04 května, 2016

KRTINEC č.96

212 komentářů:

  1. Ale, ale Ládíku!!!, tak vy tak - prý návštěva :-)
    Chastala jsem se pozdravit novou stránku 96 písničkou, akorát na tuto dobu

    http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/deyl-david/kveten-nebo-maj-293021

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dobrou chuť, ani se neptám co máte v tak pozdní hodinu. Kdybyste se trochu postil, nemusel byste se trápit běháním, nebo chozením.

      Vymazat
    2. Nic moc, čabajka na kolečka atd...
      Špatná zpráva.. koleno se léčí, alebolí oba kotníky a pěkně natekly - vrátila se borelka. Čeká mě měsíční česneková kúra. Běh je v loji, vytáhnu meridu.

      Vymazat
  2. opravička - chystala.

    OdpovědětVymazat
  3. vy teda jedete! Hečtyřik je ovšem událost měsíce. Májový hečtyřik!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dyť už krtám málem sám. Končím, šoupnu kapitolu z Knihy přísloví a počkám na budíka.

      Vymazat
  4. Tužka napíše pro Ládík!!!,...pomáhejte tělu pítím bylin,...Vím, že se opakuji,....

    Kopřiva,...čistí krev a lymfu.
    Pampeliška...pomáhá játrům.
    Přeslička,...dnes jsem si všimla, že u mne začíná růst,...je mírně jedovatá, tak jen asi pět cm do šálku horké vody.
    Ale, dá se použít jako obklad na ledviny, je jejich velkou pomocnicí. U pana Klána o tom píšu.
    Řebříček obecný je na všechno.
    Rudolfův pramen v Mariánských Lázních velice pomáhá čistit ledviny, bohužel, už ho nestáčí ve velkém,...tak si udělat páteksobotaneděle v Mariánkách, vzít basu lahví, a domů si načepovat Rudolfku na další tři dny a je to šest dní čističky.

    Jeden český lékař si v USA založil kliniku na čištění ledvin. Každý den kamióny Rudolfky na letiště.
    Prosperuje, dokáže pravidelným pitím zbavit ledviny písku a kamení v ledvinách. Klienti si rádi zaplatí, aby nemuseli podkudlu.

    Otok kotníků může být od ledasčeho, málo pohybu, nebo naopak, moc pohybu,...mohla bych napsat deset problémů, zfleku,...může to být ale jen dietetická zátěž z přemíry slaných potravin a sůl neodešla z těla pocením a močí,... a tak způsobila s navázáním na vodu otok dolních končetin. Den-dva s malým solením by to mohly vyřešit, pokud to je tento malý dietní úlet. Jak to neustoupí po víc dní,...možná by to chtělo dát některé tělní tekutiny do laboratoře...pokud jsem vyrozuměla z toho, co občas píšete, tak tlak si měříte. Náhlý vzestup tlaku se může projevit otokem u kotníků.....ledviny a problémy s tlakem jsou v přímé úměrnosti, zvětšuje se tlak, zvětšuje se problém v ledvinách. /a i v očích/

    U nás laboratoř funguje dobře, ani nemusíte k lékaři, dohodnete se s personálem na čase, udělají rozbor, vypíší, zda je problém, nebo ne, a je to.
    Musím tam jít, když chci obhajovat a prodloužit jednu licenci, ušetřím si čas a návštěvu u svého ošetřujícího lékaře,...kterého znám podle vidění na ulici, protože s úrazy jedu rovnou do nemocnice a ti mu to pošlou, a nebo mu to hodím do schránky, co má na dveřích.


    Jediný lék, který si občas vezmu, je acylpyrin, jinak od jara do podzimu střídám s přestávkami, den dva, tak patnáct druhů bylin.
    Dnes a zítra to je kopřiva,...v pátek nic, v sobotu, neděli a pondělí budu za králíka a dám si květy pampelišky na chleba s máslem a sýrem k snídani,..pak kouknu na záhon s bylinami, co tam povyrostlo a něco utrhnu,...a tak až do poloviny října,..přískokem vpřed.

    Přeju, aby problémy ustoupily.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem z evropské komise tupec,
    vymýšlím kokotin plný hrnec!
    Tak by se mohl představovat trotl,
    co si navlíknul na sebe eurosvetr.
    Nejdříve k vám napereme imigranty,
    sem rozstrkáme tyhle a tam tamty,
    uděláme to podle Makrely kvótami,
    saluto a srazíme po vojensku patami,
    kdo nekvokne zaplatí za kus pašalík,
    jen 250 tisíc a ani o ojro víc!
    Smutno je mi smutno milý evropane,
    tohle přece asi dobře nedopadne,
    Evropa se rozdělí na kousky nyní,
    zabijte někdo tu šílenou eurosvini!
    Ta vize byla opravdu s EU nádherná,
    společný stůl a příležitost společná,
    ovšem výhody si poněchali jen ti silní,
    chudí a malí zůstali u hostiny v předsíni,
    takhle si to ovšem představovali tehdy ti,
    co potají chtěli poslat Evropu do řiti,
    zjistěte si kdo vymyslel projekt unie,
    pak pochopíte, že to byla betlová partie,
    navedení politici Ameriky nyní tlačí na pilu,
    EU poslat down přes jejich idiotskou doktrínu,
    byl to záměr EU islamizovat a oddělit od Rusa,
    je to pravda smutná a celá a nikoliv kusá,
    blbci a naivové politici horovali pro EU spolu,
    nyní čumí, jak začínají sedět u prázdného stolu,
    tohle je jen ovšem začátek mnohem horší doby,
    na konci bude zase spálená země a samé hroby.....

    OdpovědětVymazat
  6. BBC: Nejvyšší soud Itálie povolil hladovým ukrást jídlo!

    Krádež malého množství potravin kvůli hladu, není zločin. Rozhodl o tom italský Nejvyšším odvolací soud. Paradoxně tak ukázal druhou tvář bohaté a prosperující Evropy. 4.květen 2016

    Je to strašidelný případ jako z Twainova příběhu Princ a chuďas, kdy ovšem „zločinec“ z hladu nebyl odsouzen jako ve středověku k šibenici, ale „jen“ do vězení a pokutě.

    Soudci zrušili obvinění proti ukrajinskému bezdomovci Romanu Ostrjakovovi, který byl za krádež potravin v supermarketu odsouzen k šesti měsícům vězení a pokutě 100 eur, uvedli v britské BBC.

    V roce 2011 byl Ostrjakov zadržen ochrankou jednoho ze supermarketů v Janově při pokusu ukrást dva kousky sýrů a uzenin o celkové ceně o něco více než čtyři eura, zatímco platil pouze za jedno balení tyčinek.

    Vzhledem k tomu, že bezdomovec uskutečnil krádež kvůli „okamžité a naléhavé potřebě potravin", jeho čin není trestný čin, rozhodl italský soud.

    Bída a politický zájem

    Italská média uvítala rozhodnutí soudu, a označila jej za „správný a vhodný". V novinách se objevil názor, že „právo na přežití převažuje nad vlastnickým právem", a soud „připomněl všem, že v civilizované společnosti , že nejchudší z nejchudších lidí by neměli hladovět", napsala BBC.

    Rozhodnutí Nejvyššího odvolacího soudu v Itálii je konečné a nelze se proti němu odvolat.

    (bbc.com)
    ...............

    Takže, když vás vykrade hladový chudák, a vy ho při "návštěvě" načapáte, tak byste se neměli cukat a ještě mu přilepšit a dovybavit ho uheráčkem, zlatou slivovičkou a šoupnout mu nějakou tu tisícovku na "pak".....

    Jirky Orwellů vylepšený scénář, něco jako neosocialismus v reálné praxi. Všichni máme vlastně stejné žaludky a potřeby jak říkal správně soudruh Gottwald, rozdělme se souzi mezi sebou a jen někoho určeme, kdo to bude přerozdělovat! Nejlépe nějaký zodpovědný eurosoudruh, mohl by to být u nás v Czechii třeba Jirka Džimbírů nebo souška Šabatovic!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ještě dodatek, tak trochu s legrační patinou.

      Jak jste asi zaznamenali, tak celý Západ ovládá partička od velkých financí a když se o ně budete zajímat, tak jsou to lidé v čele s partou hlavně od Rothschildů. Právě těch, co jejich předkové využili odvěké touhy po sociální rovnosti lidí, staré jako lidstvo samo a oni představte si , vymysleli svaz spravedlivých a poté to přejmenovali na komunisty. Itinerář duševna na zadání vymyslel Mardochai Levy známý spíše jako Marx (obrácené učení filosofa Hegela ) a realizaci úspěšně provedli až po 1.WW v Rusku, když k tomu byly vhodné podmínky. Jinde jako v Německu, Maďarsku atd. jim scénář nevyšel. Když jim Stalin vyfouknul moc, tak na něj poslali Hitlera, to ovšem nepomohlo a museli čekat další desítky let, než mohli svůj špatný scénář demontovat. Pozor, oni myslí a jednají v generacích! Po 2.WW pomalu přichystali projekt EU, který má zlikvidovat státy v Evropě, ale i národy a vše zmixovat do jedné lidské hmoty, kterou navíc zislamizují, aby IQ Evropanů pokleslo, hloupým lidem se totiž lépe vládne. Současně nyní potřebují zlikvidovat ruského vládce Putina, který se jim vysmekl ze záměrů a ovládání. Proto zejména USA (vč. GB), kde mají hlavní stan, tlačí na odstředivou sílu od Ruska a odpojení RF a EU od energií z Ruska. Tomu měl sloužit i rozpad Sýrie, kudy by šli produktovody z Kataru a SA do Turecka a do EU. Současně nadprodukcí ropy "sundali" cenu natolik, aby bylo Rusko, dosud závislé na vývozu plynu a ropy hospodářsky poškodili. Další kroky byly provedeny destabilizací Ukrajiny, kde naježili tamní nacionalisty financemi a sliby o létání pečených holubů, rovnou do huby. Mezitím naši známí Rothschildové skoupili 50% všech dluhů UA a druhou půlku skoupili Rockefellerové. Záměr je jasný a technicko je to jednoduché pouze natiskli virtuální finance u FEDu, který spolehlivě stejně jako další finanční filiálky jako MMF, SB ovládají.
      Ale k tomu zmíněnému paradoxu!
      Všimněte si, dnes v Česku jsou v jedné společné lajně eurohujerisnu lidé z ČSSD jako Dientsbier , Sobotka a spol., spolu s lidmi od Lidovců (Bělobrádek, Herman) a považte i před pár lety z účelově zřízené TOP09 kde jsou poskokové Schwarzenberga. Ovšem tento pán patří do rodu, který „jim“ vždy sloužil a který pro ně pracoval. On přednášel v agresívní sionistické zednářské B´nai B´rith (ta byla už u odsouhlasení scénáře 1.WW), docházel třeba do Bilderbergu nebo byl účasten v Trilaterální komisi, kteréžto obě zařízení slouží výše uvedeným tvůrcům „neomarxismu“ k ovládnutí světa! Nedivte se, komunistické manýry a jejich touha po kibucech mají dávno v genech a je např. dokumentována téměř humorná příhoda, kdy v r.1971 jejich kůň č.2 miliardář Rockefeller v Číně obdivoval u Mao ce Tunga jejich tamní hnusný politický režim.
      Zbývá jen konstatovat, že demokracie, tak jak si jí představujeme nikdy neexistovala, je to jen zamlžená opona, za kterou jsou výše uvedení, kteří režírují pomocí nastrčených mopslíků jako je Obama, Merkelová, Hollande, Schulz, Juncker i Erdogan a bohužel se jim připletli pod nohy i malí čeští hafíci euroštěkové a sralbotkové jako jsou výše uvedení z politických stran a hnutí jako je ČSSD, ANO, TOP09, KDU-ČSL a mají své nastrčené koníky i v jiných subjektech. Protože mají pod kontrolou média, tak vymývají hlavy občanům a krmí jim uši polopravdami a nesmysly.
      Všimněte si, jak jsou ve výstupech svého jednání jednotní…..kdepak, Unii si rozvracet nenecháme, i kdyby naši lidé drhli hubami v bahně.
      Hezký den.

