19 května, 2016

KRTINEC č.102

206 komentářů:

  1. dobrá večer
    zdravím vás vespolek
    vobo

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také pozdravuji, víte, že 102 není šťastné číslo ani příznivé?
      Viz wiki.

      Vymazat
    2. Dobrá večer a ještě lepší ráno.

      Vymazat
    3. A nyní i dobré poledne :-)

      Vymazat
  2. I Vám dobrý večer, paní(e) vobo. Někteří Vás možná identifikují blíže.
    Na závěr hokeje jsem se dívat neměla. Měla bych na políčku méně plevele a ještě bychom třeba vyhráli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji
      vobo

      Vymazat
    2. Já se na hokej dnes neměl dívat vůbec. Odpoledne bída, a teď zas dostávají na zadek moji milí Švédové. Komu já budu po dnešku fandit?
      Nezbývá než Ra-sí-ja!

      Vymazat
    3. No místo hokeje sem sadil okurky, cukýny a mateřidoušku.
      To aby si nikdo nemyslel, že pracuje jenom pan Ladik.

      Vymazat
    4. Stejně si to každý myslí.

      Vymazat
  3. Ad: BJ

    Ja som tiez videl iba cast z tretej tretiny a potom cast predlzenia a cele zaverecne najazdy. Skoda, ze ste vypadli, mohlo to byt zaujimave v dalsich bojoch. Dnes vam chybal ten kusok "stesticka", ktory ste kedysi mavali casto. A zdalo sa mi, akoby ste hrali nezvycajne ustrachane v tretej tretine a v predlzeni. Akoby v tom bolo menej srdicka...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nechala jsem vám ohledně té liberalizace nějaké poznámky, četl jste?

      Vymazat
    2. Teraz, na Vase upozornenie som sa tam vratil.

      S prvou Vasou poznamkou nesuhlasim vobec, to je typicka formulacia komunistov, ako som ich poznal.

      Co sa tyka skoly a vyberu - tiez sa mi nezda. Mna rodicia nikde nevozili a myslim, ze som mal velmi dobrych ucitelov, ktori ma toho naucili dost. A strednu skolu som tiez nespekuloval - vtedy bolo, ze kto chcel ist na vysku, studoval gymazium, ci tzv. SVS. Tam ste bud mali nejaky priemer a urobili prijimacky, alebo nie. A ze na technickych skolach neide o vychovu ? A na humanitnych ide? Ze sa nieco vola hudobna VYCHOVA, ci telesna vychova, ci ina vychova, neznamena, ze naozaj ide o vychovu (ako ma na mysli zrejme Pitha). Aj na jednych aj na druhych moze ist o vychovu, pokial ma kto vychovavat (ma co dat, predat dalej, ako vzor...). Takze vychovavat moze i ucitel fyzikalnej chemie, anylytickej chemie, ci radiacnej chemie, matematiky...tak ako mna vychovali (niektori v dobrom, ini v zlom svojim spravanim a charakterom). Pred niektorymi "smekam" dodnes, niektori boli prototypom bezcharakternosti, ulisnosti, predajnosti systemu.

      No a ze nechapete, ze autor oddeluje od seba vychovu a skolstvo (administrovanu vyucbu)? Chcel tym asi povedat, ze vychovavat cloveka ja nieco ine, ako ho vyucovat, skratene, vychova je nieco INE nez vyucba.

      Vymazat
    3. JAHo a kdopak vás tak hezky vyučoval na základní, střední i vysoké? Nebyl to náhodou komunistický (vedený komunistickou stranou pozn.) systém? A jak si ho vychvalujete, jak vás dobře vychoval, to se mi líbí :-)

      " pokial ma kto vychovavat (ma co dat, predat dalej, ako vzor...). Takze vychovavat moze i ucitel fyzikalnej chemie, anylytickej chemie, ci radiacnej chemie, matematiky."

      Zdá se, že vy nechápete co je předat vědomosti a co vychovávat. Předměty, které se nazývají výchova samozřejmě neznamenají, že musí nějak vychovávat, ale mají to v názvu a svým zaměřením opravdu mohou velmi dobře vychovat, je tu mezi námi učitelka hudby, tak by to i mohla potvrdit. Stačí se v určité té "výchově" zaměřit nějakým směrem a už vychováte člověka s nějakou orientací buď ke klasické hudbě a to se z takového člověka může stát konzervativec, nebo člověka orientujete na modernu a vychováte revolucionistu až rebela, nebo dokonce anarchistu a co se týká tělesné výchovy, ta má být jistě všestranná, ale stačí když je učitel na něco zaměřený a už vychová spoustu třeba fotbalistů, nebo atletů, nebo moderních gymnastek, nebo orientačních běžců. U sportovců však nemusí hrozit nějaká ideologie, pokud se nebude vyučovat třeba joga.

      Učitelé technických předmětů naštěstí nemají co překrucovat, učí jen poučky, vzorce, definice a tam také nehrozí ideologie.
      Pan Piťha měl na mysli především výchovu ke křesťanství a ta se může provádět nejlépe ve výuce náboženství, což je velice sporadický předmět na našich školách, kde humanitní předměty se orientují podle ideologie. Nejnebezpečnější je to pak na vysokých školách, to pak zanechává doživotní následky v orientaci člověka, proto je výběr důležitý.

      Vymazat
    4. Já tu svou poznámku, která se vám nelíbí ještě jednou zkopíruji
      "Konzumní společnost se ale nehodlá vzdát svého mocenského systému a nelidského boha, peněz." (Piťha)

      A komunistická myšlenka v tomto směru byla dobrá, Ježíš byl první pravověrný komunista.
      A dodala bych, že Ježíš byl i Žid a židé ho zabili fyzicky a byl i komunista a komunisté ho zabili duševně, je teď na nás křesťanech abychom ho potřetí nezabíjeli v Duchu.

      Vymazat
  4. Zítra je taky den.
    http://www.imgup.cz/image/TfI
    http://www.imgup.cz/image/TfV

    OdpovědětVymazat
  5. Dneska musím vyřídit toho Bolta. Podívat se, jak uvolňuje obličej. Grimasa na xichtě prý způsobuje křeče. Nebo to je opačně?

    OdpovědětVymazat
  6. Češi platí v drogerii DM i dvakrát víc než Němci....

    Za stejné zboží platí Češi v obchodech drogerie DM i dvakrát víc, než v německých obchodech této sítě. Na rozdíl upozornil jeden ze zákazníků na sociálních sítích, vyvolal tak vlnu kritiky. Firma se hájí tím, že v Česku má oproti Německu vyšší náklady.
    .........
    Tak to je přece známé, už jsem to na Stejskalově poli v A.cz před léty psal, že např. obch. řetězce si tady u nás dělají Klondyke. Takový Kauflanf, Lidl, Ahold, Tesco atd. mají stejné náklady (např. zboží) u nich doma a ceny a marže jsou patřičně upraveny, ale pořád jsou ve výsledku v zisku, popř. celkový zisk dotují odlivem peněz z venku vně jejich zemí. Ale platy pro např. ČR jsou o dost jiné. Např. v SRN je současná měsíční min. mzda kolem 40 tis. Kč! Takže prodavačka např. v Lidlu SRN má plat přes 40 tis. Kč a česká uondaná slípka pěkných 15 tis. Kč. Např. v Českém Brodě musí držet krám v pěti, kdežto v Bavorsku jsem si všimnul po sobě Gertudy špalaly, co jich tam bylo. To, že mají vyšší náklady jsou jen kecy v kleci, naopak. platová složka není v bilanci zanedbatelná, ono je to púrosté, Němec vždy kouká na svoje lidi a bere na ně ohled, kdežto jinde jsou pro ně Češi nebo třeba Slováci svoloč. Jsou chvíle, kdy jim tu Angelu s izraelským pasem docela přeji, ještě více čmoudů do jejich Říše, oni jim tam udělají ordnund. Jen za r.2015 na čmoudy padl celá přebytek obchodní bilance SRN cca 25 mld. € na imigranty! Jen tak dál. Mimochodem, stejné poměry jsou i v bankovnictví, navíc socani banky bez výjimky zašmelili a prodali cizákům a ty od nás vyvádí finance šikovnými fintami např. vnitřní dfinanční přesuny v rámci filiálky např. z Čech na Západ a naopak jsou šikovně nastaveny, aby si náhodou Češi nepřišli na víc peněz.
    Hezký den.
    P.S.
    Hlavně, aby někdo nemlel něco o přidané hodnotě k výrobkům, u obch. řetězcůnebo v bankovnictví je to blbost, to platí např. pro automobilky avýrobní firmy, ale i tam to dělají fikaně, ty rozhodující složky koncernů od vývoje po rozhodování si nechávají samozřejmě Němci doma a jen přerozdělují penízky v rámci koncernu. Takže v podstatě je to novodobý neokolonialisnus, tedy pokud se nepletu v definici. Možná v budoucnu budou platit našim lidem korálky.
    No a tady vidíte jeden ze zásadních problémů současné špatně a také záměrně špatně nastavené EU! Platy, muzdy, důchody, daně, vnitřní finanční transfery a nakonec celé to přerozdělování v celé EU je velmi rozdílné a hlavně není zde snaha to změnit k lepšímu a rvětší rovnosti, ale naopak, chtějí si ti vyspělí západní souzi zachovat výhody a ještě je rozšiřovat a vysávat penízky. Např. jen za r.2014 šlo ven z ČR legálně 488 mld.Kč! Tupí čeští politici (až na výjimky) sem tahali západní firmy, jenže jim špatně nastavili podmínky pro podnikání. Ale co chcete od politiků, ti by ve vyšších postech ve výrobních firmách neměli šanci, tam blbec ne funkci nejen nevydží, ale se tam vlastně nedostane. To si firmy hlídají, ale na post politika se může dostat i Pepa Vyskočilů, tam je to jedno, to stát (tedy my) pak zaplatí, ale ty následky....

    OdpovědětVymazat
  7. Kromě ministra obrany Martina Stropnického by šéf hnutí ANO Andrej Babiš vybral ze svých řad na Pražský hrad také Věru Jourovou. Česká eurokomisařka o tom ale ještě neví. Babiš ve Studiu Blesk také popřel spekulace o tom, že se dohodl s prezidentem Milošem Zemanem na vzájemné předvolební podpoře.

    Více na http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/395213/babis-zemana-muze-na-hrade-vystridat-jourova-komisarka-o-kandidature-nevi.html?utm_source=blesk.cz&utm_medium=copy
    ............

    Tak to je ještě větší blbec, než jsme mysleli, ten koblihovec a prasečkář. Všimněte si, čím se obklopil, např. Telička, Jourová, Zlatuška, Ťok, Stropnický, Krnáčová atd. nehledě k okolnosti, že jde většinou o chazarskou partu, jako lidé a odborníci jsou prostě mizerné figury co si hraqjí své hry a jde mimochodem většinou o vítače a dobrosery....

    OdpovědětVymazat
  8. Amíci připomněli našim hokejistům, že je léto a v létě se už hokejem nemusí trápit. Na hřadě je fodbal s rosického lavičkou a potom ryjo. Ještě pohodit trochu chleba a lid má co dělat.

