31 května, 2016

KRTINEC č.106

209 komentářů:

  1. Místopředseda Poslanecké sněmovny a předseda STAN Petr Gazdík říká v rozhovoru na PL, že vzhledem k nízké porodnosti v Evropě se EU výhledově bez migrantů neobejde. Lidem, kteří s obdivem vzhlížejí k putinovskému Rusku nebo k dnešní Číně, sice nerozumí, respektuje ale prý jejich právo na názor.
    ............

    Kde se berou tito voli?
    Dříve byli zapřažení na poli,
    jsou tam nyní jen traktory,
    to jsou techniky zápory!
    Gazdíka zapřáhnout k pluhu,
    to by mu šlo určitě k duhu,
    přestal by dělat vítače,
    bylo by míň o jednoho sr.če!
    Tebhle trouba by tu chtěl araby,
    ale jako první by dostal do huby.
    Jak tohle mohlo dělat starostu,
    jeho fotr na něj málo používal rákosku!

    OdpovědětVymazat
  2. Szidi Tobias - Na hotelu v Olomouci (LIVE 2012)

    https://www.youtube.com/watch?v=6R5USQDC1aI

    OdpovědětVymazat
  3. Mel bych dotaz na pametnika 80.let pana zdenkaB ohledne toho cileho falsovani dejin. Nejake priklady by nebyly?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. osmdesátá léta
      oslavy vítězství pracujícího lidu,vřsr,místní angažování soudruzi rozhodovali...
      měsíce sčsp ,milice a další kašpařiny
      celá osmdesátá léta jsem se obával o osud mých dětí,zda se dostanou na studia-středoškolská
      pohraničí,rodiče neangažovaní vš pod drobnohledem,nakonec se dostaly ,ale pouze díky mé ženě,oblíbené lékařce specialistce,jejíž odchod by danou oblast citelně oslabil
      takže raději nemluvit a nevzpomínat

      Vymazat
    2. Pro dva anonymy anonymovaté:

      Je s Vámi docela srandy kopec. Samozřejmě, že se vždy za všech politických režimů nějak upravovaly dějiny, aby to někomu vyhovovalo, zpravidla tomu kdo měl moc. Někdy více, jindy méně.
      V nedávné histori, a to byl případ komunistů a taky nyní těch co si usurpují moc v celém západním prostoru (mají nyní pod kontrolou USA, EU) se o některých věcech mlčí a neříká se pravda nebo jen upravená část bez vývojové kauzality. Které věci resp. dějinné záležitosti to jsou? Ty společné pro nynější chazarské vládce a pro komunisty. Jde o to, kdo byl za vynálezem myšlenky komunismu s jeho socialismem a kdo z toho profitoval a kdo to financoval atd. Hluboko v 19. století chazarský rod Rothschildů se chopil iniciativy když si uvědomil, že touha po sociální rovnosti lidí je stará jako lidstvo samo a že se tady, pokud se jim podaří celý proces uřídit, otevírá velký mocenský prostor! Využili učení Mardochaje Levyho známého jako Marx, který spolu s Engelsem otočil učení filosofa Hegela a vymysleli známé noty pro komunisty dř. Svaz spravedlivých. Prostor pro zřízení jejich novodobého velkého kibucu vzniknul po 1.WW, u které samozřejmě také byli. Tehdy zkusili revoluci v Rusku, Německu, Maďarsku, ale jen v Rusku kam byly přivezeny před výstřelem Aurory parníkem Schiffa (člověk Rothschildů) stovky chazarských revolucionářů, udělali tito boys z NYC sovětskou revoluci, která se uchytila. To, že s nimi (Trockého lidi) později Stalin zametl je věc jiná, proto později vymysleli zase stejní lidé Hitlera a 2.WW. Samozřejmě komplex všech událostí je mnohem složitější. Jde mě nyní o to, že jak komunisti, tak nynější vládci západního světa o tomto takně pomlčují, v podstatě jde zase o stejné lidi resp. jejich potomky. Nyní nám sem tito vejlupkové co mají pod kontrolou moc, peníze, média atd. vnucují neomarxismus a s tím souvisí všechny ty multikulti, gengerství, vyvyšování homosexuality, rozvrat rodin, snižování vzdělanosti občanů atd., čímž chtějí dosáhnout rozvratu západní civilizace, které je nejvyspělejší a nejodolnější, proti jejich záměrům. Blbcům se totiž dobře vládne a oni nepotřebují vzdělané, kulturní a sebevědomé lidi. Oni organizovaní pod zednářskými lóžemi a iluminátskými spolky chtějí zlikvidovat v první řadě Evropu a to státy a národy a proměnit to v jeden občanský zmatený mix. Nad nimi by vládla chazarská parta a výše uvedení samozvaní vládci světa, neskuteční hajzlové, hlásící se podle jejich učení k satanovi. Bohužel, zatím se jim dílo daří, odolává zatím hlavně Rusko, které se jim vysmeklo z moci. O tom co uvádím bylo mnohé napsáno a uvědomte si, že "oni" vždycky inklinovali k násilnému zešněrování společnosti ve velké kibuce, socialistické tábory a pod. Usměvná byla např. historka D.Rockefellera, tj. muž č.2 jejich pyramidě moci v Číně v r.1971 u Mao ce Tunga, kdy tenhle magor si liboval v tehdejším čínském komunistickém zřízení, on miliardář obdivoval tenhle komunistický bordel! Proč je každému jasné, měli by vše pod kontrolou a o to jim vždy šlo a jde i nyní. Takže hádat se o tom kdo co dělal v 80-tých letech za vlády komunistů je legrační a nevystihuje to meritum věci. Chce to trošku nadhledu.
      Šalom souzi, čest práci a vzhůru k Bilderbergu!

      Vymazat
    3. Maxime a jsou podle vás celkově dnešní komunisté neomarxisté?

      Vymazat
    4. Tak to vypada, ze se tech konkretnich prikladu falsovani dejin po roce 1990 nedockam.
      Na ty seznamy Zidu v Charte cekam uz dva roky a taky nic, jenom prazdne kecy...

      Vymazat
    5. Maximus
      Precetl jsem si Vas elaborat a mam radu: Nechodte moc na slunicko a pouzivejte studeny obklad na hlavu, jestli to nepomuze, navrhuji kontaktovat pana Honzaka, anebo nektereho z jeho kolegu.

      Vymazat
    6. Asi se budete divit, ale nemám potřebu ani čas odpovídat obratem, jakmile si kdosi anonymní pískne...

      Příkladů je dost. Zrovna nedávno jsem viděl reportáž z "osvětové akce", kde mladí dobrovolníci předváděli žáčkům, jak to (prý) vypadalo ve škole před Listopadem. O přestávkách se podle nich muselo chodit po chodbě v dvojstupech, v pionýrském, všude na nástěnkách samozřejmě nonstop Lenin. Na začátku vyučování zpěv budovatelských písní. Mít v jídelně k obědu maso bylo údajně pro tehdejší neduživé děti svátkem.

      Profesionální kurvítko českých dějin jménem Kučera zas nedávno na blogu slzelo, jak mu bolševik znemožnil poznat Beatles. My si je pouštěli přímo v hudební výchově. I další kapely a hudebníky z imperialistického Západu. Není pravda, že jsme povinně hltali hity Michala Davida.

      Netvrdím, že to tak bylo všude a ve všech obdobích, ale moje zkušenost je prostě podstatně jiná, než se dnes rádo tvrdí.

      Nevím, proč to přilhávání si do kapsy...

      Vymazat
    7. pane zdenkub,
      nejste náhodou o trochu více mladší než pan Kučera?
      vobo

      Vymazat
    8. Ta osvetova akce vypada na padesata leta, zeptejte se zdenkub rodicu.
      V 70. letech jsme na chodbe opravdu o prestavce ve dvojich chodili na chodbe, nastenky byly plne VRSR, 1.maj a 9. kveten, SNP a podobnych vyroci, v pionyrskem jsme se fotili na zaver roku a prebirali vysvedceni(fotky nelzou), mnou nenavidene maso bylo bohuzel skoro kazdy den(mam pocit, ze ctvrtek byl bezmasy den). O Beatles ani jinych skupinach ze zapadu jsme ve skole neslyseli nic, natoz aby jsme si je pousteli! V hudebni vychove nam byl coby vrchol modernosti predstavovan Suchy a Slitr...

      Vymazat
    9. Ten blog páně Kučery hledat ani číst nebudu, ale jestli je to, jak píše zdenekb, tak s dovolením podotknu, že v těch extrémech popisuje zřejmě 50. léta, protože v 60. už byla velká tendence vyrovnat se s "náporem populární hudby ze zahraničí" a ve škole ji začlenit do učiva.
      Pokud se v ní učitel vyznal a měl nahrávky... nic mu nebránilo. Jenže - uzákoněná nová koncepce Hv, kde už byla populární hudba různých žánrů povinná - byla až v r. 1976/77, a ještě dalších 7 let trvalo, než se předělaly učebnice, takže v nich stále ještě byly Píseň práce, Internacionála, Hymna SSSR. Ale to bylo jen liknavostí vydavatelství učebnic, kdo měl vlastní desky, mohl to ve škole hrát i zpívat již od těch šedesátých. Já si to paradoxně přivezla z Ruska, kde bylo Beatles aj. plno, víc jsme ale vozili vážnou muziku, byly to kvalitnější nahrávky, než jaké se dostaly u nás.
      Michala Davida jsme ve škole nepouštěli nikdy, snad při Spartakiádě...

      Vymazat
    10. Ještě na okraj:
      v polovině 60. let se u nás prosadily myšlenky "aktivovat žáky", aby také tancovali a hráli na nástroje. Naše tehdejší modernizátory a propagátory tvořivé Hv nadchl Carl Orff (působil tehdy v Mnichově a jezdilo se tam učit se jeho metodu) a hlavně jeho dětský instrumentář, který jsme u nás v Cremoně Luby a Amati Kraslice začali vyrábět a vybavily se jím úplně všechny školy.
      Nevadilo, že je to myšlenka z imperialistického Západu...
      Články nadšených kantorů a publicistů z té doby (Poledňák, Budík, Střelák, Jurkovič, Eben s Hurníkem udělali českou adaptaci Orffova Schulwerku...) lze číst a udělat si představu o té době. Klobouk dolů.
      Ovšem byli i učitelé "pohodlní", kterých se to netklo.