      Vymazat
  7. Další kroky k demontáži práva a potažmo demokracie:

    Rozhodnutí ÚS může zvrátit kauzy

    Lidé obvinění ve známých kauzách mají šanci na odškodnění. Získali totiž možnost naprosto znevěrohodnit důkazy získané odposlechy či domovními prohlídkami. A případ Jany Nečasové Nagyové už nikdy nemusí být dotažen k rozsudku.

    Podle Ústavního soudu se stala procesní chyba, když si státní zastupitelství vybírala soudy, které měly rozhodovat o návrzích na vazbu, domovní prohlídky či odposlechy. Navzdory tomu, že soudy byly z druhého konce republiky. To podle ÚS není možné. O návrzích na vazbu či
    domovní prohlídky musí vždy rozhodnout místně příslušné soudy, píše MF Dnes.
    ........

    Přesně! Mají to pod kontrolou a postupně vše rovrací v jeden chaos aa bezpráví. A jdou na to po celé frontě. V Polsku to vyřešili tvrdě a tuhle patričku cinklých soudců odstavili od moci, za řevu šašků z EU.

    OdpovědětVymazat
  8. na PL je popsaný rozhovor Haška s Dolanským
    http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Lzete-pane-redaktore-Jste-Ceska-televize-ne-tiskovy-organ-americke-vlady-Peklo-na-obrazovce-Hasek-s-moderatorem-na-sebe-kriceli-434113
    a na vebu čété naší střediskové je toto:
    Litujeme, ale v současné době není pořad v iVysílání dostupný.
    tak zas nic...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak nemám Kulatou hlavu v oblibě, tak zde se ohradil oprávněně a správně. Bohužel se už jednou zachoval jako zrádce, čímž má u mě nesmazatelný cejch, podobný jako zeman, který dobrovolně vlezl do ksč.

      Vymazat
    2. http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1096898594-udalosti-komentare/216411000370504


      Staci si to pozriet a je vidiet, ze Hasek, ako vzdy, je drzy, skace do reci, obkecava, rozprava, samozrejme, o vsetkom inom, len NEODPOVEDA na jednu otazku, PRECO sa fotil s Nocnymi vlkmi.

      Pokial jeho sproste skakanie do reci a opakovanie tych istych nesuvisiach veci znamena, ze sa ohradil spravne?

      Na co sa akoze spravne ohradil?

      K otazke, preco sa vyfotil s bandou ruskych nacionalistov neodpovedal a rozpraval o vsetkom inom, pomaly od Adama. To, ze svojou fotkou s nimi PROPAGUJE putinovych nacionalistov (vraj nevedel, s kym sa foti ☺☺☺) je skratka trapne faux pas. A svojim sprostym vystupenim v televizii len ukazal, ze slama mu trci z ciziem nie nahodou, ze je to jeho podstata.

      Bol uplne trapny, pokial si ten zaznam pustite a nezaujate posudite.

      Vymazat
    3. Nieco malo o Nocnych vlkoch tu:

      https://cs.wikipedia.org/wiki/No%C4%8Dn%C3%AD_vlci


      O ich nasilnom proruskom nacionalizme, mafianskych sposoboch, systeme vojenskeho riadenia a vnutorneho clenenia typickeho pre gangy a o ich podpore od ruskeho pravoslavia a financneho od ruskeho statu som uviedol aj nejake linky este na ACZ, asi takto pred rokom. Nahlady na nich od inych, naozaj motorkarskych partii sa daju najst na ruskych weboch (teda, pokial to uz niekto nezmazal - nahodou, samozrejme). Mne sa opakovane patrat nechce.

      Ked sa Hasek, ako verejny cinitel, foti s ludmi, ktori sa hlasia do takeho gangu a niekto ho este za to obdivuje...

      Vymazat
    4. Video jsem neviděl, jen převyprávěný text na PL. Ale viděl jsem video, jak ho Drtinová usvědčila ze lži (a výraz jeho tváře ve studiu, když odchovanec v tu chvíli říkal, že schůzka se uskutečnila..). Divím se, že se nestydí dělat hejtmana a dalších 37 funkcí (nebo 36, když není místopředseda čsd).

      Vymazat
    5. To video o kterém píše paní Liška je normálně dostupné, teď jsem se na ně podíval.
      Hašek je křivák, o sovětské padlé vojáky mu vůbec nejde, kdyby byla jiná situace, klidně by se postavil vedle vlajky s hákovým křížem...
      P.S. S těmi tuneláři, to ho ten moderátor dostal... :-)

      Občasný čtenář

      Vymazat
    6. Teď tam to video už je, poslechl jsem si to celé.. Je něco jiného číst novinový výcuc a něco jiného vidět realitu na vlastní oko. Nemám rád ani Dolanského, ale být jím, tak Haška utnu z vysílání - to asi nejde, rozhoduje režie. Beru zpět svůj názor, opřený o text z PL. Hašek se neohrazoval vůči moderátorovi, hašek lovil voliče útokem.

      Vymazat
    7. to: Ládík
      přesně tak
      lovil voliče naprosto dryačnicky,zřejmě to v jeho regionu zabírá
      to:Občasný čtenář
      s těmi tuneláři jsem se pobavil...to sedlo
      občasný návštěvník

      Vymazat
  9. Zdravím všechny a omlouvám se za absenci. Bohužel jsem venku z deprese byla jen krátce. Snad se z ní brzy dostanu.

    Joan Baez - Joan Baez/5 (1964) - Full Album (Vinyl Rip)
    https://www.youtube.com/watch?v=uaFbLhDIm6U

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdravím, Anno, poslouchám a chválím Váš výběr. Ládik!!! nám včera Pacifik blíže nespecifikoval a já se jen těsně minula se stejným výběrem co přidala Marie. S depresemi radit neumím, ale ať se jich brzy zbavíte, nejraději nastálo. Zázraky se občas dějí, tak proč ne právě Vám. ☼

      To: Ládik!!! 23:00
      Když jste si tak hezky diagnostikoval borelku i léčbu - co tak přece jen zajít za odborníkem alespoň pro dobré slovo?

      To: liška
      Také jsem kdysi chodila k očnímu jen pro předpis na nové brýle, teď mě tam vždy upozorní, že mám přijít jednou za dva roky. Být Vámi, tak prevenci pro pomyslný nedostatek času nepodceňuji - i u obvoďáka jistě jednou za ty dva roky potěší, že Vám nic nechybí.

      Vymazat
    2. BJ -
      poměřil jsem si tlak -157/95- a jdu k očnímu, tak uvidím, co mi řekne.
      Podle Tužky to může být dietetetická zátěž (exces), to by sedělo. Sežral jsem ze stresu 3 pytlíky čipsů + 2 sáčky bonbonů (ve 2 dnech, ne naráz), přitom žádný běh ... jenom jsem zkoušel rozbíjet jílové hroudy, čehož jsem pro bolestivé otřesy v hlavě musel nechat. Nálada žádná, nechtěl bych ztratit pracně nabyté svalstvo a vytrvalost na BKB.

      Vymazat
    3. Tak stres? Já to u sebe nazývám žravost - občas také nikomu nezaškodí a jednorázově asi tlak až tolik nezvedne. S tím bych asi do ordinace pro jistotu zašla - alespoň se dozvíte, zda Váš přístroj měří stejně jako jejich.
      Jinak na každém šprochu pravdy trochu a téměř nic v malém množství neškodí, že. Co tak změnit BKB na CH(ůze)KB - vyčlenit si na to celý den či trasu třeba zkrátit, koukat po přírodě a nehuntovat zbytečně tělo?
      Brzké zbavení se neduhů přeju.

      Vymazat
    4. Ja som dlhodoby "srdciar", mam, bohuzial skusenosti s kadecim (musel som aj s liecenim liekmi) takze si myslim, ze za dva dni "žrania" by sa take nieco stat nemalo. Bude to mat ine priciny, bolo by dobre ist naozaj na vysetrenia (ocne pozadie, ladviny, moc, krv...).

      P. S. Niekedy sa mi stava, ze by som tak tlak chcel mat. Hlavne, moze posobit i psychika, stres...Aj ked vyzerate "pohodar", moze sa stat, ze nieco, co si ani neuvedomujete, mate ulozene ako problem. Nie raz sa mi stalo, ze som mal tlak ovela vyssi (vacsina by volala zachranku ihned). Tak som zacal pomaly a hlboko dychat a hovoril som si - (pardon) - vyser sa na vsetky veci, robotu, co by si mal vyriesit... problemy, i na ten tvoj tlak, ked ta ma klepnut, tak ta klepne...No a za 15-20 min. som uz mal tlak prijatelnejsi (asi ako ten Vas☺). Obliekol som sa a isiel na prechadzku. A v ten den som si uz tlak ani nemeral, pre istotu, aby som na to nemyslel. Samozrejem, nie vzdy to pomohlo. Ked to neslo takto, tak som to musel riesit tabletkou s rychlym ucinkom.

      Vymazat
    5. Kdyby měla normální rtuťový stetoskop.... ale má čínský digišmejd. Její hlavní starostí je skupování pozemků.
      Stres je z práce, teď už dlouhodobě kolem 16h denně, chybí kompenzace fyzickou zátěží (to koleno). Únikem je nora nebo žrádlo. Zamlada jsem dokázal vložit 2 noční po sobě, teď už ne. Chybí čas a nároky okolí neklesají.

      Vymazat
    6. Nic se nemá dlouhodobě přehánět. I když na druhou stranu odhánět zákazníky také není dobře.
      Až budete mít zbytečných 10 minut, koukněte na Kamenáče Billa (možná už jsem někdy dávala, "malá kina" bývala někdy lepší než hlavní film - třeba i Medvědi od Kolína). Vaši zajíci jsou jistě onačejší a ovády možná nevedete.
      https://www.youtube.com/watch?v=_GhdUkLtSeo

      Jo, zkusila jsem včera večer oční test od pana JAHY s úmyslným chybným zaškrtáváním - žádný orel, ale krásný medvídek.

      Vymazat
    7. Ad: BJ
      Vdaka, pozrel som si a pobavil sa.

      Zaujimave, na tento serial si akosi nepamatam. Ze by ho u nas na Slovensku este v casoch socialistickych, ci potom nedavali? Rozpravky, zvlast kreslene, velmi rad pozeram, i dnes. Alebo prave vtedy, ked to davali (myslim obdobie, ale i hodinu), som mal asi celkom ine zaujmy?

      Vymazat
  10. Je to síce starsieho data, ale aj dnes sokujuce...

    http://www.hlavnespravy.sk/v-bruseli-sa-konal-veltrh-deti-pre-gejov-cena-jedneho-dietata-sa-pohybuje-od-60-tisic-eur/621335

    OdpovědětVymazat
  11. http://aktualne.atlas.sk/slovensko/politika/nadranom-nahle-zomrel-byvaly-poslanec-za-slotovu-sns-chelemendik.html

    Bol to relativne dost znamy politik, hlavne novinar, hlavne proslovensky pisuci.