    OdpovědětVymazat
  9. tak mi pejsák polámal čtyři rajčata, cuketu, několik jahod, lišáci se se sousedem opili po prohře, asi měli chlapi včera svůj den ...

    http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/cohen-tolik-nepratelskych-sil-nebylo-okolo-ruska-od-druhe-svetove/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vypadá to, že váš pejsek asi pomýšlí být vegetariánem, musíte mu taky dát nažrat, hlad je hlad. (-: Ten můj je už v hrobečku na zahradě a pořád na něj vzpomínám, to byl sakra parťák! Měl i smysl pro humor, ten jeho psí, občas si hrál na Kata, to byl ten Číňan nebo Japonec v Růžovým panterovi a zrovna tak mě občas ze zálohy přepadnul a "jako" kousal třeba do nohy, prostě si hrál, škoda jen, že neuměl mluvit, někdy to i zkoušel a linuly se z něj hrdelní zvuky jak mi něco chtěl říci resp. zaštěkat. Jo, už dlouho pejska nechci mít, je to radost, ale spousta starostí.
      Mějte se.

      Vymazat
    2. Aby to bolo vyvazene, co sa tyka Cohena, tak co si myslia o sucasnych vyjadreniach Cohena ini.

      http://www.rferl.org/content/stephen-cohen-us-scholar-controversial-putin-apologist/26997584.html

      Vymazat
    3. No a reakcia na to, ze Cohen je "obhajcom masoveho vraha", ako je zmienene v predchadzajucom clanku.

      http://russia-insider.com/en/if-you-question-white-house-you-are-mouthpiece-mass-murder/ri7487

      Vymazat
  10. Hlava 22.

    Glo glo glo
    glo glo glo
    glóryja
    gdo vyhrál letenku do ryja?
    Už na letišti
    kulky sviští
    dole atlantik
    v éru romantik
    dravý jak štika
    píchnul ho zika
    bude hlava mini
    na pikaču křtiny
    ubude chytráků
    22 cenťáků
    to je obvod hlavy
    končetiny zdrávy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nelítej chlapče letadlem s araby,
      spadneš nebo ti u nich daj do huby,
      Oni jsou jiní ti Egypťani a Saudi,
      mají rádi písek, Alláha a velbloudi,
      fousaté, palice mají hadry zafačované,
      ženské neuznávají jak u nás na Hané.

      Vymazat
    2. Létající koberec
      trasa mekka liberec
      nebo je to rohožka?
      Radar hlásí: škraboška
      kdopak to k nám letí
      to je dneska třetí
      turbany a kukly
      jenom tady jukly
      není tady péče
      to by měli křeče
      z vepřového v břichu
      nemůžou žít v hříchu
      odlítají za mutti
      tam je dobře, na tuty.

      Vymazat
  11. Americké satelity nezachytily výbuch v egyptském letadle (zní z pentagónu). A co říkaly satelity o jiných letadlech, třeba nad ukrajinou? To už musí být pořádně vyšetřené a ošetřené.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhovor s Boltem je po desáté na Radiožurnálu
      vobo

      Vymazat
    2. Boltka ještě spí. Ale dík, pustím si to.

      Vymazat
  12. pan Kopíček:
    Podíval jsem se na to povídánío islandském lese. Podobnou přednášku jsem tam absolvoval, přímo v tom arboretu - u jezera Lagarfljót, místo Halormstadur (tak nějak). Nejvíc jehličnanů bylo těch sibiřských, ale nikde po ostrově jsem na žádný jehličnan nenarazil, jenom u baráků v Reykjavíku. Zajímavá byla výstava řezbářů - řežou do naplaveného dřeva, nejvíc ho je na severním pobřeží, na poloostrově Tjörnes. Dřevo z naplavenin je hodně drahé. V historii užívaly pásy pobřeží s právem sbírat dřevo jen nejbohatší rodiny. Nejvyšší "les" jsem viděl v Ásbyrgi, je tam závětří - bývalé koryto řeky, která teď teče jinde (jmenuje se "Hvítá" (Bílá) - jako téměř všechny řeky, protože jsou ledovcové). Na jižní straně nad Skaftafelem (Hvannadalshnúkur se nepodařil) jsem našel 2 kozáky. Zakrslých plazivých bříz jsem fotil plno, byly to tytéž, co v severním Norsku. Jenže v Norsku (nejvíc na Vesterálech) v nich rosty křemenáče - bylo to místo, kde byly hřiby místy vyšší, než lesy.

    OdpovědětVymazat
  13. Teď vidím srnu s kolouškem, suší ho od rosy na vysečené části louky. Úplně maličký, ale pobíhá kolem mámy dost rychle.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fotka zůmem
      http://www.imgup.cz/image/T2U

      Vymazat
    2. Parada. Toto na balkone vo veziaku nemam☺.

      Vymazat
  14. Tužka napíše,....srna musí koloucha jazykem masírovat kůlivá trávení.

    V mládí k nám chodili myslivci pro kozí mléko pro opuštěné kolouchy,...parkrát jsem se na ně šla podívat. Tak mě zrovna využili, dali mi koloucha na klín/leží docela klidně/, a masíruj. Néé pár minut, dvacet i víc,....obyčejně i usnul. Musí se to dělat zepředu dozagu,...dost měsíců, dokud nevyblednou skvrny. Srna je vzorná mamina.

    Jednou, když jsem šla od hájivny, tak za mnou srna zpovzdálí šla,...že by cítila pach svého druhu,/nahrávka na smeč,...pan Skeptický by jistě využil/...zvířata jsou báječné objekty k pozorování.

    Kolem desáté večer mi chodí na zahradu kuna skalní,...vyloženě dráždí psy,...nemají šanci ji dohonit.

    Jednou jsem na Akt. psala, jak mi s mladými vyrychtovala záhon letniček,...hráli si v něm,....udělaly z něj mlat s řezankou. Brala mláďata do tlamy a vyhazovala je do vzduchu. Psy jsem zavřela domů a s obdivem sledovala mateřské hrátky. Ta podívaná vyvážila zničené letničky.

    Srny mají rády karafiáty a afrikány, cítí je na dálku,....nasejte je někde na louce a budou stálými návštěvníky,...to mám od myslivců.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  15. Ještě tady šoupnu ovládání hudebního raketoplánu s Mgr. Petrem Kolařem (zrovna otevírá přihrádku na varhanní bůček), graffiti brněnského jezuitského kostela Nanebevzetí Panny Marie z kúru a detail stoupaček s rotační střelkou, která se točí při zvonkohře.
    http://www.imgup.cz/image/T2m
    http://www.imgup.cz/image/T2x
    http://www.imgup.cz/image/T2W

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. lepší info k varhanám (varhanům??)
      http://www.jesuit.cz/clanek.php?id=988

      Vymazat
    2. Parada. Trojky, moderne a pritom navodzujuce pocit starobylosti umiestnenim a tvarom ovladacov pre registre a celkovym vzhladom. Akurat kovovych ovladacich pedalov je tam trochu viac, nez ako sme zvyknuti u beznych organov...

      Vymazat
    3. Jaké trojky? Žádné tam nevidím. Viděl jsem tam čtyřky.

      Vymazat
    4. ☺☺☺.

      Tak to gratulujem!

      Vymazat
  16. Je maj, lasky cas. Tak tu dam clanok znameho autora. Pisany sice davnejsie, ale akosi nikto sa tu k nemu nevyjadril, co sa dost cudujem. Autor je na ceskych blogoch vynimocne popularny. Clanok davam, ako vzdy, z dovodu, aby sa ludia nad napisanym zamysleli. Hlavne, ale aby si obhajcovia REGULERNOSTI a PRAVNOSTI odsunu a teroru a masakroch pri nom racili vsimnut, KEDY bola Postupimska -konferencia!!! 17. 07. až 02. 08. 1945 a kedy sudruhovia pod priamou kuratelou Benesa a ministra obrany UZ!!! odsuny a nezakonnosti VYKONAVALI.

    Citujem: Mezi koncem května a postupimskou konferencí na konci července tak bylo za hranice státu vyhnáno přes sedm set tisíc německých civilistů. Další více než milion byl vyhnán z domovů a držen v koncentračních táborech.

    No a vykonavatelia aj tych najhorsich zlocinov pocas odsunu boli zbaveni Benesom a jeho tzv. prozatimnim narodnim shromazdenim zodpovednosti prave zakonom, ktory zmienuje autor napriek masakru z 18. 06. 1945, o ktorom pise Kucera, teda VIAC AKO MESIAC PRED zacatim konferencie!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aaa. Ten clanok☺.

      http://nazory.aktualne.cz/jan-urban-den-hanby/r~eed3898c12f011e6b597002590604f2e/

      Vymazat
    2. To by chtělo ještě pojednání o RG (rabovacích gardách) a porušování Košického vládního programu komunistickým ministerstvem vnitra.

      Vymazat
    3. To jo, mate pravdu, ale akosi nikto z blogerov sa k tomu nema, tak ako k odvleceniu cca 7 tis. obyvatelov prevazne z vychodneho Slovenska osloboditelskou sovietskou armadou - za pomoci domacich sudruhov vyhlasujucich Kosicky vladny program a "prezidenta" - do gulagov. O odvleceni som uz tu pisal i daval kratky dokument.


      Ale, to by sme chceli po 70 rokoch naraz vela☺.

      Vymazat
    4. Opakuji pro vás JAHo - je třeba vidět příčiny a pak následky. Bez příčin nejsou následky. Ten vztek musel někudy bouchnout, dokážete si například představit, že přesně na konci války by vám zabili Němci mladou těhotnou ženu, která už už měla rodit? Je to naprosto nepředstavitelné, co byste dělal? Můžete mi to popsat, šel byste klidně kolem těch Němců co hlasovali, že se chtějí připojit k Německu?

      Vymazat
    5. Ad: Viola

      Vy vobec ani len netusite, o com je rec???!!! Nie o INDIVIDUALNYCH!!! zlyhaniach jednotlivcov!!!
      Aj ked aj tam by ste mali pomysliet napr. na vyjadrenie odvleceneho z dokumentarneho filmu, ktory som Vam uviedol k nahliadnutiu. Ja by som asi trval na sudeni zodpovednych za moje odvlecenie, nie ako on.

      HECOVANIE protinemeckych nalad ministrom Svobodom, "prezidentom" a xyz dalsimi statnymi uradnikmi, vybicovanie tych najspodnejsich vasni pre SPODINU, zamerne predlzenie vojnoveho stavu, aj ked ziadny nebol, pouzitie armady miesto ochrany urcenych na deportaciu na POMAHANIE SPODINE k nepristojnostiam, premlcanie masakrov urobenych zvratenymi chorymi ludmi (Prerov)...

      O tom je rec.

      Ale robte sa aj nadalej, nema zmysel Vam cosi odpovedat. Vraj tehotne...Miminko hlasovalo...Pfuj.

      Vymazat
    6. JAHO, vy snad neumíte číst, nebo co a svalujete to na druhého, že neumí číst. Ta těhotná žena byla Češka a zabili ji už po vyhlášení míru Němci, když byli vzteklí od toho, že se musí vzdát, tak jaképak Pfuj, jste vůbec normální? Nezačínejte taková témata, když vůbec nechápete a neumíte se vcítit, když neumíte poznat, co je příčina a co následek!!!!!!!

      A u odsunu šlo o individuální selhání, protože jinak by do Německa nedošel žádný uprchlík!!!!

      Vymazat
    7. Tak si představuji, že je po válce, vy jste mladý muž, máte mladou ženu, těhotnou ve vysokém stupni, zabijí vám ji utíkající Němci - vojáci a vy si odplivnete Pfuj, nad kým si to odplivujete?
      Já vám absolutně nerozumím.

