokonce i v ideologii...
      Zemanovi bych měla za nejmenší to, že byl chvíli komouš, už jsem kdysi psala, že v rodině to máme rozdělené, že ti, co tam byli, jsou největší "pravičáci", zato já, která jsem byla anti, jsem od 97 OSVČ a inklinuji k levici...

      Vymazat
    14. Baba Jaga30 května, 2016 16:58
      Tak jo, spravedlivost. Ale s pocitem utrpěných křivd se asi nežije úplně nejlépe - i když se asi nakonec všechno jako v pohádce v dobré a včas obrátilo
      ----------------------------------------------------
      neobrátilo...zničili život mým porarodičům!!!!---částečně otci!
      raději nemluvit

      Vymazat
    15. liška -
      já musel být OSVČ od 1990 a inklinuju k normálu. Možná k lednici. Pravici i levici potřebuju stejně.

      Vymazat
  57. Blížící se bouřka mě zahnala s psisky domů, tak si můžu počíst, co kde nového.

    The Seekers - I'll never find another you (1968)
    https://www.youtube.com/watch?v=4Ga9Bs4fzSY

    Vincent (Starry Starry Night) Don McLean
    https://www.youtube.com/watch?v=dipFMJckZOM

    Amália Rodrigues - Gaivota (1970)
    https://www.youtube.com/watch?v=TP4BnfUm0eI

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes ve 20:20 na Artu poslední díl "seriálu" Prodanek - no, kouknu i na záznam z Plzně z roku 2014.
      Držte se, Anno, držím Vám pěsti.

      Vymazat
  58. Máme při zemi +40°C.
    http://www.imgup.cz/image/MWe

    OdpovědětVymazat
  59. Uprchlická krize je příležitostí pro ty správné politiky... už se těším...

    Svůj diskusní příspěvek z publika přidal i aktivista Jan Šinágl, podle něhož je migrační krize především příležitostí k obrodě morálních hodnot. „Není vlastně tato uprchlická krize obrovskou šancí, za kterou bychom možná měli poděkovat, aby se do vedení našich zemí dostali lidé, kteří tam patří a kteří budou vnímat morální hodnoty?" prohlásil.
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Migranti-pomahaji-ekonomice-Je-cas-abyste-udelali-to-co-Merkelova-Pred-Afrikou-se-neuzavreme-znelo-na-akci-Knihovny-Vaclava-Havla-438014

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jen houšť a větší humanitární kapky!
      Furt je na zeměbouli spousta zemí,které naši transpatlantičtí nadřízení nestačili humanitárně zbombardovat!

      Čím víc humanitárního bombardování - tím víc připrchlíků!!

      Čím víc a čím pestřejší národnostní a náboženské složení připrchlíků u nás - tím dříve mezi nimi propukne série občanských válek.

      Čím dříve u nás vypuknou občanské války - tím dříve nás bude možno humanitárně zbombardovat.

      To by bylo, aby tu nakonec nezůstala těch správných pět procent dnešních obyvatel, hovořících těmi správnými jazyky. ...co na tom, že budou kapku radioaktivně přismahnutí. Co je nezabije, to je posílí !

      Koneckonců -vždyť i oni jsou jen poslušní dočasní slouhové před další radiační rundou Pravdy a Lásky !

      Vymazat
    2. Trapne, neco jineho tam nemate?

      Vymazat
    3. příští cíl mistrů kuchařů dema by měli být papuánci , už dlouho mě trýzní pocit že nesdílí naše hodnoty , skoro bych řek že jsou jaksi na těch stromech zaplombovaný nebo co ...

      no zkrátka by potřebovali odplombovat kobercovým plombovým náletem eventuélně možná i trochu oflambovat fofsfórem , jak se na správné kuchaře z pentagonu sluší a patří ...
      následně za to dostat mišelínskou hvězdu v podobě nobelovky míru jako ohambí ...

      Vymazat
  60. Nazdar Anno !
    Už se mi stejskalo.
    je fajn, že jste zase tu.
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  61. "Pozoruju, že Jáchym bude někde v kopřivách."
    Nojo, Ládik...
    Zase vedle! Ještě jsem dneska nečet svodku z Brusele a tak nemám tušení, jestli kopřivách je povolený styk vízový nebo bezvízový.