    P. S. Ti, co maju vyrazky pri kazdom slove "Slovak", "slovensky" atd., nech dalej uvadzany web neotvaraju. Hrozi ohrozenie zivota☺.


    http://www.chelemendik.sk/Slovaci_su_tu_uz_8000_rokov_184448121.html

    OdpovědětVymazat
  12. Odpovědi
    1. A konkretne k comu sa racite vyjadrovat?

      K tomu, ze zomrel, ci k jeho webu, kde som sa snazil iba ukazat, ako asi rozmyslal a co pisal.

      Vymazat
    2. Obsah webu. Slováci jsou přímými potomky šimpanzů, protože mají min. 95 % genů s nimi společných.

      Vymazat
    3. Hlboka myslienka..., keby ste mi ju mohol zopakovat, pouzil by som ju v nedelnej kazni ...povedal by Lasica na uvahy Satinského, ze mucha by sa mala volat bźźźźkrľa (bzuci), puška by mala byt "pufka", lebo robi puf atd.

      Vymazat
    4. To je genetika v podání Chelemdika, tomu nerozumíš.
      O podobnosti šimpanzí←→lidské DNA si přečti na wiki, i tak zůstaneš hloupý.

      Vymazat
  13. Na odkaze, kde som uviedol spravu o jeho smrti je v debate spominany Smatana, o ktorom niektori z diskuterov nevedia, ako pisu, kto to je. Nuz ceske vlkovobloguje ho pozna, lebo parkrat si donho ryplo (teda - konkretne vlk)☺.

    Koho zaujima (mozno ani nie on, ale weby, na ktore upozornuje), mozno si rozsiri svoje zdroje informacii☺.


    http://afinabul.blog.cz/1502/juraj-smatana-neuplny-ale-stale-aktualizovany-zoznam-webovych-stranok-ktorych-linkovanim-si-koledujete-o-moju-odbornu-starostlivost

    OdpovědětVymazat
  14. Ovšem 1. května při rozhovoru s novináři v běloruském městě Brest bylo na Alexandru Zaldostanovovi, vůdci nechvalně známého proputinovského motorkářského klubu Noční vlci, dopřát si trochu toho historického revizionismu.

    Reportér nezávislého TV kanálu Belsat požádal Zaldostanova, aby řekl, co si myslí o tom, že v prvních dnech války byly Stalinův Sovětský svaz s Hitlerovým Německem spojenci.

    “Sovětský svaz a Hitler spojenci!” zopakoval Zaldostanov v úžasu. “Tak to vidíte, jak zmatený ten člověk je. To je jasný příklad toho, jaký bordel v hlavě někteří mají. Sovětský svaz ve spojenectví s Hitlerem, říká. Buď je duševně nemocný, nebo záměrně provokuje. Co se na to dá říct jiného?”

    A hrubě odstrčil reportéra stranou a věnoval se další otázce (video zde).

    Je ironií, že k této události došlo zrovna v městečku Brest, které bylo v roce 1939 součástí Polska a ocitlo se na hranici mezi Sovětským svazem a nacistickým Německem, schválené v tajném protokolu k nechvalně proslulému paktu Molotov-Ribbentrop. Nacistické Německo napadlo Polsko 1. 9. 1939 ze západu. Sovětský svaz následně z východu, dne 17. 9. 1939.
    zdroj :tapolitika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To video zde je zde☺

      http://www.rferl.org/media/video/soviet-union-night-wolves-hitler/27713286.html

      Vymazat
    2. Ale, ked tak uvazujem, i Hasek (a ktovie kolko jeho volicov...) si asi mysli to iste, nie? A to je este stale (ak pripocitame volicov komunistov v Cesku) dost vysoke cislo na to, ze pravda o utajenej prilohe k zmluve je na svete uz dost davno...

      Vymazat
  15. A posledna zmienka o Chelemendikovi, nech je mu zem lahka.

    Kto by mal vela casu a chcel si precitat, co pisal uz davno (vseobecne veci i vyslovene narodne) a z coho sa mnoho splnilo, ci plni (minimalne cast Sergej Chelemendik: Zlodejstvo ako národná idea – Rad na predaj vlasti zaujme i maximusa, myslim), nech si pozrie jeho serial uvah.

    http://www.chelemendik.sk/Sergej_Chelemendik_serial_Narodna_idea_CELY_TEXT_160736073.html

    OdpovědětVymazat
  16. Dnes má nějaká "podvratná" skupina tiskovou konferenci! Je to Sdružení koncesionářů veřejnoprávních médií, bohužel to nikde nebylo zveřejněné, taky proč, ne? V médiích? CO bychom čekali?
    http://www.nwoo.org/2016/05/04/pozvanka-na-tiskovou-konferenci-sdruzeni-koncesionaru-verejnopravnich-medii
    Já jsem televizi odhlásila už před dvěma roky, opravdu ji nemám. Teď uvažuji, že odhlásím i rozhlas, jen mi to trochu rve srdce - rozhlas, který mě doprovázel od raného dětství (na chatě měl otec ještě krystalku - na palandě měli s matkou sluchátka a poslouchali v posteli.
    Celé mládí, člověk vzpomíná na to lepší, písničky, Suchý Šlitr, rozhlasové hry, pohádky, koncerty- Deset na houpačce a já za chatou s modrým tranzitorákem poslouchám Zrcadlo a představuji si, jak je asi ten Černoch krásný (nebyl)...
    No ale teď, 27 let po listopadu...jen lživé zprávy, manipulace, neustálé změny a podbízení se mladé generaci, která veřejnoprávní rozhlas stejně neposlouchá...radio Wawe...
    Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Černoch měl něco v hlase... Bez Popelek jsem nedala ani ránu, když jsem zvládla pár prvních akordů, všude se hodily, každý rád zpíval...
      Možná jde o to, nenechat se otrávit, i když je to sakra těžký. Opečovávat si v sobě ten ostrůvek mládí.
      Přes tu všechnu bídu a lži se mi zdá, že dnešní dorost si to svoje světýlko taky dovede najít, jako my tehdy, důležitý věci jsou pořád. Stejný.

      Vymazat
  17. Elektronicke knihy o historii a umeni zadarmo. Staci len prezriet a vybrat.

    http://publishing.cdlib.org/ucpressebooks/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, zabudol som este na tunajsich odbornikov na muziku, nabozenstvo, fikcie...

      including art, science, history, music, religion, and fiction.

      Vymazat
    2. Este ponuka:

      http://www.rozhlas.cz/radiowave/wavenews/_zprava/sbohem-volnym-vecerum-newyorska-knihovna-zverejnila-180-tisic-archivnich-snimku-a-ilustraci--1572682

      Vymazat
    3. Tak, este pridam.

      http://www.rozhlas.cz/radiowave/wavenews/_zprava/metropolitni-muzeum-umeni-v-nyc-nabizi-zdarma-ke-stazeni-422-knih-o-umeni--1470998

      Vymazat
    4. http://www.metmuseum.org/art/metpublications

      Vymazat
    5. Tu by si prisiel na svoje i pan JdM.

      Vymazat
  18. Poprosil bych botanický koncil o případný názor, co to je. V mokřině (prameništi) pod svahem (louka, pole), hodně včel, bílý koberec:
    http://www.imgup.cz/image/2zI
    http://www.imgup.cz/image/2zV
    Oka 3/4dpt do dálky, na blízko bifokály 2 roky beze změny, tlak v očích OK, všechno v pořádku.. Momentálně 130/80, tep 58 - jako mimino. Klidně mě může někdo vytočit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. něco brukvovitého, má to čtyři okvětní lístky a už to mám - řeřišnice hořká!
      http://www.kvetenacr.cz/detail.asp?IDdetail=170

      Vymazat
    2. Díky za fofr a ochotu .... L

      Vymazat
    3. U nas sa to vola žerušnica horká. Nie, zeby som to spoznal, iba som si prelozil nazov.

      P. S. Mate tam vybornu potravu a poruke. Dokonca i pre diabetikov!

      Vymazat
    4. Když to je žerušnica, tak je to k jídlu. Jednu rostlinu už jsem pro jistotu snědl celou, je dobře kořeněná, ostrá, příjemná.

      Vymazat
    5. Ked si vyhladate na googli, zistite, ze je nielen jedla, ale i velmi prospesna. preto som aj napisal, co som napisal. Ze mate vybornu potravu (salaty a pod.) a poruke a zaroven je to aj lieciva rastlina.

      http://fit.server.sk/vitaminy/tri-bylinky-od-potoka/

      http://botanika.wendys.cz/index.php/14-herbar-rostlin/218-cardamine-amara-rerisnice-horka

      Vymazat
    6. je to podobné rukole, už podle listu, zřejmě i chutí

      Vymazat
    7. Roste v oglejené půdě, musím tam kopnout, jestli v ní nejsou konkrece nebo dokonce septárie.

      Vymazat
  19. NALETĚT NA APRÍL NENÍ DNES ŽÁDNÝ PROBLÉM.
    Dnes se to opožděně stalo v Literárkách Lubomíru Manovi.
    Článek už nenajdete, vzápětí jej stáhl.

    Ale v "levicovém" Referendu, odkud je tato krutá taškařice, najdete komentáře, které fiktivní názory "citovaných" autorů mnohonásobně předčí...
    ******************************************
    Pomník okupantů musí pryč, rozhodli v Pardubicích
    Čtvrtek, 05 Květen 2016 07:47 Lubomír Man Komentáře
    Email Tisk PDF

    pomník Pardubice foto ManOdstranění pardubického pomníku rudoarmějce může být prvním krokem ke skutečnému vypořádání s propagandistickou pietou připomínající údajné osvoboditele.

    Zastupitelstvo Pardubic rozhodlo na svém pravidelném zasedání v pondělí 30. března o tom, že Památník osvobození v Tyršových sadech připomínající vojáky Rudé armády bude odstraněn.
    Jak připustil primátor města Martin Hradecký (ANO), vliv na rozhodnutí, kterým se zřejmě definitivně uzavírá několikaletý spor, měla čerstvá návštěva konvoje spojeneckých amerických dragounů ve městě.
    „Prostě jsme si při společné návštěvě pivovaru s těmi milými skromnými kluky uvědomili, že jim dlužíme i něco víc než jen pár malých piv a mávání americkou vlajkou. Měli bychom konečně dát jasně najevo, že skutečnými osvoboditeli byli v květnu 1945 jen Američané. A to i tady v Pardubicích,“ dodal přesvědčeně současný nejvyšší představitel města.
    O osudu pomníku se živě diskutovalo již před čtyřmi lety, kdy se plánoval jeho přesun. Názory odborné i laické veřejnosti byly tehdy různé, několik osobností včetně ředitele pardubického Státního okresního archivu a děkana Filosofické fakulty pardubické univerzity s přesunem nesouhlasilo s tím, že sovětská vojska měla bezesporu zásadní roli v osvobození východních Čech (a tím i Pardubic) od německé armády
    Pan primátor má značné mezery ve znalosti dějin 2. Světové války a jejího konce. Pokud je mě známo (jsem dobře informovaný, rodiče z toho kraje pocházeli, bratr maminky byl v Chotěboři zastřelen popraven fašisty ostatními partyzány), ani jediný americký voják nevstoupil do 30. března 2015 do pardubického kraje. Ten byl osvobozen vojáky Rudé armády, ta sice byla mnohonárodní, ale americký voják v Rudé armádě nebyl žádný.
    Při slovech primátora pardubického kraje se mně chce víc jak zvracet!


