09 května, 2016

KRTINEC č.98

206 komentářů:

  1. Hola,hola
    Nora volá občasný návštěvník

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak druhá, Gratuluji a zdravím občasného návštěvníka, třeba si vymyslí nějaký hezký nick.
      Jsem se ještě dívala, zda je v 97 dvoustovka. Je. A pokoukám, co se událo, výjimečně si počtu i u paní Kotišové - blog není dlouhý a titulek má zajímavý.

      Vymazat
  2. No, uz sme sa dostali az na dalsiu stranku. Fajn.

    Tak ja si dam aspon dva dni pauzu od nejakych veci. Preco? Lebo.

    Ked niekto napise, ze nebude nieco citat, lebo to uviedol Jaha nejakym slovom...

    Co sa da rozumne k tomu povedat, ci napisat?

    Pritom ten nenavideny Jaha len pise o niecom, co taki fajnovi, dobrucki, cistucki, usporiadani...Cesi nechcu pocut a radsej si do smrti nechaju svoje do hlavy natlacene "vedomosti"..., nech su uz smiesne kazdemu, okrem nich...NECHAJU.

    Len, aby sme nemuseli rozmyslat, prijat JASNE veci a ZMENIT svoje priposrate tzv. vedomosti.

    Fajn. Na tom sa podielat nebudem. Dnes je tolko naozaj historickych dokumentov, ze vysvetlovat Cechom, kde je sever sa mi zda jednoducho smiesne a kontraproduktivne.

    Ked niekto veri, ze sever je smerom na Moskvu, tak toho nepresvedcim. Ked si niekto mysli, ze zapad je smerom na Rim, tiez ho nepresvedcim.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Degenerace Nory progreduje.

      Vymazat
    2. Pane Kopíčku, jednou se Pepa Řepa vyjádřil ještě ke dřívější diskuzi u pana Stejskala, že je to něco jako léčebna a možná bychom tak nějak k sobě mohli přistupovat, tedy ne my dva, ale třeba k JAHovi. Já třeba vůbec nechápu souvislost s jeho uvedeným přikladem dvou židů z koncentračního tábora a jeho "benešovskou kapustou". Snažím se chápat nějaké myšlenkové pochody, však jste také psal, že vás to zajímá.
      To, že jeden, nebo několik diskutníků má názory, které vám připadají jako degenerativní, přece nemusí znamenat degeneraci celku.

      Vymazat
    3. JAHo, můžete mi vysvětlit souvislost těch vašich dvou příspěvků?
      No a jestli vás tu chceme rozhodně nemůže záležet na vašem krásném důchodě. Ovšem jako dědečka bych vás byla schopna adoptovat :-)

      Vymazat
    4. K Tisovi na Wiki:
      "Slovenská společnost je ve vztahu k Tisovi rozdělena. V katolicko-konzervativních a nacionalistických kruzích je oceňován jako hrdina a zakladatel slovenské státnosti. Existovaly snahy o prohlášení Jozefa Tisa za blahoslaveného. Část společnosti včetně historiků SAV mu přisuzuje spoluodpovědnost za perzekuci slovenských židů, rozbití Československa a zavlečení Slovenska do války s Polskem, Sovětským svazem a formálně i západními spojenci."

      Takže JAHA patří k těm nacionalistům - katolikům - konzervativcům, takže má natlačenou nkk kapustu.

      Vymazat
    5. Violo, mohla jste snad také zaznamenat určitá údobí, v nichž onen zmíněný slovenský pán najednou vyplodí množství expresívních textů na opakovaná témata počínaje českými reáliemi vs. slovenské a konče vlastními schopnostmi a úspěchy. Opakování jiných reálií jako jsou denní počty kroků (za sekačkou) anebo jednoduché zdravotní poučky zase poskytují jiné nicky. Prostě takové zacyklení. Za projev celkové degenerace Nory považuji iniciaci většinového odporu proti individuálním nonkonformním názorům.

      Vymazat
    6. "osudy Židů jsou spojeny s vyhlášením Slovenského štátu 14.března 1939. Ovšem protižidovská kampaň na Slovensku běžela na plné obrátky již v únoru 1939. Například noviny Gardista (radikální ľudáci) chválil Hitlera za projev o zničení židovské rasy. Další řešení židovské otázky na Slovensku na sebe nenechalo dlouho čekat. Poté co se Tiso stal prezidentem Slovenského štátu, byl jeho premiérem zvolen Tuka. Ten Tisa tlačil do radikálního řešení této otázky. Hned v dubnu 1939 vznikl zákon, který definoval Žida zatím ještě jen na náboženském základě (vládní nařízení č. 63/1939). Nicméně Tiso ještě v pozici premiéra podepisoval protižidovské nařízení jak na běžícím páse. Židé byli na základě těchto jim podepsaných dokumentů vylučováni z veřejných služeb, vyhazování ze zaměstnání a jejich počet musel být redukován na celoslovenský průměr vůči zbytku populace, tedy 4%. Už tedy nerozhodovali schopnosti a dovednosti. Jeden příklad za všechny, z 1.400 lékařů jich bylo 600 židovské národnosti. Z těchto důvodů byly udělovány (alespoň dočasné) hospodářské výjimky.

      Jozef Tiso, 15.3.1939 v rozhlase:
      "Co je třeba odstranit, odstraníme, ale ne nenávistně, náruživě, hrubě, ale po křesťansku. Vláda má už připravený návrh zákona o židovské otázce."

      V září 1940 podepsal Tiso zákon (č. 210/1940), kterým zplnomocnil vládu řešit židovskou otázku s vyřešením celé záležitosti v horizontu jednoho roku. Ti kdo hájí Tisa, že nepodepsal žádný z těchto brutálních zákonů hovoří jen půl pravdy. Tiso je podepisovat nemusel, protože to nevyplývalo z jeho kompetencí. Nicméně, ani nebyl proti nim a nevyužil své prezidentské pravomoci i další vlivu, který měl (byl předsedou HSĽS, nejvyšším velitelem Hlinkových gard, nejvyšším velitelem armády, měl většinovou podporu ministrů atd.). Tento zákon (č. 210/1940) pak ale Tiso osobně podepsal. V září 1940 pak byl vytvořen Ústredný hospodárský úrad (v čele s A.Morávkem), který přímo podléhal předsedovi vlády V.Tukovi. Tento úřad měl řešit hospodářské vyřazování židovského majetku. Na ministerstvu vnitra bylo vytvořeno tzv. židovské oddělení (14.oddělení). Právě toto oddělení od roku 1942 organizovalo deportace židů do vyhlazovacích táborů.

      Avšak 38% národního majetku (podle zprávy vypracované Ústredným hospodárským úradom k 1.lednu 1941, bylo na Slovensku na 12.300 židovských podniků) byl v této době prvních týdnů Slovenského štátu stále v rukou Židů. A s tím bylo potřeba podle vládních činitelů něco udělat. Takže další zákony, které vyvlastňovali židovský majetek na sebe nenechali dlouho čekat. Ruku v ruce s tím šli nařízení, které vyhazovali Židy z jejich domovů, nemohli navštěvovat veřejná místa atd. V říjnu 1941 pak dal Himmler v Rastenburgu Tukovi a Machovi nabídku, že deportují všechny Židy do východního Polska. Již v září 1941 vznikl vládní Židovský kodex (nařízení č. 198/1941), který byl věrnou napodobeninou norimberských rasových zákonů. Slovenskou přičinlivost vyzdvihl i nacistický Völkischer Beobachter: „Pre ostatnú juhovýchodnú Európu je však tento Židovský kódex príkladom pre svoju dôslednosť a dôkladnosť“.

      Vymazat
    7. Kroky jsou vždy autentické, nikdy se neopakují.

      Vymazat
    8. Violo,
      stačí napsat třeba něco o první české letadlové lodi na jaderný pohon a pan Kopíček to uvede na pravou míru, že loď ještě nebyla postavena. Viděl bych v tom projev degenerace, protože nebyl schopen zjistit, kde jsou ty doky.

      Vymazat
    9. J. Kopíček

      Denní počty kroků, kýblů, stav kolen a kotníků... atd... nejsou reálie, zato je to kvalitní časosběrný materiál pro jistou českou režisérku. Ládik bude slavný, za pár let.

      Vymazat
  3. To: liška
    Dík za Pavarottiho - už jsem si nepouštěla dlouho. Výjimečný tenor.

    Těm, co byli na vojně:
    Hledala jsem mému jedinci dnešní vojenskou přehlídku v Moskvě - nevím, proč si ráno myslel, že ji bude mít na ČT k pozdní snídani. Možná se příležitostně podívá, na YT už je.

    Neví tu někdo, zda a kdy i americká armáda pořádá podobné oslavy? To by ale své vojáčky museli asi povolat domů, kdo ví, kolik jich tam mají trvale a kolik jinde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ve světě skončila druhá světová válka -Tichomoří až 2.9.1945

      Vymazat
    2. Ne kdy se v USA přehlídky pořádají, ale zda vůbec jsem měla na mysli. Možná jen v jejich vojenských akademiích - to jsem viděla v nějakém filmu, pokud to tedy nebyla jen historie.
      No, hledat nebudu, všechno vědět nemusím.

      Vymazat
  4. Blbý je, že kromě Zemana si přišel přiťuknout na ruské velvyslanectví i principál Šapiró z amerického šapitó.

    Asi se z něj stává ruský trol. Nebo přišla z Moskvy nová zásilka hezkých proamerických molodců.
    Jsem ideově zmaten.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná tam byl jen rozdávat americké žvýkačky a duhová pánská tanga.

      Vymazat
  5. Když pomyslím, že JAHA kdysi dávno reprezentoval na evropském poli
    česko-slovenské odboráře ... říkám si, že od té doby sice česká a slovenská reprezentace ještě o trochu víc zblbla, ale ne o tolik, jak jsme se obávali.
    Jaha prý teď doma ilegálně pálí vínovici z mešního vína.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Připojila bych smajlíky ke komentářům za vtipnost, ale u toho posledního by to bylo bráno jako urážka. Tak radši nic.

      Vymazat
    2. Tak dobře, Marie, se mnou se dá rozumně dohodnout.
      Třeba má JAHA tu vínovici z Vatikánu povolenou, František je tolerantní.
      A JAHU urazit nejde, jelikož JAHA se preventivně uráží sám a nikoho dalšího k tomu nepotřebuje.

      Vymazat
    3. Má ale důchod v € v přepočtu na drobné české přes 22 litrů!
      Kdo z vás to, dámy a pánové, má?

      Vymazat
    4. anonymní
      :-))

      J. Kopíček
      Snad mu nezávidíte?

      Vymazat
    5. marie:
      Takových frajerů jsem tam zažil....

      Vymazat
  6. Půl hoďky klepání kosy a pak hoďka v louce, nejvíc voněla máta:
    http://www.imgup.cz/image/TNO

    OdpovědětVymazat
  7. Tužka napíše,...dnes vládne světu Merkur, Posel Bohů.
    Nestálý, upovídaný, těkavý, náladový, je nejblíž Slunci, chtěl by mít jeho sílu,...chtěl by mít na svém plášti odlesk všech božstev. A dnes se pokoušel /pokolikáté už,/ Slunce zastínit. Je znakem i namyšlené pošetilosti.

    Velice problematická a nejednoznačná planeta,.....ráno je přívětivý a usměvavý jako Slunce při východu,...o půlnoci je z něho nerudný, hašteřivý a poťouchlý stařík.

    Žádná z astrologických planet se tak vehementně nenapojuje na vliv dalších hvězdných aspektů, jako Merkur.

    Tarot mu přiřazuje hned dvě první karty.

    Nulu,...Blázna. Záleží, jak chcete Blázna vidět. Jako jeho nezralost, nezodpovědnost, bezstarostnost s prostořekou upovídaností,....nebo zvláštní osobnost s hlubokou moudrostí získanou na sklonku života.

    Jednička ..... Kouzelník. Je představitelem chytrosti, šikovnosti, sebevědomí a aktivního utváření života. Bohužel, nejen vlastního, ale rád vstupuje do osudu druhých a míchá kartami, které mu nepatří.

    Na obrazech, reliéfech a sousoších ze života Olympských bohů, je Merkur zobrazován nečastěji jako krásný jinoch v kloboučku s kohoutím pérem a malými křidélky,...buď u zápěstí, na ramenou, na lýtkách, přivázané zlatými šňůrami, nebo jako veliké, křídlům podobné ostruhy na patách.
    V ruce držívá dopis, svitek s textem, růži, nebo koš či roh hojnosti,...to když je poslem v milostných hrátkách.
    Jsou známé příběhy, kdy vzkazy nedoručil, zaměnil, nebo pozměnil,....no prostě Merkur,...vládce dnešního dne.

    Zdravím nový Krtinec.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  8. ale ta tam neroste spontánně, ta tam byla vyseta, že? Ovšem krásná práce...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mělo být pod Ládikem !!!

      za toho Merkura dík, paní Tužko, mám z něj takový pocit, kterým popisujete jeho charakteristiku

      Vymazat
    2. Roste tam sama, to je longifolia.

      Vymazat
  9. Pane Kopíčku děkuji za vysvětlení ohledně degenerace, ale nemohu tak zcela s vámi v tomto souhlasit pokud jde o Ládíkovy kroky, neboť to je právě boj proti degeneraci a dokud mu to jde, tak o degeneraci nejde :-).