      Vymazat
    11. marie
      To jste byla ucitelka, ze pisete Michala Davida jsme ve skole nepousteli nikdy?

      Vymazat
    12. zdenekb
      V kterem blogu pise ten Kucera o Beatles?

      Vymazat
    13. Berte to jako "nepouštěli jsme si" i "nepouštěli jsme". Ono stačilo, že se linul z rádia i TV a z diskoték.

      Vymazat
    14. Ta předváděčka "školy minulého režimu" nebyl blog, ale tv reportáž o aktivitě nějaké dobrodějné organizace... zhruba před měsícem, dohledávat nebudu, promiňte. Řekl bych ale, že nemělo jít o 50.léta. V podobném duchu funguje třeba pořad Retro (pravidelná půlhodinka o tom, jak jsme všichni byli směšní a pitomí) - alespoň doba, kterou pamatuju, bývá dle mého také popisována silně zkresleně, zkarikovaně.

      Napsal jsem schválně, že doba byla asi (určitě) různá, v 50.letech, jiná koncem 60. nebo právě 80.let. Přesto se zpravidla hovoří o 40 letém období temna bez světlejších odstínů. Podle mě omyl (když ne přímo lež).

      Mladší než Kučera jsem, pane/paní vobo. Nevím, co z toho plyne.
      Považuji jej za jednoho z nejhnusnějších agitátorů a ideologů, co se dnes přiživují na Kavčích horách. Přišlo mi to tak už dříve, po jeho smršti blogů na a.cz se mi to jen potvrdilo. Jeho Historie.cs je parodií na diskusní a faktografický pořad.
      Pozve dva tři kamarády totožného názoru, kteří řeknou, co chce "moderátor" slyšet. Jednou to pobaví, opakovaně omrzí.

      Vymazat
    15. paní marie,
      pan Kučera je ročník 46,nebo 47 ,takže svá školní léta strávil asi tak od roku 1952.Pro někoho to byla doba hrůzy.Zřejmě jste vyrůstala v jiném prostředí,že vás nikdo neinformoval,jaké to tehdy bylo...vždytˇse soudruzi vyvraždovali i mezi sebou/Slánský a spol/.Vážně o tom nevíte?"Obrodný proces" byl až na počátku šedesátých let.
      vobo

      Vymazat
    16. pane vobo,
      však jsem nic takového nenapsala, věřím mu, že to tak prožíval.
      Ani jeho názor nesnižuji, pokud on zase neuráží a nesnižuje názory a dojmy jiných, což by mu bylo podobné.
      Mimochodem, chození po chodbách v dvojstupech (říkalo se ve dvojicích, dvojstupy byly na vojně a v tělocviku) bylo velmi zdravé a pamětníci na ně vzpomínají v nejlepším. Dnes děti nezvednou zadek z lavice kolikrát i několik hodin, nebo jen dělají lumpárny na záchodech. Pokud zrovna nešikanují učitelku.

      Vymazat
    17. ad anonymní 21:38
      blog acz
      Vladimír Kučera Prastaré fotografie nejen Beatles aneb Pozdní čas nesvobody
      20.2.2016
      dodatek
      -----------bolševická mycí linka svůj úkol splnila---------
      vobo

      Vymazat
    18. pane vobo,

      pokud máte v sobě, podobně jako zřejmě autor, něco, co vás nutí chrlit tyhle negace, tak si to holt musíte užívat dál.
      Já ten text nejsem schopná číst - prostě to nejde. Onemocněla bych z toho, a to nechci.

      Vymazat
    19. marie
      Ja jsem pametnik a ja i vetsina mych spoluzaku jsme to brali jako hroznou buzeraci, muset jit ven ze tridy a chodit jako na vezenskem dvore porad dokola... A, ze bych na to ted vzpominal v nejlepsim, ale jdete...

      Vymazat
    20. paní marie,
      je to minulost.Vy byste z čtení onemocněla,někteří za prožití téhle skvělé minulosti zaplatili zničenými životy a sice generačně.Prosím, neurážet ad personam -otec byl vězněn.Odpustil,ale dokud žil nezapomněl.A já a moje děti také .
      Kdo se nepoučil z minulosti je nucen ji prožít znovu.
      Tím končím.A také s těmito stránkami.
      vobo


      Vymazat
    21. vobo
      Toho Kuceru jsem si precetl a je mi smutno. Kdyz dceri obcas neco vypravim z te doby, tak mi nechce verit, ze to opravdu bylo mozne a nechape, ze si to lidi nechali libit.
      Jsou lidi, kteri tenkrat nevideli a neslyseli a to jim zustalo doted.

      Vymazat
    22. Pokud to tu ještě někdo čte... přemýšlím...neonemocněla bych z pravdy, něčeho, čemu bych věřila, i kdyby to bylo sebehroznější. Kučerovi nevěřím, ani že to tak prožil, ani - už vůbec ne, že se to snaží pravdivě sdělit. Vadí mi to podání, prostě nevěřím mu, je to otrávené. Toť vše, mluvím jen za sebe. A souhlasím - každý máme své vzpomínky.

      Vymazat
    23. ad anonymní 23:02
      dík,alespoň jeden
      vobo

      Vymazat
    24. Anonymnímu hlupákovi (17:12), co ve skutečnosti vopruzoval u Stejskala jako Hoven, co čeká ode mne prý na seznamy židů v Chartě 77. Ty hlupáku, zhruba 90% z nich byli žid. původu, dá se to lehce vyhledat na netu, tak tady nekal vodu, byl tady bez tebe klid a zde je většina lidí z kategorie rozumných, což se tebe opravdu netýká. Běž raději vopruzovat na Hlídacího psa nebo Britské listy.

      Vymazat
    25. Maximus
      Pry? Mam Vam najit stranky, kde tvrdite, ze ty seznamy existuji? Na moji prosbu at mi ten seznam ukazete, anebo date odkaz uz dva roky nereagujete, ale dal neustalele melete neco o zidovskem celosvetovem spolceni.
      90% je asi ca.1400 chartistu, ja coby chartista a Zid k tomu tam tedy musim byt. Existuji seznamy? Anebo neexistuji?
      Pokud je to tak jednoduche vyhledat na netu, proc Vam to trva uz 2 roky?

      Vymazat
  4. "Švédská vládní agentura zabývající se pracovním trhem Arbetsförmedlingen a migrační agentura Migrationsverket zveřejnily aktuální čísla o zaměstnanosti uprchlíků.
    Ze 163 000 uprchlíků, kteří do Švédska přicestovali v loňském roce, pracuje pouze 494.
    Uprchlíci sice v průběhu vyřizování své žádosti o azyl nemohou získat pracovní povolení, ale Migrationsverket jim bez problémů uděluje výjimky a pracovat tedy v podstatě může každý, kdo má potřebné vzdělání či manuální dovednosti."

    To je děsný !
    Každý třístý devětadvacátý je stávkokaz !
    Plná tři PROMILE, TEDY TŘI DESETINY PROCENTA, pracují !

    Doufám, že s pomocí našich neziskových organizací (jejichž zaměstnanci by při takovémto přístupu brzy přišli o zisky)
    budou vypátráni, prozrazeni doživotním stávkujícím soukmenovcům a exkomunikováni zpět s razítkem Návrat nežádoucí !

    Rozvracení Evropy si rozvracet nedáme !

    OdpovědětVymazat
  5. pro Babu Jagu ke kradení vody z lesa:

    Povrchová a podzemní voda není předmětem vlastnictví. Vlastníkem není ani stát. Jde o tzv. res extra commercium.
    Když naberu vodu z nižší polohy a nosím ji vlastní silou do vyšší polohy, kde ji naleju na zem, zadržuji tím vodu v krajině. Čímž krajině pomáhám a působím protipovodňově. Nemyslím si, že spotřebuji více vody, než lidé s vodovodem. Spíše o hodně méně. A použitou ji pouštím na vlastní pozemek. Starám se vlastními náklady, abych si ho nezamořil. Voda se účastní ihned koloběhu v přírodě. Kdežto u Vás, co plýtváte vodou z cizího vodovodu a znečištěnou ji pouštíte do trubky a tou do vzdálené čištičky, nelze hovořit o kladném vztahu k přírodě, ale o systému "po mě potopa". Doslovně. Voda z krajiny mizí i Vaši zásluhou.
    Kdyby všech 10 000 000 lidí jednalo jako já a denně přeneslo 300 l vody výše, zadrželo by se v krajině 3 miliony krychlových metrů vody navíc.

    Ke kradení dřeva z lesa:
    K topení používám plyn v kondenzačním kotli, protože má vyšší účinnost využití primární energie, než tepelné čerpadlo, poháněné elektrárnou s 25-30% účinností. Do Morsa pro pocit ohně kupuju odkory z pily. Z lesa můžu odnést klest do průměru 7cm, ale mám majitelem povoleno les "čistit". To nestíhám a nepotřebuji, jen občas nějaký špalek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ladik!!!

      ale konexe, znamosti, vyhodne kontakty pro slecnu a jeji trenerskou karieru... to se hodi, ze? psal jste to tu, takze urvi co muzes ........

      Vymazat
    2. Kdybyste nepsal o svém smyslu pro spravedlnost, už bych se včera nezmiňovala. Takže už opravdu naposledy:
      Každý si najdeme v zákonech to, co se nám hodí. Já ten vodní celý číst nebudu, ale v §u 6 se praví:
      1) Každý může na vlastní nebezpečí bez povolení nebo souhlasu vodoprávního úřadu odebírat povrchové vody nebo s nimi jinak nakládat pro vlastní potřebu, není-li k tomu třeba zvláštního technického zařízení.
      Zda je studna technické zařízení víte Vy lépe než já. Stejně ale obdivuji Vaši "přenášecí" zarputilost, se kterou to činíte a přeji Vám ze srdce, aby Vaše vlastní studna měla vody stále dostatek a nebylo to třeba.
      Jinak jste tuším psal, že to "čištění" lesa Vám povolil někdo místní - možná jsem si to jen nesprávně vyložila a ten Pražák Vám za Vaši ochotu a práci vskutku platí či alespoň ocení. Možná by Vám kus lesa i prodal, když to tam máte rád, chrabrý zachránče přírody a vod.