    ————————————————————-
    Poznámka:
    Další podrobnosti kolem tohoto kontroverzního rozhodnutí, včetně opravdových „perel“ ve vyjádřeních některých „zastupitelů, najdete na serveru Deník Referendum, jehož jednatelem a vydavatelem je Mgr. Jakub Patočka (mimochodem nar. v roce 1973), takže opravdový znalec období průběhu a konce 2. světové války.
    Jen pro názornost cituji vyjádření některých zastupitelů:
    Boj proti stále slábnoucím a ustupujícím německým vojákům byl jen zástěrkou pro skutečné, okupační záměry rudoarmějců, vysvětluje radní za KDU-ČSL Karla Maříková. Přiznává, že v diskusi na zastupitelstvu měla zpočátku ke stržení pomníku výhrady, a to s ohledem na to, že prostí vojáci v sovětských uniformách nemohli za strategické představy svých velitelů. „Kolegové mi ale vysvětlili, že jde o principiální otázku, a i sami padlí vojáci by nakonec museli souhlasit s tím, že si označení „osvoboditelé“ s ohledem na svou celkovou roli prostě nezaslouží,“ dodala sympatická zastupitelka.
    Podle radního Jiřího Výrovce (ČSSD) byl nejlepší příležitostí k tomu kontroverzní pomník okupantů odstranit průjezd spojeneckého konvoje městem. „Pokud by bývalo bylo víc času, mohli jsme naplánovat pěknou akci pro lidi spojenou s prohlídkou vojenské techniky. A kdyby vyšlo i počasí… Škoda, že představitelé americké strany, u nichž jsme to předběžně sondovali, účast na slavnostním stržení pomníku z bezpečnostních důvodů předem odmítli,“ postěžoval si radní.
    Jediné, na čem zatím shoda nepanuje, je možnost nahrazení strženého pomníku rudoarmějců památníkem amerických vojáků sloužících v době studené války na západní hranici Československa, nebo stylizovanou hlavou dostihového koně v lehce nadživotní velikosti.
    *******************************
    Článek byl již v LitN smazán, v Referendu dosud k dispozici a pokochání.

    OdpovědětVymazat
  20. Změna rétoriky na ČT24 - na bílém řásku dole: ráno "motorkářský gang", teď "motocyklový klub". Co se stalo? Změnili majitele?

    OdpovědětVymazat
  21. Dobreee☺

    http://www.expres.cz/marek-eben-milos-zeman-majales-dk8-/celebrity.aspx?c=A160505_125051_dx-celebrity_ren

    OdpovědětVymazat
  22. hašek se nechal zbytečně vyhecovat , ale to se děje všem co skočí na špek ofiko stylu tvůrců propagandy a přijmou jejich zvrácený způsob argumentace ...

    hned ze začátku hašek sice krásně utřel toho blba že se nechává fotit s jakýmisi osobami ze sankčního seznamu , když krásně odpověděl že ti co přijeli prošli přísnou kontrolou šengenu , zde měl dolanskýho hned z první na lopatě ... ale pak si nechal vnutit pozici obžalovaného jenž se emotivně hájí , to je kontraproduktivní a to už jsem vypnul ...

    skřehotání jezuity už jenom dokládá , pro koho jsou točeny tyto mejnstrýmové výslechy lidí co tzv. vybočí z us lejna , vlastně z ofiko demo lajny ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Keby ste nevypol, videl by ste a pocul, co vidi a pocuje kazdy, kto vidi a pocuje☺, - zaznam som dal vyssie- zistil by ste, ze Hasek je skratka, ako sa to u vas hovori, tusim - balík. To sa ukaze prave vtedy, ked ma clovek dat odpoved na jasnu otazku - v tom pripade PRECO sa fotografoval s nacionalistickym gangom - a kedze nevie odpovedat nic rozumne, zacne rozpravt o kadecom inom, skace do reci atd. Presne ako to predviedol Hasek. Na tom skratka nic nezmenite, ci sa budete jezuitovat, ci nie. Video tu je, pozriet si ho moze kazdy.

      Vymazat
    2. co mě pobaví , když týpci jako vy - nacionalista , nic proti tomu , ukazují prstíčkem na jiné , v tomto případě ruskej vlk , a vyčítají jim že jsou taky nacionalisti ...
      a to už se nebavím o amerických nacionalistických filmech , jiné ani netočí , kde jim visí vlajka i na hajzlu ...

      Vymazat
    3. Ja nie som clenom gangu, ktory zastrelil clena ineho gangu, ja nie som sucastou gangu, ktory ma polovojensku organizaciu, ja za peniaze neprekrucam fakty, ako clenovia gangu o Rusku, Stalinovi a Sovietskom zvaze, ja neverbujem nikoho do bojov, ako clenovia gangu na Donbase, atd., atd. atd. A ked je pre Vas nacionalistom clovek len preto, ze sa hlasi k svojmu narodu, tak prosim. Ale myslel som, ze viete posudit rozdiel medzi tym, ci sa slovne a pisomne hlasim k svojej narodnosti a medzi aktivitami tejto prorezimnej formacie.

      Ako vidno, asi nie.

      Vymazat
    4. vy stě akorát členom gengu co v 39-tým a 93-tím vrazil nůž do československé republiky , inu kus jezuity každým coulem ... jako dycky ...

      Vymazat
    5. Na ten varhanní koncert jdu do jezuitského kostela, což zvyšuje mou zvědavost.

      Vymazat
    6. ládíku to nejni nic pro vás , věřte mi ... nejste dr. sova aby jste dr. fastovou běhal po kultuře ...
      dle předpovědi už bude hezky a teplo , dejte přírodu , pozvěte stužku a ukažte jí místa kde dózimetr necvrliká ...

      Vymazat
    7. :-) :-)
      Alena

      Vymazat
  23. Tenhle bude muset mít boty a ponožky na zakázku:
    http://edition.cnn.com/2016/05/04/health/chinese-boy-31-fingers-toes-irpt/index.html

    OdpovědětVymazat
  24. Viděl bych řeřišnici na dnešních májovkách, vajíčko, špíček, praskání v Morsu...
    http://www.imgup.cz/image/2zt

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrou dietku jste si po pastvě namedikoval...
      Dnes budu koukat až na Krajinou domova - Delty bez moří, na Kazachstán možná příležitostně na internetu.

      To: Marie
      Paní si asi na sklizeň pampelišek nepodala kolkovanou žádost - jste ji mohla pro příště poučit.
      Je pravda, že ve vysoké trávě mohou být klíšťata a co s veřejnou zelení, že. Ale lidi, co mají na zahrádce jen trávník a pravidelně ho vyholují, docela nechápu. Kdo ví, co na to všelicí živočichové - mimo Vašeho psa, tomu od sousedů to nevadí. Ale také už pár klíšťat donesl - možná z keřů, nevím, naše Líza letošní čtvrté včera.

      Vymazat
    2. To: Baba Jaga
      S paní radši diskutovat nebudu. Dnes jí vadí posekané pampelišky, příště by jí mohly vadit moje nevyžádané rady.
      Náš pes má stejně rád houští, jako posekaný trávník, jenže tentokrát už byla všude tráva skoro půlmetrová, takže holka neměla rozhled, a to jí vadí. Jinak děsně miluje cokoli ostře ořezaného nebo posečeného - hází na to zádíčka a je celá blažená. Co přitom vydává za zvuky, bych měla natočit, normální psí opera. Čínská, s těmi intonacemi. Doufám, že mě nenapodobuje.

      P.S. Na Ládikovo upozornění jsem se dívala na Kazachstán. Pěkné, obdivuhodná příroda a lidé, moc se mi líbí tradiční život a zvyky. Bohužel se zdá, že i Kazaši, podpořeni bohatstvím z ropy, zatoužili po pohodlném životě ve velkoměstech, asi i po "západním stylu". Vůbec jim příchod mekdonaldů a Kauflandů nezávidím, třeba ještě dostanou (neztratí) rozum.

      Vymazat
  25. ČT2 dnes ... 20:00 ... Kazachstán, rodiště Džamilly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby si jí tam tak bývali nechali, tu nám byl čert dlužen...
      ALena

      Vymazat
  26. Ať děláš, co děláš, všem se nezavděčíš (omlouvám se za tu hlubokou moudrost, nic lepšího mě k následujícímu nenapadlo).

    Jdu si takhle se psem, k pohodě přispívají posekané trávníky všude, hned to vypadá líp, i psu se líp běhá po zušlechtěné travičce. Došli jsme k partě sekáčů - zřejmě cizinci jako většinou na tyto práce, i pár našich, podle řeči. Chtěla jsem prohodit něco pochvalného, jako že dobrá práce - fakt si dali záležet, i ruční sekačkou v záhybech a kolem sloupů. V tom se z domku vyřítila paní, běžela k veřejnému trávníku a začala tragicky lomit rukama. Vždyť jsem to tu někomu říkala, že potřebuju pampelišky pro morče, a vy tohle, proč jste to posekali... Jaksi přehlídla, že na svahu kousek dál je jich ještě plno. Radši jsem mizela, ten teatrální výstup byl na cenu Thálie. A sekáčů mi bylo docela líto, ten blízko ní stál jako opařený.

    Přeju pěkný večer. Dny se protahují, za chvíli bude letní slunovrat.

    OdpovědětVymazat
  27. Tužka napíše,...v mládí jsem přečetla pár desítek Rodokapsů, vždycky jsem čekala na místo, až indiánský náčelník vyklepe popel z kalumetu do poradního ohně a pronese rozhodnutí,...-
    -Počkáme tři slunce, pak boj.-
    Den třetího slunce pomalu končí, slunce za obzorem,...plmím svůj slib.

    Rozklad organických látek neprobíhá jenom hnitím a mineralizací,...opakovaně jsem žádala o doplnění.
    Popeloviny byly prohlášeny za marginální,....uvádí se deset procent, jednotlivé složky to mají různé,...ale při rozsevu popela na hřbitově ho bylo dost v té obřadní míse, ...deset procent asi ne, méně.

    Nejprve proberu trochu víc hnití, to abych to mohla porovnat s tím dalším procesem. Vlastně jsou dva další, byla to taktická strategie,...mít to zálohované.

    Bylo by to dlouhé,...budu za grafomanku,.....napíšu pokračování.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zase jste propásla moudřejší možnost pomlčet.

      Vymazat
  28. Odpovědi
    1. ale no tak ;o)
      není na světě bylina, aby na něco nebyla. S důvěrou, příroda je matka!

      Vymazat
    2. a k večeři rulík zlomocný,dobrou chuť
      matička příroda

      Vymazat
    3. není bylina aby na něco nebyla a všeho po málu. Ten rulík se používá do očních kapek pro zvětšení zornic, někdy pro krásu, někdy pro účely asi vyšetření.

      Vymazat
  29. Hašek byl skvělý, Dolanský trapný a noční vlci jsou borci a politika je s....a, protože se dost často musí lhát a překrucovat, protože nepřítel (novináři) toho hned zneužijí, kdo ví v jaký prospěch berou peníze. No vzhledem k tomu, že je ředitelem Dvořák, který chtěl spáchat atentát na prezidenta, tak je to jasné.

    OdpovědětVymazat
  30. JAHO a Ládíkovy zdravotní indispozice

    "Ja som dlhodoby "srdciar", mam, bohuzial skusenosti s kadecim (musel som aj s liecenim liekmi) takze si myslim, ze za dva dni "žrania" by sa take nieco stat nemalo."
    Můj dědeček pomáhal při zabijačce a samozřejmě se při tom dobře najedl, více než obvykle, šel si schrupnout a usnul navěky, ale žil 89 let.

    OdpovědětVymazat
  31. Tužka napíše,.....Hnití.