    Ale máte pravdu v tom, že degenerace u starých lidí začíná opakováním těch samých příběhů a stálých témat o nemocech. Dospěli jsme tu už k takovému stavu, že bychom se opakovali?

    OdpovědětVymazat
  10. Tužka napíše pro Lišku,...mám z Merkurovského dne rovněž pocit,...že jsem byla v blízkosti bláznů a kouzelníků a jejich neskutečně bláznivě kouzelným nápadům, kterým jsem byla nucena čelit. A těch slovních ping-pongů kolem dokola.

    Až jsem vypnula pozornost, abych neměla z hlavy vošatku netopejrů.

    Zítra vycouváme, nastupuje Rak,...budem zodpovědně řídit svůj životní Vůz, přesně oddělíme černé od bílého, a k tomu nám pomůže v tarotové posloupnosti sedm šťastných aspektů. Ale,..pro jistotu,..nezapomenu se spolehnout taky na vlastní ruce a hlavu.

    Je krásná teplá noc,....za krásných teplých nocí nebylo marné být bezdomovcem. Spávala jsem venku na stadiónu, na lavici až pod střechou, za reklamním poutačem.

    Parkrát milenecká dvojice přelezla plot a užívali si to, třeba uprostřed fotbalového trávníku.
    A jednou o dvě lavice níž, bála jsem se pohnout, aby z leknutí neměli náhodou celoživotní sextik.

    Teplé noci jsou inspirativní.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  11. Tužka napíše,...přiznám se, že po přečtení příspěvku kohokoliv, zde i na jiných portálech,....mám hned nějakou inspiraci, co bych napsala v odpověď.

    Panu JAHOvi bych napsala, že můj nevlastní dědeček byl za druhé světové jako vězeň vybrán do zvláštní skupiny mužů. Velcí a silní, byli určeni pro vynášení raněných a mrtvých z bombardovaných měst kolem Rýna. Němci s odjištěnou zbraní je hlídali. Při jednom náletu na konci roku 44, kdy hlídači se ztratili v ruinách, se rychle převlékl do normálních šatů a podařilo se mu uprchnout. Domů, do horské vesnice Černé Hory se vrátil až před Vánoci v čtyřicátémpátém. Setkal se i s Poláky, a s dalšími národnostmi,...o koncentračních táborech se vědělo,...neže ne. O válce, vlastně o obou, mi toho navyprávěl.

    Za teplých letních podvečerů, jsme seděli na svahu louky u statku, u včelínů, dívali se, jak se včely vracejí se snůškou domů,...on vyprávěl.

    Měla jsem si to tenkrát zapisovat,...škoda.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  12. Kotníky téměř OK - dietetickcý exces.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvidíte, až je zase začnete přetěžovat během.
      Ale ať už je vše v pořádku a BKB se Vám letos vydaří dokončit.

      Vymazat
  13. Zrovna mám jako kulisu puštěnou TV a tam zase někdo lže. Že prý za zastavením uprchlické krize z Turecka tzv. balkánská cesta je dohoda EU s Tureckem! Ale kdeže, vše je jen díky tomu, že Makedonie zavřela natvrdoi hranice a zarazila pochod této imigrantské bandy. Prezident Makedonie by měl dostat nějakou významnou cenu od evropských zemí, je to jen a jen jeho a jeho vlády zásluha, že se ta invaze zastavila! Spojená turecko-řecká cestovka se zasekla. Nyní "oni" zkouší tu druhou z Afriky do Itálie, kde se ovšem jedná o černé "vzdělance" z Afriky ze zemí jako je Mali, Niger, Kongo, Somálsko atd. A že jich tam je! Idioti z EU se rozčilují, že Brennerský průsmyk Rakušani oplotili a přizavřeli a nenechají si do země přeposílat davy vetřelců. Neskutečné! Bohužel spousta lidí netuší, že je to celé záměrně organizované a že za tím jsou struktury co ovládají Západ přes peníze a moc a i mají pod kontrolou média. Je to jejich zlovolný záměr. Uvedu pár jmen, o které zlé lidi jde: Např. Soros, Sutherland, Juncker, Schulz, Merkelová, Hollande, Retzi.... prakticky celé vedení EK při EU, většina premiérů a prezidentů velkých zemí Západu, ale i z finančních institucí od FED, SB, MMF, ECB atd. Je to postupné zločinné spolčení a mají hlavní úkol zničit státy Evropy a její národy. U nás jim celá plejáda politiků ochotně slouží a i velká část posledních vlád vč. té současné!
    Pro jejich účely slouží např. jako trojské koně většina neziskovek, které jsou placeny z peněz postižených států, např. jen loni dostaly tyto neziskovky u nás z rozpočtu 8,5 mld.Kč. Mimochodem když už jsme u ekonomiky, tak si poslechněte Doc. I.Švehlíkovou, která uvádí spoustu zajímavých věcí ve své přednášce:
    https://www.youtube.com/watch?v=z3x7fAG_0kQ
    Víte např., že v r.2014 odplulo legálně z ČR ven 488 mld. Kč? Víte např. že reálný kurz Kč/€ je kolem 20 Kč? Bohužel Bimbo, který se naprosto nevyzná v lidech, zase cpe po Singerovi dalšího Chazara na post guvernéra ČNB a to Rusnoka, původem od někud z Haliče. Jsme v hajzlíčku, svírají tuto zem stejně jako EU ve svých špinavých tlapách a nejraději by po nařízení USA, kde je hlavní tábor té výše uvedené pakáže, válčili s Ruskem!
    Hezký den.

    OdpovědětVymazat
  14. České zbrojaře straší směrnice EU

    Pokud se prosadí přísná verze evropské směrnice o zbraních, její dopady pocítí nejen majitelé zbraní, ale i tuzemská ekonomika. Jak Česká zbrojovka v Uherském Brodě, tak vlašimský Sellier&Bellot totiž počítají s dramatickým propadem tržeb, což ve výsledku může znamenat nejen propouštění, ale i přesun výroby do zahraničí. Malé firmy rovnou mluví o konci. Dále viz Novinky.cz

    Je to jeden ze záměrů nájemných euroblbečků, odzbrojit obyvatele (zločinci se musí radovat), zakázat jim např. i možnost samovýroby na zahrádkách a záhumencích od zeleniny až po ovoce nebo vína, podnikatelské prostředí dotacemi a nařízeními pokřivit jak nejvíce to jde a hlavně souzi TTIP s GMO sračkami nařídit odebírat z USA, dále mají v úmyslu načipovat lidi, zrušit bezhotovostní platby, aby byli hodní a vypnutelní od virtuálních fiat peněz kdyby zlobili, zdevastovat pojem "rodina", snížit úroveň vzdělanosti lidí, zrušit státy a vlastně i příslušnost národům a souzi hlavně islamizovat, islamizovat, tam je naše budoucnost!
    Hezký den.
    P.S.
    Docela mě dělá starosti, kolik bude činit nařízená výška trávníků na pozemcích euroobčanů podle příslušné směrnice EU, aby nebyl při sečení např. zabit (mu)slimák černý, dovoz ze Španělska. EK se fláká, je jich tam jen 35 tisíc s nedostatečným rozpočtem kolem 1 mld. €, to je třeba napravit!
    -.-

    OdpovědětVymazat
  15. Tatarský Mini Chán je dneska u Bimba. Aby nakonec nepřišli islamisti z východu.

    OdpovědětVymazat
  16. noro noro kdo v tobě přebývá? Prý sem nemůže Ládik !!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak už je to ok, ale to byl úlek, prý error502!!!
      kde bychom se vlastně mohli potkat? Napadlo mě pod Bavorem, kdyby byl nějaký větší problém.

      Vymazat
    2. Já mám Eror furt, vymazalo mi to příspěvek !
      Tak to zkouším takhle.
      Kdyby něco, tak sbohem. Jáchym

      Vymazat
  17. I mně to zde jde, zkusím v novém krtinci. Kdo je Bavor, co o něm píše liška?

    OdpovědětVymazat
  18. Sbohem, bylo to fajn.

    OdpovědětVymazat
  19. bude Nora 005? kdyby něco, budu to zkoušet

    OdpovědětVymazat
  20. Něco leze do nory
    dusit krtčí názory
    kde v úplné temnotě
    jeden s hovnem na botě
    druhý s ninou ryči
    do výše se tyčí;
    přitom mluvit dokáží
    po mozkové masáži
    globálního magora
    z mírového tábora.

    OdpovědětVymazat
  21. Stal se zde zázrak - já v 9:27 psala v 97, je to zde v 98.
    (Už jsem to sem napsala před chvílí, zobrazilo se a zmizelo. Že by do koše? Ale možná je to opravdu v promíchávání vln.)
    Pana Bavora mně už připomněl na ACZ Ládik!!!, loučení zde aktuální doufám není.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo, funguje to, vot těchnika...

      Vymazat
    2. Nejásejte. Mně postupně zmizely tři už publikované příspěvky. To není jen technika, to je i pečlivá ruční práce.
      Je jen otázka, zda jde o generální zkoušku či zda rozcvičku pro totální anšlus.

      Vymazat
    3. Mám 2 mejly ... není to moc, ale to by v případě totálního kolapsu byl alespoň solidní začátek. Jen mám obavu, že by nikdo nenašel Tužku a Jáchyma.

      Vymazat
    4. Tužce a vám jsem napsal dlouhý příspěvek. Zmizel.
      Třeba se sejdem osobně v nějakém koncentráku. J.

      Vymazat
  22. nefunguju od rána, nejde zobrazovat ani v kládat
    marie

    OdpovědětVymazat
  23. Vidím, že jsem prošvihl nějaký technický problém... v košíku jsou paní Tužka a Jaga. Ale jsou to příspěvky, které sem nakonec dostaly, tak je tam s dovolením nechám, ať nedublujeme.

    OdpovědětVymazat
  24. Jinak bych nechtěl být zbytečně para..toto. Kdyby někomu stálo napadat blog s pokecem pro cca 15 lidí, byl by na tom svět už opravdu špatně.

    Každopádně, pokud by tu něco opravdu selhalo, stále pro zájemce platí kontaktní mail: zdenekb@post.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná je celá chyba v tom, že to jde (váš server) jak usuzuji přes amícký Google, nakonec ten error měl hlášku od Googlí. Zřejmě bystrý Ajťák vám Zdendo k tomu řekne povícero.
      Mějte se a nenechme si rozvracet naší západní rozvinutou společnost, kráčející k světlým zítřkům a jistotám. (-:

      Vymazat
    2. Maxime,
      g§glí filtr zachytil příjmení v tvém příspěvku v 7:28 a chvíli šrotil, jak to je závažné. Když prověřili naše kontakty, zjistili, že nic nehrozí a pustili to dále.

      Vymazat
  25. Jirky Orwellů budoucnost:

    Vyvolených usurpace moci,
    bude fungovat ráno i v noci,
    drzost trestáme a je to správné,
    tak každý trouba z cesty nezahne!
    zavedema New World Order,
    tady nebude přece bordel!
    Oočkujeme všechny haranty,
    dáme pod kůži i čipy tamty,
    zavedeme placení kartou jen,
    budeme znát o tobě vše i sen,
    když budeš drzý, vypneme ti účet,
    nebo můžeš si vybrat, jít bručet,
    do bytu a baráku ti dáme čmouda,
    ty budeš new burlakem, sorry ouha,
    všichni vychodí školu co má 4.třídy,
    budem všichni doktoři a inženýři, bídy,
    Nějak mě to připomíná severní Korejce,
    sorry, ale asi jsem snědl zkažené vejce!

    OdpovědětVymazat
  26. Anděla připravuje nový text evropské hymny na melodii Ódy na radost.
    Zní to nějak jako Turkaj, Turkaj, íbrales.
    Nevíte někdo, co to znamená ? To je o zalesňování ? J.

    OdpovědětVymazat
  27. Tužka napíše,....zkouška,...zkouška, hlásí se totalinternetamatér.

    11:47 naní nad přesnost.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  28. "tady orel tady orel volám poštolku"!

    OdpovědětVymazat
  29. Tužka napíše,...zkouška dvě,....mám pracovní odpolednde,...zjavím se jako Bílá Paní Versatilská.

    Teď jsem rozpoznávala řeky, snad dvacet, ještě, že to nevyžaduje jmenný seznam a délku toku.
    Internat a já,...to je připojená geniální technika na veskovskej balík.
    Měla bych se to doučit.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  30. test fotek ... třešně nějaké budou:
    http://www.imgup.cz/image/Tei

    OdpovědětVymazat
  31. Teď to jde, komentář v 8:20 zmizel, teď tam je, další asi 3 pokusy s textem to nevzalo. Nešlo rozkliknout poslední krtinec, ukazovalo to tabulku Error atd.

    OdpovědětVymazat
  32. no jo, tak prověrku od soudruhů z gůglu už máme za sebou, jak psal pan Ládik !!!, byla to nejspíš reakce na Maximův příspěvek. Inu Velký Bratr má teď určitě fofr, lidem se vývoj světa přestává líbit a rebelují.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Spíše má pravdu pan domácí v 11:21, liško - nějaký technický problém Googlu to byl. Momentálně ho neužívám a ověřovat, zda jim fungovala třeba reklama, mě nenapadlo.
      Ale ukázali jsme si, jak si tu rádi čteme a vykecáváme se - tak na sebe buďme hodní a tolerantní. Nestojí to nic. ☼
      Možná se někteří rozhodnou přihlásit se psát přímo k blogům, zprávám i jinde i na ACZ či jinde. S Disqusem to sice úplně všude nejde, ale pro mne on i ACZ (občas ČT) stačí.