      A gratulace k dnešnímu prvenství, cenu si vyberte sám.

      Vymazat
    3. Dnes jsme nějací ostří krtci :-) Teď jste se babuško poJagila.

      Vymazat
    4. Technické zařízení je čerpadlo. Studnu do lesa neponesu. Majitel lesa má stanoveného lesního hospodáře.

      Vymazat
    5. anonym -
      slečna měla 14; trénuje školičku tam, kde trénuje sama. Žádné konexe nemá, ani u mě, ani u rodičů.
      Myslím, že tohle už stačilo. Bylo tady s některými fajn.

      Vymazat
    6. klídek, vždycky chlácholíte mě, tak teď zas Vy kašlete na invektivy ☻

      Vymazat
    7. a vůbec, co bych ráno dělala bez pravidelného přísunu poezie, ha?!

      Vymazat
    8. Ládíku, rojení anonymů a útoční krtci - to je tlakem, kolísá a lidé reagují nepřiměřeně.
      Vy jste ten, kvůli jehož veršům a boji s nástrahami přírody sem chodím číst.
      Samozřejmě na další krtky nezapomínám ... ale vy, Ládíku, prosím, neodcházejte z Nory!!!

      A ke kňourání anonymů nad tragickými prožitky minulého režimu (chození ve dvojicích o přestávce ve škole?- taková nesvoboda! proti lidských právům dítěte!- člověk se úplně otřese, jen na to pomyslí! :-)
      Jdete s tím někam, to už je obehraná písnička, prostě jsme 50. i 60. i 70. léta prožili a teď se blíží jiné hrůzy, takové, o které bychom se měli starat a ne se pořád masírovat prožitými bebíčky).
      Alena

      Vymazat
    9. alena
      Nejedna se o zadne knourani, ale popsani dane doby o ktere zdenekb tvrdi, ze se falsuje tehdejsi realita a ze nic takoveho jako chozeni ve dvojicich na chodbe neexistovalo.
      A nesouhlas s tvrzenim marie jak na to lidi vzpominaji v nejlepsim.

      Vymazat
  6. Violo
    Tak teda ještě jedny z loňska. Azalky mám rád.
    .
    http://www.imgup.cz/image/Mwy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chyba :-)
      .
      http://www.imgup.cz/image/6DS

      Vymazat
    2. Děkuji, děkuji, už jsem děkovala i na předešlé stránce.

      Vymazat
    3. máte hezkej grunt pane vasja , paní vasjová musí být spokojena se zahradou ... ještě to chtělo k dokonalosti potůček s dřevěným kolesem ...

      Vymazat
    4. U pana Vasji je jistě spokojena nejen jeho paní, ale i ptáci, včely, motýli a jiná havěť.
      Já si dnes docela "neekologicky" pomyslela, že i nás lidičky má příroda ráda, když mandelinky nevybavila zeleným tělem a vajíčky. Kdo ví, jakou mají ti američtí brouci délku doletu.

      Vymazat
    5. ale no tak, pane xeroxi ☺
      ano, pan vasja má moc hezkou chaloupku a na zahradě půvabné azalky a pěnišníky. To aby lišky měly kde dávat dobrou noc, jsou-li ještě jaké

      Vymazat
    6. copak slečno liško , já to myslel bez ironie ... co bych za to dal bydlet někde zašitej , můj sen byl vždycky mlejn a pec na které bych chrápal ...
      druhou pozdní variantou jsou kanáry s výhledem na moře a hezké zadečky turistek nahoře bez ...

      Vymazat
    7. Vasja
      To tam bydlite normalne, nebo je to jako chalupa(tise zavidim).

      Vymazat
  7. Ladik
    Zejtra jedu zase sekat, a tak zkusim na křoviňák dát nějakej pytlik.
    Ale bude to uprostřed města, jezděj tam auta....no nevim, jestli to má smysl.

    OdpovědětVymazat
  8. https://southfront.org/international-military-review-syria-may-27-2016/

    https://southfront.org/international-military-review-syria-iraq-may-30-2016/

    OdpovědětVymazat
  9. tak jste mě inspirovala a umyl jsem všechny vokna , asi po dvou letech ... tuto práci nesnáším přičemž slovíčko nesnáším ani zdaleka nevystihuje pravej vztah mezi vokny a mnou ...
    za to vám řeknu chlupatej vtípek kdyby jste chtěla ...

    OdpovědětVymazat
  10. https://www.facebook.com/enjoy.science/?fref=nf

    About math.

    OdpovědětVymazat
  11. K diskuzi o komunismu z předchozí str.
    Ládík!!!
    "Kdyby tam nikdo nevlezl, bylo by jinak. Ale vlezl tam milion vychcaných dospělců. Neumím víc co dodat. A jejich děcka a tak dál. Nikdy nepustili kormidlo, jenom si teď jinak říkají."

    Zkuste to nějak napasovat na dnešek. Jak by asi vypadaly některé strany, kdyby tam vlezlo více lidí? Kolik členů má která dnešní strana, nejsou ty dnešní strany honosící se svým příklonem k demokracii jaksi holé a bez démosu? Jenže dnešní člověk chce mít čas pro sebe a málokterý jde do nějaké strany jen aby mohl něco říci, jde tam protože chce mít více moci, protože vidí že ta demokracie je jen u voleb a o důležitém rozhodují jedinci. Dnes je to katastrofální, když strany mohou zakládat jen ti nejbohatší. Spojili by se dnes lidé bez majetku, aby vytvořili stranu? Kdyby to tak udělali, zas by je nazvali komunisty.

    Těsně po válce chtěli lidé vytvořit spravedlivou a mírotvornou společnost, viděli že společnými silami dosáhnou pro všechny dobré životní podmínky, chtěli aby to tak chtěli všichni a dobrovolně, jenže dobrovolně to chtěli jen ti, co nic neměli, ti co jim něco zůstalo, tak to do společného dát nechtěli. To jen jen tak obecně řečeno.
    Byla to doba prostě povojenská.

    OdpovědětVymazat
  12. prohnilí proti prohnilím ... kleptomanova la família dostala od kulisákovi la famílii pro strejdu dalíka 4 roky na tvrdo ...
    lampasák s gulema se tam vochomejtal taky ale pražská advokátní la família ho ubránila ... teď se ještě čeká jak dopadne péťa přesčasů , každopádně se na to oholil , zřejmě aby si sudí vzpomněli jak vypadal když měl ještě moc v tandému se svačinářkou ...

    OdpovědětVymazat
  13. Ládík !!! je zarputilý komunistobijec, ale vypouští úžasné komunistické myšlenky
    "Kdyby všech 10 000 000 lidí jednalo jako já a denně přeneslo 300 l vody výše, zadrželo by se v krajině 3 miliony krychlových metrů vody navíc."

    Ovšem ti ve velkých nižinách by to měli hodně těžší, možná by si tu vodu mohli nějak přeposílat jako " pošli to dál".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kdyby šici dělali to co pan Ladik!!!, tak by nikdo nepracoval a to přece nejde. :-)))

      Vymazat
  14. Alena, z minulé strany

    nechtěně jsme Vás ignorovali, ono se tam rozjelo dost výbušné téma...
    Pište dál. K tomu radaru a přesvědčování - snad ani netřeba komentovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moskva bude nucena odpovědět na americký protiraketový štít v Evropě, řekl ruský prezident Vladimir Putin během návštěvy Řecka. Rumunsko a Polsko, kde jsou nebo budou systémy chránící evropské členy NATO před balistickými raketami umístěny, se podle Putina mohou ocitnout v hledáčku ruských raket.
      29.5.2016 Echo24

      Vymazat
    2. marie,vemte si deštník!

      Vymazat
    3. anonymní
      Copak já, když trochu zmoknu...žádná škoda. Hlavně ti mocní aby se nějak dohodli.

      Vymazat
    4. Díky.
      Mě na Petru \kolářovi zaujalo, jak mu je prostě fakt, že 70 % občanů země radar odmítlo, úplně u zadku - "...správný státník má lidi přesvědčovat a ne pouze populisticky následovat veřejné mínění."

      A teď je to v bleděmodrém s nájezdníky, kteří se ve statisících ženou - to, že je většina národa nechce a odmítá, vůbec nic neznamená, stačí jen lidi státnicky přesvědčit, ne?
      CHce se mi zvracet - a to bylo velvyslancem v Rusku, USa - možná by to chtělo kandidovat na presidenta, ne?
      Alena

      Vymazat
  15. klíčový web kde je soustředěna veškerá česká a slovenská alternativa , zprávy a odkazy jsou průběžně doplňované tak jak vycházejí na jednotlivých webech ...
    uplně dole jsou v jednom celku ty jakoby důležitější weby , po pravé straně rovnou odkazy a souhrn webů ... tak říkajíc samizdat all in ...

    http://pravdive.eu/

    to kdyby ještě někdo tápal ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A jeje, tak tam kopirka bere ty svoje moudrosti. Tak ted se uz nicemu nedivim.

      Vymazat
    2. Dobrý. dík :-)

      Vymazat
  16. náš pan Stejskal už tam nejni, asi byl málo sluníčkový na hlídacího čokla

    Server HlídacíPes.org získal nahrávku z porady televize Prima, na níž vedoucí sdělili redaktorům, jak mají informovat o uprchlické a migrační krizi. Na zvláštní poradě jim řekli, že uprchlíci podle názoru vedení představují hrozbu a zaměstnanci mají při práci tento názor respektovat, nebo odejít.

    http://zpravy.idnes.cz/nahravka-ukazuje-jak-prima-manipulovala-zpravy-o-bezencich-p42-/domaci.aspx?c=A160531_104038_domaci_jw

    OdpovědětVymazat
  17. Vtipů není nikdy dost, sem s ním :-)

    OdpovědětVymazat
  18. Na večer:
    Nick Cave and The Bad Seeds - The Boatman's Call (1997)
    https://www.youtube.com/watch?v=wcKYaf0LW2g

    Na ráno:
    AG Flek - Jen najít ta slova
    https://www.youtube.com/watch?v=10fiNyrh9lM

    Georges Moustaki - Le Meteque
    https://www.youtube.com/watch?v=tEQvRXRtIlg

    Hana a Petr Ulrychovi - Černobílý film
    https://www.youtube.com/watch?v=Um-zbBUqtbY&list=PL625837F4BDE59ABF&index=7

    Hoboes - Barevný stíny
    https://www.youtube.com/watch?v=9y8ycvUzJto&list=PLE3892B7D76EA7380&index=21

    OdpovědětVymazat
  19. chachá, už je to tady!