    Přirozený rozklad bílkovin, vyvolaný mikroby/mikroorganismy/, přítomny jsou i bakterie, proces je anaerobní,bez přístupu vzduchu, bez kyslíku. Rozkladem vznikají prudce jedovaté látky, ...říká se jim mrtvolné jedy. Nejnebezpečnější jsou kadaverin a putrescin. Současně vznikají další ostře páchnoucí látky. /DÁJÍ SE PODROBNOSTI DOHLEDAT/

    Tak ten další proces.
    Je rozkladný proces za dokonalého přístupu kyslíku, zplodinami jsou oxid uhličitý a voda. Organismy, které v sobě obsahují voskové a pryskyřičné látky tomuto procesu špatně podléhají a organická hmota se dokonale nerozloží.
    Tento rozklad závisí na teplotě, množství aerobních bakterií a trvalému přístupu vzduchu. Pokud jsou v biomateriálu silice, tak se uvolňují,...nikdy nevznikají jedy a prudce páchnoucí látky. Hodně záleží na obsahu cukerných složek a jejich převaze nad bílkovinami.
    Tento proces se nazývá TLENÍ, a jeho jedna varianta, kde záleží na poměrech složek, TROUCHNIVĚNÍ.

    A ten třetí proces,...prozradím hned.

    RAŠELINĚNÍ,...jeden z půdotvorných procesů, projevující se nedokonalým rozkladem pod vodou, za nedostatku atmosferického kyslíku. Probíhá jen v chladném a vlhkém podnebí.
    Hlavními produkty rozkladu jsou,...rašelina, voda, oxid uhličitý, bahenní plyn, někdy čpavek.

    Že je rašelina marginální záležitost,...tak tahle marginálie sahá od Uralu, k Obu, Jeniseji, přes třicet stupňů zeměpisné délky. Další rašeliniště jsou kolem řek Lena, Jana, Indigirka, Kolyma ....a ještě před Uralem, až k Petěrburku....a jistěže i Kanada.

    Je to celý dlouhý elaborát,....měla bych ho chránit autorským zákonem,.....

    ÁÁle, pane Kopíčku, můžete si ho opisovat, rozmnožovat,...můžete si ho dát i do záložek OBLÍBENÉ,...ÁÁÁÁle,...pod podmínkou, že to nadepíšete:

    Od mnou obdivované grafomanky Tužky.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obdivuji Vaši odvahu tak okatě zveřejňovat svou hloupost.
      1) Zmínila jste bakteriální hnití - co s tím?
      2) Tlení a trouchnivění jsou varianty mineralizace.
      3) Rašelinění je první etapa uhelnatění při vzniku uhlí, rašelina
      je prekurzorem uhlí.
      Vy zjevně kalkulujete s laickostí zdejších čtenářů, kterým chybí odborné znalosti z biologie, a proto sem opisujete diletantsky vybrané věty. Právě Váš diletantismus při výběru informací ad hoc odhaluje Vaši systémovou nevzdělanost spojenou s osobní troufalostí.

      Vymazat
    2. Nemůžete vědět, co mi chybí, do hlavy nikdo nikomu nevleze. Třeba si myslím, co chybí Vám - a nebudu to matlat na stěnu.

      Vymazat
    3. http://uniba.sk/fileadmin/prif/envi/kpe/environ_mikrobiologia/08.pdf

      Vymazat
    4. http://referaty.atlas.sk/prirodne-vedy/geografia/1252/?print=1

      Vymazat
    5. https://www.prirodovedci.cz/zeptejte-se-prirodovedcu/136

      Vymazat
    6. No vida, fosfor se vůbec ke vzduchu neváže, jedině když hodím kostí nebo když běží jelen. Všeho s mírou, nejlépe je věřit vlastnímu úsudku.

      Vymazat
    7. A já bych řekla, milí přírodovědci, že můžete mít pravdu oba. Jen tam možná chybí přihlédnutí k faktoru času, nebo ne?

      Tužko, jen pište, co chcete, jak chcete a kolik chcete, ostatní to dělají taky tak, na množství svých příspěvků nehledí.

      O pana Kopíčka ale mám jisté obavy. Jestli půjde i nadále tak svědomitě až k pramenům, aby nakonec ještě nezaznamenal, že nejen študáci, ale i lid obecný mají tu... duši.

      Vymazat
    8. JAHA:
      Dík za důkazy potvrzující moje původní tvrzení, které jste zesměšňoval.

      Vymazat
    9. Ládik:
      Fosfor je živými organizmy využíván dýcháním (ne však volný P, o kterém je zmínka v prvním odkaze) a slouží především k ukládání a využívání energie, nikoliv ke stavbě těla.

      Vymazat
    10. Marie:
      Vaše obavy o mne kvituji, avšak považuji je za zbytečné.
      Osobně bych přivítal, kdyby diletantského vypisování ubylo, nemusel bych se tady angažovat.

      Vymazat
    11. Když nejde o život, jde o hovno. A nakonec - vždy jde o hovno.

      Vymazat
    12. Samozřejmě.
      To neznamená, že rezignuji na fakta.

      Vymazat
  32. Tak Turci jsou jasní!
    Turecký premiér Ahmet Davutoglu končí ve své funkci.
    Podle tureckých médií stojí za Davutogluovým pádem jeho neshody s prezidentem Erdoganem. Ty údajně vypukly kolem migrační dohody s Evropskou unií.
    Spekuluje se také, že Erdogan a jeho okolí se začali obávat rostoucí popularity premiéra. Ten byl mimo jiné proti pronásledování novinářů kritizujících vládu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žádná májovka ... byla to závojenka sadovka http://www.myko.cz/clanek117/, těsně vedle závojenky olovové (ta roste jindy a jinde). Byla dobrá, jen ji chyběla houbová vůně. Májovka rostla dříve, pod jabloní.

      Vymazat
    2. Stejně není nad kus špeku.

      Vymazat
    3. No, ja som vcera pri pozerani na vasu fotku "majoviek" si myslel, ze to majovka nie je, ale ked ste clovek "z lesa", myslel som, ze je to nejaky miesty variant.
      Dobre, ze ste to prezil. Ja teraz uz na huby velmi nechodim (sem-tam), mam ich ale dost dobre prestudovane i poznane "z mládí"- chodil som odmalicka s dedom, ten nasiel huby cely rok, asi ako pan Pelda- (zakladne druhy, co je jedle, co nie, napr. zbieram i peciarku lesnu , ktorej sa velmi podoba mlada muchotravka zelena, prip. rovnako jedovata muchotravka biela- raz som nasiel na jednom mieste asi 5-6 hub, vsetky skoro uplne rovnake, 1 ci 2 z nich boli ale jedovata muchotravky). Majovky som ale nikdy nemal odvahu zbierat, lebo som si nikdy nebol isty, ci to nie je vlaknica Patouillardova.

      Možnost záměny není u májovky zcela vyloučená, a to s jedovatou vláknící začervenalou (Patouillardovou), která je v mládí bílá nebo běla-vá, ale dotekem nebo stářím se barví rumělkově červeně. Její lupeny jsou v dospělosti hnědé, nevoní moučně. Proto pozor na mladé plodnice této vlákníce, které mohou někdy růst již v květnu a u nichž je záměna možná!

      http://www.ohoubach.cz/atlas-hub/detail/71/Ciruvka-majovka/

      Vymazat
    4. Jsem odchovaný v jehličnatém lese, listnatému se snažím přijít na chuť, jde to těžko, chybí vůně pryskyřice. Před 17-10 lety tady jehličnatý les byl, hned za barákem, jenže majitel ho téměř plošně vytěžil a zbytek uschnul ve vedrech. "Májovku" jsem předtím nikdy nejedl, jenže soused to tady sbírá a dělá smaženici na ředitelství HNKG, kde prý kvůli vůně přerušili poradu. To mě inspirovalo. Už to sbírat nebudu, počkám na kozáky a normální hřiby (stačí suchohřiby).

      Vymazat
    5. má totiž takovou mýdlovou vůni, znám. Dávám do polévek, ale jen pomálu. Ale že špek je špek, k tomu se ráda přidávám ;o)
      Dnes mám uvařeno pro lišáky, já se budu držet vody a melounu, je nov. Zítra ale zabalím do špeku chřest, udělám holandskou omáčku a budu si užívat snoubení této jarní lahůdkové zeleniny s vínem!

      Vymazat
  33. Včerejší cestování na ČT2 kolem vody zajímavé - kdo ví, v kterém roce natáčeli jarní křišťálovou Moravu (že by loni?). Takhle shora a nebo také zrození vážky bych jinak poznat nemohla.
    Ale není to krajina, kterou bych vyhledávala. Raději příležitostně vyrazíme ještě jednou na Kelčák na rozhlednu - až si budeme myslet, že bude hezky a vidět do dáli.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bažinám se vyhýbám taky, ale ne horským rašeliništím, to je jiné kafe.

      Vymazat
  34. pro pana Kopíčka:
    Vaše informace jsou poučné a podnětné, o tom žádná. Jenom nemůžu pochopit, proč je prokládáte osobními útoky (nebo urážkami, nazvěte to, jak chcete). Zajímal by mě ten důvod .. asi tak, jak Dolanského zajímala účast hejtmana Haška pod praporem Doněcké republiky (tím Vás nepřirovnávám k haškovi). Já do nory lezu pro příjemnou chvilku a představuji si (podle sebe), že ostatní taky - třebas mají odlišné (politické) názory. Proč musí být odborná informace proložena nevraživostí? Ubližuje Vám někdo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vy jste si opravdu nevšimnul, že to nejsem já, kdo s osobními útoky začal? A kdo se vysmíval mému tvrzení o tvorbě rostlinného těla ze vzduchu?
      A navíc onu paní neurážím, jenom konstatuji.

      Vymazat
    2. Nemyslím na sebe, ale obecně.

      Vymazat
    3. Souhlasím s Ládíkem. Já si sem chodím ráda číst, bavím se, ale poslední dny s Anonymním a s panem Kopíčkem - to je urážení, osočování, hádání - jsou lidé, které láká jen boření věcí - kazisvěti (ve vztahové oblasti se jim říká kazi.... :-)). A tak mi také příspěvky těchto pánů, pokud to tedy není jeden, nevím, připadají.
      Trolování, útoky, stále ve střehu.... vylezte z krtkoviště na vzduch a dejte si studenou sprchu! Nebo teplou, dle libosti! :-)
      Alena

      Vymazat
    4. Aleno,
      Co Vás nutí se vyjadřovat k věcem, kterým za těch pár dní, co tady vegetujete, jste vůbec neporozuměla? Obvyklé nutkání mnohých drben?
      Dejte si sprchu Vy.

      Vymazat
    5. Sprcha vám zřejmě nepomohla. Zkuste ten prášek, co si máte večer brát. Asi jste dnes zapomněl! :-)
      Alena

      Vymazat
    6. Drzost úroveň Vašich vstupů nezvýší.
      Připomínáte mi jednu pedikérku z minulosti, projevovala se stejně ordinérně. A taky neměla ánung, o čem je řeč.

      Vymazat
  35. Tužka napíše pro Zdenekb,....mám prosbu,...v noci jsem napsala ještě dva příspěvky, nejsou někde uskladněny,..?..kdybych to ve variantách psala znovu, ...a pak se to tady po procházce éterem objevilo,...aby to vůbec pan Kopíček přežil, už tak ho vyčerpávam,...musí si pořád vynýšlet nějaké kličky,...ikdyž kličkovaná a žonglování s fakty je jeho parketa.

    Díky, Tužka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zase jste projevila svou neústupnou drzou lhavost. Žádné kličky, ty zde praktikujete Vy. Nesuďte jiné podle sebe.