      Vymazat
    8. Zkopíruji sem vám příspěvek nějakého Jury z pod toho vašeho Urbana

      Pěknou bramboračku autor namíchal. Válka sice skončila 8.5., ale pokud Němci ještě toho dne vraždili civilisty, nemohli počítat, že jim to projde. V Česku sami Němci zrušili český předválečný právní a policejní systém a než byl nový vybudován, sami si odnesli plody své práce. Nevinný Němec tou dobou bohužel neexistoval a tvrdě s nimi jednali všude. Však i Američané kompletně postříleli celý personál KT Dachau a bez soudu, co na tom, že většina vojáků tam byla krátce předtím převelena z fronty. Stejně i v Česku není každá německá oběť nutně nevinná žena nebo malé dítě, drtivá část jsou esesáci, kteří byli stříleni bez soudu. Např. v Praze je údajně velký hrob postřílených esesáků na Olšanech. Ovšem kdo z nás by s nimi jednal jinak? Vždyť během Pražského povstání používali civilisty jako živé štíty před tanky (a když je povstalci třeba nechali projet, tak živé štíty stejně zavraždili) nebo prostě vpadli do činžáku, kde kompletně vystříleli civilisty, ženy, děti (na Pankráci, např. Úsobská ulice). Kdo nosil uniformu SS, byl během května 45 nepochybným a oprávněným cílem. Jinak autor sice správně poznamenal, že slovo "koncentrační" mělo tehdy ještě poměrně neutrální význam, ale už neví, že i slovo vylikvidovat či likvidovat se tenkrát používalo spíš v účetnické rovině, tedy jako synonymum slova vyřešit a prezident Beneš jistě tímto slovem nenabádal k zabíjení Němců. Češi se nemají za co omlouvat, Němci pouze sklidili bouři, kterou sami zaseli. Krutá doba měla krutý průběh a to pro všechny.

      Vymazat
    9. Violo,
      díky za zkopírovaný příspěvek. Přesně tak, jak Jura píše, to znám z různých vyprávění pamětníků já, nikdy jinak.

      Vymazat
  17. To: JAHA 20:50
    No jo, je to škoda, ale ne katastrofa - radovat se budou jiní.

    To: JABR v závěru NORY 101
    Dík za přepis pana PŘ, co jsem ho už přečíst nestihla. "Omlouvač" by byla báječná funkce - včetně úřadu s mnoha poradci - pan Kučera by se jistě podílel rád.

    To: Viola
    Že jste nepřičinila odkaz k té 102, Violko.
    Jsou někde vypsána i ta nejšťastnější čísla? Myslím pro kohokoliv.

    To: Ládik!!!
    Dík za fotky. Na Kost já už se nevypravím a srnečka zblízka neuvidím.
    Naši rehci mají v hnízdě po vlaštovkách mladých 5 až 6 (včera je viděl můj jedinec, když dlouhodobě tiše pracoval, já zatím hlavičky jen 2). Ale rodiče se opravdu nalítají a ještě je mláďata možná až tolik hlasitým projevem nechválí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To není Kost, ale Točník, dole Žebrák.

      Vymazat
    2. Kost zezadu zde, 03/2014:
      http://www.imgup.cz/image/T2D

      Vymazat
    3. Pozdravuji Babuško Jaguško
      "Sto dva je

      bezčtvercové celé číslo
      abundantní číslo.
      v desítkové soustavě nešťastné číslo.
      nepříznivé číslo.

      Šťastné číslo je v matematice definováno následujícím způsobem: vezměme libovolné kladné celé číslo, nahraďme jej součtem druhých mocnin jeho cifer a tento proces opakujme, dokud se nedostaneme k číslu jedna (kde se proces zastaví) nebo dokud se nám v posloupnosti neobjeví některé číslo dvakrát (tzn. posloupnost se zacyklí). Ta čísla, která tímto způsobem skončí jedničkou, nazýváme šťastná, ostatní pak nešťastná.

      Formálněji řečeno: mějme číslo n=n_0 a definujme posloupnost n_1, n_2, ... kde n_{i+1} je součet druhých mocnin cifer čísla n_i. Poté n je šťastné právě tehdy, když existuje i takové, že n_i = 1.

      Pokud je nějaké číslo šťastné, pak také všechny členy jemu příslušné posloupnosti jsou také šťastnými čísly.

      Například 7 je šťastné číslo a přísluší mu tato posloupnost:

      72 = 49
      42 + 92 = 97
      92 + 72 = 130
      12 + 32 + 02 = 10
      12 + 02 = 1

      číslo 1663 je také šťastné číslo:

      12 + 62 + 62 + 32 = 82
      82 + 22 = 68
      62 + 82 = 100
      12 + 02 + 02 = 1

      i číslo 13, obecně pokládané za nešťastné (např. triskaidekafobiky), je dle této definice šťastné číslo:

      12 + 32 = 10
      12 + 02 = 1

      Překopírovala jsem to z wiki, ta dvojka za čísly je mocnina "na druhou", jsem líná to upravovat. Když si zadáte do vyhledávače nějaké číslo, tak vám to ukáže různé i někdy zajímavé odkazy.
      Věděla byste, že třeba za úplně najstaršího člověka země je považován Číňan s 256 lety Li Ching - Yun, na to jsem také narazila když jsem se bavila čísly na google.

      Vymazat
    4. to je hrozné,že se do nových stran pouštím
      a co říkáte ,Violo, na mši svatou,kterou bude sloužit arcibiskup Duka v Osvětimanech na slavnosti 666 založení městysu, exorcismus?
      vobo

      Vymazat
    5. vobo, ale vůbec není hrozné, že se do nových stran pouštíte, každý nový příchozí je osvěžením, jen nesmí být uvzatý a zacyklený v jednom tématu jako JAHA.
      O nějaké slavnosti 666 založení městysu nic nevím. Koukla jsem na vaše stránky, tedy jestli jste z Osvětiman (mimochodem je to krásný název pro obec) a nic takového jsem tam nenašla.

      Vymazat
    6. tak já to sem nakopíruji
      Kardinál Dominik Duka odslouží slavnostní mši v Osvětimanech, odkud pochází prezidentův kancléř Vratislav Mynář. Chystaná akce v polovině června údajně nemá s kancléřem nic společného, pozván prý byl místním farářem. Kardinál odslouží mši necelé dva měsíce po tom, co Duka se Zemanem na Pražském hradě uzavřeli dohodu ohledně majetkového vyrovnání mezi církví a státem. Východomoravskou obci navštíví k chystaným oslavám k 666 letům založení Osvětiman, uvádí server hlidacipes.org a Echo 24
      vobo

      Vymazat
  18. Ještě vchod do picerie v Žebráku (říkají tam "v žebráce"):
    http://www.imgup.cz/image/T2u

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. divný na picérku, tam bych to viděla na černou kuchyni a jídla připravovaná na ohni, takový šenk středověký

      Vymazat
  19. Srdečný pozdrav všem. Bojuju, ale ne a ne vyhrát...

    The Best of Andrés Segovia /// Guitar Masterpieces for Classical Music Lovers (Full Album) [HQ]
    https://www.youtube.com/watch?v=uRz3AQx21y8

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. myslím na Vás Aničko, přece jednou musí skončit ta chandra ošklivá!
      musím Vám najít trošku optimističtější hudbu, tohle je krásné, ale lehce depresivní, vlastně víc než lehce
      třeba tohle, cítím tam takovou jarní atmosféru a něhu
      ttps://www.youtube.com/watch?v=FsTVF0Fu5_c

      Vymazat
    2. ty Polovecké jsou ok, ale tohle mám ještě víc ráda
      https://www.youtube.com/watch?v=Dq4bOmxKVQQ

      Vymazat
    3. Anno,
      také zdravím a ráda čtu Váš příspěvek, i hudební.
      Je čas nemoci, slabosti, a je čas zdraví! Nebojte se pustit si do duše hezké věci, určitě tam pro ně je místo. :-)

      U nás sucho. I ty balzamínky, co jsem včera přinesla domů, byly zaschlé - prodavač se omlouval. Od rána se sem z Bavor táhnou zlověstná mračna, ale zatím ani kapka.

      Mějte se dobře, myslíme na Vás.

      Vymazat
    4. Drzte sa a skuste sa obcas premoct, aby sme vedeli, ze fungujete. netreba ani nic vela pisat a vkladat, len sa prihlasit a vlozit napr. cislo jedna (1).

      To znamena jednotu.

      A budeme vediet, ze mame na Vas mysliet, ze bojujete.

      Zdravim, 1.

      Vymazat
  20. Aničko, zkuste sluníčko, ale nepřehánět se sluněním, využít každou chvilku, kdy svítí.

    OdpovědětVymazat
  21. Všem moc děkuju.
    Už aby ta deprese přešla, ta věčná únava mě ničí. Před 14 dny jsme si přivezli osmitýdenní fenku kanadského retrívra (tollera). Doufala jsem, že mě to dostane do normálu, bohužel nezabralo to. Jsem s ní a naším 11 letým bišonkem denně od rána do večera u dcery na chatě s velkou zahradou, která je 900 m od našeho bytu. A večer "umírám" a ráno velmi těžko ožívám. Holt život je boj...
    Budu se snažit se tu zapojit častěji. Ještě jednu všechny zdravím. 1. :-)

    TAJ MAHAL & RY COODER - By & By (Poor Me)
    https://www.youtube.com/watch?v=V2mSa6LDytY

    OdpovědětVymazat
  22. nedavno publikovana zaujimavost. Myslim, ze bude zaujimat viacerych.

    http://eurasia24.cz/zpravy/683-konspiracni-teorie-ne-projev-mistopredsedy-evropske-komise-video

    OdpovědětVymazat
  23. Ten slovenský šovinista JAHA Harčarik ne a ne dát pokoj téměř sedm desítek let mrtvému prezidentovi ČSR. Nutkavost za hranicí psychopatie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. NO KONEČNĚ TO NĚKDO ŘEKL NAHLAS !
      Já nechtěl bejt první, jsemť jemnej slovAnskej dobrák.

      Vymazat
    2. Zaspal ste dobu, anonymni anonymny. Alias kopicek (jeden z asi 10 jeho nickov) tu takto mne natava uz asi desiatku rokov, vzdy, ked uvediem fakty, ktore sa mu nehodia do jeho raz a navzdy vytvorenej schemy myslenia. Citat, uvazovat, prehodnotit postoje na zaklade novych faktov - kdeze! Nadavat je jednoducho jednoduchsie. Skratka, ani Katyn nebola... Mozete si podat ruky:-))).

      Vymazat
    3. 3,14oviny toho stalkera nemá cenu číst ani na ně reagovat. Nenávidí čechy ale klidně by si tu něco urval. Dokud na něj budete reagovat, bude se tu naparovat.
      JABR

      Vymazat
  24. Anno,
    taky zdravím !
    Déletrvající deprese také důvěrně znám, momentálně jsem spíš ve stádiu vydoutnání z dlouhodobé exogenní deprese.

    Asi by mi bodnul dobrej psychiatr (ostatně - nejen tady v Noře by se vyřádil), ale problém je, že polovina dostupných psychiatrů jsou větší kopyta než já - a dost jim vidím do hrnce. Často i to, že je pod pokličkou čistá převařená voda.
    Ale dobrej psychiatr - to je dneska terno do každé rodiny !!