    Facebook, Twitter i YouTube se dohodly s EU a budou potírat nenávist

    Evropská unie spolu s některými významnými internetovými hráči připravila kodex, který má regulovat nenávistné příspěvky na internetu označované jako hate speech.


    Zdroj: http://technet.idnes.cz/regulace-hate-speech-0l2-/sw_internet.aspx?c=A160531_145601_sw_internet_vse

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak pozooor ,lištičko
      už je to tady

      Vymazat
    2. No, přátelé, budeme muset jít do sebe a vážně se nad svými příspěvky a korektností jejich formulací zamýšlet.

      Taková Anna - proti jejím "barevným stínům" by snad žádná komise nemohla nic namítat...
      Zato "černobílý" - to už je značně provokativní pojem, pokud není myšleno jako v té novodobé Sněhurce.

      Moustakiho Le Meteque začíná také nevhodně, příliš svobodomyslně: Svou hubou svobodného métoika...

      Asi nám začnou problémy.

      Vymazat
    3. :-) Tak oříšek pro komise:

      Rachmaninoff plays Piano Concerto 2
      https://www.youtube.com/watch?v=pBx-tr1FDvY

      Vymazat
    4. Já nevím, Anno, aby to nebyl Putinův troll... nebo šváb, nebo jak se jim říká.

      Vymazat
  20. po 22-cáté , snažme se dodržovat kodex ... :-)

    OdpovědětVymazat
  21. ,, To jste možná ani netušili. ČSSD ve svém programu podporuje imigraci, multietnickou a multikulturní společnost, globální vládnutí a nový světový řád

    ČSSD ve svém programu vychází z toho, že existující mezinárodní organizace je třeba nejen posilovat, ale též reformovat do podoby umožňující spoluvytvářet a garantovat nový světový řád založený na principech legitimity, lidských práv, multikulturního uznání, sociální spravedlnosti, solidarity a ekologické udržitelnosti rozvoje,“ uvádí strana. ,,

    http://goo.gl/QRnea5

    new world order černé na bílém , marxistická a trockistická čeládka jedné z mnoha pák gp a pro jistotu rovnou v programu ...
    to že nikdo nečte volební programy je jasný , on ani není v demu důvod , zajímavý na tom je že se to dostalo na veřejnost až teď ... copak na to asi jejich tzv. voliči ...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, xeroxi, příprava na NWO byla v těch mailech, které jim hackli v zimě - připravoval to náš nejlépe placený autista na světě + ten Novotný... bylo to ve 4. balíku mailů: Screeny č. 25 - 31: "V dlouhodobém programu (nyní už zveřejněném) plánuje ČSSD boj za nový světový řád, globální vládnutí, zničení samostatných národů a multikulturní socialismus" ...
      Hurá!

      Alena

      Vymazat
    2. v těch mejlech to bylo takové zaobalené , ale dát si ten název otevřeně přímo do programu může jedině trubka , ty negramoti ani neví čemu slouží ...

      Vymazat
  22. Trocha nostalgie po ránu

    Honza Nedvěd - Tulácký ráno
    https://www.youtube.com/watch?v=PRJkoYBHx94

    OdpovědětVymazat
  23. Státy EU zřejmě i přes odpor ČR prosadí přísné omezení zbraní

    Česko na nadcházející červnové Radě ministrů vnitra EU ostatní členské státy přehlasují a prosadí přísná kritéria pro chystanou evropskou směrnici o zbraních. Výsledkem tak budou výrazné změny pro sportovní střelce, myslivce i další legální držitele zbraní.
    Směrnice by mohla zakázat například zbraně se zásobníky, tedy např. samonabíjecí pušky a pistole. Méně přísná by mohla být regulace u revolverů, které nemají odnímatelný zásobník, a u některých typů loveckých zbraní.

    I přes náš jasný odpor bitvu v Radě EU nevyhrajeme, Česko směřuje k prohře a přehlasování. Států, které vůči této směrnici kladou odpor, ubývá,“ řekla Milena Bačkovská z odboru bezpečnostní politiky a prevence kriminality ministerstva vnitra na nedávném semináři pro poslance pořádaném sdružením LEX a Střeleckým servisem v Praze.
    ................
    Další informace jsou na serveru seznam.cz, angažuje se v tom hlavně Francie a Holandsko. Neskuteční kriplové. EU skutečně je v moci zednářské mafie, která plní úkoly těch co vytváří NWO. Přestalo to být konspirací po organizovaném vpádu muslimských hord do zemí EU, které vyžírají sociální systémy bohatých zemí EU a mají za úkol islamizovat Evropu a část z nich po čase bude použita zřejmě jako vojáci proti obyvatelům Evropy. Všimněte si, EU buzeruje všechno a všechny, ale např. nechávají v SRN na dálnicích neomezenou rychlost aut, přičemž mají snahu všechny tvrdě umravnit, ale na Němce si netroufnou.
    Už vidím jejich neomarxistickou trockickou vizi, všichni budeme mít něco jako trabanty, stejné příděly potravin a vody, všichni budeme bydlet v králíkárnách, peníze nebudou, jen bezhotovostní platby a jeden účet v bance, všichni budou nosit jeden oblek do práce a jeden bude sváteční....
    kurňa, nebylo to tady někdy někde už, tedy něco podobného?
    ............
    Musím končit, v noci vykradli jednoho našeho souseda, paradoxně toho nejchudšího a policajti jak mi sdělila moje panička se zajímají o naše kamery, jestli něco na ulici nenahrály. Bohužel je zklamu, zabírám si jen
    svůj pozemek a na sousedy to nemám nastavené, to bych považoval za neslušnost, ale zřejmě budu muset přidat další kamery i na záběry kolem pozemku. Doba si to žádá.

    OdpovědětVymazat
  24. Ještě dodatek. Z diskuse pod výše zmíněným článkem mě zaujali některé názory čtenářů, a třeba tenhle názor je povedený:

    Josef Pejšek, Brno

    Středa, 1. června 2016, 07:50:39 |

    Pomalu ale jistě ztrácíme svobodu a demokracii. Jen namátkou:

    1. Do bytu Vám mohou i bez soudního příkazu vstupovat policisté, úředníci na kontrolu topení, exekutoři(ti mohou i vylomit dveře) téměř bez omezení.
    2. Nesmíte se o nikom vyjadřovat nevhodně (nový návrh zákona z dílny min.spravedlnosti), nesmíte kouřit, ani tam kde to nikomu nevadí(kuřácké části restaurací apod)
    3. Nebudete mít právo mít zbraň a nesmíte se bránit tak abyste náhodou nezranili útočníka (nepřiměřená obrana)
    4. O referendu nechce nikdo z politiků ani slyšet - co kdyby lid nesouhlasil s tím co oni vymyslí.
    ............
    Pán zapomněl uvést, že policie vám pokud jste držitel legální zbraně může bez nařízení justice vpadnout do obydlí a vzít vám všechny zbraně a to i bez vaší přítomnosti a poptřebného nezávislého svědka! To vám tam mohou ještě přidat i něco heroinu, aby to mělo už potřebné opodstatnění!

    No a je tam spousta zajímavých názorů, ale osobně si myslím, že ten nejsprávnější je:

    Pryč ze spolku, co se zove EU, příležitost se určitě naskytně v horizontu
    do 5-ti let. Tím si můžete být jistí. Velké občanské nepokoje budou v zemích kde je značné zastoupení muslimů (F, B, D, GB, NL, S) a tím že se množí jako lumíci (natalita přes 8%) a nejsou patřičně zastoupeni a začlěněni do hospodářského systému a zejména nepomáhají sanovat sociální systém, ale z něj jen tyjí, tak dojde v určitém bodě ke zlomu a sociální systém nebude mít dostatek financí a zhroutí se. To je legitimní a logická úvaha, jen přesná doba toho všeho není známa a lze to jen přibližně odhadnout. Takže vize je jasná a je potřeba sebrat lidem legálně držené zbraně, ty nelegální co mají lumpové sebrat neumí a zřejmě ani moc nechtějí!
    Hezký den, zatím.

    OdpovědětVymazat
  25. https://www.youtube.com/watch?v=WvKNCWowmuA

    https://www.youtube.com/watch?v=HqrvOXZyCs4

    https://www.youtube.com/watch?v=XSZCn1PirGU

    OdpovědětVymazat
  26. To: Viola a Ládik!!!
    Tak jo, "pojagila", ale snad svůj postoj i vysvětlila. Není přece nutné se tu jen vzájemně či sebe sama vychvalovat. Já sem tedy kvůli pana Ládika!!! veršovánkám nechodím, ale povídám si tu i na ACZ s ním i jinými (mimo anonymní) ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Velmi správně, není nutné se vzájemně či sebe vychvalovat a také není nutné se na někoho tu utrhovat i když má jiný názor a už vůbec není nutné, aby musel někdo jako vobo odcházet, ovšem když neudrží chladnou hlavu, tak je to těžké.
      Ale zas čas od času je dobré pochválit, o čem si myslím že je dobře.

      Vymazat
    2. No ale když někdo nadává jiným do prasat....

      Vymazat
    3. Pane Kopíčku, rozhodně by se tu nemělo jeden na druhého nadávat, jak s tím jeden začne, je zle. Brát prostě názor někoho, jako že je to jeho názor a vyslovit názor svůj bez invektiv, myslím si, že jsme tu na tom mnohem lépe, než v diskuzích na A.cz.

      Vymazat
    4. Nemyslím si to. Na acz jsou osobní vulgární nadávky většinou cenzurovány, takže tam funguje předběžná cenzura. Úchyl by tam určitě neprošel.