    Lepší abstinovat než se spálit...
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  62. BJ -
    k tomu "pocitu křivd".
    Život je jen o pocitu. Křivda je křivda a nemůže se pohádkově v dobré obrátit. Nemyslím aktivně na minulé nepříjemné věci, nejsem ten typ, co se hrabe v minulosti, se kterou stejně nejde nic udělat. Všechno srovnává čas. Ale člověk má paměť. Když si někdo řekne o připomenutí toho, co zapomněl, klidně mu to připomenu, když vím. Paměť je mrška. Někde jsem četl, že v mozku je zobrazen celý minulý život, kousek po kousku, jenom umět si ten který úsek vybavit. Třeba se to dá. Byl jsem jednou u léčitelky, která po mě chtěla, ať si vybavím okamžik z doby mezi 4-5 lety. Nešlo mi to, ani se zavřenýma očima. Říkala, že je se mnou těžká práce, jak jsem zablokovaný. Nevím, jakou dobu jsem byl nebo nebyl v hypnóze, jen vím, že mi byla zima.. ale ten úsek jsem si vzpomněl a povykládal jí to.... (jen uvedu, že už zemřela, měla 3 malé děti, všechny postižené).
    Vzpomenout si tedy lze. Něco se tak do paměti vryje, že to zůstane přístupné okamžitě, něco ne. Ale zapomenout nelze.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Suverénně klábosit o době, kterou nemůžete pamatovat, svědčí o nějaké vadě buď ve způsobu myšlení anebo v charakteru.
      Každopádně jste trefil velké kulové.

      Vymazat
    2. Mi nevadí, že máte komplex.

      Vymazat
    3. Tatínek to se vzpomínkami má stejně jako Vy, Ládiku!!!? Někdy není marné leccos probrat - já už se rodičů na mnohé doptat nestihla.
      Co ÚSTR, ještě existuje? Časem kouknu, jak se tam mají. Vzpomínky možná shromažďují pořád - já tedy nejsem ten správně svěřovací typ.
      Teď ještě rychle vyvenčím čtvernožce i sebe, je dnes vidět do daleka.

      To: Viola
      Pokud Vám ještě nikdo nesdělil, o čem píše pan Honzák, tak stručně já. Pan Zeman sdělil národu, že nevěděl, kdo je pan Horáček, který by možná byl rád presidentem. Možná se ho na to ptali, tolik jsem to nezkoumala.

      Vymazat
    4. Mi nevadí, že málo chápete, mi vadí, že lžete.

      Vymazat
    5. Nelžu. Lžete v tom případě Vy. Kdo lže, je u mě prase.

      Vymazat
    6. Lžete.
      V 1968 vstupovali lidé do KSČ podpořit opoziční politiku vůči SSSR. I ti natvrdlí Sověti to vzápětí pochopili, Vy ne ani po půl století. Takže možná nelžete a prase nejste, jenom máte kilometrové vedení a ještě si na něm stojíte.
      Mi nevadí.

      Vymazat
    7. Opoziční komunista je pořád komunista. Nelžu. Kdo vleze do zločinecké organizace s programem komunistického manifestu, je násilník a křivák. Hodný komunista je jako voňavé hovno.

      Vymazat
    8. Lžete i o svém lhaní.
      Voňavé hovno samozřejmě existuje, jinak by se jím nikdo neživil.
      Blbej nejen na přírodu.
      A exhibicionista k tomu.
      Příroda regeneruje, NORA degeneruje.

      Vymazat
  63. Omluva zdenkovibé za zamoření nory vzpomínkami.

    OdpovědětVymazat
  64. Kurňa, ten Bůh mluví vždycky s takovýma kreténama, posledně to byl Bush...

    Erdoganovi poradil bůh
    Žádná antikoncepce. Turkyně musí rodit!

    Žádná muslimská rodina nemůže přistoupit na antikoncepci a rodičovské plánování. Řekl to na vystoupení v Istanbulu turecký prezident Recep Tayyip Erdogan. Vyzval Turkyně, aby zvyšovaly počet obyvatel Turecka.
    "Říkám to jasně. Zvýšíme množství našeho potomstva. Slyšíme o antikoncepci, rodičovském plánování. Žádná muslimská rodina nemůže takto uvažovat. V tomto rámci připadá hlavní povinnost matkám," uvedl prezident v projevu. Dodal, že mu to "říká jeho bůh, jeho drahý prorok".
    Muslimský prezident a otec čtyř dětí již dříve prohlásil, že Turkyně by měly mít nejméně tři děti, a antikoncepci označil za "zradu". Rozzlobil v minulosti feministky také tvrzením, že ženy si nejsou rovny s muži.