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jsou tu zase dny dračích děr (21.-22.), zítra úplněk, to nedá spát ani otrlým
      prý je Luna ve Štíru a něco musí skončit, aby vzniklo nové. Tak se tím utěšuju.
      Psychiatr do každé rodiny... v prášku? Instantní?

      Vymazat
    2. Psychiatr v prášku...no, znám jich pár, který bych usušil a umlel, ale k užívání bych je nedoporučil. Vypadají, jako by zdrhli ze stránek učebnice o psychopatii.
      J.

      Vymazat
  25. Jistě si z Jáchyma (hozeného do stroje) pamatujete onu větu.
    Neber úplatky, neber úplatky - nebo se zblázníš !

    Dneska se čovek zblázní na rozdíl od stádia rozvinutého socialismu úplně zadarmo - stačí jen začít nedopatřením přemýšlet.

    Naštěstí se většina lidí této fatální chyby nedopouští a místo toho buď čumí na ČT, nebo tam dokonce pracuje.
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  26. To: Anna
    Také zdravím a ráda Vás uvidím co nejčastěji. Že byste nás třeba zkusila informovat, co nového na zahradě i u pejsků? Každý den určitě něco.

    To: Viola
    Díky za číselné vysvětlení, hrátky s čísílky si ponechám až na dlouhé zimní večery. A když se mi některá nebudou líbit, najdu si kombinace jiné.

    To: Josef Kopíček a JAHA
    Co tak zanechat vzájemného škorpení a mírumilovně se tu míjet?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Až přestane se svými urážkami a provokacemi. Do té doby JAHA Harčarika budu patřičně komentovat.

      Vymazat
    2. Jak myslíte - tak si vzájemně čiňte radosti dál. Nic proti ničemu.

      To: Ládik!!!
      Ať Vy ani Tretra nezmoknete. My v divadle určitě ne, možná ještě stihneme v rámci Olomoucké muzejní noci strčit nos nemuzejně do Českého rozhlasu.
      Sigmu mám vyreklamovanou, fungl novou. Třeba vydrží krokoměrovat déle nežli ta ježíšková.

      Vymazat
    3. Ad: Baba Jaga

      Alias kopicek (a jeho cca 10 predoslych nickov) takto nadava uz roky. Jednoducho, ako som napisal vyssie anonymnemu anonymnemu. Neve poznatky nielenze necita, nestuduje, ale kto ich uvedie (v priestore diskuterov ACZ a teraz tu), na toho jednoducho nadava. Najjednoduhsie riesenie. Takze - ja s nim spor nemam, akurat neuvadzam jeho prave meno a priezvisko, ako sa on snazi uz roky nasjt a napisat spravne to moje. Pritom - ja som ho nijako netajil, lebo som pisal na ACZ blogy:-))).

      Takze - jeho vypady ad hominem si jednoducho, tak ako ja, nevsimajte. Skor ho polutujte.

      Vymazat
    4. Este jednu vec, ktoru neustale opakuju taki ako on. Zaobera sa nou nejaky casopis, na ktory som nahodou natrafil. Zaiste to bude nejaky nacisticky, fasisticky, sovinisticky...

      Neviem, nepoznam. Iba som si vsimol, ako sa vysporiadal s anonymnou pisatelkou ohladom 360 tis. desatrocia uvadzanymi ceskymi obetami protektoriatu. To len teraz bude asi penit! Je to tam pekne, postupne a logicky popisane. No, ale, urcite to pisali nejaki nepriatelia, to som si isty...:-).

      http://nassmer.blogspot.sk/2009/05/ceske-obeti-versus-ceskoslovenske-obeti.html

      Vymazat
  27. Ak by sa nahodou niekto z VAS, alebo vasich znamych "nachomytl" na Slovensku, v Tatrach, ci okoli, vrelo odporucam zaujimave podujatie pri Spisskom hrade a na Spisskej kapitule. Jedinecna ukazka donedavna neznamych veci ohladom kaplniek v okoli. Viac:

    http://www.osvetasnv.sk/spissky-jeruzalem-2016.a672.html

    http://slovakia.travel/spissky-jeruzalem

    http://www.terraincognita.sk/sk/spissky_jeruzalem

    http://www.cestaplus.sk/cestaplus/clanok/spissky-jeruzalem-2016

    Prajem krasny zazitok!!!

    OdpovědětVymazat
  28. řešení je jenom jedno ... k moci se musí dostat schopný charismatický člověk s okruhem kolem 30-ti loajálních stoupenců , jenž postupně soustředí klíčové rozhodování pod svoji pravomoc - silný prezidentský systém ...
    veškeré rozhodnutí , zákony atd. by měli pouze jediný mantinel - zájmy českého národního státu ...
    jde o to najít mezi špičkami silových složek jakou je armáda a tajná služba vlastence co do toho půjdou ...

    současnou svoloč odsoudit dle platných zákonů typu vlastizrada a všeobecné ohrožení jako je nehlídaní státní hranice , zatahování republiky do mezinárodních konfliktů , popírání a podpora ekonomické kriminality ...

    sračky s referendama jsou bezpředmětné , je to oboustranná sekera a demokrati se jich sice právem obávají , ale na druhou stranu vedou k fatálnímu rozdělení již tak nefunkční společnosti ...
    představa že by převažující část veřejnosti - tedy neinformovaný lidi jenž se zajímají o veřejné dění do vzdálenosti své šrajtofle , měli něco rozhodovat s celonárodním dopadem je naprosto děsivá ...

    v historii pozvedl nebo zachránil národ nebo zem pouze rozhodnutí a síla jednotlivce od něhož se odvíjelo vše ostatní , nikoliv opačně ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neviem, na co reagujete, ale s mnohym suhlasim. Podobne funguje, ak si postudujete historiu vzniku sucasnej politickej, hospodarskej, socialnej, ekonomickej...reality, Singapur.

      Tam si bez trestu ani len neodplujete na ulici. A je to pritom tzv. parlamentna demokracia.

      Uz som raz DAVAL TU informaciu, kde sa mozno docitat a poucit. Bolo to z jednej diplomovej prace po slovensky. Teraz Vam dam cesky zdroj.

      file:///C:/Users/admlocal.win7image.000/Downloads/MV1998-3%20Kub%C3%A1t.pdf

      Keby sa aspon nieco uplatnilo u nas (v Cesku i Slovensku), mohla by vzniknut FUNKCNA!!! federacia, ci konfederacia (co odmietali vsetci ceski politicki predstavitelia!!!) v tomto dolezitom stredoeuropskom priestore. Ale to by museli niektore kopirovacie stroje a dalsi predpotopni skopickovia zabudnut na svoj cesky sovinizmus, nacionalizmus, pocit nadradenosti... a pracovat pre nasu, verim, ze SKVELU!!! SPOLOCNU buducnost.

      Podla reakcii 99,99% diskuterov ACZ, ci NORY je to ale vzdialena utopia. Skoda. MY SME PRIPRAVENI!!!:-))).

      Ide o vela, ked nie o VSETKO.


      Uvidime, ako sa zachova Cesko. My sme odhodlani bojovat.

      Vymazat
    2. Federovat se Slováky - proč ne.
      Ale bohužel je Slovensko stále ještě promořeno Jahy.No a mít tady kromě tureckých islámskostátníků a nacistů z Ukrajiny ještě Jahy - to je už fakt moc.
      Nehledě na to, že i českých pošuků máme nadnormativní zásoby a klidně bychom je mohli exportovat - na Slovensko ale ne, to bych bratrům neudělal, s jahy by vytvořili nadkritické množství a dopadlo by to jak v Hitrošimě.

      Vymazat
    3. Mírumilovně se tu míjet s JAHou by od něj předpokládalo, že se nebude snažit o překrucování historie staré 71 let a omluví se za svou fašistickou minulost Slovenska a možná i současnost u něj konkrétně.
      Znamenalo by to, že nebude chtít uctívat oběti na fašistické straně, tedy on ať si klade věnce kam chce, ale ať to nechce po nás.
      Chci to tak přesně jak to chce Urban, kterého on JAHa tak s oblibou a ještě v květnu - měsíci lásky tu adoruje.
      Ježíši!!!, kdybych toho JAHu někdy nedej Bože snad slyšela na jeho kázni ať se mi neudělá špatně.:-)

      Vymazat
    4. nakoplo mě zase profesorovo povzdychnutí v čase 15:11 ...
      jinak nechápu kde berete hlášky o jakémsi šovinismu na mou osobu , případně na zasloužilé krtky typu profesora , pokud něco takovýho padá vždy je to reakce na vaše pofidérní vstupy ... a vždy je to v rovině ironické , humorné a transparentní ... na rozdíl od vás jak se tu v tomto smyslu neustále prezentujete ...
      jinými slovy , já si dělám blázny vy to svoje myslíte vážně ...

      Vymazat
    5. Violo,
      podle mě ten člověk není psychicky normální. Číst jeho výplody je sebetrýznění naprosto zbytečné, on chce jen manipulovat.

      Vymazat
  29. Klára Samková: Muslimové, míříte k záhubě. Zavrhnou vás jako odpad

    Projev advokátky Kláry Samkové na konferenci v Poslanecké sněmovně 18.5.2016

    "Vážení přítomní,
    děkuji za pozvání a za možnost vystoupit zde. Dnešní setkání má pomoci zodpovědět na otázku, zda se máme bát islámu. Na otázku dávám přímou odpověď: islámu se rozhodně bát nemáme. Máme s ním naložit stejným způsobem, jak evropská civilizace dosud úspěšně naložila se všemi totalitárními a nelidskými režimy, se kterými byla nucena se za svou více než dvoutisíciletou historii potýkat. Totiž proti islámu bojovat, zvítězit, jednou provždy zamezit v jeho šíření a stejně jako u dřívějších zrůdných ideologií, samotnou existenci islámu prohlásit za zločinnou a odporující lidské přirozenosti, svobodě a zejména lidské důstojnosti.

    Neboť právě takovým, totiž odporujícím lidské přirozenosti, svobodě a lidské důstojnosti islám je.

    Je stejný, jako byl nacismus, fašismus, komunismus. Je takovým přes to, že se skrývá za náboženství, ačkoliv ve skutečnosti je především státní zločinnou a zločineckou ideologií a nereformovatelným systémem vládnutí.

    Za náboženství se islám skrývá ze dvou důvodů. Prvním je historický vznik islámu, který nedovoloval jinou formu ideologické prezentace, než právě náboženství. Ani ve starověkém Řecku nebylo dovoleno tvořit filosofické konstrukty nezávislé na státním náboženství, o čemž by mohl Sokrates vyprávět. Tím méně by pak bylo možné stvořit myšlenkové paradigma jiného než náboženského charakteru v sedmém století našeho letopočtu, na samém okraji tehdejšího civilizovaného světa.

    Druhým důvodem, proč se dnes islám skrývá za masku náboženství, je jeho permanentní vědomé a cílené zneužívání euroamerického právního systému a hodnot, ke kterým civilizace, postavené původně na křesťansko-židovských základech, dospěly. Není nic lepšího a účinnějšího, než zneužívat hodnotového systému svého nepřítele, když zároveň tento systém sám nesdílím. A přesně takto se chová islám. Dovolává se ochrany podle našich tradic, které tímto zneužívá, aniž by byl ochoten k recipročnímu jednání. Na naše tradice spoléhá, jich se dovolává a za zády se nám i našemu hodnotovému systému směje." atd.