      Vymazat
    5. Tužka napíše,...a co takhle označení farizej,....nebo saducej,...nebo umanutec,....nebo...

      Různé nadávky, různá označení,...různé reakce.

      Paměť je někdy prevít,....to je fakt,....

      Jednou,... kdosi napsal:....Když někoho osobně napadnete, mělo by to být alespoň na solidní úrovni, a ne tak triviálně.

      Ten dotyčný patří do kategorie nicků, co kážou vodu a pijí víno.

      A triviální napadání jim vypadává z klávesnice zcela bez zábran.

      Mám černé figury,...NORU považuji tak trochu sa společněsvou zahrádku, kterou je třeba opečovávat,...aby byla, třeba, jenom pro okrasu a pro radost. Těm, co do ní právě pro toto vstupují. I to je k životu třeba.

      Tužka.

      Vymazat
    6. Tak jsem trochu hledala pane Kopíčku a našla jsem

      Vivre Libre ou Mourir Taoiseach • před 8 minutami

      Pro tebe taky, p.čo.

      Takže? Je fakt, že Maximus si tu bral vaše jméno a komolil ho nepatřičným způsobem, ale šel do sebe a už to neudělá, jsem přesvědčená.

      Vymazat
  27. Ládiku!!!,
    neurážejte se. Mně jste taky zakázal se urážet.
    Stačí vybalancovat úhel pohledu... hlavní je, jak se cítíte Vy sám.

    OdpovědětVymazat
  28. Wabi Ryvola- Věřím
    https://www.youtube.com/watch?v=Vj1xLhlJ_3c

    Radůza - Jednou to pomine
    https://www.youtube.com/watch?v=xsF-26Fs5qw&list=PLaRQYLlu3p6_lA4Di_04L4cJOpllbNC9S

    Szidi Tobias: Na hotelu v Olomouci (Trend Top, Bratislava, 10.11.2015)
    https://www.youtube.com/watch?v=gjf70MuEaGA

    Radůza - Marathon
    https://www.youtube.com/watch?v=zZr66tBNJ48&list=PLztyJWUZ0VOqie-KNzLhosrBVhKjijZpX

    Radůza - Až půjdu po úbočí
    https://www.youtube.com/watch?v=aAgD5-x8F08&index=27&list=PLaRQYLlu3p6_lA4Di_04L4cJOpllbNC9S

    Radůza - Odyssea
    https://www.youtube.com/watch?v=h_yZb19cFUU

    Miki Ryvola a Hobousárny 03. 06. 2013
    https://www.youtube.com/watch?v=P6jTVLtMQPM

    OdpovědětVymazat
  29. KAMELOT- Já zas jak dřív

    https://www.youtube.com/watch?v=txy-yZZvtkw

    OdpovědětVymazat
  30. Mark Knopfler - Brothers in Arms (Night in London Live DVD)

    https://www.youtube.com/watch?v=jbZRbBskloE

    OdpovědětVymazat
  31. Irish & Celtic Music Collection 1

    https://www.youtube.com/watch?v=NRvvpgbT7D8

    OdpovědětVymazat
  32. Wardruna - Runaljod - Yggdrasil (2013) full album

    https://www.youtube.com/watch?v=YA38ffX1AHo

    +++++++++++++++++++++++++++++++

    Pink Floyd - Wish You Were Here

    https://www.youtube.com/watch?v=IXdNnw99-Ic

    +++++++++++++++++++++++++++++++

    OdpovědětVymazat
  33. Wabi a Miki Ryvola - SAMOTA

    https://www.youtube.com/watch?v=Ze6t7SCuU2Y

    OdpovědětVymazat
  34. Ládíku!!!

    A kdo tu teď bude první na stránce, s kým budemem soutěžit?
    Ládíku!!! otázky minulosti jsou krásnou nostalgií ve srovnání se současnou třeba Sýrií.
    Komunismus se také snažil o ovládnutí celého světa, o vytvoření stejných podmínek pro všechny o vzájemnou spolupráci. V TV jsem zaslechla jak Sobotka používá pojmenování vzájemná hospodářská porada, což zní jako dávné RVHP. Ale dosáhnout stejného stupně rozvoje na celé planetě prostě nejde, protože stále probíhá evoluce, stále něco vzniká a rozvíjí se.
    To by měli všichni vládci nějak pochopit, že stejného se najednou nedá dosáhnout na celé zemi, protože existuje obrovská rozmanitost a lidé jsou také každý jiný. Ti vládci by prostě chtěli mít roboty. Roboti jsou však mnohem dražší, než vyplácení minimální mzdy a také ty roboty musí někdo vyrábět a dobývat a zpracovávat na ně surovinu a tak se z nás stávají otroci, kteří budou vyrábět roboty.
    Pořád se ohánějí zaměstnaností, místo aby řekli, zůstaňte doma, dostanente tolik, co potřebujete k normálnímu životu a zvelebujte své okolí jak umíte a jak se vám líbí. Ale to ne, oni hledají i ty nejzapadlejší lidi kteří se ještě nacházejí v době kamenné a i ty nutí se stát otroky, kteří na ně budou robotovat a tím se plundruje celá země a vypařuje svou energii až se stane vyhaslou a dutou.

    OdpovědětVymazat
  35. z vyššího principu mravního jsem důrazně proti napadání lidí odporným anonymem, aniž by tito byli přímými účastníky našich diskuzí, a jsem pro jeho exkomunikaci!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O jakem napadani lidi odpornym anonymem mluvite, muzete byt prosim konkretnejsi?

      Vymazat
    2. Nestačilo by dodržovat pravidlo, že se na anonymy nereaguje, Liško?
      Vždyť každý z nás se tak může kdykoliv přihlásit - i když se domnívám, že tak nečiníme. Já tedy nemám ten cit bez nicků či po jejich změnách poznávat, kdo že je kdo, ani o tom nedumám.
      Jinak je to pravda zcela v kompetenci pana domácího.

      Vymazat
    3. -účastníky našich diskuzí,exkomunikace-
      aha ,
      tak se hezky bavte mezi sobě rovnými,máte.li o čem

      Vymazat
    4. Takze kdyz se podepisu napr. minimus, krtek, lev, josef anebo triola tak uz prestavam byt anonymem? Opravdu?

      Vymazat
  36. AG FLEK - Carpe Diem
    https://www.youtube.com/watch?v=onbkJlsQiYs

    OdpovědětVymazat
  37. Občas čtu protiproud, teď o dvou holých zadcích:

    Odhalená prsa na demoškách tolerujeme a holej zadek na pár vteřin nám najednou hrozně vadí? Jasně. Svět se zbláznil,“ poznamenala poslankyně ODS Jana Černochová na Facebooku, když se dozvěděla, že Chovancova policie chce stíhat svého bývalého kolegu a veterána z armádních misí za veřejnou nestydatost."
    "Když před třemi nedělemi vystrčil novinář J.X. Doležal na Olšanských hřbitovech zadek na Noční vlky, policisté se smáli. Vystrčený zadek na americký konvoj ve Vyškově už ale neprošel. Kde je tedy zakopaný pes?"
    "zatímco J. X. Doležal narušil svým chlupatým pozadím pietní akt za padlé vojáky, kteří nás osvobodili od nacismu – a ještě se mu dostalo uznání, jaký je hrdina, vtipálek a vykutálený občanský aktivista v jednom, odpůrce amerického konvoje ve Vyškově okamžitě zajistila policie. Američtí vojáci přitom byli v obrněných transportérech a jeli na bojové cvičení, takže by se mělo dát předpokládat, že je pohled na tlustou českou zadnici nevyvede z míry ani jim psychicky neublíží."

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je dost možný že ta vystrčená prdel na amíky patřila buď ládíkovi nebo buldatrovi , tím by se jejich náhlé odmlčení vysvětlilo ...

      tak mě napadá proč i ženský třeba takhle neprotestují , narozdíl od chlapů co to musí dát dólu ženským stačí to dát nahóru , maj to rychlejší páč někerý chodí naostro ...

      Vymazat
    2. xeroxu, jakobyste neznal vemen(a).
      Třeba tu https://vimeo.com/userfemen/videos

      Vymazat
    3. znal , ale řeč je o zadečkách ...

      Vymazat
  38. Tužka napíše,...možná, že na Aktu.cz likvidují hrubé nadávky,...ale urážek různého druhu tam padá dost.

    Třeba právě Aga, jak přecitlivěle reagovala zde,...a jak jí tam dávají dotrika. Domnívám se, že je to žena.
    Vedl se na dané téma spor.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  39. Prezident byl v Jižních Čechách :
    "prezident daroval hejtmanovi koženou aktovku, opasek a peněženku z pravé kůže. „Opasek je vyrobený na míru. My jsme všem hejtmanům změřili objem pasu. Nejštíhlejší hejtman je Jiří Rozbořil, vy jste dopadl celkem dobře, myslím, že máte 104. Nejste nejštíhlejší, ale jste kus chlapa a stačila na vás jedna kráva." :-)
    Kolik naměřili našemu Novákovi?

    OdpovědětVymazat
  40. anonym si bral do úst např lišáka, nebo slečnu "želízko". Pokud vím, ani jeden z nich není účastníkem našich diskuzí. Proto se ohrazuji vůči takovému jednání. Je sprosté.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slecna "zelizko" - a to je kdo?

      Vymazat
    2. odpovídal jste na Ládíka!!!, pak byste se mohl doftípit.

      Vymazat
  41. Souhlasím s tím, aby - když už má někdo potřebu urážet - si bral do kláves pouze účastníky diskuse. A vynechal rodinné příslušníky a další blízké osoby. Což je hnus rodu minatomiraiského.

    Nadále nikoho nehodlám mazat, nikoho nevyháním, ale ani nikoho nedržím. Nicméně některých odchodů by mi bylo líto, včetně toho Ládikova.
    Tak si to snad ještě rozmyslí.

    Anonymní - pokud si dáte přezdívku, nepřestanete být anonymní (ostatně pravá identita asi málokoho zajímá), ale zpřehlední se situace. Jestli přichází moralizovat anonym jeden, nebo celý mozkový trust anonymů.

    Kdysi jste se podepisoval jako golfista, a bylo to tak lepší...