    Počet obyvatel Turecka se v posledních letech výrazně zvýšil a dosáhl nynějších zhruba 79 milionů.

    OdpovědětVymazat
  65. Ládik!!!

    Jenom zamořujte. Já si to rád časem přečtu, akorát poslední dobou nestíhám, a tak se ani moc neúčastním klábosu.

    Ale zaznamenal jsem návrat paní Anny, což mě těší.
    A tu čipernost při úklidu a domácích pracích jí upřímně závidím.
    Anno, nechcete se stavit na brigádu?? :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. zdenku,

      na Annu musíme zponenáhlu...
      Ale hlásí se xerox, jeho jemný čumáček je prý lepší než švédská prachovka. No neberte to!

      Vymazat
    2. Při vší úctě ke xeroxovi, myslím, že to nakonec přeci jen zvládnu sám. Jemný čumáček mě vyděsil. :o)

      Ke vzpomínkám toho soukrtkům moc nepřidám. Do VSLR jsem stihl být jen vlažným pionýrem. Ale nebyl jsem zas tak malý, abych si nepamatoval alespoň 80.léta - takže mj. vidím, jak se minulost dnes čile falšuje.

      Vymazat
  66. a takový malý return, když už se tu vzpomíná, tohle si pamatujete? Na tohle jsme chodily tančit a hlavně ploužit na statek (zahradní restaurace na stadioně)
    https://www.youtube.com/watch?v=PO5iNsVsPeM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě - nostalgie po melodický muzice...

      Vymazat
    2. Pamatuju a dost často si pouštím. Ráda poslouchám rockové balady.

      Vymazat
  67. Ještě jednou všechny zdravím :-) Díky za podporu.
    Moje dnešní dopolední pracovní nasazení odstraňovalo mé resty z posledního období, kdy jsem nic nedělala. Mám trochu obavy z toho mého radostného rozpoložení i při utírání prachu, což je jinak práce, kterou dělám velmi nerada. Mohlo by to signalizovat mé vhupnutí do mánie. Snad to ustojím. Můj elán je dnes sice velký, ale na výpomoc jinde nedostatečný :-)

    Prolétla jsem diskuse na A.cz a nikde jsem nezahlédla Franka Frantíka (= PragueFrank = rejpal). Nevíte někdo, co je s ním?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ančí ... pracovní nasazení jde ruku v ruce s erotickým nasazením , manžel by tedy měl býti spokojen ve všech aspektech domestikovaného života ...

      Vymazat
    2. No to víte, že jó :-)

      Vymazat
    3. to rád slyším ... :-)

      a proto přijměte sváteční kompliment - kdyby vaše pravá noha byla vánoce a levá nový rok , stavěl bych se mezi svátky ...

      Vymazat
    4. No to jsou mi pěkné hrátky...
      Ale děkuji za kompliment :-)

      Vymazat
  68. Na večer:
    Chet Atkins - Alone
    https://www.youtube.com/watch?v=WYz_a5iVXqk

    Na ráno:
    Eva Cassidy - I Know You By Heart
    https://www.youtube.com/watch?v=crUm-v6o-0s&index=12&list=PLONLmE9k7n1P1aTq40uNB7e_bx06zxLKO

    The Wailin' Jennys | Storm Comin'
    https://www.youtube.com/watch?v=OguVb3uSZTs

    Zuzana Navarová - Sedávám na domovních schodech
    https://www.youtube.com/watch?v=GEM1ImKQvoY

    Radůza - Něžně a mistrně
    https://www.youtube.com/watch?v=_7xV3DoMLj0&list=PLFED5AD62D63846E9&index=4


    OdpovědětVymazat
  69. Tužka napíše,...vzpomínám ráda,....možná až moc ráda. Z dětství nemám zamořenou hlavu zbytečnostma, jako bylo rádio, televize,...v kině jsem byla poprvé v jedenácti,....můj svět byli pěstouni, starší manželský pár, který chodil vypomáhat,....dvůr, spousty zvířat,.....kovárna a řeči koňáků /tohle byla obzvlášť dobrá škola/,...pan katecheta, který každý týden mě chodil vyučovat naboženství.