      Vymazat
    2. Zklamu Vás, v košíku nic od 'Tužka napíše' uskladněno není...
      Budete muset zkusit novou variantu.

      Vymazat
    3. Tužka zase zalhala.
      Anebo má vidiny, už delší dobu mám podezření, že není zcela v pořádku.

      Vymazat
    4. Kopicku, uz prestante, ste trapny, totalne. Ako napisal p. Ladik!!!, clovek si Vas rad precitam, ALE...
      Aj mne sa parkrat stalo, ze moje prispevky, aj vickrat opakovane, sa tu neobjavili. Pisal som to i p. Zdenkovib a ten mi TIEZ NEDAVNO odpovedal (mozete si to dohladat), ze v kosi nic nie je. Pritom som to viackrat a pozorne pisal a posielal.



      Je to uz u Vas pomaly stadium prejavujucej sa obsesie, to Vase - "pitomost", "lež", "vidiny"... Zamyslite sa nad sebou, kym je cas a robte s tym nieco. Opakujem, ze to myslim uprimne, ako dobru radu, nie ako nejaku urazku. nehladajte VZDY za niecim, co sa prave vam nepaci nejaky umysel, podlast, loz...

      Vymazat
    5. JAHA:
      Jste s Tužkou jako z jednoho těsta, stejně žvaniví. Jen tak dál, mnohým zde se to líbí. ☺

      Vymazat
  36. Ládik:
    Obecně zde neurážím nikoho.

    OdpovědětVymazat
  37. Zdravím Tužku!
    Budu se opakovat:
    Pište častěji!

    Dokážete koncentrovat výklad do minima řádek. Nevzpomínám si, že bych od Vás četl někdy něco blbého.
    Naproti tomu matně vzpomínám, že i Kopíček tu na tam napíše něco skoro chytrého.
    Akorát si nedokážu vybavit, kdy, kde a co to bylo.

    Domnívám se, že se nudí jako zvíře a asertivní nasírání je smyslem jeho života.

    Ale nutno přiznat, že není nejhorší, občas je tam jakási poučenost antickými či středověkými sofismaty. Naproti tomu takový kolega Hoven míval přímočařejší tah na branku.
    Celkově vzato Kopíček obohacuje zdejší zahrádku coby intelektuální kompostér. Aerobním i anaerobním rozkladem myšlení.
    Takže bych ho coby ekologa nezatracoval.

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Co Vás vede k tomu, abyste se o mne otíral? Nepamatuji si, že bych já učinil něco podobného.

      Vymazat
    2. Kompostéru KoPÍČkovi chybí k dokonalosti žížalky.
      Asi má po žížalkách.

      Vymazat
    3. Jo, sežral je blbej Anonym.

      Vymazat
    4. Inteleektuální kompostér! :-) :-) Ale pozor! DOchází tam ke tlení či k hnití??? To už jsme zase na tenkém ledě, raději vysublimuji...
      Alena

      Vymazat
    5. ...už jsem zasmrděla.

      Vymazat
    6. A při těch procesech kompostér zapomněl i jakého je rodu, ještě zkuste střední! :-)
      Alena

      Vymazat
    7. To jste nebyla Vy? Odpovídá to Vaší úrovni.

      Vymazat
  38. Ahoj bando krtinská nezvedená!
    Moc času neuteklo a já jsem ve čtvrtek brzo ráno málem pošel jako starej pes. Vzal jsem si totiž na bolest achilovy šlachy a kloubu na noze jeden chem. sajrajt, který mi dřív dobře pomáhal a zřejmě se to s něčím potkalo a já dostal težky astmatický záchvat. Nic ze známých léků (betablokátorů atd.) nepomáhalo a ani kortikoid, který mi zbyl doma. Šlo o čas. Paničku jsem požádal, aby mě odvezla do Prahy do nemocnice, ale ta mě přesvědčila, aby pro mě přijela záchranka. Ti u nás byli za 15 min. a odvezli mě do blízké venkovské nemocnice. Doktor od záchranky paničce sdělil, že převoz do Prahy bych určitě neustál. Narval do mě téměř 150 mg. kortikoidu, dále další léky a kyslík a hurá na JIP. Dali mě celme rychle dohromady.

    Takže když tady vedete hovory o humusu a hnilobě, tak to pro mě bylo málem aktuální, pokud bych byl dán na hřbitov. Ale zřejmě by to byl pohřeb žehem. V této souvislosti jsem si vzpomněl na vtip (na vedlejším portálu píší o velkém požáru v Kanadě), jak u nás začala hořet nějaká velká průmyslová hala nějaké firmy a byl to skutečně vydatný požár, několik hasičských jednotek hasilo jen z povzdálí, takový to byl žár! Najednou se přiřítilo odněkud auto venkovských hasičů a ti málem vjeli do hořící budovy. To byl fofr! Jedna jejich stříkačka stříkala na hasiče aby je ochladila a druhá na požár. Přítomní lidi vč. hasičů obdivovali jejich odvahu. Později,
    když tito hasiči dostávali vyznamenání od minista, tak dostali i finanční odměnu. Přítomný moderátor TV se jich optal, co s penězi udělají? Velitel hasičů se zamyslel a povídá:
    Nejdříve si necháme opravit na našem autě brzdy!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježíši, to je dobře že jste tu. ale možná to byla jen alergie na jarní pyly? Poučení pro vás je, že byste měl bolest prožít, přetrpět a vyzkoušet raději fyziku, než chemii. Vyzkoučet teplé, nebo studené, nebo vlažné obklady, hlavně klid a nějaké mazání, třeba koňskou mast, alespoň mi zabírá hned, ale není to úplné, pak je třeba hledat příčinu - co vlastně s tou achilovkou je.

      Vymazat
    2. Teda, maximusi, bacha. Mne sa osvedcil tensiomin pod jazyk. predpise Vam ho i prakticka lekarka. Majte ho vzdy pri sebe.

      Vypis z charakteristik lieku!!!

      V prípade krízy sa 1 tableta nahryzne a nechá sa pod jazykom rozpustiť.

      !!!

      Vymazat
    3. No tak to od teď budete slavit dvoje narozeniny! :-)
      Alena

      Vymazat
    4. Dík za respose, navíc dnes mi nešel a nejde wifi a tak se musím připojovat náhradním spojením.

      Vymazat
  39. Jáchyme, dovolím si říci, že velmi koncentrované výklady tu mám já.
    A teď bych mohla říci, že pokud jsou ideální podmínky, tak rostliny se vypaří a pokud jsou jiné, než ideální, tak se do země z několika procent vrátí. A to důležité je, že zde nebylo vyvráceno ono Biblické "prach jsi a v prach se obrátíš, ale naopak potvrzeno vědecky viz. třeba JAHovy odkazy.
    Intelektuální kompostér je dobrý výraz :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Violo, v těch Jahových odkazech to právě vyvráceno je. Pregnantně jste demonstrovala nepřesné laické vnímání.
      Chválit pisatele s produkcí nejvíce teček v textu ze všech znaků za koncentrovaný výklad je vskutku humorné, adorant určitě má své důvody. ☺

      Vymazat
    2. Tak se pkusím z některého odkazu zkopírovat, co si myslím, že je podstatné:
      Základnými aktivátormi je pre zelené rastliny slnečná energia, čo je začiatok kolobehu.
      Pre mikroorganizmy je to kyslík, Základnými aktivátormi je pre zelené rastliny slnečná energia, čo je začiatok kolobehu.
      Pre mikroorganizmy je to kyslík, atd.
      Dál to zkopírovat nejde.

      Vymazat
    3. takže: O R G A N I C K Á H M O T A
      C N P S K Ca
      ↓ ↓ ↓ ↓ ↓ ↓
      CO2 NO3 PO4 SO4 K Ca
      ↓ ↓ ↓ ↓ ↓ ↓
      C N P S K Ca

      O R G A N I C K Á H M O T A

      Vymazat
    4. Nepsalo mi to mezery, to by mi poradil asi xerox.

      Vymazat
    5. S tím kyslíkem pro mikroorganizmy to tak není, ale nedělejte si z toho těžkou hlavu.

      Vymazat
    6. Mě to jen zajímá, jak jsem psala ze zcela praktických důvodů ohledně agrotechniky na zahrádce, nedělám si z toho těžkou hlavu.

      Vymazat
    7. Pokud si nekvasíte domácí víno, potom kyslík nevadí. Původní mikroorganizmy (Archea) s kyslíkem vůbec nepřišly do styku, ten se objevil až po vzniku forosyntetizujících rostlin a byl pro ně toxický a ony ho musely nějak zmetabolizovat. Tak vzniklo dýchání.

      Vymazat
    8. Oprava: ...fotosyntetizujících...

      Vymazat
  40. Josef Kopíček06 května, 2016 09:49
    JAHA:
    Dík za důkazy potvrzující moje původní tvrzení, které jste zesměšňoval.

    Nestasny Kopicku.

    Ja som nezosmiesnoval Vase argumentacie. Nepochopil ste. A zrejme do konca zivota nepochopite NIC, preco na Vas (sem- tam) reagujem. "Zosmiesnoval" som Vasu az upornu snahu MAT pravdu za kazdu cenu, (zvyraznujem slovo KAZDU!!!) aj ked ste neposkytol UPLNE informacie. Preto sa na zaklade Vasich "rezolutnych" vyjadreni da VZDY o Vasich vyjadreniach POCHYBOVAT, lebo su NEUPLNE.

    Kedze ja nie som clovek, ktoreho mate vo svojej predstave Vy, Xerox, dokonca i JdM, z TOHO dovodu som teraz dal viacero odkazov - aby ostatni videli, ze v podstate mate pravdu vo svojej argumentacii, ale ma ju aj p. Tuzka, ktora Vase neuplne informacie (ktore prezentujete ako jedine a uplne) VHODNE DOPLNILA.

    Takze, ako ste si (konecne!!!) vsimol, ja som clovek - komu cest, tomu cest, moze to byt i ten, co na mna nadava - na druhej strane, dufam, ze ste si tiez vsimol, lebo AJ PRETO som dal odkazy - ze ste operovali rezolutnymi vyhlaseniami, ktore NEBOLI VYCERPAVAJUCE!!!, t. j. p. Tuzka Vas mohla a mala v pohode DOPLNIT.

    Porozmyslajte trochu nad sebou. Kde sa asi stala chyba.

    P. S. Vsimnite si moju ZDRZANLIVOST!!!, ked som reagoval az vtedy, ked Vase a Tuzkine naboje uz boli VYSTRIELANE!!! a nijakym (odbornym) sposobom som do vyvyjajucej sa roztrzke NEZAPAJAL.

    P. S. 2 Nezabudnite ma pokarat za velke pismena.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JAHA:
      Osobně mi nestojíte za to, abych vyhledával Vaše zesměšňující výroky o semenech rostlin, které se nesadí do vzduchu...atd. prostě jste se ihned zapojil do zesměšňování a žádné Vaše retuše to už nespraví.
      Moje tvrzení principiálně úplné bylo a Tužka je detaily zásadně neobohatila, spíše je svými kličkami zatemnila.
      Prokázal jste, že mám pravdu, tak proč řečníte o mé údajné snaze mít pravdu za každou cenu? ☺
      K ostatnímu Vašemu kázání jenom dodám, že neděle bude až pozítří a já stejně chodím do některých kostelů jenom občas vnímat kulturu, ze mší jsem už vyrostl.
      Za kapitálky jsem Vás nepokáral, naopak jsem ocenil, že je to nejlepší, co umíte.
      Vaše první P.S. opravdu pobavilo - Vy a ZDRŽANLIVÝ??! ☺☺☺

      Vymazat
  41. Maxime,
    blahopřeji k úspěšnému přežití !