    OdpovědětVymazat
  42. tak jsem se byl mrknout v synagoze ... a s uspokojením zjišťuji , že veškerá tzv. provozovaná diskuze je totálně vo hovně , 20 stejných zmítajících se nicků tam bezdušně plká 100x omleté blekoty , o sračkách tzv. blogerů ani nemluvě , ale nejvíce mě potěšila marginální čtenost ...

    ani ta nejzavilejší vohrábla jenž všude ještě občas vídaj zlé komunisty jenž jim ani nikdo nevnucuje , nemaj argumenty na podporu politického demo trendu , ale tím jejich podivně zatrpklá argumentace končí ...

    připomínaj mi tak fotbalovou reprezentaci jež prohrála s kropáčovou vruticí 5:1 a v šatně se pak utěšují , že před 30 lety jakýsi zlej komunista dostal do mistráku svého syna a že to byl kurva chlap a možná že si nakrad cement na garáž ...

    OdpovědětVymazat
  43. Violo,
    Víte, co to znamená?
    Je suiS Klára? Moi, je me fous d'elle. Le "petit vocable de trois lettres, pas plus, familier, coutumier" est toujours trop joli pour ça...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. je to velice neslušné,ale napíšu to....con
      anonym xx

      Vymazat
    2. Tužka napíše,...dá se to napsat i v poněkud slušné variantě. Taky např. používám slovo exkrement místo lidového,*****,...nebo guáno,...to je dokonce biologicko-zeměpisný pojem.

      Tužka.

      Vymazat
  44. Ja sem chodim zejmena i kdyz nejen Ladikovi!!!
    Anonymni nediskutujici

    OdpovědětVymazat
  45. neumím francouzsky a překladač nepřekládá jinotaje, pokud tam jsou.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Violo,
      takže nevíte, na co byla reakce "pro tebe taky, p.čo".

      Vymazat
    2. To je přece úplně jedno, na co byla reakce, taková reakce se má mazat, jenže je tam ta tečka, tak na ni cenzora program neupozorní.

      Vymazat
    3. Kopíček x Viola : Nevím, k čemu se vztahuje vaše diskuze, ale napadlo mě,Kopíčku, jestli víte, že zdejší Viola a Viola na aktuálně jsou dvě zcela rozdílné osoby...?...

      Zdejší Viola je ctnostná a éterická bytost, ta by (na rozdíl např. od mého horšího já) nikdy nezneužila náhodného shluku hlásek p, í, č ve Vašem jméně k hrátkám hodným čtvrté cenové skupiny.

      JÁCHYM

      Vymazat
    4. Jáchyme, pan Kopíček napsal, že na A.cz se sprostá slova mažou, dokázala jsem mu, že ne a netrvalo to dlouho než jsem něco našla.
      Ale kdybyste chtěl vědět více, tak se podívejte o čem jsme psali a vy umíte francouzsky? Pierre tu uměl francouzsky.

      Vymazat
    5. Francozsky neumím, jsem jazykový negramota (táta uměl šest jazyků a těžce to nesl. )
      Jáchym

      Vymazat
  46. AHOJ KRTCÍ - A LÁDIKU ZVLÁŠŤ !
    Tak jsem teď přečetl, co se tu za dnešek a včerejšek urodilo a je mi tak nějak divně ...

    Minulý týden jsem byl na pivě (po mnoha letech) s jedním dost dobrým básníkem, se kterým jsme kdysi dělali docela slušný literární občasník. Takový amatérský, jako když si jdete zakopat fotbálek na plácku...Ale ve své kategorii byl prý nejlepší v českých zemích - dostali jsme v soutěži první cenu s paklíkem stokorun, který jsme poctivě propili.

    Onen kamarád básník mezitím vydal několik knih a teď si vzpomněl, že bychom ještě tak se dvěma dalšími mohli vydat společně knihu básniček, aforismů a tak.

    Mně se do toho nechce.
    Jedním z důvodů jsou i Ládikovi bleskové básničky.
    Říkám si - kolik lidí, o kterých nevíme, by dokázalo napsat levou zadní básničku, kterou bych třeba já cizeloval půl dne ? A nikdo se o nich nedozví. Ani oni sami nevědí, že mají talent, protože třeba psaním či básničkami hluboce pohrdají.

    Ládiku, máte právo se nakrknout.
    Já se taky občas na leckoho upřímně nadefekuji
    (Abych učinil zadost své dávné pověsti obhájce Stejsalovy spanilé mluvy a šplhnul si u Tužky, schválně neřeknu naseru.)

    Občas holt musí bejt člověk splachovací.
    I muži mají své dny.
    (A některé ženy mají své dny imrvére i několikrát denně.)

    JÁCHYM









    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kam teď Ládík bude sdělovat své výkony, komu se pochlubí a kdo mu bude dobře radit, však on si to ještě nechá projít hlavou. No, ale stejně potřeboval trochu oddych, aby mohl vše stihnout.

      Vymazat
    2. Omlouvám se za tu hrubici v přídavném jméně přivlastňovacím!
      J.

      Vymazat
  47. Na večer:
    Riding with the King (B.B. King and Eric Clapton album)
    https://www.youtube.com/watch?v=jfuO3IVzMPw

    Na ráno:
    Vlasta Redl- Dohrála hudba
    https://www.youtube.com/watch?v=a5MoLompZxA&list=PL3D81E8AA3D46FA3F&index=11

    Robert Krestan a Druha trava - Jeste neni tma
    https://www.youtube.com/watch?v=969SdoaLTk8

    Frank Vignola & Vinny Raniolo "Flight Of The Bumblebee"
    https://www.youtube.com/watch?v=7cDLiXPo4jM

    Radůza - Vše je jedním
    https://www.youtube.com/watch?v=ruqrxSYoUCk&list=PLaRQYLlu3p6_lA4Di_04L4cJOpllbNC9S

    Břehy mé duše (Wabi Ryvola)
    https://www.youtube.com/watch?v=3jm1p_o43kE


    Ládiku!!!, moc prosím, vraťte se. Bez Vás to tu není ono.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, Anno, souhlasím!

      (Jo,a dík za nášup písniček.))
      jáchym

      Vymazat
    2. Ty písničky dopoledne jsem vybírala speciálně pro Ládika!!!
      Jestli sem nakoukl, tak to určitě poznal.

      Vám by se mohla líbit
      Legends of Jazz: Jane Monheit & John Pizzarelli - They Can't Take That Away From Me
      https://www.youtube.com/watch?v=rU-R-ktyMFk&list=PL121T_qh6L9T4maPpss5WyFPp0LOFfOid&index=4

      Vymazat
    3. Nešlo to nepoznat a bylo by drsné nereagovat ... díky.

      Vymazat
    4. Anno,
      i já děkuji za pjosoňku.
      Jo, ta dáma je dobrá, tuhle nahrávku jsem neznal.
      J.

      Vymazat
  48. Ani moc nejde sem nenakouknout; přece jen nějaké vazby vznikly. Neměl jsem reagovat na individua, útočící osobně. To písemně nejde, jedině ručně a to bych ještě váhal, jestli si mám vůbec špinit ruce. Možná gumáky. Už to neudělám.
    Sám před sebou se stydím, že jsem vydržel jenom jeden den. To JAHA je jiný kolík.

    Volal jsem tátovi, že na druhé straně hor proběhl ten Spartan Race a že jsem nestíhal se stavit... jeho reakce: "taky jsem se přihlásil do závodu, se smrtí".

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JAHA má dost možností pokecat s lidmi, tady nás chodí sem tam poučit a když se nenecháme, dá si nás uležet, jestli vic neuzrajem později.

      Vymazat
    2. Jsem ráda, že jste nebyl mimo víc dní. Bez Vás tu bylo neveselo, bylo truchlivo. Teď budu dobře spát :-)

      Vymazat
  49. No, HURÁ !!!,Ládiku !!!

    Ale s Jahou bych se nesrovnával. Skromnost vás sice šlechtí, ale nic se nemá přehánět ;-)

    Akorát mám teď problém - nejspíš se budu bát komentovat Vaše příspěvky nezdvořile - nejspíš opráším zásady Nedělní školy ctnostné mluvy Libora Stejskala, abych nena/u/razil.

    Tož fajn, že jste tu!
    JÁCHYM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kmenoví krtci můžou všechno.

      Vymazat
    2. tak to je hezké, ale všechno snad také ne.
      Jsme my krtci liberálové? Ti si dovolují vše. O čem bychom mohli říci, že nás spojuje, co máme společné, kromě nory? Možná je to důvěra, ale vzhledem k tomu, že tunejsme sami a občas i nějaký sup může nakouknout, tak bychom si neměli dovolit vše.

      Vymazat
  50. Ten nový tunel by měli švýcaři zasypat, nebo před něj postavit pár kulometných hnízd.

    OdpovědětVymazat
  51. Sláva, Ládik!!! pronoroval zpět.

    Krtdžejka Anna se činí.

    K úplné spokojenosti už mi jen chybí, aby Jáchym s kamarády vydal tu knížku. Jak už jsem tu několikrát podlézavě zmínil, od něj bych si velmi rád něco (cokoliv) přečetl. Tipuji, že má plná šuplata.

    OdpovědětVymazat
  52. Tužka napíše,....vítejte, pane Ládíku,...už zas budu vědět, kolik u Vás napršelo,...taky to denně sleduji na své zahradě,...zas budou verše po ránu,....

    Už jsem pomalu přemýšlela, že napíšu rekviem za rozpadající se NORU.

    Fajn,...brambory jsou v řádku,....a závod se smrtí jdeme, běžíme, nebo jedeme každý,...ať se nám to líbí, nebo ne. Dnes ještě drží sedm pečetí.

    Až příjde, TA s kosou, na naši louku, nebude vyhnutí,....ale,....prozatím není všem dnům konec,...