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/Klara-Samkova-Muslimove-mirite-k-zahube-Zavrhnou-vas-jako-odpad-436274

    Jednání kvůli jejímu proslovu opustil turecký velvyslanec. Což poslanec Ivan Gabal ohodnotil tak, jestli máme zapotřebí podrážet nohy unijním vyjednávačům, a že si tím i můžeme koledovat o odvetu islamistů. - - Bez komentáře.

    OdpovědětVymazat
  30. A na dlhu dobu uz posledna uvaha.

    Viete si predstavit, ze niekto nie je schopny POCTIVO HISTORICKY!!!, CASOVO!!! ohodnotit cloveka, ktory sa ZLAKOL ZODPOVEDNOSTI!, USIEL na kludne miesto, ABDIKOVAL DOBROVOLNE na post prezidenta republiky, NECHAL cesky narod na pospas Nemcom, prezil v POKOJI!!!, dokonca zapletenim sa so Stalinom zapredal cesky narod sovietom, po tom, co bola situacia JASNA!!! mal tu drzost sa vratit do cela statu nelegitimne, opatovne sa dat prehlasit nelegitimnymi organmi za prezidenta celej CSR, PRENASLEDOVAT vsetkych, ktori vedeli o jeho pochybeniach od roku 1917, sovinisticky suhlasit s masakrami na nemeckom a slovenskom obyvatelstve, prijat diktat Moskvy o usporiadani noveho povojnoveho Cesko- Slovenska (v jeho ponimani Ceskoslovenska)?

    Neviete si predstavit?

    Nuz, to su vsetci, ktori z takehoto cloveka dodnes robia hrdinu:-))):


    A viete si predstavit cloveka, ktoreho jasny a NIKYM nespochybnovany vladca vtedajsieho sveta zavola IHNED!!! (precitajte si depesu!!!) predstavitela Slovenska na pohovor. A tam mu povie, za pritomnosti diplomatov. Bud IHNED!!! vyhlasite Slovensky stat, alebo Slovensko rozdelim medzi Polsko a Madarsko. A Tento clovek, z oci do oci Hitlerovi povedal NIE!!! Nemam na to pravo, ani mandat a NEUROBIM TO!!! Prednesiem to slovenskemu snemu!!!

    Viete si predstavit aspon JEDNEHO CESKEHO politika, ktory by OSOBNE??? Hitlerovi zoci voci by nieco take POVEDAL??? Kto? Benes:-)))???

    Po navrate domov NEPREHLASIL a NEVYHLASIL Slovensky stat, ale predniesol snemu spravu o jednani s Hitlerom. Samozrejme, Benes a zbytok uslych do Londyna o vsetkom vedeli. A urgovali, aby sa Slovaci neopovazili vyhlasit Slovensky stat (vyhrazal sa z pohodicky z Londyna!!!).

    Snem nakoniec rozhodol (NIE TISO!!!, to vie kazdy amater historik!!!), o vyhlaseni statu vzhladom na okolnisti, ze ked tak neurobi, Nemci uz boli pripraveni na hraniciach vpadnut na uzemie Slovenska a suhlasit s poziadavkami Madarska a Polska na uzemie Slovenska. Ked slovensky snem suhlasil, niektori svedkovia tvrdili, ze preto, ze Benesa neposluchol, ten povedal - za toto bude visiet.

    Co aj dosiahol.

    Tiso o tom, samozrejme, vedel.

    Takze, pytam sa. (Neriesim teraz dalsie Tisove kroky, arizaciu...!!!)

    Kto z tych dvoch (ked jeden sa skryval v Londyne a neskor sa sk...vil so Stalinom) a druhy, napriek tomu, ze vedel, ze ked sa Benes dostane spat, odvisne, plnil funkciu, ktoru ani nechcel (i Zidia ho v jednom obdobi, ked chcel abdikovat, ziadali, aby zostal, aby sa k moci nedostali skutocni nacisti - Tuka, Mach...) bol skutocnym predstavitelom NARODA a o NAROD, nie o svoje POHODLIE sa staral a narodu obetoval VSETKO, i zivot???

    Opakujem, nebavim sa o Tisovych dalsich cinoch. Mal odist, aj ked ho Zidia prosili, aby zostal!!!. Moci by sa ujali extremisti, Tuka, Mach...on by bol davno z obliga. Nemyslel na seba, rezignoval, podriadil sa nakoniec nemeckej okupacne sprave (po vypuknuti SNP) a VTEDY HRUBO POCHYBIL.

    Ja som ale tu dal uvahu o tom, kto bol CHARAKTER v tych najhorsich casoch a staral sa o svoj narod a kto bol...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak vy se neomluvíte JAHo!!!

      Vymazat
    2. A přečtěte si JAHO tohle
      http://www.fronta.cz/dokument/edvard-benes-posledni-rozhlasovy-projev-5-rijna-1938

      Vymazat
    3. to je přesně ono ... vy tu dokola řešíte věci jenž jsou už pryč , nepochybuju že část slovenské společnosti , jak velká nevím , takto v té době nebo ještě teď uvažuje nebo uvažovala ale je to jenom výseč pohledu na věc valící se koule osudu , určitá verze pravdy ...

      máte samostatnost jako my , tak si to vyřešte u sebe a nedávejte to pořád jako vklad do budoucna , už dávno jde o něco jiného ...

      Vymazat
    4. A za co ba som sa mal "omluvit" ???

      Co tak Vy, ktora ste odvlecenych ludi z vychodneho Slovenska do gulagov, so suhlasom Benesa nezvali "spolupracujucich s fasistami"??? To moze napisat iba HAJZEL. A Vy chcete, aby som za ospravedlnoval??? Za co ??? Ze ich odvliekli bez sudov? Bez VINY??? So suhlasom Vasho milovaneho Benesda, ktory bol par kilometrov od nepravosti??? Ktory sa, doslova TESIL!!!, ze to boli Slovaci, lebo este vtedy NEVEDEL!!!, ci sa mu podari dostat do jeho svinskych ruk Tisa, tak sa "vyřadil" na obycajnych ludoch???

      Za to sa mam Vam, za jedneho z nejnecharakternych ludi z dejin Europy za poslednych 150 rokov???

      Budte si si ista - NIKDY a NIKDE.

      Aj keby ma dal obesit ako Tisa.

      Za co sa mam osprevedlit. Mozete uviest konkretne???

      Lebo za Benesove SVINSTVA pri odvleceni nevinnych obcanov Slovenska, za jeho svinstva pri podnecovani vrazdenia Nemcov...(co sa ospravedlnili a urobili i Rusi po smrti masoveho vraha Stalina, ked sa ospravedlnili po tom, co Chrustov odtajnil dokumenty!!!) sa DOTERAZ!!! NIKTO z ceskych predstavitelov (ako naslednikov Benesa) NEOSPRAVEDLNIL.

      Co, zasa chcete strielat miminka za to, ze MOZNO!!! ich otec, matka, VOLILI inu stranu a NIE BENESA??? Zabijete ich za to???? Lebo vyzera to takto, ze ano, ze suhlasite, ze nejaky Nemec nevolil Benesa, tak ich treba vsetkych postrielat. Nakoniec. Zakon na ospravedlie podobnych VRAHOV Benes vydal, takze, vsetko o.k.

      Vymazat
    5. Jste úplně pomýlený a neumíte číst. O jakých miminkách to hutoríte. Já jsem vám psala ať se aspoň na chvíli představíte v roli mladého českého muže, kterému na konci války, po vyhlášení míru utíkající Němečtí vojáci zabili jen tak těhotnou ženu a vy jste si odplivl ale nějak jste nenaznačil nad čím, či nad sebou, to asi ano.
      Jste ten, který se snaží za každou cenu rozdělovat a jak se mu říká, vy byste to měl vědět - no přece ďábel a to jste vy.

      Vymazat
  31. Tohle je taky síla!

    Štěpán Kotrba doplňuje Topolánka: CIA nemá v Praze cedulku na dveřích

    20. 5. 2016 13:01
    ROZHOVOR
    Bývalý premiér Mirek Topolánek ohromil svým prohlášením v rozhlasové debatě, že českou politiku, ale dokonce i soudy, aktivně ovlivňuje americká rozvědka CIA.

    Tvrzení, že CIA ovlivňuje českou justici, má podle něj reálný základ. „Není to jen spekulace,“ ujistil předseda vlády z let 2006–2009. ParlamentníListy.cz na základě jeho slov vyzpovídaly publicistu Štěpána Kotrbu, který se otázkám světové politiky věnuje dlouhodobě....

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Stepan-Kotrba-doplnuje-Topolanka-CIA-nema-v-Praze-cedulku-na-dverich-436521

    OdpovědětVymazat
  32. Kurňa!

    Zabudol som dat zakladnu otazku.

    KTO bol teda narodovec a kto sa staral iba o svoj osud?

    Kto sluzil SVOJMU narodu a kto sebe?

    Vysledok, kto z toho co mal, co robil, by nemal byt tak tazky na rozhodovanie, nie?

    OdpovědětVymazat
  33. a hele , na americké vysílačce je kakaový tvarůžek s jakýmsi vohráblem pro pomoc uprchlíkům ...
    nutno říci že roste do krásy , pleť pevná a co se týče hrudníku , tak od té doby co jsem jí asi půl roku neviděl jaksi zmohutněla ... zděndabé musí bejt značně nesvůj , možná že si to i zakázal v tuhle dobu čučet , bylo by to nebezpečné ... :-)
    barborku jsem neviděl ani napamatuji ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-)))
      Ten hrudník je pušapka....

      Vymazat
    2. ke zděndově smůle mi něco řiká , že to bude na rozdíl od silikónové míši přírodní ...

      Vymazat
  34. Pni Viola.

    Vase uvahy, osprevedlnovania vrahov a iniciatorov vrazdenia (Benes, Svoboda.. uz som o tom pisal a nebudem sa opakovat zbytocne...), Vase SPROSTE!!! komentovanie odvlecenych s priamou ucastou Benesa (nazvali ste ich spolupracovnikmi fasistov!!!), Vasa TOTALNA neschopnost aspon sa zamysliet na faktami mi veli sa s Vami viacej jednoducho nebavit. Az si nieco precitate, co je dostupne i v Cesku, nechate si to prejst vo svojej hlave, uvazite, ze asi to, co sa Vam roky tlacilo do hlavy nemusi byt pravda, POTOM mozno budem vidiet ZMYSEL na Vas v TOMTO smere reagovat. Zatial, prepacte, ze to napisem takto natvrdo.

    Z blaznivej hlavy, blaznivy vietor fuka - madarske prislovie.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na východním Slovensku už sa hutorí po maďarsky? To přísloví na Vás padne jako dětská ´riťka na šerbeľ´.
      S těmi pomluvami nepřestanete a nepřestanete, jste prostě těžký psychotik a vypadá to, že neléčený. Ve svém životě jsem potkal málo tak hnusných lidí.

      Vymazat
    2. Jsem opět zklamaná z dalšího věřícího křesťana za kterého se považujete, vás a milovat? Vy nejste žádný bližní, nechápete že když chcete být s někým přítel, ne-li bližní, tak své chování musíte zpytovat. Vy a kázání v kostele, neuvěřitelné. Vám slovo bližní absolutně nic neříká. Ne vy, ale mi došla trpělivost s váma a můžete si psát co chcete, nebudu na vás vůbec reagovat, ovšem pokud budete provokovat se stejným tématem anebo Urbanem, tak nečekejte nic pěkného.