    Nicméně - pokud jste přikrmil těžký astmatický záchvat betablokátory, pak se domnívám, že je Vaše přežitíjen dílem Štěstěny a schopných záchranářů.
    (Doporučuji dát řeč s nějakým lepším lékařem)

    Jáchym

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná jsem se přepsal, asi tím stresem bylo toho na mne hafo, myslel jsem velmi dobré léky berodual a ventolin. Tak sorry. Holt nejsem chemik. Jsem volaký zmetený.... (-:

      Vymazat
  42. Violo,
    Vaše výklady jsou osvěžujícím koncentrátem, pastvou pro každého sběratele postmoderního patafyzického folkloru.
    Nedělám si srandu, fakt Vás taky rád čtu, zvláště Vaše originální kosmologie je pro můj racionalitou zahnojený mozek vždy vítaným douškem kyslíku.
    JÁCHYM


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Jáchyme, mi se líbí vaše originální výrazy :-) a literární nadání.

      Vymazat
  43. Maxime,
    jestli nemáš taky borelku. Každé ráno na lačno stroužek česneku, celý měsíc.
    Zaječí zelí je k jídlu? http://www.imgup.cz/image/2sW Byl jsem u potoka na pastvě - tam je žrádla!

    OdpovědětVymazat
  44. Zaječího zelí také po málu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trhovci nikdy nezaječí
      "Zaječí zelí ze Zaječí!"

      Zaječího je pomálu
      jak diamantů v ...análu.

      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Diamantová drůza,
      celá hnědá, hrůza!
      Proto se mnozí mydlí,
      někteří už tam bydlí.

      Vymazat
    3. napsala to Viola, pomálu...
      Pro svou chuť, připomínající chuť citrónu, jsou lístky vhodné k ochucení nevýrazných salátů a zeleninových polévek nebo do čajových směsí, kde dodá osvěžující citronovou příchuť. Je však třeba mít na paměti, že obsahují velké množství volné kyseliny šťavelové (oxalové) a jejích solí (podle Bergia 1,25 %). Je to látka prudce jedovatá, která působí škodlivě na ledviny. Proto se musí užívat jen omezeně a vůbec je nelze doporučit osobám trpícím chorobami ledvin. Děti často z nerozumu pojídají šťavelové lístky, protože příjemně a osvěživě kysele chutnají. Mohou tak snadno ohrozit své zdraví nebo i život. Smrtelná dávka kyseliny šťavelové pro člověka je 4 - 5 g.

      Vymazat
  45. Použití: Listy obsahují mírně jedovatou kyselinu oxalovou (šťavelovou) a její soli. Kyselina má škodlivé účinky zejména na ledviny a podporuje tvorbu žlučových kamenů. Příznakem otravy bývá nevolnost, zvracení, křeče a depresivní nálada. U otráveného je třeba vyvolat zvracení (není-li spontánní) a podat mu aktivní uhlí, v těžších případech je nutné přivolat lékařskou pomoc. Při použití v malém množství chutná jako šťovík, oslabuje pálení žáhy a slabší poruchy trávení

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes vrána vráně oči klove
      po kyselině oxalové
      krtek má z toho depresi
      a traktor špatnou kompresi.

      Vymazat
    2. I jen se anonymní tolik neradujte.
      Krtci jen trénují na boj s nepřítelem... a občasné kohoutí zápasy jsou pouhým zpestřením rutiny.
      To když občas nakouknu do pionýra, tam je mumraj, že se člověk diví, že ještě nevypukla třetí světová.

      Vymazat
    3. Už po půl kile šťovíku
      u WC cloumám za kliku !

      Poslední důchodové love
      dík kyselině šťavelové
      prosral jsem na svém hajzliku
      vstřebané v živočišném uhlí.

      Teď klepu kosu, chladem ztuhlý.
      Hanba ti, zlý lékárniku !
      (J.)

      Vymazat
    4. nedočtu a pak se divím, že je tu plno odpovědí a já s křížkem po funuse! Teda nemám na mysli ten skoro, co jej minul Maximus...
      Jáchym to zpracoval nejlépe, uděluji jedna s hvězdičkou ;o)

      Vymazat
  46. Deset tisíc za urážku ouřady
    budu muset šetřit hovady
    musím mít lepší slovíčka
    co hladí v radnici pytlíčka
    nebo mu zavadím o kafe
    když na mě škaredě zablafe
    mají ti soudruzi úzké city
    přitom jim nevadí když jsou zblitý
    nejlepší je tam nechodit
    svinstvem se rači nebrodit.

    OdpovědětVymazat
  47. Odpovědi
    1. Dobré naladění se a hezký zážitek! ten jistě bude.

      Vymazat
  48. Kupte si, kupte!
    http: //s32.postimg.org/984hvb3ph/miracek.jpg
    Napřed dejte pryč dvě mezery... :-)
    Alena

    OdpovědětVymazat
  49. popisoval známý dění z Kinderweltu (dětský areál na Hatích)... včera samí tmaví, jsou naprosto hnusní k holkám, co tam dělají, a jejich ženy minulou neděli zkopaly nějakou Rakušanku. Začíná být sousedům horko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. liško,
      kde jsou Hatě? To je někde u vás v příhraničí?
      Mladí jeli někam k Vídni, na venkov turistit, to abych se docela bála, na koho narazí.

      Vymazat
    2. Hatě jsou přechod, jsou tam free shopy, Freeport, kasína, prostě malé Las Vegas. Tam nemusí mít strach, ti tmaví nejsou noví, to jsou už ti asi milovaní.

      Vymazat
    3. Aha, tak to je dobře.

      Vnučka (známých) zamkla oba vchody do domu a odjela kraj světa. Aniž by si všimla, že vlastní babička s dědou pracují na zahradě ve skleníku... Nešťastná babička tu právě byla, anžto vnučka je s mou holkou kamarádka. Tak jsme volali do té Vídně, aby jí moje holka volala... jenže vnučka nebere mobil. Tak je tam z nich telefonní centrála. A já jdu rozestlat, možná že babička s dědou přijdou na nocleh.
      Ach ti mladí roztržití potomci.
      A já, když před odjezdem všechno třikrát obcházím a kontroluju, tak se mi smějou.

      Vymazat
    4. tohle mi uniklo, pane Ládiku !!!, to mě teda pěkně "merzí", hate free ☺☺☺☺☺

      Vymazat
  50. pastnu sem Macka, z posledního odstavce jsem se málem počůrala :-)

    Když jsem si pustil středeční rozhovor redaktora ČT Lukáše Dolanského s jihomoravským hejtmanem Michalem Haškem, nemohl jsem nenabýt dojmu, že Dolanský je největší eso v nastávající Haškově krajské volební kampani, neboť nikdo nikdy už nedokáže v tak krátkém čase nahnat Haškovi tolik hlasů.

    Totéž za velkou louží:

    Klan Bushů oznámil, že nepodpoří Donalda Trumpa. Čímž ho vlastně silně podpořil…

    Evropská komise navrhla zrušení víz pro občany Kosova. Nechápu proč, když už jsou všichni jejich mafiáni dávno v EU…

    Tomáš Haas:

    Na Twitteru si nedávno Hillary Clintonová postěžovala, že 25 manažérů investičních „Hedge fondů“ vydělá víc, než všechny americké učitelky mateřských škol dohromady.

    A doprovodila to velmi levicovým kategorickým „To je nepřijatelné“.

    Trochu jí zchladil její spravedlivým hněvem rozpálenou politicky korektní hlavičku čtenář Kevin Tulppo:

    „Goldman Sachs Vám zaplatil za dvacetiminutovou řeč víc, než si průměrná učitelka americké mateřské školky vydělá za deset let.“

    Petr Paulczyński na Facebooku:

    Když se horníci z OKD dozvěděli, že jejich osud mají v rukou Mládek a Marksová, rozplakali se i ti, kteří přežili tři závaly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) :-)

      Je to trpký humor, když uvážíme, že média se místo toho zajímají o třicet motorkářů z Ruska. Kdo to povolil, kudy pojedou, co řekli, kdo se s nimi fotil...
      A tisíce lidí na Ostravsku nevědí, zda budou mít příští měsíc na nájem v bytě, který jim nepatří...
      A za hranicemi čeká další milion či dva...
      Alena

      Vymazat
  51. 2 fotky - ve skupinovce se jediná dívá do objektivu...
    http://www.imgup.cz/image/2tA
    http://www.imgup.cz/image/2tL

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc hezké fotky. Když tak napište aspoň stručně, co a o čem to bylo. Nějaký dětský muzikál?

      Vymazat
    2. Akce Domu dětí a mládeže v Těšínském divadle - všehochuť Mozaika - šňůra vystoupení všech možných zájmových souborů (2 hodiny). Naty se Slezankem, lidový tanec + zpěv.

      Vymazat
    3. Tak to jste byl určitě hrd a pyšen na ratolest :-) Je to bezva koníček, ať se jí daří a užije si hodně radosti.

      No a po dnešních lehce rozbouřených emocích dávám něco na uklidnění - tuhle jemnou krásu jsem našla opět u Pacifiku.

      https://www.youtube.com/watch?v=fI2tFZYwN3w

      A ještě přídavek:
      https://www.youtube.com/watch?v=8ZdEl2otWe8

      Dobrou všem.

      Vymazat
  52. Tužka napíše pro Zdenekb,...díky,...víte, že je to docela dobře, že se to vypařilo. Mohla jsem si dnes důkladněji promyslet odpovědi na tři připomínky,...očíslované, pana Kopíčka,...a na přehršel urážek jako šlehačka k tomu.

    To, že jsem už dost dní označována za hlůpaňu na oslu způsobilo, že to musím napsat důkladněji a vyčerpávajícím způsobem, aby to pan Kopíček pobral a pochopil.
    Dokonce sem byla v jednom zahradním centru, abych se ujistila, že některé druhy hnití rostlin způsobují bakterie. Byly tam vypsané, což mě potěšilo, proto jsem tam šla, a jednu bakterii si opsala,....latinsky. Je to Xanthomonas tumefaciens,...způsobuje hnití a hynutí letniček a dvouletek, a je na ní specielní postřik. Snad jsem ji napsala dobře, ale pan Kopíček mě zajisté rád opraví a ještě přidá nějakou tu urážku.

    Přátelé v NOŘE, zas se budu hájit a psát svá fakta.
    Fakt, varuji vás, .... bude to, rádabych, poslední obhajoba, abych nebyla na oslu, ale na koni.
    Koho to nebaví, přeskočte to, jak snadné.

    Jen pan Kopíček, chudák, to asi bude číst, nedá mu to,...vždyť mě urážet je tak lákavé a snadné.

    A taky jsem si řekla, že ty své definice opíšu a navštívim zdejší gymnásium a poprosím nějakého učitele přírodních věd, ať to vyhodnotí,...určitě jsou některé pojmy součástí maturity z přírodopisu,..nebo, jak tomu dnes říkají. To je ode mne pejcha, pane Kopíčku, to je pejcha,...žééé.
    Tak, pro sebe, abych věděla, jak na tom v té biologii jsem.
    A to myslým teď vážně.

    Tak du na věc.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  53. Božebože, baktérie rodu Xanthomonas, Plesiomonas a mnoho dalších jsem desítky let izoloval a analyzoval.
    To nedohoníte, Tužko, a polámete si tuhu. ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jestli Vám ty bakterie neublížily.