    Takže se všichni vespolek mějte, jak nejlépe umíte.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  53. Dnes to bylo hlavně pro Ládika!!!, tak:

    pro Zdenkab
    Loreena McKennitt - La Serenissima
    https://www.youtube.com/watch?v=m54SmVsQqgc

    pro lišku
    Procol Harum - A Whiter Shade of Pale, live in Denmark 2006
    https://www.youtube.com/watch?v=St6jyEFe5WM

    pro Babu Jagu
    Dvorak: Rusalka - "Květiny bílé po cestě"
    https://www.youtube.com/watch?v=2QlUMtJLhFk

    pro Marii
    Hradišťan - Voda má
    https://www.youtube.com/watch?v=yhbotOIZrAg

    pro Tužku (jednou jsem dala text a líbilo se Vám, jak dobře je zveršovaný)
    Klíč - Kamenná prosba
    https://www.youtube.com/watch?v=bQYFzLrQdmw&list=PLE2EEFC05CEF647EF&index=9

    pro Josefa Kopíčka
    Fleret - Zafukane
    https://www.youtube.com/watch?v=ENCxCuvbWC8

    pro Jáchyma
    Simon & Garfunkel - The Sound Of Silence
    https://www.youtube.com/watch?v=sqGP6p0mNc8

    pro JAHA
    Petr Lutka - Budka
    https://www.youtube.com/watch?v=BcSEWiJqw3g&list=PLjIHStpGb1swwJ8jlD6JmqrBhQTxzOQ9k&index=3

    pro Violu (bohužel si nevybavuju, co se Vám líbí, tak Vám zazpívá zahradní architektka)
    Proč žiješ rád - Zdena Lorencová
    https://www.youtube.com/watch?v=he2wE3FwhIs

    pro Praguefranka
    Eva Cassidy - True Colors
    https://www.youtube.com/watch?v=ZdYj89Mx6ik

    pro Pierra
    Edith Piaf - Non, Je ne regrette rien
    https://www.youtube.com/watch?v=Q3Kvu6Kgp88&list=PLA8559A30F28B822E

    a ještě jednu pro Ládika!!!
    W. Ryvola Island
    https://www.youtube.com/watch?v=KjOTWiSeHlM

    Teď si nevybavuji další z nory, tak příště :-)


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, vody není nikdy dost! :-)
      Dokud nepřijde potopa.
      Já mám kocábku náram, náram, náram...

      Vymazat
  54. Tužka napíše pro ANNU,...TO JE MILÁ POZORNOST,...DÍKY.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  55. Tak jsem vyřešil problém se zabezpečením domu:

    V baráku jsem odpojil kamery, odhlásil pult ostrahy, nechal jsem si narůst plnovous a na zahradu a barák dal vlajky Islámského státu. Od té doby policie hlídá můj dům 24 hodin denně. Ještě nikdy jsem se necítil tak bezpečně a mám to zadarmo...

    ° ͜ʖ ͡°

    OdpovědětVymazat
  56. Pěkně jsem si zatratila napsané - takže znovu:
    To: Anna
    Dík za Rusalku - při proběhlém "seriálu" Prodanek jsem si ale zameditovala, zda jsem přece jen na svatbu neměla vybrat Věrné naše milování, co mi ho sliboval zahrát můj učitel na housličky, když to Rusalce nedopadlo. Na průběh našeho manželství to vliv naštěstí nemá.

    To: Ládik!!!
    Přidávám se k Viole - někdy je lépe více vážit slova. I o sobě. Ale stejně Vám zdejší pomyslné prásknutí dveřmi vydrželo déle, než jsem odhadovala.

    Já se dnes konečně dostala k chystanému "Karlovu" výletu. Jaké mé překvapení, když v Domě u kamenného zvonu místo avizované výstavy jiná - dílo kanadského filmového režiséra. Vůbec se k nám na lont změna pražských záměrů nedonesla. A tak ještě možná stihneme Secesi v Obecňáku - nebyl tam náhodou někdo?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za lháře jsem se nikdy nepovažoval. Slova vážím vždy; naučil jsem se nejednat v afektu. Už dávno.

      Vymazat
    2. Prásknutí dveřmi se od tichého zavření liší.

      Vymazat
    3. Tak to mne o Vás také nikdy nenapadlo, Ládiku!!!. Ale žádné další nevyžádané poučování, natož jedovatosti z mé strany už se konat nebudou. Však jsem napsala "naposledy".

      Vymazat
  57. Já věděla, že mi někdo chybí. Maximusi, pro Vás
    Dire Straits - Sultans Of Swing
    https://www.youtube.com/watch?v=h0ffIJ7ZO4U

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničce:

      Dire Straits opravdu můžu, svého času to byli jedny z mých největších koní. Stouni, ZZ TOP, Genesis, Eagles, Jethro Tull, INXS atd. třeba i Fredy Mercury prostě když v rockové hudbě byla navíc melodie.... Ale dnes nějak nemohu najít skupiny takového kalibru. Nevím čím to je. Že by se náměty vyčerpaly a chyběl mladým esprit? Záhada pro mě. Vzpomínám si, hluboko za bývalého pol. režimu, když jsem byl chvilku psychicky down, tak jsem si pustil nějakou kvalitní hudbu a hned jsem se nabil, jako akumulátor. V hudbě je pro lidi kteří mají hudební sluch, obrovská síla. Říká se, že např. černí otroci pomocí hudby ventilovali stres, který je těžce svíral. Ale abych nestranil jen rocku, pamatuji si, že když jsem chodil chvilku do jazyk. školy v Národní v Praze na němčinu, tak taková odporná Gertruda s drdolem nám pustila na jedné hodině G.F.Handela a já čuměl jako puk, ta hudba se opravdu dala poslouchat.
      Mějte se a pěkný den.

      Vymazat
    2. Dík Aničko, Dire Straits byli svého času jedny z mých největších koní! Vzpomínám na Jethro Tull, ZZ TOP, INXS, Stouny, Eagles.... krásná hudba.
      Pěkný den.

      Vymazat
    3. Tak se mi to zdvojilo, nějak blbne interfernet. Server prý nelze najít a pak se to tam po čase objeví, asi jsou ucpané dráty!

      Vymazat
  58. Tužka napíše,...jak dokáží být geniální nápady jednoduché,....nebo,...jaká je v jednoduchosti genialita. Kdo šil tu vlajku,...?....nebo testovací balónek na dobrý fór,...?

    Už skoro dvacet let nezavírám od jara do podzimu garáž, protože si z ní udělali čmeláci hnízdící objekt. Čmeláčí matka-královna tam přezimuje v roli papíru na utírání rukou, který je zakázáno používat. Když jsou dveře dostatečně otevřené, nezdráhají se tam hnízdit i rehci. Možná, že někde za stojanem pneumatik budou i další nájemníci. Jednou tam měla ježčice mladé. Nanosila si tam kupku suché trávy.

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  59. Zázrak!
    Na jih od města existuje Ostravský obdélník sucha. Všude může pršet, tady ani nekápne. Vzhledem k tomu, že můj křesťanský patron na mě kálí, začal jsem před časem vzývat: Alahů, dej vláhů! No a včera 2 plné hunty a 3 kubíky v bývalém septiku. No dnes ten déšť zase stáhla prokletá Ostrava. Asi budu konvertovat....
    Salám a nalej rum.
    K těm neslušným výrazům: Francouzi mají k nim hodně tolerantní vztah. Merde a jeho odvozeninami se to jen hemží. Když president (N.S.) může říct dotěrnému občanovi "Casse toi, pauvre con!" bez obecného pohoršení. Vzpomněl jsem si na mého oblíbeného autora - Grahama Greena. V Komediantech je šéf tajné policie titulován Concasseur.
    Pierre

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Příjemně oddychová je knížka Merde! Rok v Paříži - Stephen Clarke. I jeho ostatní Merde se čtou dobře.

      Vymazat
  60. To je prima, vše v řádku ..

    Anonymní nediskutující, (dříve)-taky-krtek

    OdpovědětVymazat
  61. Deště nejsou globální. Včera v centru Havířona ležely závěje krup míchané s omítkou, na kraji jen déšť. A 10km dál skoro sucho. U nás za celý deštivý úsek od pátku 18mm. Víc, než nic. Přehrada není plná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, taky už od čtyř hodin nespím ...
      Jáchym

      Vymazat
    2. Ale od včera a dnes globální jsou. Stačí se podívat na Francii, nebo Německo, kde jsou záplavy a dnes to čeká doufám v menším nás.
      Pro vás Ládíku!!! by bylo dobré odvádět tu napršenou vodu čerpadly tam, kde máte sucho. Ale co kdyby i na vás přišela blesková sprška, možná by se některý kopeček mohl i pohout, tak raději buďte rád, že máte jakž takž sucho, kousek od vás je obec Suchá horní, dolní a prostřední, takže to pojmenování nemají jen tak. Kdysi dělali lidé důmyslné akvadukty, kterými přiváděli vodu tam, kde ji potřebovali a bylo to založené jen na přírodních principech, žádná jiná energie se nemusela dodávat.

      Vymazat
  62. Co ten hradní jezevec?
    Není vlastně pastevec?
    Duka zklamal v roli,
    tluče ovce holí.
    Místo toho puchýře
    měli určit pastýře.
    Ovce pasou valaši
    ti je vůbec neplaší.
    Slovní základ past.
    Ve významu pást?
    Nebo past end kopy?
    Kam vedou ty stopy?
    Kopy do míče?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V tomhle případě se dá říci, že na délce velmi záleží past nebo pást, ale když by se jeden zamyslel hodně hluboko, tak pro zvířata, která se nechala zdomácnět se pastva stala pastí, takže platí pást se je past.

      Vymazat
  63. Duko míř na Bospor
    v aspergilu fosfor.
    Musíš být jak MistrJan
    nebo aspoň dařbuján
    ne jak vlajka ve větru
    nebo venca ve svetru.
    Vždyť máš síly dosti
    nejen kůži, kosti,
    taky vrstvy tuku
    máš mít pádnou ruku.

    OdpovědětVymazat
  64. .... Žehnej na Bospor,.... měj fosfor.... V mobilu vidím 3 řádky, nejde to tak odpálit. ...