      Vymazat
    3. A zapamatujte si ještě, křesťan má působit pokoj, copak se po mši neříká "pokoj vám" a nepodávají si věřící ruce?
      A snad si nemyslíte, že jste Ježíš a po vzoru jeho výroku že "Nemyslete si, že jsem přišel na zem uvést pokoj; nepřišel jsem uvést pokoj, ale meč. Neboť jsem přišel postavit syna proti jeho otci, dceru proti matce, snachu proti tchyni; a ‚nepřítelem člověka bude jeho vlastní rodina‘.

      Vy jste zas proti svým nejbližším.

      Vymazat
  35. zdenekb
    Tvarožková je nějak tlustá:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. chlapci, nechte tu Barunu, nevrtejte do domácího ☺

      ...musím si ji rychle pustit, jestli máte pravdu...

      Vymazat
    2. Rozumek je smutnej. Je málo uprchlíků. Co když přijde o práci!

      Vymazat
    3. Nechte Zuzika na pokoji. Kejty i ohrudí má akorát...! Dneska bych se byl kochal, ale rozoumek je pro mě spolehlivý repelent.

      Vymazat
    4. ale že si to nese co k ní patří , určitě nosí světlé krajkové prádelko jenž má tu vlastnost , že na kakaovníku správně vyniká i to nejmenší zákoutí ...
      proto přijměte mou hlubokou účast ...

      Vymazat
  36. Dufam, ze František, ktary sa zaujima o kadekoho a kadekde, a doteraz (pomaly za tri roky!!!) nevymenoval novych chybajucich biskupov na Slovensku, si vsimne i tuto smrt (ako si nevsima smte v Syrii, a v Afrike vobec!!!).

    http://sk.radiovaticana.va/news/2016/05/20/slovensk%C3%A1_mision%C3%A1rka_veronika_rackov%C3%A1_ssps_pod%C4%BEahla_zranenia/1231209

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. že by odveta za tu prostřelenou termonukleární bioložku před tejdnem na slovači ...
      pro lazebníka nejsou slované dost dobří , mrtví v dombasu ho nezajímají natož živí ...

      Vymazat
  37. Marie mě předběhla !
    Ale když už jsem to nabral, tak to ctrlVysypu :

    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Stepan-Kotrba-doplnuje-Topolanka-CIA-nema-v-Praze-cedulku-na-dverich-436521

    Kotrba je ranař.
    Jinak - ne že by to bylo pro mne všechno zbrusu nové, ale takňák je to tu teď všechno pohromadě...

    Uložte si ten odkaz, lépe stáhněte...
    ono se pomocí něj dá pochopit mnohé, co ještě přijde.
    Vypadá to, že se nám ze Šapitó dostalo cti být prominentním pěstitelem banánů v banánové ...co to vlastně je? ani banánová republika už ne..Protektorát, obora s lovnou zvěří, vojenské cvičiště ? Prostě EU. ..Au!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máte ten běh líp trénovat!
      Depak v koupelně, lepší je za psem prostředkem frekventované silnice...

      Amíci se nám začínají odkopávat.

      Vymazat
    2. Ládik!!! dnes nachystá dvě sváteční čelovky a po setmění poběží s Boltem, ne?

      Vymazat
    3. Volt v cíli, já ještě ne...
      http://www.imgup.cz/image/TM4

      Vymazat
    4. Ale musel prozkoumat před závodem trať a zapamatovat si směr:
      http://www.imgup.cz/image/TMJ

      Vymazat
    5. V cíli na něco ukazoval:
      http://www.imgup.cz/image/TMf

      Vymazat
  38. Ján Harčarik pod nickem JAHA zde propaguje činnost a dílo českého neonacisty Lukáše Beera a opět jako obvykle "objektivně" zdůrazňuje českou lokalizaci zdroje. Cudně však zamlčuje duchovní spřízněnost s neonacismem zmíněného publicisty.
    Více o veřejnosti vcelku neznámém pisálkovi se lez dočíst na Neviditelném psu:
    http://neviditelnypes.lidovky.cz/kniha-hitler-autenticky-a-nefalsovany-dxv-/p_spolecnost.aspx?c=A130729_221518_p_spolecnost_wag
    Slovenský šovinista + český neonacista = kompatibilní kombinace

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nic nezamlcujem, ani cudne. Napisal som jasne, ze autora, ani blog nepoznam, ale ze sa zaiste najde niekto, kto ho oznaci za fasistu, nacistu...

      Len keby ste cital, co pisem poriadne a nepreskakoval slova.

      Ze ste nam tu dal link na parlamentne listy (aj ked si o nich mozeme mysliet kadeco, ze, predtym boli dobre blisty...) a odhalil tak toho zlorada, to sme radi.

      Znamena to, ze kedze to povedal (napisal) on, tak v jeho podani 2x2 nie su 4?

      A ked to povie niekto pochvaleny PL, tak vtedy 2x2 su 4?

      Fajn, chapem Vase myslienkove pochody, preto ma ani neudivuje Vas prekvapivy zaver vyjadreny vo Vasej skutocne objavnej synteze - "...zde propaguje činnost a dílo českého neonacisty Lukáše Beera..."

      :-).

      Vymazat
  39. sem málem spálil kvůli částečnému zatmění z kakaovníku maso ve vodě , kuchyň plná páry a po odkrytí pukličky se voda vyvařila na velikost 1 cm vodního sloupce a maso naskládané na sobě jak krokodýlové v okavangu , zkouším guláš z vitany ale nic moc ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. papiňáku se bojim ... jako parchant jsem ho viděl jednou vylítnout do vzduchu , od té doby odpočívá zandanej v nejvyšším patře kuchyňské linky a oboum je nám dobře ...

      Vymazat
  40. Naše Boltka má od Bolta čárku. Už měl její tužku, když ji žduchli. Selfíčko s boltem vůbec nevyšlo.
    http://www.imgup.cz/image/TYU
    Ale jinak prádní odpoledne, za oštěpářským sektorem. Házel tam nějaký mistr světa z egypta, takový mamut, muslim. Posledním svým pokusem vedl (cca 84,8m), potlesk nic moc. Zbýval už jenom němec na "R" - takovou vřavu asi nezažil, to bylo peklo. Švihnul tím klackem 87,5m a vyhrál!!! Ještě po mítinku se klaněl k tribunám a zvedal palce.
    Z našich nejlepší sasínek na 1500, bude maturovat. Z předposledního místa se prodral mezi známými borci a na pásce vyhrál! A skromný kluk. "Jaké máte plány do budoucna?" "Za týden maturuju". Osobák zlepšil o 5 vteřin. Jen ať nejede do ryja, ať se mu něco nestane.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 87,5 je nejlepší letošní světový výkon. V prace by vrhnul prd.

      Vymazat
    2. psali o deset, ale fakt šikovnej kluk. Jen nemám čas sledovat, moc práce...

      Vymazat
  41. Natočili mě dneska na YT, v čase 0:28 vlevo nahoře, řada 21, sedalo 4.
    https://www.youtube.com/watch?v=pzxU8-z6iHI

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidím! Piha za pravým uchem, nelze přehlídnout.

      Ládik nadopován adrenalinem z pretěků usne až nad ránem, já to balím. Dobrou.

      Vymazat
    2. Adrenalin byl včera. Nerad jezdím po dálnici, tak jsem to z čech bral šouskama, systém rallye. V jedné mírné pravé (s horizontem, cca 110/4) proti mě blázen, řezal to. Ostrá brzda, pravá strana mimo asfalt, málem škarpa ... on s tím škubl na poslední chvíli na svoje, v zrcátku jsem viděl jeho bok napříč cesty a zmizel za horizontem. Váhal jsem asi vteřinu a přidal jsem. Ostravsky "chuj s nim". Vrah. Za minutu jela jeho směrem 2 auta, tak mu dobrodinci jistě helfli.

      Vymazat
    3. Nejhorší je srážka s blbcem. Platí od doby, kdy má homo sapiens mozek.
      To říkám furt dceři, vlastně už oběma. Není důležitý, jak jezdíš ty, ale kdo jede proti tobě a jak zareaguješ. Amen, mámo. Uznávaj to. Tak dobrou :)

      Vymazat
  42. Tužka napíše,... pro Ládík!!!,...který zážitek se zdá lepší,...hudební,...nebo sportovní,....lze porovnat, když jsou tak blízko sebe.

    Dá se to vůbec porovnat,...kdyby byla jen jedna možnost v budoucnu, čemu dát přednost,...tomu hudebnímu, nebo tomu sportovnímu.

    Vyzvídám, žééé,...to já ráda,....srovnávám pak se svými pocity.

    Vaše berušky přináší obojí.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Měl jsem stejnou myšlenku. Dlouhodobě zalezlý v noře a najednou na světle. Dneska na stadionu mě napadlo: kdyby tady pustili na plné pecky Bachovu fugu. Považuji oba zážitky za silné. Ale ze všeho to NEJ byla čokoládová tretra, ty malé děcka, s jakou vervou se derou kupředu. Pro ně to musel být zážitek na velkém stadionu, kamery, obrazovky, záznamy, tolik lidí.
      V hloubi duše mi ale budou znít varhany a Kolářův zápal. Než jsem ho viděl (a prohodil pár zdvořilostí), myslel jsem, že to hrají 2 lidi nebo že ten člověk má 2 hlavy. U sportovců jde výkon z velké části natrénovat. U Bacha ne. O rozdílu mezi ním a mimoni jsem psal dříve.

      Vymazat
  43. Nechci pana JAHA urazit, jen jsem si vzpomněl na svoji ZVS v Chebu u těch Psích Hlav. Byl tam v "přijímači" jeden Východňár. A ten si neustále prozpěvoval:
    Nic krajšieho povim vám
    v celom svetě něpoznám
    splni radost moju
    keď zaveli k boju
    súdruh kapitan
    Pierre
    P.S. Své zkušenosti s "vyhnanci" jsem už tady někde ventiloval. No, přežil jsem to.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U nás byl východňár furťák, velitel roty, nadporučík (bez postupu, spadla mu raketa z rampy). Ten mě dokázal vždy vytočit a pak mě uklidňoval slovy: "kľúd, špagát".

      Vymazat
    2. I ja som robil faktickeho velitela roty (tankovej), lebo lampasak, ten prakticky sedel v kancli a nasaval, vacsinou rum. Bol inej narodnosti ako ja:-).

      S blbeckami inej narodnosti nez je moja som sa tiez stretol. V Stribre, kde som bol, tam totiz boli skoro vsetci velitelia, ktori boli potrestani za nieco a preveleni. Tak napr. sme tam mali totalneho blazna velitela praporu, ktoreho zdegradovali v Plzni na nadporucika a prevelili do Stribra. Alebo napr. sef technickej skupiny, kpt. Šimice...

      Ale problemy boli i s posadkou, a to vacsinou s vychodnarmi:-).

      Vymazat
  44. Nahlédl jsem na Křik dolaru českého pod dukou. .... Ani duchovní útěcha přece nemůže být zadarmo. I kněz musí mít z čeho dýchat. Je jen otázkou, proč se nejlépe dýchá v katedrále.

    OdpovědětVymazat
  45. Vypustím holuba míru
    kdoví, kde udělá díru.
    Pod dukou, pod dukou
    kohosi na kříž přitlukou.

    OdpovědětVymazat
  46. Dobří holubi se vracejí
    staré stromy se kácejí
    na díry lepí se záplata
    říkal emiliano zapata.