    Byla jsem dítě bez hraček,...zvířata, knížky, náčrtník, pastelky,...a práce, na kterou jsem stačila. Třeba, každý den vymýt misky psům, kočkám, kačenám pekáče, husám též, zkontrolovat večer, zda některá slepice se nepotuluje za plotem, nebo nehřaduje na stromě,....a tak dokola.

    Jak jsem rostla, tak úkolů přibylo,....a stačí se zastavit, soustředit,...a vidím všechno zpětně, jak na dlani. Paměť jak promítání filmu.

    Ještě něco k těm komunistům. V roce 1960 měla Československá republika třináct a půl miliónu obyvatel. Komunistů se uvádí necelý milión. Takže počítejte,...pořád tu bylo dvanáct a půl miliónu nestraníků. Kdyby z nich bylo padesát procent jejich přisluhovačů, každý druhý v počtu, to odpovídá Gaussově křivce. Tak je tu víc jak šest miliónů pevně ukotvených mimo politickou sféru. Jsem pořád v období roku šedesát. Ledy občas puknou, ale tání teprve příjde.

    Takže, pár miliónů charakterních lidí tu bylo.

    Otázka voleb,....kdo šel k volbám,...moji pěstouni nechodili,....muži, co přicházeli do kovárny na kus řeči,...taky ne. A takových bylo. A že se psalo v novinách, jaká byla účast,....co všechno bolševik falšoval, jak si lhal do vlastní kapsy,...nemohl přece přiznat, že ho všichni nevolili.

    Jenže, bolševický rodiny zase,....většinou, udržovaly ten přibližně stejný počet komunistů kolem jednoho miliónu. Ti, co měli zázemí v dobré rodině, ve svém dobrém charakteru, to většinou, ustáli. Někdy to nebylo vůbec lehké.

    Měla jsem kolegu, velice chytrý, dobrý organizátor,...lámali ho, třiapůl hodiny,...potřebovali jeho nápady, jeho práci. Povýšil by do řídící funkce. Ředitel ze šuplíku vytáhl klíče k bytu v novostavbě 3*1, vedle klíče ke služebnímu autu. Doma měl ženu a dvě děti, bydlel na vesnici v jedné místnosti u rodičů,... v domě bez vodovodu, kanalizace, plynu, vařili na kamnech na uhlí, a do práce jezdil na kole značky plečkostroj.
    Nezlomili,...

    Kolik jich je dnes, komunistů, ani přesně nevím,...mají mrtvé duše, nemají mrtvé duše.....

    Ano,...nakonec se v těch úvahách dostanete k jedinci a ke Gaussově rovnici pravděpodobnosti výskytu jevu v lidské populaci. Čím více nepravděpodobný jev, tím menší pravděpodobnost jeho výskytu. Co je pravděpodobné, není pravda,...takže lze o tom vést pochybnosti.
    Na pochybnosti má každý právo,...výskyt jevu tím neovlivní.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  70. Mi nějakej chlap posekal dvůr.
    Asi pan Ladik!!!
    Dík:-)
    .
    http://www.imgup.cz/image/Mw3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kolik asi při tom udělal kroků?

      Vymazat
    2. To je málo, tak 19100 kroků, 16°C, moc horko. A v 1 místě voněl propolis.

      Vymazat
    3. Do takové krásné trávy s křoviňákem, to je prasárna. A s kuklou. Jedině policajt nebo muslimka.

      Vymazat
  71. Velmi hezky napsáno...

    http://lostak.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=524831

    OdpovědětVymazat
  72. Kopíček sranduje. Skutečnost je tato:
    24100 kroků, 2:40, poprvé letos v Salomon XT, 20°C, bezvětří, tma, voněl bez. Fotka jako důkaz: http://www.imgup.cz/image/MDg

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S křoviňákem se tem jezdí omrvére a tráva je poráde pěkná.
      .
      http://www.imgup.cz/image/Mwy
      .
      A zamulčovaný azalky pěkně kvetou.
      (pro pani Violui k svátku)
      .
      http://www.imgup.cz/image/Mwy

      Vymazat
    2. Tady trochu lépe:-)
      .
      http://www.imgup.cz/image/MwJ

      Vymazat