    OdpovědětVymazat
  65. Xeroxi, u Vás si žádnou muziku nevybavuju, tak Vám posílám úsměv :-)

    Madeleine Peyroux Smile
    https://www.youtube.com/watch?v=lu0v81gYQVY&list=PLHj8-a7qIDl4OBBvgipulm9J-eqdzIifZ&index=22

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pořád mi vrtá hlavou, co se Vám líbilo, Xeroxi. Mám pocit, že jste se jednou vyjádřil pochvalně k

      OUR SHANGRI-LA - Mark Knopfler and Emmylou Harris
      https://www.youtube.com/watch?v=6NwHjrD_v8E

      Vymazat
  66. Mám pocit:
    že Anuszka má ráda (já taky)
    Nabucco - Hebrew Slaves Chorus
    https://www.youtube.com/watch?v=2F4G5H_TTvU

    že bilión mě seznámil s
    If You Want To Sing Out, Sing Out - Cat Stevens (lyrics + animation)
    https://www.youtube.com/watch?v=_Le7t2QiLV4

    že si nevzpomenu, který nick mě tu před časem seznámil s
    Paul Robeson - Ol' Man River (Showboat - 1936) J.Kern O. Hammerstein II
    https://www.youtube.com/watch?v=eh9WayN7R-s

    že Pepa Řepa kdysi ještě za Stejskala zmínil někde Tichou dohodu
    Tichá dohoda - Marioneta
    https://www.youtube.com/watch?v=1_iJlxm9Ncc

    že to byl Leon, kdo u Buriana před časem zmínil
    Jiří Suchý - Kamarádi
    https://www.youtube.com/watch?v=Kwx_npcYG4Q



    OdpovědětVymazat
  67. Už dva dny mi blbne internet,
    nejde odesílat názory hned,
    stěžují si i jiní lidi,
    že prý je taky něco šídí,
    že by někdo upravoval demošku?
    Asi ti co přišli o předkošku,
    ti potřebují klid na práci,
    hromadit finance dá přec láci,
    jo, kreténi byli rudí soudruzi,
    ale tihle od peněz nejsou druzí,
    umí obrat lidi o pěkné miliardy,
    Pepy, Tondy, Petry i třeba Jardy,
    nedělejme si moc lidičky iluzí,
    vždy budou vychcaní a ti druzí,
    taková je lidská povaha,
    jeden si dobře zobe
    a druhý je potrava....


    OdpovědětVymazat
  68. Vzpomínám si:
    že Martinovi1 se líbí hezká hudba a hezké oči, tak posílám
    Věra Špinarová - Jednoho dne se vrátíš
    https://www.youtube.com/watch?v=EzmN7ehB8VM

    OdpovědětVymazat
  69. Mozna si momentalne sedim na vedeni, anebo az tak dokonale neznam zdejsi podrobnosti, ale nejak mi uniklo a marne hledam ktery anonym a kdy(poslednich par dni)tady nekoho urazil.
    treba profil

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...to jen rudá minulost se probudila v podvědomí některých krtků...
      xx

      Vymazat
  70. Včerejší bouřka z okna:
    http://www.imgup.cz/image/Miw

    OdpovědětVymazat
  71. Teď jsem zjistila na Aktuálně, že Jan Burian tam má poslední blog z 9.11.. Nevíte někdo, co se s ním děje?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že byl zhnusen některými reakcemi a vzdal to, má dost jiných aktivit - cestovatelských a literárních. Je to škoda, pořád to je můj jediný vedoucí (asi emeritní) v jediném seskupení, kam jsem se dobrovolně přihlásil a nikdo mě nevyhodil (KIF - Klub islandských fanatiků).

      Vymazat
    2. Díky za info. To se nedivím, ale je to škoda.

      Vymazat
    3. Počíst či i popovídat se dá jistě i tady - ale to Vám jistě nesděluji nic objevného, Anno:
      http://www.janburian.cz/

      Pěkný dnešní den všem.

      Vymazat
    4. Díky, Babo Jago, páně Burianovy stránky znám, ale nenapadlo mě tam dnes zajít. I Vám hezký den.

      Jan Burian - Muzi jsou krehci
      https://www.youtube.com/watch?v=ZR0uwXMyNSQ

      Vymazat
  72. Romea.cz:

    V Praze se bude řešit odškodnění Romkám, které byly prý násilně sterilizované v nemocnicích.
    .....
    Ty vole, to snad bude na Strahově?

    OdpovědětVymazat
  73. Tužka napíše,...do Ládikova na Severní Moravu jede Svatý Petr s kropičkou,...tak snad si ji dost naplnil a pytel s kroupami nechal doma.

    U nás poslední tři dny vždycky trochu zakropí,...tak dobrý, není třeba zalévat,...snad nás kroupy minou.

    Dusno jak ve chlívě plném zmoklých krav.

    Cafépausa končí,....

    Tužka.

    OdpovědětVymazat
  74. Ad:Anna

    Vdaka za Lutku a pre Vas uno 1 ☺.

    Ad: Ládik!!!

    U Vas je to ina situacia. Takze je to v poriadku, ze ste sa rychlo vratil. Vase bleskovky uz akosi patria k nore.
    Ja som sa presvedcil, ze s takymi, o akych ste pisal je uplne zbytocne sa snazit. Za tych par rokov som im dal k dispozicii XYZ titulov knih o novych zisteniach, ktorymi, ak by chceli, mohli si rozsirit obzor a poopravit nazor.

    Namatkou:

    Donald Rayfield: Stalin a jeho mistři popravčí

    Rašla A., Žabkay E.: PROCES S DR. J. TISOM

    (jeden bol zalobca a druhy obhajca, KTO uz vie viac, nez oni?)

    Pierre Blet: Pius XII. a druhá svetová vojna


    Vysledok ste mohol pozorovat sam. Nadavky do fasistov, nacistov, spinenie...dokonca i narazky na rodinnych prislusnikov vo VAZNEJ veci...Za suhlasu, minimalne ticha ostatnych.


    Takze tak.

    OdpovědětVymazat
  75. od rána mám napilno, okopala jsem rajčata a ostatní zeleninu, aby se voda dostala líp ke kořenům, ale déšť ne a ne, vařila jsem, vyřizovala úřady a dělala si starost o noru... no zaplať pánbůh, vše je relativně v pořádku ☺
    Anno, díky za mé oblíbené procolisty ☻

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hlásili, že budou silné bouřky na celém území a vypadá to tak
      http://radar.bourky.cz/

      Vymazat
    2. nás to mine. Ale bouřky já moc nemusím. Jen když zaprší

      Vymazat
  76. Aničko, také děkuji za hudební pozdrav ale se mnou si vůbec nemusíte dělat starosti, já mám nejraději ticho. Já se nejraději soustředím jen na jednu věc, kdybych si tu pouštěla hudbu, tak bych asi nic nepsala a ani četba by mi moc nešla. Na druhou stranu při poslechu hudby si můžu přemýšlet o čemkoli.

    OdpovědětVymazat
  77. To: Anna
    Asi se díváte, tak jen připomínám dnešní díl od nás z Moravy. I když tam to já příliš neznám.
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/11042798844-krajinou-domova/214562260510007-orchidejove-hory/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za upozornění, určitě se podívám. Minulé díly jsem si pustila na internetu, až do této neděle jsem se na nic nedívala. Moc se mi Krajinou domova líbí.

      Vymazat
  78. Hlásí se další kandidát na prezidenta Igor Sládek.
    Kolik asi budeme mít kandidátů?

    OdpovědětVymazat
  79. Ládíku, nesměřoval jsem na žádné rodiné příslušníky. Normálně se chováte tak, jak to vyčitáte bývalým " komoušům", také jen využívali toho co doba a systém nabízel, jako vy. O šikovně získaných kontaktech jste tu vyprávěl někdy po Švýcarech, drobné podfukky a zlodejinky vám taky nejsou cizí. Někdy vám to zase připomenu.
    nemo

    OdpovědětVymazat
  80. Tak Německo plně uznalo masakry Arménů jako genocidu. Turecko se zlobí, odvolalo svého velvyslance.

    "ANKARA. Německý Spolkový sněm ve čtvrtek označil masakry Arménů Osmanskou říší v roce 1915 za genocidu. Schválená rezoluce přiznává, že svůj díl odpovědnosti za tehdejší události neslo i Německo jako spojenec Osmanské říše, které o masakrech vědělo, ale nezasáhlo proti nim. Poslanci zdůraznili, že rezoluce neznamená obviňování současné turecké vlády, přesto Ankara odvolala svého velvyslance v Německu ke konzultacím a obvinila „rasistickou arménskou lobby“.

    http://www.lidovky.cz/turecko-se-pustilo-do-nemecka-genocida-armenu-nesmysl-pfr-/zpravy-svet.aspx?c=A160602_111043_ln_zahranici_msl

    OdpovědětVymazat
  81. Speciál pro zdenkab:

    https://www.novinky.cz/kultura/405292-nick-cave-vyda-nove-album-a-dokument.html

    K 59tinám si nadělil nejen CD, ale i filmeček. Máte se na co těšit!
    A dodávám - už i já.
    Jsem ráda, že ho ta rodinná tragédie zřejmě nezlomila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, to jsem vůbec netušil - jste poslyně dobrých zpráv!
      Doufám, že přijede. Zažil jsem jej na koncertě čtyřikrát, a je čím dál lepší...

      Vymazat
  82. Jsem posekal křoviňákem a kolem jezdily sanitky, náklaďáky....tak jsem, pane Ladik, neměl blbej pocit.
    .
    Ty foťky jsou z chalupy, kde jsem 2-3 noci v týdnu.
    Kdysi to byl mlýn a pila.
    Dík za pochvaly:-)

    OdpovědětVymazat
  83. povídaly jsme si s kamarádkou, že ještě Kréta je klidné místo pro dovolenou a už to taky není pravda. Holt zůstaneme doma. Všude dobře, doma...

    http://zpravy.idnes.cz/italie-uprhlici-stredozemni-more-migranti-f2i-/zahranicni.aspx?c=A160602_161224_zahranicni_aba

    OdpovědětVymazat
  84. jeďte na Krym,liško
    tam budete v klidu a míru,budete tam jako doma
    zelený neoznačený dovolenkář

    OdpovědětVymazat
  85. má tady ještě někdo stalkera, nebo jsem sama?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neříkejte 'stalker', to zní tak světácky, že by se to tomu stvoření mohlo zalíbit. Navrhuji 'přisírka'... ;o)

      Vymazat