      Vymazat
  33. Přátelé,
    před chvílí mi přišel mail od insidera z Brusele.

    Jedna dobrá zpráva:
    Angela to má za pár.

    A jak u žto bývá, jedna špatná - nahradit ji má Martin Schulz,
    což je i v Bruseli hodnoceno jako pád ze slizkého bláta do hluboké louže.

    Ale třeba to není pravda a podaří se najít ještě někoho horšího...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na průmce jsem měl spolužáka Péťu Šulce - jestli to bude jeho brácha, bude sranda.

      Vymazat
    2. jako že lidi budou skákat radostí, že Makrela je pryč a nevšimnou si změny k horšímu? Tak to je mi těch dojčlandů docela líto, nás samozřejmě taky, protože to se i nás dotkne

      Vymazat
    3. On už to za nás Velký černý otec v Bílém domě Babrák Husein vyřeší a někoho dodá, jako sestavil vládu na Ukrajině z dovozových osobností.

      To máme za to, že jsme přes doporučení Humenbombera Rruzyňského nezvolili prezidentkou Krvavou Madlu.
      Teď abysme se učili turecky, až budem chtít poslouchat projev českého prezidenta v originále !
      Zlatej hajnej!
      To má Bimbo za ten atentát na zastupujícího protektora.

      Vymazat
    4. Že je ten jediný ojroposlanec bez maturity!! Kdo jiný?

      Vymazat
    5. Pro kancléřku Merkelovou jste zde nikdy dobrého slova nenašli,tak si velebte Schulze...ještě si na ni vzpomenete

      Vymazat
    6. "Nespokojenost s kancléřkou je mimořádně silná u lidí s nižším vzděláním a s nižšími příjmy. Mezi lidmi, kteří dokončili pouze základní školu, a mezi těmi, kteří vydělávají méně než 1000 eur (27.000 Kč) měsíčně, si pokračování Merkelové ve funkci nepřejí dvě třetiny dotázaných. S vyšším vzděláním a vyššími příjmy spokojenost s Merkelovou roste, v žádné vzdělanostní ani příjmové skupině ale nepřevažují stoupenci jejího čtvrtého funkčního období nad odpůrci."
      Echo 24

      Vymazat
  34. Ládiku,
    Schulzurčitě nebude brácha vašeho spolužáka.
    Je to předseda Evropského parlamentu a jediný člen tamního parlamentu, který nemá maturitu.
    Slňuje tedy všechny Maximovy předpoklady stát se nominálním šéfem nejmocnějšího státu Evropy.

    Dobrá zpráva je, že se bude snažit udržet v Německu i některé negramotné či jako on pologramotné Afričany a Afgánce...Někdo musí dělat jeho podřízené a určitě by nepřipustil někoho vzdělanějšíhoo, než je on sám.

    Zatímco doposud se počítalo se selekcí a exportem negramotů do podřadných zemí Východu.

    Takže možná alespoň české mešity budou obsazeny vzdělanými odborníky.

    OdpovědětVymazat
  35. V koncentračním táboře
    na cimře či na dvoře
    potkáme se všici spolu
    naplánujem novou štolu.
    Jáchym určí severku
    Jaga splaší baterku
    liška dodá lívance
    Jaha třeba monstrance
    xerox najde Tužku
    ta sežene pušku
    pro ochránce Maxima
    který mezi prvníma
    předá mi lopatu -
    už není návratu.

    OdpovědětVymazat
  36. Ale možná marie
    první metr zaryje
    nebo Josef Kopíček
    přiloží svůj špendlíček;
    zdenekbé má sbíječku
    tomu to jde, panečku!
    pomahačka Alena
    zatejpuje kolena
    ryché spojky Violy -
    už má na nich mozoly.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anna všechno jistí,
      za úkryt má listí.
      Kódovanou řečí
      fízlům hlavy točí.

      Vymazat
    2. Vasja shání Annu
      ta napouští vanu
      teplou vodou z Berounky
      bo má reflex pěstounky.

      Vymazat
    3. Lidi, díky! Upřímné verše berou za srdce! :-)
      Já doufám, že krtek je věčný (a ne v Ječný... nebo v Žitný...???) :-)
      Alena

      Vymazat
  37. Přebytečnou ornici ...
    kam s ní? proč to neříci?
    vyhodíme do vzduchu
    strážce nemá potuchu
    že mu mizí mukli
    v nové štole shluklí.

    OdpovědětVymazat
  38. Už i my jsme slavní... údajná bomba na Hlavním nádraží...
    lidi nemůžou do vlaku, všude postávají houfy policajtů
    Hlavně že mě cestou domů během 20 minut třikrát kontroloval revizor.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marie,
      to je tím, že vypadáte podezřele evropsky.
      Kdybyste se trochu přihnědila a vzala si šátek, revizoři vyskákaj za jízdy a nemusíte si ani kupovat lístek.
      jÁCHYM

      Vymazat
    2. Koupil jsem kdysi u vietnamců v Dobříši gumovou masku Binládina - v době, kdy ještě fungoval. Dal jsem si ji na hubu a projel od Staré Hutě po Hostomickou ... lidi si kupodivu všímali, kdože to jede, snědá huba budí respekt.

      Vymazat
    3. fotka jako důkaz http://www.imgup.cz/image/TBy

      Vymazat
    4. No jo, Jáchyme, i tak možno...

      Mně se spíš zdá, že naše obranné a kontrolní složky jsou postříkané nějakými feromony, aby se soustředily na prkotiny, a ne na skutečné nebezpečí a nedej bože neodhalovaly skutečné viníky. Mohlo by dojít k politicko-nekorektní situaci, protože už by bylo to nebezpečí i u nás. Čím by se pak sluníčkáři oháněli...

      Vymazat
    5. myslíte ,Marie,ruské šváby?
      MaB

      Vymazat
    6. Musíte upřesnit dotaz, pohádkářko (Z oříšku královny Mab?).
      Ruského švába, možná to byl rus, jsem měla jednou v posteli, ve studentské ubytovně v Oděse, příjemné to nebylo. Od té doby jsem žádného neviděla. Jako že jezdí v tramvajích?

      Vymazat
    7. ...ono se jim tak někde říká,ale zviřátka to nejsou,jezdí i v tramvajích.Říká se tak sympatizantům některých nebezpečných proruských webů a soc.profilů.Dle poslední výroční zprávy tak označila kontrarozvědka BIS jako zdroje nebezpečné propagandy např.Aeronet ,některé monitoruje ÚOOZ
      MaB

      Vymazat
    8. Hm, tak weby a profily jsou nebezpečné a zabývá se jimi kontrarozvědka… A já namítám, že se kontrolují cestující v městské hromadné dopravě třikrát za jízdu kvůli platné jízdence a má to být jeden z ukazatelů, jak je u nás postaráno o pořádek (pokutami). Zatímco kdyby bouchla bomba, byly by možná i škody na životech, ale média by nám raději ani nesdělila, kdo za atentátem je. A lze si to domyslet podle čísel ze západní Evropy, kdo skoro vždy stojí za bombovými útoky a přepadeními.
      Naštěstí to tentokrát byla zase jen provokace, vloni jich bylo 214. Že by ti švábi byli tak aktivní?
      Tím se nezastávám pachatelů poplachů. Pověsila bych je do průvanu. Za kšandy.

      Vymazat
    9. MaB:

      Monitorovat je třeba. A odhalovat "nebezpečně proruské" weby a diskutéry je navíc děsně in. I sem vesměs přispívají samé hybridní hrozby...

      Vymazat
    10. ...i taky tak se to může nazvat...
      MaB

      Vymazat

  39. VIDEO Horší než válečná zóna! Reportér líčí hrůzy prožité v přistěhovalecké čtvrti Stockholmu
    10. 5. 2016 13:26

    Internetový server Breitbart informuje o neuvěřitelné zkušenosti norského televizního štábu při natáčení ve stockholmské kavárně. Novináři ze zkušenostmi z válečné zóny byli nuceni utéci pryč před rozzuřenými muslimskými migranty.
    VIDEO Horší než válečná zóna! Reportér líčí hrůzy prožité v přistěhovalecké čtvrti Stockholmu
    Foto: Jan Rychetský
    Popisek: Menší uprchlický tábor pro rodiny s dětmi v Ankawě. Jde o křesťanskou čtvrť Arbílu, čtvrtého největšího města v Iráku

    Anketa

    Podporujete vládu premiéra Sobotky?
    Ano
    7%
    Ne
    93%
    hlasovalo: 5659 lidí

    Jak připomíná Breitbart, podobnou zkušenost udělal před nedávnem ve Stockholmu australský televizní štáb. „Novináři z norského televizního kanálu NRK právě dělali rozhovor se švédským ekonomem Tino Sandandajim, když k nim přišli muslimští muži a začali jim vyhrožovat,“ uvádí Breitbart. O incidentu na svém facebookovém profilu informoval samotný pětatřicetiletý Sandandaji, který je kurdsko-švédského původu a do země přišel společně se svými rodiči v roce 1989.

    „Ti lidé byli čím dál tím více agresivní a začali na nás v arabštině cosi pokřikovat. Když vše nasvědčovalo tomu, že dojde k fyzickému útoku, rozhodli jsme místo z důvodu naší bezpečnosti raději opustit, napsal Sandandaji, který je známý svým kritickým postojem vůči liberální přistěhovalecké politiky uplatňované švédskou vládou. V přísně politicky korektních švédských médiích má pověst „kontroverzního“ jedince.

    Celý text v angličtině najdete ZDE.

    Na webových stránkách norské televize NRK byl zveřejněn krátký úryvek z rozhovoru, na kterém je znatelně vidět, jak jeden z muslimských agresorů vyhrožuje tvůrcům rozhovoru zastřelením. Rozhovor vedl Anders Magnus, který má zkušenosti coby válečný reportér z Afriky i Blízkého východu. Přesto byl incidentem ve švédské kavárně zaskočen. „Bylo to skutečně děsivé. Muslimských agresorů je tam velké množství a policii nám říkala, že i po nich běžné házejí kameny.“





    Podle Magnuse to v okolí kavárny vypadalo jako ve válečné zóně. „Byl to hodně nepříjemný den v práci,“ dodal očividně otřesený novinář. S nepříjemnou zkušeností se svěřoval také kameraman NRK Mohammed Alayoubi. „Ti mladí lidé byli značně agresivní. Neměli vůbec žádný respekt ani před policií. Házeli na nás kameny i přesto, že jsme stáli vedle policistů. Jeden z nich mohl vážit klidně kilogram. Kdyby někoho zasáhl, mohl dotyčný klidně zemřít.“

    K incidentu došlo na nechvalně proslulém předměstí Stockholmu Husby, kterému se občas přezdívá malé Mogadišu. Populaci v této chudé čtvrti tvoří migranti až z osmdesáti procent. Jak uvádí Breitbart, před třemi lety zde probíhaly obrovské nepokoje, které trvaly devět dní. Rozlícení přistěhovalci při nich zdemolovali 150 vozů a způsobili škodu ve výši 9,5 milionu dolarů. Nepokoje vypukly poté, co postarší přistěhovalec ohrožoval nožem kolemjdoucí a byl smrtelně postřelen policií.

    Psali jsme:

    Ve Švédsku se to pomalu vymyká kontrole. Politici se bojí ohledně migrantů cokoliv řešit, noviny o čemkoliv psát
    Švédsko: Většina přistěhovalců nepracuje
    Islamisté ve Švédsku otřásli politickou scénou. Je to takový průšvih, že už prostě nešel ututlat
    Vyhostěte je všechny, a okamžitě, žádá švédská opozice. Ministryně ale místo toho plánuje velký projekt na začlenění
    Švédsko: Vraždy, znásilňování, no-go zóny, čím dál horší. Vláda přihlíží. Promlouvá protiuprchlický politik íránského původu

    OdpovědětVymazat
  40. REKLAMNÍ SDĚLENÍ:

    Zítra ve *21:55 na ČT1* je pořad Miloše Škorpila Z GAUČE NA START - motivační návod pro neběhavce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. 3x50 minut o osmiměsíční přípravě na maraton pro mne tak pozdě dlouhé, projedu si ze zvědavosti příležitostně videa. Doufám, že poreferujete, zda ty přihlášené maratonu chtivé budou učit stejně, jako ve Vaší ježíškovské knize.

      Ještě k diskusi o panu Schulzovi. O něm nevím vlastně nic. Ale určitě znám mnoho chytrých a vzdělaných lidí se zajímavými zájmy bez maturity. To Vy i ostatní jistě také.
      Opakem občas bývají někteří s mnoha tituly a mnohými VŠ, ale takové jsem zatím potkala snad dva.

      Nalilo nám před večerem něco přes 5 mm.

      To: xerox
      I to Tesco si prohlédnu - způsob placení a zda jezdí i na lont.

      Vymazat
    2. Státní úředníci musí splňovat kvalifikační předpoklady.

      Vymazat
  41. tak jsem dneska vyzkoušel službu - tesco online s dovozem až do kvartýru ... paráda , vše ok ...
    už mě nebavilo se votravovat do blba s nákupama , fronty , ztráta času a mít to 10x všechno v prackách ... v klidu doma na netu jsem si vybral co chci , akce atd , přehledný web , všem doporučuji ...
    týpek to přitáh na rudliku , dostal dýško a astala vista bejby ...