      Vymazat
    2. Zbyňku, tak nevím, tuha - netuha, co takhle gentlemann? Nejsem odborník a pro mě je přijatelné, že humus vzniká tlením rostlin a jiných organických látek... chápu asi málo,ale neva. Nejsem z toho nijak rozhozená a přeji hezký večer
      víte, pamatuji si, jak jste mi naznačil, že můj lišák není sám, kdo chřadne. To my všichni, jen čas je ještě třeba milosrdný. Kéž je Vaše chřadnutí pomalé a vlídné... i třeba k Tužce a tak...

      Vymazat
    3. Jak se do lesa volá....
      Nemám rád amatéry stylizující se do odborníků.
      Gentlemana může vyžadovat snad jen gentlewomen.

      Vymazat
    4. Test: Napsal jsem gentlewoman s ´a´.

      Vymazat
    5. Tak to byla chyba moje, patří tam ´a´, nikoliv ´e´.

      Vymazat
  54. Dobrá zpráva od Maxima (s poučením, jak je dobré mít doma někoho, kdo rychle rozhodne), pěkné fotky od Ládika!!!, pochvaly, "dálkové" léčení a v tento krásný den ponejvíce dusno? Snad navíc nešel žádný z krtků "k vodě ven", když je ten pátek. Nebo že by nějaká mimořádná dračí díra?
    Třeba to zítřejší sobota napraví. Pro mě Brno bez internetu, mějte se tu fajn.
    Překvapilo mě dnes, kolik ptactva lítá před úplným setměním, už jsem to skoro zapomněla.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, máte pravdu ctěná dámo. Tuhle nejlepší jsem potkal (a jsem za to strašně rád) až když dosáhla 50-tky a byla a je pořád pěkná, ale hlavně je to parťačka a zkušená životem protřelá ženská, která navíc neztratila po všech těch životních peripetiích humor. No a tím, že je halb Němka, tak zřejmě proto, je neskutečně pracovitá. Škoda, že člověk nemá když je mladý více zkušeností a nepotká toho správného partnera dřív než "dělá" potomky. To by se vyhnul spoustě zklamání....
      Hezký den.

      Vymazat
  55. Tužka napíše,...k textu ze dne 6.5. 00:48

    Hned první věta,..jen obdivujte,...

    Za 1.)

    Překrucujete psaný text,..nezmínila jsem bakteriální hnití,..napsala jsem:...Přítomny jsou i bakterie. Napsala bych, že je to význavě rozdílné,...ale,..manipulovat s mým textem jsou Vaše oblíbené hrátky,...Co s tím? Nic, prostě to je pan Kopíček, co můžu od něho čekat.
    Jinak,..bakteriální hnití existuje, v botanice se mu říká bakteriózy.

    Za 2.) Mineralizace,..už jsem definici tady psala, tak ještě jednou, pro pořádek.
    Mineralizace je úplný rozklad organických látek v půdě na konečné zplodiny. Z plynných je to oxid uhličitý a amoniak, vodu a popeloviny. Probíhá nejrychleji v podmínkách příznivých pro činnost mikroorganismů, při vyrovnaném poměru vody, vzduchu a teploty.

    V půdách zamokřených a nedostatečně provzdušněných je mineralizace bržděna až zastavena a dochází k hromadění organických zbytků.
    Mezi omezenou, tedy neúplnou mineralizaci patří rašelinění.

    Za 3.)
    Píšete:
    Rašelninění je první etapa uhelnatění při vzniku uhlí, rašelina je prekurzorem uhlí.

    Tohle tvrzení je naprosto chybné, použil jste pojmy, které se svými procesy vylučují a nejsou ani v správné posloupnosti.

    Jako drzá ignorantka a provokatérka Vám napíšu, že jste opomenul zařadit na začátek dobytčí suché lejno,...protože taky hoří,..
    Tahle Vaše řada pojmů kopíruje fakt, že se tím topí,...nic víc.

    Rozbor Vaší věty. Rašelninění je samostatný proces, není první etapou uhelnatění.

    Uhelnatění je proces přeměny za teploty kolem 900 stupňů C,...dál ani nemusím pokračovat, protože teplota 900 stupňů se běžně na rašeliništích nevyskytuje.

    Co je rašelina už víme.

    PREKURZOR. Definice.
    Prekurzor je výchozí látka nebo meziprodukt, z něhož při METABOLISMU vzniká výsledný produkt.

    Při rašelninění ani uhelnatění metabolismus NEPROBÍHÁ.

    Dám ještě definici metabolismu rostlin. Aby bylo jasno až nejjasněji.

    Met. rostlin je soubor fyzikálních, fyzikálněchemických a chemických pochodů v ŽIVÝCH ORGANISMECH, které jsou katalyzovány enzimy. Základem met. rost. jsou anabolické a katabolické pochody, které probíhají v buňkách a s velkou strukturální a časovou uspořádaností vedle sebe a vzájemně se ovlivňují.
    Met. rost.je zajišťován heterotrofně, to jest přijímáním organických látek kořeny a autotrofně, to jest přijímáním minerálních látek kořeny ve spojení s fotosyntézou v zelených částech rostliny.
    Hlavním znakem met. rost. je pohlcování sluneční energie a její transformace na energii chemických vazeb.

    Co s tím, ....máte v tom vegetariánský gulášek, vážený pane.
    Jsem troufalá, v tom máte jedinou pravdu, troufám si poukázat na Vaše nedostatky.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  56. Tak rád už bych odsud vypadl, ale nedáte a nedáte pokoj ani sobě, ani mně.
    Ad 1) Vůbec nevím, o čem to píšete, hledat to nebudu.
    Ad 2) Souhlasím až do poslední věty, ta není pravdivá.
    Ad 3) Nepravda. Každé uhlí prošlo formou rašeliny, ne každá rašelina se vyvinula až do formy uhlí, záleželo na čase. A to i proto, že neprošla horotvornými geologickými procesy, tedy ani vyšší teplotou. Uhelnatěním vzniká z rašeliny uhlí, je jenom přirozené, že současná rašeliniště s rašelinou tím procesem pro nedostatek času neprošly.
    A Vy si drze dovolujete vykládat, že v tom mám vegetariánský gulášek! ☻
    A tomu copy, co jste nakonec napastovala, očividně vůbec nerozumíte. Anebo že byste byla schopna vysvětlit, co to je ta energie chemických vazeb a u kterých sloučenin? ☺☺☺
    Liška a většina zdejších laiků má za to, že Vám ubližuji, zkuste tedy přestat otravovat s nesmysly a nastane mezi námi ticho. Já se odtud zdekuji, což už jsem vlastně učinil, jenom Vaše biologické řečnění mne přinutilo se vrátit. Dobrý návrh, ne?

    OdpovědětVymazat
  57. Tužka napíše,....pro pana Kopíčka,..ještě něco k Vaší perle 6.5. 9:54
    Tedy k fosforu.
    Fosfor je biogenním prvkem,důležitým zejména k výživě rostlin.
    Ukládá se do tkání jako kysličník fosforečný.
    Na 100 gramů rostlinného materiálu vyjádřeno v mg.
    Nejvíce ořechy 933, špenát 426,
    Všechny košťálové zeleniny,...přes 250,...
    Nezbavujte se košťálů, nastrouhejte je na jemno a s kyselou zálivkou jezte, fosfor lépe vstřebáte,...protože je v živočišných tělech.

    Vyskytuje se v kostech jako fosforečnan vápenatý,...vyskytuje se prakticky ve všech tkáních. Dnes už se ví, že se významně podílí na přenosu energií a přenosu ipulsů mezi nervy a tkáněmi.
    Jeho nedostatek způsobuje třes rukou, studené ruce a nohy, špatná orientace v prostoru, různá brnění, tiky, záškuby,...je toho dost, co můžete přísunem fosforu vylepšit.
    Na den je doporučená dáka asi 1,5 gramu.
    Koho to zajímá, napíšu tabulku výskytu kysličníku fosforečného v potravinách.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  58. Takže to vypadá, že rozumná dohoda s Vámi možná není.
    Až zase budete psát o fosforu, nezapomeňte na AMP←→ADP←→ATP, to je jeho nejdůležitější činnost. A také fosfolipidy.

    P.S.: Enzymy se píší s oběma y.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tužka napíše, ... poslužte se,..dělat pravopisné chyby je moje hobby,...jak si na to hobby vzpomenu, tak je sekám jako Baťa cvičky.

      Tužka,....a úsměv, prosím.

      Vymazat
  59. Tužka napíše,...PANE KOPÍČKU,....vždycky jste první, kdo reagujete na můj nick.

    Dokonce hned napoprvé jste si mne před lety spletl s Tečkou,....mám to dohledat,..?..těch vulgarismů,....jistěže pod jiným nickem, ale staří harcovníci z Akt. ví, kdo je kdo.

    No a právě při tom hned prvním slovním utkání mne napadlo, že budu ve svých textex dělat tečky,...PROVOKOVAT.
    Čekala jsem, kdy Vás to trkne, že ty sprosťárny chrlíte na špatný nick,...ale že Vám to tenkrát trvalo.

    Provokuju, už dva sonety jsem Vám složila,...ten první Autodafé,...mám ho také dohledat, ? je tam, na Akt.

    Jsem provokatérka,...byla jsem,...jsem,.. a budu.

    Napsala jsem Vám už mockrát,...nechte mne napokoji.
    Já si Vás taky nevšímám, i když píšete total bláboly,...mně je to U-KRA-DE-NÝ.

    Tužka. No,... a už NORA ví, co je za zrcadlem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zanechejte, prosím, žvanění, svedete-li, a věnujte se tématu, když už mermomocí chcete se ztrapňovat. A nelžete zase, reagovala jste Vy na mé tvrzení o tom, že rostliny pocházejí ze vzduchu (lze to samozřejmě dohledat).
      Co NORA ne/ví, je mi zcela lhostejné, mně na rozdíl od většiny z vás se jedná o fakta. Vy se snažíte pracovat s informacemi z netu, bez systému a bez znalostí. Já jsem profesionál s úspěšnou pracovní kariérou a především s přiměřenou erudicí. Chcete-li nadále pokračovat v tomto nesmyslném šermování, svědčí to jenom o Vaší nesoudnosti. Jsem důsledný a nelžu.

      Vymazat
    2. To není intelektuální kompostér, to je jen starý, zatrpklý kompost! :-)
      Alena

      Vymazat
  60. žádám agenturu - teplé dveře v zastoupení - zdenekbé, aby sjednala pořádek ve výzkumném krtčím centru a neprodleně se vložila do sporu :

    § tužka , vulgo - krásná perchta , bílá paní , komonická , stužka

    versus

    § josef kopíček , vulgo - anonym , zatrpklý kompost , zbyněk , seňor kopíček

    spor mezi výše zmíněnými protagonisty vlekoucí se několik dní , tedy spíše nocí , né a né dospět k uspokojivému konci a je tu důvodné podezření že se ani nehledá vhodný kompromis zakončený tou či onou stranou šrapnelem ...

    OdpovědětVymazat
  61. Je to poučné čtení. Nejzajímavější jsou informace mezi řádky, pošušňal by si každý psycholog, zejména na panu Kopíčkovi, to je hora materiálu k rozboru. Škoda, že jsem v psychologii laik. Vím - chybí mi přehled - jsem profesní magor; ale postrádám v jeho textech špetku empatie, lidskosti, velkorysosti, shovívavosti - to bych u velikána takového formátu očekával především. Světlo a tma. Kráska a zvíře. Jednou jsem potkal člověka, který mě dovedl k pojmu misogyn. Škoda, že se psychologie nevyučuje na základní škole, denně a každý rok, jako mateřština. Aby každý poznal dříve, s kým má tu čest.

    OdpovědětVymazat