    OdpovědětVymazat
  47. Brouzdám se v Knize knih
    není to dědičný hřích?
    Čtivá je Kniha Kazatel
    začínám v ní být badatel
    dyť tam jsou všecky věci
    nemusím tápat přeci.
    Hned vedle Kniha Přísloví
    na otázky mi odpoví.
    Proč se tak životem babrám?
    Proč nedám vzduchu žábrám?
    Chce to jen duchovní vzpruhu
    abych se netočil v kruhu.

    OdpovědětVymazat
  48. Ten Johann musel být šílený
    takové chvění vznešený;
    kde se to v něm jenom bralo
    ...... rači nebudu, nechci prozrazovat.

    OdpovědětVymazat
  49. Mamula v hrobě jásá
    jaká to na světě krása!
    Ladik nejde na golgotu
    rači má pracovní sobotu.
    Nežehlí roucha Eviny
    bo musí plnit termíny.

    OdpovědětVymazat
  50. JSEM OPILÝ ROHLÍKEM!
    http://domaci.ihned.cz/c1-65300400-tokuv-poradce-si-mesicne-vydela-180-tisic-korun-ma-tak-na-vyplatni-pasce-tri-krat-vic-nez-jini-poradci

    Expert českého ministerstva Rohlík dopravy na dopravu kosmickou má větší plat než ministr!

    (Spousta lidí se diví, ale zapomínají, že kosmos je větší než česká republika.)
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  51. To: Ládik!!!
    U Hnízdila, co se snažil nevím o co, se nezapojíte, když jste včera mimořádně fyzicky disponovaného Bolta viděl "na vlastní oko"?
    Ty penízky, co jeho start stojí, by při sportu pomohly hodně mladým. I když - běhání je vlastně velmi levný sport, téměř zadarmo.
    Na další varhanní či jiný koncert se doufám vydáte brzičko - nebo alespoň na YT.

    Já k zamyšlení přičiním závěr Shakespearovy Bouře:
    "Když odpustíte mi, já vím, že zbavíte se vlastních vin."
    (Ale nebylo to představení, na které bych musela znovu.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebyl jsem tam kvůli Bolta, ale kvůli Boltky. Bolt je vzorem dětí. Pracuje tím, k čemu má předpoklady. Když děti objeví, že jeho předpoklady nemají, budou dělat něco jiného, co je bude bavit a zároveň jim zajistí existenci. Hlediště je od slova hledět, ale musí být na co. Jinak by tam nikdo neseděl a ještě za to platil.

      Vymazat
    2. Ad: Baba Jaga
      Vyborna a trefna myslienka od Shakespeara.

      P. S. Nepacilo sa Vam podanie, ci vseobecne tato jeho hra?

      Vymazat
  52. Dobré ráno všem,
    k blogu p. Hnízdila se mi chce něco poznamenat, jen tak na okraj.

    Už mně zase někdo připomíná, jak se mám chovat.
    „Běžce Bolta vítáme jako symbol západní civilizace, ztělesňující její touhu po stále větší rychlosti, stále větších výdělcích. Přitahuje média, sponzory, sázkové a reklamní agentury…“

    Asi došlo k omylu. Nikdy mě ani nenapadlo mít stále víc, zvyšovat svůj zisk, rychlost, rozpínavost.. člověk vždycky chtěl jen uživit sebe a svou rodinu nějakou poctivou a sebeuspokojující prací, nebýt nikomu na obtíž, moci se postarat o rodiče ve stáří… většině lidí snad už dochází, že cíl není v tom, mít stále více, ale zachovat se při nějaké standardní kvalitě života, kterou si přeju a o niž se mohu zasloužit a zasloužím. Rozpínavost, expanze je možná vlastní některým podnikatelům, ale není to cesta do pekel? Pro ně, nebo pro zbytek světa? Zdroje nejsou nekonečné a lidí přibývá. Pan Hnízdil to vidí jinak?

    Proto nesouhlasím ani s postojem k běžencům. Když pominu, že mnoho, zřejmě většina, jich neutíká před válkou, ale hlavně za ekonomickým blahobytem, tak je tu ještě jedna věc, která jde přímo proti „cíli západní civilizace“: tito lidé nechtějí většinou pracovat, nejsou na to zvyklí a jak dokazují četné statistiky, nezapojují se v zemích, kam přicházejí, do pracovního procesu. Ačkoli – pokusy nastolit u nich demokracii přece dávno a opakovaně proběhly, tudíž včetně snahy naučit je pracovat v podnikatelském prostředí. A nic! Proč by se to najednou měli chtít jít učit na severní polokouli?
    Zatímco Bolt si své výsledky tvrdě zasloužil a vymakal.
    P.S. Do včerejška jsem věděla jen, že je to nějaký sportovec. Tak že by mě až tolik jeho jméno přitahovalo a šílela jsem po jeho slávě… zase silně přehnaná premisa. Autor rád působí na city.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hnízdil mi odešel do nekonečné dáli. Jako neznámý mě zaujal, ale pro mě je teď odhalen a nic nového mi nepřinese. Možná dělám chybu - moji chybu - a ta mi vyhovuje.

      Vymazat
    2. gaia tamtéž: "po druhém děcku za každé další pokuta" ☺☺☺

      Vymazat
    3. Celý je to jenom pro srandu králíkům.

      Vymazat
    4. Ad: Marie

      Suhlasim s Vami. Veta, ktoru ste citovala je presne ta hlupost, ktora sa nam vtlaca do hlav. Viac, lepsie, ...

      Uz len ta posadnutost rastom, porovnavanim HDP, zisku, vyroby, spotreby...
      A tak by sa ziadalo zastavenie toho sialeneho kruhu...

      Vymazat
    5. JAHA

      ... a proto se tu všem chlubíte výší svého důchodového příjmu?
      Hanbou bych se propadla, chlubit se něčím takovým.

      Vymazat
    6. marie,vám ten jahovo důchod nějak leží v hlavě....

      Vymazat
    7. :-))

      I ne, jen mě nenapadlo nic jiného, co by pochopil.

      Vymazat
    8. Ja som sa "nechlubil". Precitajte si moju repliku. Pokial ste ju nepochopila - Vas problem.

      Parafrazoval som nazov relacie vysielanej na CT, kde Srstka (potom to uvadzala Kubisova) celkom smiesnym sposobom, pokial si spominate, ponukal zatulanych, ci predtym tyranych psikov.

      Myslel som, ze tato parafraza nie je tak tazka na pochopenie. Ale vidim, ze ano. Zasa som mudrejsi. Budem musiet davat k textom este vysvetlujuce komentare:-).

      Vymazat
    9. A este - preco by som sa mal prepadnut hanbou? Vtedy, kedy som to pisal mi prislo oznamenie zo Socialnej poistovne. Tolko mi vypocitali za roky mojej prace. Ako to suvisi s tym, ze som odporca konzumizmu, vtlkania mantry rastu, atd.?

      Vymazat
    10. JAHA -
      gentleman o penězích nemluví. Ani když je nemá, ani když je má. Peníze nejsou téma rozhovorů na veřejnosti, jenom doma.

      Vymazat
    11. No vidite, Ladik!!!u. O vyske mojej penzie (pribliznej) viete akurat vy tu v nore a nikto viac, ani v rodine, ani priatelia, ani zamestnanci. A vy v nore len preto, ze prave v ten den som cital nejake pribehy o tom, aka je dnesna zenska mladez uz skazena (za peniazmi i so storocnym na voziku), ze som dostal vymer prave v tento den a ze ma napadol nazov serialu so Srstkom - Chcete mně.

      Samozrejme, gentlemanovi by sa take nic prihodit nemohlo, jasne.

      Vymazat
    12. Vlastně taky jsem tu jako doma...

      Vymazat
  53. Vdaka Ládik!!!ovi za upozornenie na blog Duku. Velmi dobra ukazka v diskusii, ako nie a nie niekto nieco pochopit, ci vyhodit si z hlavy, ked mu to tam uz niekto natlacil za komunizmu, ci nedavno pri vyjednavaniach - stryc josef and. comp.

    Darmo, ze uz bolo vsetko povedane, spocitane, prejadnane, premlete, krerokovane a prekompromisovane milionkrat!

    Mantra je mantra, zeli je zeli:-).

    OdpovědětVymazat
  54. Já na stepleru zase
    potím se jako prase
    v rádiu běží sport
    běží prej ňákej Bolt
    tak natahuju bolt-
    ec.

    (Tzv. semitotální Jáchymův vnitřní rým s přesahem... Pro Ládika a jiné profesionály )

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Máte pochvalu před nastoupenou krtčí jednotkou a fotografii před rozvinutou krtčí zástavou (ne srdce... před práporem). Jdete ve stopách Antonína Kábeleho, 80 let, včera běžel stovku za 12,4s. Hádám, že máte ještě dostatek času k dosažení jeho věku; překonejte Kábeleho a vytrvejte!
      http://magazin.aktualne.cz/79lety-bohem-chodim-s-dvacitkami-a-miluji-se-trikrat-denne/r~f7beea5826f411e49cb9002590604f2e/

      Vymazat
    2. z jeho textu:
      "Na mistrovství světa v Německu jsem běžel závody a měl jsem čtyřicítky horečky. Na světovém šampionátu v Brazílii jsem měl hrozné průjmy, byl jsem na kapačkách, slezl jsem z kapaček a šel rovnou na start. Před MS v Austrálii jsem celý den nespal, v letadle taky ne, a když jsme dojeli, říkali, že nemůžu jít spát, abych dorovnal ten čas, takže jsem už třetí den nespal, šel závodit a zase jsem měl dobrý čas.
      Já přežil i Černobyl. Lezl jsem zrovna po Kavkaze, bylo mi hrozně blbě, zvracel jsem, průjem jsem měl, musel jsem to záření chytit, ale vydržel jsem."

      Vymazat
  55. A druhý takový, Josef Vonášek, 77 let:

    ...." Ano, u nás, aktivních veteránů, je to zcela jiné. My se naopak těšíme, až zase oslavíme nějaké to kulaté životní jubileum. Pro nás to totiž znamená vstup do další pětileté věkové kategorie. Být nejmladší ve vyšší kategorii je velká výhoda. Je totiž větší šance na úspěch a překonávání rekordů, což je pro nás obrovská motivace. To je to, co nás žene stále dál, a důvod, proč nepřestávat s aktivní činností.

    Poslední věkovou kategorií je 100+, tak je zatím pořád o co usilovat. Můj osobní názor je, že většinou si lidé za to, jak ve stáří vypadají, mohou sami."

    OdpovědětVymazat
  56. Jáchym mě motivuje k večernímu běhu, nesmím zaostat. Vonášek začínal s desetibojem v 57; nevím, jestli jsem to v 56 neuspěchal. Virtuální soutěžení mi nevadí, ale na BKB bych soupeře nesnesl.

    OdpovědětVymazat
  57. Ne každý běženec
    nese si růženec;
    mnohý si v bedně fíků
    schovává arabskou dýku
    nebo sarecénský meč;
    evropane, breč.

    OdpovědětVymazat
  58. Proč paní Fatima
    na hlavě šaty má?
    Jenom její sáhib
    může vidět záhyb?
    Sáhibe díky ...
    za její faldíky.