    OdpovědětVymazat
  42. vzpomínám si jak některá vohrábla kňučela že zlej komunista zavedl policejní stát , sešel se rok s rokem a demo republika je posetá krom tisíci kamer , v ulicích je krom poliše pro jistotu i po zuby ozbrojenej zelenej mozek ... přesto se nepochopitelně dál hranice nehlídá ... asi se demokrat stydí vytáhnout drát aby se definitivně nezesměšnil ...
    v praze to vypadá jak při vojenském puči ...

    lidi údajně utikali za jakousi svobodou , sešel se rok s rokem a zavíraj se nemocnice , nejsou lidi ... čeládka doktorům bude zvedat prachy , asi nějakému demokratu co šel na kontrolu s opruzenou prdelí , odešel doktor taky za svobodou ... :-)

    nuže vzhůru do dema ...

    OdpovědětVymazat
  43. Odpovědi
    1. Spojení funguje. Vítejte, Milane, a dělejte si poznámky.

      Vymazat
    2. zdenku,
      co když je pán z nápravného ústavu?

      Vymazat
    3. Lepší jeden polepšenej chovanec než pět dínstbírů...

      Vymazat
    4. Milane, co potřebujete? Přinesl jsem zelená vejce od indiánské slepice. Až najdu lanýže, bude zdravá smaženice.

      Vymazat
  44. Server Novinky.cz
    Z postojů zemí Visegádu k uprchlíkům dostávám záchvaty, stěžuje si AsselbornLucemburský ministr zahraničí Jean Asselborn v rozhovoru pro německý deník Aachener Nachrichten kritizoval státy visegrádské čtyřky (Česko, Slovensko, Polsko a Maďarsko) za jejich postoj v migrační krizi. Při některých výrocích skupiny dostává prý záchvaty. Státy visegrádské čtyřky jsou za své postoje k uprchlíkům opakovaně terčem kritiky západních politiků.
    ........

    Zednářský lóžista se rozčiluje! "Oni" jsou úplně mimo a žijí někde mimo realitu, bohužel vše je na úkor občanů Evropy. Jestli tato garnitura nebude v nejbližší době cca 2-3 let odtlačena z vedoucích postů EU a souvisejících struktur, tak to skončí velmi špatně.

    OdpovědětVymazat
  45. Ranní muslimský vrah je v pořádku, měl jen psychický problém, - říkají na čt24.

    OdpovědětVymazat
  46. Islám je náš, dělá dobře mě i tobě!
    http://euportal.parlamentnilisty.cz/Articles/15183-islam-prikazuje-v-koranu-a-hadithech-pachat-ruzne-druhy-odpornosti-zde-jsou-nektere-zachycene-na-fotografiich-a-videich-je-to-hnus-pane-haliku-podivejte-se-co-pachaji-vasi-pratele-.aspx

    OdpovědětVymazat
  47. v tom londýnstánu kandidoval proti tomu pákistánskému výherci synu taxikáře , jeden z nejbohatších židů jakýsi zac goldsmith ... 60% voličů tzv. londýňanů se ani nenarodilo v západním pákistánu ale dorazilo tam v průběhu uplynulých let , u zbývajících 40% tzv. voličů není jasné kolik % je původní bledý obyvatel a kdo už cizí naplavenina ...
    nuže vzhůru do dema ... demo krásné demo mé ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dnes jsem se bavila s pánem, co nám chodí do domu dozírat na kotelnu. Vykládal mi, že vybavení kotelny je rakouské, takže jezdí na školení do Rakous, do firmy.. Nedávno, když tam byl, se do něj naváželi večer v restauraci Rakušani, stylem: "Vy, Cesi, nekrast tady" atd - a on jim povídal, že jejich rodák horoval pro čistou rasu - tak ať se podívají, kdepak je dnes bílá čistá rasa - u ních že to tedy není (během hovoru se dívali na ulici v Insbrucku, kde se vyskytovali jen lidé evidentně nerakouského původu...). Jo, mají jich tam na rozdávání...jako v Londýně... a tedy nevím, že by Rakousko mělo kolonie..?
      Alena

      Vymazat
    2. Paní Aleno,
      já jen dodávám... Sice jsem tu horovala pro rakouské sýry a pohostinné horaly, jak je viděli návštěvníci, ale je mi jasný rozdíl mezi chováním živnostníků k zákazníkům, a tím, jak nás Slovany obecně, myslím, vidí a mají pod kůží běžní Rakušané. Mám osobní zkušenost z jednoho mezinárodního vzdělávacího projektu, který si zakládal právě na účasti zemí střední a východní Evropy. Právě ti ale byli z projektu díky rakouskému vedení postupně vyšachování, nechali si pouze Poláky. Chování k nám ostatním bylo velmi povýšené a arogantní, nikde jinde jsem se s tím nesetkala. Nemám žádné iluze.

      Vymazat
  48. Tužka napíše,...podle nárustu počtu příspěvků usuzuji, že NORA funguje, což je fajn.

    Dopoledne, v době drinkpause jsem si cvakla na NORU, a co se nestalo,...bílá plocha a vpravo nákres porouchaného robota Emila s výrazem smutku v očích a klíči z montajzny ve spárech a před ním vypadlá kolečka,....jinak nikde nic. Rejdila jsem šipkou po ploše, zda objevím skrytý čudlík na nějakou akci,....nic.
    Tak znovu od začátku, to je můj opravný postup,....vypnout, zapnout....a strejček google mi k robotkovi přidal rámeček, ať zadám meila. Je pořekadlo,...kde nic není, ani smrt nebere, tak jsem ho tam napsala. Neumí česky, raději se ztratil.

    Udělala jsem zapnutí za dvě hodiny znovu. To se mi objevila půlka normální Nory a půlka google,...po čase se to srovnalo, ale vypadávalo to.

    Opravilo se to samo, nebo tomu muselo být pomoženo. Měla jsem vážnou obavu, že jsem nehty cvrnkla kam jsem neměla. Až, když jste psali, že i vy máte problémy, tak se mi ulevilo,...tentokrát jsem na tom karnevalu nebyla za počítačového opožděnce.

    Dovolím si také poděkovat těm, co hledali náhradní řešení, jak se znovu dokutat do Nory.

    Původně jsem měla v plánu psát dnes večer něco jiného, tak až zítra večer,...doufám, že podobné překvápko nebude častým úkazem.

    Obešla jsem zahradu,...noc je opět inspirativní,...sucho, ... asi začnu jemné květinky zalévat.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  49. Ráno jsem pozoroval lišku, z 25m - líbilo se jí v posekané mátové louce. Ve vysoké trávě už jí nejsou vidět ani uši. Nevím co loudí - asi zajíce, ti jsou tady 4, co vídávám z okna. Jsou statní, myslím, že by lišce utekli. Občas projde i myslivec (odpoledne nebo k večeru), toho ubezpečím, že lišku jsem neviděl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je dobře, že jsou statní a ne státní, ti by jí neutekli :-)

      Vymazat
  50. Wall Street podporuje kampaň Clintonové, Trump od bankéřů nedostal nic.
    .....

    Je jasné, že Chazaři, kteří se zmocnili celého systému Západu (finance, moc, justice i média) a především USA, si na nejvyšší ústavní post, zase instalují paní, co má jejich geny a hlavně je poslušná jejich záměrům. Že to sice bude zase o krok k 3.WW jim nevadí. Ta bába je neřízená válečná střela a obyčejný Amík je hamburgerový trotlík, který si nevidí na špičku špekatého rypáčku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vypadla mi část poslední věty...., že jí (Clintonové) to ten vypatlanec hodí, ono když vám média krmí ouška celou dobu, tak to má své důsledky.

      Vymazat
  51. V USA muslim Arthur Darosa nožem napadl v supermarketu několik lidí a zranil je, dva zemřeli. Přítomný policista v civilu ho zastřelil. A tak by to mělo být!

    http://heavy.com/news/2016/05/arthur-derosa-taunton-massachusetts-galleria-mall-bertuccis-stabbing-victims-name-home-suspect-dead-cop-records/

    OdpovědětVymazat
  52. Katastrofa Evropské unie: Píše se i o nás a o Sobotkovi
    11. 5. 2016 8:51

    Švédská publicistka Judith Bergman poukazuje na zvyšující se odpor vůči nařízením Bruselu ve východoevropských, ale i západoevropských zemích. Plán Evropské komise sankcionovat země za nepřijímání uprchlíků považuje za pověstný „polibek smrti“ pro EU.
    Bergman konstatuje, že návrh sankcí ve výši 290 000 eur za každého nepřijatého migranta je špatně skrývaným útokem na středo- a východoevropské státy. „Pokud něco takového schválí většina členských států EU a europoslanců, může to signalizovat začátek konce celé Evropské unie. Je to netransparentní a nedemokratické, protože tyto praktiky přicházejí odshora dolů a nikoli obráceně,“ konstatuje švédská publicistka s tím, že migrační krize odhalila hluboký a nesmiřitelný rozpor mezi západoevropskými a východoevropskými členy EU.

    „Západ přišel s politicky korektním étosem o rozmanitosti a multikulturalismu, který těžce svírá ty státy, jež se sotva před čtvrtstoletím dostaly ze sevření sovětského totalitarismu. Právě proto, že mají státy bývalého východní bloku své neblahé zkušenosti s totalitou, nechtějí si nechat vnutit další. A to zejména v případě, když se jim servíruje jako jediná pravda. Jestli jsou středoevropané na něco experti, tak je to rozluštění doublespeaku komunistických aparátčíků. Právě proto dokážou správně rozklíčovat i současný doublespeak linoucí se z úst vůdců EU,“ soudí Bergman.
    Jak však upozorňuje Bergman, odpor se zvedá i v západoevropských zemích. „Norská vláda oznámila, že v příštích dvou letech přijme pouze 1500 migrantů. Rakousko zase zpřísnilo kontrolu hranic a zavedlo od začátku roku v rámci migrační politiky mnoho restriktivních opatření. Tváří v tvář tomuto odporu přišlo rozhodnutí Evropské komise penalizovat státy odmítající kvóty v tu nejméně vhodnou dobu. Pokud budou Juncker, Timmermans, Merkelová, Schulz a spol. i nadále trvat na prosazení svých záměrů silou, může to pro Evropskou unii znamenat polibek smrti,“ předpovídá Bergman.
    ..........

    Jak prosté milý Wattsone! Účelově zřízené spolky RVHP, EU apod. slouží či sloužily jen k ovládání podřízených států, vše pod rouškou nějaké mantry, jednou socialismu, podruhé demokracie. Obé ovšem značně deformovaných manter či vizí. Obecně řečeno, my lidé jsme ještě zdaleka nedospěli k potřebné úrovni /levelu/ pro spravování lidské společnosti. Rozdělují nás peníze a mocenské choutky, dost věcí u nás a okolním světě, což nás ovlivňuje, je také pod knutou náboženských vykladačů od křesťanství, přes třeba judaismus až k islámismu atd. EU měla dost času na to, aby se např. daňové systémy, platy, sociální systémy či vnitřní transfery atd. v celém prostoru EU sladily, jenže to nebylo už od počátku záměrem zhotovitelů EU. Místo toho se EU věnovala přerozdělování financí a tím notným deformování podnikatelského trhu zemí EU, buzerování ve stylu velikosti zakřivení banánů či nařízení max. výkonu domácích vysavačů atd., ovšem tady jen někdo silnější chtěl ovládat slabšího a proto je EU v koncích a bezradná a to bude také její konec! Úřednický přerozdělovací buzerovací moloch se zadýchal a není už schopen sebereflexe, a ani to již nejde, má totiž špatně založenou bázi pro fungování, ona totiž Lisabonská smlouva, základ pro f-ci EU je neskutečný právnický paskvil o 1200 stranách, míjící se s reálným životem, tedy stejný paskvil jako EU celá i s jejich papaláši a na to máme tasy v zemích bývalého ost bloku sakra čich!
    Hezký den.

    OdpovědětVymazat
  53. Se studiem islámu
    si hlavu moc nelámu:
    že je Alláh obrovský
    věděl už i Dobrovský;
    vyvolává bázeň
    vyžaduje kázeň
    projektuje propasti
    chytá lidi do pastí
    hýbe v nebi oblaky
    má vyprané tepláky
    plní vodou moře
    rozkazuje flóře.
    Mohameda proroka
    nesmím míti za cvoka;
    když se šprajcnu mravu
    uřežou mi hlavu.

    OdpovědětVymazat
  54. KAŽDÝ NÁVŠTĚVNÍK RUSKÉHO BALETU SE STÁVÁ NEVĚDOMÝM RUSKÝM BOJOVNÍKEM SKRYTÉ TŘETÍ SVĚTOVÉ !

    Kdo má doma česko ruský slovník, měl by být registrován !
    Lidé, bděte !

    z Britských listů:

    " ... podrobně popsal, jakým způsobem se připravovovala (a připravují) povstání v libovolných státech - nejen v ruském "blízkém zahraničí", ale "v libovolném bodě až po Gibraltar". Celý proces má několik vrstev, přičemž vznik ozbrojených skupin přichází až úplně nakonec.

    První krok: Je třeba zajistit v zemi podporu výuce ruštiny (jazyková matrice) - "ať je to Československo, nebo Jemen". Tím je splněn základní předpoklad pro úspěšnou propagaci ruské kultury a mentality. Nastupuje podpora propagace ruského baletu nebo literatury, toho nejlepšího z klasické kultury. Jde nyní o to, aby inteligence v malém družebním městě například kdesi v Portugalsku nejprve založila jen kroužek příznivců díla A. P. Čechova. Na kulturní základ jsou ale později přidávány organizační momenty.

    Druhá úroveň se týká získávání lidí, kteří s ruskými zájmy a cíli v zemi sympatizují bez toho, aby se sami stali agenty."

    (Nejen to - v jiném článku dokazuje další redaktor, že i pouhé otevření k Našim EU Hodnotám nesouhlasného článku na internetu je příspěvek nepříteli, protože se tím článek dostane výš ve vyhledávači a tím si jej mohou omylem najít i lidé, kteří o něm nevědí - a být ideově intoxikováni například krtkem Ládikem či dalšími podvratnými norníky.

    Poučení ?
    když už máte puzení něco napsat, NIKDY to po sobě nečtěte, mohli byste se natošup NEVĚDOMKY stát Putinovými vojáky skryté třetí světové války !

    JÁCHYM



    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyměním ruský slovník a cédéčko s Čajkovským za učebnici turečtiny a portét Erdogana - našeho spolubojovníka a dodavatele nových, lepších Novočechů !

      Vymazat
    2. Vloni jsem byl na Labutím jezeře, mám Kainovo znamení, nejde umýt ani dešťovou vodou.

      Vymazat
    3. já mám ve vinylu od Čajkovského Pikovou dámu, Labutí jezero, 1.klavírní koncert , Patetickou, Italské capriccio, předehra 1812 a to ještě zdáleka není všecko, jsem úplný rusofil, protože mám kdesi v ruštině Kapitánskoju dóčku a Evžena Oněgina a ten prokletý slovník!

      Vymazat
  55. Včera jsem na návštěvě dostal knihu "Beskydy - dny všední i sváteční" http://www.oblibeneknihy.cz/cz-detail-982094-beskydy-dny-vsedni-i-svatecni.html - trochu jsem se začetl, zaujalo mě koledování s DOROTOU .... následně jsem zjistil, že Dorota cestou na popraviště obrátila na křesťanství i Theofila, toho sťali taky. To jen pro Annu a Violu, když tady probíhala debata o Dorotě ... že Dorota má svoji historii i výklad...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Připomenu - na Ostravsku je Dorota synonymem blbosti (ty jsi ale dorota...) - teď vím, že "blbá" dorota (zarputilá křesťanka) někoho přemluvila k činu, na který doplatil. Zajímavé je, že blbý není ten, kdo se nechal dorotou přemluvit.

      Vymazat
    2. Jo, díky za připomenutí.

      Vymazat
    3. sv.Dorothea

      Vymazat
  56. Pro p. Kopíčka: prosekal jsem přístupy do studánek, mám prvních 120 litrů, na páteř a vnitřní břišní svalstvo jsou kýble nezastupitelné, člověk se s nimi v rukách sítí tak nějak fajn, těžko to jde popsat.

    OdpovědětVymazat
  57. Kretenismus v novinách:
    Přijměte 80 000 barbarů, ušetříte 90 milard korun!!!! To snad není možné! Jaké prase tak může vůbec uvažovat? Promiňte mé výrazy, ale nenašel jsem jiné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také mě to na chvilku překvapilo, ti blbci nedají a nedají pokoj, až se lidi naštvou a bude moc zle. Cituji toho blba:
      „Na začátku je nutné přesvědčit veřejnost o výhodách zaměstnávání uprchlíků, těm zajistit bydlení. Podpora imigrantů pak může spočívat ve výjimkách v minimální mzdě, daňových úlevách, státních dotacích na pracovní místa; kazí ji naopak současné blokování možnosti pracovat již při azylovém řízení,“ uvedl analytik společnosti Cyrrus František Kronus. Z analýzy podle něj dále vyplývá, že krátkodobě může hrubý domácí produkt ČR stoupnout přibližně o 20 miliard korun.
      .....

      Tohle si nesmíme nechat líbit a u voleb je třeba volit a to je jediná šance, pol. uskupení, která jsou pro vystoupení ze struktur EU a samozřejmě i NATO. Oni vyhrožují lokálními válkami v Evropě a snížením HDP a podl. tvrzeními, ale pokuýd v EU zůstaneme, půjde to stejně kvapem do hajzlu a bude to o to více bolet a poteče krev.
      Čus.

      Vymazat
    2. Vidíte to jako obvykle ze strašně zúženého pohledu:

      Vypálené a rozbombardované domy zvýší HDP rozvojem stavebnictví.
      Kolaterální ztráty, vzniklé čecháčkovskou neschopností akceptovat oprávněné požadavky příchozích zvýší rozvoj pohřebnického průmyslu.
      Nutnost policie a armády, chránící naové přistěhovalce (jedny před druhými a všechny před agresivně se bránícími starousedlíky) zvýší zaměstnanost.
      Začleňovací agentury naberou nejméně stonásobek dosavadních pracovníků, aby to všechno zvládly.
      Desetitisíce profesionálních sexuálních asistentek může seznamovat přišelce s tuzemskými odlišnostmi v technikách.

      Architekti se stanou dobře placenými zaměstnanci spřáteleného saudskoarabského mešitářského průmyslu.

      Každá afghánská rodina přijme dva české pomocníky a dvě pomocnice v domácnosti na obtížnější domácí práce.

      Zvýší se počet specializovaných porodnic na co nejrychlejší vyrovnání nežádoucího stavu, než nově příchozí budou místo menšiny většinou.

      A - konečně - zbylí mladí staročeši se mohou preventivně, americkými zbraněmi, bránit putinovské verbální i jiné agresi na ruském území !

      Vymazat
    3. KOPNĚTE, LÁDIKU.
      Jestli to zůstane, dodám další vstřícné argumenty.
      JÁCHYM

      Vymazat
    4. Už to drží 27 minut, asi cenzoři dlabou kaviár.

      Vymazat
    5. Pravděpodobně delší próza prochází lépe nežli rýmy, Ládiku!!!.

      Vymazat
  58. Obama v Evropěchválí, varují a hrozí:

    http://www.literarky.cz/politika/svet/22045-washington-v-evrop-chvali-varuje-hrozi

    Dost dobrý článek - pokud jste už po obědě.
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  59. Pockal som a precital som si komentare. Vyjadrenia, ako som ocakaval. Absolutne chybajuce logicke uvazovanie. Predpokladal som to, predpokladal som, ze Benesom natlacena "ceska historia" nedovoli ludom SLOBODNE!!! rozmyslat. Ale netusil som, ze je to i v tomto priestore take VAZNE!!!.


    Zopakujem zakladne veci:

    Tiso NEMOHOL!!! vediet, kde idu Zidia zo Slovenska, lebo to nevedel NIKTO, okrem Hitlera a jeho najblizsich. Pokial by to niekto VEDEL, urcite by v roku 1944!!! tri roky po odsune Zidov zo Slovenska!!!, predsa nepresvedcil Zidov z Madarska, aby si sadli do vlaku a isli do Osvietcimu. Ste naozaj DEBILI???, alebo to naozaj nechapete, co pisem, a co su FAKTY???

    Tiso ZAPLATIL!!! ako jediny zo vsetkych statov za Zidov za osatenie a za ubytovanie. Boli to VYSOKE!!! financne ciastky, ZIADNY stat, ktory posielal Zidov na prace NEDAL pre Zidov ANI cent!!!, iba Slovensko!!!


    OPAKUJEM!!! pre hlupakov - precitajte si dokumenty z procesu s Tisom. NIKDY!!! nebol sudeny ako vojnovy, ci iny ZLOCINEC!!! Zabil ho jednoducho zradca, hajzel, posera Benes. To je fakt. Lebo Benes USIEL, ZRADIL, celu vojnu sa skryval vo VB, ABDIKOVAL!!! na prezidenta!!! a potom, ako NIE PREZIDENT!!! (ked abdikoval, ze!!!), podpisoval nejajake znluvy s Rusmi, ktori prave VTEDY!!!! ODVLIEKLI!!! z vychodneho Slovenska ludi do ruskych gulagov!!!. V Kosiciach podpisoval s Rusmi podvodnu zmluvu a zaroven sa tvaril, ze NEVIDI!!!, ze cca 10 km odtial Rusi odvlacali Slovakov do ruskych gulagov!!! na nutene prace.

    HAVADO PRVEJ KLASY. ZLODEJ, ktory premrhal peniaze ceskych a slovenskych narodovcov v kasinach!!! Hovado, ktory dal popravit Ceskych dostojnikov, ktori svedcili o tom, ako mu spreneveru penazi VYKRICAL pred vojenskymi velitelmi STEFANIK!!!

    Hovado, ktory zariadil, ze DODNES sa neodtajnili spisy z vysetrovania "nehody" Stefanika!!! (Pilot, jediny z ceskoslovenskych predstavitelov, ktory ROKY!!! ovladal riadenie lietadiel, zrazu nevedel pristat, ze !!!???)

    Je potrebne pre NORMALNEHO cloveka, ktory NAOZAJ chce vediet pravdu este nieco viac pisat?


    Nie.

    Ale viola, kopirkam, jachymom, mariam...staci, co im natlacili do hlavy. Naco by STUDOVALI NOVE veci, ktre su pristupne az teraz a za "komunizmu" neboli???

    Naco by si robili v hlavicke problemy?

    Im je jasne, co im natlacili do hlavy. A NIC!!! nove ich nemoze predsa presvedcit a zmenit ich nazor:-)))).

    Majte sa, tajtrlici.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jezuito ... připomínáte mi starej režim , kdy taky furt vedení s něčím a někým bojovalo ... von si jich nikdo nevšímal a voni furt vermomocí chtěli bojovat , tu za zrno , tu za silážní jámy , suché boty pro stavbaře ...
      jenom ten boj za mír už nejni ve světle dnešních demo dnů tak směšný ...

      Vymazat
  60. by mě zajímalo , v čem ládík na tu kulturu vlastně chodí ... páč minule když měl kandidovat na prezidenta , selhalo to právě na nemožnosti ho přinutit nosit místo běžeckého vybavení sváteční hadry ...

    jsou dvě eventuality , buď někdo vymyslel sváteční trenýrky takže ho pustěj do hlediště nebo se narve do běžeckých legín a vybírá si taková představení , kde může přímo učinkovat na jevišti tu jako panoš , tu jako jedna z labutí ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. máte dobrou paměť :-)

      Vymazat
    2. Xeroxi,
      Ládik by byl pravým pokladem pro každého dramaturga, podle mě je extrémně tvárný umělec, dokážu si ho představit v jakékoli roli, nejen labutě, ale třeba i vodníka Česílka z Dvořákovy Rusalky nebo brusiče Karhana. Mohl by též altrnovat Pechu v roli Babičky.

      Stále by byl natolik herecky přesvědčivý, že by se vůbec nemusel z role do role převlékat a vše by dokázal odehrát pouze v trenýrkách, které by mu jeho prezidentský předchůdce Zeman před inaugurací sundal z hradního hromosvodu.

      Furt by i v pouhých trenýrkách vypadal líp než Venca Ruzyňský, zvláště pokud by si k nim vzal kultovní šátek Ferdy Brabence a do ruky kosu...aby všichni věděli, že přišel jinší sekáč do prezidentského úřadu !

      JÁCHYM

      JÁCHYM
      p.s. Dvakrát je to správně - kompenzuji to, že se jindy zapomenu podepsat

      Vymazat
    3. pane Jáchyme, s kosou by byl považován za opisovače, už jej předběhl běloruský Lukašenko. A trencle jsou zas Bimbovo, tak já nevím ☺

      Vymazat
    4. hypotéze že se vloudil mezi labutě nahrává i jeho současná kotníková indispozice ...

      Vymazat
  61. Jaho, vy možná nečtete, co píšu já, tak to zopakuji a napište, co z toho není pravda a samozřejmě, že odsouzený se má právo hájit, jak uzná za vhodné, takže je kontraproduktivní číst spisy, kde se Tiso obhajuje.

    "osudy Židů jsou spojeny s vyhlášením Slovenského štátu 14.března 1939. Ovšem protižidovská kampaň na Slovensku běžela na plné obrátky již v únoru 1939. Například noviny Gardista (radikální ľudáci) chválil Hitlera za projev o zničení židovské rasy. Další řešení židovské otázky na Slovensku na sebe nenechalo dlouho čekat. Poté co se Tiso stal prezidentem Slovenského štátu, byl jeho premiérem zvolen Tuka. Ten Tisa tlačil do radikálního řešení této otázky. Hned v dubnu 1939 vznikl zákon, který definoval Žida zatím ještě jen na náboženském základě (vládní nařízení č. 63/1939). Nicméně Tiso ještě v pozici premiéra podepisoval protižidovské nařízení jak na běžícím páse. Židé byli na základě těchto jim podepsaných dokumentů vylučováni z veřejných služeb, vyhazování ze zaměstnání a jejich počet musel být redukován na celoslovenský průměr vůči zbytku populace, tedy 4%. Už tedy nerozhodovali schopnosti a dovednosti. Jeden příklad za všechny, z 1.400 lékařů jich bylo 600 židovské národnosti."