    OdpovědětVymazat
  59. pro zděndubé to musela být náročná noc , možná se mu i zdálo o kakaové skvrně velikosti mexického dolaru a proto mu posílám na uklidněnou úvodní skladbu legendárního seriálu - horký vítr se šurdou šurdilovičem ...

    https://goo.gl/mQyB55

    OdpovědětVymazat
  60. "Poslední věkovou kategorií je 100+, tak je zatím pořád o co usilovat. "

    Zvítězit coby stoletý cucák těsně po stých narozeninách nad stošestadvacetiletým pastevcem by mě snad ani netěšilo ... i když oni prý dopujou kumysem.
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mužstvo pastevců 125+ je k vidění jen na mistrovství SSSR a tam nedostanete vízum.

      Vymazat
    2. běží se to kolem olšan ... k čemuž se vztahuje ještě jedna podivuhodná zpráva z nedalekého pohraničí , budoucím členem éú :

      ,, V Pákistánu kopou masové hroby pro ty, kteří teprve mají zahynout
      Hrobaři v Karáčí mají napilno. Dostali za úkol vyhloubit masové hroby pro budoucí oběti veder, která v těchto dnech sužují Pákistán. ,,

      http://goo.gl/l6Pm4X

      Vymazat
    3. Prý se dá chladit jaderným výbuchem. Pod hřibem je stín.

      Vymazat
    4. xerox -
      ti flákají i hroby. Z půl metru vyhrabe mrtvolu pes - kopou ani ne nad kolena. U nás je podle ČSN hloubka hrobu 2,0m - ne? Podle DIN nebo EN taky. To musí mít nějakou měkkou podnikovou normu. A tak úzké hroby - to přece nemůže být na lidi. To by je tam museli strkat bokem.

      Vymazat
    5. V pakistanském hrobě
      těsno bude tobě.
      Dej na sebe kámen
      bo je s tebou ámen
      vyhrabe tě pes
      zítra nebo dnes.

      Vymazat
    6. ládiku , video jasně poukazuje na fakt že už teď maj plný mrazáky až k zářivkám a bude hůř ... tudíž dělání si strejčka při zrychleném režimu v podobě dvou hrobařů neumožňuje hledět na nějaké normy ... možná že na pejsky používají nějaké finty typu polití zesnulého velbloudí močí před konečném zasypání ...
      avšak nepopírám že jako norníci by se neuživili ...

      Vymazat
    7. a co se týče banďurů , tak ty jsou zřejmě na místě přepůleni lopatou a jdou halt do dvou ďuzen , pokud možno co nejblíže k sobě aby pozůstalí zbytečně neběhali a kupovat dvojnásobné množství pohřebních propriet taky nic moc ...

      Vymazat
  61. marie20 května, 2016 18:01
    Violo,
    podle mě ten člověk není psychicky normální.

    Viola21 května, 2016 00:24
    "...no přece ďábel a to jste vy."


    Obcas sa patri dat damam za pravdu, zvlast, ked je maj, lasky cas. Tak som si na nieco spomenul.

    .....

    Si zvlášna, primitívna tvár.
    A had bez jedu.
    Nezvliekaj, prosím, svoju hadiu kožu!
    Veď ako mi vykĺzneš...

    Áno, áno, smieš.
    Vieš,
    jednostaj objavujem atómy prázdna,
    ktoré ty nevidíš...

    JAHA 1973, 74(?)

    Pokracuje to dalej, ale nepamatam si uz a cely text nemam poruke.

    OdpovědětVymazat
  62. Na boj s kozí nohou se musím pořádně soustředit.
    Dnes mě inspirovala Aktuálněcí Viola, jak Ládikovi oponovala, že i Slované se "v milionech" vrhali do domů Keltů a škodili jim... Vlastně nevím, jak to bylo. Jen bych řekla, že když přišli Slované na území, kde mezi sebou Keltové stále válčili (viz historické prameny, i dále), nedalo jim to postavit se tomu bojování (jak jinak, než dát jim do bůčku neboli na pamětnou) a začít smírně hospodařit, k čemuž měli náturu. Tak nějak to vyplývá i z tohoto textu, který doporučuji k přečtení, pokud je tu někdo tak historie neznalý jako já.

    Slované - hledání našich kořenů

    "První zmínky o našich prapředcích hovoří o podivně pevném, a přitom demokraticky vedeném společenství, které proti sobě nevede války - jako kdysi Keltové. Slované byli v první řadě zemědělci. Stejně jako jejich předchůdci Germáni a Keltové si dokázali často a rádi vyhodit z kopýtka. Slavili nejenom významné svátky svého kmene nebo rytmy roku (dožínky, slunovrat, konec zimy a podobně), ale i svatby, válečná vítězství, křtiny, a dokonce, když už dlouho žádná taková příležitost k oslavě nebyla, si prostě nějaký důvod vymysleli. Jsou dokonce zaznamenány případy, kdy naši prapředci o těchto slavnostech losovali."

    Škoda, že Evropa nepřijala tu demokracii Slovanů, mohlo to tu být o něčem jiném... A teď jdu násilím pokořit roztahovačný kmen plevele.

    http://www.czech-press.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=2156:slovane-hledani-naich-koen

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vynechte to slovíčko - demo jenž používají současní hochštapleři na všechny zaváté úspěšné civilizace aby se kryli a voblbovali a dosaďte výraz - normálně , tedy zvyklostně , svobodně a férově , je to pak skutečnější ...

      Vymazat
    2. xerox
      beze všeho, stejně už má víc špatných významů než dobrých

      Vymazat
  63. Čekali na dávku
    dostali nadávku
    mnohý i kopance
    našeho chovance.
    Jaképak cavyky
    budou žrát caciky
    kebab či pide
    vždyť jsou to lidé;
    nechtěli jelito
    sádlem podlito
    nechtěli bůček
    poslední krůček
    k českému pivu
    osmému divu
    tohoto světa..
    stačí jim věta
    "aláh je veliký"
    a mají caciky.

    OdpovědětVymazat
  64. na tomto videu byla zachycena slečna liška jenž podlehla kouzlu orientu , hned za ní vystupuje ančí nebo aljuška ...

    https://goo.gl/4u3uBN



    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vselijak, prekladanie noh ide lepsie Tvaruzkovej:-).

      Vymazat
    2. Tuto je lepsia hudba:-).

      https://www.youtube.com/watch?v=HDLLXUaqZxg&index=6&list=RDewY3r_d_B8I

      Vymazat
  65. Ládik !!!21 května, 2016 14:02

    Mužstvo pastevců 125+ je k vidění jen na mistrovství SSSR a tam nedostanete vízum.
    ***********************************
    Ládiku,
    myslím pozitivně:
    Za těch cca šedesát let, než se budu moct kvalifikovat, bude - všimněte si, prosím, mého nezdolného optimismu - naživu cca 1 000, 00nic obyvatel SNS.
    Z těch se cca 300 bude živit pastevectvím, zbytek sběračstvím a kanibalismem.

    V té době budu jedním z cca dvaceti přeživších obyvatel Evropy - díky pobytu v Noře přežiji všechno (jediným ohrožujícím elementem je Jaha, ale i ten je po důkladném oprání v Savu a vyuzení coby železná zásoba vítán).

    FAKT SI MYSLÍTE, ŽE BY POSLEDNÍ PŘEŽIVŠÍ BRATŘI GERONTI NAŠI REGISTRACI ODMÍTLI, KUMYS NENABÍDLI, MÍROVOU DÝMKOU TRAVKY NEPOHOSTILI ???
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  66. JAHA21 května, 2016 13:27
    Znamena to, ze kedze to povedal (napisal) on, tak v jeho podani 2x2 nie su 4?
    A ked to povie niekto pochvaleny PL, tak vtedy 2x2 su 4?


    Problém Vašeho demagogického lhaní, Harčariku, spočívá ve Vašem tvrzení, že 2x2=-4

    OdpovědětVymazat
  67. Abych nechtíc nerozpoutal polemiku :
    POCHOPITELNĚ jsem nikdy ani náhodou neuvažoval o JAHOVI coby zdroji energie či živin pro Krtky, tím méně pro sebe !!!
    (měl jsem na myslivýhradně bartrový obchod s eticky podřadnými národy, neovlivněnými euroatlantickými hodnotami, humanistickým pojetím Pravdy a Lásky VH Ruzyňského, tím méně pak hodnotami Jím vybrané nástupkyně Krvavé madly!
    J.

    OdpovědětVymazat
  68. Hurá! Máme nového spojence (pokud to není hoax):
    http://www.novinky.cz/domaci/404161-sobotka-sudetske-nemce-potrebujeme-jako-spojence-kvuli-rizikum-v-evrope.html
    Pierre
    Ta partaj není ani sociální, ani demokratická. Ostatně všechny partaje mají v názvu klamavou reklamu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trapně se opakuji:
      ČSSD má pouze čtyři drobné chyby:

      -Není česká
      -Není sociální
      -není demokratická
      -není to strana, nýbrž servisní organizace...v současnosti pronajatá landsmančaftem, ale třeba dá po žních turek víc.

      muezzin Lidového domu (s čerstvě přistavěným minaretem )
      by směle mohl šířit euroatlantické hodnoty Knížkalouska, pochopitelně posvěcené Erdoganem a přecedou evropského patlamentu a požehnané zasloužilou babčou Makrelou.


      Vymazat
  69. xerox:

    Mám kulturní mezeru. Horký vítr ani žádného Šurdu neznám... přesto děkuji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zítra budete vítězství přát komu, Zdenkub? Já Finům.
      Jsem docela zvědavá, co v dnešní Kroměřížské výzvě bude. Peloton - ale že si zakladatelé docela fandí. Kdo ví, kolik se jim podaří ustavit v krajích kruhů či co to nakonec bude. Neměli bychom jim pomalu předhodit kandidaturu Ládika!!!? (Že by dnes ještě běhal?)

      To: JAHA
      Byla Bouře pěkná pohádka se zajímavou výpravou i hereckými výkony. Ne ale tolik poutavá, abych ji chtěla vidět znovu. No, marně dumám, zda se mi tak s některou činohrou už stalo.
      Tohle mi dnes doputovalo:
      http://www.sme.sk/c/6843707/fotia-skvele-horiace-tatry-spissky-hrad-mraz-a-mesiac-v-jednom.html#ixzz2WrZqYIVJ



      Vymazat
    2. Řek' bych Vám, nevím sám... asi tomu lepšímu.

      Mí oblíbenci vypadli. Od útlého mládí fandím Švédsku (dokonce jsem strávil dětství - s laskavým svolením rodičů - se švédskou vlajkou na zdi pokojíčku), ale letos byli hoši s třema korunama docela marní. A to byli v týmu oba moji milí Linusové.
      Naši taky vypadli, a dnes prohráli i Rusové. Takže nevím.

      Každopádně pro mě od zítřka do září končí sport.
      Tenis ani čutaná mě nebaví.

      Vymazat
    3. Atletika nebaví? Nebo ragby? Být mladý, dělám ragby. To je správná řezničina.

      Vymazat
  70. 20,99km, kvákaly žáby, úplněk, vůně sena.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta vůně sena - to jste běžel s kosou ???
      J.
      (Jdu do koupelny běžet na stepleru.
      Ale pod vaším zušlechťujícím vlivem uvažuji o koupi orbitreku, který umožňuje i práci rukou, podobnou té sekáčské.)
      J.

      Vymazat
    2. Posekaná tráva sekačkami. 15^C, ragbyová čelenka, krátké šortky, bezvětří, ticho, lekl mě hvizd páva na střeše, stíny. Nadoraz, bez pití, všechno durch.

      Vymazat