    OdpovědětVymazat
  62. Prostě Slováci po druhé sv. válce skončili jako poražený stát, ale my jsme vám to dávno odpustili, ovšem vy JAHO budete stále vyvolávat zlé duchy. Dejte si otázku, proč se Slováci se svým Tisem přimkli k Hitlerovskému Německu, byli tak podělaní strachy, nebo právě cítili, že by na to také něco mohli trhnout? O Benešovi nemáte právo se tak hnusně vyjadřovat, neboť jste stáli na straně Hitlera a to byl největší hnus.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Violo,
      Slováci, resp. jejich nicnežnárodní větev JAHOVIANÉ nestáli na straně Hitlera, nýbrž Hitler stál na jejich straně a chodil se od nich učit, stejně jako se od nich chodili Egypťané učit stavět pyramidy.

      Nadřazený slovenský národ měl i největší a nejstarší nacisty světa, stejně jako všechno ostatní.
      Mein Kampf je pouhý plagiát, neuměle Hitlerem přeložený ze slovenštiny a primitivně v pivnici upravený na německé poměry.

      Jeho skutečným autorem je Nadnacista Tiso !
      Hitler netušil, že Tiso po Židech hodlá zplymnovat i Němce, protože v nich právem viděl konkurenci ve svém snu o globální slovenské světovládě !

      JÁCHYM

      Vymazat
  63. Este raz skusim napisat, aby sa Cesi, Moravaci a Slezania zamysleli.

    Ako mozu obhajovat cloveka, ktory:

    1. Dokazatelne (vid vtedajsie noviny, vypovede ceskych vojakov a cinitelov ucastnych schodzky Benesa a Stefanika...) spreneveril peniaze nazbierane ceskymi a slovenkymi vlastencami v Amerike.

    2. Dokazatelne sa VZDAL funkcie prezidenta CSR a USIEL , ako posledny zbabelec do Londyna, kde v klude, pohode a financne zabezpeceny PREZIL celu VOJNU BEZ akejkolvek OBETY!!! pre Ceskoslovensko.

    3. Pomocou tajtrikov "anuloval" svoje vzdanie sa funkcie prezidenta republiky ked uz bolo JASNE!!!, kto vyhral.

    4. V rozpore so vsetkymi zakonmi a so svojimvlastnym prehlasenim o vzdani sa funkcie prezidenta CSR sa sa NECHAL PREHLASIT!!! za prezidenta CSR, BEZ VOLIEB!!!

    5. V case, ked na to nemal ZIADNU PRAVOMOC podpisal kosicky vladny program a pritom zaroven IGNOROVAL, ze ti, (ZSSR), ktori ho akoze uznali za prezidenta, zaroven ODVLIEKLI!!!, uz po VOJNE!!! obcanov CSR (samozrejme iba Slovakov!!!) bez sudu, bez dovodu, bez akehokolvek pravneho podkladu do ZSSR ako OTROKOV!! do ruskych gulagov!!!

    6. Napriek tisckam staznosti, vratane medzinarodnych, 4 roky nerobil NIC!!! pre nezakonne odvlecenych obcanov CSR - Slovakov!

    7. Do roku 1948 odstranil VSETKYCH CESKYCH skutocnych vlastencov, ktori by mohli svedcit o jeho zradach od roku 1918!!!

    8. Do roku 1948 sa OSOBNE zasadil za to, aby boli ceski a slovenski vlastenci a ludia, ktory NEUSli, ako on z republiky, ale napriek nepriaznivym celosvetovym udalostiam zostali v CSR (neskor Slovensku a v protektorate) pri SVOJOM lude - popraveni, sikanovani, vazneni...

    9. Svojim rozhodnutim (uz bez zdraveho rozumu, miesto abdikacie), ZAPREDAL CSR komunistickej zlovoli na najblizsich 50 rokov, napriek tomu, ze na Slovensku komunisti boli ako v JEDINEJ KRAJINE!!! po vojne TOTALNE odmietnuti a totalne prehrali.

    10. Na dlhe desatrocia zabezpecil pre komunistov, aby do ceskych hlav natlacili KAPUSTU o srdecnom prijati sudruhov komunistov, napriek tomu, ze Slovaci ich TOTALNE ODMIETLI a DODNES!!! totalne odmietaju (vid vysledky KSS na Slovensku avysledky KSCM v Cesku).
    11. Na dlhe roky zabezpecil, aby si ludia v Cesku vazili ZRADCU, HAJZLIKA, PODVODNIKA... a nadavali na tych, ktori poukazu na PRAVDU.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JAHA je nejen slovenský šovinista, ale prolhaný slovenský šovinista, který významně přispívá k dekadenci a degeneraci Nory.
      Jeho lži o prezidentu Benešovi jsou už vysoce nad míru slušného chování.
      Během své profesní přes dvacet let trvající kariéry na Slovensku jsem zažil všelijaké týpky, ale tak hnusného lháře jako je Ján Harčarik ne.
      Z počátku jsem litoval rozdělení Československa, dosud mám na Slovensku mnoho přátel. Nyní jsem rád, že JAHA není můj spoluobčan.
      Jsem odsud na odchodu, nemínil jsem už na nic reagovat, ale takové svinstvo nelze ponechat bez řádné odpovědi.

      Vymazat
  64. Tady to žije. Jsem v autě a není tu ani 3G, jenom E. Xeroxi, v ND jsem byl v maskáčích, ale jenom ve foajé, nebo jak se tomu říká. Na otočku z Ostravy, pro kamaráda, kolem půlnoci. Teď po redukci váhy mi sedí maturitní hadry, ty budou zároveň rakevní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. LÁDIKU !!!
      Trapně se vymlouváte, je obecně známo, že jste v převlékárně baletek nestoudně hltal ruskou hudbu !
      Navíc maskován v maskáčích a fufajce!
      A to pod průhlednou záminkou sexu S LABUTÍ!
      žE KEJHALA RUSKY VÁM, ZDÁ SE, NEVADILO

      Půl roku v nápravně - výchovném Šafrově lágru ale vykoná zázraky.
      Vyfasujete Bimbovy trenýrky, Ferdův šátek, rituální kosu - a hybaj na Hrad tvořit dějiny!
      JÁCHYM

      Vymazat
    2. proč mě to nepřekvapuje ... já jsem se jednou dostal zbombardovanej do zvukové kabiny ... :-)

      Vymazat
    3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
  65. Pokrač. z 15:48
    Jistě se stále najde několik jedinců, kterým není zcela jasno, z čeho pochází ona křečovité záchvaty frustrované nenávisti ze strany JAHY.
    VYSVĚTLENÍ JE PROSTÉ:

    Jahův předek pochází z hříšného vášnivého vzpanutí, které postihlo Tisu na veřejném záchodku v Prešpurku. Na pět minut se vášnivě zamiloval do Marie Vyskočové, z Prhy, nezletilé uklízečky v tamním veřejném pisoáru. (Jejím otcem byl mimochodem dodnes populární Pepa Vyskoč)

    Spojení nezůstalo bez následků.
    Nicméně Tiso své milence slíbil, že po globálním vítězství slovenského hypernacismu bude mít potomstvo jejího a jeho syna navždy zajištěnu funkci celosvětových správců veřejných záchodků na celé planetě!
    Jistě Vám svítá, že Jaha dodnes nepřekousl, že vlivem nežádoucího vývoje druhé světové války, vyvolané na popud jeho pokrevního děda Tisa mu unikla zářná budoucnost celosvětového císaře pisoárů.

    Iracionálně to klade za vinu pražskému dědovi Pepovi Vyskočovi, jehož geny v něm, bohužel, vykonaly své dílo.
    Psycologie je sviňa, Freud a Koukolík by mohli vyprávět...

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já vůbec nechápu , oč se tomu kapustňákovi vlastně jedná ... podle mého má rozčvaňháno na několika fórech a prostě se mu to slejvá ...

      Vymazat
  66. ad Jáchym
    docela trapné,urážíte ad personam
    občasný návštěvník ON

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Svým způsobem s Vámi pochopitelně souhlasím.

      Nicméně se to spíše blíží parodii na Jahův extrémně agresivní propagandistický styl.
      Přiznám se, že reagovat na totální pakárny jinak než totálními pakárnami ještě většího kalibru a točit absurdní koniny do stratosférické spirály mě nenapadá.

      Pochopitelně se nabízí i altrenativa vznešeného mlčení podle hesla Orel much nelapá.
      Nejspíš je to vše otázka osobního vkusu.
      Mně taky nesednou některé díly Zeleného Raula.
      Většinou Jahovy guláše nečtu,pokud na ně nikdo nereaguje, ale tohle byl neodolatelný matroš.

      Bylo by ode mne pokrytecké slíbit, že se polepším. :-)
      J.






      Vymazat
    2. Jáchyme, ano, je pravdou, že orel much nelapá, ale!!! krtek je lapá, respektive lapal by, kdyby s ním pobývaly pod zemí (takhle je musí nahrazovat žížalami, červy a jinou masitou potravou, které se ovšem delikátnosti much nevyrovnají!).
      Takže se neomlouvejte za svou literární erupci na téma JAHA a jeho rozporuplný vztah k československé minulosti - bylo to počteníčko! :-)
      Alena

      Vymazat
  67. Tak klucí slovenští hokejoví to podělali, docela jsem jim fandil, vedli po 2.třetině a tu třetí jsem neviděl a zapnu TV a čumím, 2:4! Jo, upadá to, ty naše československé hokeje. Z naší kohorty v NHL byl v Kanadě letos málem nejlepší v kanadském bodování 44 letý chlap! A to o něčem špatném svědčí. Členské základny se umenšily a mladí už tolik nesportují a jsou tu pro ně i jiná lákadla a hlavně hokej stojí prachy! Vychovat mladého hokejistu je opravdu náročné po všech stránkách a chybí lepší práce s mládeží, v tomhle byli komanči o dost lepší. Dnes prachy všichni ti Hušákové a spol. zašmelí a když navíc neplatíš všimné, tak si tvůj harant nazahraje. To že Růža bral je jasné, ale to byla a snad je praxe i nadále a téměř všude!Prachy, prachy, prachy, kam se podíváte....
    Jinak naši sice dobře začali, ale turnaj je dlouhý a leccos se může stát, ale ty dva skalpy Rusů a Švédů stojí za to!
    Hezký den.

    OdpovědětVymazat
  68. pro p. Babu Jagu - jací soudruzi(žky) sedí na národních výborech - stevebních úřadech:

    Projektoval jsem jako subka pro architekta topení do obecního baráku. Na požádání jsem do přízemí přidal 100% výkonu. Níže je mail, který "investorka" (souška z národního výboru, nejlepší z nejlepších při tvrdém výběrovém řízení) napsala architektovi, když shlédla mé předimenzované dílo:

    "?!? Dotaz, resp. poznatek k velikosti ÚT.

    Chápu, že se projektant drží předpisů a výpočtů.

    Můj poznatek je, že ÚT v bytech, zejména přízemních je nedostatečné. I když topí, mají zimu. Včera jsem byla v bytě, kde si paní na své náklady nechala radiátory přidělat a to teplo tam je znát.

    Je výpočet ÚT v pořádku ? Předpokládám, že ano, ale nedalo by se to alespoň výjimečně, na zkoušku u té paní zvětšit ? Pokud je výkres v měřítku, což předpokládám, tak je ÚT menší, než okna. Paní si nechala ÚT udělat přes celé okna a údajně je velice spokojená.

    Je to jen poznatek, nápad, jedná se hlavně o obyvatelné pokoje. "

    Co na to říkáte? Má VŠ vzdělání příslušného směru. Myslíte, že šulc bude pro řízení německa lepší?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nojo, no....
      Když vy se s tím počítáte !
      Přitom té gényjusce stačí vzít metr, změřit šířku oken, pod každé šoupnout radiátor stejně široký jak to okno a má barák za deset minut vyprojektovanej!

      JÁCHYM

      Vymazat
    2. Na třetí straně možná souška investorka za ta léta prostou životní empirií přišla na to, že u obecních baráků dodavatelé ukradl, ošidili a odflákli co se dalo, izolace neizoluje či chybí, stěnama táhne, okna se kroutí a netěsní a zdivo tiše vlhne, takže tepelné ztráty jsou trojnásobné, než by měly být, kdyby všechno fungovalo.

      Než to zbourat a postavit znovu, je lepší čtyřnásobně předimenzovat topení, sichr je sichr.
      JÁCHYM

      Vymazat
    3. Ke stavebním úřadům - bez komentáře. Ale i tam jsem potkala chytré a vstřícné lidi, se základním vzděláním tedy žádného.
      Teda jo - to my máme okna veliká - to by bylo metrů radiátorů. Ale pokud mají nájemníci peněz nazbyt, ať topí třeba na 28. Topení je dálkové či mají vlastní kotelnu?
      Našla jsem si, co vlastně onen Schulz v EU činí (e-li to ten správný Martin). Je asi demokraticky zvolený - to ho nevykopli vejš jako naši socdemáci Špidlu (kdo ví, jak to bylo s paní Jourovou). Pokud ho navíc chtějí zpátky, aby z Německa řídil EU lépe a radostněji - je to jejich věc, horší než nyní to nebude. VŚ sem, základní vzdělání tam. Dobře Němcům i nám tak.

      Vymazat
    4. Každý byt má nezávislé topení. Radiátory na 55/45, ale mohou třeba na 80/60 - 100% navrch. Soudružce to je málo. Ale to mluvím o nejmenší věci - milionové úlety se neodváží napsat do mailu.

      Vymazat
  69. http://blog.aktualne.cz/blogy/ze-supliku.php?itemid=23931

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://blog.aktualne.cz/blogy/ze-supliku.php?itemid=24230#more
      http://blog.aktualne.cz/blogy/ze-supliku.php?itemid=22688

      Vymazat
  70. JAHovy útoky mi zase zkazily náladu. Nebo se to nesmí říkat?
    Radši opravovat sešity.
    Nashle zítra.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mi spraví náladu Naty, vždycky. Dnešní odpoledne: http://www.imgup.cz/image/TVt

      a její dnešní ranní řeč: "babi, nemusíš mě budit - stačí když řekneš, že je sedm."

      Vymazat
    2. marie, já to nečtu... celé to přeskakuji, nejsem masochistka! :-)
      ALena

      Vymazat
    3. Ládik - zase hezká fotka, ten trenér zkouší baletit? tipla bych pózu "překvapená labuť"... A Naty od vás už asi okoukala leccos, včetně průpovídek, vsadila bych se :-)

      Alena - jde to ztuha, když ostatní reagují, člověk těžko zůstane mimo. Ale máte pravdu, končím se čtením.

      Vymazat
  71. Odposlechnuto:

    Jak dělá kravička?
    "Bů, bů"
    Jak dělá slepička?
    "Ko, ko, ko-dák"
    Jak dělá pejsek?
    "Haf, vrr, haf"
    Jak dělá cikán?
    "Vole, cikán nedělá!!!"

    OdpovědětVymazat
  72. 12,66km, pokusně, bez kopců (seběhů), jen vlnky... blíženci u srpku měsíce (první 1/4), Velký vůz téměř v nadhlavníku, čerstvý východní vítr, 12°C, krátké šortky, krátké triko, mobil nad loktem .... kotníky ok, koleno se uklidnilo po 5km, pocení začlo po 2 km... pohoda ... za chvíli na ČT1 škorpil.

    OdpovědětVymazat
  73. Pořad nic moc - spíš příběhy, než o běhu.

    OdpovědětVymazat
  74. Není náhodou pan JAHA jakýsi trol? Už dříve jsem napsala, zda není provokatér, jinak to není možné, že tak píše.
    Ve vás pane JAHA je nenávist, ale jaksi zaměřená dost divně na Čechy.
    Zároveň jste tu s náma, snažím se vás nějak pochopit, jsem už taková, že nepochopitelné věci mě zajímají. Jste křesťan, katolík není pro vás dobré nosit v sobě nenávist k bratrům, vlastním rodným bratrům a sestrám samozřejmě. Možná se ve vaši rodině vyskytl někdo kdo byl odvlečený do toho SSSR, ale prostě nějak spolupracoval s fašisty, byli jste fašistický poražený stát, anebo je někdo s vašich prásknul, protože se mu zdál nepohodlný, jak už to v takových dobách chodí.

    Zajímalo by mě, kdo vám do hlavy natlačil ty lži o Benešovi, jestli to náhodou nebyl někdo komu jsou solí v očích Benešovy dekrety.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Udaje su "vesměs" z ceskych zdrojov. Napr.:

      http://www.svedomi.cz/aktuality/a2003/npol_nam_0303_benes.htm

      http://protiproud.parlamentnilisty.cz/politika/2031-vznik-ceskoslovenska-trochu-jinak-masaryk-benes-a-dalsi-jako-stiny-prvni-republiky-obn

      http://protiproud.parlamentnilisty.cz/zdravi/208-k-zamysleni-osobnosti-kontrarevoluce-milan-rastislav-stefanik.htm

      Podiel Benesa na smrti Tuchacevskeho:
      http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/rusko-a-okoli/spis-marsala-zukova-odtajnen-odhaluje-intriky-kremlu_382986.html

      K defraudacii, vztahu ku Stefanikovi a odstraneniu svedkov, odkazy na knihy napisane Cechmi o odstranovanii svedkov:
      http://forum.valka.cz/topic/view/48381/Benes-a-rok-1918

      Ceska historicka o odvleceni Slovakov do gulagov za Benesa:

      http://www.sme.sk/c/2114254/dovod-ovladnutie-slovenska-sovietska-armada-odvliekla-z-ceskoslovenska-do-gulagov-najma-slovakov.html

      Zoznam ludi, ktori vdaka necinnosti a so suhlasom Benesa boli odvleceni:

      http://www.upn.gov.sk/sk/zoznam-osob-odvlecenych-do-gulagov/

      Urcite sa vam to paci, pašák, ze?

      ...
      ...
      ...

      O Tisovi a celom procese je vsetko podstatne v knihe, ktoru napisali ZALOBCA a a OBHAJCA na procese s Tisom. Asi vedia viac nez krzkovia, ze? Kniha je k "mani":
      http://www.antikvariatshop.sk/kniha/j6361/rasla-a.-zabkay-e.-proces-s-dr.-j.-tisom/


      Takze tak. Ale viem, kapusta nepusti.

      Vymazat
    2. A este osobitne p. Viole. (Na utoky ad hominem od krtkov odpovedat samozrejme nemienim).

      Vas sposob myslenia je uchvatny.

      Pisete, okrem inych hluposti (kto bol odvleceny, vraj spolupracoval s fasistami, vobec jej nevadi, ze NIKTO z nich nebol odvleceny za ziadnu spolupracu, ze NIKTO z nich nebol sudeny, ze az medzinarodne naliehanie sposobilo, ze boli z gulagov pusteni - len tak, bez vsetkeho, otvorili sa brany, mohli ist domov, ako chceli, len jednu vec museli dodrzat - NIC NIKDY nehovorit o gulagoch)...

      aj tuto:

      Zajímalo by mě, kdo vám do hlavy natlačil ty lži o Benešovi, jestli to náhodou nebyl někdo komu jsou solí v očích Benešovy dekrety.

      Tak, to nie su lzi, poprve, po druhe, ja som o dekretoch nepisal NIC a tu by Vam mohli asi ovela viac pisat Nemci z Ceska, na ktorych sa "vyřadil", ci Madari zo Slovenska. Ti by zaiste pridali inych XYZ bodov. Snad si nemyslite, ze mam zaujem o zrusenie Benesovych dekretov pre nejaky zaujem. Myslite si, ze som v podstate skryty Madar, ci Nemec:-))).

      Vymazat
    3. Tu mate niektore vypovede tych, co prezili - podla Vas spolupracujucich s fasistami. Pfuj!

      https://www.youtube.com/watch?v=yCxAWLYeCjo

      Vymazat
  75. Tužka napíše pro pana Ládíka.

    Několik krtinců zpět jsem se zmínila, že bych měla radu, jak vylepšit půdu, kterou tam máte.

    Napíšu Vám o dvou pomocnících. Už jsem o nich psala ve svém příspěvku na Akt.,...jak udržet vodu v krajině.
    Vím, kde asi je,...ale napíšu znovu, trochu jiný pohled na pomocníky.

    Jsou to dvě rostliny.
    Mají můj obdiv. Obě dvě snáší enormní sucha, aniž by úplně uhynuly.
    Orlíček,...šlechtěnec,.. je mnohem lepší než původní planý druh.

    Je dlouhověký,...na chalupě jsou široké a vysoké keře, pamatují mé dětství.
    Nepotřebuje péči, nepotřebuje zalévat, hnojit, okopávat,ani zbavovat suchých nadzemních částí,....umí se o sebe postarat. Jako pryskyřníkovitá rostlina má mohutný hudtý bal kořenů, starší trsy dělají i ztlustlé oddenky, do kterých si ukládají zásobní vláhu a energii. Časem až zdřevnatí. Kořeny jdou daleko od rostliny, do značné hloubky i v těžkých půdách. Dokáže růst a kvést na vyprahlém svahu i úplném stímu. Možná by nadělal parádu a dobrou práci s půdou i kolem chalupy.

    Jistěže, když má extrémně špatné podmínky je drobný, má málo listů a jen jeden květní stvol. Květní stvol vytvoří vždycky.
    Staré trsy orlíčku, co mám kolem chalupy, vytváří i padesát květních stvolů.
    Barva květů je od bílé po černou, ve všech odstínech sytosti. Květy různých, až bizarních tvarů, ...velice ochotně se sprášuje, někdy na květu jsou i čtyři barvy. Má malou nevýhodu,...květ rychle odkvétá, kvete v průměru tři dny,...ale na stvolu je množství poupat. Semeno je drobný černý máček,...klíčivost někdy dlouhá, jindy krátká, to je vysoká variabilita dlouhověké rostliny. Raději klíčí na povrchu půdy a po přemrznutí semen. Sáček osiva bývá v ceně do patnácti korun.

    Zasela bych ho pár metrů pod studánky. Dokáže dokonale sbírat vláhu i ze vzduchu a uskladňovat do kořenů, takže půda kolem kořenového balu nikdy úplně nevyschne. Nad studánky ve spádnici bych ho nedávala, aby náhodou nekrátil množství stékající vody.

    Na chalupě ho vysela moje nevlastní příbuzná kolem stodol a dřevníků, to aby odebíral vláhu a dřevo staveb tak rychle netrouchnivělo. Nikdy jsem na orlíčku neviděla rosu, všechno vstřebá, po dešti jsou lístky hned suché.

    Druhá rostlina v druhém vstupu.
    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  76. Tužka napíše,.... pokračování.

    Druhou rostlinou je lopuch,...opět rostlina do extrémních podmínek všeho druhu.
    Uvádí se čtyři druhy, větší, menší plstnatý, hajní.
    Hajní je největší.

    Opět,..sběrač vláhy ze vzduchu. Má mohutný, řepovitě kuželovitý kořen, jehož plášť je tvořen svazky pevných vláken jako květní stonek.
    Za dobrých podmínek vytváří veliké, okrouhlé, nebo okrouhle srdčité listy. Jednou jsem naměřila velikost listů, bez několika cm metrapůl.
    Je to významná léčivka,...ve středověku sloužil jako obvazový materiál,...a v polních lazaretech po bitvách byl hojně využíván a jistě zachránil mnoho životů.
    U něho bych ocenila to, že stíní půdu před vysycháním, a mohutným hlubokým kořenem rozrušuje těžké půdy a tím umožňuje dešťové vodě se dobře vsakovat do větší hloubky a tak brzy se nevypařovat.

    Kam ho umístit,...nad studánky, nebo pod. Když nad studánky, tak do větší vzdálenosti,...a nebo bokem.
    Jeho tmavě zelené listy, nebo stříbřitě plstnaté, by dělaly parádu i u plotu.

    Semana jsou známá svými háčky, kterak se zamotají a špatně se vyprošťují. Semena před úplným dozráním vyřezávám,...kvůli psům,...jsou to chlupáči, a znervózňuje je to.

    Jinak ho mám na zahradě,...zalévám,...bývají obrovské,...každý hádá, co je to za rostlinu. Na rumištích si ho nevšimnou. Je to dvouletka.

    Tak to jsou dva pomocníci, co nepotřebují žádnou péči. Když se jim ale občas věnujeme, bohatě se odmění.

    To jsem napsala jako nápd,....jen tak,....

    Pokud byste se pro ně rozhodl, tak řekněte Vašim roztomilým kočenkám, ať k nim občas přinesou z procházky pár bílých kamínků,...a k nim je pohodí,...mají rádi dostatek vápníku v půdě.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  77. Díky Tužko, orlíček bych zkusil. Lopuch ne - ten roste v Jeseníkách jenom v mokrých půdách - tady v Podbeskydí je ho méně až vůbec, nejblíž u Stonávky, přímo ve vodě. Mi stačí, aby rostla tráva, aby zakryla jíl, co po dešti nejde sundat z boty. Nemám pěstitelské ambice. Stačí mi švestky a jabka, trochu třešní, višní a ořechy. Na záhon s dovezenou hlínou pažitka, petržel, rajčata a okurky. Nic víc. Brambory mám v Jeseníkách, i česnek a cibuli. Ostatní věci rostou volně v lese.
    Po orlíčku se podívám. Ať nedopadne jako angrešty a rybízy - ty jsem ubonsajoval. Rododendrony a azalky hynou prvním rokem, jako všechny druhy borůvek. Škoda, že nejde jíst modřín, ten se chytá. A buxus.

    OdpovědětVymazat
  78. Dnes jsou vidět jenom zajíci, dole 1 srna. Aby na tu lišku neušili nějakou boudu, jako pan JAHA na Čechy.

    OdpovědětVymazat
  79. Tak nám vláda, protože se zřejmě blíží volby, rozdává z našeho společného a sanuje soukromou firmu!To jsou věci souzisocani a Agroferťáci!

    Propuštění z OKD dostanou příspěvek

    Vláda schválila příspěvek pro propouštěné zaměstnance OKD. Ti, kteří odejdou jinam, dostanou 7000, respektive 8000 korun po tři roky, pokud odpracovali aspoň 15 let.

    Uvedl to ministr průmyslu Jan Mládek (ČSSD). Ačkoli jeho návrh kritizoval ministr financí Andrej Babiš (ANO), nakonec byla podle Mládka vláda jednomyslně pro. Podle premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) je to důležitý krok v pomoci lidem i regionu. Spor vedl Babiš o to, zde mají příspěvky dostat i zaměstnanci dodavatelských firem.
    ..............

    Dost velké procento jsou samozřejmě Poláci! No a u Babiše je to stejné jako v jiných věcech, např. má hubu plnou proti kvótám od EU a vymezuje se "jako" vůči vnucené imigraci do EU, ale obklopuje se v jeho Koblihovně ANO tenhle slovenský Chazar divnými lidmi, namátkou Stropnický, Ťok, Zlatuška, Telička, Jouroví, Krnáčová, Pelikán nebo ten dobroser primátor Brna a další a nevadí mu dobroserové ze sobášené socdem strany jako je Dietsbier a spol. nebo od Lidovců Bělobrad či Herman. Ta předchozí parta ODSTOP a spol. byli čistokrevní odkloňovači ve stylu "malá domů" ale tohle je zase euroškodná, přičemž si na své taky kucí přijdou. Ale vadí u nich ta přetvářka a občane voliči, máš smůlu!
    Ale k těm horníkům, jasně, bylo s nima zameteno ve špinavé privatizační hře, chazarský krejčík, kámoš Hejvla, se napakoval za účasti našeho současného velkovezíra Bohouška Eurohujera I., manažeři si také přišli na své milionky, horníky zašmelili i s byty a nyní když jsou dluhy a opakuji soukromé firmy, tak státe zaplať to a rovnou vysol miliardy korunek. Privatizovat kucí umí, ale když se to posere, tak státe, oslíčkuotřes se a oslíček drží a sype.
    Do hajzlu s takovými politiky! Doufám, že jim to u voleb bude připomenuto!
    Hezký den.

    OdpovědětVymazat
  80. Já zase přečetla jinde:
    „Hodnotový svět předchozích generací znal tzv. Sedmero hlavních hříchů. Pýchu, lakomství, závist, hněv, smilstvo, nestřídmost a lenost.
    Postupem času se jejich obsah proměnil do dnešní podoby a:
    - z pýchy se stalo zdravé sebevědomí;
    - z lakomství … zákon ekonomiky;
    - nestřídmost se povýšila na vyšší životní úroveň;
    - závist … v boj o spravedlnost;
    - hněv ve zdravou reakci na nekorektní jednání druhých;
    - smilstvo v prevenci proti neurózám;
    - lenost se proměnila v prokrastinaci.

    Díky této moderní nomenklatuře zbavil se starý kontinent těžkých hříšníků.

    Připočteme-li k tomu ještě jiné, dnes už málo známé, skoro archaické pojmy jako například:
    -hulvátství, které se změnilo ve svobodu projevu;
    - okrádání definované jako svobodný trh;
    - zanedbanou výchovu dětí jakožto tvorbu vlastního názoru potomstva;
    - neúctu k tradici proměněnou ve vítězství zdravého rozumu;
    - likvidace pozitivních hodnot jakožto zbavení se předsudků,
    nacházíme se v aktuálně nám známém prostředí uprostřed Evropy.

    Svoboda se povýšila na svévoli jednotlivce, tolerance se proměnila v ustupování zlu a korektnost v povinný názorový koridor."

    Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aleno,
      prosím pěkně, můžete napsat, odkud to je ?
      Přijde mi to hezky napsané, jen bych to ještě doplnil.
      (Znáte smrtelné hříchy Konráda Lorenze ?)

      Jinak - mnohé se dá koncentrovat do výroku, že dnes vpodstatě neexistuje žádné sprosté slovo, s výjimkou archaického slova "MORÁLKA".

      Celé odvětví filosofie - Etika -by mělo být zakázáno spolu s Protokoly a majnkampfem jako nebezpečná četba minulosti.

      Přesněji - morálka je vyžadována jako povinné očkování našich momentálních nepřátel za účelem jejich oslabení a ubití Námi, kteří slabošskou a oslabující morálku přece nepotřebujeme,
      páč nejsme blbí, abychom se jí řídili a tím se oslabovai jako ti naivní pitomci z našeho budoucího lébensraumu či oilraumu.

      (Kdyby někomu vadila ta první osoba množnéhon čísla, tak to berte tak, že jsem pustil ze řetězu tu decku ýbrmenšské krve a frťana Vyvolené krve, která zušlechťuje tu červenou čecháčkovskou tekutinu slovanského podlida, za kterého se jinak považuji, věren odkazu Velkého Chavla - Ruzyňského, jehož květáku podobná blbusta krášlí prostory amerického Kongresu.
      Zas už kritisuji ad hominem. Odcházím do koupelny plivnout na sebe do zrcadla))

      JÁCHYM

      Vymazat
    2. ad Alena
      Jistě, že to tak je. Mám za to, že ta negativa se navzájem slučují a posilují. Lakomství bývá spojeno se závistí, pýcha přechází v hněv a naopak… A výchova? Ta se v rukou mnohých dokonce chápe jen jako nalévání správných politických názorů do prázdných hlaviček.
      Proč to vše? Nikdo o „nehříšnost“ nijak zvlášť nestojí – aspoň můžou říci: oni to dělají taky… Zločiny a přečiny neřeší často ani (ostatně velmi slepá) justice, jen média. A to ještě s hlavním cílem pobavení, naštvání a udržení si tak čtenářské a divácké základny, která přece nutně potřebuje k žití svoji dávku emocí, a kde ji má jinde brát…?

      Se mi tak zdá v poslední době, že můžu dělit lidi podle toho, jestli jsou namyšlení a povýšení, nebo ne (méně). Skoro u všech „grázlů“ si všímám, že se považují za v něčem lepší než ostatní – mají lepší poznatky, lepší zdroje poznání, dražší technologie, tudíž mají patent na rozum. Nebo z druhé strany – mají větší příjmy, ovládají víc lidí pod sebou, mají moc. Někdy obojí. A nezáleží na politické příslušnosti, vyskytují se všude.

      Příklad? Dnes a denně, mnoho.
      Jedu do práce, není zrovna špička provozu. Najednou řidič prudce dupne na brzdy, všichni popadají, dost lidí se pomlátilo.. ? .. Mladíček sotva 20tiletý zahnul z protisměru úplně těsně před tramvají – zkřížil jí cestu k zaparkování u chodníku. Ještě se vyklonil z okénka auta a dělá na šokovaného řidiče a cestující sprosté gesto prostředníkem… Co je to, prosím, jiného než nehorázná nafoukanost, povýšenost nad celý svět? Teď jsem tu já, a vy všichni se můžete zmrzačit, protože já budu odbočovat, a nechci čekat. Že je to vlastnost spíše lidí mdlé inteligence (emoční, sociální), je nabíledni. Bohužel tu dnes nikdo netestuje a nedává zpětnou vazbu. I málo bystrý pitomeček klidně projde školy s dobrými známkami, stačí jen iniciativní, štědrý a ničeho se neštítící tatínek. Který je synkovi i vzorem chování.

      P.S. Jáchym: takhle píše o stavu společnosti i Max Kašparů.

      Vymazat
  81. Napsala jsem to, ale dala jsem zároveň odkaz a to se asi internetu nelíbilo...
    Takže znovu..
    Jáchyme, marie má pravdu, autorem je Dr. Maxmilián Kašparů a celý text najdete na Parlamentních listech v článku z 21. 3. 2016 (název- Je povinnost mít správný názor).
    Já text našla v diskusi na netu a protože mě oslovil, rozhodla jsem se ho šířit - nyní už i se jménem autora.
    Alena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dík !
      Nejde o to, že by myšlenky v citátu byly samy o sobě převratné, ale je to hezky... Pehe by řeklo strukturované ...

      (Teď mi napadlo - jak jsem vzal Pehecí jméno nadarmo - nepochází ono jeho "strukturované" od slova "struk" neboli cecík ? V jeho případě hvězdně pruhovaný ?
      Zase už adhominuju. Fuj. Jdu si nafackovat...)
      JÁCHYM
      P.S.
      (Jsem obdobou kvartálního pijáka, když dostanu záchvat, oddávám se orgiím dekonstruktivismu. Poté, co se verbálně vyzvracím, stávám se opět v kolektivu oblíbeným depresivním pesimistou.)

      Vymazat
  82. Zdravím - koukám, že na západě ani na východě od nás nic nového a krtci se nezištně dělí o získané vědomosti.

    To Ládika!!!
    Nevím, jak to mají s lopuchem jiní nežli paní Tužka(také asi léčí kde co), ale nepěstovat tento odolný plevel jste se dle mých zkušeností rozhodl velmi moudře. Orlíček je na záhonek kytka milá, pěstuje se sama a vykopnout ji tam, kde ji nechcete, je snadné.
    Studánky pořád pouze na cizím či už jste do nich zainvestoval?

    Paní tužce nicméně můj obdiv, pokud rady psala z patra a opravdu to tak na jejím pozemku funguje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Studánky byly pořád a budou, dokud bude fungovat koloběh vody.

      Cestou domů jsme se stavili u souseda (domorodce), nabídl domácí becherovku (láhev není originální), naštěstí jsem domů dojel lesem.
      http://www.imgup.cz/image/TXt
      http://www.imgup.cz/image/TgA

      Vymazat
    2. Nedopustil jste se nedovolené těžby dřeva prostřednictvím automobilu ?
      JÁCHYM

      Vymazat
    3. Také zdravím místní botaniky i ostatní

      a potvrzuji nenáročnost orlíčku - nikdy není třeba zalévat ani nic jiného, jen na podzim ořezat staré listy a po odkvětu odstranit lodyhu. Vypadaná semínka totiž mají velkou schopnost úchytu - kdysi se mi přistěhoval na skalku jeden exemplář, asi vzduchem. Od té doby ho nestačím vytrhávat - je všude, kam dolétne a kde je volná půda. Je prý jedovatý (pryskyřník).

      Vymazat
    4. Jedna příbuzná chtěla mít auto se dřevem v přístrojové desce, bohužel se jí to povedlo, ale měla dřevo ve dveřích .... naštěstí se jí nic nestalo, šlo to přímo na vrakoviště.

      Vymazat
    5. No, já Tužčiny příspěvky čtu moc ráda, ale lopuch bych si nevysazovala, tím si Ládík zamoří celý okraj lesa i políčko a nezbaví se ho!
      Já jsem se před léty pokoušela zastavit nekontrolovaný výsev lopuchu v místě, kde jsem bydlela. Měla jsem čas, tak jsem od jara chodila, vyrýpávala (no, nešlo to, kořeny skutečně jdou do hloubky), později chodila s pytlem a do něj odstřihávala květy a plody lopuchu. Ale stačil jeden kousek třebas kilometr od nás, kuličky se nalepily na nějaké zvířátko, to je poctivě doneslo o kus dál, majitel mu kuličky vyčesal u nás, nežli psa strčil do auta... no a byli jsme tam, kde předtím...
      O orlíčku nevím nic.
      Jinak k plevelu, před dvěma roky jsme na zahradě likvidovali nějaké hromady dřeva, vykopali pár stromů a vzniklé plochy jsme oseli travním semenem. Od té doby nám na těch plochách roste vytrvale pouze plevel, a to druhy, kterých se nedokážu zbavit a které nám začínají zamořovat celou zahradu.
      Jestřábník, ptačinec žabinec, šrucha zelná, mléč zelinnž, šťavel růžkatý, kakost maličký - zní to jako kouzelná bylinková zahrádka, ale vyplela jsem toho velký 50l igelitový pytel, bolí mě zápěstí a vůbec vše, ale plevel zatím vítězí.
      Takže vůbec se nezamýšlím nad tím, čím a jak je ten který prevít léčivý!
      A to nepíšu o pampelišce, té bych mohla prodávat..., vím, že kořen je léčivý, ale já ho hlavně potřebuji dostat pryč, ne sbírat a sušit...

      Alena

      Vymazat
  83. Co se týče lopuchu, připomínám, že lopuchový list je oblíbená, ekologická a biologicky rozložitelná altrenativa toaletního papíru.

    Pokud vlastníte přesný přijímač GPS, umožní Vám obejít během roku spravedlivě zahradu,neošidit nižádnou rostlinku o její dávku dusičnanů a přitom ani za snížené viditelnosti do ničeho nešlápnout, uložíte-li do paměti přístroje polohu každého šrapnelu.

    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Všechno mít nemusím, pane Jáchyme. Vy na vše jdete vědečtěji, my NPK přihnojujeme po zeleném hnojení pouze bramborovou monokulturu.

      Mějte se tu fajn - i mě dnes pozvali na opožděnou besídku ke Dni matek - v naší vesnické škole pro mne poslední, neb i mladší vnučka začne příští rok dojíždět do okresního městečka.

      Vymazat
    2. Už jsem se lek', že se utíráte listy vorlíčku ! Nežeby to nešlo, ale je to takové... nehygienické.
      JÁCHYM

      Vymazat
  84. ... a krtci se nezištně dělí o získané vědomosti.

    BJ, já se děím dokonce i o svou stářím získanou nevědomosť !!
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
  85. tenkrát a nyní v Americe

    V úterý Clintonka prohrála v primárkách v Západní Virginii proti 74 letému socialistovi Bernie Sandersovi 51% ku 36%. To je v příkrém kontrastu k roku 2008, kdy tam rozbila Baracka Obamu 66,9% ku 25,7% (John Edwards dostal jen 7,3%). Co je ale ještě více šokující, je celkový hrubý počet voličů.

    V roce 2008 obdržela 240 890 hlasů, včera měla Clintonka čistých 84 176 hlasů, uvádí NBC - tj. 65% propad.

    I jiná čísla ukazují, jak americká půda ujíždí Clintonce pod nohami.

    Podle dat získaných ze včerejších průzkumů říká 33% Demokratů, že budou v listopadu volit Donalda Trumpa. Jen 44% Demokratů říká, že budou volit Clintonovou. Dvacet jedna procent říká, že nepodpoří nikoho.

    a ještě tohle, z roku 2013, ale stále aktuální, např UA ...
    https://www.youtube.com/watch?v=EQpm9_-NBQk

    OdpovědětVymazat